HPK kaudella 2016–2017

  • 469 971
  • 2 434

Ralph

Jäsen
Joka tapauksessa yksi ulkomaalainen kenttäpelaaja on myös ilmeisesti jäännyt haaviin Ruotsin reissulta. Hyökkääjä vai puolustaja niin siitä ei ole tietoa.
Hätäisenä tarkistin jo Linköpingin rosterin, josko Rautio saisi kaverin mukaansa. Ketään kovin realistista ei sieltä löytynyt, jolla loppuisi soppari tähän kauteen. Oli vain peruspakkeja, junnuhyökkääjiä, liian kalliita hyökkääjiä tai tehottomia konkareita. En usko, että HPK hankkii mitään 0+2-tehoja iskevää 27-vuotiasta ruotsalaissentteriä.

Paitsi olihan Tapparasta ja Jokereista tuttu Nichlas Hardt. Kovalla tunteella pelaava voimahyökkääjälaituri. Viimeisin kohtaaminen Kerhon kanssa päättyi erittäin tyhmään polvitaklaukseen Antti Aarnioon kevään 2014 villi kortti -kierroksen avausottelussa.
 

Juudaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho ja Juuse Saros
Mielestäni silloin kun sitä Rautiota oltiin tsekkaamassa niin Linköping pelasi muistaakseni sillä ajanjaksolla Luleåta ja Modoa vastaan. Varma en ole.
Joten sitten vaan tarkistaan niitten kokoonpanot.

Modosta pisti silmään itelle Shaun Heshka. Pelkkä arvaus toki.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Janne Lahti, Eero Somervuori, Antti Miettinen... Kyseisillä pelaajilla hieno HPK-historia, mutta että nämä kaiffarit Kerhossa kaudella 2016/17. Ei jeesus sentään. Ihan väärä suunta on tämä.
Elä unohda meiltä tulevaa Mikko Jokelaa! :D
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En minäkään, mutta entä puolustus? Jos ajatellaan, että tämän hetken joukkueesta (loukkaantuneet mukaan laskettuna) Santeri Saari, Antti Bruun ja Otto Honkaheimo vaihtuvat pelaajaan X, Teemu Suhoseen ja Mikko Jokelaan. Puolustus ei ole tällä kaudella vakuuttanut ja jos pelaaja X ei ole onnistunut haku ja Suhosesta ei ole kunnon Liiga-pelaajaksi, mitäs sitten?

Hyvät aihiot on olemassa Kerhon ensi kaudelle ja oikein innolla odotan miten joukkue lopulta rakentuu, mutta pieni pelko on aina olemassa. Miten kestää Miettinen ja Lahti, entä mikä on pelillinen taso? Onnistuuko Palve Liigassa, vieläkö Somervuoren jalat tikkaavat tehokkaasti ja miten torjuu Rautio? Onko Pennasen taidot Liigatasoa, onnistuuko se joku pakkihankinta, kehittyykö nuoret lainkaan jne.

Tällä kaudella ulkomaalaishankinnat LeBlanc ja Holland epäonnistuivat, konkarit Hahl ja Miettinen eivät pysyneet ehjinä, ykköspakki Lehtivuori ei pysynyt ehjänä, Nikkilä ja Tuulola eivät menneet eteenpäin kehityksessä, valmentajan pelikirja oli olematon ja maalissa Myllyniemi oli... jotain. Kun rahaa ei ole kuin Kärpillä, ei ole varaa epäonnistua näissä asioissa, kun ei pysty tuosta vaan ostamaan uusia pelaajia. Ilman tämän kauden epäonnistumisia HPK olisi voinut hyvinkin päästä pudotuspeleihin. Ja niin se voi ensi kaudellakin, jopa tätä kautta todennäköisemmin.
En menisi ihan kaikessa noin pitkälle. Ilman Myllyniemeä, Kerho pelaisi Pantterista huolimatta säälipleijareissa. Onko silloin puolustus täysin epäonnistunut? Varsinkin lainaveskoilla ennen Perhosta, Kerho suoritti aivan perkeleen hyvin oman pään touhut, eikä tuo Perhosenkaan kanssa nyt aivan karmeaa ole ollut. Ei siis hyvää, mutta ei nyt mitään aivan hirveätäkään, pl. tuo Ilves peli. Menossa on kuitenkin ollut valmentajan vaihto ja pelitavan muutos Perhosen aikana. Siinä minun näkemys nimittäin eroaakin, että kun otetaan se Pantteri pois kuvioista ja siihen laitetaan se Pennanen tilalle, niin jo joukkueen pelitapa johtaa siihen, ettei siellä omissa soi samaan tahtiin, vaikka siellä olisi kaksi keilaa seisoskelemassa jäällä.

Mitä tulee pelaajien ehjänä pysymiseen yms. niin niihin asioihin ei vain voi kauheasti etukäteen varautua tai niitä alkaa stressaamaan. Niiden kanssa on vaan elettävä. Tähän toki auttaa se, jos joukkuetta ei ole rakennettu parista kärkikentästä ja läjästä jämiä ja junnuja. Vaikka köyhällä ei paljon muuhun olekkaan varaa. Nyt siellä on rotaatioon heittää kovia jätkiä myös seltä kolmosesta, olettaen siis että se yksi kärkikenttien hyökkääjä vielä tulee. Jokainen meistä tietää, että kolmonen on kovaa kauraa Liigassa, jos siellä on Miettinen, Keränen ja Koivisto pelaamassa alakentissä, Palvea unohtamatta. Kyllä silloin johtoporras on reagointu aivan tarpeeksi hyvin etukäteen mahdollisiin loukkaantumisiin ja rosterin ollessa ehjänä, siellä on 3 tulostatekevää kenttää, milloin viimeksi?

Toki pakisto on ohut ja se huutaisi sitä yhtä johtavaa pakkia ja kauden aikana varmasti tullaan valittamaan sen "isännän" puuttumista. Mutta kaikkea ei vaan voi saada. Kunhan saadaan edes pelitapa, missä ei vaan roiskita kiekkoa vastustajalle ja vedetä kilpparia ja sitten ihmetellä, kun se pakisto ei riitäkkään.

Mitä Haaraseen tulee, niin Tuukka Mäntylä... 171cm sulka päässä. Että kyllä pienikin kaveri voi menestyä pakkina, jos vaan tajuaa omat heikkoutensa ja pyrkii kompensoimaan niitä kentällä ja varsinkin punttisalilla. Haluan myös muistuttaa Haarasen tehotilastosta, -3 mikä on tuossa jengissä aika perkeleen hyvä. Enemmän pelanneista vain Forsbergillä on parempi -1. Ei tuo toki kerro kaikkea, mutta jostain syystä kun se Haaranen on kentällä, niin siellä omissa ei soi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mietin tässä, että jos vertaa Suomea ja Ruotsia keskenään niin kummastakohan on lähtenyt viime vuosina enemmän molareita isompiin liigoihin. Mutulla voisin heittää, että Suomesta joten voisikohan tällä olla asian kanssa jotain tekemistä? Mene ja tiedä. Ja tietenkin kun ei tiedä kuka Kerhon seuraava maalivahtivalmentaja on niin voi vaan spekuloida onko tällä jotain tekemistä asian kanssa.

Ei ole hajua, kuinka paljon SHL:stä on lähtenyt veskareita KHL:ään ja NHL:ään. Jotenkin on sellainen tuntuma, että Liigasta imu KHL:ään on hiipunut, mutta muutama nuori veskari on lähtenyt Amerikkaan. Se pohdituttaa tässä kohtaa, että miksi 30v kaveri hakisi uralleen ponnaria Kerhosta ja Liigan hänniltä, kun SHL:ää pidetään yleisesti parempana sarjana. En tiedä. Voi se silti olla näin.

Ei Raution hankinta mikään huono haku Kerholta ole. Kokenut ja tasonsa osoittanut kaveri. Toivottavasti sopeutuu Liigaan, eikä maksa liikaa. Ja kai toi veskavalmentajakin tässä hiljalleen selviää. Nyqvist se ei kuitenkaan saa olla, osa-aikaisena vielä. No ei se näin tule menemään.

En kuitenkaan mahda sille mitään, että Rautio Kerhoon tuntuu hullulta. Mutta mitäs siitä, jos setit toimii. Kerho kyykyttää jälleen
 

Ralph

Jäsen
En menisi ihan kaikessa noin pitkälle. Ilman Myllyniemeä, Kerho pelaisi Pantterista huolimatta säälipleijareissa. Onko silloin puolustus täysin epäonnistunut?

Odotusarvoihin nähden mielestäni HPK:n pakkikalusto on epäonnistunut. Lähtökohtaisesti pakkikuusikko oli Joonas Lehtivuori, Petteri Nikkilä, Joni Tuulola, Santeri Saari, Henrik Forsberg ja Henri Auvinen. Näistä neljä ovat olleet mielestäni pettymyksiä, yksi on ollut enemmän loukkaantuneena kuin pelikunnossa ja yksi on pelannut odotusten mukaisesti eli Forsberg.

Alle kaksikymppiseltä Tuulolalta odotin kehitystä, tietysti, mutta eipä ole tullut. Viime kaudella oli ihan mukava viivapyssy, nyt nolla maalia taulussa. Nikkilä on ollut odotetun tehokas, mutta entäpäs ne erityisesti alkukaudesta nähdyt virheet? Saari oli viime kauden lopulla erinomainen ja hänestä uskaltiin odottaa uutta esalindelliä. Mutta ollut tällä kaudella huono, ei edes Liigatasoa. Lehtivuori on pelannut vain 27 ottelua eli alle puolet, kun kausi on ohi. Tehoja olisi voinut olla vähän enemmän, mutta muuten ihan odotetulla tasolla. Auvinen on taklaillut mukavasti, mutta ei muuten ole vakuuttanut.

Forsberg on muuten saamassa ensi kertaa urallaan 50 ottelua täyteen yhden kauden aikana runkosarjassa. Edellinen ennätys oli viime kauden 49 Lukossa ja KeuPassa yhteensä. Ja näemmä myös 2006-07 JYP:ssä samat 49 ottelua. Nyt on pysynyt kasassa ja huilannut vain kuusi peliä, joten on viiden pelin päässä ennätyksestään eli 50 ottelusta. Pelannut muutenkin odotetun hyvin ja on sopiva palanen ensi kaudenkin kolmospariin.

Mitä Haaraseen tulee, niin Tuukka Mäntylä... 171cm sulka päässä.
Näinhän se on, että Mäntylä on pienenä miehenä pystnyt nousemaan huippupakiksi. Mutta Mäntylä on korvannut pituuden voimalla, jota on kuin siinä kuuluisassa pienessä kylässä. Melkoinen mörkö kyseessä, kun taas Haaranen on mikkihiiri kaikin puolin. Voimaa pitäisi saada ja paljon.

HPK:lla oli viime kauteen lähdettäessä yhdeksän pakkia, joista kolme oli täysin kokemattomia Liigaan (Haaranen, Haapanen, Kaislehto) ja yksi ykköskuusikostakin alle kaksikymppinen. Ja niin vain kesken kauden on tullut Bruun, Honkaheimo ja Järventie, kun reserviosasto oli liian köykäinen. On parempi, että HPK:lla olisi ensi kaudella kunnon pakkireservi jo ennen kauden alkua. Ja siltä vähän vaikuttaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
HPK:lla oli viime kauteen lähdettäessä yhdeksän pakkia, joista kolme oli täysin kokemattomia Liigaan (Haaranen, Haapanen, Kaislehto) ja yksi ykköskuusikostakin alle kaksikymppinen. Ja niin vain kesken kauden on tullut Bruun, Honkaheimo ja Järventie, kun reserviosasto oli liian köykäinen. On parempi, että HPK:lla olisi ensi kaudella kunnon pakkireservi jo ennen kauden alkua. Ja siltä vähän vaikuttaa.
No kyllä tuossa on laskennallisesti aivan perkeleellinen määrä pakkeja. Kaislehtokin pelasi ihan hyvin ja silti piti sinne raahata Bruuni korvaamaan. Annettiinko silloin edes mahdollisuuksia? Ja kyllä loukkaantumisia on tullut yllättävänkin paljon, mutta kuinka saamaristi sun mielestä niitä pelaajia pitää sinne rinkiin hommata? Ne kaikki maksaa kuitenkin rahaa ja sitä rahaa ei todellakaan ole liikaa. 7 pakkia voi nimetä peliin, monenko sitä pitää mielestäsi istua poppareilla "kehittymässä" sen lisäksi?

Kannattaa nyt muistaa, että se Myllyniemi sai ne pakit näyttämään täysin paskoilta, silloinkin kun ne eivät sitä olleet. Samaten Pantterin pelikirja ei kauheasti apuja antanut. Siksi onkin käsittämätöntä, että tuolla määrällä pakkeja ei pystytty ilman stuntteja vetämään koko kautta.
 

Ralph

Jäsen
Ja kyllä loukkaantumisia on tullut yllättävänkin paljon, mutta kuinka saamaristi sun mielestä niitä pelaajia pitää sinne rinkiin hommata?
Lehtivuori - X
Tuulola - Nikkilä
Forsberg - Jokela
Haaranen
+ Auvinen, Haapanen & Suhonen

Jos tuossa on tämän kauden pakkikalusto, niin tuon verran. Haapanen menee suoraan Mestikseen, joten joukkueessa olisi kaksi ylimääräistä pakkia. Kuten aika monella joukkueella on. Viime kaudella kyseinen kaksikko oli Haapanen ja Kaislehto, joten tarkoitinkin, että pitää olla edes lähes Liigatason pakkeja ne varapelaajatkin. Haapasta ei ole uskallettu laittaa kentälle kertaakaan ja Kaislehtokin on pelannut kuusi ottelua minuuteitta ja yhdessä pääsi pelaamaan vajaat yhdeksän minuuttia, kun Saari loukkaantui. Ja kun Kaislehto ja Haapanen eivät riittäneet, piti hankkia kesken kauden Honkaheimo ja Bruun. Mielummin joukkueessa on nämä kunnon ylimääräiset puolustajat heti.

Onko tuossa mielestäsi liikaa pakkeja?

EDIT: Viime kauden alussa oli siis kokoonpanon yli kaksi pakkia, eikä kumpaakaan uskallettu peluuttaa. Ei ole kovin häävi tilanne se mielestäni.
 
Viimeksi muokattu:

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei ole hajua, kuinka paljon SHL:stä on lähtenyt veskareita KHL:ään ja NHL:ään. Jotenkin on sellainen tuntuma, että Liigasta imu KHL:ään on hiipunut, mutta muutama nuori veskari on lähtenyt Amerikkaan. Se pohdituttaa tässä kohtaa, että miksi 30v kaveri hakisi uralleen ponnaria Kerhosta ja Liigan hänniltä, kun SHL:ää pidetään yleisesti parempana sarjana. En tiedä. Voi se silti olla näin.

Ei Raution hankinta mikään huono haku Kerholta ole. Kokenut ja tasonsa osoittanut kaveri. Toivottavasti sopeutuu Liigaan, eikä maksa liikaa. Ja kai toi veskavalmentajakin tässä hiljalleen selviää. Nyqvist se ei kuitenkaan saa olla, osa-aikaisena vielä. No ei se näin tule menemään.

En kuitenkaan mahda sille mitään, että Rautio Kerhoon tuntuu hullulta. Mutta mitäs siitä, jos setit toimii. Kerho kyykyttää jälleen
Syy on luultavasti yksinkertainen, eli raha. Ensi kaudelle on luultavasti päätetty panostaa enemmän ykkösmaalivahtiin kuin tällä kaudella, mikä on mielestäni oikea päätös. Tosin ihmetyttää kyllä, että mistä sitten kaikki se raha otetaan, kun nyt on tulossa myös kalliita pelaajia kalliin maalivahdin lisäksi. Ehkä pelaajabudjetti sitten nousee hieman tuosta tämän kauden 1600ke:sta tai sitten sieltä ei tulekaan ollenkaan pakistoon muita uusia kuin Jokela ja Suhonen tai sitten ei tule uutta ykkössentteriä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Nyt tulee sellasta säästöö ovista ja ikkunoista, että ensi kaudella on kasassa aivan uskomaton joukkue. #illallatoisellehallille
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Manninen tienasi Kärpissä 22ke vuoden 2014 palkkatilastoissa. Luulisin, että sen palkka on Kerhossa sellainen 30-50ke tällä kaudella. Tuplamäärä peliaikaa viime kauteen nähden varmaankin, eli ihan eri minuutit kuin ennen, ja silti on suoriutunut hyvin moneen muuhun verrattuna. Joukkueen pistepörssin kärjessäkin. Ja on onneksi tehty pitkä sopimuskin. Siitä voi jokainen laskea hinta/laatusuhteen tai sanotaan, että minkä hintainen on yksi tehopiste Manniselta Kerholle (ja minkä hintainen on joiltain muilta seuralleen). Ei kovinkaan kallis. Ensi vuonna voi olla vielä halvempi suhde, jos se kehittyy ja on vielä hiukan parempi ja tekee enemmän pisteitä.

Ja voisin veikata, että Manniselle maksetaan yli sen 50K. Ja tämä ihan sillä mutulla, että on hankittu tänne alkujaansakkin kärkikentän rooliin ja en jaksa uskoa, että Manninen tienaa alle keskiverto liigapelaajan palkan joka muistaakseni pyörii siinä n. 50k paikkeilla.
Juu, varmasti maksetaan yli. Viime kaudella Liigapelaajan keskipalkka oli n. 80k, mediaanipalkka 60k. Tuollainen 30k on lupaavan junnun tai Mestisjyrän palkka. Manninen enemmin ylemmällä puolikkaalla kuin alemmalla. Voisi myös kuvitella, että palkka nousee kausi kaudelta, jotta on saatu sitoutettua jopa kolmeksi vuodeksi, joka on oikeastaan poikkeuksellisen pitkä aika nykymarkkinoilla.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Onko tuossa mielestäsi liikaa pakkeja?

EDIT: Viime kauden alussa oli siis kokoonpanon yli kaksi pakkia, eikä kumpaakaan uskallettu peluuttaa. Ei ole kovin häävi tilanne se mielestäni.
Tarvitseeko minun vastata tähän? Eikö nämä jutut vähän kumoa toisensa, että on pakkeja rosterissa, mutta niitä ei voi peluuttaa... niin miksikäs helvetissä niitä sit on siellä rosterissa noin monta? Jos oletuksena olisikin ollut että kaikki rosterissa olevat on pelikelpoisia, niin silloinhan tilanne olisi ollut optimaalinen?
 

Ralph

Jäsen
Tarvitseeko minun vastata tähän? Eikö nämä jutut vähän kumoa toisensa, että on pakkeja rosterissa, mutta niitä ei voi peluuttaa... niin miksikäs helvetissä niitä sit on siellä rosterissa noin monta? Jos oletuksena olisikin ollut että kaikki rosterissa olevat on pelikelpoisia, niin silloinhan tilanne olisi ollut optimaalinen?

Nyt en ymmärrä yhtään. Viime kaudella joukkueessa oli yhdeksän pakkia, joista kahta ei uskallettu peluuttaa eli käytännössä oli vain seitsemän pakkia. Se on liian vähän, koska yksi loukkaantuminen ja heti on alle kokoonpanomäärän.

Siksi ensi kaudelle olisi hyvä olla ne yhdeksän puolustajaa valmiiksi joukkueessa. Ei tarvitse kesken kauden tehdä hankintoja, kuten tällä kaudella piti.

Joukkuetta ei voi rakentaa niin, että yhden loukkaantumisen jälkeen ollaan pulassa. Niin rakennettiin meneillään olevan kauden puolustus ja samaa virhettä ei kannata tehdä uudestaan.

En siis ymmärrä, miten nuo kumoavat toisensa. Ensimmäinen lause koskee tulevaa kautta ja toinen meneillään olevaa kautta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt en ymmärrä yhtään. Viime kaudella joukkueessa oli yhdeksän pakkia, joista kahta ei uskallettu peluuttaa eli käytännössä oli vain seitsemän pakkia. Se on liian vähän, koska yksi loukkaantuminen ja heti on alle kokoonpanomäärän.

Siksi ensi kaudelle olisi hyvä olla ne yhdeksän puolustajaa valmiiksi joukkueessa. Ei tarvitse kesken kauden tehdä hankintoja, kuten tällä kaudella piti.

Joukkuetta ei voi rakentaa niin, että yhden loukkaantumisen jälkeen ollaan pulassa. Niin rakennettiin meneillään olevan kauden puolustus ja samaa virhettä ei kannata tehdä uudestaan.

En siis ymmärrä, miten nuo kumoavat toisensa. Ensimmäinen lause koskee tulevaa kautta ja toinen meneillään olevaa kautta.
Tarkoitin, että jos on rosterissa 9 pakkia ja tämä on mielestäsi hyvä määrä ja kuitenkin vain 7 voi peluuttaa, niin miksi helvetissä siellä rosterissa on 9 pakkia? Eikö nämä nyt vähän kumoa toisensa. 9 on hyvä, on 9, mutta kun vaan 7 voi pelata ja 7 ei ole 9... en ymmärrä.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu, varmasti maksetaan yli. Viime kaudella Liigapelaajan keskipalkka oli n. 80k, mediaanipalkka 60k. Tuollainen 30k on lupaavan junnun tai Mestisjyrän palkka. Manninen enemmin ylemmällä puolikkaalla kuin alemmalla. Voisi myös kuvitella, että palkka nousee kausi kaudelta, jotta on saatu sitoutettua jopa kolmeksi vuodeksi, joka on oikeastaan poikkeuksellisen pitkä aika nykymarkkinoilla.
Mä luulen, että se on siellä alemmalla puolikkaalla, jos raja on 60ke, mutta voin olla väärässäkin. Noista summista olet luultavasti oikeassa, itsekin muistaisin tuollaiset kuulleeni jossain.
 

Ralph

Jäsen
Tarkoitin, että jos on rosterissa 9 pakkia ja tämä on mielestäsi hyvä määrä ja kuitenkin vain 7 voi peluuttaa, niin miksi helvetissä siellä rosterissa on 9 pakkia? Eikö nämä nyt vähän kumoa toisensa. 9 on hyvä, on 9, mutta kun vaan 7 voi pelata ja 7 ei ole 9... en ymmärrä.
Yhdeksän on hyvä määrä, jos kaikki ovat Liigatason pelaajia. Eli seitsemän on kerralla kokoonpanossa, mutta kaksi kyttää paikkaa, jos jollain ei peli kulje tai loukkaantuu. Tämä on siis ideaali tilanne ensi kaudella. Kilpailutilanne.

Meneillään olevan kauden alussa oli sama pelaajamäärä. Seitsemän kokoonpanossa ja kaksi katsomossa. Ero on siinä, että nämä katsomossa olevaa eivät olleet Liigatasoa, eikä heitä uskallettu peluuttaa. Eli Haaranen ja Kaislehto. Eli kun loukkaantumisia tuli, hankittiin uusia pakkeja Mestiksestä, eikä käytetty näitä ylimääräisiä pakkeja.

Siinä on se ero. Pelaajamäärä sama, pelaajien taso eri. Joko ymmärsit, mitä haen takaa? Kilpailutilannetta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Yhdeksän on hyvä määrä, jos kaikki ovat Liigatason pelaajia. Eli seitsemän on kerralla kokoonpanossa, mutta kaksi kyttää paikkaa, jos jollain ei peli kulje tai loukkaantuu. Tämä on siis ideaali tilanne ensi kaudella. Kilpailutilanne.

Meneillään olevan kauden alussa oli sama pelaajamäärä. Seitsemän kokoonpanossa ja kaksi katsomossa. Ero on siinä, että nämä katsomossa olevaa eivät olleet Liigatasoa, eikä heitä uskallettu peluuttaa. Eli Haaranen ja Kaislehto. Eli kun loukkaantumisia tuli, hankittiin uusia pakkeja Mestiksestä, eikä käytetty näitä ylimääräisiä pakkeja.

Siinä on se ero. Pelaajamäärä sama, pelaajien taso eri. Joko ymmärsit, mitä haen takaa? Kilpailutilannetta.
Olen minä koko ajan ymmärtänyt mitä haet 9 pakilla, en vaan ymmärrä että lähdetään kauteen 7 pakilla, joita voi peluuttaa ja 2 pakilla joita ei voi peluuttaa. Eihän se ole 9 pakkia. Vaan 7. Lisäksi molemmat Kaislehto ja Haaranen ovat esiintyneet jopa loistavasti. Mutta kun se ei päävalmentajalle riittänyt, tai no Haaranen on saanut kivasti pelejä. Toki sitten kun 4 pakkia on samaan aikaan injurissa, niin tarvitsee palkata apua, mutta ei tästä maasta kiekkoilijat lopu kesken. Minua vaan ihmetyttää, että on pelaajia rosterissa, joita ei sitten (muka) voi käyttää.
 

Ralph

Jäsen
Olen minä koko ajan ymmärtänyt mitä haet 9 pakilla, en vaan ymmärrä että lähdetään kauteen 7 pakilla, joita voi peluuttaa ja 2 pakilla joita ei voi peluuttaa. Eihän se ole 9 pakkia. Vaan 7. Lisäksi molemmat Kaislehto ja Haaranen ovat esiintyneet jopa loistavasti.
En minäkään ymmärrä ja niin HPK lähti tähän kauteen. HPK lähti kauteen seitsemällä pakilla (Lehtivuori, Nikkilä, Tuulola, Auvinen, Forsberg, Saari, Haaranen) ja kahdella ylimääräisellä, jota ei uskalleta peluuttaa (Kaislehto ja Haapanen).

Ja Haaranen kuuluu siihen seitsikkoon, ei kahteen ylimääräiseen. Kirjoitusvirhe osui minulle äsköiseen viestiin. Siis se Kaislehdon kanssa toinen, jota ei ole uskallettu peluuttaa, on ollut Haapanen. HPK:ssa on siis 1996 syntyneet Matias Haaranen ja Markus Haapanen puolustuksessa, vähemmästäkin menee nimet sekaisin perkele. Toinen pelannut mukiinmenevästi, toinen ei ole pelannut tällä kaudella peliäkään.

Kaislehto on pelannut yhteensä kahdeksan minuuttia tällä kaudella ja kyllä se minusta kielii siitä, ettei häntä uskalleta peluuttaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Se pohdituttaa tässä kohtaa, että miksi 30v kaveri hakisi uralleen ponnaria Kerhosta ja Liigan hänniltä, kun SHL:ää pidetään yleisesti parempana sarjana. En tiedä. Voi se silti olla näin.

Itsekin kylla mietin tuota ja pyorittelin paassani miksi kaveri suomeen tulisi. Ainoa olisi, etta kaverille ei loytynyt sopivaa paikkaa ruotsin puolelta. Ruotsalaisia maalivahteja on varattu viime aikoina enemman kuin suomalaisia ja kun katsoo SHL:n maalivahteja, niin yleisesti todella nuoria ja isokokoisia kavereita. Josko Rautio kolmikymppisena ja pienikokoisena maalivahtina on jaanyt muutoksen jalkoihin, kun yhtakkia onkin iso kasa nuoria isokokoisia maalivahteja tarjolla joka pitajassa ja heillekin pitaisi pikku hiljaa peliaikaa antaa. Voi hyvinkin olla, etta samanlaista roolia ei ole vain tarjolla ja se ei johdu kaverin huonoudesta, vaan nuorten maalivahtien runsaudesta.
 

Zigismund

Jäsen
Kaislehto on pelannut yhteensä kahdeksan minuuttia tällä kaudella ja kyllä se minusta kielii siitä, ettei häntä uskalleta peluuttaa.

Enkä ihmettele. Viime kaudella tuli aktiivisesti seurattua A-junnujen pelejä ja silloin jo näki, että on pitkä matka liigapakiksi. Tämän kauden harkkapelitkin osoittivat sen. Sitä en tosin tiedä, miten TuTossa on pelannut tai ylipäänsä tällä kaudella. Uskaltaisin väittää, että ei siitä liigapakkia saada. Voin toki olla väärässä, enkä laittaisi edes pahakseni.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En minäkään ymmärrä ja niin HPK lähti tähän kauteen. HPK lähti kauteen seitsemällä pakilla (Lehtivuori, Nikkilä, Tuulola, Auvinen, Forsberg, Saari, Haaranen) ja kahdella ylimääräisellä, jota ei uskalleta peluuttaa (Kaislehto ja Haapanen).

Ja Haaranen kuuluu siihen seitsikkoon, ei kahteen ylimääräiseen. Kirjoitusvirhe osui minulle äsköiseen viestiin. Siis se Kaislehdon kanssa toinen, jota ei ole uskallettu peluuttaa, on ollut Haapanen. HPK:ssa on siis 1996 syntyneet Matias Haaranen ja Markus Haapanen puolustuksessa, vähemmästäkin menee nimet sekaisin perkele. Toinen pelannut mukiinmenevästi, toinen ei ole pelannut tällä kaudella peliäkään.

Kaislehto on pelannut yhteensä kahdeksan minuuttia tällä kaudella ja kyllä se minusta kielii siitä, ettei häntä uskalleta peluuttaa.
Juu näin vähän arvelinkin, että Haapasta tarkoitit. Ei siinä mitään, minä ihmettelen, että on rosterissa jos ei kerran ole edes Liigaan valmis pelaaja, ellei ole tarkoitus ollut peluuttaa Mestiksessä isoilla minuuteilla. Mitä Kaislehtoon tulee, niin oli ihan hyvä (muistaakseni) niinä 8 minuuttina, 7 peliä ja -1 ei nyt kyllä pitäisi olla mikään syy olla peluuttamatta. Varsinkaan rotaatiossa 7 pakkina. No Pantterista nyt ei kukaan ota selvää muutenkaan. Jos ei kaverin kyvyt riitä, niin miksi sille on sitten tehty sopimus? Sama koskee Haapasta, onko tuossakaan mitään järkeä?

Minusta kauteen lähdettiin ihan hyvällä rosterilla pakiston osalta, siis riskialtis toki, mutta riittävä määrällisesti. Lisäksi nämä Bruunit eivät voi olla kalliita kesken kauden, tuollaisilla pätkäsoppareilla, suhteessa koko kauden liksaan. Mieluummin näin, kuin että maksetaan helvetisti 9 pakista, joista 3 on sitten jo valmiiksi näitä Bruuneja, joiden mahtuminen pelaavaan kokoonpanoon pitäisi jo alun alkaenkin olla siinä ja siinä, jos miehistö olisi kunnossa.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu näin vähän arvelinkin, että Haapasta tarkoitit. Ei siinä mitään, minä ihmettelen, että on rosterissa jos ei kerran ole edes Liigaan valmis pelaaja, ellei ole tarkoitus ollut peluuttaa Mestiksessä isoilla minuuteilla. Mitä Kaislehtoon tulee, niin oli ihan hyvä (muistaakseni) niinä 8 minuuttina, 7 peliä ja -1 ei nyt kyllä pitäisi olla mikään syy olla peluuttamatta. Varsinkaan rotaatiossa 7 pakkina. No Pantterista nyt ei kukaan ota selvää muutenkaan. Jos ei kaverin kyvyt riitä, niin miksi sille on sitten tehty sopimus? Sama koskee Haapasta, onko tuossakaan mitään järkeä?

Minusta kauteen lähdettiin ihan hyvällä rosterilla pakiston osalta, siis riskialtis toki, mutta riittävä määrällisesti. Lisäksi nämä Bruunit eivät voi olla kalliita kesken kauden, tuollaisilla pätkäsoppareilla, suhteessa koko kauden liksaan. Mieluummin näin, kuin että maksetaan helvetisti 9 pakista, joista 3 on sitten jo valmiiksi näitä Bruuneja, joiden mahtuminen pelaavaan kokoonpanoon pitäisi jo alun alkaenkin olla siinä ja siinä, jos miehistö olisi kunnossa.
Minustakin tuo on hieman outoa, että otetaan se 9 pakkia loukkaantumisten varalta ja sitten kun tulee loukkaantumisia, niin ostetaan Bruun ulkopuolelta eikä sitten käytetäkään näitä rotaatiopakkeja. Siinä vaiheessa mietityttää, että mitä arvoa ylipäänsä näillä rotaatiopakeilla on.. Itse olisin ehkä sillä kannalla, että 7 pakkia riittäisi, kun lähdetään kauteen ja jos joku loukkaantuu, niin pelataan hetki 6:lla ja ostetaan yksi lisää jostain. Kilpailutilanne on huonompi, mutta rahaa per pakki enemmän käytettävissä. 8 maksimissaan.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Haapanen, Haaranen ja Kaislehto on niin halpoja jätkiä että eivät edes yhdessä voi juuri karkkirahoja enempää saada. Määrällä yritettiin korvata laatu ja toivottiin sormet ristissä että joku arvoista realisoituu. Mutta eihän se mene niin että mitä useampi lottorivi, sen varmemmin tulee 7 oikein, eikä myöskään niin käynyt. Haaranen taisi olla se 5+vara, joka pelasti suunnitelman totaaluselta häpäisyltä. Kun lisäksi Saari, Tuulola ja Nikkilä eivät kasvaneet rooliinsa, mikä oli myös tiedostettu riski, kusi valahti punttiin ja tehtiin mitä tehtävissä oli eli Mara, Bruu ja Otto.
 

Ralph

Jäsen
Kasper Björkqvistin tilanne fifty-fifty. Joko Amerikan yliopistot tai ammattilaisuus. Liigasta moni seura Bjorkqvistin perässä ja ilmeisesti ainakin Lukko ja HPK tarkkailee tilannetta tarkasti. Muita joukkueita en osaa sanoa.

Antti Pennanen hakee toista maailmanmestaria riveihinsä? En nyt keksi, miksi Björkqvist tulisi Hämeenlinnaan, ellei Kerho lupaa suoraa paikkaa kokoonpanossa. Ja se taas tarkoittaisi sitä, ettei Kerho enää etsi mitään ykkösketjun uikkarilaituria.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Antti Pennanen hakee toista maailmanmestaria riveihinsä? En nyt keksi, miksi Björkqvist tulisi Hämeenlinnaan, ellei Kerho lupaa suoraa paikkaa kokoonpanossa. Ja se taas tarkoittaisi sitä, ettei Kerho enää etsi mitään ykkösketjun uikkarilaituria.
Itsekin hieman ihmettelin aluksi, mutta sitten mieleen tuli Pennanen. Tuttu valmentaja ja eiköhän siinä Niko Kapasen vierellä olisi hyvä kehittyä...? Björkqvist voisi olla hyvä haku kärkikenttiin jos vierellä pelaa esim. Niko Kapanen ja Sakari Manninen. Tuo kärkiketjun paikka olisi vielä HPK:ssa helpommin otettavissa kuin vaikkapa Lukossa.

Manninen - Kapanen - Björkqvist
Lahti - Palve - Somervuori
Keränen - Paajanen - Miettinen

Voi olla kaiken natsatessa aika kova ja monipuolinen hyökkäys HPK:lla ensi kaudella. Ainakin minun mielestä tuo näyttää ihan hyvältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös