HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 543 918
  • 5 606

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki voit esittää, että hallia tuetaan alennetun tonttivuokran muodossa, mutta mitään kustannuksia tämä ei kaupunkilaisille tietenkään aiheuta, tulonmenetyksiäkin ainostaan siinä tapauksessa, että tontille muita tulijoita markkinahintaisella vuokralla olisi ja ne siihen hyväksyttäisiin.
Jos ja kun tontin saa pilkkahintaan, niin se on ihan aikuisten oikeasti tukea, eikä siinä ole mitään "esittämistä". Esim Amos Rex sai tonttinsa ilmaiseksi, eikä kukaan sitäkään yritä vääntää miksikään muuksi, kuin suoraksi tueksi. Amos Rex sentään rakennetaan ihan rehellisesti Konstsamfundetin rahoilla ilman kaavoitushyödyllä kikkailuja. Se on ihan normaalia ja hyväksyttävää, että kaupunki tukee sellaista toimintaa, jota se tänne haluaa. Kyllä sen asian kanssa voi olla ihan avoimen rehellinen. Älkää viitsikö olla lapsellisia.

Kuten monta kertaa on tullut todettua, tässä hankkeessa on poikkeuksellista se, että tässä ei anneta tonttia alihintaan vain jäähallille. Tässä annetaan pilkkahinnalla tontteja asunnoille, hotellille, ruokakaupalle, toimistoille, parkkihallille jne. Tuollaista viritystä ei mun tietääkseni ole Helsingissä aiemmin tehty.

Ja joo, ei rakenneta helsinkiläisten rahoilla, mutta kun se tontti on myyty/vuokrattu alihintaan, niin sen jälkeen sen myyminen markkinahintaan ei enää onnistu.

Kannattaa muistaa sekin, että esim Jaffahalli sai ihan reippaasti vuokratukea Helsingiltä, Vuodeksi 2015 Jaffala haki 300 000 vuokratukea, mutta ei saanut, koska Venäläiset. Eiköhän Gardenkin saa vastaavaa suuruusluokkaa tukea. Samat perusteet sielläkin tulee olemaan. Sitten voi miettiä myös sitä, että mitä vaikuttaa HIFK:n tuloihin se, että saadaan uusi halli lähes ilmaiseksi. Tosin en tiedä kenen omistukseen halli jää ja kuka saa pitää kaljanmyynnistä yms tulevat rahat. Jos Oy HIFK-Hockey Ab saa tuon hallin kokonaan itselleen, niin siinäpä on melkoinen piristysruiske seuran talouteen. Ja tämä on mahdollista vain, koska ne HIFK:ta ja urheilua törkeästi sorsivat oopperatalopoliitikot käytännössä lahjoittaa hallin HIFK:lle. Että on se nyt yksi iso vittusaatana, kun ei edes ilmaista hallia saa just tasan siihen paikkaan, johon MINÄ ITE! sen haluan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kenelle se tontti oltaisiin myymässä markkinhinnalla? Mitä tarkoitusta varten? Kun ei siihen saa mitään rakentaa eikä siihen oikein mikään sovi. Ja kun siinä on helsinkiläinen ja suomalaisittainkin merkittävä urheilukeskittymä ympärillä, ettei siihen oikein mitään voi ajatella. Menee maisema pilalle. Ehkä joku saappaanheiton tai eukonkannon historiaa käsittävä museo voisi siihen mahtua, kun ovat merkittävässä asemassa helsinkiläisten mielissä.

Suomella menee helvetin huonosti ja ihmiset tarvitsevat töitä ja rahakin pitää saada kiertämään. Mäntymäen kentälle on kovin vaikea löytää mitään järkevämpää pytinkiä kuin Helsinki Garden-kokonaisuus eikä sitä tällaisen projektin esittelyn jälkeen kannattaisi enää säilyttää parkkipaikkana. Minä helsinkiläisenä veronmaksajana haluan edistää ko. alueen elävöittämistä, työllisyyttä vaikeana ajanjaksona sekä tarjota hyvät olosuhteet urheilu- ja kulttuuritarjonnan esittämiseen. On häpeällistä, ettei kaupunki ole pystynyt tekemään sellaista päätöstä, josta olisi hyötyä myös Helsingille pitkässä juoksussa. Luultavasti asiaa käsittelevät ihmiset ovat alunperin jostain juupajokiköyliöstä eivätkä ymmärrä helsinkiläisyydestä hevon vittua. Helsinki on aina toivottanut muualta tulleet tervetulleiksi ja mukaan kehittämään kaupunkia on aina päässyt. Ehkä olisi pitänyt määrätä joku helsinkiläiskiintiö, missä 51% päättäjistä pitää olla vähintään kolmannen polven stadilaisia. Saataisiin perkele sentään tehtyä edes päätöksiä, vaikka sitten vääriä. Nyt siellä hitaat hämäläiset jahkailee kuin nykynuoret, jotka eivät osaa päättää alle 10 minuuttiin, ottaako mansikka- vai vaniljapehmiksen. Vai ehkä sittenkin sekoituksen.

Oopperatalo ja rakentaminen oli aikoinaan jäätävä floppi. Budjetit paukkui vasemmalta ja oikealta aikana, jolloin lapsilta vietiin esim. koulussa uudet työkirjat. JA TÄMÄ PROJEKTI RAHOITETTIIN TÄYSIN JULKISIN VAROIN. Se, jos mikä on häpeällistä. Ymmärrän, että Helsingissä pitää olla oopperatalo, ja senkin voin vielä ymmärtää, että sitä tuetaan jotenkin verovaroin. Sen sijaan en alkuunkaan ymmärrä sitä, miksi oopperataloksi valikoitui ruma, kylpyhuonetta muistuttava laattapytinki, joka on aivan liian suuri suomalaisten tarpeisiin.

Kun tässä touhussa ei ole mitään järkeä. Se saatanan parkkipaikka ei edes hirveästi tuo helpotusta alueen parkkiongelmiin. Mun sydän itkee verta, kun ihmiset on niin tyhmiä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun sydän itkee verta, kun ihmiset on niin tyhmiä.
Niin munkin.

Mutta uhriutukaa nyt ihan rauhassa vaikka oikein joukolla. Onhan se nyt vaan niin väärin, että lähes ilmaiseksi annetaan halli ja vielä 500 metriä väärään paikkaan. Miksi meitä aina näin sorsitaan, miksi meille ei aina anneta ihan kaikkea ja heti nyt!!!!??!!!???!!!???
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta uhriutukaa nyt ihan rauhassa vaikka oikein joukolla. Onhan se nyt vaan niin väärin, että lähes ilmaiseksi annetaan halli ja vielä 500 metriä väärään paikkaan. Miksi meitä aina näin sorsitaan, miksi meille ei aina anneta ihan kaikkea ja heti nyt!!!!??!!!???!!!???

Mitä uhriutumista siinä on, jos ei ymmärrä vuosikausia kestänyttä täysin turhaa asioiden veivausta? Ja nyt heti?!? Asiaa on käsitelty vuosia, joten mistään mullehetinytkaikkiheti-ajatusmaailmasta ei voi todellakaan syyttää. Jotkut hirman yksinkertaisemmat ihmiset saattavat luulla, että kysymys on pelkästä jäähallin paikasta. Vaan, kun ei ole. Kysymys on kokonaisuudesta, joka ainakin vaikuttaa olevan tarkkaan harkittu ja pitävän sisällään monia erilaisia aspekteja. Kysymys ei siis todellakaan ainakaan omalta osaltani ole pelkästä jäähalliosuudesta, sillä HIFK tulee jatkossakin pelaamaan jääkiekkoa kriteerit täyttävässä jäähallissa. Ja siellä missä on HIFK, on myös suurin osa HIFK:n kannattajista. Nyt tarjottu ratkaisu vain ei omasta mielestäni ole paras mahdollinen pitkällä tähtäimellä eikä se palvele kokonaisuutena suurta ihmisjoukkoa yhtä hyvin kuin alkuperäinen suunnitelma.

Mut hei, ei siinä, istutaan sormet persiissä vielä seuraavatkin vuodet ja ihaillaan parkkipaikkaa, josta on meille kaikille iloa. Sinne voi jokainen mennä ilmaiseksi nauttimaan maisemista vaikka koko perheen voimin ja samalla voi laskea vaikka, kuinka monta punaista autoa on parkissa. Samaan aikaan kaupungin kassaan kilahtaa markkinahintaista tuloa ihan tuosta noin vain. Mutta muistakaa, ettette vain toivo mitään, sillä se on itsekästä. Tai jos toivotte, toivokaa uutta uimahallia Köyliöön. Teidän rahoilla.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Minusta on sitä paitsi älytön ajatus, että jäähalli automaattisesti pilaa maiseman. Pilaako Nykin Madison tai Edmontonin uusi areena(konaisuudessa myös liikerakennuksia) todellakin jonkun mielestä maiseman. Ottamatta kantaa siihen, oliko HIFK:n Mäntymäen hanke sellainen, niin paikalle olisi kyllä mahdollista suunnitella kokonaisuuteen täydellisesti istuva rakennus/kompleksi joko liiketiloilla ja asunnoilla tahi ilman. Paikkana Nordis kyllä kelpaa minulle, toivottavasti onnistuu ilman huomattavan taloudellisen riskin sisältävää evakkoa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tarjottu ratkaisu vain ei omasta mielestäni ole paras mahdollinen pitkällä tähtäimellä eikä se palvele kokonaisuutena suurta ihmisjoukkoa yhtä hyvin kuin alkuperäinen suunnitelma.
Paras ratkaisu sinun, HIFK:n, vai Helsingin kaupungin kannalta? Helsingin kaupungin etu lienee se ratkaisevin. Miksi mäntymäki olisi paras vaihtoehto Helsingin kaupungin kannalta? Mitä Helsinki siitä olisi hyötynyt verrattuna nykyiseen paikkaan?
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta on sitä paitsi älytön ajatus, että jäähalli automaattisesti pilaa maiseman.
Maiseman pilaantuminen tai näkymät stadikalle yms syyt on enimmäkseen puppupuheita. Ei mäntymäkeä tuollaisesta syystä hylätty. Kaupunki tuli siihen tulokseen, että tämä nordiksen ympäristö sopii hankkeelle paremmin. Siis kaupungin näkökulmasta sopii paremmin Helsingin kaupungille.

Tässä lainaus siitä ratkaisevasta kaupunkisuunnittelulautakunnan äänestyksestä. Tuossa ne perustelut, miksi lautakunta päätyi pitämään nykyistä paikkaa parempana:
: Kaupunkisuunnittelulautakunta antaa lausunnon kaupunginhallitukselle:
Projekti GH Oy:n tavoitteena on yksityisrahoitteinen
halli ja sen rahoittaminen hankkimalla kaupungilta tarvittavat liike-, toimisto-,
hotelli- ja asuntotontit sekä näiden rakennusoikeus. Kaupunkisuunnitteluvirasto
on yhteistyössä kaupungin muiden hallintokuntien
kanssa arvioinut Projekti GH Oy:n toimittaman aineiston perusteella
Helsinki Garden -nimisen hankkeen sijaintivaihtoehtoja kaupunginhallituksen
suunnitteluvarauspäätöksen mukaisesti. Projekti GH Oy on laadituttanut
viitesuunnitelmat hankkeen sijoittumisesta Mäntymäen alueelle
(eteläinen vaihtoehto) sekä Nordenskiöldinkadun varrelle (pohjoinen
vaihtoehto). Arviointeja tehtiin kuudessa eri teemoja käsitelleessä
arviointityöryhmässä, joiden työn tulosteet tiivistelmineen on koosteena
lausunnon liitteenä 2. Projekti GH Oy on myös tehnyt oman arviointinsa
hankkeen omista lähtökohdista. Projekti GH Oy:n 7.1.2016 päivätty arviointikooste
on liitteenä 3. Kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo, että
laadittujen arviointien perusteella viitesuunnitelmina esitetystä kahdesta
vaihtoehdosta kaupunkirakenteen, kaupunkitilan, kävelyn ja pyöräilyn
pääreittien (baana) järjestämisen sekä kaupungin nykyisten ja tulevien
kehittämismahdollisuuksien näkökulmasta pohjoinen vaihtoehto on
hankkeen sijoituspaikkana ensisijainen. Pohjoinen vaihtoehto sijoittuu
luontevasti nykyiseen liikunta- ja urheiluympäristöön. Se jatkaa kantakaupunkia
Töölön asunto- ja urheilualueen liitoskohdassa ja avaa uuden
kaupunkirakennetta tehostavan akselin Töölön ja kehittyvän Pasilan
keskuksen välille. Kaupungille syntyvät talousvaikutukset, hankkeen
kunnallisteknisten töiden ja vanhan jäähallin kustannukset ovat
merkittävästi eteläistä vaihtoehtoa edullisemmat. Pohjoinen vaihtoehto
on liikenteellisesti eteläistä vaihtoehtoa vähemmän haasteellinen ja yhteyksiltään
parempi. Mäntymäen alue jää reserviin Olympiastadionin
edustalle ja Töölönlahden puistoympäristöön mittakaavallisesti ja toiminnallisesti
hyvin sopiville hankkeille. Käsiteltyjen vaihtoehtojen mukainen
tilaohjelma pohjoisessa vaihtoehdossa tarkastellulle alueelle
edellyttää Nordenskiöldinkadun vanhan jäähallin purkamista. Kaupungin
talouden näkökulmasta purkamiselle on löydettävissä perusteita
asiasta valmistumassa olevan erillisen selvityksen perusteella (liite 4).
Pohjoisessa vaihtoehdossa vanhan jäähallin purkaminen osoittautunee
kuitenkin suojelunäkökohdista tarkasteltuna erittäin vaikeaksi. Tämä
saattaa estää tai ainakin hidastaa merkittävästi hankkeen toteuttamista.
Kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo, että suunnittelua tulisi jatkaa
pohjoisen vaihtoehdon pohjalta niin, että vanha jäähalli on mahdollista
säilyttää, mikäli esimerkiksi tehtävät kuntotutkimukset eivät osoita säilyttämistä
taloudellisesti mahdottomaksi. Vanhan jäähallin säilyttämisen
mahdollistamiseksi kaupunkisuunnittelulautakunta tarkistaa 13.5.2014
hyväksymiään Eläintarhan alueen maankäytön periaatteita siten, että
toimintojen kehittämiseen osoitettua aluevarausta laajennetaan liittä-
mällä suunnittelualueeseen Pohjoinen Stadionintie ja tien itäpuolista
aluetta noin 100 metrin leveydeltä. Lautakunta pitää tärkeänä, että
myös jalkapalloilun tarpeet otetaan jatkosuunnittelussa huomioon. On
välttämätöntä, että viitesuunnittelun esiin tuomien sekä suunnittelua jatkettaessa
todennäköisesti ilmaantuvien haasteiden ratkaisemiseksi järjestetään
suunnittelukilpailu, jonka kaupunkitilaan ja ympäristöön liittymiseen
liittyvät reunaehdot määrittelee kaupunki.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi mäntymäki olisi paras vaihtoehto Helsingin kaupungin kannalta?

Vaikka esim. siksi, että se palvelisi Helsingin kaupunkilaisia parhaiten. Mulle Helsingin kaupunki on tää meidän stadi ja me kaupunkilaiset. Ei mitkään savolaiset virkamiehet, jotka haluaa joka helvetin metsän suojella. Kaupunkilaisille tarjotut palvelut (olkoon sitten liikunnallisia tai kaupallisia yms.) on varmaan useimmille stadilaisille enemmän mieleen, kuin tuo jäteparkkipaikka, joka pilaa maiseman. Jos kaipaa avaraa peltomaisemaa, voi lähteä sinne Köyliöön. Tänne tarvittaisiin rakennuskannan tiivistämistä, ei jätemaata 00100-postinumeron tuntumaan. Pelkästään IFK-fanina toivon hallia parhaalle mahdolliselle sijainnille (tällä hetkellä Mäntymäki), mutta Nordiskin tietysti kelpaa. Vain stadilaisen näkökulmasta tuo stadikan ympäristö kuuluu urheilulle. Siis siinäkin mielessä se on oiva paikka jäähallille. Nuo muut osat suunnitelmasta ovat tästä näkökulmasta hieman ongelmallisia, ei kuitenkaan täysin poissuljettavia. Ne olisi siis sovitettavissa hyvällä suunnittelulla kyseiselle alueelle joka tapauksessa.

Jos miettii tuota kokonaisuutta kisikseltä eltsuun, niin kisis on urheilukadun tuolla puolen. Kisis on kuitenkin urheilukokonaisuuteen kuuluvana osa aluetta, eli onko sporttialueen rajana sitten mansku. No siinähän on jo asutusta ja kauppoja, joten siinä mielessä nekään ei ole ongelmallisia suunnitelmassa. Ja olympiastadikallakin on toiminut hostelli, miksei siis alueelle sopisi näitä urheilijoita palveleva hotelli. Aivan varmasti sopisi. Päivittäistavarakauppakin olisi Töölöön tervetullut. Alueen palvelutaso, niin asukkaiden kuin urheilutoimintojen kannalta, paranisi huomattavasti mäntymäen ratkaisulla. Eikö tämä siis palvele kaupunkilaisia, jos mikä?

Ongelmallisinta on sitten se, että töölönlahdelta pitäisi savolaisten mielestä pohjoiseen katseltaessa näkyä joko metsää/peltoa tai menneisyys (stadikan torni). Muistaakseni tältä osin suunnitelmaakin muutettiin ja hallin paikkaa oltaisiin siirretty niin, että jostain tietystä kohdasta stadikan näkymä säilyisikin. Ei stadikkaa toki tarvitse purkaa ja se saa mielellään näkyä, joten ihan täyteen ei tarvitse aluetta rakentaa. Ymmärrän kyllä huolen, jos kompleksista olisi tulossa ympäristöön nähden liian iso. Ja siinä mielessä näiden ongelmien välttämiseksi olisi järkevämpää pienentää sen kokoa, matalammat maanpäälliset osat yms. Toki rahoittajat eivät tästä niin tykkäisi, mutta eiköhän tuo parempi sijainti kuitenkin toisi enemmän käyttäjiä, niin pienempikin voisi silloin riittää. Täytyy kuitenkin muistaa että nykyisestä Nordis-ratkaisustakaan ei ole tulossa sellaista kuin suunniteltiin aluksi, vaan eikös sielläkin tullut aika paljon rajoituksia. Metsän puolelle ei saa rakentaa ja Saharakin suojeltiin.Ja taisi niiden asuntojen/hotellin osalta jotain muuta vaatimusta tulla?

Jännää oli muuten esim. Klubin puheenvuorot saharan suojelemisesta, kun heidän omissa laajennussuunnitelmissaan olisivat jyränneet sekä saharan että nordiksen ja soneran väliin jäävät pallokentät, korvaamatta mitenkään noiden kahden kentän menetystä. Ja nyt muiden rakentaessa ne ovatkin elintärkeät lajin säilymiselle. No, rahastahan tuossa on kysymys, mutta hassuja puheenvuoroja silti. Nyt sahara kuitenkin saa jäädä. Kyllä mielestäni futiksenkin toimintaedellytykset täytyy turvata, mutta eihän sitäkään ole välttämätöntä tehdä niin, että lukkiudutaan tiettyihin kenttiin. Voisihan sillekin korvaavan ratkaisun luoda tälle urheilualueelle johonkin toiseen kohtaan. Mutta ehkä alueen ilmeeseen sopii paremmin saharan kenttä, kuin hienoon ympäristöön täysin sopimattomat rumat lasitornit. Ja Nordis-ratkaisu voi tulla vielä todella ongelmalliseksi jos se päätetään suojella. Epäilen, että sitten alueesta ei kyllä kovin helpolla onnistunutta tule.

Tiivistetysti näin IFK-fanina Nordis toki kelpaa sijaintina, onhan siellä totuttu käymään jo ennenkin. Mutta koko kokonaisuutta ajatellen tuo ei ole lähellekään edes mikään 2nd best -ratkaisu, vaan oikeastaan vähän kaikkea kaikin osin tuhoava kompromissi. Näin helsinkiläisenä vituttaa tämä tapa miten kotikaupunkiamme "kehitetään". Jos oltaisiin tampereella niin tämän ymmärtää, mutta että täälläkin. ei ei ja ei. Mäntymäki-ratkaisu ei olisi kaupunkilaisilta nykykäytössään mitään pois (tulevaisuuden mahdollinen käyttö erikseen, mutta aika kauan saanut olla tyhjillään, mitähän sinne olisi sitten ollut niin tulossakaan edes). Nordis-ratkaisu taas on pois moneltakin, samalla jopa tuhoten alueen identiteetin. Nämä fiilikset siis tähän mennessä esitettyjen havainnepiirrosten pohjalta.

Hankkeen talouteen en nyt muuten jaksa ottaa kantaa, sanon vaan sen, että aikamoista tukeahan annetaan noille pysäköijillekin, kun heille varataan noin isoa potentiaalista rakennusaluetta ja saavat sitä hyvin halpaan hintaan käyttää (osa jopa ilmaiseksi). Tuskin nuo parkkimaksut tuolta alueelta kaupunkille tuottavat sen enempää kuin Garden tuolla paikalla.
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Linkki Osmo Soininvaaran blogiin: Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.3.2016 : Soininvaara

En tiedä, millä hinnalla HIFK aikoo tuon erittäin arvokkaan maa saada, mutta laskelmissa vilahti luku 30 M€. Kun hanke on noin 150 000 k-m2, (riippuu vähän siitä, mitä siihen lasketaan mukaan) olisi tuo siis noin 200 €/km2. Näin halpaa maata ei ole Helsingissä missään. Tarjouskilpailu tuolla alueella tuottaisi varmaankin kymmenkertaisen hinnan. Aika isosta tuesta olisi siis kyse.

Sinänsä sellaista aktiviteettia, jota HIFK alueelle suunnittelee, on kunnilla tapana tukea.

Onneksi olkoon, on teille tulossa kyllä sitten niin saatanan suuri halli. Miltei puolet Suomen pinta-alasta.

"Puolen Suomen Kärpät" lanseerattin kymmenisen (?) vuotta takaperin, mutta tämä hallihanke toteutuessaan pistää kyllä jauhot suuhun jopa oululaisillekin.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@frozen , mä kyselin kyllä miksi mäntymäki olisi kaupungin kannalta parempi paikka Gardenille kuin nordis. En sitä onko halli parempi kuin parkkipaikka.

Tossa mun aiemmassa viestissä on ne kaupungin perustelut, miksi kaupungin mielestä nordis on parempi. Ei siellä ole mitään näkymiä stadikalle, tai muitakaan urbaanilegendoja. Siellä on esim liikennejärjestelyjä ja talousvaikutuksia. Nordis tulee siis mm rahallisesti kaupungille halvemmaksi. Jos joku ei tiedä, niin kaupungillekin tulee mm noista liikennejärjestelyistä ja kaikenlaisesta muusta myös kuluja. Lisäksi kaupunki olisi kovin iloinen, jos vanha halli purettaisiin pois, jolloin sen remppaan ei tarttis laittaa sataa miljoonaa ja sen lisäksi HIFK:n kaltaisen vuokralaisen saaminen halliin taitaa jäädä haaveeksi.

Jään edelleen kaipaamaan konkreettisia perusteluja, miksi kaupungille mäntymäki olisi parempi, kuin nordis. Jotain konkreettista. Se on parempi, koska se on parempi ei oikein riitä.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anssi#5:
no, eipä tuosta linkittämästäsi tekstistäkään selvinnyt että miksi nordis olisi parempi paikka kuin eteläisempi vaihtoehto. Tai no raha oli se ainoa järkevä syy. loput nyt vähän diipadaapaa paperintäytteenä (kuten kaupunkikuvan- ja rakenteen takia pohjoinen parempi, melkeinhän tuo on jo sama kuin näkymät mäntymäellä pilaantuu, vaikka sisältää toki myös muutakin merkitystä). Toki kunnallistekniikka voi sellainen olla, mutta kyllähän sillekin voi jotain tehdä, ei se este ole. mutta liittyy silloin toki jo edelliseen eli rahaan. Mutta ei se nordis-vaihtoehtokaan suojelutapauksessa halpa ole kaupungillekaan. Tosin ne kustannukset tulisivat vaikka mäntymäelle päädyttäisiin, jos se suojellaan.
Ja mille nykyiselle/tulevalle tarpeelle sitä mäntymäkeä sitten säästetään, joka olisi alueen nykyinen/historiallinen käyttö huomioon ottaen gardenia parempi. Tämä olisi kiva tietää. Jos siihen olisikin jotain järkevää tulossa, niin silloin sen ymmärtää. Mutta kenttä on ollut parkkiksena aika hemmetin pitkään.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jään edelleen kaipaamaan konkreettisia perusteluja, miksi kaupungille mäntymäki olisi parempi, kuin nordis. Jotain konkreettista. Se on parempi, koska se on parempi ei oikein riitä.

Johan se on täällä selitetty moneen kertaan. En tiedä, pystyykö kukaan antamaan sellaista vastausta, joka kelpaisi sinulle. Todennäköisesti ei pysty.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ja missäköhän vaiheessa kaupungeista ja kunnista on tullut voittoa tuottavia liikelaitoksia? Vrt. siihen että Mäntymäen tontista pitäisi saada xxx määrä fyffeä? Kyllä niiden tehtävä vieläkin on tuottaa palveluja kaupunki/kuntalaisille. Ja kenenköhän rahoilla sekin show pyörii?
Kyllä minulla edelleen on sellainen fiilis koko touhusta että silloin 4 vuotta sitten kun hanke esiteltiin, Mäntymäki on edelleen paras vaihtoehto. Tietenkin sitä piti viilata jne. , sehän oli ensimmäinen raakaversio. Mutta oli jo pitkälle mietitty kokonaisuus eri arkkitehtiluomuksineen, joka siis ammuttiin tylysti alas.
Mutta onhan tämä nyt surkuhupaisaa miten tämä asia on edistynyt, tai siis ollut edistymättä näiden vuosien aikana. Todella saamatonta touhua. Eikä tässä nyt vain olla puuhaamassa jäähallia sinne IFKlle, vaan kyllä siitä hallista on iloa moneen muuhunkin tapahtumaan. Ja kuitenkin se itse halli olisi siellä maan alla. Ja siellä olisi ne parkkipaikatkin.
Eikö asiaa voisi myös katsoa siltä vinkkeliltä että ehkä joo IFK saa uuden hallin noiden oheistoimintojen siivellä, mutta sehän olisi jo pelkkää säästöä kaupungille, ainakin ne miljoonat joilla Nordista ei tarvitse rempata. Ja onhan IFK kuitenkin niin stadilainen kuin olla ja voi. Olisiko se siis kovin väärin jos kaupunki osallistuisi tällaisen perinteisen seuran tukemiseen jotta saataisiin asianmukaiset tilat toiminnalle?
Kyllä tuo Nordiksen aluevaraus on minun silmään ängetty kovin ahtaalle alueelle enkä näe miten siellä toiminta voi jatkua kun/jos rakennustyöt alkavat. Eikä tässä nyt kukaan mitään itkupotkuraivareita ole esittänyt, käsittääkseni keskustelupalstalla kun ollaan, jossa saa tuoda esiin oman mielipiteensä ja jossa voi törmätä jopa eriäviin mielipiteihin. Ja kaikkien mielipiteet eivät välttämättä mene yksiin. Mutta turha silti muita ryhtyä parjaamaan, jos oma mielipide on eriävä. Tämä nyt vaan on minun mielipide. Saanhan olla asiasta tätä mieltä, ilman että leimaudun kiroilevaksi itkupotkuraivareita esittäväksi faniksi?
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Johan se on täällä selitetty moneen kertaan. En tiedä, pystyykö kukaan antamaan sellaista vastausta, joka kelpaisi sinulle. Todennäköisesti ei pysty.

Jättäkää omaan arvoon tämä surkeilla perusteluilla varustettu demaritrolli. Karmean realistinen esimerkki siitä miten yrittäjyyttä, ideointia, unelmointia ja toteuttamista "kannustetaan" tässä maassa. Läntisessä naapurissa täräytettiin kesken samojen valtiollisten ja kunnallisten talousahdinkojen pystyyn muutama huikea pytty. Näissä käyttäaste, kokemukset ja toteutus ollut huippuluokkaa. Suomessa tapellaan näköjään siitä, jos pikkuinen helsingin kaupunki hyötyy taloudellisesti parkkipaikan uudiskäytöstä. Sorry, mutta vittu mitä paskaa, mikälie anssi#5!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On ollut aikalailla sejasama fiilis koko hallipeojektiin, kun 5 vuotta kaikenkarvaiset IFK-vastaiset kusipäät ovat vesittäneet hommaa kaikinvoimin. Mä veikkaan että Nordiksella pelataan vielä niin pitkään, ettei kukaan edes muista esityksiä uusista proggiksista.
 
Viimeksi muokattu:

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko se siis kovin väärin jos kaupunki osallistuisi tällaisen perinteisen seuran tukemiseen jotta saataisiin asianmukaiset tilat toiminnalle?
Noin miljoonaan kertaan on kerrottu, että kaupunki osallistuu seuran tukemiseen ihan helvetin isosti. HIFK saa käytännössä ilmaiseksi ihan helvetin hienon hallin. Se nyt sitten ei tule mäntymäelle, vaan siihen vanhan hallin paikkeille. Tästä osa porukasta vetää herneen nenäänsä. Vähän niinkuin nelivuotias hemmoteltu kakara, joka saa sata kiloa karkkia, mutta vetäisee kunnon itkupotkuraivarit, kun ei saanutkaan 101 kiloa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johan se on täällä selitetty moneen kertaan. En tiedä, pystyykö kukaan antamaan sellaista vastausta, joka kelpaisi sinulle. Todennäköisesti ei pysty.
Siltähän se vaikuttaa. Tosin syy ei ole minun nirsoudessa, vaan siinä, että perustelut on tasoa MUTKUMÄHALUUUUUUUUN!!!!
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Siltähän se vaikuttaa. Tosin syy ei ole minun nirsoudessa, vaan siinä, että perustelut on tasoa MUTKUMÄHALUUUUUUUUN!!!!

Olet pelottavan pihalla koko tästä projektista, onneksi asianomaiset tietävät miten asian laita oikeasti on.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siltähän se vaikuttaa. Tosin syy ei ole minun nirsoudessa, vaan siinä, että perustelut on tasoa MUTKUMÄHALUUUUUUUUN!!!!

Luulen kyllä, että syy on ihan vain sinussa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Noin miljoonaan kertaan on kerrottu, että kaupunki osallistuu seuran tukemiseen ihan helvetin isosti. HIFK saa käytännössä ilmaiseksi ihan helvetin hienon hallin. Se nyt sitten ei tule mäntymäelle, vaan siihen vanhan hallin paikkeille. Tästä osa porukasta vetää herneen nenäänsä. Vähän niinkuin nelivuotias hemmoteltu kakara, joka saa sata kiloa karkkia, mutta vetäisee kunnon itkupotkuraivarit, kun ei saanutkaan 101 kiloa.

Anssi kelaa nyt kuinka pahasti vertauksesi ontuu. Mäntymäen suunnitelmaan ei sisälly Nordiksen suunnitelmaa, vaikka 101 kiloon sisältyy 100 kiloa.. Nämä ovat kaksi erillistä suunnitelmaa, joista toinen on hemmetin hyvä ja toimiva, toinen melko surkea. Sadan karkkikilon sijasta olisi tarjolla sata kiloa anista, joka maistuu pahalle ja parasta ennen päiväys häämöttää huomattavasti aiemmin kuin ehtii päästä aniksen makuun.

Mielestäni pohjoinen suunnitelma on aivan aniksesta, eteläinen karkkia.

Mietityttää, miksi sinulla on niin kova tarve puolustella tätä pohjoista suunnitelmaa, selkeästi jokin oma lehmä ojassa.
 
Viimeksi muokattu:

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anssi kelaa nyt kuinka pahasti vertauksesi ontuu. Mäntymäen suunnitelmaan ei sisälly Nordiksen suunnitelma, vaikka 101 kiloon sisältyy 100 kiloa.. Nämä ovat kaksi erillistä suunnitelmaa, joista toinen on hemmetin hyvä ja toimiva, toinen melko surkea.
Molempiin sisältyy useamman sata miljoonaa maksava jäähalli, jonka HIFK saa lähes ilmaiseksi. Jotenkin käsittämätöntä, että satojen miljoonien jäähalli jonkun muun maksamana on niin monelle niin itsestäänselvä, että ainoa asia mikä mietityttää on hallin sijoituspaikka.

Mietityttää, miksi sinulla on nii kova tarve puolustella tätä pohjoista suunnitelmaa, selkeästi jokin oma lehmä ojassa.
Jos minä saisin itse päättää, niin mäntymäelle halli tulisi. Mutta mun mielestä on ihan ok, että kaupunki haluaa sen mielummin nordikselle. Ei ole omaa lehmää ojassa. Mä en vaan oikein kehtaa kiukutella, kun mun jengille lahjoitetaan satojen miljoonien arvoinen jäähalli.

Se kyllä olisi mukavaa, jos minullakin olisi tuollaisia vihamiehiä (kuten HIFK:lla joidenkin kirjoittajien mukaan on), jotka lahjottaisi mulle unelmakämpän helsingin keskustasta. En vetäisi itkupotkuraivareita, vaikka se unelmakämppä olisikin 500 metriä pohjoiseen siitä mun unelmapaikasta. Mutta täähän on tietysti ihan vaan mun oma mielipide. Ei näistä kannata pahastua.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Se kyllä olisi mukavaa, jos minullakin olisi tuollaisia vihamiehiä (kuten HIFK:lla joidenkin kirjoittajien mukaan on), jotka lahjottaisi mulle unelmakämpän helsingin keskustasta. En vetäisi itkupotkuraivareita, vaikka se unelmakämppä olisikin 500 metriä pohjoiseen siitä mun unelmapaikasta. Mutta täähän on tietysti ihan vaan mun oma mielipide. Ei näistä kannata pahastua.

No ei nyt ehkä vihamiehiä, mutta eipä nyt liiemmin puoltajiakaan. Vuoden alussa päästään viettämään 5v synttäreitä siitä, kun loppuun asti mietityt suunnitelmat esitettiin kaupungille.

Sen jälkeen asioita on siirrelty, pyöritelty ja jätetty pöydälle kerta toisensa jälkeen... eikä vielä olla "päästy" edes valituskierteeseen asti (jos ei HJK:n Sahara-kenttä vinkumista lasketa). Muutama vuosi olisi ollut ymmärrettävissä näin ison proggiksen kanssa, mutta kun näin kauan on jo IFK hakannut päätä seinään, eikä vieläkään ole mitään konkreettista näköpiirissä, niin aika masentavassa vastatuulessa on hanke edennyt.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo on kyllä mennyt tästä toiminnasta niin maku, mitään ei vittu tapahdu ja vuosi toisensa perään vaan kuluu eikä mikään asia tunnu edistyvän. Parempi olla uhraamatta tälle projektille ajatustakaan, kiva jos joskus vuonna x tulee, toivottavasti on hieno halli ja hyvällä paikalla. Pari vuotta erakossa ei houkuttelisi kyllä yhtään.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ei nyt ehkä vihamiehiä, mutta eipä nyt liiemmin puoltajiakaan. Vuoden alussa päästään viettämään 5v synttäreitä siitä, kun loppuun asti mietityt suunnitelmat esitettiin kaupungille.
Vähän jo kyllästyttää tämä samojen asioiden toistaminen, mutta tässä taas linkki hesarin juttuun norjalaisen miljonäärin hotellihankkesta Helsinkiin: Norjalaismiljonäärin haave toteutuu: Tornihotelli nousee Jätkäsaareen | Jätkäsaari | HS

Paljon yksinkertaisempi projekti, vain yksi hotelli. Sijainti jätkäsaari, eli ei niin arvokas paikka. Täysin yksityisellä rahalla, myös tontti markkinahintaan, ei kaavoitushyötykikkailuja. Kaikki alihankintatyöt Suomesta. Uusiakin rakennuskohteita suunnitteilla. Eli aika lailla täydellinen rakennusprojekti Helsingin kannalta. Kahdeksan vuotta meni ennenkuin ensimmäinen lapionisku päästiin tekemään. Se nyt vaan menee näin täällä. Jos ei menisi, niin arvopaikat olis rakennettu täyteen jo vuosia sitten.

Noin miljoonannen kerran. IFK:ta ei sorsita. Projektia ei sorsita. Poliitikot ei vihaa meitä. Tässä nyt vaan menee aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös