Täytyy kyllä sanoa, että aika epämääräistä kritiikkiä mielestäni. Ainakin olisin kaivannut enemmän perusteluja näille Sihvosen ja Savolaisen näkemyksille. Sinäänsä tuo Kiekkokiuas on yleensä aika hyvä ohjelma, että mielenkiintoista asiaa joukkueiden pelitavoista.
Eiköhän noissa pätkissä ole tarkoitus pitää ne ytimekkäinä ja tätä kautta lyhyehköinä, jolloin kaikkiin perusteluihin ei lähdetä pureutumaan syvemmälle. Tulisi varmaan aika pitkiä juttuja noista, jos kaikki kohdat lähdettäisiin purkamaan atomeihin ja käymään syvällisesti läpi. Formaattihan on täysin sama kuin Urheilulehden videoklipeissä ja muistaakseni niiden kestot olivat lähes poikkeuksetta max n. 10 min. Johtuuko tämä sitten esim. näiden klippien maksuttomuudesta, sitä en tiedä. Syitä tuolle kiukaan formaatille on varmasti monia, eikä niihin tarvitse mennä sen tarkemmin, kun ei ainakaan minua sinällään se kiinnosta.
Kai tuonne Savolaiselle ja Sihvoselle saa lähetettyä palautetta, että nyt tarvitaan tarkempia perusteita näille ja näille väitteille. Josko sitten heillä riittäisi intoa tarttua aiheeseen tarkemmin.
Noin muutoin kommentoin lyhyesti noita heittoja, jotka olivat siis Sihvoselle tarkoitettuja.
Fakta on se, että näillä näkymin Pennasen nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen keväällä 2019.
En ota kantaa sen tarkemmin tähän Pendon jatkoon/neuvotteluihin/huhuihin vs. Sihvosen heittoon siitä, koska se ei ollut mielestäni mitenkään oleellinen pointti tuolla klipillä. Enemmän tuokin kohta ja keskustelu korosti sitä Kerhon organisaation tilannetta. Jutun pointti, eikä käsiteltävä aihe, ollut kokonaisuutena päävalmentajan jatkosopimusneuvottelut. Tämä oli vain yksi pieni osa kokonaisuutta, jossa käsiteltiin Kerhon koko organisaation tilannetta, niin en ihan heti ymmärrä, miksi tuossa kohtaa enää pitäisi lähteä viemään keskustelua kokonaan uuteen suuntaan, miksi/miten/milloin Pendon neuvotteluita pitäisi käydä.
Se voisi mielummin olla sitten kokonaan oman klippinsä arvoinen homma, jossa kävisivät läpi kaikkea sitä, mikä Pendon tulevaisuuteen liittyy.
Urheilujohtaja siis vastaisi pelaajien hankinnoista ymmärtääkseni, että päävalmentaja ei joutuisi kantamaan vastuuta. No eikö sama lopputulos saada aikaan vain siirtämällä lopullinen vastuu pelaajakoordinaattorille tai tj:lle?
Tähän kohtaan myös osin samaa kuin edellä. Jos klipin pointtina on käydä läpi Kerhon organisaation tilannetta, niin en ihan nyt ymmärrä, miksi esim. joku pelaajakordinaattorin homman jatko olisi kovin oleellinen asia käydä tuossa läpi. Jos klipin pointtina oli tuon organisaation repaleisuus ja osin sekava tilanne, niin eikös tuolla UTJ:n toimella siihen saataisi selkeyttä? Ja nykyinen tilannehan taitaa olla juuri noin, kuten tuossa lainatussa osassa lukee, eli TJ taitaa ottaa tällä hetkellä vastuun noista hankinnoista, jos sitä ei haluta sysätä Pendon harteille. Jokainen ymmärtää, että tällä hetkellä Vodelle ei voi syytää lokaa niskaan noista hankinnoista, kun ei ole kaiketi yhtään mitenkään osallinen niihin.
Toisaalta, jos joku vain ottaa "vastuun" hankinnoista, niin kuka sen kaiken duunin niiden hankintojen Kerhoon saamiseksi tekee? Pendo valmentamisen ohessa? TJ omien muiden duunien ohessa? Pelaajakordinaattori, joka on ainakin tällä hetkellä kai vaan Pendon apulainen ja alainen, ja joka nyt vasta opettelee työtänsä tekemällä jotain, mutta tarkemmin ottaen mitä?
Vastavuoroinen kysymys voisikin kuulua esim. näin. Olisiko se todellisen ammattilaisorganisaation merkki, että päävalmentaja tekee pelaajahankinnat, mutta vastuu niistä vieritetään esim. TJ:lle tai pelaakordinaattorille, joka on käytännössä ainakin nyt vielä täysi noviisi hommassaan ja käytännössä kai päävalmentajan alainen? Onko päävalmentaja/TJ oikea henkilö tekemään pelaajahankintoja? Häiritseekö se pelaajien hankinta ja kartoistus sitä omaa päätehtävää/-tehtäviä ja vaikuttaako se niiden suorittamiseen? Miksi Kerho on palkannut pelaajakordinaattorin, mikä on hänen toimenkuvansa ja positionsa organisaatiossa, ja miksi tehtävään palkattiin Vode, jolla kokemusta hommasta oli ei yhtään? Jne. jne. En syytä Vodea mistään, eikä minulla ole mitään häntä kohtaan, vaan olisi kiva tietää syyt tämän palkkauksen takana.
UTJ:n toimenkuvasta saa jonkinlaisen käsityksen esim. tästä JYPin parisen vuotta sitten tekemän Holtarin sopparin uutisesta.
Holtarin toimenkuvaan kuuluvat JYPin liigajoukkueen, JYP-Akatemian ja JYPin nuorten liigajoukkueen pelaaja- ja valmentajavalinnat sekä yhteistyö JYP Juniorit ry:n kanssa. Lainaus on TS:n uutisesta aiheesta.
Holtari on siis esim. Virtasen esimies. Eli UTJ vastaa aika helvetin paljon suuremmastakin asiasta kuin vain pelkästään pelaajien hankinnoista.
Kolmanneksi, junioreiden valmennuspäällikkö. Tarvitaanko sellaista? Ja jos tarvitaan niin mihin? Junioreillahan on oma toiminnanjohtaja ja päätöselimet, joiden toimesta hankitaan valmentajat.
Omasta mielestäni Sihvosen ja Savolaisen ajatukset HPK:n organisaatiosta vaikuttavat vähän tehottomilta. Raha valuisi byrokratiaan. Tosin en nyt täysin tyrmää tuota urheilujohtajaa, koska mielestäni pelaajien tarkkailu on todella tärkeä osa toimintaa, mutta kaipaisin lisää perusteluita, että miksi siihen pitäisi ottaa pelaajakoordinaattorin lisäksi vielä urheilujohtaja, jos tuo on se ajatus.
Valmennuspäälliköstä. Kuukkelista löysin nopealla vilkaisulla seuraavanlaisen määritelmän valmennuspäällikön hommasta. En tiedä, kuinka validi tuo esitys on, mutta ainakin varmaan suuntaa-antava.
Valmennuspäällikön toimenkuva
Miksi Kerho ei sitten tuollaista pestiä tarvitse? Tai miksi helvetissä tosiaan kaikkien muiden Liigaorganisaatioiden junnupuolella on valmennuspäälliköt? Ja eiköhän valmennuspäällikkö löydy myös monesta sellaisestakin seurasta, jossa edustus pelaa jotain Suomi-sarjaa, tai vieläkin alemapaa, vai onko kaikilla edes edustusta! Hoitaako Kerhon junnuissa valmennuspäällikön hommat em. toisen kirjoittajan esille tuomat toiminnanjohtaja yhdessä päätöselimien kanssa? Miten he keskenään hoitavat tuota tonttia? Kysymyksi riittäisi. Miksi Kerho toimii, kuten se nyt toimii? Saavuttaako Kerho tällä toiminnalla jonkun suuremman kilpailuedun muihin nähden? Vai hoitaakohan Pendo siinä sivussa tämänkin tontin, tai ainakin määrittelee toimintaa?
Ja minkä helvetin tähden se Arvos Pantse on edelleen Kerhon junnujen hallituksen jäsen? Siis jamppa, joka käsittääkseni on Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan päävalmentaja tällä hetkellä?! Toisaalta Kerholla on yhteistoimintaa ainakin Forssa, Valkeakosken(?), Riihimäen ja Hyvinkään suuntaan, joten kukas näiden kanssa operoi Kerhon puolelta? Kerholla ei ole valmennuspäällikköä, mutta Max Kenig on näköjään taitovalmentaja.
Vaikka Kerhon A voitti viime kaudella Nuorten Liigan mestaruuden, niin kauanko tämä junnupuoli toimii, kuten se nyt vielä toimii tällä hetkellä tällä metodilla? Kerhon nykyisestä A:sta taitaa nyttenkin olla aika moni kuitenkin muualta seuraan tulleita.
Paljon tuosta nyt hajatuksia pois, kun kirjoittamiseen tuli pienoinentauko, mutta ehkä tuosta tuo pointti selviää. Edellä tuli jo kerran otettua JYP esille, niin otetaan nyt vielä toisenkin kerran. JYP-junioreilla näyttää olevan kaksi valmennuspäällikköä. Samoin näköjään mm. Tepsin junnuilla. Taitaa nykyään junioripäällikkökin olla nimitykseltään valmennuspäällikkö.
Sihvosta ja Savolaista saa kritisoida aivan vapaasti, mutta tässä casessa mielestäni nimimerkin
@Orange Hockey esittämät kysymykset Sihvosen/Savolaisen suuntaan ovat kokolailla lillukanvarsia/epäoleellisia kysymyksiä, koska tuo organisaation tilanne on mitä on, eli niitä asioita, joita nuo jantterit toivat tuossa klipissä esille.
Tämä ei ole missään nimessä osaltani vittuilua tai dissaamista
@Orange Hockey suuntaan, vaan mielestäni tuo asia pitää nähdä melko tavalla paljon syvemmälle noiden Sihvosen ja Savolaisen esille nostamien asioiden valossa.