Homous ja jääkiekko!

  • 69 920
  • 457

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mielestäni Matti on oikein hyvä esimerkki siitä millainen media oikeasti tässä maassa (ja muualla missä sitä ei valvo ylemät tahot) on. Alkoholismi on sairaus, se on ihan oikea olemassaoleva diagnoosi, toivon, että ymmärrät asian ja osaat suhtautua Matin toimiin alkoholistina ja rahan saamisen mahdollisuuden kanssa siihen Matin toimiin ja median toimiin siten miten sairaan ihmisen kohdalla se pitää ymmärtää. Kyllä se narkkarikin hakeutuisi luoksesi jos se tietäisi sieltä saavansa annoksen, kun vähän pelleilee sun edessä, myy itseään tms. kärjistettyä, mutta ymmärtänet pointin? Asia ei suoraan liity Puhakkaan, mutta se liitty median toimintaan yleisesti näissä tapauksissa ja varsinkin jos kyseessä olisi joku Puhakkaa kovemman tason kiekkoilija, tämä taas liittyy esim Blackien tässä ketjussa mainitsemiin asioihin.
Onko HS:lle annettu haastattelu sen arvoinen, että sen jälkeen soitetaan läpi kaikki tunnetut suomalaiset jääkiekkovalmentajat ja pelaajat ja vaaditaan niiltä kommentteja? Onko se sen arvoinen, että vääristellään muutaman vuoden takaa saatuja kommentteja, tai irrotetaan niitä asiayhteyksistään? Näköjään median mielestä on. Onko se sen arvoinen, että jonkun henkilön sukupuolista suuntautumista vatvotaan TV:ssä asti? Näköjään on. Onko se henkilö silloin samanlaisessa asemassa kuin vasenkätiset? Annetaanko hänelle mahdollisuutta olla sellaisessa asemassa, vai tehdäänkö hänestä täysin tarkoituksella jotain muuta kuin hän ehkä haluaa olla?

Milaisen kuvan tämä antaa koko mediakentästä homoja kohtaan? Puhakka tiesi taatusti, että tästä tulee haloo, hän tiesi, että hänellä riittää nyt rohkeus kun ei enää pelaa, mennä ja ottaa se ryöpytys niskaan, mutta kysyikö kukaan häneltä tässä ryöpytyksessä ja Tami ja Wallinheimokommenttien keskellä, että miten hän haluaa ja toivoo itseään käsiteltävän mediassa? Saiko Puhakka tulla ja kertoa, että hän on homo ja hän pelasi jääkiekkoa, hänelle oli henkisesti kova paikka pukukopissa sanoa, että on homo, mutta porukka suhtautuikin häneen ihan hyvin ja hän sai kannustusta, vai tehtiinkö hänestä tahtomattaan eräänlainen jääkiekko vihaa homoja mannekiini? Loppupäätelmät on jokaisen lukijan ja median seuraajan käsissä.

Minä olen sitä mieltä, että Puhakka tiesi, että paska osuu tuulettimeen, ja rohkeasti teki sen silti, mutta se ei ole se mitä Puhakka halusi! Hän halusi olla oma itsensä ilman, että hänen, tai kenenkään muun tarvitsee moisia kopissa moisia miettiä, ilman että häntä nostetaan tikunnokkaan, ilman että hän on valtakunnanuutinen, koska on vain oma itsensä. Tiesi ja teki sen silti, hattu päästä, mutta se myös kertoo juurikin sen miksi hänen se tarvitsi tehdä, koska oikeasti se media ei ollut siihen valmis, siinä kun pukukopissa ne kaverit oli!

Kun paasauksesta puuttuu punainen lanka ja järki, kritisoi peräkkäin mm.
- valmentajaa ymmärretty/siteerattu väärin
JA
- soitetaan kaikki valmentajat läpi

Voisi kuvitella, että jälkimmäisellä varmistetaan juuri se, että ensimmäisen virheen merkitys pienenee ja saadaan mahdollisimman totuudenmukainen kuva valmentajien näkemyksestä aiheeseen ja tilanteeseen ns. oikeasti, siitä mitä oikeasti tapahtuu - ja välitetä se kuva myös lukijoille.

TOKI jos tarkoitus ei olekaan kuin sekoilla...
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Kuinkakohan suurella osalla homokiekkoilijoista on pukuhuonehomoilufantasioita. Ei sillä, että siinä mitään pahaa olisi. Kyllähän seksistä fantasioidaan vaikka missä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On kyllä jännää, miten joitain häiritsee niin paljon tämän asian saama julkisuus. Kun pyrkimyksenähän on nimenomaan se, etteivät tällaiset asiat olisi enää mitään uutisia.

Homon pitäisi tulla näyttävästi kaapista ulos ja kysyä vähän pelokkaana, hyväksyttekö te minut. Vaikka vastaus olisi myönteinen, hänen pitäisi mennä takaisin kaappiin, koska kaikki muu seksuaalisuus kuin heteroseksuaalisuus on yksityisasia. Ei oikea hyväksyntä ole mikään juhlallinen vakuutus, että kyllä me hyväksymme ja suvaitsemme. Se näkyy arjessa ja teoissa.

Minä olen sitä mieltä, että Puhakka tiesi, että paska osuu tuulettimeen, ja rohkeasti teki sen silti, mutta se ei ole se mitä Puhakka halusi! Hän halusi olla oma itsensä ilman, että hänen, tai kenenkään muun tarvitsee kopissa moisia miettiä, ilman että häntä nostetaan tikunnokkaan, ilman että hän on valtakunnanuutinen, koska on vain oma itsensä.

Ei tässä kannata nyt leipoa Puhakasta jotain uhria. Jos antaa tuollaisesta aiheesta haastattelun Hesarille, niin varmasti tietää, ettei aiheen käsittely jää siihen. Puhakka teki tämän siksi, että ne seuraavat saman asian kanssa painivat saisivat olla kopissa omia itsejään eikä heistä tehtäisi enää lehtijuttuja. On muutenkin huvittavaa, kun tästä puhutaan jonain mediamylläkkänä. Hesari teki ihan asiallisen jutun, ja muutamat muut mediat peesasivat. Eiköhän Puhakka saa elellä jatkossakin ihan rauhassa, jos niin haluaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielestäni Matti on oikein hyvä esimerkki siitä millainen media oikeasti tässä maassa (ja muualla missä sitä ei valvo ylemät tahot) on. Alkoholismi on sairaus, se on ihan oikea olemassaoleva diagnoosi, toivon, että ymmärrät asian ja osaat suhtautua Matin toimiin alkoholistina ja rahan saamisen mahdollisuuden kanssa siihen Matin toimiin ja median toimiin siten miten sairaan ihmisen kohdalla se pitää ymmärtää.

Mielestäni Matti on aikamoinen ääritapaus mitä tulee julkisuudessa elämiseen eikä mitenkään vertailtavissa esimerkiksi Puhakkaan. Suomessa on ollut muitakin alkoholisoituneita ex-urheilijoita jotka eivät ole kuitenkaan pyörineet ongelmiensa kanssa julkisuudessa.

Ja Matin mediajulkisuudesta puhuttaessa kannattaa muistaa mistä median osasta se pääsääntöisesti tuli. Ei hän juuri pyörinyt Hesarin sivuilla vaan hiukan toisen luokan lehdissä. Koko median yleistäminen Nykäsen julkisuuden perusteella on aika halpahintaista.

HS:lle annettu haastattelu sen arvoinen, että sen jälkeen soitetaan läpi kaikki tunnetut suomalaiset jääkiekkovalmentajat ja pelaajat ja vaaditaan niiltä kommentteja? Onko se sen arvoinen, että vääristellään muutaman vuoden takaa saatuja kommentteja, tai irrotetaan niitä asiayhteyksistään? Näköjään median mielestä on. Onko se sen arvoinen, että jonkun henkilön sukupuolista suuntautumista vatvotaan TV:ssä asti? Näköjään on. Onko se henkilö silloin samanlaisessa asemassa kuin vasenkätiset? Annetaanko hänelle mahdollisuutta olla sellaisessa asemassa, vai tehdäänkö hänestä täysin tarkoituksella jotain muuta kuin hän ehkä haluaa olla?

Onko Puhakka siis mielestäsi median uhri vai mihin tämä kaikki perustuu? Ja mikä olisi sinun vaihtoehtosi tällaisen asian julkiseen käsittelyyn? Pikku-uutinen ilman kuvaa ja kommentteja keneltäkään? Mitä mieltä olet, onko se sitten sitä mitä Puhakka halusi? Kerro ihmeessä kun tunnut tietävän Puhakan haluamiset niin kovin tarkasti.

Minä en tunne Puhakkaa enkä voi väittää tuntevani hänen motiivejaan. Sain kuitenkin käsityksen että hän halusi tulla julkisuuteen ja saada asialleen näkyvyyttä. Hänen on täytynyt ymmärtää että asiasta tulee keskustelua, koska Suomessa ei ole tiettävästi kukaan jääkiekkoilija tullut aiemmin ulos kaapista. Tai sitten Puhakan täytyy olla aikamoinen idiootti. Ehkä Puhakka on siis sekä homo että idiootti?

Tämä hurskas huoli median toiminnasta Puhakan tapauksessa kuulostaa loppujen lopuksi turhan tutulta asenteelta näissä asiayhteyksissä. On ok olla homo kunhan et puhu siitä julkisesti. Puhakan viesti oli kuitenkin suunnattu ensisijaisesti niille nuorille jotka kipuilevat näistä asioita puhumisen kanssa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kun paasauksesta puuttuu punainen lanka ja järki, kritisoi peräkkäin mm.
- valmentajaa ymmärretty/siteerattu väärin
JA
- soitetaan kaikki valmentajat läpi

Voisi kuvitella, että jälkimmäisellä varmistetaan juuri se, että ensimmäisen virheen merkitys pienenee ja saadaan mahdollisimman totuudenmukainen kuva valmentajien näkemyksestä aiheeseen ja tilanteeseen ns. oikeasti, siitä mitä oikeasti tapahtuu - ja välitetä se kuva myös lukijoille.

TOKI jos tarkoitus ei olekaan kuin sekoilla...
Miksi sitten piti ne aiemmat jutut vetää mukaan ja vääristellä niitä vaikka lähteet puuttu? Miksi puhakan juttu ei voinut keskittyä vain häneen itseensä, vaan siihen piti tunkea sekaan näitä aiempia kommentteja? Niinpä niin. Ei olisi ollutkaan enää yhtä raflaavaa.
Median toimintaa jossain määrin tuntevana voin todeta, että BlackWolfin väitteet kaipaavat muutaman täsmennyksen ja korjauksen.

1. Totta kai media haluaa tehdä juttua, jotka myyvät - mikä ei myy, ei myöskään kiinnosta ketään - mitä hyötyä on kertoa asioista, jotka eivät kiinnosta ketään?

2. Homouden suhteen suomalaiden media on ollut hyvin hienotunteinen. Suomen laki suojaa jokaisen yksityiselämää, mutta julkisuuden henkilöiden kohdalla yksityiselämän suoja on pienempi kuin ns. tavallisen tallaajaan. Mutta suomalaismedian tapana ei ole ollut tehdä edes tunnetuimpien julkkisten kohdalla homopaljastuksia ilman näiden omaa halua tuoda asiaa esiin, esim. Sillanpään kohdalla on toimittu juuri näin. Homous on luettu 100 % yksityiselämän piiriin josta uutisoidaan vain ao henkilön suostumuksella.

3. Ei Puhakankaan kohdalla mitään juttua olisi tehty, ellei hän olisi itse halunnut myötävaikuttaa sen syntyyn antamalla haastattelun. Ei, vaikka totuus asiasta olisi olliut tiedossa. Puhakka ei tietenkään ole ollut mikän ykkösluokan tunnettu tähtipelaaja

4. Suomalaisen median toimintapojen ero esim. Britanniaan on aivan hirmuinen. Siellä homopaljastukset ja mitkä tahansa yksityiselämän kiemurat päätyvät armotta roskalehtiin, jos vain asiasta päästään jyvällä - laki ei suojaa yksityisyyttä

5. Ihmetyttää, että tällainen asia ylipäätään jaksaa kiinnostaa ja keskusteluttaa näin paljon vuonna 2019. Itselle on aivan sama, miten joku kollega tai kaveripiirin jäsen on suuntautunut.
Toivottavasti, et enää yritä jatkossa korjailla minun sanomisiani, vaan kirjoitat ne omissa nimissäsi, kiitos.

Jatkoksi edelliseen viestiini kirjoitan vielä, että minua suorastaan vituttaa, se miten täälläkin oikein BB ja vain elämää hengessä kuolataan, että kohta joku muukin uskaltaa tulla ja kertoa olevansa HOMO! Koska se HOMOUS on niin hirvee juttu ja sitten me saadaan taas velloa omassa ylivertaisuudessamme, kun kerrotaan kaikille vähänkin sellaiseen viittaaville, jotka voisi jotenkin olla homoja vastaan, että miten kusipäitä ne on ja väärässä ja homous on kuule ihan normaalia. Sitten siirrytään taas odottamaan seuraavaa HOMOA, että päästään taas tekemään sama. Oikein porukalla kytätään tässä, että kuka seuraavaksi uskaltaa kaapista ulos?! Voi, että on hienoa ja ihanaa kun ne saa mediassa palstatilaa ja sitten se homouden jännitys kyllä katoaa ja me etsitän joku uusi kohde mitä voi taas jännäillä ja olla niin ihqusti sen puolella. Ja kyllä te sen löydätte, olette löytäneet tähänkin asti.

Tunnen homoja, olen pelannut homojen kanssa JÄÄKIEKKOA!, minulle ne ihmiset on olleet ja on tänäkin päivänä AINA! Kavereita! Ystäviä! Tuttuja! Miehiä! Naisia! IHMISIÄ! Miksi niitä ei voi kohdella noin? Mikä saatanan sairas tirkistelynhalu teillä on muiden elämiin? Jos pakko on, niin katsokaa sitä sosiaalipornoanne sielä BB-talossa, tai vain elämäässä, kiitos, ei kiitos! Tuolla on ihan oikeakin elämä, missä voi jokainen olla ihan rauhassa, tai toivoa voivansa ihan rauhassa olla sitä mitä on ja hyvä niille niin! Kaikki Pridet olette ihan te itse aiheuttaneet! Niiden ihmisten, sukulaisten, tuttavien, kavereiden on ollut pakko tulla näkyviin, että teille on se todellisuus missä elätte kelvannut, kun teidän suvaitsevaisuus ei edelleen muuten ole riittänyt. Eikä se riitä nyttenkään jos ei ole sitä tirkistysreikää mistä voi tuijotella ja todeta, että "oih en olisikaan tiennyt että Siltsi on homo!" ja sitten puhua siitä kahvitunnilla.

Mikä teitä vaivaa?! Ketä helvettiä oikeasti kiinnostaa? Sen ihmisen pitäisi olla tasan niin hyvä tai huono kuin se ihmisenä on, riippumatta yhtään mistään muusta! Miksi se on niin vaikeaa ilman, että se teille hierotaan naamaan?

Kiitos, tämä jää mun vikaksi viestiksini tähän osioon. Olen vain liian erilainen selvästi tähän porukkaan, kun minulla ei riitä ymärrys sosiaalipornolle ja jalustallenostamiselle, hyvesiganloinnille tai edes täysin normaalien asioiden ymmärtämiselle. Selvästi pitäisi osata, että voisi kuulua tähän samaan porukkaan. Pahoittelut, ei vaan riitä käsityskyky ja empatia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitos @BlackWolf panoksesta keskusteluun. Kyllä näitä viestejäsi lukee oikein mielellään. Pikkukännissä varsinkin.

Omana kaneettinani keskusteluun voin sanoa että olen seurannut kaapista tulemisen vaikeutta sen verran läheltä että aika hyvin saa joku perustella minulle miksi mediassa ei saisi puhua ja kirjoittaa asiasta. Sellaista perustelua en ole vielä tässä keskustelussa nähnyt.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Palstaveljet @Vellihousu @BlackWolf Kun kiiholtanne ehditte niin näin myös kundeista pitävänä on hauska seurata tätä teidän artikulointia aiheesta.

Mä itse ymmärrän Puhakan ratkaisut täysin koska itselläni on omia kokemuksia aiheesta omassa työssäni että kelle on järkevää puhua ja keltä voi saada pikkujouluissa nekkuunsa. Lätkässä ihan sama homma.

Nille jotka on kiinnostunu vain tussusta on helpompi kertoa omat tuntemuksensa aiheesta kuin niille jotka on mieltyny myös saman sukupuolen kakkoseen.

Mutta jos nyt niikseen tulee niin on kyllä parasta setti mitä olen itte täällä jatkoajassa lukenut hetkeen teidän palstatovereiden anti. Kiitos....
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä helvettiä, tänne on laitettu kuus raamatullista tekstiä. En jaksanu lukee ku muutaman sanan sieltä, mutta onko nyt siis niin että myös Matti Nykänen on homo? Entäs Seppo Räty, onko hän vielä kaapissa?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Puhakka ei olisi koskaan pelannut liigassa jos Blues ei olisi ollut mitä se oli. Parhaat myytiin pois ja sitten aukot täytettiin liigaan kuulumattomilla pelaajilla. Varmasti tuli asiansa kanssa julkisuuteen kun haluaa siitä jotain hyötyä. Työpaikkaa yms. Valitettavasti aika on sairas ja kaikki epänormaali on hienoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Mostal0

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puhakka ei olisi koskaan pelannut liigassa jos Blues ei olisi ollut mitä se oli. Parhaat myytiin pois ja sitten aukot täytettiin liigaan kuulumattomilla pelaajilla. Varmasti tuli asiansa kanssa julkisuuteen kun haluaa siitä jotain hyötyä. Työpaikkaa yms. Valitettavasti aika on sairas ja kaikki epänormaali on hienoa.

Vai epänormaali. Ja sitten täällä vielä ihmetellään, että mikä siinä on kun pitää rummuttaa. Huhhuh.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Puhakka ei olisi koskaan pelannut liigassa jos Blues ei olisi ollut mitä se oli. Parhaat myytiin pois ja sitten aukot täytettiin liigaan kuulumattomilla pelaajilla. Varmasti tuli asiansa kanssa julkisuuteen kun haluaa siitä jotain hyötyä. Työpaikkaa yms. Valitettavasti aika on sairas ja kaikki epänormaali on hienoa.
Toivottavasti ne tajus sentään laittaa Puhakan eri aikaan suihkuun muiden kanssa.

Tuu @mixu ihan rohkeasti vaan sieltä kaapista ulos sinäkin, nyt on vuosi 2019, ei enää tarvii laukoa alabamalaisen punaniskan mielipiteitä ominaan sen pelossa että kyläläiset lähtee perään lynkkausaikeissa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Johan on taas tästäkin saatu keskustelu aikaan. Yhä edelleen ihmettelen, miksi homoutta nostetaan jatkuvasti jalustalle. Miksi vitussa homojen täytyy julistaa koko maailmalle olevansa homoja? Tänä päivänä ei ole olemassa tosi-tv formaattia, johon ei jotain kiintiö-homoa ängettäisi. Mikä siinä on niin erikoista, että sitä täytyy niin vitusti mainostaa?

Suomessa ei oo tapettu homoja koskaan, eikä muutenkaan syrjitty. Minun nähdäkseni Suomessa saa ihan rauhassa olla kuka tahansa homo jos siltä tuntuu. Jotain vittuilua siitä saattaa joskus kuulla, mutta sellaista se on kaikilla, jotka jotenkin erottuu massasta. Mua alkaa pikku hiljaa vituttaa tuo hemmetin jalustalle nostaminen.

Se, mitä minä en ymmärrä koko asiassa on se, kuinka homot pyrkivät ottamaan itselleen etuoikeuksia. Esimerkiksi adoptio. Lisääntyminen on luonnonlakien mukaisesti uroksen ja naaraan keskinäisen kanssakäymisen tulos. Eikö se ole aivan luonnollista, että homoilla ei ole lapsia? Miksi heille pitäisi niitä antaa muualtakaan? Toinen on kirkkohäät. Miksi vitussa homojen pitäisi päästä kirkossa naimisiin? Kristinuskon yksi peruspilareita on sukupuolten eroavaisuudet. Kristinusko tukeutuu siihen että perhe käsittää sekä miehen että naisen. Minusta on pelkästään itsekkyyttä, että homot yrittävät tätäkin muuttaa mieleisekseen. Kenenkään ei ole pakko kuulua Suomessa kirkkoon. Homot voivat vapaasti perustaa sellaisen seurakunnan kuin haluavat ja rakentaa sille temppelinsä, missä mennä naimisiin. Mutta älkää nyt herra jumala vetäkö hernettä nenään, jos evankelis-luterilaiset eivät näkemystänne hyväksy. Kirkkoihmisilläkin on mielipiteeseensä samanlainen oikeutus kuin homoillakin.

Nykypäivä on täynnä kaiken maailman pride-kulkueita ja sateenkaari-vouhotuksia. Nauraisihan sille saatana venäläiset variksetkin kun tavallinen suomalainen hetero menisi senaatin torille julistamaan seksuaalista suuntautumistaan. Yhtä lailla sateenkaarikansalle voi nauraa. Päätän paatokseni loppukaneettiin: Olkaa mitä olette, mutta älkää tehkö siitä numeroa. Ei heterotkaan tee niin.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Vai epänormaali. Ja sitten täällä vielä ihmetellään, että mikä siinä on kun pitää rummuttaa. Huhhuh.
Jos ajatellaan että homous on ihan normaalia niin pitää miettiä asioita. Jos kaikki olisivat homoja niin koko ihmiskunta lakkaisi olemasta, Niin se vaan on vaikka siellä pienessä vihervasemmistolaisissa päässä se on niin vaikeeta ymmärtää. Hauskinta tässä homorummutuksessa on se että nämä samat ihmiset haluaa suomeen muslimeja jotka eivät voi sietää homoja.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Jos ajatellaan että homous on ihan normaalia niin pitää miettiä asioita. Jos kaikki olisivat homoja niin koko ihmiskunta lakkaisi olemasta, Niin se vaan on vaikka siellä pienessä vihervasemmistolaisissa päässä se on niin vaikeeta ymmärtää. Hauskinta tässä homorummutuksessa on se että nämä samat ihmiset haluaa suomeen muslimeja jotka eivät voi sietää homoja.

Mitähän vittua sä selität? Kannattaisi ehkä lukea muutakin kuin MV-"lehteä" välillä. Hyvin kyllä persupropaganda toiminut, jos oikeasti luulet että tänne on joku roudaamassa väkisin muslimeja. "Homorummutus" myöskin marcodewitt-akselin sanoja. Haluatko avata mitä tarkoittaa?

Sori, off-topic

P.S. Suosikkijoukkue ei tullut kyllä puskista
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Montakos vuotta siitä onkaan, kun tällä palstalla viimeksi kävimme homokeskustelua? Näin enempää vanhoja viestejä kelaamatta minusta tuntuu, että parempaan ollaan menty! Siitä iso kiitos.

Suomessa ei oo tapettu homoja koskaan, eikä muutenkaan syrjitty.

Isäni olisi joutunut vankilaan, jos olisi yrittänyt avoimesti seurustella miehen kanssa. Sen jälkeen uhkana oli mielisairaala. Hänellä ei olisi koskaan ollut mahdollisuutta siihen työpaikkaan, jonka sittemmin sai. Jos hän olisi sanonut olevansa homo, hän ei olisi voinut myöskään pelata jääkiekkoa, tuskin kuulua shakkikerhoonkaan. Elääkseen normaalia, hyväksyttyä elämää, oli oltava kaapissa.

Homoja on Suomessa myös tapettu, ja esimerkiksi katuväkivaltaa homomiehiä kohtaan on ollut masinoimassa mm. poliisi. Tämä on onneksi historiaa. Silti homoseksuaalisuudestaan kertovia nuoria kiusataan esimerkiksi koulussa.

Se, mitä minä en ymmärrä koko asiassa on se, kuinka homot pyrkivät ottamaan itselleen etuoikeuksia. Esimerkiksi adoptio. Lisääntyminen on luonnonlakien mukaisesti uroksen ja naaraan keskinäisen kanssakäymisen tulos. Eikö se ole aivan luonnollista, että homoilla ei ole lapsia? Miksi heille pitäisi niitä antaa muualtakaan? Toinen on kirkkohäät. Miksi vitussa homojen pitäisi päästä kirkossa naimisiin?

Homoilla on ja on ollut biologisia lapsia kautta historian. Mitä adoptioon tulee, niin kauan kuin maailmassa on vanhempia tarvitsevia lapsia - ja niitä on! - olisi varmaan syytä antaa halukkaiden adoptoida näitä. Homoseksuaalisten parien vanhemmuutta koskevien tutkimusten tuloksia voi etsiä siitä vanhemmasta keskustelusta. Summaan tähän: homojen lapset menestyivät maailmassa heteroperheiden lasten kaltaisesti.

Kristinuskon yksi peruspilareita on sukupuolten eroavaisuudet. Kristinusko tukeutuu siihen että perhe käsittää sekä miehen että naisen. Minusta on pelkästään itsekkyyttä, että homot yrittävät tätäkin muuttaa mieleisekseen

Sinulla on aika erikoinen käsitys kristinuskosta. Kristinuskolla on ihan muut peruspilarit, ainakin teologian mukaan. Mitä vihkimiseen tulee, muistaakseni kristinuskon piirissä on vihitty saman sukupuolen pareja sen varhaisessa historiassa. Tästä taisi tulla joku tutkimus? Toisaalta Suomen luterilainen kirkko keskusteli vielä viime vuosisadan puolessa välissä vakavasti siitä, voiko eronneita vihkiä uudelleen. Siihen päädyttiin sitten, kun muuten olisi valtiovalta vienyt koko vihkimisoikeuden. Minun puolestani samaa voisi harkita nytkin: jos ei maan lakien mukaan voida vihkiä, niin otetaan koko toimitus pois uskonnollisilta yhteisöiltä ja siirretään kokonaan siviilipuolelle.


Janne Puhakka tuli julkisuuteen tärkeällä asialla: myös Suomen suosituimman lajin parissa on saatava olla oma itsensä, myös homona. Ei tarvitse kuulla "hiirulaisista", ei tarvitse pelätä joutuvansa kiusatuksi tai syrjityksi. Tämä oli yksi iso oven avaus oikeaan suuntaan - jonkun on oltava ensimmäinen, jotta asia on tulevaisuudessa arkipäivää.

Median ylenmääräistä hehkutusta en tässä näe. Olisi ollut aika outoa, jos Puhakka olisi antanut haastattelunsa, ja se olisi jäänyt siihen. On luonnollista, että sen jälkeen tulee jatkojuttuja ja muutama tv-esiintyminen. Aikaa on kuitenkin kulunut vain muutama päivä - ei tästä ole syksyn suurinta mediatapausta nähdäkseni leipomassa. Puhakka myös varmasti ymmärsi olevansa viikon mediajuttu, ja oli siihen valmistautunut. Vaatii joka tapauksessa aikamoista rohkeutta asettaa itsensä asian keskiöön - kuten tässäkin keskustelussa näkyy, niin esiin tulee monia ennakkoluuloja ja saa lukea, ettei kuulu pukukoppiin/suihkuun/avioliittoon/isäksi jne. Montakohan tällaista henkilökohtaista viestiä Puhakka on saanut?

edit. muutama riviväli
 

Undrafted

Jäsen
Johan on taas tästäkin saatu keskustelu aikaan. Yhä edelleen ihmettelen, miksi homoutta nostetaan jatkuvasti jalustalle. Miksi vitussa homojen täytyy julistaa koko maailmalle olevansa homoja? Tänä päivänä ei ole olemassa tosi-tv formaattia, johon ei jotain kiintiö-homoa ängettäisi. Mikä siinä on niin erikoista, että sitä täytyy niin vitusti mainostaa?
Kun taannoisessa tv-ohjelmassa Teemu ja Sirpa Selänne kestitsii entisiä huippu-urheilijoita, niin oliko tämä heteroiden nostamista jalustalle tai heterouden mainostamista? Tuoreeltaan tällä viikolla IS teki uutisen, miten Mikael Granlund naispuolisen puolisonsa kanssa olivat pukeutuneet halloween bileisiin.

Mediasta tuntuu puuttuvan normaali suhtautuminen homoihin. Mikäli joku jääkiekkoilija pistäisi instaan kuvan poikaystävästään halloween-asuissa, niin tuskin juttua tehtäisiin hassuista asuista vaan huomio olisi homoudessa. Loppupeleistä julkiksen seksuaalinen suuntautuminen on minusta hyvin mielenkiinnoton asia. Median ja ihmisten reaktio aiheeseen on nykyisellään kiinnostavampi, kun osalla menee kuppi ihan täysin nurin.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Suomessa ei oo tapettu homoja koskaan, eikä muutenkaan syrjitty.

Know your history, boy. 1971 vuoteen asti homous oli Suomessakin rikos.

Tää ketju on kyllä ihan puhdasta "Pitäisikö itkeä vai nauraa" -ketjun kamaa.

Vahvistunut vain entisestään itsellä se ajatus, että pahimmat homofoobikot on niitä, joilla on jo toinen jalka ainakin hieman ulkona kaapista.

Minä? Minä olen ihan hetero. Hetero, jonka mielestä maailmassa on vain ihmisiä, jotka rakastuvat toisiin ihmisiin. Jotkut toiseen sukupuoleen, jotkut samaan. Ja se on TÄYSIN normaalia.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuinkakohan suurella osalla homokiekkoilijoista on pukuhuonehomoilufantasioita. Ei sillä, että siinä mitään pahaa olisi. Kyllähän seksistä fantasioidaan vaikka missä.

Kuinkahan monella heterolla on fantasioita työpaikkaseksistä? Osalla varmasti, tuskin kaikilla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Puhakka ei olisi koskaan pelannut liigassa jos Blues ei olisi ollut mitä se oli. Parhaat myytiin pois ja sitten aukot täytettiin liigaan kuulumattomilla pelaajilla. Varmasti tuli asiansa kanssa julkisuuteen kun haluaa siitä jotain hyötyä. Työpaikkaa yms. Valitettavasti aika on sairas ja kaikki epänormaali on hienoa.

Ymmärräthän, että olet reliikki. Aika ei ole sairas, omat käsityksesi vain ovat vanhentuneet.

Päätän paatokseni loppukaneettiin: Olkaa mitä olette, mutta älkää tehkö siitä numeroa. Ei heterotkaan tee niin.

Oli niin pitkä mussutus tyhjästä, että piti leikata. Tässähän on ihan sama juttu kuin rasismissa: kun kuuluu valtaväestöön, ei voi tietää miltä vähemmistöön kuuluvasta tuntuu. Ei millään, vaikka kuinka yrittäisi. Eiköhän homoseksuaalitkin nimenomaan halua olla mitä ovat, mutta haluavat olla sitä samoilla oikeuksilla kuin kaikki muutkin. Ja se on ok. Jos joku kristitty muinaisjäänne vetää siitä nenän sieraimiinsa, niin se on kyllä sen kristityn muinaisjäänteen ongelma eikä kenenkään muun. Homehtukoon kirkkoihinsa, annetaan muiden ihmisten elää tätä päivää.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Pelasiko Puhakka muuten Bluesissa silloin, kun Valavuori twiittasi sen "meille ei homoja palkata" twiitin ollessaan jossain tekemisissä Salonojan urheilujoukkueiden kanssa? Voi olla, että mulla menee ajat ja paikat sekaisin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yhä edelleen ihmettelen, miksi homoutta nostetaan jatkuvasti jalustalle. Miksi vitussa homojen täytyy julistaa koko maailmalle olevansa homoja?

Nostetaan jalustalle? Ehkä juuri sen takia asiaa täytyy entistä pontevammin nostaa jalustalle, että tällaiset ulostulot vähenisivät. Ensin pitää sisäistää se, millainen maailma on ja millaiset kulttuurin tuomat oletukset meillä on maailmaan liittyen. Heteroseksuaalin ei tarvitse nostaa itseään jalustalle tai tuoda asiaa esiin, koska heteroseksuaalien edustus on 90-95 % väestöstä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kymmenestä ihmisestä oletusarvoisesti 8-9 on heteroja ja yksi on homoseksuaali. Käytännön toiminnan tasolla se tarkoittaa sitä, että voimme kohtalaisen hyvällä prosentilla ennustaa, että suurin osa kohtaamistamme ihmisistä on heteroseksuaaleja. Ja juuri sen takia, että voimme näin olettaa, täytyy jokaisen homoseksuaalin ensin esittäytyä ihmisille ihmisenä ja sen jälkeen vasta homona. Oletusarvoisesti olet automaattisesti hetero.

Suomessa ei oo tapettu homoja koskaan, eikä muutenkaan syrjitty

Tappamisen ja hyväksymisen väliin jää hieman ilmaa tässä. Homoseksuaalit eivät ole vaatineet sitä, että heidät nostetaan jalustalle vaan he ovat vaatineet sitä, että he saavat olla ILMAN PELKOA syrjinnästä tai vihasta avoimesti sellaisia kuin ovat. Heteroseksuaali saa osoittaa julkisesti tunteitaan - pitää kädestä, suudella, halata ilman, että kukaan jää tuijottamaan pitkään. Homoseksuaalina toivotan onnea, koska ilmiö ei ole niin arkipäiväinen, etteikö tuijottaminen alkaisi välittömästi.

Lisääntyminen on luonnonlakien mukaisesti uroksen ja naaraan keskinäisen kanssakäymisen tulos. Eikö se ole aivan luonnollista, että homoilla ei ole lapsia? Miksi heille pitäisi niitä antaa muualtakaan?

Se on juuri näin - eli kaksi urosta tai naarasta eivät voi luonnollisesti lisääntyä. Tässä tullaan ihan toisenlaiseen asetelmaan ja eri keskusteluun, joten en lähtisi siihen tässä kohtaa. Myös hetero voi olla hedelmätön eli lisääntymiskyvytön. Naispari voi hankkia keinohedelmöityksellä biologisen lapsen ja tällainen ei ole mitenkään harvinaista. Miehet eivät luonnollisesti voi hankkia lapsia, koska se on mahdotonta. Tämä keskustelu johtaa hankalaan rajanvetoon ja siihen, onko ihmisellä oikeus lapseen. Jos hedelmättömällä heterolla on oikeus lapseen niin samalla logiikalla homoparilla on oikeus adaptoida lapsi, koska eivät voi itse sellaista saada. Lapsen saaminen puolestaan on paljon muutakin kuin "act of sex" ja heteropareilla on täysin samalla tavalla aviottomia lapsia tai toinen vanhemmista ei ole mitenkään läsnä elämässä. Täytyy erottaa se, että "tekninen mahdollisuus" ei tee kenestäkään hyvää äitiä tai isää. Tutkimusten mukaan homoseksuaalit voivat kasvattaa lapsesta heteroseksuaalin ja samaan aikaan lapsi voi olla hyvin onnellinen - vanhempien seksuaalinen suuntautuminen ei määritä lapsen onnea.

Kirkkoihmisilläkin on mielipiteeseensä samanlainen oikeutus kuin homoillakin.

Tämäkin on täysin totta. Kirkolla on kuitenkin samanlainen velvollisuus kuin millä tahansa muulla instanssilla toimia tasa-arvoa edistävällä tavalla. Kirkko tosin saa tehdä ratkaisunsa itse ja en usko, että homoseksuaaleille se tärkein asia on ne kirkkohäät. Monille riittää, että heillä on lupa maistraatissa ottaa sama sukunimi ja olla julkisesti yhdessä ja heidät noteerataan avioparina samanlailla kuin kuka tahansa muu.

Olkaa mitä olette, mutta älkää tehkö siitä numeroa. Ei heterotkaan tee niin.

Heteroiden ei tarvitse tehdä siitä numeroa, koska koko yhteiskunta perustuu heteroseksuaalisuuteen. Oletusarvoisesti KAIKKI OVAT HETEROITA KUNNES TOISIN TODISTETAAN! Tämän vuoksi heteroilla on automaattisesti kaikki ne oikeudet, jotka nyt yrität viedä homoseksuaaleilta ja et ymmärrä vertaustasi itsekään. Heteroseksuaalin ei ole ikinä tarvinnut peitellä sitä, että hän tykkää vastakkaisesta sukupuolesta. Asiaa ei tarvitse tuoda esille, KOSKA KAIKKI OLETETTAVAT näin olevan ilman minkäänlaista esitystäkin. Heterot ovat olleet koko historian SUURIN OSA IHMISISTÄ ja niin tulee olemaan ihmisen loppuun saakka. Yksi olennainen asia on kuitenkin syytä ymmärtää: kummassakaan ei ole mitään väärää. Heterot ovat yhteiskunnallisesti merkittävin porukka ja he varmistavat omalta osaltaan jatkuvuuden tulevaisuuteen. Seksuaali-identiteetti määrittyy hyvin aikaisessa vaiheessa ja se on asia, johon henkilö itse ei voi vaikuttaa mitenkään - et siis pysty edes halulla muuttamaan kiinnostuksesi kohdistumista. Jos kuulut siihen 8/10 porukkaan, joille kaikki on selvää ja helppoa - voit olla pelkästään siitä onnellinen. Jos taas kuulut siihen 1/10 tai 2/10 porukkaan niin sinulla on pitkä matka siihen, että 8/10 katsovat sinua vertaisena.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Tähän kiteytyy aika hyvin nykyinen ajatus suvaitsevaisuudesta. Kristillinen ihmiskäsitys on niin kamala, että sen demonisointi on oikein. Mitä pahempia leimoja, sen parempi.
Maassa maan tavalla, eikö vain? Jos perustuslaki kieltää syrjimisen, niin kiellettyä se vain on, piste.


Kummasti näille konservatiivisille ja vanhentuneisiin käsityksiin perustuville näkemyksille löytyy kannatusta kun jääkiekkoilija onkin avoimesti homo. Samaa uskonnollisen vanhoillisuuden kannattamista ei kuitenkaan näe eronneiden ja masturboijien kohtelussa. Avoliitossa olevia jääkiekkoilijoitakin lienee satapäin, muttei konservatiivikristittyjen inho sinne näy suuntautuvan. Mahtavatkohan mokomat kiekkomaakarit edes pyhittää lepopäivänsä? Siinähän sunnuntaipelissä mennään suoraan Kymmentä käskyä vastaan.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Maassa maan tavalla, eikö vain? Jos perustuslaki kieltää syrjimisen, niin kiellettyä se vain on, piste.

Olet oikeassa. Kirjoitin tuota viestiä kiireessä muutama minuutti ennen palaverin alkua ja näköjään minulta jäi kunnolla lukematta tuon lainaamani viestin sisältö. Poistan sen, koska ei se ajatukseni tuosta aukea.

Tarkoitus ei siis ollut puolustaa syrjivää käytöstä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuulun myös itse siihen osastoon, että triggeröidyin Jatkiksen omaan some-feediini hypänneestä mielipiteestä. Se oli jotenkin niin kaukana Puhakan HS:n haastattelusta, että ensimmäinen ajatus oli mitä pahaa Puhakka on tehnyt toimittajalle, että maalittaa hänet tuollaisilla turhilla vastakkainasetteluilla. No vastaus on tietenkin se, että sen otsikon nimenomaan pitikin ärsyttää ja raflata. Minun ihmeteltäväkseni jää, että miten kummassa se ajaa Puhakan asiaa?

Jos nyt johonkin yksittäiseen juttuun pitää ottaa kantaa, niin minustakin tuo Jatkoajan kolumni jossa Puhakalle esitettiin Jääkiekkoleijonen statusta oli hiukan yliampuva ja lapsellinen. Toisaalta, kyse oli yhden toimittajan mielipiteestä osana julkista keskustelua. Eri mieltä saa olla, mutta jos joku rupeaa tuon takia inhoamaan Puhakkaa ja hänen "asiaansa", täytyy asian olla jollain lailla ongelmallinen jo valmiiksi.

Pidän edelleen huvittavana näkemystä jonka mukaan media olisi vienyt Puhakalta pallon käsistä ja hänestä olisi tullut uhri. Nimetkääpä yksikin ihminen joka pystyy täydellisesti kontrolloimaan sitä mitä hänestä mediassa kirjoitetaan, niin palataan asiaan uudelleen. Ns. isossa kuvassa julkisuus ja keskustelu aiheesta ovat joka tapauksessa hyvästä ja tarpeen kuten tämäkin ketju hyvin osoittaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kapteeneilta kyseltiin muutama kysymys aiheesta. Linkki mtv:n sivuille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös