Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 597
  • 4 668
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Olin juuri kirjoittamassa samasta asiasta koronaketjuun, mutta päätin siirtää sen tänne. ohessa kirjoittamani viesti:

Nyt on omituinen uutinen. Salossa on kaatunut linja-auto, ja uutisessa mainitaan kahteenkin kertaan, että onnettomuudessa on altistunut 13 ihmistä.

Ei ihan mene meikäläisen jakeluun. En tuollaista muotoa ole aiemmin nähnyt, jos sillä tarkoitetaan onnettomuudessa mukana olleiden määrää. Loukkaantumisista taas ei yleensä käytetä tuollaista synonyymiä. Sitten jos taas kyse on koronavirusaltistuksesta, niin siihen tuskin vaikuttaa se, että onnettomuus on tapahtunut.

Kyllä noissa onnettomuuksissa käytetään juurikin tuota altistunut-termiä onnettomuudessa mukana olleista. Hätäkeskukselta välittyy poliisille, pelastustoimelle ja ensihoidolle ilmoitus, jossa kerrotaan altistuneiden lukumäärä ja hälytettävät resurssit määritellään sen mukaan. Tuossa jutussahan on haastateltu heti tuoreeltaan päivystävää palomestaria jolla noissa tiedotusvastuu. On varmasti siinä käyttänyt juurikin tuota altistumista kun tuoreeltaan ei ole ollut loukkaantuneiden lukumäärä tiedossa.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki

Iltalehden Sami Koski meni komeasti retkuun. Tätä se on kun pitää hakea isoja otsikoita, eikä vaivaudu tarkistamaan Anti Kurvisen tiliä edes vähää alusta.

Piti kyllä itsekin pari kertaa katsoa, että mistä on kyse. Ensiksi siksi, että ei ollut sitä sinistä varmennetta ja sitten vielä, että lukiko siinä tosiaan Anti. Lukihan siinä. Aikaa tähän meni n. 25 sekuntia.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ilta-Sanomien Tuomas Manninen ja päivän uutinen. Sanattomaksi vetää.


Se viimeistään loksautti asiat kohdilleen. Niin suurta leukaa ei entisillä helsinkiläisillä koskaan tavattu, vaikka tunnetaan jämäköitä jääkiekkoilijoita, joilla leuka-etuliite muodosti osan lempinimeä,
Kruununhaka on vanhaa sotilasaluetta, jossa on ollut kasarmeja ja jopa maneesi, missä on ratsastettu. Hevonen oli aiemmin merkittävä sotaväen yhteistyökumppani.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

axe

Jäsen
Siitä taas otsikointia.

Kuolleiden koronapotilaiden aivoista löydettiin muutoksia: ”Vain yksi mahdollinen selitys”​

Tällaisilla putkiaivoilla varustettu ihminen saadaan tuosta ymmärtämään, että vain yksi asia selittää ne aivomuutokset ja etsii mikä se selitys on. Vaan itse jutussapa sanotaankin:

Professori Mika Kivimäki suhtautuu uusiin tutkimustuloksiin varauksella. Kivimäen mukaan tämä [tau-proteiinilöydökset aivoissa] on kuitenkin vain yksi mahdollinen selitys saaduille tuloksille.

Eli se ei ole ainoa selitys, vain yksi monista mahdollisuuksista. Mitäänhän ei valehdella eikä vääristellä, jätetään vain yksi sana pois. Mutta onko se tarkoituksellista harhaanjohtamista vai pelkkää tyhmyyttä käyttää sitä noin, sitä ei tiijä. Fyysistä ruoskintaa kaipaisi kirjoittaja joka tapauksessa, ettei tälläiset toistu.

"You may say I'm a dreamer, but I'm not." (John Lennon)
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saska Saarikosken luonnehdintaa "käsittämätön oksennus" hyvin vastaava, kolumniksi naamioitu henkilökohtainen hyökkäys tutkija Karia kohtaan kuuluu tähän ketjuun.


Mihinkäs sävyyn ylioppilas-Saarikoski kirjoittaa filosofian tohtori, tiedustelueversti ja yliopistonopettaja Karista? Tähän:

"Yliopisto-opettaja Martti J. Karista on tullut Ukrainan sodan epätodennäköinen mediatähti."

"Kari on vaikuttanut suomalaisten käsityksiin Venäjästä enemmän kuin Arkady Moshes, Vladimir Gelman, Veli-Pekka Tynkkynen tai muut vakavat Venäjä-tutkijat."

"Eikä siinä mitään. Karin luennossa ei kaiketi ole varsinaisia asiavirheitä. Se on viihdyttävä tunnin paketti niille, jotka eivät tiedä Venäjästä juuri mitään. "



Sitten seuraa olkiukkomainen ja selkeästi Saarikosken hätäiseen katselmukseen perustuva tulkinta siitä, mikä luennossa on vialla. Mm. lopun "nuorissa on toivo" -sanoma sivuutetaan täysin.

Täytyy myöntää, että minulla meni tunteisiin. Miten tämä pelle edes kehtaa? Hänen täysin perustelematon, mutuiluun ja Dunning-Kruger-vaikutukseen nojaava, ylimieleltä voimakkaasti löyhkäävä "näkemyksensä" Venäjästä ei ole tasa-arvoinen nimenomaan Venäjää väitöskirjassaan käsitelleen tutkijan ja tiedustelu-upseerin esityksen kanssa.

Suurimpana saavutuksenaan ylioppilaaksi kirjoittaneen Saarikosken näkemys "vakavista" tutkijoista ei ole minkään arvoinen ja on täysin käsittämätöntä että valtakunnan päälehti on nähnyt sen kuuluvan pääkirjoitusaukeamalle. Kertoo jotain toimittaja-ammattikunnan sisäänrakennetusta egoistisuudesta ja ylimielisyydestä. Se, että sinulla on alusta, ei tee sinusta asiantuntijaa tai sanomisestasi arvokasta. Hyvä journalisti ei larppaa tiedekriitikkoa ilman pätevyyttä.

Saarikosken mihinkään perustumatonta ylimieltä alleviivaa osa, jossa hän puhuu viihdyttävästä tunnin paketista niille, jotka eivät tiedä Venäjästä juuri mitään. Luentohan oli ilmeisesti nimenomaan kansantajuistavaksi tarkoitettu, ei mikään tutkimusseminaarin esitys toisille tutkijoille. Saarikoski astuu harhaan sekoittaessaan itsensä Venäjä-asiantuntijoihin, vaikka hän on juuri mainitsemansa kohde-yleisön "jotka eivät tiedä Venäjästä juuri mitään" miehiä. Ilmeisesti tuon myöntäminen edes itselleen ottaa Saskalla koville, varsinkin jos luento ei ole myötäillyt täysin Saarikosken omia näkemyksiä. Ratkaisuna sitten lähdetty sivaltamaan Hesarin kautta ja yritetty tehdä tutkijaa naurunalaiseksi. Tämä ei ole ensimmäinen kerta HS:n ja muistaakseni Saarikoskenkaan taholta, mikä lisää arveluttavuutta.

Kaiken huippuna Twitterissä Saarikoski on puolustanut kolumniaan toteamalla mm. että häntä ärsytti Karin "näin se menee" -tyyli. Öööö... Osaako joku linkittää Saarikosken kirjoituksia tai sanomisia jotka eivät ole "näin se menee" -tyylin läpitunkemia?

Joku voisi kirjoittaa kolumnin siitä, paljonko suomalaisten USA-käsityksiin on vaikuttanut ylioppilas, joka totesi kesällä 2015 Trumpin mahdollisuuksien olevan "tietysti 0,0".
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yo. vuodatukseeni lisäyksenä: masokistina lisäsin ärsytystäni lukemalla mainitun toimittajan irvikuvan kommentit asiasta Twitterissä. Mitään pahoittelun tynkääkään ei luonnollisesti Karille irronnut pyytämälläkään ja muutenkin kommentointi odotetun ylimielistä. Ehkä typerin lausahdus oli, että täähän on hei vaan yksi miljoonista mielipiteistä. Montakohan Karia koskevaa mielipidettä löytyy Hesarin pääaukeamalta?

Saarikosken kaltaiset tyhjät tynnyrit "kolumnisteina" ovat nykyisen perinteisen median yksi ongelmakohta.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Iltalehti tietää kertoa että eilisessä myräkässä oli parhaimmillaan ~80 000 asiakasta ilman sähköjä. Nojaavat varmaan sähkökatkokartta palvelun tietoihin. Vähän kun katsoo yhtiökohtaisia datoja niin paljastuu aivan höpöhöpöksi tämä 80 000. Parikkalan Valolla mukamas maksimit ~63 000 asiakasta samaan aikaan sähköittä, harmi vaan kun kyseisellä yhtiöllä on kokonaisuudessaan vajaat 10 000 asiakasta. Eilen illalla kun tuo palvelu näytti tuota ~80000 yhteensä, Parikkalassa oli nuo maksimit, mutta Parikkalan Valon omien sivujen mukaan noin 2000 sähkötöntä asiakasta.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Vittu että ärsyttää tällaset uutiset. Otsikko ei vastaa yhtään juttua eikä missään mainita paljonko se alumiinin hinta on noussut. Ilmeisesti ei yhtään kun sitä ei mainita. Ja jutun edetessä ammutaan alas tuo tölkkien hinnan nousu.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Vittu että ärsyttää tällaset uutiset. Otsikko ei vastaa yhtään juttua eikä missään mainita paljonko se alumiinin hinta on noussut. Ilmeisesti ei yhtään kun sitä ei mainita. Ja jutun edetessä ammutaan alas tuo tölkkien hinnan nousu.
Iltalehdellä tuntuu olevan joku hintaseuranta ja varsinkin noususuunnassa olevien seuranta.
Tässä tuskaillaan päärynöitä, joiden hinta nousee. Ja maidonkin hinta on noussut jopa 0,01€. Mutta onhan se kuitenkin 1,1%!!! Mitenköhän muutat pienemmin kuin sentillä?

Muut hinnat toki ennallaan, mutta eihän sitä kannata painottaa.

Miksi mä edes luen noita juttuja?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vittu että ärsyttää tällaset uutiset. Otsikko ei vastaa yhtään juttua eikä missään mainita paljonko se alumiinin hinta on noussut. Ilmeisesti ei yhtään kun sitä ei mainita. Ja jutun edetessä ammutaan alas tuo tölkkien hinnan nousu.
Ihan päätin mennä katsomaan miten hinta on kehittynyt. Vuodessa hinta noussut 54% kun viime vuoden maalis- huhtikuussa hinta oli noin 1 400 dollaria tonnilta ja tämän vuoden helmikuun 28. päivä hinta kävi jopa 3 800 dollarissa per tonni. Mutta hinta oli muutenkin noussut tuosta alhaisimmasta hinnasta aika haipakkaa vauhtia.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehh..., tämä on ilmeisesti alunperin kaivettu twitteriin esimerkiksi Appelsiinin vääristä mielipiteistä, mutta aika kaukaa on täytynyt etsiä, kun on pitänyt mennä vuoteen 2013 asti. Olisi luullut, että tuoreempiakin löytyy. Varmaankin on tarvittu juuri oikeanlaista väärää mielipidettä.
Tämä on siis mouhottu melkein 10 vuota sitten, joten ei vaikuttane nykyiseen mouhoamiseen.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Radion uutisissa puhuttiin äsken jostain Ranskan vaaleista ja eri puolueiden kannattajien äänestysaktiivisuudesta. Jos en ihan väärin kuullut niin naistoimittaja sanoi että iso osa jonkun puolueen kannattajista on kodittomia ja saattavat jäädä äänestyspäivänä kotiin.
 

Kyle

Jäsen
Seiskan toimittajalla luovuus kohdillaan:

Facebookista bongattu "raiskaustuomion jälkeen: hiplasi mälliä puistossa..."
 

Liitteet

  • 77B1AD96-F113-4EB1-912C-8EBE3D7CEBD0.jpeg
    77B1AD96-F113-4EB1-912C-8EBE3D7CEBD0.jpeg
    922,4 KB · kertaa luettu: 185

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ylen legendaarisen teksti-tv:n taso on romahtanut rajusti. Esim. NHL:n sarjataulukoissa ei ole merkitty joukkueita jotka ovat menossa pudotuspeleihin/varmistaneet paikkansa niinkuin ennen, U18 MM-kisoista ei ole juuri mitään tietoa eikä SM-liigan pudotuspelien maalivahtitilastoja koeta tarpeellisena julkaista.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ylen legendaarisen teksti-tv:n taso on romahtanut rajusti. Esim. NHL:n sarjataulukoissa ei ole merkitty joukkueita jotka ovat menossa pudotuspeleihin/varmistaneet paikkansa niinkuin ennen, U18 MM-kisoista ei ole juuri mitään tietoa eikä SM-liigan pudotuspelien maalivahtitilastoja koeta tarpeellisena julkaista.
Samainen teksti-tv tarjosi jokunen vuosi sitten vielä kausiennakoita sekä Liigasta että NHL:stä. Nyt nuokin osiot ovat kadonneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös