Mainos

Hyönteisruoka

  • 16 663
  • 149

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Iso osa kasvissyöjistä saa säännöllisesti himotuksia liharuuasta ja iso osa liharuokaa myös epäsäännöllisesti syö.
[CITATION NEEDED]

Mutta vitsi sikseen, haluaisin mielelläni referenssin tuohon. Ainakin näin omasta näkökulmasta, kun olin pelkästään kasvisruualla niin ei tehnyt lihaa mieli kyllä lainkaan. Oikeastaan pikemminkin vaati jokseenkin paljon orientoitumista, että pystyi syömään lihaa kunnolla (15v tauon jälkeen). Joten ihan mielenkiinnosta, jos on laittaa jotain oikeaa lähdeviitettä niin otetaan vastaan.

(linkki xkcd-sarjakuvaan, jonka varmaan kaikki vähänkään enemmän netissä aikaa viettäneet ovat nähneet)
 

sinikettu

Jäsen
[CITATION NEEDED]

Mutta vitsi sikseen, haluaisin mielelläni referenssin tuohon. Ainakin näin omasta näkökulmasta, kun olin pelkästään kasvisruualla niin ei tehnyt lihaa mieli kyllä lainkaan. Oikeastaan pikemminkin vaati jokseenkin paljon orientoitumista, että pystyi syömään lihaa kunnolla (15v tauon jälkeen). Joten ihan mielenkiinnosta, jos on laittaa jotain oikeaa lähdeviitettä niin otetaan vastaan.

(linkki xkcd-sarjakuvaan, jonka varmaan kaikki vähänkään enemmän netissä aikaa viettäneet ovat nähneet)
Sitaatteja ei ole, vaan mennään mututuntumalla ja kuulopuheilla. Olen parin viime vuoden aikana seurustellut ravitsemustieteen opiskelijan ja valmistuneen ravitsemusterapeutin kanssa (eri henkilöt) ja satun tuntemaan ison liudan henkilöitä yliopistopiireistä ravitsemustieteen puolelta. Näin olen kuullut sieltä suuntaa, tosin en tiedä, kuina "iso" iso osa ihmisistä loppuviimein on.

Pidän toki oikeuden mielipiteeni muutokseen tuoreemman ja paremman tiedon valossa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Sitaatteja ei ole, vaan mennään mututuntumalla ja kuulopuheilla. Olen parin viime vuoden aikana seurustellut ravitsemustieteen opiskelijan ja valmistuneen ravitsemusterapeutin kanssa (eri henkilöt) ja satun tuntemaan ison liudan henkilöitä yliopistopiireistä ravitsemustieteen puolelta. Näin olen kuullut sieltä suuntaa, tosin en tiedä, kuina "iso" iso osa ihmisistä loppuviimein on.
Riiight. Ehkäpä tästä ei sitten kannata alkaa vetää mitään hirveän pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä. Vasta-argumenttina, tunnen ison lauman hippejä ja anarkisteja jotka ovat ihan tyytyväisesti kasvissyöjiä. Molempien anekdoottien painoarvo lähentelee varmaan nollaa.
 

sinikettu

Jäsen
inakin näin omasta näkökulmasta, kun olin pelkästään kasvisruualla niin ei tehnyt lihaa mieli kyllä lainkaan. Oikeastaan pikemminkin vaati jokseenkin paljon orientoitumista, että pystyi syömään lihaa kunnolla (15v tauon jälkeen). Joten ihan mielenkiinnosta, jos on laittaa jotain oikeaa lähdeviitettä niin otetaan vastaan.
Riiight. Ehkäpä tästä ei sitten kannata alkaa vetää mitään hirveän pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä. Vasta-argumenttina, tunnen ison lauman hippejä ja anarkisteja jotka ovat ihan tyytyväisesti kasvissyöjiä. Molempien anekdoottien painoarvo lähentelee varmaan nollaa.
Ei ihan. Otetaan vielä linkki juttuun, joka pureutuu erääseen tutkimukseen, jossa todettiin, että yli 80% vegekokeilijoista palaa lihansyöntiin muutaman kuukauden sisällä aloittamisesta: 84% of Vegetarians and Vegans Return to Meat. Why? | Psychology Today

Sinä lienet siis pienessä vähemmistössä, jolla ei tule lihanhimoja lainkaan.

Ylipäänsäkin arvostan alan ihmisten lausuntoja paljon enemmän kuin random nettikirjoittajien.

Mielenkiintoista jutussa on ainakin tuo, miksi ihmiset palaavat takaisin lihansyöntiin. Melkein 30 prosentilla ihmisistä, jotka palaavat takaisin lihansyöntiin on ollut jonkinlaisia terveysvaivoja vegeruokavaliolla ja noin 45 % ihmisistä se on yksinkertaisesti liian hankalaa olla syömättä jatkuvasti lihaa.

Ennnakkotietojeni perusteella olisin voinut veikata suhteellisen lähelle noita lukuja. Terveysongelmaisia olisin arvioinut ehkä vähän vähemmän ja hankaluuksia olla syömättä lihaa vähän enemmän. Toki oikea luku saattaa heitellä, kun ihmisen oma dokumentointi aiheesta on usein puutteellinen.
 
Viimeksi muokattu:

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Ei ihan. Otetaan vielä linkki juttuun, joka pureutuu erääseen tutkimukseen, jossa todettiin, että yli 80% vegekokeilijoista palaa lihansyöntiin muutaman kuukauden sisällä aloittamisesta: 84% of Vegetarians and Vegans Return to Meat. Why? | Psychology Today
Mielenkiintoista, mutta näin äkkiseltään tuota sivua lukiessa ei siellä ole mitään aiheesta "muutaman kuukauden sisällä aloittamisesta". Jos sisälukutaitosi on parempi, niin arvostaisin että autat miestä mäessä.

Ylipäänsäkin arvostan alan ihmisten lausuntoja paljon enemmän kuin random nettikirjoittajien.
Ehdottomasti! Arvostan myös enemmän oikeita journal-artikkeleita kuin nettisivujen referointia aiheesta.
 

sinikettu

Jäsen
Mielenkiintoista, mutta näin äkkiseltään tuota sivua lukiessa ei siellä ole mitään aiheesta "muutaman kuukauden sisällä aloittamisesta". Jos sisälukutaitosi on parempi, niin arvostaisin että autat miestä mäessä.
Se tuli jostain puskista. Oikea luku on siis noin kolmasosa lopettaneista muutaman kuukauden sisällä.
 

sinikettu

Jäsen
Ehdottomasti! Arvostan myös enemmän oikeita journal-artikkeleita kuin nettisivujen referointia aiheesta.
Referoinnit ovat yleensä lukijaystävällisempää tavaraa. Niiden perusteella on myös helppo yleensä löytää alkuperäinen juttu, jos haluaa itse lukea.

Voit toki yrittää olla noheva, mutta tällä kertaa uskomuksesi saivat aikamoisen iskun nenillensä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Se tuli jostain puskista. Oikea luku on siis noin kolmasosa lopettaneista muutaman kuukauden sisällä.
Linkkaamassasi sivussa ei tuota edelleenkään ole, joten mielenkiinnosta odotan mistä tämä oikea luku tulee.
 

sinikettu

Jäsen
Linkkaamassasi sivussa ei tuota edelleenkään ole, joten mielenkiinnosta odotan mistä tämä oikea luku tulee.
Alkuperäisestä tutkimuksesta. Voit lukea itse. Tai googlettamalla vaikka tämän: New study reveals 84% of vegetarians return to meat

They also found that a third of the former vegans/vegetarians reverted to their meat-eating ways within three months of their change of diet. More than half of the former vegans/vegetarians ditched the diet within a year.
 

sinikettu

Jäsen
Täytyy sanoa, että olen tänään muuttanut mielipiteitäni vegeruokavalioista. Aiemmin olin sitä mieltä, että pienelle vähemmistölle vegedieetit eivät sovi, eikä niitä kannata edes yrittää. Pieni vähemmistö on tässä kohtaa ehkä joku 20-30 %. Realistisempi luku lienee jossain 50-70 % paikkeilla, johtuen tosiaan siitä, että suurimmalla osalla on suuria vaikeuksia ylläpitää ruokavaliota pitkällä aikavälillä. Kuten aiemmissa jutuissa mainitaan, lihansyönnin vähentäminen lienee suurimmalla osalla paljon parempi vaihtoehto kuin eläinkunnan tuotteiden lopettaminen kokonaan, sillä vähentäminen tässä kohtaa lienee helpompi ylläpitää pysyvästi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuota...miten nämä viimeisimmät kirjoitukset liittyvät toukkien syöntiin? Avatkaa hieman.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Alkuperäisestä tutkimuksesta. Voit lukea itse. Tai googlettamalla vaikka tämän: New study reveals 84% of vegetarians return to meat

They also found that a third of the former vegans/vegetarians reverted to their meat-eating ways within three months of their change of diet. More than half of the former vegans/vegetarians ditched the diet within a year.
Kiitoksia tästä - äkkiseltään linkkaamastasi sivustosta ei tutkimusta löytynyt, vain linkki tutkimuksen tehneen instanssin sivuille.

Voihan tuo toisaan noin ollakin. Itsellä kasvissyönti lähti joskus 14-vuotiaana kapinahenkenä (eikä siinä silloin ollut oikeastaan mitään etiikka-/ekologia-aspektia, kunhan vaan oli) ja kesti se pitkään, eikä missään vaiheessa oikeastaan hirveästi lihaa tehnyt mieli. Miksi olen nykyään taas sekasyöjä on oikeastaan arjen ansiota - ensin menin jakaantumaan ja tytär on kovin ruokavammainen (soija vieläkin aiheuttaa useamman tunnin oksentamisen, pienempänä rajoitteita oli vielä paljon enemmän) ja sitten sitä myötä työelämään, vielä n. 10v sitten ravintoloiden lounastarjonta kasvisruuan suhteen oli kovin rajoittunutta, lähinnä ruokaa ilman lihaa eikä mitään korvaavaa proteiinin lähdettä. Ainakin näin omasta näkökulmasta siis, kyse ei ollut mistään lihan kaipuusta vaan käytännöstä. Nykyään kyllä maistuu ihan pihvi siinä missä pavutkin.

@Vanha Len Ei kai mitenkään, lähti vähän tangentille koko ketju :)
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tähän sanoisin, että ehdollisesti kyllä. Jotkut ihmiset saavat kuitenkin syystä tai toisesta rapautettua terveytensä varsin lahjakkaasti ihan laadukkaasti rakennetuilla vegaaniruokavalioilla. Geenit ovat todennäköisesti osasyyllinen ja muita tekijöitä lienevät erityisen kova tarve tietyille ravintoaineille ja suoliston toimintakyky. Olen noin sataprosenttisen varma, että laaja vähemmistö ei pärjää vegaaniruokavaliolla pitkällä aikavälillä. Tässä on muutama syy, miksi näin mahdollisesti on: 4 Reasons Why Some People Do Well as Vegans (While Others Fail)
Samoja, ties kuinka monta kertaa kumottuja virheellisiä väittämiä. B-12 on ainoa vitamiini, jota ei saa vegaaniruokavaliosta (pl.rikastetut kasvimaidot yms). Ongelma ratkeaa yhdellä pillerillä, jonka voi ottaa kerran viikossa tai miksei useamminkin, jos todella on pelkoa vajauksesta. Useimmilla vaatii kuitenkin vuosia, että minkäänlaista puutostilaa esiintyy edes ilman lisäravinteen nauttimista. B-12-tasoa voi myös mitata. Useimmitenhan B-12 vajauksesta kärsivät sekasyöjät (lähinnä vanhukset).

Lisäksi on toki joitain hivenaineita, kuten sinkki, joita saa kehnohkosti pelkästä kasvisravinnosta, mutta niitäkin pystyy tarvittaessa korvaamaan supplementeilla.

Netti on toki pullollaan kaikenlaisia jenkkitutkimuksia, joissa ollaan tuovinaan jotain oleellista uutta tietoa keskusteluun, mutta todellisuudessa lähinnä tehdään omia virhetulkintoja perustuen asetettuihin hypoteeseihin.
 

sinikettu

Jäsen
Samoja, ties kuinka monta kertaa kumottuja virheellisiä väittämiä. B-12 on ainoa vitamiini, jota ei saa vegaaniruokavaliosta (pl.rikastetut kasvimaidot yms). Ongelma ratkeaa yhdellä pillerillä, jonka voi ottaa kerran viikossa tai miksei useamminkin, jos todella on pelkoa vajauksesta. Useimmilla vaatii kuitenkin vuosia, että minkäänlaista puutostilaa esiintyy edes ilman lisäravinteen nauttimista. B-12-tasoa voi myös mitata. Useimmitenhan B-12 vajauksesta kärsivät sekasyöjät (lähinnä vanhukset).
Olisi hienoa, jos laittaisit esille, kuinka nämä ovat kumottu. Mieluiten yksi kerrallaan vaikka noiden väittämieni suhteen. Karu fakta päivän päätteeksi on, että iso osa vegejengistä lopettaa kokeilunsa, koska kokevat niiden aiheuttavan terveysongelmia. Aiemmin keskustellun kyselytutkimuksen perusteella melkein kolmasosa kasvissyönnin lopettaneista sanoi sen johtuvan ainakin osittain itsehavainnoiduista terveydellisistä ongelmista.

Minusta vähän vaan tuntuu, että toistelet vaan asioita, joita olet joskus kuullut jostain. Kuten moni muukin, joka ei oikeasti ole tutustunut aiheeseen, eikä siitä hirveästi tiedä.

Vegedieetit sopivat varmastikin isolle osalle ihmisistä, mutta tällä haavaa on varsin typerää väittää, että ne sopivat kaikille. Nykyisen tiedon valossa väittäisin, että ehkä 10-30 % ihmisistä puhdas vegaanidieetti on enemmän haitallinen kuin hyödyllinen.

Kuten mainitsin, B-12 on käytännössä ainoa ravitsemuksellinen tekijä, jota ei voi saada puhtaasta kasviravinnosta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokainen ihminen saa tarpeeksi kaikkia ravitsemuksellisia tekijöitä pelkästään kasviravinnosta tai sitä, että kasviravinto on optimaalinen valinta ihmisille. Se, että ihmisellä ei ole vakavaa puutostilaa, ei ole sama asia kuin optimaalinen saanti. Et taida muutenkaan lukea järin tarkasti noita kirjoittamiani juttuja. On hyvin hyvin yleinen löytö, että tarkempien B-12 testien perusteella isolla osalla vegeihmisistä on alhaiset arvot ja viiterajojen alapuolella. Toisaalta on myös hälyttävän isolla osalla sekasyöjistäkin.

Samoin jopa kovan luokan vegejengi suosittelee nykyään ainakin 250mg DHAn ottamista.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisi hienoa, jos laittaisit esille, kuinka nämä ovat kumottu. Mieluiten yksi kerrallaan vaikka noiden väittämieni suhteen. Karu fakta päivän päätteeksi on, että iso osa vegejengistä lopettaa kokeilunsa, koska kokevat niiden aiheuttavan terveysongelmia.

Minusta vähän vaan tuntuu, että toistelet vaan asioita, joita olet joskus kuullut jostain. Kuten moni muukin, joka ei oikeasti ole tutustunut aiheeseen, eikä siitä hirveästi tiedä.

Kuten mainitsin, B-12 on käytännössä ainoa ravitsemuksellinen tekijä, jota ei voi saada puhtaasta kasviravinnosta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokainen ihminen saa tarpeeksi kaikkia ravitsemuksellisia tekijöitä pelkästään kasviravinnosta tai sitä, että kasviravinto on optimaalinen valinta ihmisille. Se, että ihmisellä ei ole vakavaa puutostilaa, ei ole sama asia kuin optimaalinen saanti. Et taida muutenkaan lukea järin tarkasti noita kirjoittamiani juttuja. On hyvin hyvin yleinen löytö, että tarkempien B-12 testien perusteella isolla osalla vegeihmisistä on alhaiset arvot ja viiterajojen alapuolella. Toisaalta on myös hälyttävän isolla osalla sekasyöjistäkin.
Kuka tahansa voi ladella tutkimuksia, joiden sisältö on niin monimutkainen, että sitä ei kokonaisvaltaisella tavalla pysty "maallikko" hahmottamaan tai sen paremmin "kumoamaankaan". Tällaisten keskustelujen kannalta aika oleellista pysyä ns. ylätasolla. En ole ravitsemustieteiden asiantuntija - ja tuskin olet sinäkään. Virallisia tahoja ja tutkimustietoa jos halutaan vetää keskusteluun, niin esim. virallisissa ravitsemussuosituksissa vegaanisen ruokavalion todetaan sopivan kaikkiin elämänvaiheisiin. Vegaanit myös elävät hieman pidempään kuin sekasyöjät.

Henk.koht pidän lähinnä triviaalina sitä, että "vegeihmisillä (??)" on alhaiset B-12 -arvot. Pillerin ottamatta jättämisellä on riskinsä. Myöskään D-vitamiinilisää ei kannata jättää ottamatta. Itse vedän reilusti yläkanttiin b-12-lisän sekä D-vitamiinin, koska imeytyminen on epävarmaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla näistä "koetuista terveyshaitoista". Heittelet myös aika villejä johtopäätöksiä esim. ihmisen psykologiasta - perustelematta väitettäsi millään muulla kuin omilla kuvitelmillasi.

Henk.koht tasolla voin todeta, että oltuani vuoden vegaanisella ruokavaliolla en ole kertaakaan sairastanut flunssaa tai mitään muutakaan (edeltävänä vuonna kolmesti). Ihon ja hiusten kunto on parantunut, kun taas paino pysynyt ennallaan. Fyysinen suorituskyky on suunnilleen samaa tasoa, ehkä hiukan parempi. Kertaakaan en ole "himoinnut" lihaa, jos ei oteta lukuun sellaisia tilanteita, joissa on joutunut olemaan syömättä yhtään mitään heikon tarjonnan vuoksi. Tuntemani vegaanit voivat myös hyvin.

Mutta tämä tästä. Jos kiinnostaa jatkaa keskustelua, voi sen varmaan tehdä asianmukaisessa ketjussa. Tämä kun ei sinällään enää liity mitenkään hyönteissyöntiin.
 

sinikettu

Jäsen
Olisi mielenkiintoista kuulla näistä "koetuista terveyshaitoista". Heittelet myös aika villejä johtopäätöksiä esim. ihmisen psykologiasta - perustelematta väitettäsi millään muulla kuin omilla kuvitelmillasi.
Et taaskaan ilmeisesti lukenut aiemmin viitattua tutkimusta, jonka perusteella ylivoimaisesti suurin osa aloittajista lopettaa puhtaan vegaani/vegetarismiruokailun. Melkein 50 % ilmoitti, että yksi merkittävä syy oli vaikeus pysytellä lihattomassa ruokavaliossa.

Ps. ei tarvitse enää vastata. Tämä on väärä ketju tälle.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hinnassa ja maussa olet oikeassa, proteiinipitoisuudessa et. Onelmaksi muodostuu se, että linssi imaisee itseensä suuren määrän nestettä, eli keitettynä valmista tuotetta pitäisi syödä todella paljon, jotta siitä saisi järkevän määrän proteiinia. Samalla tulisi syöneeksi karmeat määrät hiilaria, jota linsseissä on tuplasti enemmän kuin proteiinia.

Proteiinia keitetyssä punaisessa linssissä on reilut 7g/100g ja hiilaria reilut 15g. Siksi juurikin linssikeiton kaltaisten ruokien oheen kannattaisi lisätä jotain paahdettua ja suolattua sirkkaa, jotta ravintosisältö ns. tasapainottuisi.

Mitä tulee ravinnon ymmärtämiseen ja käyttämiseen ruoanvalmistuksessa, siihen pitäisi panostaa aika paljon nykyistä enemmän sivistämismäärärahoja. Lihoja voisi käyttää laajemmin ja niiden annoksittaiseen määrään sopisi puuttua. Joku 200 gramman pihvi on ihan tarpeettoman suuri jne. Kasviksia soisi myös käytettävän nykyistä enemmän ja laajemmin. Ei ole mitään itua sellaisessa, että keskivertokansalainen osaa nimetä kurkun, porkkanan ja tomaatin - ja that's it, kuten jossain männä vuosikymmenen Kuningaskuluttajassa näytettiin.

edit. ajatusvirhe korjattu
Jos mielestäsi 7g proteiinia on vähän, mutt 200g pihvi on liikaa, niin paljonko mielestäsi siinä pihvissä on proteiinia ja paljonko on aikuisen miehen proteiinin tarve per päivä? Tuota 200g paskaa toitotetaan tämän tästä, mutta kukaan noista ei voi selittää että mistä se loppu proteiini pitäisi raapia kasaan, minä en tiedä. Toivottavasti osaat valaista tätä asiaa minulle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos mielestäsi 7g proteiinia on vähän, mutt 200g pihvi on liikaa, niin paljonko mielestäsi siinä pihvissä on proteiinia ja paljonko on aikuisen miehen proteiinin tarve per päivä? Tuota 200g paskaa toitotetaan tämän tästä, mutta kukaan noista ei voi selittää että mistä se loppu proteiini pitäisi raapia kasaan, minä en tiedä. Toivottavasti osaat valaista tätä asiaa minulle.
Niin tokihan proteiinin tarve riippuu ihmisestä. Itse painan 90kg, jolloin laskennallinen proteiinintarpeeni on n. 120g vuorokaudessa. Jollain minua enemmän lihaksiaan kasvattavalla 90 kiloisella se on hieman enemmän. Tyypillisesti lihasten kyky ottaa vastaa proteiinia on n. 30g kerralla. Raakapainoltaan 150g ulkofilepihvissä on reilut 30g proteiinia, kun taas saman määrän proteiinia saadakseen on syötävä 400g keitettyä punaista linssiä. Jokainen ymmärtää ettei sellaisessa ole järkeä, ihan jo vaikka siksi, että tuossa tulee saaneeksi ihan turhan paljon hiilihydraatteja.

Mitä tulee proteiinin saantiin, niin sitä kyllä pystyy saamaan muualtakin kuin eläin- tai linssipapupähkinä-maailmasta, ik. huomaamattaan. Esim. parsakaalissa on 4,6g sadassa jne. Samoin pastassa, hirssissä ja couscousissa on yllättävän paljon protskuja.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin tokihan proteiinin tarve riippuu ihmisestä. Itse painan 90kg, jolloin laskennallinen proteiinintarpeeni on n. 120g vuorokaudessa. Jollain minua enemmän lihaksiaan kasvattavalla 90 kiloisella se on hieman enemmän. Tyypillisesti lihasten kyky ottaa vastaa proteiinia on n. 30g kerralla. Raakapainoltaan 150g ulkofilepihvissä on reilut 30g proteiinia, kun taas saman määrän proteiinia saadakseen on syötävä 400g keitettyä punaista linssiä. Jokainen ymmärtää ettei sellaisessa ole järkeä, ihan jo vaikka siksi, että tuossa tulee saaneeksi ihan turhan paljon hiilihydraatteja.

Mitä tulee proteiinin saantiin, niin sitä kyllä pystyy saamaan muualtakin kuin eläin- tai linssipapupähkinä-maailmasta, ik. huomaamattaan. Esim. parsakaalissa on 4,6g sadassa jne. Samoin pastassa, hirssissä ja couscousissa on yllättävän paljon protskuja.
Pointtinani onkin tuo että 200g on helvetin vähän lihaa. Uudet muka suositukset sanoo että olikohan 70g saisi syödä päivässä lihaa, mikä tarkoittaa noin 12g proteiinia. Siinä sitä 90kg mies saa ihmetellä että mistä helvetistä se loppu 1,1-1,3g per kg proteiinia tulee. Ja kyllä minä tiedän että kasviksissa yms. on proteiinia, mutta onhan noi määrät silloin aivan mielettömiä, tai tuotteet jatkojalostettuja sisältämään lisää proteiinia, että tuon määrän saa millään tavalla järkevästi kasaan. WHO:n suosittelema määrä taisi olla 300-500g viikossa! Kun tuossa ajassa pitäisi miehen saada se 900g proteiinia ja siitä saisi lihan muodossa vain murto-osan niin kyllä saa tykittää hiilaria napaan melkosella tahdilla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uudet muka suositukset sanoo että olikohan 70g saisi syödä päivässä lihaa, mikä tarkoittaa noin 12g proteiinia.
Juu. Antaa meuhkaajien meuhkata. Mä olen ainakin jo vuosia sitten lakannut kuuntelemasta näitä lihavihaajia ja alkanut kuunnella omaa kehoani tarkemmin. Itse olen säännellyt annoskokoja niin ettei tule ähky tai ns. hiilaripöhö ja että nälkä pysyisi poissa sen 3-4 tuntia ilman naposteluja. Syön paljon kasviksia, melko paljon lihaa, vähän riisiä, pastaa ja pottuja enkä lainkaan näitä prosessoituja pseudoruokia, kuten härkis, seitan ja quorn. Välillä tulee herkuteltua jollain pakastepizzoilla ja kebabkioskin antimilla, joita saisi nauttia näiden sanojen ruokaexperttien mukaan 40g vuodessa, mutta hei, ei mua huimaa!

Mitä 200g pihviin tulee, niin onhan se nyt aika iso jo. Itse tähtään 120-150g pihveihin, mikä on kyllä entrecoten kohdalla silkka mahdottomuus.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Juu. Antaa meuhkaajien meuhkata. Mä olen ainakin jo vuosia sitten lakannut kuuntelemasta näitä lihavihaajia ja alkanut kuunnella omaa kehoani tarkemmin. Itse olen säännellyt annoskokoja niin ettei tule ähky tai ns. hiilaripöhö ja että nälkä pysyisi poissa sen 3-4 tuntia ilman naposteluja. Syön paljon kasviksia, melko paljon lihaa, vähän riisiä, pastaa ja pottuja enkä lainkaan näitä prosessoituja pseudoruokia, kuten härkis, seitan ja quorn. Välillä tulee herkuteltua jollain pakastepizzoilla ja kebabkioskin antimilla, joita saisi nauttia näiden sanojen ruokaexperttien mukaan 40g vuodessa, mutta hei, ei mua huimaa!

Mitä 200g pihviin tulee, niin onhan se nyt aika iso jo. Itse tähtään 120-150g pihveihin, mikä on kyllä entrecoten kohdalla silkka mahdottomuus.
Toki 200g pihvi on yhdelle aterialle isohko. Ja kyllä samaa kaavaa minäkin noudatan ruokavalion suhteen. Ihmettelen vain tätä nyky touhua, seuraavaksi tuputetaan noita hyönteisiä sen pihvin sijaan ja kai ne kohta keksii että niitäkään saa syödä kuin 10g per päivä. Lisäksi taitavat olla maultaan sellaisia, ettei pelkkä mustapippuri ja suola riitä maustamiseen, vaan pitää oikeasti prosessoida ne, uppopaistaa tms. muuta todella terveellistä.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Huippukokki Henri Alenin toukokuussa avautuvassa Ultima ravintolassa tullaan tarjoamaan itsekasvattetuja sirkkoja. Ultimassa sirkat ovat vain yksi ruoka-aine muiden joukossa, eikä se koko ravintolan pääpointti. Lisää voi lukea tästä YLEn uutisesta.

Lisäksi ainakin ravintola Fat Lizard muistaakseni Espoossa tarjoaa sirkkoja listalla, jossa ilmeisesti ovat olleet jokseenkin suosittuja.

Twitteristä taisin myös jonkun mainninan lukea että Tampereelle avautuva ravintola Periscope tarjoaisi myös kotimaista sirkkaa, mutta tästä ei taida olla maininitaa muualla.

Monelle on varmasti helpompi syödä hyönteisiä, jos ammattilainen on ne valmistanut.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Koskahan tulee säästösyistä kouluihin ja vanhainkoteihin halvinta mahdollista hyönteismoskaa, jota lapset ja vanhukset pakotetaan syömään? Julkisina perusteluina ruoan monipuolisuus ja eettisyys, todellisena syynä rahan säästäminen ja laadusta tinkiminen, jotta rahoja riittää yläportaan virkamiehille ja byrokratian ylläpitämiseen.

Veikkaan, että huippukokkien tekemät gastronomiset sirkkakokeilut jäävät vain pisaraksi meressä kun paskimman laadun hyönteismömmöä aletaan työntämään mihin tahansa laitosruokaan ja köyhän kansan halpaeinekseen.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Veikkaan, että huippukokkien tekemät gastronomiset sirkkakokeilut jäävät vain pisaraksi meressä kun paskimman laadun hyönteismömmöä aletaan työntämään mihin tahansa laitosruokaan ja köyhän kansan halpaeinekseen.
Onko tämä hyönteismömmö sitten jotenkin merkittävästi huonompi vaihtoehto kuin nykyiset halvimmat mahdolliset lihaa imitoivat ainekset?

Jos ne lapset ja mummot tässä dystopiassasi kuitenkin syövät halvinta mahdollista moskaa, niin mun mielestä kuulostaisi ihan positiiviselta että se olisi edes inan verran eettisempää kun tarjoillaan sirkkoja.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onko tämä hyönteismömmö sitten jotenkin merkittävästi huonompi vaihtoehto kuin nykyiset halvimmat mahdolliset lihaa imitoivat ainekset?

Jos ne lapset ja mummot tässä dystopiassasi kuitenkin syövät halvinta mahdollista moskaa, niin mun mielestä kuulostaisi ihan positiiviselta että se olisi edes inan verran eettisempää kun tarjoillaan sirkkoja.

Ei hyönteisten syöminen ole pätkääkään eettisempää kuin muidenkaan eläinten syöminen, muun väittäminen on itsepetosta. Eläviä olentoja hyönteisetkin ovat, ja niiden tehokasvattaminen einesruokien ainesosiksi ei eroa merkittävästi siitä, että teuraseläinten kaikki osat ja ns. jätepalat käytetään vastaavaan tarkoitukseen.

Eettisempää olisi esim. kehittää keinoja kasvattaa lihaa tai lihankaltaista massaa laboratoriossa ja/tai jatkojalostaa erilaisten nyhtökaurojen sun muiden tuotekehittelyä, ei vaihtaa syötävien elävien olentojen lajeja toiseen sillä perusteella, että sitten voi tekopyhästi leikkiä olevansa humaanimpi ja tiedostavampi ihminen.

Eikä monen vanhuksen huono syöminen ja jopa leivän päällyksistä tinkiminen säästösyistä ole mitään dystopiaa vaan ihan arkea ns. hyvinvointi-Suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös