Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 452
  • 4 668

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
No, voiko toimittaja analysoida juttua valtion budjetista, jos hän ei ole ollut sitä tekemässä? Jos suomii kauppa- ta teollisuusministerin koplausta, niin pitääkö olla entinen kauppa- ja teollisuusministeri sekä talousrikollinen, vai riittääkö, että on ollut ulkomaankauppaministeri ja työskennellyt poliisin talousrikososastolla?
Oikeassa olet, ettei ainoastaan pelaajaura anna kompetenssia kirjoittaa painavia mielipiteitä jääkiekosta.
 

Kaivanto

Jäsen
"Tilaisuuden ainoat ulkopuoliset olivat kaksi amerikkalaista turvamiestä, jotka seuraavat Stanley cupia ympäri maailmaa."

Jo on perkele tietotoimisto. Eivät edes tiedä mistä maasta Stanley Cup on kotoisin.

Minäkin luulin pytyn olevan Amerikasta. Onko se oikeasti Aasiasta vai Euroopasta?
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minäkin luulin pytyn olevan Amerikasta. Onko se oikeasti Aasiasta vai Euroopasta?

Tarkoitat varmaan Pohjois-Amerikkaa. Kyseinen pokaali kun alkoi kiertämään Kanadan mestaruusliigojen turnauksissa vuodesta 1892. Yhden tällaisen liigan tilalle perustettiin NHL vuonna 1917. NHL:ään ensimmäinen amerikkalainen joukkue tuli liigaan mukaan vasta vuonna 1924. Näin ollen voitaneen todeta, että pokaali on alkuperältään läpeensä kanadalainen instituutio.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tarkoitat varmaan Pohjois-Amerikkaa. Kyseinen pokaali kun alkoi kiertämään Kanadan mestaruusliigojen turnauksissa vuodesta 1892. Yhden tällaisen liigan tilalle perustettiin NHL vuonna 1917. NHL:ään ensimmäinen amerikkalainen joukkue tuli liigaan mukaan vasta vuonna 1924. Näin ollen voitaneen todeta, että pokaali on alkuperältään läpeensä kanadalainen instituutio.

Vaan ei kai tuokaan tarkoita kuitenkaan sitä että sen mukana olisi aina kanadalaiset turvamiehet? Jos tämä on se "virhe" johon alun perin viitattiin.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Keeper of the Cup..

Vaan ei kai tuokaan tarkoita kuitenkaan sitä että sen mukana olisi aina kanadalaiset turvamiehet? Jos tämä on se "virhe" johon alun perin viitattiin.

Kaikella kunnioituksella siltä varalta, että suurin osa täällä vitsailee:
Stanley Cupin mukana matkustavat HHOF:n pitkäaikaiset työntekijät Torontosta ovat hyvin tuttuja useimmille NHL-faneille. He esiintyvät TV-mainoksissa, ovat olleet mukana Cupin kesäisistä seikkailuista tehdyissä kirjoissa ja moni on heitä tavannutkin jossain kesällä.

Yksi heistä on sama mies, jonka näytetään joka kevät tuovan Kannun hallille ja kiillottavan sitä kopissa kun mestaruus on katkolla.

Sinänsä heidän kansallisuutensa ei ole tärkeä asia - Torontossa asuu niin paljon Yhdysvaltojen kansalaisia, että aktivoituessaan he voisivat vaikuttaa presidentinvaalien tulokseen ratkaisevasti - tai olisivat voineet vaikuttaa aikaisemminkin. Mutta rahasta NHL:sta kirjoittavien on pakko tietää jo keitä he ovat, koska he ovat hyvin tunnettuja.

Itse Stanley Cupin alkuperä ja historia lienee satunnaisillekin jääkiekon ystäville hyvin tuttu.
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iltalehti kertoo Olli Saarelan intohimoista kauniisiin naisiin ja nopeisiin autoihin. Tällä hetkellä Saarela ajelee BMW:llä josta toimittaja kertoo näin:

"...Alla on ystävän viisisataaheppainen Bemari kaikilla herkuilla. Maantiehaukka nielee kilometrejä sallittujen ajonopeuksien äärirajoilla."

Huhhuh, tuohon suoritukseen vaaditaankin jo melkoinen tehomylly. Sallittujen nopeuksien äärirajoille (100 km/h, jopa 120 km/h) ei ole ilmeisesti mitään asiaa jos ajelee seitsemänkymmentäheppaisella Datsunilla?

http://www.iltalehti.fi/viihde/200807268008102_vi.shtml

EDIT: Onkohan iltapäivälehtien käytössä jonkinlainen lempinimiautomaatti, vai mistä nämä erilaiset etuliitteet ihmisten nimien eteen tulevat? Onko mihinkään kerätty listaa näistä Kumihuuli-Mickeistä, Porno-Saijoista ja muista arvonimen saaneista. Viimeaikojen ehdoton helmi on Puutulli-Paavo. Erittäin arvokas lempinimi ministerille.
 
Viimeksi muokattu:

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tästä vuorikiipeilijöiden onnettomuudesta uutisointi käy taas oikein hyvänä esimerkkinä huonoista toimittajista (tai oikeastaan huonoista päätoimittajista, hehän sen lehden linjasta hyvin pitkälti päättävät).

Veikka Gustafssonia haastateltiin radioon joskus lauantai-iltana, ja hän sanoi että hän miettii pelastustoimiin lähtemistä muiden Broad Peakilla olevien kiipeilijöiden kanssa. Mutta hän sanoi että siinä vaiheessa ainoastaan suunnitellaan tuota operaatiota ja hän päättää sitten yön aikana pystyykö hän enää kolmen rankan kiipeilyreissun jälkeen lähtemään mukaan tuohon pelastusoperaatioon, että onko hän enää fyysisesti riittävän hyvässä kunnossa. No Iltalehtihän tietenkin veti välittömästi otsikon nettisivuilleen että "Veikka Gustafsson johtaa Himalajan pelastusoperaatiota". Tässä vaiheessa ei siis tosiaankaan ollut mitään varmuutta lähteekö Gustafsson edes paikalle.

No tämän päivän aikana sitten selvisi että sinne K2:lle oli lähtenyt viisi kiipeilijää, mutta Veikka oli päättänyt lähteä läheiseen kaupunkiin auttamaan sinne sairaalaan tuotavia uhreja käytännön asioiden järjestelemisessä yms. Mutta Iltalehden sivuilla seisoo edelleenkin tuo otsikko että Gustafsson johtaisi tuota pelastusoperaatiota.

Tällaiset toimittajien "työnäytteet" vituttavat minua yli kaiken. Että oikein väkisin yritetään vääntää joku juttu edulliseksi esim. suomalaisille, ja unohdetaan tosiasiat ja faktojen tarkistaminen ihan kokonaan. Kirjoitetaan vaan ihan puutaheinää että saadaan aikaiseksi näyttävä otsikko. Myynnin lisäämiseksihän tuota tehdään mutta onhan tuollainen touhu aika halpamaista. Virheitähän tulee jokaiselle ja joku fakta saatta joskus jäädä tarkistamatta mutta sitten jos lähdetään kirjoittamaan ihan mitä sattuu vain myynnin lisäämiseksi niin mennään kyllä jo syvälle metsään.

Iltapäivälehdistä erityisesti Iltalehti on kyllä viime aikoina kunnostautunut erityisesti tässä "Seiska-journalismissa", jossa totuutta vääristellään vaikka miten pitkälle, kunhan saadaan vain näyttävät otsikot. Hyvänä esimerkkinä esim. tuo aiemmin keskustelussa ollut Kimi Räikkösen tapaus.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä en ole oikein vieläkään, monen lukemisen jälkeen, löytänyt tuosta sitä hauskaa elementtiä. Kaksi pikkuvirhettä huomasin (ilmeisesti yksi nolla liikaa palkassa ja ingressistä puuttuu James Mayn sukunimi) vaan en minä tuosta oikein mitään hauskaa keksi, saati sellaista että lähtisin syyttämään ko. jutun kirjoittajaa huonoksi toimittajaksi.
Eipä oikein mullekaan avautunut, mikä tossa jutussa oli nyt sellaista, että sen kirjoittaja on syytä leimata huonoksi toimittajaksi. Yksi nolla ei sitä vielä tee, eikä sellainen ole välttämättä edes toimittajan vika. Kyse siis tästä jutusta: http://viihde.mtv3.fi/uutiset/televisio.shtml/675759?top_gear

Edit: Linkki korjattu
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Eipä oikein mullekaan avautunut, mikä tossa jutussa oli nyt sellaista, että sen kirjoittaja on syytä leimata huonoksi toimittajaksi. Yksi nolla ei sitä vielä tee, eikä sellainen ole välttämättä edes toimittajan vika. Kyse siis tästä jutusta: http://viihde.mtv3.fi/uutiset/televi...75759?top_gear

Linkkisi ei toimi joten en nyt päässyt uudestaan juttua lukaisemaan ja mielikuvaani varmistamaan, mutta muistaakseni tuo juttu oli kirjoitettu aika ala-astemaisella otteella. Siis se tekstin yleiskuva ei tainnut olla kovin ammattimainen. Näin siis muistelen.

Mutta ilmeisen harva sitä on huomannut.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
HS:n joku naistoimittaja saa päivän huono toimittaja -palkinnon jutullaan "Euroopan-matkoille suositellaan tuhkarokkorokotusta". Kuulemma tuhkarokkorokotuksen ottaminen on suositeltavaa kaikille suomalaisille ennen Euroopan-matkaa, jos ei ole saanut rokotetta / sairastanut tautia.

Mutta ilmeisesti en tarvitse rokotusta jos pysyn kotikaupungissani? Entäs jos lähden Hyvinkäälle, täyttyykö jo "Euroopan-matkan" kriteerit?

Nyt en ihan ymmärtänyt. Onko siellä etelässä tapana sanoa, että lähtee Euroopan-matkalle, jos lähtee vaikkapa nyt Hyvinkäälle? En ainakaan itse ole kenenkään kuullut puhuvan Euroopassa matkustelusta, jos kotimaassa matkaa paikkakunnalta toiselle. Toki köyhät saavat matkansa kuulostamaan tuolla tavalla hienommilta. Sitäkö tässä haettiin?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Linkkisi ei toimi joten en nyt päässyt uudestaan juttua lukaisemaan ja mielikuvaani varmistamaan, mutta muistaakseni tuo juttu oli kirjoitettu aika ala-astemaisella otteella.
Linkki nyt korjattu. Jos kyse vain tuosta, niin sitten tänne voi laittaa kaikki MTV3:n viihdeuutiset, jotka ovat täynnä kirjoitusvirheitä ja muutenkin huonosti kirjoitettuja. Mietin vain, oliko juuri tuossa jutussa jotain poikkeuksellisempaa, kun linkin tänne laittanut ei ollut sitä vaivautunut ilmoittamaan.
 

scholl

Jäsen
Otsikoimisessa on myös usein se ongelma, että ne ovat hyvin harhaanjohtavia tai ainakin epäselviä. Eilen Iltasanomien sivuilla oli otsikko Kubica ulkona. Kun takana oli erittäin huono kisa niin sitä alkoi pohtimaan, että ei kai nyt puhuta jo potkuista. Niin asia ei toki ollutkaan, mutta silti otsikko oli jotenkin epäonnistunut.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuo otsikointiongelma tullee siitä että käsittääkseni iltapäivälehdissä jutun kirjoittava toimittaja ei itse otsikoi juttuaan vaan sitä varten on ihan eri ihmiset (toimitussihteerit?). Siellä sitten tulee näitä typeryyksiä välillä kun ei ilmeisesti ole kunnolla syvennytty siihen mitä juttu sisältää vaan vedetään sieltä vaan joku irrallinen lause otsikoksi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Siellä sitten tulee näitä typeryyksiä välillä kun ei ilmeisesti ole kunnolla syvennytty siihen mitä juttu sisältää vaan vedetään sieltä vaan joku irrallinen lause otsikoksi.

Minusta tuntuu että eniten se on tahallista provosointia ottaa se "tissit, seksiä, raivostui, humalassa, traaginen, rakastettu, painonnousu, laihdutus, viha, tissit, seksiä" sieltä jutun lomasta otsikkoon. Myyvyyttä silläkin uhalla että juttu ei läheskään aina edes keskittyisi kyseiseen lauseeseen.

Viimeisen vuoden selkeä lisääntynyt muoti-ilmiö on muuten blogien kaivelu. Toimittajat tekevät niin pienistä ja mitättömistä jutuista raivostumisotsikoita jne. että tässä tuntee oman nettipeniksensä kasvattelun kiusailemalla ja uhittelemalla ihan miehekkääksi ja ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta merkitykselliseksi touhuksi. Mikä olisikaan hienompaa kuin saada otsikko tyyliin "Kristian Meruman raivostui Jatkiksen puupäälle"!

Ehkäpä "Tapasi Jatkis-schollin - KATRI HELENA PERUI SELIBAATTIPUHEENSA"?
 

Fiiu

Jäsen
Öö, siis nyt en ymmärrä. Ei kai tuossa sanota mitään itse pytyn kotimaasta, vaan ainoastaan turvamiesten kotimaa.

Vai tarkoitettaisiinko tuolla niitä Hockey Hall of Famen henkilöitä jotka matkaavat kannun kanssa, eivätkä he ole mitään varsinaisia turvamiehiä. :)
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viimeisen vuoden selkeä lisääntynyt muoti-ilmiö on muuten blogien kaivelu. Toimittajat tekevät niin pienistä ja mitättömistä jutuista raivostumisotsikoita jne. että tässä tuntee oman nettipeniksensä kasvattelun kiusailemalla ja uhittelemalla ihan miehekkääksi ja ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta merkitykselliseksi touhuksi. Mikä olisikaan hienompaa kuin saada otsikko tyyliin "Kristian Meruman raivostui Jatkiksen puupäälle"!

Paras esimerkki tästä on Mtv3 ja Viivi Avellan. Aina kun Avellan kirjoittaa jotain blogiinsa, siis ihan mitä vaan, siitä tehdään referaatti Mtv3:n nettisivulle ja teksti-tv:lle sekä Ilta-Sanomien nettisivuille ja joskus jopa paperiversioon etusivun otsikoiden kera. Niissä kerrotaan, että Viivi ei ole tyytyväinen ulkonäköönsä tai jotain muuta yhtä järisyttävää. Tai että hänen mielestään Maria Guzenina on turha poliitikko, joka on päässyt politiikkaan vain julkkisstatuksensa myötä. Tämä samalla kun Viivi itse on lähdössä politiikkaan mukaan... Asioita niissä ei sinänsä vääristellä, mutta ihmettelen vain että milloin Viivistä on tullut sellainen julkkis, jonka mielipiteitä pitäisi julistaa koko kansalle puhumattakaan siitä, että kenenkään pitäisi niistä edes kiinnostua?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Asioita niissä ei sinänsä vääristellä, mutta ihmettelen vain että milloin Viivistä on tullut sellainen julkkis, jonka mielipiteitä pitäisi julistaa koko kansalle puhumattakaan siitä, että kenenkään pitäisi niistä edes kiinnostua?

No väkisellä me ärsyyntyvät olemme se pienissä määrin kiinnostunut osa, mutta ei se poista sitä tosiasiaa että mielipiteiden sijaan viivien ja muiden bimbojen kohdalla eniten kiinnostavia tulevat aina olemaan makaamiset, nakuilut ja vilautukset, suomeksi sanottuna tissi sekä perse, sekä KIIHKEÄ TANSSI KESÄJUHLILLA. "KATSO VIDEO!".

Jos Viivi tai joku vastaava kansanedustaja-wannabe erehtyy ikinä luulemaan jotain muuta, silloin Viivi menee metsään.

Enkä puhu nyt sienestämisestä.

Toki pyllistely on ihan jees.

Mmm, pyllistely.

Mistäs me puhuimmekaan?
 

Calder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, K-Vantaa, Buffalo, HämPy
Urheilukanavan mikälie naistoimittaja toitotti tyylikkäästi veikkausliigan maalikoosteessa joka kavennusmaalista tasoitusmaalina. Tasoitusmaali 2-3:een särähtää ainakin omaan korvaani melko pahasti.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
http://www.iltalehti.fi/kisaextra/200808118081549_ox.shtml

"Suomalaisia naisurheilijoita on ollut kultamitalivoittajina vain kolme: Aale Tynni, Sylvi Saimo ja Heli Rantanen."

Aale Tynniä en kyllä laske ihan urheilijaksi, vaikka runonlausunnan olympiakullan onkin voittanut. Taidelajit ovat asia erikseen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
D Team tuo Mestikseen myös vahvaa journalistista ja markkinahenkistä osaamista:

Liput ja kausikortit
huippujoukkueet. Uudistunut D Team Esittäytyy. Kentän reunalla voit nähdä valmentajina mm. Vaasan Sportin Juhani Tammisen jaTule katsomaan tulevaisuuden liigapelaajat ja näe mestiksen Heinolan Kiekon Kari Elorannan.

Osta kausikortti ja nauti peleistä!

Akateeminen kaupunki, sanotaan. Tässä vielä linkkikin: http://www.mestis.fi/dteam/www/fi/liput_kausikortit/index.php
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös