Huuhkajat matkalla Saksan EM-kisoihin 2024

  • 139 321
  • 1 078

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ehkä tässä suhteessa nuo Wales- ja Slovenia-ottelut vähän hämäävät kokonaiskuvaa. Olihan niissä edellisissäkin karsinnoissa se vieraspeli Bosniaa vastaan, jossa oltiin vielä enemmän jyrän alla kuin näissä karsinnoissa Sloveniaa vastaan. Isossa kuvassa Huuhkajat sai läpi karsintojen pidettyä vastustajan maaliodottaman kohtuullisen pienenä ja se isompi ongelma oli se, että itse ei saatu luotua riittävästi maaliodottamaa.

Kuten todettua, se juttu oli aika höpöjuttu sen johtopäätöksen osalta, että voitettiin maaliodottama -> ylisuoritettiin. Kun maaliodottama pieneni varsin reippaasti, toisaalta vastustajakin voitti maaliodottaman toisin kuin edellisessä karsinnassa.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Pääsiäisen jälkeen piti kuulua Riven jatkosta. Hiljaistako on ja mistään ei ole kuulunut mitään?

Äkkiseltään kuulostaisi vähän huonolta...
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Laitan tänne kun parempaa en keksi: Jos jollain on poltetta lähteä kesällä Saksaan kattomaan EM-kisoja mutta lippuja ei löydy niin mulle voi laittaa viestiä. Oma reissu jäänee valitettavasti välistä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa

Kanerva on siis lähdössä A-maajoukkueesta. Ei toki itse, vaan potkujen kautta. Mutta tilanne elää vielä: siinä missä Markku lähtee etuovesta, hän saattaa palata takaovesta.

Ydinkysymys on tämä: löytyykö Kanervalle mitat täyttävä seuraaja?

Myönnettäköön, että huonompaa ei kannata ottaa. Eikä kannata kotimaistakaan pestata, synonyymejä ovatten. Koska meriitit ovat aika ohkaisia parhaimmillakin. Muistettakoon Mixua: oli jotain kv. näyttöjä, mutta päreiksi asia lopulta meni.

Tarvittaisiin huippuosaaja, joka tekee todella huolellista työtä, perehtyy materiaaliin, kykenee avaamaan Suomen pelitapaa sen vaadittavan verran. Ymmärtää todella, mistä Suomessa kiikastaa ja asettaa pelitavan materiaalin mukaan. Ei kuitenkaan pyri riskittömyyteen, vaan maksimoi materiaalitekijät tappiin asti.

Ei suhtaudu ylimielisesti pelaajiin, vaan on valmis kehittämään heidän valmiuksiaan maajoukkueessa. On itse asiassa tottunut operoimaan keskinkertaisella materiaalilla. Laittaa itsensä likoon eikä kalpi pakoon ensimmäisten vaikeuksien tultua.

Jos kierros aidosti käydään eikä Lahti löydä parempaa, niin silloin taas valittava vuoden Markku ja toisenkin. Tämä ei ole tunne- ja vaan järkiasia.

Erittäin mielelläni näkisin uuden innokkaan päävalmentajan visioineen. Mutta mitä taas en mistään hinnasta näkisi, olisi joku peijoonin sanaseppo peräsimessä. Jonka osaamisalaa ovat kalvosulkeiset ja mainospuheet. Haluan vain yhtä, että tämä maajoukkue palaisi arvokisojen estradille, jäädäkseen.

Joku kotimainen pelle olisi jälleen hukkaan heitettyä aikaa maajoukkueen seuraajan näkökulmasta. Sitä herkkua on nähty riittämiin. Ominaisuudet vain näillä heliskoskilla loppuvat, kun pitäisi todella mennä pelitavan detaljeihin. Ideefixit ovat tässä sitä kaikkein pahinta kuraa. Päävalmentajan pitää olla joustava ja analysoida pelitapa parhaimman mukaan: ei niin, että jokin systeemi omaa paremman näyttöarvon.

Jos 8-1-1 tuottaa arvokisapaikan, niin sitten sillä eteenpäin. Mutta ei niin, että jokin ryhmitys on pakko ajaa sisään, vaikka pelaajatkin sitä ihmettelevät eivätkä millään omaksu sitä.

Suomen päävalmentajalta vaaditaan paljon, liikaakin. Siksi ymmärrän sen, että aikaa valinta viepi. On tehty virheitä aika monta kertaa. Toivotaan, että tällä kertaa natsaa ulkkarin kanssa. Tehdään ainakin sellainen soppari, ettei potkujen antaminen ole liian vaikeaa taloudellisessa mielessäkään.

Tulos tai ulos - jopa Huuhkajiin voidaan tätä mottoa soveltaa.

JK. Ainakin kesäkuussa nautimme vielä Kanervan ohjauksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös