Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Huonoin jääkiekkotoimittaja?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana 1939, 30.10.2015 klo 18.58.

?

Kuka on Suomen huonoin jääkiekkotoimittaja?

 1. Ilkka Palomäki

  54 ääntä
  49,5%
 2. Ilkka Palomäki

  55 ääntä
  50,5%
 1. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Itse vähän veikkaan, että herra haluaa luoda itselleen "nimeä". Kun ei löydy mitään? jääkiekkolijan taustaa tai muuta joka toisi painoa sanoille. Itsekkin kyllä olen saanut aika bessewissermäisen olemuksen videoista ja varmasti myös työnantaja haluaa tuommoisia "kohuotsikoita ja kolumneja.
   
 2. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Rantanenhan on IS:n lätkätoimituksen esimies eli varmasti saa itse paljon määritellä journalisminsa sisällön. Toki Iltaroska-lehtien ansaintalogiikkaan kuuluu ylilyönnit ja provosoinnit, ei siinä.

  Siinähän se ongelma on, kun ei ole kompetenssia sanoa itse pelistä oikein mitään. Siitähän Sihvonen on Tikulle ja Takulle karttukylpyä antanut nyt toistakymmentä vuotta.
   
 3. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Rantanen lukeutuu valtakunnan vaikutusvaltaisimpiin toimittajiin, joten veikkauksesi meni kokolailla metsään.
   
 4. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  "Vaikutusvalta" ja ammattitaito eivät ole synonyymeja. Rantanen on lätkän osalta ihan fanipoikajonne, joka haluaisi oikeasti ymmärtää peliä. Mutta kun ei riitä, niin ei riitä.

  Mutta jos joku tykkää kuunnella epäolennaisuuksia, niin se hänelle salittakoon, jos niitä hänelle tuotetaan.
   
 5. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En mielestäni ottanut kiinni viestissäni mihinkään muuhun kuin siihen, että vaikutusvaltaa ja nimeä herralla löytyy jo ihan riittämiin. Kun nimimerkki "Pipolätkä" veikkaili, että Rantanen haluaa luoda nimeä itselleen. Ammattitaidosta en sanonut yhtikäs mitään.
   
 6. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
  Ray Ferraro. Aivan käsittämätöntä kuinka entinen NHL-pelaaja ja pitkän linjan toimittaja voi olla pihalla tästä maailmasta. Erityismaininta Pierre McGuirelle.
   
 7. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Sanotaanko näin, että ainakin Rantanen pääsee nyt tyhjentämään ylisanavarastonsa koko uransa ajalta. Oma kaupunkinsa, derby pudotuspeleissä. Kaikki on on suurta, mahtavaa, uskomatonta ja kaikkien aikojen! Kuin olisi nielaissut Urheilulehden otsikkomankelin ja huutaisi sloganeita.

  En tiedä onko käsikirjoitettuja rooleja, mutta väittäsin että edge Nyholm tällä hetkellä - siis kuinka kykenee hahmottamaan kokonaisuuden ja pysymään ytimessä, ilman ylimääräistä suureellisuutta tai itsekorostamista.
   
 8. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Santtu pisti taas syventävän jutun iltalehden sivuille. En edes linkitä.

  Koko jutun sisältö oli jokseenkin, että Tapparalla on ketju ja siinä on pelaajia, sit on toinen, kolmas ja neljäskin.Loppu.

  Informatiivisempaa olisi ollut vain katsoa liigan sivuilta kokoonpanot.
   
 9. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  Lainaus:
  No, Tepsille kävi nyt niinkuin kävi, , mutta tuohon Jussi Saariseen, on hän uskomaton sanansäilän tunari: jos mies harjoittelisi miekkailua itsekseen, niin minuutin kuluttua tarvittaisiin ensivasteyksikköä, ambulanssia. " Silkkaa realismia", okei miehen sanavarasto ehkä hivenen laajempi kuin keskiverto jääkiekkoilijan, mutta nykyään hän kliseitä välttääkseen luo uutta tahatonta komiikkaa. Huvittava tyyppi sinänsä, mutta mitään todellista annettavaa suomalaiseen urheilujournalismiin hänellä ei ole. Onko Ylellä virkamiehiä eli suojatyöpaikkoja? Jussi Saarinen vaikuttaa sellaisen ainakin löytäneen, hän ilmestyy jääkiekkoon liittyviin juttuhin silloin tällöin, jopa Pohjois-Amerikasta jokseenkin puolivillaissa reportaaseissa. YLEn johtava jääkiekkoreportteri, silkkaa realismia??? No, ainakin Jussi Saarisen mielestä varmaankin. Meitä kaikkia muita, jopa kollegoitaan, pakkaa hymyilyttämään. Toisinaan ei tiedä pitäisikö kuitenkin itkeä.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 11. FinnPeak Jäsen

  Lainaus:
  Rajusti myöhässä itse asiaan, mutta pakko kommentoida tähän, kun tuli taas vastaan. Tämä keissi ja tuo Rantasen vastine siihen veti tämän kaverin kyllä kerralla aikalailla toimittajarankingin pohjamutiin. Aivan käsittämätöntä tuubaa joka suoraansanottuna vit*tti lukea, ihan huolella. Sinänsä saavutus, koska harvoin kirjoitettu sana saa moista aikaan.

  Tämä siksi, sillä tässä Jukurit-keississä olisi ollut harvinaisen selkeästi tarvetta sille, millä näiden journojen minusta pitäisi puolustaa paikkaansa: tarjota selityksiä, perusteluita, valistaa ja siten tuoda lukijalle lisäarvoa. Vesaa tämä ei kiinnostanut, vaan hän lähti komppaamaan näitä ulkopuolelta pöyristyneesti twiittaavia kansankynttilöitä, vaahto suussa ja tuo pelaajan näkökulma totaalisesti unohtaen. Ei niin mitään lisäarvoa urheilun ja sen skenen tulkintaan.

  Huuto oli absurdi, mutta Vesan pitäisi ymmärtää kontekstin merkitys, jossa se ei enää ehkä olekaan. Mies saattaa kutsua vaimoaan kahdenkesken makkarissa vähän eri nimillä mitä vaikkapa kaupan kassajonossa, ja provokatiivisessa stand upissa jengi röhöttää kertaluokkaa sovinistisemmillekin jutuille. Tuntemattomalle vastaantulijalle kun kerrot bussissa saman vitsin, niin se soittaa poliisin. Valitettavan harvalla journolla riitti ymmärrys tai rohkeus asian avaamiseen tätä kautta. Mutta Rantanen kykeni vetämään homman täysin toiseen ääripäähän.
   
 12. Ralph Jäsen

  Radko Gudas esittää komean ja puhtaan perstaklauksen Mikko Rantaseen. Mitä tekee Santtu Silvennoinen? No uutisen:

  Tshekin sikailija iski - Mikko Rantanen otti osumaa
  Radko Gudas taklasi Mikko Rantasen. Tshekin kohupelaaja ei saanut jäähyä.

  Pitääkö jokainen taklaus uutisoida? Ja totta kai noilla "sikailija" ja "kohupelaaja" termeillä yritetään saada karjalalippiskansa puolelleen.
   
 13. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  En äänestä, totean ainoastaan että MM-kisoja seurattuani suomalaisista jääkiekkotoimittajista on muodostunut ylimielinen, kyyninen, jälkiviisasteleva kuva, jossa toimittajat suhtautuvat ylimielisemmin ainoastaan lukijoita kohtaan kuin toisiaan.
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Iltalehdellä on kyllä huikea kattaus varsinkin jääkiekkopuolella. Keihäänkärkenä tietenkin Salminen ja Silvennoinen ja sitten löytyy vielä mm. Pekka "Patrik Laineen suurin fanipoika" Jalonen. Varsinkin Silvennoisen ja Salmisen näppäimistöltä tuli kisojen aikaan sellaista roskaa ettei paremmasta väliä.
   
 15. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Santtu Silvennoisen tasoa toimittajana ja merkittäviltä osin myös ihmisenä (kun katsoo miehen - todella pienellä m-kirjaimella - tapaa ja tyyliä kirjoittaa) on vaikea kuvailla ilman, että sortuisi alatyyliseen nimittelyyn tai jopa suoranaiseen herjaamiseen. Houkutus on kiusallisen suuri. Mutta joka tapauksessa, harvoin kukaan julkisuudessa joko suoraan tai välillisesti toimiva ihminen herättää niin suuria antipatioita.

  Santtu liikkuu "journalisminsa" kanssa niin alhaisella tasolla, että herää väkisinkin kysymys, että onko herran päässä jotain sinne kuulumatonta tai vaihtoehtoisesti puuttuuko sieltä jotain. No, meitä on moneen lähtöön. Valitettavasti geenialtaan matalan pään porukka elää myös keskuudessamme, tämä noin yleisenä huomiona. Ja edelleen yleisenä huomiona todettakoon, että tällaiset ihmisethän ovat pitkälti syyntakeettomia, koska eihän ihmiseltä voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu. Esimiesten vastuulla pitäisi olla se, että työntekijän tekemän työn laatu täyttää vaaditut laatukriteerit. Iltalehdessä on rima on valitettavan alhaalla muutenkin, edes etäistä yritystä rakentavaan ja hyvin argumentein varustettuun sisältöön ei ole. Sen huomaa toki myös muusta toimittajakunnasta. Mutta Santun kohdalla luulisi Iltalehdenkin reagoivan. Tämän johdosta kritiikki onkin syytä kohdistaa myös Vesa Parviaiseen.

  Santun tapauksessa on hämmentävää myös se, että hänellä ei ole minkäänlaista itsekriittisyyttä. Tämä vahvistaa sitä mielikuvaa, että Santtu kokee itse olevansa oikein hyvä toimittaja ja samalla viivalla kollegojensa kanssa. Hyvänä anekdoottina (näitä tosin löytyis vaikka miten paljon) kaverin MM-kisoista tekemä 20 sekunnin pituinen videoanalyysi, jossa hän - kuin ilman etuhampaita puhuen - kertoo kahden pelin jälkeen, miten tappion tullessa Marjamäki on erotettava. Tämä oli aikamoinen kierrepallo lukijan suuntaan, koska nyt piti pelkän lukemisen sijaan katsella ja kuunnella. Missä oli teksti "videon sisältö ei sovi herkille"?

  Ja vielä; jos Santtua ei kiinnosta, mitä hänen juttuihinsa usein tahtomattaankin törmäävät ihmiset hänestä ajattelevat, niin usein kollegojen arvostus ja ajatukset kuitenkin merkitsevät. Silvennoista ei valitettavasti arvosta edes hänen omat työkaverinsa, saati sitten muiden työnantajien palveluksessa toimivat oikeat journalistit, jotka pitävät Santun kaltaisia "ammattilaisia" toimittajan irvikuvina.
   
 16. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Olet oikeassa. Santtu Silvennoinen on jäätävän huono jääkiekkojournalisti.

  Koko kisat olleet IL:ltä täydellinen rimanalitus. Edes Sanoman puolella ei Rantasella (&Co) lähtenyt laukalle samalla tavalla.

  IS otsikoi uutisen pronssipelin jälkeisestä pressistä näin: Lauri Marjamäki herkistyi lehdistön edessä – päätti turnauksen siteeraamalla presidentti Koivistoa - MM-kiekko - Ilta-Sanomat
  IL näin: Neuvoton Lauri Marjamäki itki kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa: "En tiedä, mitä sanoa"

  Uskomaton fanipoikamaisuus, katkeruus, sensaatiohakuisuus ja lajista mitään ymmärtämättömyys oikeuttaa tällä hetkellä Santtu Silvennoisen Suomen huonoimman jääkiekkotoimittajan titteliin.

  Ps. RIP Urheilulehti...
   
 17. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aamen.

  Eiliseltä esille nostamasi vertailu kuvaa loistavasti Iltalehden ja Silvennoisen täysin ala-arvoista tapaa toimia. Ja samaan aikaan havainnollistaa erittäin hyvin Iltalehden ja Ilta-Sanomien todella ison eron. Sanomien puolella annetaan kyllä kritiikkiä, mutta Iltalehden puolella kaikki käännetään täysin tietoisesti toista vastaan, eikä edes (osata) argumentoida asioita kunnolla. Ei anneta minkäänlaista ymmärrystä tai armoa.

  Herkistyminen turnauksen jälkeen (oli peli ollut sitten miten huonoa tahansa) käännetään ala-arvoisella tavalla itkemiseksi (jossa ei toki olisi siinäkään mitään pahaa) ja annetaan otsikon kautta ymmärtää, että Marjamäki ei ole edes osannut sanoa mitään. Sitten yksittäisestä lauseesta rakennetaan 3-5 lauseen (sic) pituinen, täysin räkäinen ja nollasisältöinen "juttu", jonka ainoa tarkoitus on se, että päästään iskemään mahdollisimman raflaava ja totuutta sopivalla tavalla venyttävä otsikko mahdollisimman monen klikkauksen varmistamiseksi. Oksettavaa.

  Itse asiassa Iltalehden ja Santun touhu on kuin ikuisesti jatkuva oksennustauti. Juuri kun on ehtinyt edellisestä oksennuksesta toipua ja on tullut vähän parempi olo, niin seuraava on jo tulossa. Joku voi toki kysyä, että miksi klikkaat ko. lehden "kiekkotoimituksen" jutut auki. Hyvä kysymys. Ehkä sitä ei vaan osaa olla ihmettelemättä, miten rima pystytään alittamaan kerta toisensa jälkeen. Ja aina vaan halpamaisemmalla tavalla.

  Tätähän se oli kisojen läpi muutenkin; esim. Tammiselta ja Aaltoselta käytiin tarkoituksella pumppaamassa vuorotellen piikkejä toisen suuntaan ja sitten saatiin lyötyä upeat otsikot sanasodasta jne. Ei ollut missään vaiheessa edes pyrkimystä itse pelin analysointiin. Eikä siihen olisi edes kyvyt riittänytkään.

  Iltalehti ja etenkin Santtu SIlvennoinen, olet(te) alle kaiken arvostelun.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Sitä kannattaisi tosiaan miettiä vielä vähän syvällisemminkin, sillä kun sinä kerta toisensa jälkeen klikkailet niitä Santun trollaustarkoituksessa laadittuja päättömiä otsikoita, silloin hän on hommassaan onnistunut. Iltapulussa luonnollisestikin lasketaan klikkausten määrää, ei sitä miten paljon sinulle tulee oksennusta suuhun, kun otat ilmiselvät trollausartikkelit tosissaan.
   
 19. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toinen trollaaja matkusti paikalle kertomaan asian, jota en ole missään nimessä tiennyt aiemmin. Nöyrä kiitos, kirjoittelija.
   
 20. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja pointti olikin se, että kyllä ne samat klikit saisi vähemmälläkin perseilyllä.

  EDIT: Et ilmeisesti lukenut viestiäni kunnolla, koska totean täysin saman myös itse omassa aiemmassa tekstissäni.

  "Sitten yksittäisestä lauseesta rakennetaan 3-5 lauseen (sic) pituinen, täysin räkäinen ja nollasisältöinen "juttu", jonka ainoa tarkoitus on se, että päästään iskemään mahdollisimman raflaava ja totuutta sopivalla tavalla venyttävä otsikko mahdollisimman monen klikkauksen varmistamiseksi. Oksettavaa."

  Enkä mä niitä tosissaan ota, tajuan kyllä kuvion, kuten tosta ylempää käy ilmi. Santtu Silvennoinen on vaan niin järkyttävän huono, että ei edes pystyisi parempaan. Se on nähty niinä harvoina kertoina, kun kyseinen sankari on yrittänyt leikkiä oikeaa journalistia ja yrittänyt kirjoittaa "kolumnin". Tai kirjoittanut esim. pelaaja-arvosteluja, joista näkee kuuluisa sokea Reettakin, että kirjoittajan ymmärrys lajista nimeltä jääkiekko on hämmentävän olematon, kun otetaan huomioon, että kyseessä on otteluun akkreditoitunut "jääkiekkotoimittaja".

  Lisäksi; Sanoman ansaintalogiikka perustuu tasan samaan kuvioon kuin Iltalehdenkin. Erona on vain se, että toisessa yritetään silti pitää edes jollain tavalla kiinni mahdollisimman laadukkaan ja argumentoidun sisällön tuottamisesta, kun taas toisessa perseillään ihan huolella ja tarkoituksella sekä käytetään ala-arvoisia tekijöitä, joilla tekisi tiukkaa mahtua edes Seiskan toimitukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2017 klo 14.25
 21. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Tämä. Luulisi, että Suomen 2. suurimmalla? iltapäivälehdellä olisi sen verran ammattiylpeyttä ja halua, jotta tuollaisia ns. Klikkiotsikoita ei edes tarvitsisi luoda. Puhutaan kuitenkin Suomen suosituimmasta urheilulajista, jolle riittää varmasti lukijoita ilman "klikkauksiakin".
   
 22. Lainaus:
  Täytyy toki muistaa että Silvennoisen katto kirjoitustaitojen ja lajiymmärryksen puolesta on myös näissä nolla-arvoisissa jutuissa.
   
 23. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  En osaa päättää huonointa, joten listaan ne huonot, joita tulee tällä hetkellä mieleen.

  Santtu Silvennoinen
  Solmu Salminen
  Juha Hiitelä
  Jussi Paasi
  Sami Hoffren
  Vesa Rantanen
  Tuomas Nyholm(Paras näistä, mutta ei hyvä todellakaan)
   
 24. hammerhead Jäsen

  Hyvien toimittajien nimet ei oikein jää mieleen kun se asia on pääosassa eikä kirjoittaja.

  Sysipaskat muistaa helpommin:

  - Santtu Silvennoinen
  - Solmu Salminen
  - Tuomas Nyholm
  - Vesa Rantanen

  Erikoismaininta myös Ontuva Juntunen.
   
 25. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eihän nettilehdellä käsittääkseni voi olla lukijoita ilman klikkauksia. Olen eräältä Silvennoisen tutulta kuullut, että hän tietää kyllä itsekin varsin hyvin juttujensa olevan täyttä paskaa. Tämä on vähän niinku koko homman ideakin. Sehän ei ole kirjoittajan vika, jos lukijakunnan älynlahjat ovat sitä tasoa, että tuollaisilla teksteillä pystyy elättämään itsensä nimikkeellä "urheilutoimittaja". Ja aika monta vuotta ko. heppu on tässä hommassa jo onnistunut.

  Lainaus:
  Mistä sinä tämän tiedät? Oletko päässyt jostain lukemaan juttuja, jotka hän olisi kirjoittanut tosissaan? Iltalehteenhän hän käsittääkseni suoltaa vain sellaisia klikkejä kerääviä mielipiteitä, joiden takana ei itse seiso. Ei Silvennoinen varmasti ole mikään jääkiekkoasiantuntija, mutta ei hän myöskään ole lajista läheskään niin pihalla kuin hänen juttujensa perusteella voi luulla, jos ottaa ne tosissaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2017 klo 17.43