Historian paras urheilija

  • 11 916
  • 122

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jesse Owensin suoritukset vihamielisessä berliinissä 36 olivat sitä luokkaa että oksat pois.

Nykypäivän urheilijoista varmaan 99.9 prosenttia kieltäytyisi edes kilpailemaan vastaavissa olosuhteissa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni lajissaan ylivoimaisin on ollut seiväshyppääjä Cornelius Warmerdam. Se, että nimi ei kuulosta kovin tutulta, johtuu siitä, että hänen valtakautensa ajoittuu sodan vuosiin. Hänen ME kesti pitkälle 50-luvun loppupuolelle.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Seiväshyppääjä, mutta ei suinkaan Warmerdam. Sergei Bubka. Hallitsi lajiaan suvereenisti. Maailmanennätyksen rikkoja ei lienee vielä syntynytkään.
 

Kaivanto

Jäsen
Jo yhden lajin sisällä kaikkien aikojen parhaat -listan laatiminen on erittäin vaikeaa, saati sitten lajien välillä. En edes yritä. Mutta kun noita kandidaatteja tässä on pyöritelty, listataanpa joukon jatkoksi sellainen maininnan arvoinen nimi kuin Mildred "Babe" Didrikson (1914-1956).

Didrikson johdatti teinitähtenä koripallojoukkueensa USA:n amatöörimestaruuteen (voitti naiskoripallon All-American awardin 1930-1932).

Osallistui 1932 USA:n yleisurheilumestaruuskisoissa 8 lajiin, voitti niistä 6. Dallasin 'joukkue', joka käsitti ainoastaan Didriksonin, keräsi 30 pistettä ja voitti joukkuekilpailun (toiseksi tullut joukkue keräsi 22 pistettä). Los Angelesin olympialaisissa samana vuonna Didrikson voitti 80 metrin aidat (ME-tuloksella) ja keihäänheiton, korkeushypyssä hän hyppäsi voittajan kanssa saman tuloksen -- maailmanennätyksen -- mutta hävisi uusinnassa sääntöjen vastaisen hyppytyylin vuoksi. Hopeaa siis. Olisi haalinut todennäköisesti enemmänkin mitaleja, ellei naisten lajivalikoimaa olisi ennen kisoja supistettu.

Lopetti yleisurheilun 18-vuotiaana mm. amatööriysongelmien vuoksi ja aloitti golfin pelaamisen. Voitti 1946-1947 17 turnausta peräkkäin, mikä lienee golfissa edelleen lyömätön ennätys niin miesten kuin naistenkin sarjoissa. Voitti kaiken kaikkiaan 55 turnausta, näistä 10 majoreita.

Didrikson pelasi myös baseballia Major Leaguen harjoitusotteluissa ja näytösotteluja House of David -joukkueessa (jonkinlainen uskonnollisten hihhuleiden Harlem Globetrotters playing baseball 1900-luvun alkupuoliskolla). Kutsumanimi "Babe" onkin lainattu Babe Ruthilta. Didrikson sai liikanimen lapsena hakattuaan baseballissa juoksuja kuin Babe Ruth ikään.

Valittiin jotain 4-5 kertaa USA:n vuoden naisurheilijaksi, en saa nyt tongittua tarkkaa lukua mistään.

Kilpaili jo mainittujen lajien lisäksi ainakin uinnissa, biljardissa, tenniksessä ja uimahypyissä.

Syöpä vei Didriksonin jo 42-vuotiaana. Mitä tästä opimme? Urheilu on vaarallista? Hän oli Douglas Adamsin muusa?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti Birkku
Milloin Ferrari voitti mestaruuden edellisen kerran ennen Schumacherin talliin tuloa?

Samalla kun Schumacer tuli talliin niin sinne tuli myös henkilöt nimeltä Todt, Brawn, Byrne, Nigel EnMuista (=kisainssi) ja muutama muu Benetton huipputyyppi.

Näiden panosta ei voi korostaa tarpeeksi.
 

Kyle

Jäsen
Mielestäni on turhaa verrata Schumacheriä, muihin tässä ketjussa oleviin urheilijoihiin. En kiistä etteikö Schumilla löydy taitoa, tai etteikö olisi paras Formula kuski, mutta itse pidän Formuloita joukkue lajina, joissa tiimi pärjää ja tiimin sisällä parempi kuski.
Schumacherin pärjääminen yhdessä kisassa, johtuu tuhannen asian yhtäaikasesta toiminnasta, joista kuski on itse yksi. Minardilla kuski ei pääse edes yrittämään haastamista, vaikka taitoa löytyisi kuinka.

Henkilönäkin Michaelin saavutuksia ei voi edes verrata esim. Aleksander Karelinin vastaaviin erona on miesten urheilullisesti parhaat 9 vuotta. Tuona aikana Karelin ei hävinnyt mies, miestä vastaan painissa kertaakaan. Kun taas Kone, konetta vastaan kamppailuissa Scuhmi oli välillä toinen, välillä ajoi ulos, kävi sairaalassa, ei voittanut jokaista kilpailua, ei edes mailmanmestaruutta, ei edes vaikka välillä oli todellisia kilpakumppaneita vain yksi(Häkkinen).


Tästä saamme johtopäätöksen, että Timo Peltomaan kolme maalia Kanadan verkkoon aikoinaan, nostaa hänet historian parhaaksi urheilijaksi. Onnea!
 

tilkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Capitals, Bruins, #19
Top 5

Oman lusikan heitto soppaan.

1. Michael Jordan

2. Muhamed Ali

3. Paavo Nurmi

4. Lance Amstrong

5. Wayne Gretzky
 

Vimes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ehdottomasti Michael Jordan

Viestin lähetti Richter_35
Se miksi valitisin Michael Jordanin ketjun avauksessa listalleni ainoana koris pelaajana on hyvin simppeli. Jos ottaa kenet tahansa NBA historiassa, siis vaikka Kareem Abdul-Jabbarin, Wilt Chamberlainin, Oscar Robertsonin, Larry Birdin, Magicin tai jopa Sqaquillen itse, niin ero on selvä.

Kaikki yllä olevista olivat/olevat mahtavia pelaajia, mutta, pelien lopussa, kun vastustajat pisti kaksi tai jopa kolme miestä vartioimaan näitä staroja, niin muut pelaajat joutuivat ottamaan vastuun sillä nämä starat eivät vaan kykeneet saaman laukaisua ja joutuivat syöttämään. Jordanille näin ei käynyt. Hän pystyi pääsemään eroon vartioinnista kuin vartioinnista, heittämään, ja hyvin usein, pussittamaan, laukauksen. Se on syy miksi MIKE on listan ykkönen. Mike on historian ensimmäinen pelaaja joka samana vuotena voitti parhaan puolustavan pelaajan tittelin, ja MVP tittelin. Eli mies osasi puolustaa.

Nimenomaan. Kyllä Jordan on omasta mielestäni ehdottomasti maailman kaikkien aikojen paras ja monipuolisin urheilija. Ellen ole ihan väärässä, niin eikös miehen golf-tasoitus ole/ollut pyöreä 0? Tällaista muistelisin itse joskus kuulleeni. Monellakohan lätkäpelaajalla onnistuu sama, vaikka maila on tutumpi työväline. Ja sitten vielä se baseball...

Ja tässä vielä miehen saavutuksia. Ei hullummin kun ajattelee että on pelannut koko uransa maailman kovimmassa ammattilaisliigassa.

Michael Jordan
 

Aksu

Jäsen
Kim Il-Sung. Elämänsä ensimmäisellä golf-kierroksella 11 holaria ja lopetti uran golfin parissa siihen. Kukaan ei ole pystynyt vastaavaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Viestin lähetti Aksu
Kim Il-Sung. Elämänsä ensimmäisellä golf-kierroksella 11 holaria ja lopetti uran golfin parissa siihen. Kukaan ei ole pystynyt vastaavaan.

Pohjois-Korealaiset on kyllä kovahermoisia jannuja, mutta kyllähän tuo Kiinan entinen johtaja Mao oli kanssa kova, kun ui keltaista jokea oliko se jotain 15 kilsaa jossain puolessa tunnissa. :D

mutta lista kehiin:

1.Elmo
2.Paavo Nurmi
3.Carl Lewis
4.Ayrton Senna
5.Pertti Karppinen

Jos tuosta lasketaan pois mielikuvitushenkilöt ja douppaajat(perusteena, että vuosien 1960-2004 välille ei mahdu juuri puhtaita urheilijoita) niin jäljelle jäävät:

1.Paavo Nurmi
2.Ayrton Senna

Että näin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Maailman kovin urheilija on sellainen, joka on yrittänyt taistella ilman douppingia pitkän uran. Lajille ihan sama, kunhan se ei ole auto tai muuta merkittävää välineurheilua, jossa väline tekee käytännössä työt. En siis tiedä kuka se on, mutta joku sellainen. Yksikään amerikkalainen yleisurheilija ei saisi olla tällä listalla ainakaan viimeisen 40 vuoden ajanjaksolla. Douppaajia kaikki '***tana. Niillä on vain kaikkien aikojen parhaat ja näkymättömimmät vellit.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Jokusen vuoden olen katsellut kokoajan tiiviimmin jenkkifutista. Kokoajan vahvistuu näkemys, että kaikkein vaativin laji on kyseessä. Aivan käsittämättömän fyysinen laji on tämä. Jotenkin on käsittämätöntä, että reilusti päälle 40 vuotiaana olet vielä paras pelaaja tässä fyysisyyttä ja äärimmäistä tarkkuutta ja pelisilmää vaativassa lajissa.

Ketjun otsikkoon liittyen: Tom Brady. Paras urheilija kautta lajirajojen miun mielestä!
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Jokusen vuoden olen katsellut kokoajan tiiviimmin jenkkifutista. Kokoajan vahvistuu näkemys, että kaikkein vaativin laji on kyseessä. Aivan käsittämättömän fyysinen laji on tämä. Jotenkin on käsittämätöntä, että reilusti päälle 40 vuotiaana olet vielä paras pelaaja tässä fyysisyyttä ja äärimmäistä tarkkuutta ja pelisilmää vaativassa lajissa.

Ketjun otsikkoon liittyen: Tom Brady. Paras urheilija kautta lajirajojen miun mielestä!

Onhan se kova, mutta kyllähän Michael Jordan nyt on vielä kovempi. Tom Brady ei taida itse mitenkään fyysisesti olla kovimpia tai koskaan ollutkaan, mutta pelitaidot sitten on tietty ihan maagiset ollu aina! Jordan on omassa lajissaan ollut yksi fysiikaltaan kovimpia taitojen lisäksi.

Enhän minä sano, että eikö jenkkifutis ois vaativa laji. :)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Minun ääneni saa maailman nopein mies ja ilman käryjä: Usain Bolt

Ja lopetti huipulla, vaikka olisi voinut vielä rahastaa vuosia juoksemalla rahakisoissa ja keräämällä sponssimiljoonia.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Onhan se kova, mutta kyllähän Michael Jordan nyt on vielä kovempi.

Enhän minä sano, että eikö jenkkifutis ois vaativa laji. :)
Cleveland Browns on nykyään on kovassa nosteessa. Onko siulla veli @Fiftie yhtään tietoa, että kukakohan on ollut luomassa boomia tuolla Clevelandin suunnalla? Aikoinaan 70 luvun lopulla siellä vaikutti eräs jääkiekon pelaaja, joka vapaa-aikanaan heitteli huvikseen siannahka ellipsiä noin 90 jaardisia siivuja harjoitus kentällä ämpärin kokoiseen reikään Tauno tasalakkien heittäessä hattuja ilmaan. Toki eräs Juhani ei ole tästä halunnut tehdä numeroa, kun on sen verran nöyrä persoona.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Cleveland Browns on nykyään on kovassa nosteessa. Onko siulla veli @Fiftie yhtään tietoa, että kukakohan on ollut luomassa boomia tuolla Clevelandin suunnalla? Aikoinaan 70 luvun lopulla siellä vaikutti eräs jääkiekon pelaaja, joka vapaa-aikanaan heitteli huvikseen siannahka ellipsiä noin 90 jaardisia siivuja harjoitus kentällä ämpärin kokoiseen reikään Tauno tasalakkien heittäessä hattuja ilmaan. Toki eräs Juhani ei ole tästä halunnut tehdä numeroa, kun on sen verran nöyrä persoona.

Eli tullaan siihen lopputulokseen(ilmeiseen), että maailman kaikkien aikojen paras urheilija ei ole Tom Brady eikä Michael Jordan, vaan Manu Juhani Tamminen Suomen Turusta?
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Onhan se kova, mutta kyllähän Michael Jordan nyt on vielä kovempi. Tom Brady ei taida itse mitenkään fyysisesti olla kovimpia tai koskaan ollutkaan, mutta pelitaidot sitten on tietty ihan maagiset ollu aina! Jordan on omassa lajissaan ollut yksi fysiikaltaan kovimpia taitojen lisäksi.

Enhän minä sano, että eikö jenkkifutis ois vaativa laji. :)
Kyllä kyllä. Eihän Brady välttämättä fysiikallaan ole koskaan dominoinut. Jotenkin tuo kiehtoo, että miten pieneen ikkunaan se pallo pitää pistää tietäen, että minä hetkenä hyvänsä härän voimat omaava ihminen jyrää sinut levyksi. Hetkeksikään et voi antaa aistien olla alhaalla.

Tuon kun teet 44 vuotiaana, niin on ihan käsittämätöntä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitens Michael Phelps, eikös sekin sovi tähän joukkioon myös?

Täähän vois melkein olla myös ”Kuka on paras Michael?” -kisa; Phelps, Schumacher, Jordan vai Johnson? Lewis tosin on tainnu jo Schumin enkkoja nakella roskakoriin, ja Bolt on vienyt Johnsonilta juoksijahirmun viitan itelleen. Ja kaikkihan kyllä tietää kuka se paras Michael on:

Michael Jackson
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kyllä kyllä. Eihän Brady välttämättä fysiikallaan ole koskaan dominoinut. Jotenkin tuo kiehtoo, että miten pieneen ikkunaan se pallo pitää pistää tietäen, että minä hetkenä hyvänsä härän voimat omaava ihminen jyrää sinut levyksi. Hetkeksikään et voi antaa aistien olla alhaalla.

Tuon kun teet 44 vuotiaana, niin on ihan käsittämätöntä.
Mutta se onnistuu 71-vuotiaalta hyvinkin helposti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kai täällä pitää mainita Joe Louis. Nyrkkeilyssä raskaansarjan maailmanmestari 11 vuotta ja 10 kuukautta. Otteli tittelistä urallaan 26 kertaa ja ei hävinnyt niistä yhtäkään. Uran lopullinen saldo oli 66-3 ja kaksi niistä tuli sen jälkeen, kun herra joutui vero-ongelmien takia palaamaan kehään. Oli muuten ensimmäinen mustaihoinen joka pelasi PGA Tourin tapahtumassa, eli ei ollut huono golfissakaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Oletan, että nykyajan kilpailuympäristöt ovat niin paljon vaativampia kuin muinaiset, että nämä nykytekijät ovat kovempia.

Kärkeen mahtuu saletisti tenniksen parhaimmistoa, joten ehdotan Roger Federeriä. Täysin eri maailmasta kuin hän, ja oikeastaan kuin kukaan muukaan, on Simone Biles. Uskomaton tekijä.
Sitten on, ladys and gentlemen, CR7. Maailman kilpailluin laji. Sadat miljoonat nuoret miehet maailmasta haluavat paikallesi, mutta siellä vaan olet. Vuosi toisensa jälkeen. Ei pitäisi olla mahdollista pelata viisissä EM-turnauksessa. Sen ei pitäisi olla mahdollista. Vielä mahdottomampaa se on, että viidennellä yrittämällä nousee all time maalintekijätilaston kärkeen.

On muitakin kovia. Mahdotonta valita yksi.
Nuo kolme nostan varmoina niminä TOP10:en.
 

MegaForce

Jäsen
Top 10:

1. Cristiano Ronaldo
2. Usain Bolt
3. Muhammad Ali
4. Michael Jordan
5. Diego Maradona
6. Michael Phelps
7. Roger Federer
8. Lewis Hamilton
9. Tiger Woods
10. Wayne Gretzky

Sanoisin järjestyksen olevan melko tarkkaan tämä. Messiä, Peleä, Tom Bradya, Jesse Owensia Khabibia jne. voi toki lisätä. Kuitenkin tämä on täysin mielipidekysymys siinä mielessä, että jotain lajia seuraava voi arvostaa eri urheilijoita enemmän, joten Gretzkyn tilalla voisi olla myös joku kaikkien aikojen krikettipelaaja.

Naisurheilijoista en osaa tarkkaan sanoa. Tuohon listaan voisi lisätä Serena Williamsin sekä Simone Bilesin, jotka molemmat ovat ehdottomasti naisten top-10:ssä. Ehkä Lindsay Vonn, tai joku kaikki olympia- ja mailmanmestaruuskultamitalit rohmunnut judoka tms.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös