HPK:n taloudellinen tilanne

  • 435 544
  • 1 602

TJ MACKEY

Jäsen
Joku täällä ehtikin mainitsemaan lauantaisesta Turun Youtube- All Stars- ottelusta lähes loppuunmyydyssä Gatorade areenassa. Olin itse jälkikasvun kanssa paikan päällä ja olin puulla päähän lyöty, positiivisesti. Pelaajat ja sitä kautta koko tapahtuma oli tehty kannattajia, katsojia varten. Palvelemaan sitä maksajan tarvetta. Oli kyse sitten paikalle tuodusta DJ:stä, ottelun ennakkomarkkinoinnista, mediakuution hyödyntämisestä, ottelukuuluttajasta, haastatteluista pelin aikana, erätaukoviihteestä etc. Ja vaikka oheismateriaali oli mietitty viimeisen päälle niin itse peli ja sen ratkaisut herätti suurimmat tunteet, vaikkakin osa pelaajista ei osannut edes pelata. Ne oli silti niitä katsojien idoleita ja niitä oli ilmeisesti upea nähdä livenä ja pelaamassa.

Itselle jäi se fiilis, eikä koske vain Kerhoa, että se seura joka ei lähde sosiaaliseen mediaan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin nyt (heti) täysillä, putoaa kyydistä. Lopullisesti. Ettei näin pääse käymään, niin Kerhoa ja koko Pohjantähti Areenan kokonaisuutta tulisi ajatella jatkossa vain ja ainoastaan asiakaslähtöisesti. Vain sitä kautta saadaan riittävästi euroja ja osaamista toiminnan pyörittämiseen. Miksi Kerho olisi ihmisille merkityksellinen, tärkeä, kuluttamisen arvoinen? Itselle ja meille palstaveljille Kerho tulee olemaan tärkeä, aina. Mutta entäpä ne 5000 muuta? Potentiaalisen asiakkaan syyllistäminen ja ymmärtämättömyydellä selittely on lyhyt tie.

Tekee pahaa sanoa se suoraan, mutta HPK on elähtäneen hallinsa ja heitteillä olevan urheilunsa myötä tämän päivän viihdetarjonnassa aika nuhjuinen, kallis ja vaikeasti tartuttavissa oleva tuote.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Siinä voi lapsiperhe vähän miettiä, maksetaanko sähkölasku, lyhennetäänkö asuntolaina, vai lähdetäänkö peliin.

Mutta onhan tuossa nykyajassa toisaalta synergiaetuja, kun ei enää tartte ajaa perhettä kirveen kanssa lumihankeen, kun iskäoletettu lähtee peliin *mietiskelevähymiö*

Että silleen...
 

TJ MACKEY

Jäsen
Niin, Ipaa ja Tapparaa (uus halli, uudet kujeet) lukuunottamatta koko konklaavi on menettänyt katsojia.

Kuka enemmän, kuka vähemmän.

Ei liene yllättävää, sillä viimeiset vuodet ovat pitäneet sisällään niin globaalin pandemian kuin nyt nämä energian hinnoista, korkojen noususta, yleisestä inflaatiosta johtuneet, täysin liigajoukkueista riippumattomat asiat.

Siinä voi lapsiperhe vähän miettiä, maksetaanko sähkölasku, lyhennetäänkö asuntolaina, vai lähdetäänkö peliin.

Ei tämä kaikki ole pelkästään Kerhon käsissä.
Onko tamperelaisilla sitten enemmän rahaa käytössä inflaatiosta huolimatta vai mistä tässä on kyse? Koska urheiluun ja viihteeseen ihmiset kuluttavat tälläkin hetkellä rahaa. Voisiko tuotteessa ja seurojen toiminnassa olla korjattavaa?
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
Onko tamperelaisilla sitten enemmän rahaa käytössä inflaatiosta huolimatta vai mistä tässä on kyse? Koska urheiluun ja viihteeseen ihmiset kuluttavat tälläkin hetkellä rahaa. Voisiko tuotteessa ja seurojen toiminnassa olla korjattavaa?
Pirkanmaalla on yli kolminkertainen määrä asukkaita Kanta-Hämeeseen verrattuna, täten siellä on myös enemmän ihmisiä joihin inflaatio ei vaikuta. Pirkanmaa on myös maakuntana hyvin elinvoimainen, väestöllisesti ja taloudellisesti alue on nousussa verrattuna Hämeenlinnaan ja Kanta-Hämeeseen, jotka ovat hieman väliinputoajan roolissa Helsingin ja Tampereen välissä.
Tampereella on myös uusi areena keskustan tuntumassa, joka on osittain seurausta siitä, että organisaatiotasolla asioita tehdään enemmän oikein, kuin esimerkiksi Kerho on tehnyt viime aikoina. Tämä kaikki vaikuttaa suoraan tuotteeseen jota seurat asiakkaille voivat tarjota, ja todennäköisesti rivikatsojan kannalta katsottaessa kaikki asiat tuotteessa ovat paremmin Tampereella, kuin Hämeenlinnassa, olosuhteista kentällä oleviin pelaajiin.
Tampereella on myös aito kilpailutilanne paikallisesti, kahden eri laadukkaasti toimivan seuran välinen kamppailu ja vastakkainasettelu boostaa molempien seurojen mielenkiintoa ja näkyvyyttä asiakkaita kohtaan. Tähän paikalliskamppailuun ja sen tuomiin etuihin Hämeenlinnassa ei ole mahdollisuutta, mutta kaikki ne asiat joihin HPK voi jotenkin itse vaikuttaa tulisi tehdä kiitettävästi, ettei Hämeenlinnassa jäädä pysyvästi Liigan suurseurojen kyydistä kilpailullisesti.

Hämeenlinnassa tuote pitäisi tehdä siltä kannalta, että sillä kyettäisiin sitouttamaan nuoria ja lapsia kiinnostumaan HPK:sta, nämä ryhmät tulevat tulevaisuudessa olemaan niitä kausikortin hankkijoita, sponsoreita ja perheellisiä, jotka tahtovat nähdä Hämeenlinnalaista jääkiekkoa siksi, että se on heille tunnetasolla jotain merkittävää.

Mielestäni tänään Kerhon puolelta tehty ulostulo liittyen seuran tulevaisuuteen on tärkeä ensiaskel, kunhan puhe myös muuttuu teoiksi ajan saatossa.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Kyllähän sille hallille pitäisi pystyä pikimmiten tekemään jotakin. Vanha katos toki rajoittaa paljon.

Palvelutarjontaa pitäisi pystyä kehittämään isosti ja samalla hoitaa liikenne hallin sisällä niin, että ne palvelut ovat saavutettavissa. Se vaatisi käytännössä sen, että liikenne ja myynti tapahtuu siihen tahtiin, että tauolla on mahdollisuus liikkua sieltä omalta paikalta palvelun ääreen, maksaa ja nauttia siitä ja ehtiä vielä takaisin sinne paikalle. Toki myös erilaisia itse pelin ulkopuolisia aktiviteettejä voisi olla siten, että se peli on taustameluna.

En tiedä sen tarkemmin, mutta nuorisoa pitäisi ottaa reilusti mukaan suunnittelemaan uudistuksia.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
En tiedä sen tarkemmin, mutta nuorisoa pitäisi ottaa reilusti mukaan suunnittelemaan uudistuksia.
Tästä erittäin paljon samaa mieltä.

Oikein sattuu sieluun, kun miettii kuinka vanhoilla ja helpoilla metodeilla nykyistä tuotetta yliyrittämällä yritetään saada nuorille kiinnostavammaksi.

Ei nuorisoa tai lapsia kiinnosta tiktok-tanssit tai lastenlaulut, jos ovat katsomassa jääkiekkoa, ne aiheuttavat jopa nuorille ja suurelle osalle lapsista myötähäpeää. Samoin ainaiset ”kruunalla kotiin” junttidisco ja ”katchi” renkutukset ovat erittäin aneemisia, kun kyseessä on jääkiekko-ottelu.

Kerhon ongelma ottelutapahtumaan liittyen on osittain ehkä siinä, että yritetään väkisin tehdä kaikille jotakin, josta syntyy sellainen sekamelska, että kukaan ei koe tulleensa hallissa erityisen kuulluksi, tai tervetulleeksi.

Jokainen voi miettiä syitä, miksi on itse aikoinaan rakastunut Kerhoon, itselleni päällimäiset syyt olivat tunnelma hallissa ja kaukalossa, enkä usko että esimerkiksi nykyinen musiikkitarjonta hallissa tauoilla tai sisääntulossa auttaa kumpaankaan uuden sukupolven kohdalla.
Soittolista on ollut varmaan sama viisi vuotta, ja silloinkin se on kopioitu Radio Novan nettisivuilta. Nykyistä enemmän oikeaa rockia, oikeaa räppiä ja oikeaa technoa halliin, mutta iskelmä, pop ja kaikki värittömät hoilatukset jotka eivät anna kenellekään mitään, mutta eivät myöskään pahoita kenenkään mieltä, voivat omasta mielestäni poistua Hämeenlinnalaisesta ottelutapahtumasta nykyisen tiskijukan mukana.
Lauantaisin jos Rinkulalla on väkeä ja hyvä tunnelma, ei välttämättä tarvitsisi joka tauolla soittaa mitään, vaan voisin antaa Kannattajien laulaa. Toki, eiköhän tässäkin tilanteessa varmaan saataisi aikaan turhan isot mittasuhteet ja tätä mainostettaisiin paikallislehdessä edellispäivänä, ja itse ottelussa olisi Petro kertomassa kuinka ”nyt saa laulaa”..

Kerhon tulee tehdä paljon töitä ottelutapahtuman kehittämisessä, ja irtautuakseen tuosta nykyisestä sekametelisopasta.

Taloudellisesti tulevaisuuden kannalta on tärkeää löytää jokin punainen lanka siihen, millaiseksi HPK haluaa identifoitua. Tällä hetkellä en näe tai kuule ottelutapahtumassa, nettisivuilla, somessa tai kaukalossa HPK:n identiteettiä, ja mielestäni se on kaikista hälyttävintä.

..ellei sitten HPK:sta ole tarkoitus tehdä hajutonta, väritöntä ja mautonta, tässä tapauksessa nykyinen suunta on oikea.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
No nyt osui ja upposi. Allekirjoitan ehdottomasti joka sanan, enkä olisi voinut asiaa paremmin kirjoittaa.

Itse olen niin vanha jäärä, että paskat välitän nykyajan salonkikelpoisuudesta ja "kaikilla on kivaa" menttaliteetistä. Kyllä huutelut, pikku rähinät ja spontaanit tappelutkin kuuluvat ehdottomasti omasta mielestä kentälle ja tuovat aina värinää katsomoon. Se taas generoi katsomosta lisää hyvää kannustusta omille ja vittuilua vieraille.

Monesti tullut jo siitä kirjoitettua, mutta tuo Nenosen kaveeraus ja naureskelu on jonkinasteinen punainen vaate itselle. Sama kuin itse kahvihuoneessa työkavereiden kanssa olisin läpällä. Tokihan ne vastustajat ovat pitkänlinjankiekkoilijoiden "työkavereita", mutta juuri tuo @Kymppitonni nostama asia loistaa siinä täysin poissaolollaan. Eikä tämä nyt ole siis sen suurempi moite Nenoselle, hyvä pelimies kerhon budjetille, kukaan luonteelleen tietysti mitään voi. Lähinnä esimerkkinä salonkikelpoisuuden tulosta kaukaloihin.
Osin täysin samaa mieltä tuosta viimeisen kappaleen tekstistä. Kuka on se viimeisin ”kusipää ärsyttäjä” Kerhossa? Kuusistossa oli potentiaalia.

Nyt tuolta puuttuu tunne. Kukaan ei aja vastustajan maalille karmit kaulassa. Välillä hävettää.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Osin täysin samaa mieltä tuosta viimeisen kappaleen tekstistä. Kuka on se viimeisin ”kusipää ärsyttäjä” Kerhossa? Kuusistossa oli potentiaalia.

Nyt tuolta puuttuu tunne. Kukaan ei aja vastustajan maalille karmit kaulassa. Välillä hävettää.
Jos huhut pitää paikkaansa, niin ensikaudella siellä on Liukasta, Tuulolaa ja Karjalaista laittaa askiin, niin tuskin tunteesta ja kovuudesta ainakaan tulee jäämään kiinni.
 

Rusty44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Osin täysin samaa mieltä tuosta viimeisen kappaleen tekstistä. Kuka on se viimeisin ”kusipää ärsyttäjä” Kerhossa? Kuusistossa oli potentiaalia.

Nyt tuolta puuttuu tunne. Kukaan ei aja vastustajan maalille karmit kaulassa. Välillä hävettää.
Silminnäkijähavainnon mukaan Kuusisto oli niin hyvä kusipää-ärsyttäjän roolissaan, että jatkosopimustarjousta herralle oli turha jättää.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Silminnäkijähavainnon mukaan Kuusisto oli niin hyvä kusipää-ärsyttäjän roolissaan, että jatkosopimustarjousta herralle oli turha jättää.
Joo näin ymmärsin itsekin puheiden mukaan. Liukas ei ole ollut tuossa hommassa sitä mitä odotin, toki paljon muuta tuonut.

E.Tuulola tuossa sitten toivottavasti ottaa isosti roolia.
 

mehupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mason ego
Palvelutarjontaa pitäisi pystyä kehittämään isosti ja samalla hoitaa liikenne hallin sisällä niin, että ne palvelut ovat saavutettavissa. Se vaatisi käytännössä sen, että liikenne ja myynti tapahtuu siihen tahtiin, että tauolla on mahdollisuus liikkua sieltä omalta paikalta palvelun ääreen, maksaa ja nauttia siitä ja ehtiä vielä takaisin sinne paikalle.
Olen tästä samaa mieltä. Jos kuitenkin verrataan nyt vaikka siihen suureen ja mahtavaan Nokia Arenaan, niin oman muutaman ottelun kokemuksella kaljaa on mahdotonta ehtiä juomaan erätauolla. Niin kovasti on jonoa, vaikkei olisi läheskään täysi areena. Ainoa järkevä ratkaisu on ottaa lippu kaljakatsomoon, koska sinne ehtii juuri ja juuri erän alkuun takaisin sen täyden tilatun juoman kanssa.

Tällainen nyanssi siis, mutta pointtina varmaan se, että tällaiset melko perusjutut saattavat moderneissakin olosuhteissa olla näköjään hankalia.
 

HyttyOfficial

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Detroit Red Wings, Real Madrid
Ennemminkin lähtisin käyttämään tuota hallia ja sen perinteitä ja historiaa siellä somessa ennemmin kuin yrittäisi jotain muovista megalomaanista hallikopiota tuottaa.

Että silleen...
Se "tarunhohtoisuus" murenee nopeasti markkinoinnista huolimatta viimeistään, kun saavutaan paikalle.

Rinkelinmäki on tiensä päässä eikä täytä missään määrin modernin otteluelämyksen vaatimuksia.

Mieluummin "suuruudenhullua" hallikopiota, kuin vanhassa, toimimattomassa väkisin roikkumista.

Hankala asia toki tämä hallin tilanne. Uusi on selkeästi mahdottomuus, mutta Rinkulan remontointi isosti tuntuu rahan polttamiselta.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Se "tarunhohtoisuus" murenee nopeasti markkinoinnista huolimatta viimeistään, kun saavutaan paikalle.

Rinkelinmäki on tiensä päässä eikä täytä missään määrin modernin otteluelämyksen vaatimuksia.

Mieluummin "suuruudenhullua" hallikopiota, kuin vanhassa, toimimattomassa väkisin roikkumista.

Hankala asia toki tämä hallin tilanne. Uusi on selkeästi mahdottomuus, mutta Rinkulan remontointi isosti tuntuu rahan polttamiselta.

En tokikaan tarkoita, ettei hallia voisi remontoida. Vaan kuten totesin, niin tuossa markkinoinnissa tulisi ottaa pohjalle perinteet ja historia ja mitä noita nyt onkaan. Kyllä sen rempan voi tehdä, mutta "vanhaa kunnioittaen" ja rakentaa tarinaa sen päälle. Kun kuitenkaan sellaista megauutta areenaa ei tänne saada.

Että silleen...
 

Kerhonpojjaat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa
En tokikaan tarkoita, ettei hallia voisi remontoida. Vaan kuten totesin, niin tuossa markkinoinnissa tulisi ottaa pohjalle perinteet ja historia ja mitä noita nyt onkaan. Kyllä sen rempan voi tehdä, mutta "vanhaa kunnioittaen" ja rakentaa tarinaa sen päälle. Kun kuitenkaan sellaista megauutta areenaa ei tänne saada.

Että silleen...
En nää kovin suurena markkinointi hyötynä "Tule kokemaan ainutlaatuinen kokemus pyhäinjäänteillä. Hiljaisuus hallissa tuo tunteen suuremmastakin kirkosta. Joskus tämäkin halli oli hieno ja ajanmukainen. Viimeisiä halleja suomessa mistä et saa muuta kun hotsia ja poppareita."

Mikäli halli on mitä on, tarvitsee shown ja meiningin olla hieno! Musiikin pitää olla hyvää, eikä nykyisiä iänikuisia "kacheja". Musiikin pitäisi saada yleisön mukaan ja tuntemaan yhtenäisyyttä. Esim Ilveksellä ac/dc thunder mutta menee "na na naa na na naa nana ILVES" Itsestä ainakin hienompaa kun yleisö huutaa eikä kuuntele melankolista hentai musiikkia ja ihmettele mitä täällä tapahtuu.

Lisä toive: mikittäkää maaliraudat! Ei ole hienompaa kun kuulla nhl pelissä kilauksen ja perään hurrauksen.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Se "tarunhohtoisuus" murenee nopeasti markkinoinnista huolimatta viimeistään, kun saavutaan paikalle.

Rinkelinmäki on tiensä päässä eikä täytä missään määrin modernin otteluelämyksen vaatimuksia.

Mieluummin "suuruudenhullua" hallikopiota, kuin vanhassa, toimimattomassa väkisin roikkumista.

Hankala asia toki tämä hallin tilanne. Uusi on selkeästi mahdottomuus, mutta Rinkulan remontointi isosti tuntuu rahan polttamiselta.
Toisaalta nyt on muotia pitää 80's ja 90's night -otteluita, niin mikä estää pitämästä 80's seasonia? Blackhorset niskaan ja Kake Randelinia ämyreihin.... It's all about imagination. Ja maalituomarit takaisin!
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ja siis miten vitussa saadaan noin pahasti turskaa? En jaksa kaivella, mutta ei taida Toivasen aikakausi sittenkään jäädä ainakaan isosti talouden osalta plussalle.

Laskin joku aika sitten, että jos tulee turskaa 700ke, niin olisi plusminus nolla Toivasen ajalta. Tuolla 800ke mennään jo minuksen puolelle. Eli se siitä hyvästä talouden pidosta...
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Laskin joku aika sitten, että jos tulee turskaa 700ke, niin olisi plusminus nolla Toivasen ajalta. Tuolla 800ke mennään jo minuksen puolelle. Eli se siitä hyvästä talouden pidosta...
Jännä nähdä, että millä tämä selitetään ja mistä moinen johtuu. Aivan uskomaton määrä turskaa yhdestä vuodesta.

Miinusta sitten tuli. Tehtiin kuten on toivottu eli otettiin riski. Se ei kannattanut tällä kertaa.
Siis mikä riski me otettiin?
 

Hasselhoffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli päävalmentaja jatkoi loppuun ton katastrofikauden ettei menty seittemän numeroisille. Hiljaiseksi vetää mutta onneksi sentään on johtopäätöksiä vedetty.

On siinä työsarkaa seuraaville. Onneks on urheilujohtaja talossa ohjaamassa itseään.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Helvetin hyvä, että Monto odotetusti lähtee. Aivan turisti ja kommentit asiaan kuin asiaan ihan mitä sattuu.

Ja siis miten vitussa saadaan noin pahasti turskaa? En jaksa kaivella, mutta ei taida Toivasen aikakausi sittenkään jäädä ainakaan isosti talouden osalta plussalle.
Itse odotin isoja, mutta en nyt ihan kuitenkaan näin valtavaa. Tietysti kun rupee tiettyjä asioita ynnäämään, niin ei tuo ihme ole.

- Toivanen muistaakseni jossain mainitsi, että puolivälierät ei olisi välttämättä riittäneet kattamaan riskejä, jotka otettiin pelaajiston suhteen.

- Investoitiin ravintolatoimintaan, joka ei kuulemma mikään jättimenestys ole, vaan päinvastoin. Tässä vuokrat yms. juoksee jatkuvasti.

- Huhujen mukaan muutamista pelaajista maksettiin jopa ylihintaa. Tähän päälle Joly, josta ei maksettu tuottoon nähden yli, mutta venytettiin budjettia jotta saatiin pidettyä.

- Yleisöä ei käynyt kuten oli budjetoitu.

- Pelaajien rekrytointi siirtorajalla, vaikka kyseessä Loimarannan ja Henrikssonin tasoisia pelaajia, niin aina näistä jotain pitää maksaa plus muut kulut.

- Toivola eroraha?

Muutama muukin tulee äkkiseltään mieleen, mutta kuten sanottua, puroista alkaa kertymään ja sitä luokkaa. Riskejä otettiin, muutoksia tehtiin, ei kannattanut, nyt seuraavat vuodet selviydyttävä ja noustava.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Mistään mitään tietämättä en pitäisi ihmeenä, jos viime kevään panostukset on tehty hallituksen päätöksellä ja siinä valossa Toivasen lähtökin olisi selvää seurausta. Jotenkin vaikea nähdä Toivasta lyömässä isoja tai "isoja" rahoja hankintoihin siirtorajalla, kun muutenkin alkukauden nyörit oli tiukassa, kun laahattiin budjetoidusta jäljessä. Edelleen olisi hauska tietää kuinka paljon siitä Jolysta olisi siirtorajalla saanut rahaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös