Huuhkaja lentää itään – karsinnat Venäjän MM-kisoihin 2018

  • 156 445
  • 910

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Väärät valmentajavalinnat, joulukuuset ja Meidän Pelit. Sulkekaa vaan silmänne.
Ei täällä ainakaan toistaiseksi kukaan ole kommenttien perusteella sulkenut silmiään yhtään miltään, vaan tyypilliseen tapaasi esitit typerän ja tarkastelua heikosti kestävän kommentin, jota muut täällä nyt oikovat. Odotettavissa lienee sivutolkulla jankkausta itsestäänselvästä asiasta, koska oman hölmöyden myöntäminen on tunnetusti tietylle ihmisryhmälle kovin vaikeaa.
 

Byvajet

Jäsen
Täyttä peetä on puhe tilastosattumasta:

Niin se vain kuitenkin urheilussa menee, että joskus hyville joukkueille sattuu huonoja kausia tai pelejä ja huonoille joukkueille hyviä kausia tai pelejä. Valmentajan taso ja pelitavan toimivuus selviävät vasta pitkällä aikavälillä.

Kanervan pari peliä eivät kerro mitään Kanervan pitkäaikaisista kyvyistä luotsata Suomen maajoukkuetta.

Hyypiälläkin meni Leverkusenissa aikansa hyvin, mutta lopputuloksena oli kuitenkin potkut, koska Hyypiän valmennukselliset taidot eivät riittäneet pelitavan muokkaamiseen kriisin koittaessa.

Keskustelu Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajasta on lähes identtinen Suomen makimaajoukkueen valmentajaa koskevan keskustelun kanssa. Kun Suomi romahti mäkihypyssä, syytä etsittiin valmennuksesta. No, nyt on valmentajia mennyt ja tullut, mutta surkea taso on säilynyt.

Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että Backe pistetään pellolle ja otetaan Kanerva tilalle. Olen kuitenkin aivan varma, että se ei mitään pysyvästi muuttaisi. Suomi on ja pysyy jalkapallon kehitysmaana, koska meitä vaivaa jalkapallossa sama kuin mäkihypyssäkin eli juniorituotanto on ala-arvoista. Kuvittelemme pystyvämme paikkaamaan lahjakkaiden ja määrätietoisten junnujen puutetta päävalmentajaa vaihtamalla.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Suomen jalkapallon tasosta ja kulttuurin puutteesta kertoo jotain sekin, että Huuhkajien otteista syntyy täällä Jatkoajalla melkein enemmän keskustelua kuin lajin kotimaisessa pyhätössä Futisforumilla.

Hyvä suunta on toki se, että Backen alaisuudessa Suomi pelaa näitä pelejä oikeasti kovia euromaita vastaan. Näin kuuluukin tehdä. Rökäletappio Puolalle auttaa ainakin enemmän kuin joku hikinen voitto jostain toisesta lilliputista, joka vain saattaisi herättää valheellista optimismia lähitulevaisuuden menestyksestä. Ellei ruotsalainen valmentaja onnistu muuttamaan suomalaisessa futissysteemissä yhtään mitään, niin sitten on asiat kyllä todella toivottomalla mallilla.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Mikäs muuten on Berat Sadikilla, kun ei treenipeleissä ole edes penkillä? Kuitenkin Hassen 4-4-2 pallossa Sadik olisi ideaali pelaaja Pukin/Pohjanpalon viereen vapauttaen Eremenkon alemmas optimitontilleen.

En jaksa googletella ja ff2:lle en mene, mutta jos täällä joku tietäisi?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ajatuksissa oli mennä paikan päälle katsomaan ottelua, kun kerran tuossa "naapurikylässä" olisivat pelanneet. Onneksi en mennyt.

Niin. Yhteensä yksitoista tuntia junassa nähdäkseni tämän. Hyvät junathan näiden maassa on ja oli myös tyttökonduktööri, mikä on aika harvinaista. Tai siis ennenkuulumatonta koppalakkien seassa. Näiden jalkapalloa pelaava joukkuekin on aika hyvä.

Viisitoista vuotta on nyt pyöritty näissä vieraspeleissä ja samaa paskaa aina. Hieno kaupunki se kuitenkin on, kannattaa mennä tekemään jotain muuta sinne.
 
Tämä kirjoittamasi lause taisi löytyä sieltä samasta kasasta?

Lainaamassasi virkkeessä oli kolme lausetta mutta en ihmettele lainkaan, että sinä et tätä tajunnut.

Jos Suomen kolme kovinta pelaajaa pelaisivat Euroopan TOP4-joukkueiden avauksissa, myös ne maajoukkueen avauksen muut jätkät olisivat paljon laadukkaampia kuin tällä hetkellä, sillä kolmen suomalaispelaajan nouseminen niin korkealle tasolle ei onnistu ilman laajaa laatupelaajien massaa. Ei ole mitään sattumaa, että vain ykköskorin mailla (ja niistäkin vain osalla) on noin paljon pelaajia realien, barcojen ja bayernien avauksissa. Esim. Italia, Belgia ja Hollanti jäävät tällä kehittämälläsi mittarilla viivan alle.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Keskustelu Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajasta on lähes identtinen Suomen makimaajoukkueen valmentajaa koskevan keskustelun kanssa. Kun Suomi romahti mäkihypyssä, syytä etsittiin valmennuksesta. No, nyt on valmentajia mennyt ja tullut, mutta surkea taso on säilynyt.

Siitä varmaan vallitsee konsensus, että Suomen futismaajoukkueen suurin ongelma on pelaajamateriaali. Se on kuitenkin asia, jolle on lyhyellä aikavälillä vaikeaa tehdä mitään. Siksi pääpainon tulee olla maajoukkueen ympärillä siinä, miten näistä nykypelaajista saataisiin revittyä paras irti. Nythän vaikkapa edellisissä karsinnoissa kävi niin, että pelaajamateriaaliltaan hyvin samantasoiset Pohjois-Irlanti ja Unkari pyyhkivät lattiaa Huuhkajilla. Aika harvakseltaan vaikkapa Eremenko on kyennyt maajoukkueessa pelaamaan sillä tasolla, millä Venäjän sarjan parhaan pelaajan voisi olettaa pelaavan. Samaten Moisander on ollut aika heikko puolustuksen johtaja siihen nähden, että kyse on ex-Ajax-kapteenista ja nykyisestä Sampdorian avauskokoonpanon pelaajasta. Ja tämä on nimenomaan valmennuksellinen kysymys, että saadaan joukkueen avainpelaajat vetämään kykyjensä edellyttämällä tasolla.

Oikeastaan sama pötee mäkihyppyyn. Sielläkin on selvää, että junnutyössä on tehty virheitä takavuosina, jotka näkyvät nyt. Samaan aikaan on hyvä huomioida, että kaikki nykymaajoukkueen hyppääjät ovat uransa aikana jossain vaiheessa hypänneet maailman kärjessä (Ahonen, Olli, Larinto) tai kärjen tuntumassa (Määttä, Asikainen). Kyllä valmennuksen pitää peiliin katsoa, jos nämä kaverit ovat nyt siinä tilanteessa, että jo karsinnan selvittäminen vaatii venymistä.
 
Kova on futiskulttuuri, kun Yle ei edes näytä harjoitusotteluita. No onneksi Viasatilta tulee Saksa-Italia, niin ei tarvitse jostain paskastriimistä katsoa Norja vs Suomi-peliä.
 

Salama44

Jäsen
Taitaa se roolipelaajien puute olla ennemminkin Suomen maajoukkueen pahin ongelma kuin se pelaako joku jossakin huippusarjassa putoamista vastaan. Taitaa Jeremenkon joukkue olla tällä hetkellä ainut joka pelaa pokaaleista.

Muita sarjoja ei kannata vähätellä jos siellä on isommassa roolissa. Paatelainen ei ensin noteerannut edes Sveitsin sarjan maalitilaston ykköstä ollenkaan Tässä ei ole mitään järkeä kun maalintekijöitä ei nykyään ole juuri ollenkaan. Kanervan pelasti Saksan 2. sarjan pelaaja.

Meillä ei ole pääpelivoimaa hyökkäys- eikä puolustuspäässä ja laukaukset ovat Jeremenkoa lukuunottamatta heikkoja.

Niin kuin joku täällä kirjoitti pitäisi viettää paljon aikaa yksinkin harjoituskentällä paitsi tekniikan kehittmiseksi myös laukausten harjoitteluun.

Tuntuu että Suomen on lähes pakko saada kuljetettua ja syötettyä pallo lähes avoimeen paikkaan että joku saisi sen maaliin. Joku Halstin onnistunut vaarallinen laukaus on tuiki harvinaista.

Ei luulisi olevan vaikea laittaa maalin kulmiin roikkumaan jotakin neliön kokoista taulua johon vetoa sitten tähdättäisiin. Nopeudet voi mitata tutkalla jne. Tyytyväinen ei saa olla ennen kuin onnistumisprosentti on tarpeeksi korkea ja potkussa on tarpeeksi voimaa. Jos ei ole, niin sitten hankkimaan punttisalilta lisää.

Pekkä sarjataso ja ottelujen määrä ei saa ratkaista vaan joka pelipaikalle pitää etsiä fyysisiltä ominaisuuksiltaan esim. pituuden, ponnistusvoiman ja nopeuden suhteen sopivat pelaajat.

Liian paljon näkee suomalaisessa jalkapallossa joukkueita joissa tätä ei osata vaan siellä voi olla kaikilla pelipaikoilla samalaisia parrunpätkiä jotka häviävät esim. kaikki ilmapallot. Ne joiden pitäisi nostaa nopeasti peliä voivat taas olla hitaita ja kankeita kun pitäisi löytyä räjähtävää nopeutta.

En vielä koskaan nähnyt (tai se on tosi harvinaista) Suomelta sellaista räjähtävää pikajuoksuvauhtista nousua omalta maalilta vastustaja maalille 15 sekunnissa kuin kansainvälisissä sarjoissa ja muissa maaotteluissa usein tapahtuu. Ensin on vaaran paikka omassa päässä ja 15 sekunnin päästä jo toisessa päässä.

Suomi pyrkii liian usein rauhoittamaan tilanteen ja lähtee unettavan hitaasti ylös tai vetää pallon paniikissa puoleen kenttään vastustajalle kun päinvastoin pitäisi pyrkiä vastaiskuihin kun vastustaja on ylhäällä.

Tähän ei ole rakennettu oikein mitään systeemiä. Yksi siellä voi olla kyttäämässä ylempänä, mutta eihän se mihinkään pääse kun 2 vastustajaa vartioi koko ajan. Puutuu suunnitelma ketkä lähtevät nopeaan nousuun mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Niin se vain kuitenkin urheilussa menee, että joskus hyville joukkueille sattuu huonoja kausia tai pelejä ja huonoille joukkueille hyviä kausia tai pelejä. Valmentajan taso ja pelitavan toimivuus selviävät vasta pitkällä aikavälillä.

Kanervan pari peliä eivät kerro mitään Kanervan pitkäaikaisista kyvyistä luotsata Suomen maajoukkuetta.

Ihmeellisesti kuitenkin tämä "hyvä jakso" ajoittuu Kanervan neljään peliin ja "huono jakso" käytännössä kaikkiin muihin karsintapeleihin. Joukkueen pelin kohentumisen syynä oli Kanervan toiminta, materiaali pysyi täysin samana, paitsi että Romakin oli poissa kaikista Kanervan luotsaamista matseista. Parhaan pelaajanko poissaolo oli syynä hyviin tuloksiin?

Tässä on kaksi eri tekijää, Kanervan muu toiminta ja toiseksi pelitapa. Jos uskotaan, että otteiden paraneminen johtui enimmäkseen ensimmäisestä tekijästä, silloin tuo sinun analyysisi voisi pitää paikkaansa. On tosiaan niin, että joskus huonosta valmentajasta pääseminen aiheuttaa joukkueen otteiden kohenemisen. Mutta minä taas ajattelen, että muutoksen syynä oli pelitapa ja nimen omaan sen onnistunut markkinointi pelaajille.

Maalintekokin onnistui, kun löytyi hyökkääjä, joka osasi niitä tehdä. Mutta näin on aina, jos joukkueelta ei löydy viimeistelijää, joukkue ei menesty, vaikka kaikki muut tekijät olisivat kunnossa. Kateellisena täytyy seurata Zlatania ja Ruotsia.

Paatelaisen pelitapa ei toiminut ja kun muukin suorittaminen oli ala-arvoista, Suomi alisuoritti karsinnoissa. Kyllä, Suomi pelasi alle tasonsa. Tuossa lohkossa menestyminen ei olisi vaatinut muuta kuin toimivan pelitavan ja motivoivan valmentajan. Se taas, olisiko Kanerva luotsannut joukkueen kisoihin, kuuluu spekulaatioon. Mutta ainakin on totta, että Kanerva on sen joskus tehnyt nuorissa. Työnäytekin on siis olemassa, toisin kuin vaikkapa Taka-Backella.

Materiaalin ongelmista ovat kaikki samaa mieltä. Mitä tulee mäkihyppyyn, niin tiedän vain sen, että miltei kaikki hyppääjät ovat joskus hypänneet hyvin. Ehkäpä uusi, ulkomainen valmentaja avaa solmut. Kyse lienee pitkälti psykologiasta.

Näihin harjoituspeleihin suhtaudun kriittisesti: ne eivät ole vielä tuloksentekoa varten. Mutta tietenkin on selvää, että jos vaikkapa tänään tulee Norjalta pahasti kuonoon, alkaa Backenkin palli jo huojumaan. Norja on Suomen lailla pelannut alavireisesti, joten nyt on Suomenkin ryhdistäydyttävä, huolimatta siitä, ettei matsi millään nappaa pelaajia, jotka työllä ja tuskalla yrittävät päästä seurajoukkueissaan edes kentälle.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
I
Näihin harjoituspeleihin suhtaudun kriittisesti: ne eivät ole vielä tuloksentekoa varten. Mutta tietenkin on selvää, että jos vaikkapa tänään tulee Norjalta pahasti kuonoon, alkaa Backenkin palli jo huojumaan. Norja on Suomen lailla pelannut alavireisesti, joten nyt on Suomenkin ryhdistäydyttävä, huolimatta siitä, ettei matsi millään nappaa pelaajia, jotka työllä ja tuskalla yrittävät päästä seurajoukkueissaan edes kentälle.

Ei tässä nyt vielä tarvitse kriittisesti suhtautua. Backe on ollut kohta kolme kuukautta mukana josta joukkue yhdessä mitä, 10 päivää? Ja näistäkin puolet oli ns.Veikkausliigan miehistöllä. Ei tässä nyt vielä tarvi panikoida.
 

BaronFIN

Jäsen
Aikaa ja aikaa. Aivan kuten Baxter ja Paatelainen tarvitsivat aikaa. Møller Nielsen, Muurinen ja Hodgson tekivät tulosta/parempaa peliä Day One. Tuolla tasolla valmentamisessa kyse on vain ja ainoastaa siitä kuinka hyvin saat ideasi myytyä joukkueelle ja toisin päin: kuinka hyvin joukkueen johtavat pelaajat ottavat viestin vastaan ja kuinka hyvin saavat ympärillään olevat pelaajat sitoutumaan siihen. Toki ylläoleva kolmikko sai tehdä töitä poikkeuksellisen suomalaisen jalkapallo sukupolven kanssa, mutta vaatii se valmentajaltakin tilanneälykkyyttä ja myyntimiehen kykyjä. Ei Nielsen turhaan ole Euroopan mestari ja Hodgson ihan turhaan ole Englannin peräsimessä, ei sinne kuka tahansa selviä ja Muurinen on Suomessa saavutuksiltaan ihan omaa luokkaansa. Tässä mielessä on hyvä, että meidät palautetaan maanpinnalle keskitason valmentajien kanssa, sillä yli vuosikymmennen saimme tottua poikkeuksellisen kovatasoiseen valmennukseen. Kiitokset silloisille päättäjille hyvistä hauista.

Mutta annetaan Backelle aikaa. Paniikki pois minusta. Tästä tulee hauskaa kun Alajaa aletaan lopulta kärventää. Palaute lähtee siihen suuntaan.
 

Salama44

Jäsen
joukkue yhdessä mitä, 10 päivää? Ja näistäkin puolet oli ns.Veikkausliigan miehistöllä. Ei tässä nyt vielä tarvi panikoida.

Eikös ne 2 ensimmäiseen otteluun osallistuneet pelaajat saaneetkaan maajoukuemerkintää? Muistelisin että jokainen uusi pelaaja hehkutti maajoukkue edustusta, mutta nyt he ovat vain veikkausliikamiehiä.

Jos lopetettaisiin selittelyt. Ei Ruotsillakaan ollut paras miehistö. Pääasissa kansallisen sarjan pelaajia kuten Suomellakin.

On silloisen maajoukkueen pelaajien aliarvioimista jos heidän tuloksiaan ei lasketa mukaan. Silloin voidaan jättää jääkiekossakin harjoitusturnaukset laskematta.

Alla kopio Iltalehden uutisesta joka kertoo tämän hetkisen kylmän totuuden.

"Huuhkajien tämän vuoden saldo: 0–11
Tänään klo 22:51

Suomi jatkoi Oslossa hengettömiä esityksiään.

Norja voitti kuoppaisella Ullevaalilla 2–0. Jo Inge Berget ohjasi topparien selustasta Norjan voittomaalin 57. minuutilla. Vasen laitapuolustaja Jukka Raitala edesauttoi maalin syntyä pelaamalla itsensä ulos ennen keskitystä. Ville Jalasto unohti seurata Bergetiä.

Maalivahti Jesse Joronen lahjoitti Norjalle 2–0-maalin 83. minuutilla. Jorosen huono kosketus kimmahti Stefan Johansenille, joka kiitti.

Suomen hyökkäyspeli oli lähes yhtä tyhjän kanssa.Roman Eremenko osui tolppaan pian Norjan avausmaalin jälkeen.

Suomi voitti viimeksi 7. syyskuuta 2015. Färsaaret taipui Olympiastadionilla 1–0.

Tämän vuoden maaottelujen saldo on nolla pistettä ja maaliero 0–11."

Belgia ja Italia otteluja odotellessa:)
Toivotaan että silloin saataisiin jo maali vaikka se on paljon vaikeampaa kuin näissä neljässä ensimmäisessä ottelussa.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Aikaa ja aikaa. Aivan kuten Baxter ja Paatelainen tarvitsivat aikaa. Møller Nielsen, Muurinen ja Hodgson tekivät tulosta/parempaa peliä Day One. Tuolla tasolla valmentamisessa kyse on vain ja ainoastaa siitä kuinka hyvin saat ideasi myytyä joukkueelle ja toisin päin: kuinka hyvin joukkueen johtavat pelaajat ottavat viestin vastaan ja kuinka hyvin saavat ympärillään olevat pelaajat sitoutumaan siihen. Toki ylläoleva kolmikko sai tehdä töitä poikkeuksellisen suomalaisen jalkapallo sukupolven kanssa, mutta vaatii se valmentajaltakin tilanneälykkyyttä ja myyntimiehen kykyjä. Ei Nielsen turhaan ole Euroopan mestari ja Hodgson ihan turhaan ole Englannin peräsimessä, ei sinne kuka tahansa selviä ja Muurinen on Suomessa saavutuksiltaan ihan omaa luokkaansa.

Mutta annetaan Backelle aikaa. Paniikki pois minusta. Tästä tulee hauskaa kun Alajaa aletaan lopulta kärventää. Palaute lähtee siihen suuntaan.

Jep, mutta Antin sexy-futiksella meitä kairattaisiin luultavasti vielä pahemmin kakkoseen nykypäivänä. Että kai se on toivottava vain kunnon bussia ja sen mukaista valmentajaa. Muurisen aikanahan meillä oli vielä lähes parhaassa iskussaan ollut Litti ja huippuvireinen Forssell piikissä. Ai että tuon kaksikon peli oli joskus hienoa katsoa maju-paidassa. Ja sitten Losa Eremenko oli kanssa aikanaan aika hyvä tuossa Muurisen Anan kokoonpanossa.
 

BaronFIN

Jäsen
Kuten sanottua: Muurinen myi oikeanlaisen ajatuksensa oikeanlaiselle joukkueelle. Parhaimmillaan Suomi pisti suurmaat polvilleen, mutta niitä ei kuitenkaan kaadettu kun peliä ei osattu jäädyttää oikealla hetkellä. Tai yritettiin, mutta jäädyttiin liikaa. Yhtä kaikki, Backelle nyt aikaa vaan, se on minun mottoni seuraaviin EM karsintoihin saakka (vaikka sydän vuotaisi verta).
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tämän vuoden maaottelujen saldo on nolla pistettä ja maaliero 0–11."

Belgia ja Italia otteluja odotellessa:)

Lol..

Niinpä. MUTTA! Uskokaa tai älkää: Since 1999 Suomi v. Belgium. Voitot 4, tasurit 1, häviöt 0.

1999: Suomi voitti 4-3
2001: Suomi alisti 4-1
2007: Suomi voitti 2-0
2010: Suomi voitti 1-0
2011: Suomi antoi siimaa 1-1 tasurilla

Eli trendi ennakoi toki Belgian voittoa, mutta selkeä ennakkosuosikki Suomi on *hymiö*
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lol..

Niinpä. MUTTA! Uskokaa tai älkää: Since 1999 Suomi v. Belgium. Voitot 4, tasurit 1, häviöt 0.

1999: Suomi voitti 4-3
2001: Suomi alisti 4-1
2007: Suomi voitti 2-0
2010: Suomi voitti 1-0
2011: Suomi antoi siimaa 1-1 tasurilla

Eli trendi ennakoi toki Belgian voittoa, mutta selkeä ennakkosuosikki Suomi on *hymiö*

Kai tuosta listastasi puuttuu ainakin Hodarin karsintojen Belgiassa pelattu tasuri 2007 syksyltä (jossa Suomi toki teki väärin perustein hylätyn maalin). Tuo 2007 ainoa mainittuhan on nimenomaan se kesäkuun peli, josta maajoukkueen lempinimi tuli, mutta samana syksynä pelattiin Brysselissä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Huh, luulin että mennään vielä jollain Veikkausliiga-miehistöllä näissä, mutta siellähän oli kaikki parhaat mukana. Ja taso oli onneton. Pelaajien henk.koht. taso on luokaton ja pallot kimpoilee mihin sattuu jaloista, ja jos ei, niin ne omat syötöt ovat luokattomia. Ainoa, joka saa vedon aikaan on Eremenko ja hänestäkin paistaa ajoittainen ylimielisyys, sekä lisäksi lähiaikojen pelit sujuivat parhaiten ilman miestä mukana. Tämä ruotsalainen valmentaja ilmeisesti kokeilee jotain omaa versioitaan joulukuusesta ja uskonkin, että äijä lentää joukkueesta karsintojen aikana tai viimeistään niiden jälkeen. En usko, että peli paranee tippaakaan ja jo karsintoihin tod.näk. lähdetään nollalla tehdyllä ja roimalla miinussarakkeella maaleissa.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Eikös ne 2 ensimmäiseen otteluun osallistuneet pelaajat saaneetkaan maajoukuemerkintää? Muistelisin että jokainen uusi pelaaja hehkutti maajoukkue edustusta, mutta nyt he ovat vain veikkausliikamiehiä.

Jos lopetettaisiin selittelyt. Ei Ruotsillakaan ollut paras miehistö. Pääasissa kansallisen sarjan pelaajia kuten Suomellakin.

On silloisen maajoukkueen pelaajien aliarvioimista jos heidän tuloksiaan ei lasketa mukaan. Silloin voidaan jättää jääkiekossakin harjoitusturnaukset laskematta.

Ei tässä ole mitään selitelty tai aliarvioitu, päinvastoin tuumattu että rauhoitutaan. Karsintojen alkuun on puolisen vuotta. Backen ekat ottelut oli ns.B-majulla ja nämä olivat vasta ekat ns.ykkösmiehistöllä.

Susta en tiedä mutta itse en kyllä anna mitään arvoa marraskuun Karjala-turnauksella jos tähtäimenä seuraavana vuotena on olympialaiset tai world cup. En tosin anna muutenkaan, varsinkin jos tilanne on se että turnaus on ensimmäinen jossa valmentaja pääsee edes kokoontuun pelaajien kanssa.

Backelle ei todellakaan ole median puolelta ainakaan nyt helpotusta tulossa mutta ei edessä on kaksi perkeleen hyvää testiä tulevia karsintoja varten.
Tämän hetkisen tilanteen paras puoli on se että joukkueen sukupolven vaihdos on ajettu onnistuneesti läpi ja silti nuorista tulee kaiken aikaa uusia jätkiä esille joilla on mahdollisuus murtautua miehiin.
Onnelsi oma peli on pakko löytää niinkin pitkän ajan sisällä kuin seuraava puoli vuotta. Sillä muuten tosta lohkosta karkaa jatkomahdollisuudet tämän vuoden aikana.

Ei kukaan oikeasti voinut odottaa että peli näyttäisi jogabonitalta viikon sisällä siitä kun pelaajat ovat harjoitelleet ensi kertaa yhdessä uuden valmentajan kanssa.
Tosin sitä en kiellä etteikö tuo Norja ollut myöskin tänään niin heikko että olisi ollut suoranainen ihme jos se ei olisi kaatunut jos pelaajat olisivat vain pelanneet esm Kanervan viime syksyisellä pelitavalla, eivätkä olisi noudattaneet Backen käskyjä ja hänen tuomaa uutta sekä outoa pelitapaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Backelle on annettava aikaa koska muutakaan vaihtoehtoa ei ole, häntä tuskin ollaan uloskaan kenkimässä muutaman harjoitusottelun jälkeen. Suomi ei ole muutenkaan tällä hetkellä tilanteessa jossa välittömiä tuloksia voitaisiin odottaa joten nämä talven pimeydessä pelatut testipelit voi jättää omaan arvoonsa. Syksyllä alkavat karsinnat ovat se todellinen mittari, siihen asti Backe lähinnä tutustuu joukkueeseen ja mikä tärkeintä, joukkue häneen. Nyt nähtyä parempaa on aivan varmasti luvassa tulevaisuudessa.

Noita takavuosien päävalmentajia ei kannata nostaa esiin minään verrokkeina, heillä on ollut käytössään ihan eri tason pelaajamateriaalit ja ennen kaikkea tietty tekemisen jatkumo, joka on Suomella ollut haussa hyvän aikaa. Uskon ja toivon että Backe saa paketin kasaan, mutta kuten edelläkin todetaan, se ei käy ihan tuosta vain. Syksymmällä sitten katsellaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mä en ihan osta tuota argumenttia, että hyvä kun kohdataan vaan kovia futismaita.

Belgia-pelin jälkeen takana on viisi matsia, todennäköisesti viisi tappiota ja nolla tehtyä maalia. Kyllä sekin olisi tärkeää, että joku positiivinen kokemus saataisiin ryhmälle kollektiivisesti. Itse en ihmettelisi, jos jo aivan lähiviikkoina ruvetaan mediassa kertomaan, että osa pelaajista haluaa valmentajan vaihtoon.

Voi tulla kyllä kaikkien aikojen noloimmat mm-karsinnat Suomelle, nyt ei kannata pisteitä paljoa miettiä, miettisin lähinnä sitä, jotta saadaanko joku maali tehdyksi.

... Tämä ruotsalainen valmentaja ilmeisesti kokeilee jotain omaa versioitaan joulukuusesta ja uskonkin, että äijä lentää joukkueesta karsintojen aikana tai viimeistään niiden jälkeen...

Potkut ovat tällä tahdilla mahdollisia jo ennen karsintoja tai heti niiden alussa. On mahdollista, että joukkueessa on jo tällä hetkellä oppositio, joka haluaa valmennuksen vaihtoon. Kuten tämän viestin alussa kirjoitan, niin joku "helpompi" peli olisi ollut syytä saada harjoitusohjelmaan. Useastakin syystä, jotta saataisiin positiivinen kokemus ja jotta päävalmentaja näkisi vähän Suomen otteita sellaisessa pelissä, jossa itse pitää pyrkiä rakentamaan.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Sen enempää näitä pelejä seuranneena tuli itsellä mieleen, että vaikka käskyttäjänä olisi näissä ja tulevissa peleissä itse The Special One, niin kun pelaajat on mitä on, niin tulos on eittämättä sama. Suomalaiselta potkupallolta on turha odottaa menestystä, niin kauan kuin lajiin ei Suomessa panosteta samaa määrää pörröä kuin jääkiekkoon. Karsintalohkot on Suomen ainoa paikka ja voidaan olla tyytyväisiä, että edes niihin päästään mukaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Paskat. Koko Backen valinta avoimella haulla ("hei pliis, voisko joku tulla?") on vienyt mieheltä auktoriteetin pitää joukkuetta näpeissään. Verrattuna nyt Mølleriin tai Hodgsoniin jotka jo lähtökohtaisesti olivat hakuja ja joilla ykköskorin miehinä oli pelaajien alitajuntainen arvostus. Nyt siellä on joku tv-kommentaattori mallia "Petteri Sihvonen", joka kokeili kepillä jäätä ja toiset idiootit liitossa olivat niin tyhmiä, että palkkasivat hänet.

Annetaan vaan aikaa, johan on aikakin että Suomi on lohkonsa jumbo. Tästä tulee hauskaa. Puolin tai toisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös