Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 452
  • 4 668

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Tällaista tarjolla tänään: Valmentaja laittoi juniorit hengenvaaraan - älytön temppu! | IL-TV Urheilu | Iltalehti.fi

Valmentaja siis asetti junnut hengenvaaraan tempullaan uutisen mukaan. Vaikka koutsi olisi hypännyt suoraan viimeisen kaverin selän päälle, en usko että mitään olisi käynyt, sillä sen verran hyvin nuo varusteet kattavat tuolta(kin) alueelta. Kyllähän tuon ikäisenä mekin treeneissä hypimme toistemme yli luistimilla joissakin harjoitteissa. Ok, iso valmentaja kovalla vauhdilla tekee varmasti pahempaa jälkeä, mutta varmasti olisi ilmanlennon aikana laittanut jalat veltoiksi jos olisi huomannut ettei menekään yli.

Siitä huolimatta temppu oli mauton. Muutama poika riviin vähemmän niin olisi ollut ok. Mutta hengenvaaraa tuosta ei saa kyllä mitenkään.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä skrinnarit voi tehdä aika pahaa jälkeä, varsinkin tossa vauhdissa, mutta noilla kyllä oli kamat päällä, joten ne nyt ois jotain suojannu ainakin. Ei nyt ehkä hengenvaarallinen, mutta vaarallinen silti.

Joskus junnuaikoina koutsi pisti meidät pelaamaan uppopalloa tms jotain pallopeliä lätkätreenien lopuksi. Ja boltsin heittelyn takia hanskat vaihtoaitoon. Jossain vaiheessa kolari jossa useammalla viilto ranteessa tai muualla kämmenessä. Loppu muuten aika lyhyeen noi leikit, ja kamat pidettiin jatkossa kunnolla päällä. Mitään vakavaa ei lopulta sattunut, vaikka parilla oli aika hilkulla ettei menny valtimoon.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Uskallan melkolailla varmasti sanoa, että ette pelanneet uppopalloa. Kaiken muun kirjoituksestasi sitten kyllä uskonkin.

Onhan ne voineet kairata avannon järven jäähän ja pelata. Vähän kuulostaa rankalta reeniltä junnuille, mutta ainakin kasvattaa asennetta.

Että silleen...
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ehka pelkastaan toimittajan huonoutta, jos saa ymparipyoreita vastauksia, mutta uutistahan tasta ei saa tekemallakaan.

Nyt tulevat hirmupakkaset! - tältä näyttää joulun sää | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Valkea joulu lienee turvattu jo koko maahan, mutta Etelä-Suomeen on tiedossa vielä lisää sateita.

- Määrä on kuitenkin vielä arvoitus. Voi tulla yksittäisiä senttejä tai jopa toistakymmentä.

Voi olla erittäin kylmää, yhtä kylmää kuin viikonloppuna. Jos korkeapaine väistyy etelään, alkaa lännestä virtaamaan lauhempaa ilmaa. Tällöin lämpötila voi jo jouluaatoksi kohota 10 pakkasasteeseen.

Kai sita voisi itsekin ruveta meteorologiksi / toimittajaksi "saatoimitukseen".

"Voi olla perkeleen kylmaa, mutta voi olla lampimampaa. Voi sataa lunta, mutta voi myos olla satamatta. Olen melko varma, etta jotain voi tapahtua."
 

scholl

Jäsen
Katsoin eilen A-Studion ja meinasin pudota persuksilleni, kun kuulin jotenkin tyyliin: "politiikan toimittaja Sanna Ukkolan blogi". Siis politiikan toimittaja? Meneekö Suomessa niin että kun pestejä aukeaa niin niihin otetaan kuka vain? Huomautan nyt siitä, että ko. Ukkolahan on opittu tuntemaan Ilta-Sanomien seiska-lehti tyylisestä journalismistaan. Hän siis on majaillut jossain Lontoossa ja lukenut netissä tai katukahvilassa päivän englantilaiset juorulehdet ja myös ruotsalaiset iltapäivälehdet ja kirjoittanut sitten seuraavan päivän Iltikseen aina ne päivän vanhat juorut. Koska en muista hölmöilyitä ulkoa niin otin vapaudekseni etsiä pari otsikkoa googlen avulla. En ala valikoimaan, vaan laitan nyt ensimmäiset mitä löysin:
"Ronaldon rajut orgiat viiden ilotytön kanssa"
"Kelly Osbournella valkoista jauhetta nenällään"
"Courtney Loven kauneusleikkaus kammottaa"
"Paris Hilton vankilaan"
"Paris vilautti rintaansa - nenä valkoisena"
"Mick Jagger hurahti kabbalahiin"
"Camilla lennätti kenkänsä Kuwaitiin"
"Helen Mirren ilman pöksyjä Oscar-gaalassa"
jne.

Tämäkö on nykypäivää, että Tarmo Ropposet ja kumppanit korvataan "nyt vilahti"-journalismilla?
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Lisäksi särähtää korvaan tuo sana "hirmupakkanen" ja uutisessa puhutaan lopulta 10 pakkasasteesta. Niin, ennen olisin kokenut hurjana pakkasmääränä -25... Tätä tämä ilmaston lämpeneminen teettää...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lisäksi särähtää korvaan tuo sana "hirmupakkanen" ja uutisessa puhutaan lopulta 10 pakkasasteesta. Niin, ennen olisin kokenut hurjana pakkasmääränä -25... Tätä tämä ilmaston lämpeneminen teettää...

Jutussahan ei hirmupakkasilla viitattu välttämättä joulun mahdolliseen -10 asteeseen, vaan tulevan viikonlopun mahdollisesti jopa -30 asteen pakkaseen.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Satuin ohi mennen vilkaisemaan Nelosen uutisia. Uutisia juonsi parivaljakko Marso Bjurström ja Katja Sthål. Uutiset olivat aika lopussa ja jonkinlainen loppukevennys meneillään liittyen He-Man hahmo Skeletoriin. No Katja Stålh heitti jonkinlaisen puujalkavitsin parhaaseen maikkarin kymppiuutisten tapaan. Siihen Marco nauroi yhden kaikkien aikojen teennäisimmistä nauruista. Ei mitään kymppiuutisten hieman vaivaannuttavaa hymähtelyä tai hymyilyä vaan aitoa ja teeskentelemätöntä ynnä kovaäänistä tekonaurua. Myötähäpeä oli sanoin kuvaamaton. En pysty enää koskaan katsomaan Nelosen uutisia. Vieläkin kihoaa kylmää hikeä otsalle.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Uusi Suomi -verkkolehti tunnetaan Urheilulehden ohella pakkoliikkeenomaisista "kysymyslause - ajatusviiva - täysin kontekstiton ja irrelevantti sitaatti" -otsikoistaan, jotka ovat järjestään täyttä paskaa. Nyt kyseinen aviisi on kuitenkin vienyt kyseisen otsikointitavan täysin uusiin sfääreihin (ks. liite).

En ymmärrä, miten kukaan itseään kunnioittava - tai edes toimittajaksi itseään tituleeraava - ihminen voi otsikoida uutisensa muotoon "Voiko asumisen hinta laskea Helsingissä? - 'Ei' ". Tuo on nimittäin jo sen kaliiberin ripulioksennus, ettei edes Tampereen yliopiston toimittajakoulutus riitä enää selitykseksi.
 

Liitteet

  • us_paskaa.png
    us_paskaa.png
    30,9 KB · kertaa luettu: 535

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Katsoin eilen A-Studion ja meinasin pudota persuksilleni, kun kuulin jotenkin tyyliin: "politiikan toimittaja Sanna Ukkolan blogi". Siis politiikan toimittaja? Meneekö Suomessa niin että kun pestejä aukeaa niin niihin otetaan kuka vain? Huomautan nyt siitä, että ko. Ukkolahan on opittu tuntemaan Ilta-Sanomien seiska-lehti tyylisestä journalismistaan.

Ukkola on varmaankin saanut YLE:ltä kiitokseksi politiikan toimittajan pestin siitä hyvästä, että Ukkola vainosi IS-kaudellaan erityisen ahkerasti ja armottomasti Jussi Halla-ahoa ja kirjoitti "äärioikeistolaispoliitikoista" samantasoista roskaa kuin mitä hän kirjoitti julkkistenkin touhuista.

Suomessahan on monesti päässyt Yleisradioon suojatyöpaikkaan jos on osoittanut olevansa riittävän tulipunainen poliittisesti ja kykenee riittävän häikäilemättömään ja yksipuoliseen ajojahtiin sekä kaunaisiin syytöksiin. A-studiot ja MOT-ohjelmat eivät monestikaan tasollaan päätä huimaa.

Toki Ylellä on ollut laadukkaampiakin toimittajia (kuten nyt vaikkapa Tarmo Ropponen), mutta vähemmistössä he nykyisin ainakin tuntuvat olevan. Ropponen on liian neutraali, tasapainoinen ja asiakeskeinen toimittaja, jotta hän olisi riittävän mediaseksikäs ja kärjistäviä otsikoita kirjoittava. Toisin sanoen oikea, perinteinen journalismi ei ole mitenkään muodissa tai toivottavaa nykymedioissa, klikkihuoraajat sun muut ovat.

Olisi saanut Ukkola vain pysyäkin juorutoimittajana kertomassa siitä, kuinka Ronaldon ja viiden huoran orgioissa oikein kävi. Ainakin Ronaldolta varmasti paloi kaloreita sen verran, että mies on laihtunut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ärsyttää suunnattomasti uutisissa (ja yllättäen etenkin parasta aikaa pinnalla olevissa uutisissa) käytettävä, jenkeistä apinoitu, merkitys suomenkieliselle termille "käsiase". Esimerkiksi tässä iltalehden sosiaalipornoilussa hehkutetaan kuinka Skotlanti kielsi "käsiaseet" siviileiltä ja "käsiaseiden" käyttö rikollisuudessa ja murhauksissa yms on tippunut radikaalisti. Nämä suoraan englanninkielisiltä uutistoimistoilta (esim. tässä tapauksessa CNN) tulevat uutiset ovat varmasti ihan tarkkaa kamaa (ja ainakin parempaa journalismia, kuin mihin iltaryöhnät ikinä kykenevät), vaikka tuo tunteikkuus nyt jonkin verran ärsyttääkin. Enemmän kuitenkin ärsyttää tosiaan tämä "käsiase"-termin käyttö kun selkeästi tarkoitetaan pistoolimallisia aseita (joille ei muuten suomenkielessä ole mitään kivaa pikkutermiä). Suomessa käsiase on mikä tahansa torrakko, jota käytetään normaalioloissa käsin. Periaatteessa siis esimerkiksi konekivääri on käsiase, jos kyseessä sen verran kevyt versio, että sitä pystyy käsivaralla käyttämään. Toki myös pistooli on käsiase.

Oiskohan tässä vuodatusta taas yhelle illalle aiheesta jolla ei luulis olevan niin suurta merkitystä (paitsi että on ku vituttaa tuo systemaattinen väärinkirjottelu joka helvetin lehessä. Opetelkaa perkele termit jos kirjotatte julkasuihin!)..
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Pihla Viitalalla ja Hollywood-megasupertähdellä Jeremy Rennerillä on kuuma kylpykohtaus uutuuselokuvassa Hannu ja Kerttu: Noitajahti."

"Tältä näyttää Tommy Wirkolan uudelleentulkinta klassikkosadusta Hannu ja Kerttu: Noitajahti, joka saa Suomen ensi-iltansa 8. helmikuuta 2013. Särmikkään fantasiaseikkailun keskeisessä roolissa nähdään Hollywood-debyyttinsä tekevä Pihla Viitala.
"

Pihla Viitala Hollywood-elokuvassa - katso kylpykohtaus! | IL-TV Leffat | Iltalehti.fi

Linkki vie iltalehden netti-tv: linkkiin. Joku voisi luulla näkevänsä herkkiä kylpytunnelmia..

Boldaus oma.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiekkolegenda hehkuttaa pikkuleijonia Twitterissä | Jääkiekko | Iltalehti.fi

- Tiedän kyllä, että he aina vaikuttavat ryyppäävä paljon, mutta heillä on isokokoinen joukkue, joka rakastaa isoa kaukaloa. Eivätkä he ota paljoa jäähyjä!

Don Cherry@twitter kirjoitti:
The more I think about it... If Canada doesn't win... The Fins looks good to me. I know the Fins always seem to choke a lot but boy They look big and they do love that big ice surface and you know they're not going to take a lot of penalties. Naturally I want Canada to win but look out for the Fins. I never thought I'd be saying that! Toodaloo

Googlen kääntäjälläkö nämä jutut nykyään tehdään? Olisi nyt sitten edes kirjoittanut tuon "ryyppäävän" oikein.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei välttämättä huonoja toimittajia, mutta kaiketi kiireisiä. Ärsyttää suuresti, että nykyään kukaan ei oikolue juttuja. Esimerkiksi tässä Iltalehden lentokoneturmasta kertovassa uutisessa molemmissa kuvateksteissä kirjoitusvirheet:

Koneen ohjaamo irtosi matkusjakoneen rungosta.

Matkustajakone vaurioitui pahoin pakolaskussa.

Itse leipätekstikään ei tosin ole mikään helmi. Päättyykin arvoisellaan tavalla, eli jokseenkin töksähtäen ja typon kanssa:

Kone yritti laskeutumista yhteensä kahteen otteeseen. Tuplolev Tu-204, jolle ei ole kirjattu aiemmin onnettomuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös