Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Huonoin jääkiekkotoimittaja?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana 1939, 30.10.2015 klo 18.58.

?

Kuka on Suomen huonoin jääkiekkotoimittaja?

 1. Ilkka Palomäki

  54 ääntä
  49,5%
 2. Ilkka Palomäki

  55 ääntä
  50,5%
 1. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Hetken mietittyäni niin loppupeleissä Sihvonen, on aika ylivoimaisesti lahjakkain kirjoittaja. Harmi vain että Rönkän pakottama rooli pilasi miehen.
   
 2. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Missä on Tampereen Sirkiä-Jarva? "Tapparatapparatapparatappara" "ilvesilvesilvesilvesilves"..
   
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Onko se jotenkin erikoista, että Yle Tampereen toimittaja tekee juttuja Tapparasta ja Ilveksestä?
   
 4. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Iltalehden Pekka Jalosella on erittäin oksettava tapa nuolla suomalaispelaajien perseitä tägäämällä heitä Twitterissä. Patrik Laine ylivoimaisena ykköskohteena. Pitää ilmeisesti koittaa päästä heti ammattilaisuran ekoina vuosina suosioon. Pekka-raukka ei vaan ymmärrä, että toi on todella läpinäkyvää.

  Tässä muutamia esimerkkejä tän sankarin twiiteistä:

  "@PatrikLaine29 was part of that shootout and what a goal he had! Scheifele scores the winner for the #NHLJets. #NHLfi

  Markus @GranlundMa Granlund wins it for the #Canucks in OT vs #Dallas. Stars is having a problem between the pipes.

  Predatorsin Juuse Saros vastaan Jetsin @PatrikLaine29 20 minuutin kuluttua. #NHLfi #NHLJets #Preds

  He knows how to shoot... #NHLJets @PatrikLaine29
  ...and he knows how to pass. #NHLJets @PatrikLaine29
  Nice move from @PatrikLaine29. #NHLJets"
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2016 klo 10.55
 5. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Itsekään en arvosta Fani-Pekkaa. Tuo Laine-hunttaus toki on vielä pientä verrattuna Selänteen mielistelyyn, jota Jalonen harrasteli Teemun aktiiviaikoina. Jalonenhan mm. sanoi, että vuoden 2015 sykähdyttävin urheiluhetki olisi pitänyt olla Selänteen paidan nostaminen Honda Centerin kattoon...

  Onko Jalonen muuten koskaan kirjoittanut kriittisesti Kummolan toimista? Vähän epäilen, ettei.
   
 6. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Fanityttö Jalosen tuorein. Otsikon perusteella olisi voinut kuvitella, että joku maali olisi taas tullut.

  Patrik Laine jatkaa maalipörssin kärjessä - nyt kaatui Chicago Blackhawks
   
 7. Setit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Olin tulossa kyseistä otsikkoa tänne linkittämään, mutta joku muukin oli huomannut epäkohdan. Otsikoinnin huonous on jo ihan omassa luokassaan. Kauankohan on pitänyt miettiä, että Laineen saa tuohon otsikkoon sisällytettyä jollakin tavalla?
   
 8. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Pekka Jalonen, koska vahvat, selkeästi näkyvillä olevat Lukko-antipatiat. Aiheellisesti kriittiset jutut suosikkiseurastani ovat enemmän kuin jees, mutta Jalosen jutuista paistaa kauas että antipatioita on, syystä tai toisesta.

  Asko Tanhuanpää, koska on jumittunut johonkin 80-luvulle. Erityismaininta siitä, kun nappasi Jatkoajasta huhun Rony Ahosen kiukuttelusta kun Lukko ei muka päästänyt IFK:hon (Asko itse toki puhui sisäpiiritiedosta) ja kirjoitti asiasta paikallislehteen (vai Kiekkoareenaan), vain pyytääkseen ko. juttua hetkeä myöhemmin häntä koipien välissä anteeksi. Ja Ahonenkin teki kahden vuoden jatkosopimuksen.
   
 9. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Nuo molemmat on jonkun sortin Lukon kannattajia.

  Harri Pirisellä ja Ismo Lehkosella on oikeasti syviä kaunoja Rauman Lukkoa kohtaan ja se näkyy herrojen tuotoksissa.
   
 10. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Lainaus:
  Asko onkin ja varmaan Pekkakin joskus ollut, mutta tähän rakkaussuhteeseen on jossain vaiheessa tullut mielestäni särö.
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Äänestin aikanaan Ilkka Palomäkeä koska se on ainut vaihtoehto, mutta totuushan tähänkin keskusteluun tuli jo Ralphi toimesta ekalla sivulla.

  Lainaus:
   
 12. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Kaikella kunnioituksella Palomäen "saavutuksia" kohtaan, mutta Rantasen Vesa nyt on ylivoimaisesti paskin kiekkotoimittaja.
   
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Rantanenkin on sinänsä jännä tapaus, että ne kirjoitetut jutut ja kolumnit esim. Urheilusanomissa on joskus ihan ok tasoa. Mutta sitten kun kaveri laskeutuu sieltä norsunluutornistaan tavallisen kuolevaisen tasolle tv-kameroiden eteen Nelonen Pron jääkiekkoasiantuntijaksi ja SISÄLTÖPÄÄLLIKÖKSI (se pitää kirjoittaa aina caps lock pohjassa koska Rantanen lausuukin sen caps lock pohjassa), niin silloin nähdään yleensä jotain kuvottavaa ja täysin käsittämätöntä settiä. Itse en edes käsitä millä lihaksilla Rantanen itsensä on joksikin asiantuntijaksi korottanut, koska eihän kyseessä ole mikään jääkiekkotaustainen henkilö, vaan kyseessä on pelkkä urheilutoimittaja. Käsittääkseni jopa Tuomas Nyholmilla on enemmän jääkiekkotaustaa Rantaseen verrattuna, jolla sitä ei tietääkseni ole ollenkaan.

  Moneen kertaan olen toisessa ketjussa maininnut että Rantanen onnistuu omalla egoilullaan pilaamaan Nelosen kiekkostudiot lähes poikkeuksetta, vaikka siellä on usein ihan hyvää keskustelua jos vaikka Tero Lehterä on siellä mukana.
   
 14. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Erikoinen on äänestys kyllä. Onhan Ilkka Palomäki sentään perehtynyt aiheisiin, joista puhuu ja selvästi ymmärtää suhteellisen paljon jääkiekosta myös pelinä. Minusta hän ihan yksi parhaista lätkätoimittajista tässä maassa.

  Aika lailla erottuu edukseen esimerkiksi Pekka Jalosen, Juha Hiitelän, Vesa Rantasen ym. seassa. Itse varmaan kallistuisin Hiitelään Suomen heikoimpana, suht paljon näkyvyyttä saavana lätkätoimittajana.
   
 15. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Veli Ponteva eli Juha Hiitelä on todella heikko kiekkotoimittaja. Pelinymmärrys on huonoa ja päälle vielä väsynyttä politikointia ynnä Khänädä-larppausta.

  Ilkka Palomäki ei mielestäni erityisen huono ole. Kova hän on ainakin katsomaan pelejä ja pyrkii edes ymmärtämään peliä. Toisaalta hänen kohdalla ärsyttää se, että esimerkiksi suomalaisten änäripelaajien kohdalla näkemykset ovat toistuvasti enemmän fanipoikamaisen optimistisia kuin kriittisiä.
   
 16. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Iltalehti on kyllä onnistunut kasaamaan ihan timanttisen kiekkotoimituksen, jos otetaan laskuista pois jollain tavalla menettelevä Vesa Parviainen. Kasassa on kunnon tähtitrio: Pekka "fanipoika" Jalonen, Santtu Silvennoinen ja uusimpana tulokkaana kolmikon täydentää kävelevä farssi, Solmu Salminen, jonka kirjoitukset on kuin suoraan Kevätpörriäisestä. Lisäksi siellä on sit näitä TET-harjoittelijoita, kuten esim. Harri Hepojärvi, jonka tehtävänä on uutisoida Laineesta, kun Pekka on liian kiireinen Twitterissä.

  Tässä pieni makupala Solmu Salmisen äärimmäisen terävästä kynästä:

  Näkökulma: SM-liigan runkosarjavoitto on taputeltu - Tappara saa muut näyttämään noloilta kaljakiekkoilijoilta
   
 17. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Iltalehti on tosiaan poistunut lukuvalikoimastani noin vikan kolmen vuoden aikana. Johtuisiko siitä, että siellä on Polo-Pekka ja lehti on virallinen KHL-äänenkannattaja, vai kirjottelijoiden taso ylipäänsä, ehkä kaikki edellämainittu.

  Iltasanomain räväkämmästä otteesta, Tikusta ja Takusta, oon pitänyt ja pidän edelleen. Jossain määrin sitä kuuntelee kuitenkin kriittisemmin sitä, kun ehkä moniulotteisemmalla ja parhaalla all-around-flowlla Suomessa vetelevät IS-tekijät heittäytyvät pelianalyytikoiksi, tai pelitapa-analyytikoiksi. Tunne, tuntemukset ja toiveet ei aina myötäile jäällä nähtyä todellisuutta.

  Hiitelän kohdalla tulee mieleen kaveri, joka jossain määrin tuntee taustat ja jossain määrin tuntee pelin, muttei ole mikään a-luokan peli/pelaaja-asiantuntija. Oletan että on kuitenkin kuullut riittävästi ns. mukailtua totuutta ja suoraa hevonpaskaa kiekkopiiriläisten suista, että on kyllästynyt tuonkaltaiseen kulttuuriin ja ajaa suruttaa poikkarilla selkään. Ja aika ajoin nostaa esim. twitterin puolella kiekon sisäisiä/kiekkoon liittyviä epäkohtia esiin, asioita joille monet lajin parissa rahansa käärivistä haluavat kääntää selkänsä.

  Palomäki ja UL jaksaa aika ajoin vetää huuruun besserwisser-pelikirjarunkkauksella ja holhoavalla opastuksella. Mutta ihan puhtaasti jäällä tapahtuvien asioiden, toistuvien tapahtumasarjojen asiantuntijana varmasti yks Suomen parhaita. Pääsääntösesti vähän hevonpaskaa, paljon asiaa.

  Lopuksi mielipide huonoimmista kiekkotoimittajista...se että kirjottaa provosoivasti tai tarkotushakusen kärkkäästi ei täysin oikeuta saamaan tuota titteliä. Mutta se että kirjottaa/viestii fanipoikana, kritiikittömästi, kykenemättä katsomaan asioita sitoutumattoman ulkopuolisena, ja aina vain yhdestä vinkkelistä, on huonon kiekkotoimittajan merkki. Äärihuonon journalistin merkki. Näitä taitaa riittää muutama vielä, some-aikakauden ja läpinäkyvyyden aikana onneksi kuolemassa pois.
   
 18. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mikä tässä kolumnissa on niin huonoa? Iltapäivälehdet eivät ole tunnettuja pohdiskelevasta ja analyyttisestä journalismista, eikä urheilutoimitus ole siinä mikään poikkeus. Kyseessä on täysin tietoinen valinta, se on saneltu lehden tyylikirjassa, joita olen sattuneesta syystä päässyt lukemaan moniakin. Pinnallisuus, lukijoiden herätteleminen ja pieni provosointi on tarkoituskin. Etenkin iltapäivälehdissä, mutta nykyään yhä suuremmassa määrin myös muussa journalismissa. Tästä tyylistä ei ole pakko pitää, mutta se ei ole sama asia kuin ammattitaidottomuus. Iltapäivälehdissä ollaan yleensä vain tyytyväisiä, jos jutuista aletaan urputtaa. Lehden kannalta pahinta on se, jos juttuihin ei mitenkään reagoida.

  Jos juttuja olisi aikaa hinkata päivätolkulla joka näkökulmasta, eikä mitään pituusrajoituksia olisi, niin epäilemättä kovimmat lajiniilot olisivat tyytyväisiä, kun se olisi heidän mielestään laadukasta urheilujournalismia. Mutta silloin näillä jutuilla olisi paljon vähemmän lukijoita. Silloin kiinnostuneita jaksaisivat olla lähinnä juuri ne lajiniilot, eivät muut. Jos pitää syvällisestä ja pohdiskelevasta tyylistä, niin sitä löytyy helpommin jostain muualta. Silloin kannattaa lukea vaikkapa tutkimuksia, jos niitä jääkiekosta on nyt ylipäänsä kovin paljon tehty. Jalkapallosta on tehty toki paljon enemmän, itsekin olen tehnyt.

  Tietysti on olemassa oikeastikin huonoa urheilujournalismia. Esimerkiksi tämä on klassikko:

  Seeprat ulostavat jatkoajalla
   
 19. adolf Jäsen

  Huonoja on aika montakin mutta tämä Löfman joka on Urheilulehden NHL kirjeenvaihtaja, niin hänestä tykkäsin. Hänen juttujaan kuuntelisi mielellään enemmänkin ja minkähän takia niitä yleensäkin on niin vähän UL:n sivuilla.

  Suomalaisissa jääkiekkotoimittajissa ottaa aika lailla kautta linjan pannuun se oman erinomaisuutensa korostaminen ja kyvyttömyys suhtautua kriittisesti omaan "asiantuntijuuteen". Hiitelä ja Rantanen on pahimpia joissa tuo ilmenee, mutta on niitä muitakin. Todella monen hepun kohdalla tulee tunne että millä ihmeen natsoilla tuo jätkä puhuu kun tuntuu että tämähän luulee tietävänsä kaiken tästä pelistä. Sen takia juuri tykkäsin tuota Löfmanista. Rauhallista argumentointia jossa pitäydytään itse pelissä. Ei mitään ylimääräistä spedeilyä ja kaverista tuli fiilis että tän ei tarvi yrittää olla mitään sen suurempaa tietäjää kuin oikeasti onkaan. Ulosanti riitti muutenkin.
   
 20. Lainaus:
  On kyllä ihan käsittämätön kolmikko. Solmu Salminen on tullut sen verran ryminällä sisään että melkein jää jo Jalonen ja Silvennoinen jalkoihin, mitä luulin mahdottomaksi. Onko nää kaikki muuten Tampereelta?
   
 21. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Hiitelä ja Solmu. Kaikki kunnia heille, että ovat päässeet tekemään varmasti unelmahommaa jääkiekkojournalismin parissa, mutta molempien jutuissa tunnutaan sytyttävän tulipaloja sinne missä niitä ei ole. Eli aivan turhaa kärjistämistä ja provosointia. Toki mielipiteitä saa olla, mutta ei minun mielestäni toimittajan tehtäviin kuulu tehdä itsestään tuotetta, tai ilmiötä, joka on tärkeämpi kuin asioista kertominen ja niiden toimittaminen selkeään muotoon. Varsinkin Hiitelän tapauksessa tuntuu, että tiedonvälitys palvelee häntä, eikä päinvastoin. Mutta kai se on tätä nykyaikaa, jokaisen pitäisi olla brändi, tai sitten varsinkin hokissa on käynnissä ultimaattinen pippelinvenytys. Huisia ajatella, että samaan aikaan meillä on toimittajia, jotka tekevät maailmalla juttuja kranaatti- ja luotisateessa ilman sen kummempaa numeroa itsestään.
   
 22. Kaivanto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Polk High, ämmät, neekerit, Brian Oldfield
  Tämä on kaikkien aikojen ääliömäisin lehtijuttu.

  Internet pitäisi räjäyttää.
   
 23. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Kysymys otsikossa on väärinaseteltu, sillä kysymyshän on kuka on Suomen neljänneksi huonoin jääkiekkotoimittaja, ensimmäisen, toisen ja kolmannen sijan kun omistaa Pekka Jalonen. Tosin Jalosen kutsuminen toimittajaksi on vähän harhaanjohtavaa, oikeastihan kyseessä on Hjalliksen tiedottaja.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä kumpi on pahempi suoritus. Kirjoittaa tuollainen teksti vai julkaista tuollainen teksti. Laittaa Iltalehden aika huonoon valoon, että kehtaavat laittaa julki tuon.
   
 25. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Sellainen otsikoita myöden vakavasti otettava jääkiekko/urheilumedia olisi ihan mukava lisä tähän maahan. Uskoisin sellaisellakin tilausta olevan, vaikka nämä nykyajan vaahtosuut muuta olettavatkin.