HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 566 063
  • 5 696

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ja miksi kallioon pitäisi louhia ? Ehkäpä sen takia, että hallin tontin hinta on sen verran kova, että on kustannussäästökysymys. Jos kun uusi halli toteutuu, se tulee jo sijaintinsa puolesta olemaan jotain muuta kuin ilmalan/ruotsin"50m€"-peltiladot.

Lähin, edes harkinnan arvoinen, paikka löytynee kehä III:n kupeesta. Ja Vantaan puolelta. Mistään instanssista tuskin tulee rakennuslupaa hallille, jonka saamisen perusteena on: Koska Jokereillakin on, niin mekin halutaan. Nimenkin voisi muuttaa VIFK:ksi, niin ei tarvitsisi maksaa jollekin köyhälle emoseuralle elatusapua.
Unohdin tuon Itä-Helsingin helmen eli Sipoon, sieltähän olisi saumaa löytää kohtuuhintainen tontti ja järjestää infrat kuntoon.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Se, että HIFK saisi rakennettua uuden hallin on yhtä mahdoton projekti kuin Jokerien vuotuiset mestaruushaaveet urheilupuolella Hjalliksen kasaamalla joukkueella. Annetaan molempien kuitenkin yrittää, HIFK:n halliaan ja Hjalliksen mestaruutta, ehkä ne sokeat kanat joskus vielä löytävät kultajyvän, vaikka projektit tällä hetkellä vaikuttavat mahdottomilta.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta se tästä. Palataan jos joskus pääsette haihattelua pitemmälle.

Kyllä kai tässä nyt haihattelua pidemmälle jo on päästy. Mutta edelleenkin ainoa järkevä vaihtoehto on vanhan hallin uusiminen nykyaikaiselle tasolle. Taloudellisesti ja sijainniltaan ylivoimainen ratkaisu.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllä kai tässä nyt haihattelua pidemmälle jo on päästy. Mutta edelleenkin ainoa järkevä vaihtoehto on vanhan hallin uusiminen nykyaikaiselle tasolle. Taloudellisesti ja sijainniltaan ylivoimainen ratkaisu.
No jaa, haave tai haihattelu, ei tuo nyt kauhean pitkällä näytä olevan suunnitelmissa tuo hallihanke. Ainakaan tuon edellä olevan Hesarin jutun mukaan. Mutta ehdottomasti samaa mieltä vanhan hallin totaalisesta remontoinnista. Kunhan se ei tapahdu veronmaksajien kustannuksella.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mutta ehdottomasti samaa mieltä vanhan hallin totaalisesta remontoinnista. Kunhan se ei tapahdu veronmaksajien kustannuksella.

Kyllähän se varmaan osittain tapahtuisi, sillä valtio osallistuu pääsääntöisesti kaikkiin uusiin halliprojekteihin avustuksilla tai myös suuriin saneerauksiin. Myös kaupunki olisi tässä tapauksessa mukana ja todennäköisesti ehkä myös EU jotain kautta eli veronmaksajien rahoja siellä aina käytetään myös. Ei Ilmalan halliakaan rakennuttu Hjalliksen rikotusta säästöpossusta löydetyillä rahoilla. Nythän ollaan rakentamassa jäähallia esimerkiksi muistaakseni Sipooseen ja ainakin Imatralle, joista olen kummastakin lukenut avustuksien määrän, mutta en jaksa muistaa tai lähteä etsimään niiden osuutta kustannuksista. HIFK on vain yksi hallin vuokralaisista, käyttää hallia noin 30 päivää vuodessa, joten miksi HIFK:n pitäisi maksaa hallin uudistaminen itse kokonaisuudessaan?

Entä jos HIFK oikeasti päättäisi rakentaa uuden hallin ja siirtyä muualle? Tällöin vanhan halli jäisi kirpputoria ja jne. varten, tämä olisi varmasti se huonoin vaihtoehto myös kaupungille, sillä tässä tapauksessahan halliin ei oikeasti kannattaisi jatkossa satsata enää mitään, odottaa kunnes se romahtaa. Luulisin liike-elämää tuntevana kaikkien yhteisen intressin olevan järkevällä yhteistyöllä ja kaikkien yhteisellä panostuksella tehdä hallista riittävän myös HIFK:n tarpeisiin, joka samalla antaisi mahdollisuuden hyödyntää hallia myös nykyistä enemmän muihin tilaisuuksiin. Halli on kuitenkin aika ihanteellisella paikalla ja jo nyt ihmettelen, miksi kaupunki on nukkunut näinkin kauan asian kanssa. Tässä voisi kerrankin toteuta aidosti se win-win tilanne, josta niin useasti puhutaan, eikä se win-loose tilanne, joka yleisesti liike-elämässä toteutuu.
 

scholl

Jäsen
Kunhan se ei tapahdu veronmaksajien kustannuksella.

Sinulle saattaa käydä nyt tässä tilanteessa se, että ahneella on se kuuluisa loppu.

HIFK on vain yksi hallin vuokralaisista, käyttää hallia noin 30 päivää vuodessa, joten miksi HIFK:n pitäisi maksaa hallin uudistaminen itse kokonaisuudessaan?

IFK haluaa varmasti osalliseksi hallituotoista eli mennä silloin mukaan hallia pyörittävään yritykseen. Tämä yritys varmasti vastaa pääosasta remppakuluista ja halli säilyy kaupungin omistuksessa (vrt. Finnair Stadium). Uskon tuon hallia pyörittävän yhtiön tulevan olemaan laajapohjainen omistuspohjaltaan. Siinä voi olla mukana sponsoreita, säätiöitä, kenties kaupunki ja jopa lätkäliitto.

Entä jos HIFK oikeasti päättäisi rakentaa uuden hallin ja siirtyä muualle? Tällöin vanhan halli jäisi kirpputoria ja jne. varten, tämä olisi varmasti se huonoin vaihtoehto myös kaupungille, sillä tässä tapauksessahan halliin ei oikeasti kannattaisi jatkossa satsata enää mitään, odottaa kunnes se romahtaa.

Aivan. Kaksi markkaa yleisöluistelu tai junnujen lätkäharjoittelu kattaa hyvin kaikki ylläpitokustannukset.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Luulisin liike-elämää tuntevana kaikkien yhteisen intressin olevan järkevällä yhteistyöllä ja kaikkien yhteisellä panostuksella tehdä hallista riittävän myös HIFK:n tarpeisiin, joka samalla antaisi mahdollisuuden hyödyntää hallia myös nykyistä enemmän muihin tilaisuuksiin.
Liike-elämän ammattilaisille vinkiksi, että on paljon muitakin rahoitusvaihtoehtoja kuin nämä esilletuodut verorahat tai HIFK. Kuten näemmä scholl jo edellä ymmärsikin.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vanha halli rempaten vaan ja evakkoon Espooseen tai Hjalmarille sen mukaan kummasta saadaan taloudellisesti parempi diili. Saako rempan tehtyä vuodessa eli runkosarja evakossa ja play-offit uusitussa hallissa.

Yksi idea voisi olla täälläkin joskus väläytetty hotellin rakentaminen hallin yhteyteen. Eli nykyisen parkkipaikan kohdalle parkkihalli ja vaikka ”sportti”hotelli, nämä palvelisivat myös Stadikan ja Finnair-stadiumin vieraita. Hotellilta olisi lyhyt matka joko kävellen tai ratikalla niin keskustaan kuin myös Lintsille ja Hjalmarille ja Messukeskukseen.

Kaupunki saisi myös tontin myynnistä rahaa remonttiin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Liike-elämän ammattilaisille vinkiksi, että on paljon muitakin rahoitusvaihtoehtoja kuin nämä esilletuodut verorahat tai HIFK. Kuten näemmä scholl jo edellä ymmärsikin.

Juuri näin, mutta kukaan ei käsittääkseni ole liike-elämässä niin tyhmä, ettei käytä esimerkiksivaltiovallan avustuksia, mikäli niitä on saatavilla tai mikäli EU.lta mahdollisesti saatavia avustuksia. Voin luetella monia kohteita tuntemistani aloista tarvittaessa, joissa näin on aina tehty ja tullaan tekemään jatkossakin. Paras vaihtoehtohan vanhan hallin kohentamisessa on juuri mahdollisimman laajapohjainen rahoitus, jossa yhtenä osana on myös avustukset, jotka taas ovat verorahoista kerättyjä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Saako rempan tehtyä vuodessa eli runkosarja evakossa ja play-offit uusitussa hallissa.
- - -

Realistinen aikataulu hallin ns. totaalirempalle voisi olla esim. seuraavanlainen, jos toimeen käydään heti.
- suunnittelu ja neuvottelut eri instanssien kanssa n. 1 vuosi, jos a) hommaan panostetaan tosissaan ja b) viranomaiset ovat suotuisia.
- rakennusaika tietysti suunnitelmista riippuen reilu vuosi.

Normaalisysteemillä jos suunnittelu alkaisi toden teolla kesällä/syksyllä -08, se valmistuisi syksyllä -09, jolloin voitaisiin pyytää urakkatarjoukset. Siinä olisi sitten hyvää aikaa neuvotella ja hoitaa isommat tilaukset jo talvella/keväällä ja heti kun pelit huhtikuussa ovat ohi, niin työ voisi alkaa näin ollen keväällä 2010. Syksy -10/kevät -11 pelattaisiin vuokralla muualla ja valmista voisi olla hyvinkin kauden kauden 2011-12 alkuun. Tämä sillä oletuksella, että nyky-Nordiksen museo- ja suojeluarvot pidetään nykyisellään.

Muunkinlaisia urakkamalleja on toki olemassa, mutta niissä on omat riskinsä. Parhaassakin tapauksessa Nordiksen uusiminen tapahtuisi kaudella 2009-10.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Jäähalli ja Jääkenttäsäätiö

Yksi vaihtoehto olisi tehdä parempi tarjous kuin mitä Jääkenttäsäätiö ry. tällä hetkellä maksaa Helsingin kaupungille hallista ja maapohjasta vuokraa. Viimeisessä liikuntalautakunnan kokouksessa (22.4.2008) esittelijät esittivät vuokraksi n. 370.000, josta maksettaisiin puolet kaupungille.

Siitä vaan Tuohimaa tekemään parempaa tarjousta. Jääkenttäsäätiö on nimittäin vuokralaisena oikeutettu "luovuttamaan hallin tai osia siitä erilaisiin sopimuksissa mainittuihin tarkoituksiin tai muihin yleisötilaisuuksiin." Luulisi, että tuo 370.000e/2 olisi jo aika nopeasti maksettu takaisin pelkillä HIFK: n tilaisuuksilla.

Turha sitä on omaa hallia rakentaa kun kaupunki vuokraa nykyistäkin ihan pilkkahintaan. Paljonkohan ifk maksaa vuokraa tällä hetkellä per ottelu?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuota kyselinkin jo aikaisemmin eli mikä mahtaa olla HIFK:n vuokramaksu per kausi?

Tuo 370K€ (eli jos HIFK maksaisi koko paskan) on jo itsessään todella vähän verrattuna siihen mitä esim. Jokerit ja Blues maksaa halliyhtiöilleen (tiedän, taskusta toiseen).

370K€/28 ottelua ~ 13K€ per matsi. Eli karkeesti 2€ per katsoja. Halpaa kuin saippua.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
HIFK on vain yksi hallin vuokralaisista, käyttää hallia noin 30 päivää vuodessa, joten miksi HIFK:n pitäisi maksaa hallin uudistaminen itse kokonaisuudessaan?

HIFK myös harjoittelee siinä hallissa, joten käyttöä sillä on nykyiselle hallille varmasti lonkalta sanottuna 200 päivänä vuodessa. Tuossa 370 000 eurossa lienee myös harjoitushalli, eli kyllähän nykyisen hallin vuokra on aika edullinen HIFK:lle, kun muistetaan se, että IFK:n A (joka oman käsitykseni mukaan on liigajoukkuetta pyörittävän osakeyhtiön alla, saa korjata jos ei ole) pelaa ja harjoittelee harjoitushallissa.

Jotenkin lonkalta muistelisin, että julkisuudessa olisi joskus täällä Tampereella ollut summa, jossa Ilves ja Tappara maksavat 200 000 per jengi kaudesta Hakametsässä, joka kuitenkin on Helsingin hallia pienempi, sijainniltaan huonompi ja Tampereen vuokrataso on Helsinkiä matalampi + tietysti se, että Helsingin hallissa kaikki on sisustettu HIFK-henkisesti, kun taas Hakametsä on sattuneesta syystä melko neutraali edelleen. Aitioita Tampereella on enemmän määrällisesti, mutta iso osa on sellaisia, ettei niitä pysty yhdellekään firmalle myymään (vai kuka ostaa kolmen hengen aition?).

Jos HIFK:lla on jotain suunnitelmia uuden hallin rakentamisesta, niin tuskin niitä keskeneräisiä suunnitelmia edes raotetaan Hesarille tai kenellekään muulle ennen kuin on jotain oikeasti kättä pidempää. Ei kai Hjalmarikaan omasta hallistaan ruvennut heti lautasliinapiirrustusten jälkeen julkisuudessa meuhkaamaan?

Harkimo ja hänen juoksupoikansahan totta kai vastustavat uuden hallin rakentamista. Kuten vastustavat kaikkia muitakin vastaavia projekteja (pl. Espoo, koska tarve oli niin ilmeinen), sillä jokainen muuhun halliin mennyt konsertti/yritystapahtuma on pois Hartwall Areenan kapasiteetista.

Tampereen halliprojektin yhteydessä on ollut kaikessa hiljaisuudessa jo jotain alustavia viritelmiä ruotsalaisten kanssa eri konserteista ym. Eli periaatteella torstaina Tampereella, lauantaina Tukholmassa. Täkäläisten puheiden mukaan ruotsalaiset eivät ole kovin innostuneita yhteistyöstä Harkimon kanssa, koska aiemmat yritykset vastaavanlaisesta ovat kariutuneet HH:n yhteistyökyvyttömyyteen. Jälkimmäinen on toki vain puhetta ja voi olla liioiteltua, mutta jos Helsingissä olisi toinen suurinpiirtein saman kokoinen halli, niin varmasti eri konserttijärjestäjiä Ruotsissa kiinnostaisi tällainen yhteistyö.

Mikäli päädytään pelkkään nykyisen remontointiin, niin kannattaa muistaa, että hyvin pitkältihän noita remontteja on muissa kaupungeissa toteutettu kesäisin, niin että tarvittaessa on kauden alussa pelattu muutama peli putkeen vieraissa. Samalla lailla se onnistuisi varmasti Helsingissäkin, vaikka niin, että kaksi kesää olisi halli kokonaan kiinni. Mikäli vuokralle mentäisiin, niin uskon, että ainakin Harkimo ottaisi jo piruuttaankin helvetillisen vuokran IFK:lta. Ja muutto landelle Espooseen, edes tilapäisesti, olisi aikamoinen imagotappio, mitä pitäisi välttää hamaan loppuun asti.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos HIFK on evakossa siinä vaiheessa kun länsimetro on valmistunut (2012-13?) niin veikkaan että henkisesti & fyysisesti on paljon helpompaa pelata Länkkärillä kuin Ilmalassa, monestakin syystä. Ja matkustuskin on helpompaa.

Ja Espoossahan asuu jo valmiiksi helvetisti HIFK-faneja.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
IFK rakentaa loistohallin ennekuin se oppii rakentamaan voittavan jääkiekkojoukkueen? pytty jatkaa maakuntakierrostaan...
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK myös harjoittelee siinä hallissa, joten käyttöä sillä on nykyiselle hallille varmasti lonkalta sanottuna 200 päivänä vuodessa. Tuossa 370 000 eurossa lienee myös harjoitushalli, eli kyllähän nykyisen hallin vuokra on aika edullinen HIFK:lle, kun muistetaan se, että IFK:n A (joka oman käsitykseni mukaan on liigajoukkuetta pyörittävän osakeyhtiön alla, saa korjata jos ei ole) pelaa ja harjoittelee harjoitushallissa.
Ymmärsitkö väärin vai ilmaisetko itseäsi vähän epäselvästi? Joka tapauksessa: Jääkenttäsäätiö maksaa vuodessa Helsingin kaupungille vuokraa 370.000 tuosta hallista. Aivan eri asia on, paljonko Hifk maksaa vuokraa Jääkenttäsäätiölle.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK rakentaa loistohallin ennekuin se oppii rakentamaan voittavan jääkiekkojoukkueen? pytty jatkaa maakuntakierrostaan...
Hieno kommentti hienolta kirjoittajalta.
Nyt ei muuta kuin paitaa pois ja Rotuaarille laulamaan missä miehet ratsastaa...

Halliasiasta sen verran, että paikkana nykyinen on sen verran erinomainen että ensiksi kunnon selvitys voidaanko nykyinen halli uudistaa nykyvaatimusten mukaiseksi ja mitä se tulisi maksamaan.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Hieno kommentti hienolta kirjoittajalta.
Nyt ei muuta kuin paitaa pois ja Rotuaarille laulamaan missä miehet ratsastaa...

Halliasiasta sen verran, että paikkana nykyinen on sen verran erinomainen että ensiksi kunnon selvitys voidaanko nykyinen halli uudistaa nykyvaatimusten mukaiseksi ja mitä se tulisi maksamaan.


muuten ok, mutta korvataan se teräsbetoni Sentencedillä...toivottavasti IFK saavuttaa viimein sen tason jolle se kuuluu.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Ymmärsitkö väärin vai ilmaisetko itseäsi vähän epäselvästi? Joka tapauksessa: Jääkenttäsäätiö maksaa vuodessa Helsingin kaupungille vuokraa 370.000 tuosta hallista. Aivan eri asia on, paljonko Hifk maksaa vuokraa Jääkenttäsäätiölle.


Aah.. ok. Ymmärsin väärin Daespoon viestin.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
KSB Sport kirjoitti:
Myymälä on myös suljettuna Jäähallin remontin vuoksi 2.-4.7.2008
Onko kenelläkään tietoa mitä hallissa remontoidaan? Onko kyseessä vuosihuolto vai jotakin uutta?
 

Carlos

Jäsen
Onko kenelläkään tietoa mitä hallissa remontoidaan? Onko kyseessä vuosihuolto vai jotakin uutta?

Jos kyseessä on kokonaista kaksi päivää myymälä kiinni, niin eiköhän lähinnä kyseessä ole joku pieni putkihuolto jonka takia vesi joutuu olemaan poikki 2 päivää.

Eli ei ole tulossa uutta "gardenia" tässä kesän aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös