HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 543 763
  • 5 606

Supertähti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Argumentti perustui siihen että Tilakeskuksen näkemykseen uutisesta. Alla vielä lainaus kiinnostuneille. Muutoin voit toki elää mielikuvitusmaailmassasi jos siellä on parempi elää ja hengittää. Omalta osaltani asia on loppuun käsitelty koska joidenkin kirjoittajien kanssa keskusteluyhteyteen pääseminen on mahdotonta. Valitettavaa toki.

Valitettavaa on myös se, ettet ymmärrä olevasi keskusteluyhdeyssä kanssani koko ajan. Et vain näytä pääsevän yli siitä, että jokin onneton Tilakeskus ei pysty määrittämään, mikä on tietyn suomen kielen sanan merkitys. Voit toki uskoa heitä tai miettiä omilla aivoillasi. Remontti tarkoittaa vaikka mitä muutakin kuin pelkkää perusparannuskorjaustyötä. Muun väittäminen on lähes yhtä absurdia kuin että sanoisi sinun suosikkijoukkueesi (Suomen suurin ja kaunein) olevan Jokerit, kun kuvaus vastaa selvästi HIFK:ta. Erittäin valitettavaa, että pahastut ja poistut takavasemmalle, kun joku toinen on oikeassa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
En ota kantaa noiden laskelmien oikeellisuuteen, mutta jo tuo 30 milj. kieppeillä oleva hinta tuntuu ihan järjettömän isolta, kun ajattelee, että vaihtoehtona on saada uusi areena yksityisellä pääomalla rahoitettuna.

Täysin samoja fiiliksiä täällä. Varsinkin kun taloustilanne on mitä on ja näkymät eivät ainakaan omien lasien takaa katsoen ole parhaat mahdolliset, niin tuo investointi tuntuu aika häijyltä tässä tilanteessa. Vaikka Nordikselle antaisi arvoa kulttuurisilla, arkkitehtonisilla tai historiallisilla perusteilla, niin tuo investointi tuntuu helvetin kovalta kun ottaa toisen vaihtoehdon ja sen olemassaolon huomioon. Puhumattakaan siitä, että Nordiksen ja HIFK:n tilanteet huomioiden kyseessä olisi todennäköisesti vain väliaikaisratkaisu, tarve ja halu kun isommalle hallille on olemassa, eikä puolivuosisataa vanhaa ja nähtävästi historiallisesti arvokasta kohdetta voi loputtomiin korjata, rempata, laajentaa ja mitä näitä muita sopivia verbejä nyt onkaan.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nordis 2.0 alkaa olemaan se vahvin vaihtoehto ja sillä ilmeisesti mennään, veikkaan että tuolla päättäjien suunnalla aika vahvasti painoi vaakakupissa autovirrat ja ne on helpompi ohjata tuohon Nordikselle kuin mäntymäelle, ainakin yksi isoin asia se oli ja siitä oli julkisuudessakin puhetta.
Nyt kuuma peruna tuo vanha halli ja sen suojelu, ei tarvitse edes puhua remonttiin kuluvista kymmenistä miljoonista vaan siitä käytöstä remontin jälkeen. Suomen seuratuin sarja ja suosituin joukkue siinä ei vedä tuota edes täyteen kuin silloin tällöin mikä muu laji tulee täyttämään tämän hallin. Seuraava laji on se sitten koris tai sähly ja nekin vetää sinne satunnaisesti 1000 ihmistä eikä juuri yhtään yrityspohjaista katsojakuntaa mikä IFK:nkin toimintaa on pitkälti pitänyt pystyssä. Tässä valossa en käsitä koko suojeluhössötystä, pakko löytyä jokin kompromissi missä säilytetään vanhan Nordiksen etuseinä vaikkapa sitten ja siitä uusi halli laajenee sitten takavasemmalle sisääntulosta katsoen ja palveluja, kauppoja, asuntoja jne etualalle Nordenskiöldinkadulle.

Pahintahan tässä olisi se että uuden Nordiksen rakentaminen aloitetaan ja sitten 5-10 vuoden päästä todetaan ettei tuolla vanhalla sementtikasalla tehdä mitään, herätään myöhässä siihen että se tulee olemaan turha, kannattamaton korjata ja turhan iso merkittävällä paikalla tyhjillään oleva rakennus.

_
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
HIFK:n kannalta tuo Nordiksen säilyttäminen olisi sikäli hyvä vaihtoehto, että siellä voitaisiin sitten pelata uuden valmistumiseen asti. Kaupungin puolelta heitettiin, että päätöksiä pitää Nordiksen suhteen tehdä 10 vuoden sisällä, mutta kai tätä uutta hallia voidaan nyt ruveta toden teolla puuhaamaan, kun päätös paikasta ja lisäalueesta tehtiin? Jos Nordiksen kohtaloa joudutaan vielä odottamaan, niin hanke todennäköisesti kuopataan kokonaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän tilanne tulee ratkeamaan tavalla tai toisella suht pian, koska nykyisellä Nordiksella ei voida kovin kauaa enää pelata. Mutta mahtaa olla Everi & co. aikas turhautuneita, kun 4 vuotta on töitä tehty, eikä edes paikka ole vielä selvillä.

Ei tästä kukaan helppoa hommaa odottanutkaan, mutta tuskin nyt ihan näin vittumaisen hankalaakaan...
 
Viimeksi muokattu:

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eli summa summarum meikäläisen kilometreillä ei vissiin tarvitse haaveilla uudessa hallissa istumisesta, vaan se jäänee jälkipolville koettavaksi. Vanhan suojeleminen olisi kyllä siinä fiksusti tehty, että siellä voisi silloin pelit jatkua, tosin aikamoista olisi uuden hallin rakennusaikana se kansan sinne vaeltaminen tapahtumiin, jos koko alue on suunnilleen työmaata. Ja varmasti harmittaa Everiä ja kumppaneita, koska lähtökohta oli että vuoden 2016 - 2017 kausi pelataan uudessa hallissa.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordis 2.0 alkaa olemaan se vahvin vaihtoehto ja sillä ilmeisesti mennään, veikkaan että tuolla päättäjien suunnalla aika vahvasti painoi vaakakupissa autovirrat ja ne on helpompi ohjata tuohon Nordikselle kuin mäntymäelle, ainakin yksi isoin asia se oli ja siitä oli julkisuudessakin puhetta.

Uutisen mukaanhan Mäntymäki torpattiin vedoten kaupunkikuvallisiin syihin. Näköjään siis katsottiin jättimäisen parkkipaikan olevan kaupunkikuvallisesti tärkeä säilyttää.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Uutisen mukaanhan Mäntymäki torpattiin vedoten kaupunkikuvallisiin syihin. Näköjään siis katsottiin jättimäisen parkkipaikan olevan kaupunkikuvallisesti tärkeä säilyttää.
Pitäähän se ainoa maalaisten tietämä parkkipaikka isolla kirkolla säästää, kun se on kaupunkikuvallisesti niin hirveän merkittävä. Vittu mitä paskaa. Kaupungin toiminta tässäkin asiassa impotenttia perseilyä. Eivät huoli yksityistä rahaa, veroeuroja, työpaikkoja jne. Tyypillistä byroslavian vänkäämistä. Hävettää olla suomalainen.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käsittääkseni lautakunta teki päätöksen lausunnosta kaupunginhallitukselle, joka tekee sitten varsinaisen päätöksen ja vie ehdotuksen valtuustoon hyväksyttäväksi. Jos ajatellaan, että päätös olisi Nordenskiöldinkadun varrelle, emme näe hanketta valituskierteen takia ainakaan kymmeneen vuoteen, jos silloinkaan: pistetäänkö Garden kokonaan jäihin? Käsittääkseni ainakaan aluksi hanketta ajaneet eivät pitäneet vaihtoehtoa lainkaan sopivana. Kun pinta-alaa kasvatettiin, tilanne ilmeisesti muuttui malliksi "ehkä sittenkin". Nyt kun hankkeeseen on kytketty aina hankala suojelupaineinen rakennusmassa, niin kuka haluaa lähteä sitä prosessia ajamaan? Luulen kuitenkin, että tilanne muuttuu vielä, on hallitus tehnyt aiemminkin lautakunnan ehdotusten vastaisia päätöksiä, vaikka toki tässä asiassa ei: lautakunta nimenomaan toi mukaan ehdotuksen vaihtoehtoisen suunnitelman tekemisen ehtona (eli päätti kuin varmuuden vuoksi polttaa taas muutama satatuhatta euroa IFK:n rahoja).

En tiedä onko totta, mutta Risto Rautavaa (kok) pidetään ilmeisesti aika kovana lautakunnan johtajana, jonka pillin mukaan koko lautakunta tekee päätöksiä. Onko tämä sitten Hjallis Harkimon kokoomuksen miehiä, vai mistä kiikastaa, vai onko taustalla jotain, jota gardenmiehet haluavat (eli haluavatko he nyt sitten kuitenkin itse tuota Nordiksen aluetta?). Epäilen kuitenkin tätä, sillä Gardenin omille nettisivuille ei päätöksestä oltu laitettu vielä tiedotetta. Edellisistä, suotuisista, tuli heti, nyt ei. Kenties siellä mietitään, mikä on hyvä tapa ilmoittaa, että IFK vetäytyy hankkeesta ja lopettaa koko lätkän harrastamisen.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaupungin toiminta tässäkin asiassa impotenttia perseilyä. Eivät huoli yksityistä rahaa, veroeuroja, työpaikkoja jne. Tyypillistä byroslavian vänkäämistä. Hävettää olla suomalainen.

Henkilökohtaisesti olen tästä täsmälleen samaa mieltä! Ei voi olla tosikaan, miten kaikkea vastustetaan, Kalasataman kiertymättömistä torneista Kruunuvuoren siltoihin. Tuntuu kuin koko yhteiskuntaa ahdistava vastakkainasettelu maahanmuuttokysymyksissä, taloudessa ja kaikessa vain lietsoisi lisää tekemään änkyräpäätöksiä: "Vaikka on ihan ok juttu, niin jos toi haluaa, ei ainakaan anneta, ei kurillakaan." Mikäköhän on Rautavankin rooli tässä asiassa - ja näissä paskoissa viime aikojen päätöksissä? Onkohan se vaan epäonnistunut ihmisenä?

Ja mitä ajatella lautakunnan jäsenestä Soininvaarasta (joka on ollut kyllä ihan innoissaan hallihankkeesta noin yleisellä tasolla), joka kirjoittaa blogissaan näin: "Jos joku keksii suojella vanhan jäähallin, voi uuden rakentaa Mäntämäen tienoolle, mutta silloinkin tämä rahoitukseen käytettävä kiinteistönjalostushanke olisi parempi toteuttaa Nordenskjöldinkadun varressa." Mäntämäkeä voi selittää silläkään, että kirjaimet ovat vierekkäin näppäimistöllä, "Nordenskjödinkadun" luulisi kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen osaavan tavata ihan itse oikein.

Lohdullista on se, että SOininvaara on sitä mieltä, että hallin voi rakentaa "Mäntämäelle" ja asunnot "Nordenskjöldinkadun" varrelle (taitaa olla kirjoitusvirheet poliitikon tapa kiertää vastuuta, jos äänestäjät painostavat, tulevat nimittäin aika strategiseen kohtaan) - tulikohan tämä kirjattua ylös päätökseen?
 
Viimeksi muokattu:

Naakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordenskjödinkadun luulisi kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen osaavan tavata ihan itse oikein.

Niin, esimerkiksi muotoon Nordenskiöldinkatu? ;)

Onhan toi käsittämätöntä, että päätöksiä voidaan pitkittää vuosikausia ihan vain koska ei uskalleta ottaa härkää sarvista. Montakohan kertaa olen lukenut uutisen, missä on todettu jonkin tähän asiaan liittyvän päätöksen jätetyn pöydälle tai lykätty, jotta asiaan voidaan tutustua tarkemmin jne jne...
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Koska laiska olen ja en jaksa nähdä vaivaa lukea tätä keskustelua niin esitän kysymyksen jollekin joka jaksaa vastata siihen. Eli...

Mikä tämän projektin tilanne on kokonaisuudessaan tällä hetkellä?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
HIFK:n jättiareenalle väläytetään jälleen uutta paikkaa – ”vanhan jäähallin suojelu hankala asia" | Yle Urheilu | yle.fi

Lyhykäisydessään uusi Nordis vanhan tilalle/viereen ja ongelmana vanhan jäähallin mahdollinen suojelu.

_

Jees, ja tuo suojelu/suojaus saadaan kyllä lopulta murrettua, mutta valitus-rattaiden pysähtyessä moni hankkeessa uurtanut ikämies kasvaa jo koiranputkea. Kiva että on valittamisen vapautta suomessa eri asioista, mutta myös se voi mennä (ja tässä tapauksessa todennäköisesti meneekin) aikalailla överiksi. Periaatteessa se ja sama, onko valittaja joku virasto vai yksittäiset tahot, kun viivästymistä ja jarruttamista kuitenkin aiheuttaa käytännössä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Periaatteessa se ja sama, onko valittaja joku virasto vai yksittäiset tahot, kun viivästymistä ja jarruttamista kuitenkin aiheuttaa käytännössä.
Niin en tiedä putosinko jo itsekin kärryiltä mutta vastustaako joku sitä että IFK rakennuttaisi Nordiksen viereen parkkipaikalle ja Pohjoisen Stadionintien ympäristöön uuden hallin. Ongelmana siinä on taas se että saadaanko hankkeesta tarpeeksi mielnkiintoinen ulkopuolisille rahoittajille koska eikös hallikompleksin oheispalvelut ja mahdolliset hotellit + asuinrakennukset tuo niitä rahoittajia.
Eli IFK:n priorit:
1. Mäntymäen kenttä -> kova vastustus
2. Koko Nordiksen alue -> vastustusta vanhan hallin museoinnin tiimoilta
3. Nordiksen parkkipaikka lähialueineen -> ei vastustusta?

_
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Niin en tiedä putosinko jo itsekin kärryiltä mutta vastustaako joku sitä että IFK rakennuttaisi Nordiksen viereen parkkipaikalle ja Pohjoisen Stadionintien ympäristöön uuden hallin. Ongelmana siinä on taas se että saadaanko hankkeesta tarpeeksi mielnkiintoinen ulkopuolisille rahoittajille koska eikös hallikompleksin oheispalvelut ja mahdolliset hotellit + asuinrakennukset tuo niitä rahoittajia.
Eli IFK:n priorit:
1. Mäntymäen kenttä -> kova vastustus
2. Koko Nordiksen alue -> vastustusta vanhan hallin museoinnin tiimoilta
3. Nordiksen parkkipaikka lähialueineen -> ei vastustusta?

_

Mulla on samanlainen käsitys kun sulla noissa kohdissa. Mutta jos paikka on Nordis, niin HIFK haluaa kyllä vanhan hallin pois siitä, ja koko sen alueen käyttöönsä uutta kompleksia varten. Ainut hyvä asia vanhan hallin säilymiseen olisi pelipaikka-ongelman ratkaisu (rakentamisen aikana), mutta vanha jäähalli rajoittaisi liikaa, eikä alueesta varmastikaan tulisi sellainen, johon HIFK tähtää.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kaupunkikuvalliset syyt. Mulle nuo eivät vaan aukene. Juuri Mäntymäen kenttä olisi minusta kaupunkikuvallisesti paras paikka, kun stadion ja HIFK:n kompleksi muodostaisivat eheän ja kattavan urheilukokonaisuuden hyvine palveluineen. Sen toki myönnän, että asunnot eivät tuohon kokonaisuuteen niin hyvin istuisi, ja ne voisikin jättää henkilökohtaisesta visiostani helposti pois, mutta kun sattuvat olemaan rahoittajille sangen tärkeitä. Ja tällä hetkellä siis kyseessä yksi iso ja ruma parkkis.

Nordis- vaihtoehto passaa minulle hyvin, mutta perseilyn ja jahkailun sijaan kaupunki voisi nyt laittaa vähän tuulta purjeisiin. Menee kohta tilaisuus sivu suun, jos seuraavaksi aletaan HIFK:ta pompottaa vuosikausia Nordiksen kohtalolla jahkaillen. Mitä suunnittelukilpailua tuossa enää tarvitaan, HIFK on kyllä tehnyt suunnitelmia ihan tarpeeksi, joita voidaan jalostaa uudelle paikalle sopiviksi?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Baituvei, olenko mä käsittänyt nyt jotenkin väärin. Itselle jäi sellainen mielikuva, että kaupungin museo haluaisi suojella nordiksen, mutta he eivät sitä voi päättää vaan mahdollisen päätöksen pitäisi olla poliitikkojen tekoa, kaupungin valtuusto? vai millä nimellä se instanssi menee? Ja oliko tämä lautakuntakaan nyt siis päätöksentekijä vain vaan suosittelija? Eli onko Mäntymäki vielä mahdollinen, jos puolueet sen taakse Helsingissä saadaan, vai oliko tuo lautakunnan päätös käytännössä kuolinisku, näille haaveille?
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Näin on Tshekki77, mitään ei ole päätetty yhtään mistään, sehän tässä hiertääkin, ei paikasta eikä suojelusta, joka siis hoituu poliitikoiden toimesta. Pelkkiä selvityksiä selvitysten perään.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaupunkikuvalliset syyt.
Edelleen ne oli ne autovirrat jota joku "instanssi" avasi eetterissä, ne hiersi pahasti kokouksessa missä tätä pohdittiin. Nordikselle helpompi suoltaa automassoja Manskun/Tukholmankadun kautta ja Nordista pitkin Pasilan suunnasta. Kuulemma liian ahdas tuolta osin sijainti 1km etelään ja kun hallin potentiaalinen katsojamäärä kasvaa niin laskutoimitukset tehdään silloin isoimmilla automassoilla.

_
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulisikohan Seagulls Madison Square Gardenin tapaan pääareenan käyttäjäksi. Palloilukenttä, mitä halliin on puuhattu, on handikselle ja handiksen mitoille, joten se ei olisi optimaalinen koripallolle, kenties. Samoin säbäareenaa on puuhattu IFK:n oman yhdistyksen taustahenkilöiden kanssa, mutta onkohan siellä puolella rahkeet loppuneet?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös