Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Huonoin jääkiekkotoimittaja?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana 1939, 30.10.2015 klo 18.58.

?

Kuka on Suomen huonoin jääkiekkotoimittaja?

 1. Ilkka Palomäki

  54 ääntä
  49,5%
 2. Ilkka Palomäki

  55 ääntä
  50,5%
 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Tai Patrik Laineen fanikerhon kunniapuheenjohtaja.

  Iltalehti on onnistunut keräämään itselleen varsinaisen toimittajien horror-tiimin (Santtu, Fani-Pekka ja Solmu), josta Santtu ja Pekka muodostavat oman inhokkilistani kärkikaksikon. Kolmanneksi ohi Solmun kiilaa Vesa Rantanen valtavan egonsa takia.
   
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Onko Vesa Rantanen toimittaja? Ainakin mitä olen itse ymmärtänyt niin kyseessä on Ilta-Sanomien jääkiekko-osaston SISÄLTÖPÄÄLLIKKÖ ja televisiossa tuo käyttää titteliä asiantuntija.

  Pidän kyllä Solmua ja Santtua paskimpina, eikös nämä jotain Ilves-miehiä ole? Ainakin katkeruus Tapparaa kohtaan kumpuaa erittäin syvältä, en muista kumpi näistä sankareista (taisi olla Solmu) joka uutisoi syksyllä "Tapparan Savinainen vaihtoi maksulliset seuralaiset uuteen tyttöystävään". Kuten otsikosta voi päätellä, niin uutisessa kerrottiin miten Savinainen on löytänyt Tampereelta uuden tyttöystävän itselleen, ja enää ei tarvitse hengailla niiden jätkien kanssa joiden elämisen Savinainen kustanti tämän KHL-uran aikana. Ihan vitun ala-arvoinen juttu.

  Ilkka Palomäki ärsyttää myös kyllä paljon. Siinä missä Solmu ja Santtu taitavat olla ihan vaan katkeroituneita ja yksinkertaisia, niin Palomäen itsensä korostaminen ja tapa tuoda asiat esille siten että "minä olen oikeassa" ärsyttää kyllä myös. Taannoin kaveri lyttäsi Twitterissä Patrik Laineen tehoillan (olisiko ollut peräti hattutemppu?) siten että "Jos ei lasketa maaleja niin Laine oli suuren osan pelistä ihan pihalla". No aha. Tähän joku kommentoi että mites Ovechkinin kohdalla, taitaa silläkin mennä vähän samalla tavalla yleensä, niin vastaus oli "Aivan eri asia, Ovechkin on tehnyt maaleja kovempia joukkueita vastaan". No aha.
   
 3. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Ainakin Wikipedian mukaan Vesa "Tiku" Rantanen on toimittaja, joten hänet voi mainita.
   
 4. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olenkin aina miettinyt, kumpi on Tiku ja kumpi on Taku, mutta nyt se selvisi. Veli Ponteva olikin helppo.
   
 5. Ruutu8 Jäsen

  Solmu Salminen ja Santtu Silvennoinen. Pelkkä IL:n urheiluotsikoiden silmäily riittää jo kertomaan, mitkä jutut ovat tämän äärimmäisen lahjakkaan tehokaksikon tekemiä.

  Varmaan molemmilla tilipäivinä aina hyvä fiilis, kun on tietää miten hyvin on duuninsa tehnyt.

  Kyseisen parivaljakon jutut menevät alle kaiken arvostelun ja lähinnä tulee epäusko koko ihmiskuntaa kohtaan.

  Hyvää duunia Santtu ja Solmu, kun kuitenkin seuraatte tätä palstaa!
   
 6. penalalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Kun vihdoin päästään jääkiekossa Niki Juuselasta eroon, niin sitten se siirtyy formuloihin. Prkl.
   
 7. adolf Jäsen

  Ei ole varsinainen toimittaja, mutta olen tykännyt tuosta Ismo Lehkosesta Urheilulehdessä. Ikallakin on omat vikansa (kuten kaikilla meistä), mutta tykkään kuunnella sellaisen ihmisen juttuja jonka ymmärrys ja asiantuntijuus riittää siihen, että ei tarvitse yrittää olla jotain muuta kuin oikeasti on. Huomattavan usein Lehkosen ennakoinnit myös osuvat kohdilleen. On ne kymmenet vuodet jääkiekon parissa jotain näkemystä aidosti tuoneet.
   
 8. MAKE #89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Ika on ollut hyvä myös Viasatin NHL-studioissa. Juuri tuo "ei yritä olla muuta kuin on" on varsin osuvasti sanottu. Liian moni suomalainen kiekkotoimittaja sortuu meuhkaamiseen ja itsensä esille tuomiseen mikä on lähinnä ärsyttävää.
   
 9. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Ongelmana varmaan on, että nykyään kaikki haluavat luoda itsestään "tuotemerkin" vähän kuin Mertaranta tai don idiootti maikkarilla.
   
 10. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Melkoista ajanhukkaa Palomäeltä twitterissä laskea jotain eroja, millä pistemäärillä Änärissä ja liigassa päästään pudotuspeleihin. Änärissä se on vaikeampaa, koska pienempi osa joukkueista pääsee pleijareihin, no shit? Joskus 80-luvun lopussa vielä Änärissäkin muuten meni 8/10 konferenssista pudotuspeleihin, eli 80 % joukkueista. Ja ennen muinoin liigastakin 10/13. En nyt nähnyt hirveästi pointtia tuon esille nostamisessa, joka on kaikille ollut tiedossa muutenkin ja jo ennen sarjakausien alkua.

  En itse ole twitterissä, mutta osui vaan silmään Urheilulehden etusivulta twiittejä.

  E: Jos Palomäki haluaisi tehdä jotain oikeasti hyödyllistä, niin laskisi NHL:n sarjatilanteen Suomen pistejärjestelmällä. Änärissähän tuo keinotekoinen pistejärjestelmä on käytössä juuri sen vuoksi, että mahdollisimman moni joukkue pysyisi playoff-kisassa mukana. Ennemmin Suomen pistejärjestelmä ja 10/15 mukaan kuin Änärin epäurheilullinen pistejärjestelmä, jolla yritetään keinotekoisesti pitää mahdollisimman moni joukkue kisassa mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2017 klo 16.11
 11. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pekka "Fani-Pekka" Jalonen on Twitterissä taas todella kiihottuneessa tilassa. Pekka kertoo muun muassa, miten Patrikin saavutukset ovat vertaansa vailla vuonna 2016 ja miten kukaan toinen ei pääse edes lähelle. Pekka on ottanut myös selville, miten monta Laine-nimistä henkilöä asuu Suomessa. Viimeisistä 11:sta Pekan urheiluaiheisesta twiitistä seitsemän on Laine-aiheisia. Toki Pekka on tehnyt Patrikista viimeisen vuorokauden aikana taas yhden haastattelun Iltalehden puolellekin. Harva teinikään on fanituksessaan yhtä intohimoinen. Ja kyseessä on elantonsa urheilutoimittajana tienaava keski-ikäinen Pekka.
   
 12. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Varmaan pyrkii Laineen ns. hovitoimittajaksi - luomaan heti nuoren pelaajan NHL-uran alkuhetkistä sellaisen henkilökohtaisen suhteen tulevaan supertähteen ja monimiljonääriin, josta hyötyy ammatillisesti ja muutenkin koko loppuelämän.
   
 13. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sehän nyt on ihan selvä. Mutta toi menee niin yli. Harvoin on kenelläkään kokeneella "ammatti-ihmisellä" pokkaa nuolla jonkun persettä noin oksettavan häpeilemättömästi, kiihkeästi ja läpinäkyvästi.

  Teemuun Pekka oli jo tosi rakastunut, mutta Paten breikattua on lähtenyt ihan laukalle.

  Btw, Pekka kirjoitti just äsken Twitterissä, miten Vuoden urheilija -palkinto meni väärään osoitteeseen, kun Patrik ei voittanut sitä.
   
 14. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Solmu Salminen on huonoin.
   
 15. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Vesa Rantanen on kisassa vahvasti mukana:

  Jukurien pelaajan ala-arvoinen ja rasistinen huutelu on anteeksiantamatonta typeryyttä

  Juu juu, oli typerä huuto.

  Silti tuo Rantasen liioittelu ei ole enää tästä maailmasta. Yhdellä huudolla on kuulemma nyt tuhottu koko lajin maine Suomessa. Ja vaikka tämä tapaus on ylivoimaisesti pahin, niin silti Rantanen kokee tarpeelliseksi muistuttaa muistakin jääkiekon parissa tapahtuneista hölmöilyistä. Niistä kuulemma juuri ja juuri selvittiin, mutta tästä ei enää selvitä.

  Tietenkin provosointi kuuluu iltapäivälehtien tyyliin, mutta lätkäjätkäksi itseään mainostava Rantanen on nyt irtaantunut todellisuudesta täysin. Huuto tuomittiin, sitä pahoiteltiin, pelaaja sai siitä rangaistuksen, ja elämä jatkuu. Suurin osa suomalaisista unohtaa jutun nopeasti, koska maailmassa on kiinnostavampiakin asioita kuin jonkun random pelaajan idioottimainen huutelu pukukopissa. Huutelusta on turha lynkata koko lajia tai edes seuraa, se on suurin häpeä pelaajalle itselleen. Maineessa ei ole kehumista, jos ihminen muistetaan korkeintaan sanan neekerihuora käyttämisestä.

  Tuossa Rantasen oksennuksessa ihmetyttää myös aggressiivinen sävy Jukureita kohtaan. Asiasta olisi voinut kirjoittaa hieman vähemmälläkin kiihkolla, sillä huudon typeryys tuli kaikille selväksi muutenkin. Mutta kaipa tämä on taas sitä nykyjournalismin syöpää, että se tulee kuulluksi, joka huutaa kaikkein äänekkäimmin.
   
 16. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ilta-Sanomien Maisa Soininen on aloittanut vahvasti. Toimittaja luuli Eric Lindrosia Patrick Kaneksi ja kirjoitti etunimen vielä ilman c kirjainta.

  Toisessa jutussa kertoilee Laineen pelanneen Tyynenmeren divisioonan joukkueessa allstars ottelussa.
   
 17. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Kuinka yllättävää, että joku uusi naispuolinen urheilutoimittaja ei ihan osu maaliin. Listaan alle kaikki hyvät naispuoliset urheilutoimittajat:

  Johanna Nordling
   
 18. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Itselle tulee mieleen myös Laura Arffman, Nita Korhonen ja Nina Vanhatalo. Arffman erityisesti on hyvä haastattelija, jolla on harvinaisen laaja kielitaito. Puhui mm. kiinaa edellisissä yleisurheilun MM-kisoissa, mitä en ollut koskaan aiemmin kuullut kenenkään suomalaisen haastattelijan puhuvan.

  Jääkiekon pariin vaan eivät ole pätevät naistoimittajat tietään löytäneet, sääli.
   
 19. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Solmu Salmiselle on annettava pisteet Valavuoren hiillostamisesta. Ihmeen vähällä Doer onkin selvinnyt median kanssa, vaikka pengottavaa löytyisikin joka lähtöön. Noin muuten en pidä Solmusta lainkaan, kehutaan kuitenkin tarpeen tullessa.
   
 20. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Jussi Saarinen veti urheiluruudussa huikean kysymyksen TPS:n Tomi Kalliolle: Miten on, onko TPS:n mestaruushaaveet tänä keväänä silkkaa realismia?

  Tuo olisi ansainnut vastauksen: *Ei missään nimessä. Ei meillä oo mitää jakoa..kunhan tässä huvikseen pelaillaan.*
   
 21. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Osaahan tuo Arffman paljon kieliä, mutta en täysin ymmärrä, miksi juuri se tekee hänestä hyvän toimittajan. Ei meidän tarvitse hävetä, kun haastattelee Boltia vai?? Minusta Arffman oli pitkään haastattelijana erittäin keskinkertainen, koska ei osannut kysyä ollenkaan niitä keskeisiä, kansaa kiinnostavia kysymyksiä. Esim. hiihdossa urheilijan tultua maaliin ensimmäiset kysymykset liittyivät radan kuntoon tai johonkin muuhun hmv-asiaan. Kun oikeasti kiinnostaa ensisijaisesti urheilijan omat tuntemukset kropan, suksien ja taktiikan toimivuudesta. Tälle kaudelle havaitsin pientä petrausta tässä suhteessa. Mutta kyllä siinä monta vuotta ehti mennäkin. Esimerkiksi Petra Manner oli ja on minusta vieläkin toimittajana valovuoden edellä Lauraa.
   
 22. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Solmu Salminen ei osaa muuta kuin provosoida. Toki se tyyli itseänikin lämmitti Doerin tapauksessa, mutta muutoin on laadukkaan journalistin vastakohta.
   
 23. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Tämä oli taannoin aivan käsittämätön kommentti Rantaselta. En muutoinkaan arvosta miestä juuri ollenkaan, koska hän ei vain ymmärrä jääkiekosta riittävästi, mutta tämä oli jo törkeä rimanalitus. Olihan huuto typerä, mutta rehellisesti sanoen ei poikkea mitenkään normaaleista pukuhuoneista, joissa itsekin on tullut aikaa vietettyä. Ehkä juuri kyseistä sanaa en ole kuullut, mutta navan allehan kaikki jutut tuollaisissa miesporukoissa hyvien matsien jälkeen tuppaavat menemään. Eikä kukaan tarkoita niitä oikeasti.

  En usko, että tätä kommenttia kukaan juuri jaksaa enää muistella, joten taisi se jääkiekko selvitä tästäkin. Yllätys.
   
 24. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Eli provosointi on ok jos kyseessä on aihe, josta olet hänen kanssaan samaa mieltä?
   
 25. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Huoh. Solmu Salminen on heikko toimittaja, vaikka kritisoisi kaikkia inhokkejani. Mutta eihän se provosointi juuri silloin ärsytä kun siinä on kohteena henkilö, jonka toiminta on todella vastenmielistä. Doer on sata kertaa vastenmielisempi kuin Solmu. Mutta on Solmukin aika vastenmielinen.