Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 160 381
  • 4 669

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Yle Puheen kiekkokierroksen asiantuntija Esa Keskinen kehui ottelun päätteeksi Ässien Ryan Maikkelin (Michael Ryan). Heippa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tähän pari kommenttia. Ensinnäkin suomen kielestä. "Omatekemä" on suomeksi omatekoinen tai itse tehty. Toiseksi, Ylen kaikista eri välineissä (netti, radio, tv) julkaistuista uutisista vastaa sama yksikkö, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta. Painotukset ovat erilaisia, koska niin ajatellaan olevan yleisöjenkin.

Käytin sanaa omatekemä, koska se on omatekoisuudessaan niin erinomaisen ironinen sana tarkoittamaan omatekemiä uutisia, joita touhukas ja vanhoja toimittajien maneereita jäljittelevä "toimittaja" lukee ja koostaa.

Tuota painotusta Yle Puheessa on vaikea käsittää, koska Yle Puheen kuuntelijakunta lienee vähän eri verrattuna Yle X:ään.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mikäköhän lienee toimituksen palkinto tällaisesta klassikosta:

Arhinmäki ilmoitti kantansa Helsinki Gardenista | SM-liiga | Iltalehti.fi
- Minulla ei ole Helsinki Gardenin suhteen vielä vahvaa mielipidettä puolesta tai vastaan", Arhinmäki kirjoitti Facebook-profiilissaan.

Menee samaan kastiin mm. seuraavien tämän vuoden aikana nähtyjen klassikkojen kanssa:

SHOKKIWAU:
Kimi Räikkönen teki kesäpaljastuksen | Ralli | Iltalehti.fi

Entä mitä aiot kesällä muutoin tehdä, Kimi?

- En mitään. Kunhan nyt vain vähän kotona oon.

Tai siihen keväällä julkaistuun uutiseen, jossa joku meteorologi PALJASTAA KESÄN SÄÄN!!!

- Kyllä ne parhaat säät ovat toukokuun ja elokuun välissä eli silloin kannattaa lomailla. Lämpimintä on kun aurinko paistaa. Koko kesän voi olla aurinkoista, mutta voi myös sataa vettä.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Voiko oikeasti joku Joonas Partanen kirjoittaa mihinkään julkaistavaan lehteen? Järkyttävää luettavaa nuo yhden iltapäivälehden tekstit urheilun osalta. Viimeksi tuli luettua erittäin antoisa artikkeli Heikki Kovalaisen tämän hetken tilanteesta..
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kati Turtola puolestaan lässyttää Yle Puheen aamussa kuin 4H-yhdistyksen ipanapiirin vetäjä.
Kävin pentuna 4H-kerhossa monta vuotta. Kerhonohjaajana saattaa varmaan jossakin päin toimia ihminen, jota voi luonnehtia lässyttäjäksi. Parhaimmillaan sieltä voi kuitenkin löytää asialleen omistautuneita nuorisotyöntekijöitä, joiden ihmissuhde- ja motivointitaidoista monen opettajan tai esimiehen kannattaisi käydä hakemassa mallia. Kaksikin tällaista kerhonvetäjää osui omalle kohdalleni.

Huomattavasti pahempia lässyttäjiä olen nähnyt kyllä aivan toisenlaisissa yhteyksissä. Jopa sellaisissa joissa en olisi uskonut tällaisia kohtaavani. Tarkennan sen verran, että juuri nyt en viittaa tällä Jatkoajan keskustelupalstaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
On kovin yleistä, että radio- ja TV-toimittajat eivät osaa muuttaa kysymyksiään jos haastateltava on johonkin niistä jo ehtinyt vastata aikaisemmin esitetyn yhteydessä.

Johtuukohan tämä siitä, että toimittaja ei vaan osaa muuttaa itse laatimaansa "käsikirjoitusta" haastattelun aikana ja/tai siitä, että eivät jänskätykseltään ollenkaan malta kuunnella haastateltavan vastauksia?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On kovin yleistä, että radio- ja TV-toimittajat eivät osaa muuttaa kysymyksiään jos haastateltava on johonkin niistä jo ehtinyt vastata aikaisemmin esitetyn yhteydessä.

Johtuukohan tämä siitä, että toimittaja ei vaan osaa muuttaa itse laatimaansa "käsikirjoitusta" haastattelun aikana ja/tai siitä, että eivät jänskätykseltään ollenkaan malta kuunnella haastateltavan vastauksia?

Varmasti nuo mainitsemasi asiat ovat monesti syinä moiseen käytökseen. Kuitenkin toimittaja voi tehdä homman myös ihan tietoisesti, jos haluaa jostain nimenomaisesta asiasta erillisen "soundbiten" myöhempää käyttöä varten.

JS: Mikko Koivu, ensimmäisessä erässä tuli kolme nolla turpaan, miten siinä noin kävi ja mitä pitää parantaa seuraavaan erään?
MK: No peli oli mitä oli ja kyllähän sitä paranneltavaa on tosi paljonkin. Fiilikset voisi olla paljon parempiakin, vaikka on kyllä taas ollut tosi kiva pelata kotiseuran väreissä kun vastaanotto on ollut niin kiva, että ihan kiva, mutta tosiaan parantaa pitää paljon toiseen erään.
JS: Niin miltä tuntuu taas pelata kotiseurassa, oi Koivun Mikko?

Jälkimmäinen kysymys sitten lörpätään illan sporttiruutuun tms. kun siinä vaiheessa ketään ei enää kiinnosta ensimmäisen erän tapahtumat erikseen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
JS: Mikko Koivu,

Hyvä esimerkki, sillä Koivun veljekset muistavat aina lisätä "niinku sanoin" kun vastailevat samoihin kysymyksiin monta kertaa. Ärtyneisyys riippuu sitten kysymyksen tyhmyydestä ja toistokerrasta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Mikäs janari tää on joka tätä YLEn Sieniliiga-koostetta "selostaa"? Ihan käsittämättömiä virheitä, kruununa Chelsea - Juventus koosteessa se kun puhui Edin Dzekon yrittävän maalintekoa. Lisäksi nimien lausuminen oli varsin erikoista. Onko tää se Sammy Väisänen?
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Petri Sajari, aamun HS, Stephen Elopin haastattelu:

"Nämä keskustelut ovat yksi työni parhaista puolista, koska siinä näkee koko ajan meidän kehittymisen", Elop sanoo.

ja

"Kuluttajat pitää saada tietoiseksi meidän tuotteista, keksinnöistä ja palveluista."

Itse juttu oli sinänsä hyvä ja mielenkiintoinen. Siksi on ärsyttävää, että joutuu kiinnittämään huomiota tällaisiin. Ammatikseen kirjoittelevilta odottaisi suomen kielen perusasioiden hallintaa, oli jutulla kuinka kiire tahansa.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Puhuttelua ilmaisevista lauserakenteista on jostain syystä alkanut pudota tiedotusvälineissä pilkku pois. Tämä omituinen trendi alkoi muistaakseni yleistyä "Tyttö sinä olet tähti" -elokuvanimen myötä jatkuen mm. saman puuhastelijapoppoon "Sisko tahtoisin jäädä" -filmin nimessä. On äärimmäisen raivostuttavaa lukea ammattitoimittajan juttua, jonka leipätekstissä tai otsikossa esiintyy esim. sanamuoto "Koetteko olevanne vastuussa ministeri Kyllönen?" Suomen kielioppisääntöjen mukaanhan em. lauseessa kysytään vastaajalta, kokeeko tämä olevansa ministeri Kyllönen vastuuasemassa toimiessaan. "Koetteko olevanne vastuussa, ministeri Kyllönen?" on sitä vastoin oikein ja kielioppisääntöjen mukainen ilmaisu, jos halutaan tietää, kokeeko ministeri Kyllönen olevansa vastuussa.

IL:n verkkolehden otsikkoon (21.11.2012) "Oletko hengissä Alfa Romeo?" voisinkin vastata että "olen, ja kuolleena Porsche."

Toinen tämänpäivän raivonpuuskan aiheuttajista oli Ilta-Sanomat, jonka lööppi huusi kissankokoisilla kirjaimilla "Talvesta tulossa SUPERLEUTO!" Ymmärrän kyllä ko. paska-aviisin taipumuksen hehkuttaa helteitä, ukkosia, sateita, lumimyrskyjä, auringonpaistetta tai megatsunameja "SUPER"- tai "SEKSI"-etuliitteillä, mutta silti: mikä vitun SUPERLEUTO? Vähän sama kuin kutsuisi Matti Vanhasta SUPERMITÄÄNSANOMATTOMAKSI ex-pääministeriksi.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Iltapaskalla isot otsikot: "Hattu" joutui hyllylle.

Kotijoukkue Ässät tulitti taululle 2-0-johtolukemat ennen kuin kymmenen minuuttia tuli täyteen. Siihen mennessä neljä kertaa torjuneelle ykkösmaalivahti Jani "Hattu" Niemiselle Ässien kaksi pikamaalia tiesi komennusta vaihtopenkille. Tilalle luisteli Richard Ullberg.

TV-sarja Alcatrazia lainatakseni: "Only that is not what happened"
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
IL:n Bryggare-uutisoinnin satoa: "SUL:n puheenjohtajaäänestyksen Vesa Harmaakorvelle hävinnyt Arto Bryggare pelkää Suomalaisen yleisurheilunpuolesta".
 
K

kiwipilot

Paskaa journalismia (lue=kääntämistä) a'la Kauppalehti:

Buffett käänsi kelkkansa: rikkaille minimiverot | Kauppalehti.fi

Minimivero = minimaaliset verot, puhumattakaan muista asiavirheistä... Bravo, "toimittaja" Hanna Eskola.


Legendaarisen menestynyt sijoittaja ja maailman rikkaimpiin lukeutuva Warren Buffett on muuttanut mieltään rikkaiden verotuksesta ja kääntynyt kannattamaan minimaalista verotusta maan rikkaille.
Buffett vaatii New York Timesissa maanantaina, että maan kongressi asettaisi 30 prosentin veron niille, joiden omaisuus on yhdestä miljoonasta dollarista 10 miljoonaan dollariin ja 35 prosenttia sen ylittävillä omaisuuksilla.

Hänen mukaansa tällainen yksinkertainen vero estäisi ultrarikkaiden asialla olevaa lobbareiden armeijaa taistelemasta näille erilaisia helpotuksia.
”Vain minimivero hyvin korkeille tuloille estää veron nakertamisen rikkaiden puolesta taistelevan armeijan toimesta”, hän kirjoittaa New York Timesissa maanantaina.
Kyse on likimain täyskäännöksestä miljardöörisijoittajan ajattelussa. Buffett hätkähdytti yhdysvaltalaista poliittista keskustelua viime vuonna, kun hän vaati rikkaiden verotuksen kiristämistä ja puhui rikkaiden hemmottelusta.
Tuolloin Buffetista ja varsinkin hänen sihteerinsä veroprosentista tuli ahkerasti toistettu esimerkki siitä, miten Yhdysvalloissa eri tulonsaajia verotetaan. Buffetin sihteerin veroprosentti oli miljardöörin veroprosenttia korkeampi.
Buffettin sihteeristä Debbie Bosanekista tuli sittemmin vertauksen seurauksena kuuluisuus ja itse presidentti Barack Obama kutsui hänet kuuntelemaan presidentin State of the Union -puhetta, kertoo Reuters.
Buffettin viime vuoden kannanotto sai Obaman harkitsemaan erityistä Buffettin säännöksi -nimitettyä 30 prosentin veroa miljonääreille.
Arvostelijat varoittivat tuolloin, että vero tukehduttaisi kulutuksen. Buffett parodisoi varoitusta maanantaisessa kirjoituksessaan.
”Unohtakaamme rikkaiden ja ultrarikkaiden lakkoilut ja varojen piilottaminen maton alle, jos pääomaveroa ja tuloveroa nostetaan. Ultrarikkaat, kuten minä, tulevat ikuisesti sijoittamaan uusiin mahdollisuuksiin”.
Buffett omistaa Berkshire Hathaway -nimisen monialayhtiön, joka omistaa yhtiöitä jäätelötuotannosta finanssituotteisiin ja joka työllistää puoli miljoonaa työntekijää eri puolilla maailmaa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Voi Kristus että voi olla väsynyttä rinnastaa Mikko Koivu Mannerheimiin edes ilmeisesti osittain hauskaksi tarkoitetussa kirjoituksessa.

Sekava teksti ja Mannerheim-osuus jätti valjun kuvan. Toisaalta positiivista, että edes joku media nostaa NHL-kansallissankareista esille tämänkin puolen. Sillä veropakolaisiahan Koivu, Korpikoski, Jussi Jokinen ja kumppanit ovat, ei siitä mihinkään pääse.

Koivukin Blues-pelin jälkeisessä Iltasanomien haastattelussa itki, kuinka "on kurjaa lähteä pois juuri, kun alkaa tuntua hyvältä". No, minulla olisi Mikolle helppo ratkaisu tähän kurjuuteen: maksa verosi niin kuin mies! Sen jälkeen ei tarvitse lähteä yhtään mihinkään. Kukaan ei ase ohimolla pakota Suomesta pois.

Veroja Suomeen maksamalla voisivat NHL-tähdet antaa jotain takaisinkin yhteiskunnalle, joka on pitkälti kustantanut jäähallit, urheilulukiot yms. heidän tarvitsemansa puitteet muitten ihmisten maksamilla verovaroilla. Armeijankin saavat starat hoitaa vasemmalla kädellä siinä missä muiden alojen lahjakkuudet ryynäävät metsässä.

Koivu sentään on aina tullut maajoukkueen avuksi, ja Jari Korkin ajatus veropakolaisten pois jättämisestä maajoukkueesta on mielipuolisen typerä. Mutta ei se miljoonatuloilla eleleviä NHL-tähtiä konkurssiin ajaisi, jos he maksaisivat Suomeenkin veroja silloin tällöin. Eivät he näin tietystikään tee, mutta silloin ei myöskään kannattaisi valitella pois lähtemisen kurjuutta eikä yrittää esittää asiaa siten, että Suomesta olisi jotenkin pakko lähteä.

Olisi hauskaa kuulla joskus rehellinen lausunto, jossa kiekkotähti X toteaisi medialle, että "lähden nyt Suomesta, koska en halua maksaa Suomeen veroja ja ylläpitää omalta osaltani yhteiskuntaa. Palaan sitten, kun saan taas kikkailtua itselleni enemmän tuloja."

Jos olisin NHL-tähtien asemassa, niin mahdollisesti itsekin tekisin vastaavaa veropakolaiskikkailua, mene ja tiedä. Mutta toivottavasti sen verran olisi vielä selkärankaa, etten ainakaan valittelisi asian kurjuutta julkisesti lehdistölle vaan pitäisin mölyt mahassani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös