HPK:n otteet runkosarjassa 2018–2019

  • 567 520
  • 3 586

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Harmittavat pistemenetykset HIFK:ta vastaan. Peli ei kuitenkaan niin huonoa ollut etteikö suoraan voittoon olisi ollut mahdollisuuksia. Toisaalta vaikka peliä johdettiinkin kolmannen erän alussa niin oltiin myös tappiolla ekan erän jälkeen. Jatkoaika on aina vähän arvoitus kuinka käy.

Vaikka peli ei nyt ihan sitä optimaalista parasta olekaan ollut niin silti riittävän hyvää, jotta pystytään voitosta tosissaan taistelemaan. Ongelma on hyökkäyksen tehottomuus jota lisää vielä pari tärkeää loukkaantunutta. Nyt vastuu on entistä harvempien harteilla ja oikeastaan Turunen, Innala ja Lucenius ovat ne joiden pitää olla pelistä toiseen tehokkaita, jotta tulos olisi hyvä. Nyt olisi syytä saada näiden takaa tukea maalintekoon. Innala on itse hyvä esimerkki siitä, kuInka on noussut kärjen takaa vastuunkantajaksi. Leino, Tuulola, Paajanen etunenässä, nyt kaivataan tehoja. Nyt olisi muuten Tavilla ja miksei Kannisellakin loistopaikka ottaa roolia ja olemaan ratkaisu pelaajia.

Puolustus on sitten oma lukunsa ja tällä hetkellä näyttää siltä ettei se riitä joukkueelle joka taistelee suorasta pudotuspelipaikasta. Aivan liikaa virheitä ja huonoja ratkaisuja. Kun olisi edes apuja ylivoimiin tehojen kautta mutta hiljaista on sillä osastolla. Nyt on saatava merkkausvirheet pois ja alettava suorittamaan varmasti. Myös koko viisikon puolustus olisi saatava toimimaan paremmin.

Kaiken tämän päälle Larmi loukkaantui ja on ilmeisesti kolme viikkoa poissa. Jostain syystä en pidä tätä kuitenkaan niin pahana asiana kuin aiemman loukkantumisen tullessa. Karjalainen sai kuitenkin pelejä aiemmin alle ja suoritui niistä kunnialla ja otteet alkoivat olla varmempia mitä enemmän pelejä pelasi. Nyt saa taas pelata useamman pelin ja on selkeä ykkönen. Enää ei voi uutta maalivahtia edes hankkia mutta vaikka siihen joku tulisikin niin silti mielestäni pitäisi Karjalaisen olla selkeä ykkönen ja pelata kaikki pelit.

Nyt olisi tärkeää saada peli rullaamaan sillä sen verran tiukkaa on, että sijoitus voi vielä heitellä hyvinkin paljon. Mielestäni kaikki sijat 3-9 ovat mahdollisia Kerholle. Jos voittoja ei tule niin säälipaikka on varma ja jopa vielä niin ettei kotietua tule. Tosin se voi olla se ja sama aloitetaanko säälit kotona sillä tuskin on menestystä muutenkaan luvassa jos sinne joudutaan. Jos taas pelit menvät hyvin ja voittaja alkaakin tulemaan niin jopa kolmanneksi asti on mahkut nousta. Toki pidän lähes varmana, että Tappara kolmannen sijan ottaa. Noin muutoin tuossa kuuden sakissa olisi pysyttävä, oli sijoitus sitten mikä tahansa.

Lievästi sanoen haastava on tilanne tällä hetkellä. Sarjasijoitus pitäisi säilyttää vähintään nykyisellään joukkueella, joka kärsii tehottomuudesta ja huonosta puolustuksesta. Niin ja lisäksi ykkösveska on telakalla.

Ei tämä kuitenkaan niin synkältä näytä kuin mitä kuvittelisi. HPK on kuitenkin kauden aikana pelannut melko tasaisesti eikä esim. suoria tappioita ole tullut peräkkäin kahta enempää. Ja tämä kaikki vaikka puolustuksessa on ollut enemmän ja vähemmän ongelmia ja oltu tehottomia. Ja kuten todettua, pelintaso kyllä rittää voittojen ottamiseen kunhan vain normaali tehokkuus löytyisi.

Niin ja jokaiseen peliin täytyy tulla ns. "sata lasissa". Yhtään ei ole varaa enää löysäillä oli vastustaja sitten kuka hyvänsä.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kyllä tässä luottavaisin mielin vielä ollaan. Jukurit, KooKoo, Ässät kiusaavaat vastustajiaan, näistä vastassa vielä Jukurit, KooKoo.
Kuuden sakista haveilevat HIFK, Saipa, Ilves, näistä vastassa vielä HIFK, Ilves. Nurkkaan ahdistettuna pelaavat Kalpa, Sport, JYP, joista kohdataan vielä Sport, JYP.
Mutu-hötöllä pseudo-perusteluin vedellään siis näin:
- Veikkaan, että kauden lopua kohden kiima on vähentynyt kohdatessaan HPK:n Kookoolta, joten siitä varmat 3 pist.
- Runkosarjan loppu ei ole vielä realisoitunut pelaajille, joten tämä viikko mennään vielä sarjasijoituksen mukaisessa tahdissa, eli voitto Jukureista. Sport kuuluu nurkkaan ahdistettuihin, eli tiukka matsi 1-2 pist samoin JYP, mutta siitä tuleekin 3 pist, koska Antti päästää vain yhden ja HPK tekee kaksi.
- Runkosarjan päättyminen häämöttää ja peleihin aletaan valmistaustua oikeasti. TPS on kovempi kuin HPK 0 pist, voitolla liidetään myös voittoon HIFK:sta ja Tapparasta, mutta koska tappio, niin tiukkaa tulee ja tekee, pisteenmenetyksiä ei tule, joten loput alla. Runkosarjan ohjelma on tässä:
Ke 20.02. HPK - Jukurit >> voitto 3 pist
Pe 22.02. Sport - HPK >> voitto 2 pist
La 23.02. HPK - JYP >> voitto 3 pist
Ke 27.02. Kärpät - HPK >> tappio 0 pist
La 02.03. HPK - KooKoo >> voitto, 3 pist
Ti 05.03. HPK - TPS >> tappio 0 pist
Pe 08.03. HPK - HIFK >> tappio 1 pist
La 09.03. Ilves - HPK >> tappio 0 pist
To 14.03. HPK - Tappara >> voitto 3 pist
Yhteensä 15 pist 27 tarjolla olevasta. Riittääkö kuuden sakkiin, miten muut pelaa?
HPK:lla runkosarjan saldoksi näin 95 pist, mikä riitti 2015-16 ja 2016-17 kuuden sakkiin, mutta ei 2017-18.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän tuosta top6 sijoituksesta tappelee tällä hetkellä niin moni joukkue, että nuo keskinäiset pelit tuon joukon kesken ratkaisevat aika paljon ja se miten siellä pelataan ristiin.

Tällä viikolla Kerholla on hyvät saumat napata 9 pistettä ja 7 on ehdoton minimi.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän tuosta top6 sijoituksesta tappelee tällä hetkellä niin moni joukkue, että nuo keskinäiset pelit tuon joukon kesken ratkaisevat aika paljon ja se miten siellä pelataan ristiin.

Tällä viikolla Kerholla on hyvät saumat napata 9 pistettä ja 7 on ehdoton minimi.
Joo, kyllä siitä pitää lähteä, että 9 pistettä otetaan. Asenne pitää nyt olla kunnossa ja tämä korostuu varsinkin Jukureita vastaan. Yhtään pistemenetystä ei saa tulla asenteen takia.

Vaikka kokoonpanosta muutama täkeä pelaaja puuttukin niin silti kaikki tämän viikon vastustajat pitää voittaa. Jukurit on ennenkaikkea asenne peli, Sporttia vastaan on pelattu vieraissa hyvin vaikkakin viimeksi hävittiin. Tästä voi ottaa lisäbuustia peliin. Lauantaina sitten jYP kotona ja nyt on hyvä sauma maksaa takaisin Jyväskylän tappio.

Haluan nähdä tänään taistelevan ja hyvällä asenteella koko matsin pelaavan HPK:n. Toivottavasti ylivoimaa saataisiin nyt runkosarjan aikana parannettua. Se on kuitenkin tärkeässä osassa varsinkin pleijareissa ja sen avulla ratkaistaan pelejä. Parhaat pelaajat nyt ykkös yv:n, jotta nähdään tuleeko niitä tehoja vai ei. Ihan turhaa yrittää tasapäistää ylivoima viisikkoja tehojen kustannuksella.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Parhaat pelaajat nyt ykkös yv:n, jotta nähdään tuleeko niitä tehoja vai ei.

Samaa mieltä. Kaksi tehokasta yv-kenttää on muutenkin aika utopiaa, joten tässä asiassa laittaisin itsekin kaikki munat samaan koriin, vaikka normiketjuissa haetaankin tasaisia koostumuksia.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Samaa mieltä. Kaksi tehokasta yv-kenttää on muutenkin aika utopiaa, joten tässä asiassa laittaisin itsekin kaikki munat samaan koriin, vaikka normiketjuissa haetaankin tasaisia koostumuksia.
Samaa mieltä. Ei sitä tulosta synny munia hajauttamallakaan. Kaikki samaan koriin, kun aloitetaan hyökkäyspäästä anyway. Kakkos-yv viimeistelee sitten homman niin, ettei ainakaan omiin kolise.
 

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siis voiko tää olla totta? Ekat kaksi minuuttia Jukurit ihan purjeessa, sitten esiin Karjalainen kakat housussa ja toi Lindgren ei kyllä viitti auttaa yhtään.
 

Ralph

Jäsen
Siis voiko tää olla totta? Karjalainen kakat housussa ja toi Lindgren ei kyllä viitti auttaa yhtään.
Vaikea tuota on laittaa Lindgrenin piikkiin, jos maalivahti lahjoittaa kiekon vastustajalle maalin takana.

Turuset sai hyvän mylläkän alkuun, mutta eipä se enää iloa aiheuta.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siis voiko tää olla totta? Karjalainen kakat housussa ja toi Lindgren ei kyllä viitti auttaa yhtään.

Tuo maali meni kyllä vain ja ainoastaan Karjalaisen piikkiin. Lindgren hidasti sen minkä tuossa tilanteessa nyt järkevää oli, ettei jäähyä tule. Tuo avaus täytyy kassarin suht paineettomana saada kyllä omille.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Karjalaisen mailapeli kammottavalla tasoilla noin muutoinkin, nyt ihme jos usksltaa sitäkään vähää auttaa enää pakkeja.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sitten Nikkilän perinteinen ylivoimalla. Viiva vuotaa ja Karjalainenhan ei rankkipotkuja kiinni saa . Nyt vittu lopettakaa jo löysäily ja aika alkaa pelata voitosta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: T70

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Kerhon puolustajista on kyllä ylivoimalla vain ja ainoastaan haittaa.

Posia jos laitetaan, niin Krivosik on jokaisessa pelissä aktiivinen ja rakentaa paikkoja ihan kivasti.

Ja oli kyllä aikamoinen tahtomaali Puustiselta.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä on jumalauta hölmöilyä, mikä helvetin ratkaisu tuo Nikkilän rikkomisen ideakin tuossa oli?

Ylivoimakin heikkoa vaikka 2 maalia jo tullut vai voiko näin sanoa jos teho 100%. Posia, että Puustinen teki vaikka tuli vähän iskua. Tämä peli pitäisi voittaa selvästi, niin kova tasoero tuossa on.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Se kuuluisa maalin hinta omiin mallia katuhuo...

Eipä siinä. Tuskinpa tarvitsee tällä kaudella enää mistään isommasta haaveilla.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Olipa mukava nähdä A.Karjalainen ja Brejcak pitkästä aikaa kehissä! Jos ei pelattaisi pisteistä, niin näitä kavereita olisi nastaa nähdä enemmänkin kokoonpanossa.

Osahan täällä palstalla oikein tosissaan toivoo kyseisille herroille lisää peliaikaa. Oli aikamoista horroria.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jesper Lindgrenillä selvästi on syöttötaitoa ja peliälyä. Hyvä liike, sijoittuu hyvin hyökkäysalueella ja osallistuu rohkeasti peliin. Fyysisesti ei lähelläkään valmista ja ainoa plussa laitakahinoissa on, että uskaltaa edelleen mennä niihin. Vaikka lähes aina tilanne päättyy siihen, että Lindgren ui selkää. Ja siihen nähden, että syöttötaitoa piisaa, tulee aivan järkyttävä määrä myös hutisyöttöjä.

Kuten eilen kirjoitin, tulee HPK-ajan Teemu Suhonen mieleen. Kiekollinen peli samaan aikaan sekä vahvuus, että ongelma. Mutta Suhonen tulee vielä, ehkä Lindgren myös.

Pätee taas tähänkin peliin loistavasti tuo analyysisi Lindgrenistä. Uskaltaa kyllä pelata ja käyttää kiekollisuuttaan, syöttötaitoaan ja peliälyään, mutta sitten vastapainoksi tuo flegmaattisuus puolustuspäässä, heikkous kaksinkamppailuissa ja perkeleen omituiset harhasyötöt. Ihme tyyppi. Näen kyllä potentiaalia, mutta vielä tällä kaudella Lindgrenillä ei tuon ihmeempiä ole annettavanaan. Kun tuo puolustus on kuitenkin mitä on, niin luottoa tulee saamaan ratkaisupeleissä hyvin.

Itse pelissä on taas loistavat mahdollisuudet siihen, että noilla lahjoilla ja virheillä sekä mahdollisesti taas päätään nostavalla tehottomuudella tästä pelistä saadaan suunnattoman vaikea ja menetetään joitain pisteitä. Nyt vaan jotenkin ne kolme pistettä - muulla ei väliä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Aivan jäätävä tasoero, mutta tilanne tasan. Kolme virhettä joista kahdesta vastustaja teki maalin. Ylivoima kivan tehokasta, sitä tarvitaan, mutta kyllä tasavoiminkin pitäisi heilua tolla pelillä.

Mä olen ottanut uuden asenteen noille Kerhon päästämille maaleille. Se on niin helppoa että se on jo oma taiteenlajinsa. miettikää sitä, että ollaan varmaan Euroopan parhaimpia maalien päästäjiä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mä olen ottanut uuden asenteen noille Kerhon päästämille maaleille. Se on niin helppoa että se on jo oma taiteenlajinsa. miettikää sitä, että ollaan varmaan Euroopan parhaimpia maalien päästäjiä.

Siihen nähden sarjan neljänneksi vähiten päästettyjä maaleja on kyllä aika vähän.

Kauden kuvahan on ollut se, että suurin piirtein joka kolmannessa matsissa Kerho järjestää lahjoitustalkoot ja sitten taas kahdessa seuraavassa pelissä viisikkopuolustus on erinomaista eikä vastustaja pääse kunnolla maalipaikoillekaan.
 

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ai helvetti mitä huumoria. Kainulainen kieputtelee ja Karjalainen imee melkein kovempaa kuin koskaan. Nyt oli Pennanen kyllä todella kyrpiintyny tohon touhuun. Taisi huutaa, että ”vähän peliä nyt”.
 

Ralph

Jäsen
Ei enää oikein ole uskoa, että kuuden joukossa tää jengi säilyisi. Niin heikkoa ja halutonta on tekeminen, helppoja virheitä ja tyhmiä ratkaisuja. Jo niin monta peliä putkeen, että mahdoton laittaa minkään huonon illan piikkiin. Menee ilta pilalle HPK:ta katsellessa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Nyt jumalauta! Kerrankin saa rauhassa katsoa peliä ja sitten tarjoillaan tällaista kuraa. Vaikka omiin menisi viisi helppoa, pitää pystyä tekemään kuusi jos vastustaja antaa noin paljon tasoitusta.

Huuda Pennanen niille ja ota Antti kiinni joku.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Herättäisiköhän se että heitetään A-junnu maaliin? Ei se vittu voi vetää huonommin. Nyt Karjalainen on heikompi kuin koskaan tällä kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös