HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 543 833
  • 5 606

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko ainoa, joka yhdistää tämän uuden hallihankkeen painostukseksi Ilmalan hallin venäläisille omistajille: jos ette myy sopuhintaan, niin sitten me rakennamme uuden hallin ja teidän hallinne voi rapistua rauhassa. Painostus ei onnistu ilman uskottavaa taustajoukkoa, ja tässä sellainen on.

Yli kymmenen vuotta hallin saaminen tuohon vie, hyvinkin 15. Jarruttajia tässä maassa ja kaupungissa tuntuu riittävän.

Edit:, lisäys:

Selänne, bisneshankkeet ja track record? Itselle ei tullut mieleen suuria saavutuksia. Korjatkaa, jos mulla on väärä mielikuva.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miksi olit vastaan? Ihan vain naapurin fanin asemasta vai oliko jokin muu syy?

Yllättäen 17 vuotta sitten olinkin tätä mieltä:

Omassa hallissa HIFK olisi myös vahvoilla. En kuitenkaan usko, että halli olisi taloudellisesti kannattava. Töölön jäähallia ei taas voi sosialisoida HIFK:lle.

Seuraavina vuosina 2006-2008 muutama samanlainen kirjoitus, jossa epäilin kannattavuutta, mutta en ollutkaan vastaan. Ja 2010 olin jo HIFK:n hallin kannalla ja ehdottomasti oma, ei mitään siivua "Jaffalasta". Löytyy tästä.
 

El Tito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, IFK
Kaksijakoiset fiilikset on tämän uuden hankkeen takia.
Toisaalta Garden on niin pitkällä ettei väliä.
Toisaalta Garden ongelmissa ja siksi tämä uusi projekti.
Kahta Areenaa ei tule. IFK ei voi jakaa Areenaa pellehattujen kanssa. Helsinki tarvitsee Areenan. Nämä lienee faktoja.
Katsotaan kuinka käy. Itse aion ostaa kausikortin IFKn rakentamaan Areenaan seuraavaksi 10 vuodeksi vaikka paikalle pääsen max 2 kertaa kaudessa. ( Lainaa voi kysellä yv llä).

Kyllä IFK tarvitsee ja ansaisee uuden hallin prime paikalla!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kahta Areenaa ei tule. IFK ei voi jakaa Areenaa pellehattujen kanssa. Helsinki tarvitsee Areenan. Nämä lienee faktoja.
Ensimmäinen ja viimeinen ovat melko varmasti faktoja, keskimmäinen ei todellakaan.
Lisäksi yhtälöön lisätään: Jokerit tarvitsee pelipaikan. Ja että: Helsingissä on jo (ex-) Hartwall Arena, jolle joko keksitään, tai ei keksitä käyttöä.

Sitä vaan sitten pyörittelmään näitä omasta mielestä parhaimmaksi katsomallaan tavalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hesarissa on taas juttua Suvilahden areenahankkeesta. Taustajoukoissa on mm. Tapparan entinen puheenjohtaja Heikki Penttilä, joka oli mukana Tampereen halliprojektissa. Penttilä kiistää, että Suvilahti kilpailisi Gardenin kanssa, vaan toteaa, että Helsinkiin mahtuu kyllä kaksi tai tarvittaessa kolmekin isoa areenaa.

 

444

Jäsen
Sivusta sen verran, että pää pystyyn!

HIFK ei ole tehnyt Gardenin suhteen ainakaan suuria virheitä tai muninut. Ongelma on tämän luokan rakennushankkeen jarruttamismahdollisuuksista sekä koronassa ja Venäjän 2022 hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Taisi mennä lähes 10 vuotta jonkinlaisen rakennusluvan saamiseen? Kymmeniä poliittisia päätöksiä kymmenen vuoden aikana.

Muistaakseni hanke nousi esille joskus 2005-2007 ja olin itsekin vastaan, vaikka asia ei mulle mitenkään kuulunut. No, oma kanta muuttui muutaman vuoden jälkeen. Mutta monen muun ei, ja Garden kärsi mielestäni tarkoituksellisesta hidastamisesta. OIi myös Hjallis Harkimo ja Jolle Harkimo puhumassa ja toimimassa hanketta vastaan. Kenties venäjärahan velvoittamana. Oli myös vasemmisto ja moni muu, jotka eivät hankkeesta asuntoineen pitäneet, vaan näkivät sen osana korruptiota,

Sitten tuli korona.

Vihdoin vuoden 2021 alussa oikeus hylkäsi Museoviraston viimeisen valituksen. Tuumaustauon jälkeen Museovirasto ilmoitti ettei se enää valita. Tilanne muuttui Gardenille suosiolliseksi, vaikka korona oli jo syönyt luottoa ja hieman toiveitakin saada yleisöä jatkossakaan lehtereille 100 % hallin täydeltä.

Seuraavaksi käynnistyi merkittävä kustannusten nousu 2020-2022. Ja sitten alkoi helmikuussa 2022 Venäjän uusin hyökkäys, täysmittainen sota Ukrainaa vastaan.

Olisi Gardenin historia voinut onnistuneemminkin mennä, mutta jokainen asia on ollut hankkeen edistäjistä riippumaton. Garden ei edennyt HIFK:sta johtumattomista syistä sinä aikana kun olisi edetä voinut. Nyt on vaikeampaa entisin ehdoin.

Mutta ajat muuttuvat, hinnat laskevat ja sodatkin päättyvät. Vaikea nähdä etteikö Gardenille olisi edelleen tarvetta.
Hyvä kirjoitus. Alkoi naurattaa, kun jossain vaiheessa lukuhetkeä mietin, että puhutaanko tässä Gardenin haasteista vai IFK:n menestymättömyydestä. Kaikki on periaatteessa kunnossa ja tahtotila korkealla, mutta sitten tulee aina ”jotain” ja laiva muuttuu merellä ajelehtivaksi poijuksi. En myöskään kirjoita tätä mitenkään piruillen tai sarkastisesti, vaan aivan vakavissani. Tuntuu kuin tähän IFK-saagaan tarvittaisiin joku manaaja, että riivaavat henget saataisiin karkotettua ympäriltä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos, jos joskus tämä halli saadaan, niin toivon IFK:n toimivan samalla tavalla kuin ruotsalaiset seurat. Halvat liput (10€) päätyyn fanikatsomoon jotta saadaan luotua hyvä tunnelma peleihin. Tuo ruokkisi tapahtumaa niin paljon, että varmasti nostaisi yleisömäärää. Fanien pitää näkyä ja kuulua. Onnistuneen urheilutapahtuman kannalta tuo on ihan oleellinen osa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Olisiko pian Helsingissä kotimaisessa omistuksessa kaksi kookasta monitoimiareenaa Pasilassa Anttosen ja Suvilahdessa Jokeriryhmän toimesta. Joutuu HIFK:n Garden hallihanke todella ahtaalle tässä kahden hallin puristuksessa. Jospa Anttonen olisi kiinnostunut HIFK:sta?

 
Viimeksi muokattu:

Moritz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars
Olisiko pian Helsingissä kotimaisessa omistuksessa kaksi kookasta monitoimiareenaa Anttosen ja Jokeriryhmän toimesta. Joutuu HIFK:n Garden hallihanke todella ahtaalle tässä kahden hallin puristuksessa.
Sanoisin että ainoa areena joka joutuu puristukseen on nimenomaan se Helsinki-halli jos kumpikaan näistä uusista areenoista valmistuu, puhumattakaan molemmista.

Jos Helsinki-halli palaa Jokerien kotiareenaksi niin IFK:lle worst case scenario on että Garden kuopataan ja Suvilahteen valmistuu areena. Ja IFK "joutuu" sinne. Tämä porukka ilmoitti jo että jääkiekko joukkue kelpaisi sinne, vaikka eivät pidäkkään sellaista "välttämättömänä".

Eli IFK pelaa joko Gardenilla tai joutuu Suvilahteen. Ei ole skenaariota missä Helsinkiin ei ennemmin tai myöhemmin rakenneta uutta monitoimiareenaa ja vain Helsinki-halli jäisi. Ainoa kysymys on, rakentuuko se uusi areena nyt, viiden- vai kymmenen vuoden päästä.
 

Sipilpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Vaihteeksi positiivisen kuuloisia signaaleja Gardenia koskien. Kuulemma hankkeeseen olisi saatu Live Nation mukaan ja tarvittava 800-900 miljoonan euron rahoitus olisi sen myötä kunnossa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Saisi alkaa tapahtumaan pikaisesti jotain positiivista kyseisen projektin suhteen. Tuntuu, että koko IFK on ihan lamaantuneessa tilanteessa kun odotetaan milloin päästään Helsinki Gardeniin. Kyllähän tuon rakentaminenkin kestää ihan perkeleen kauan arvioiden mukaan, 3-4 vuotta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leijonat
Viime aikojen uutiset ja maailmantilanne huomioiden voitaneen heittää hyvästit Garden hankkeelle varsin nopeallakin aikataululla. Kilpailevia hankkeita tapahtuma-areenoiksi on syntynyt, kustannukset nousee, rahoitusta ei ole, jne. En pitäisi suurena ihmeenä, jos hankkeen kuoppauksen yhteydessä myös kiekkopuolen hallitus tuulettuu.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Lievää vitutusta kun maakunissa tapahtuu.
Jättiareena etenee Vantaalla
linkki kuljettaa Yle:n sivuille.
”Sellaista ollaan mietitty, että avajaisissa esiintyisi yksi maailman suurimmista artisteista, esimerkiksi Lady Gaga”
Ja kun tällä tasolla liikutaan on omituista jos saavat mitään aikaan. Ehkä tästä syystä Garden jouduttiin kuoppaamaan (muttei konkreettisesti). Suunnitelmiin ei älytty sisällyttää: ”Keijon ja Anteron kanssa aateltiin että avajais bileisiin oltais kutsuttu vaikka joku Shakira ja Elton John”.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Edelleen olen sitä mieltä, että IFK:lle on suorastaan elinehto Helsinki Garden. Jos sitä ei tule, niin IFK näivettyy pikku hiljaa pois/pikkuseuraksi.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
15.9.2022 oli Ilta-Sanomissa juttua (löytyy ketjun sivulta 193) Helsinki Garden projektista. Näin sitä asiaa silloin kommentoi eräs hankkeessa oleva henkilö:

– Hanke edistyy. Tiedotamme syksyllä tarkemmin, Linnavalli täydentää

Tämä jäi silloin mieleen, kun artikkeli julkaistiin. Olen siitä lähtien niin paljon mielenkiinnolla tätä uutista odottanut, että nyt tuli turhautuminen, sen takia nostan tämän asian nyt esille. Syksy 2022 oli ja meni, vajaa kaksi viikkoa jouluun. Eikä tätä vuottakaan hirveästi enää jäljellä ole. Sitten ymmärsin lukemani. Eihän missään mainittu, minkä vuoden syksynä tullaan tiedottamaan tästä tarkemmin.
Eli jos oli joku muukin sellainen, kuin minä joka on kovasti odottanut uutista, koska päästään rakentamaan, kannattaa tuhlata sekin aika ja energia johonkin muuhun asiaan, mistä on itselleen jotain hyötyä.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niin, se toinen hesalainen tulee kuitenkin jossain kohtaa, siitä olen täysin varma, ja jos tätä Gardenia nyt ei aloiteta rakentamaan, se toinen nimeltä mainitsematon palaa Liigaan, hallina joko vanha pytinki uusilla omistajilla, tai ehditään jopa rakentamaan joku uusi jonnekin. Se on viimeinen kuolinisku tälle seuralle. Nyt on ollut vuosia aikaa ottaa pääkaupunki hallintaan, mutta vajotaan vaan syvemmälle.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Niin, se toinen hesalainen tulee kuitenkin jossain kohtaa, siitä olen täysin varma, ja jos tätä Gardenia nyt ei aloiteta rakentamaan, se toinen nimeltä mainitsematon palaa Liigaan, hallina joko vanha pytinki uusilla omistajilla, tai ehditään jopa rakentamaan joku uusi jonnekin. Se on viimeinen kuolinisku tälle seuralle. Nyt on ollut vuosia aikaa ottaa pääkaupunki hallintaan, mutta vajotaan vaan syvemmälle.

Tässä viimeaikoina olen pohtinut tätä Garden-kuviota.


Jos Jokerit palaavat elinvoimaisina ja puhtailla taustoilla, on mielestäni järkisyyt pohtia projektin edistämistä kimpassa.

Urheiluromanttisin ajatushan se olisi, että IFK:lla olisi oma areenansa, mutta realiteettien valossa koko kuviolle ja sen toteutumiselle olisi varmasti parhaaksi jos messissä olisivat vahva IFK ja Jokerit, vastavoima Tampereelle. Mitään sen suurempaa veljeilyä en näiden kahden välille kaipaa, mutta molempia osapuolia hyödyttävä kokonaisuus olisi käsillä.

Toki Jokerit eivät tällä hetkellä ole kuin mustekynän piirto jollakin hämyisellä paperilla, joten tämäkin spekulaatio on turhaa ennen kuin hommat siellä päässä etenevät.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Jokerit palaavat elinvoimaisina ja puhtailla taustoilla, on mielestäni järkisyyt pohtia projektin edistämistä kimpassa.

Urheiluromanttisin ajatushan se olisi, että IFK:lla olisi oma areenansa, mutta realiteettien valossa koko kuviolle ja sen toteutumiselle olisi varmasti parhaaksi jos messissä olisivat vahva IFK ja Jokerit, vastavoima Tampereelle. Mitään sen suurempaa veljeilyä en näiden kahden välille kaipaa, mutta molempia osapuolia hyödyttävä kokonaisuus olisi käsillä.
Juurikin näin, mutta meissä kannattajissakin on tämän idean jääräpäisiä vastustajia, kun ovat seuran dinoilta tämän piirteen oppineet. Pohjaan mennään viimeiseen asti kaikesta idealisimista ja jatkuvuudesta kiinni pitäen.
Jos tällainen skenaario toteutuisi niin äkkiä hakemaan uutta rakennuslupaa ja isompaa katsomokapasiteettia. Nyt kun molemmat mukana niin vastustus hallinnoissa pienempää. n.14k olisi sopiva kapasiteetti ja päätyjen esim yläkatsomot n.1500 ihmistä per pääty peitettävissä/rajattavissa pois perusmatseissa ja saadaan tarvittaessa käyttöön isompiin tapahtumiin
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Juurikin näin, mutta meissä kannattajissakin on tämän idean jääräpäisiä vastustajia, kun ovat seuran dinoilta tämän piirteen oppineet. Pohjaan mennään viimeiseen asti kaikesta idealisimista ja jatkuvuudesta kiinni pitäen.
Jos tällainen skenaario toteutuisi niin äkkiä hakemaan uutta rakennuslupaa ja isompaa katsomokapasiteettia. Nyt kun molemmat mukana niin vastustus hallinnoissa pienempää. n.14k olisi sopiva kapasiteetti ja päätyjen esim yläkatsomot n.1500 ihmistä per pääty peitettävissä/rajattavissa pois perusmatseissa ja saadaan tarvittaessa käyttöön isompiin tapahtumiin

Onko siis oikeesti? En ole kyllä vielä tavannut missään Gardenia vastustavaa IFK-fania. Jopa hallin vieressä Urheilukadulla asuvat naapurifirman omistajat odottavat Gardenia kuumeisesti, vaikka se tietää massiivisia rakennustoimia ja siten liikennehaasteita heille.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko siis oikeesti? En ole kyllä vielä tavannut missään Gardenia vastustavaa IFK-fania. Jopa hallin vieressä Urheilukadulla asuvat naapurifirman omistajat odottavat Gardenia kuumeisesti, vaikka se tietää massiivisia rakennustoimia ja siten liikennehaasteita heille.
Ei Gardenia, samassa hallissa pelaamista rakkaan vihulaisen kanssa.... oli se sitten Garden tai Helsinki Areena.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Lievää vitutusta kun maakunissa tapahtuu.
Jättiareena etenee Vantaalla
linkki kuljettaa Yle:n sivuille.


Ei pääkäyttäjää. Ei käytännössä kontaktia edes Palloliittoon. Qatarilainen rahoittaja ja korruptiosta kärähtänyt sveitsiläis-kosovolainen rakennusfirma, joka on toteuttanut useita hankkeita Venäjällä (mm. presidentin asuinrakennuksen).

What could possibly go wrong?

Suvilahden areena vaikuttaa myös aikamoiselta haihattelulta, jos sille ei ole pääkäyttäjää.

Euroopassa on todella monia Helsinkiä paljon suurempia ja keskeisempiä kaupunkeja, joissa ei ole ainuttakaan "modernia tapahtuma-areenaa". Niitä ei ole rakennettu, koska niille ei ole löytynyt pääkäyttäjä eikä niillä siten ole alkuunkaan realistisia mahdollisuuksia toimia kannattavasti. Edes Sveitsissä, jossa löysää rahaa (kaikissa harmaan sävyissä) riittää ja jossa jääkiekko on erittäin suosittua, moderneja areenoita ei ole ollut ennen kuin nyt vauraaseen Zürichiin valmistui 12 000 katsojaa vetävä Swiss Life Arena. Sekin on vähäisine aitioineen ja muine luksuksineen tyypiltään enemmän urheiluhalli, kuin Tampereen areenaan verrattavissa oleva moderni tapahtumakompleksi.


Suomen mahdollisuudet saada suuria areenaluokan tapahtumia ovat rajallisia markkinan koon ja logistisen sijainnin takia. Siksikään varsinaiset areenahankkeet eivät ole kannattavia. Ja siksi Hartwall Areenakin jäi tappiolliseksi ja päätyi vääriin käsiin (markkinaehtoisesti toimivaa ostajaa tuskin olisi löytynyt).

Voisikohan Swiss Life Arena toimia HIFKin uuden hallin esimerkkinä? Sen sijaan, että rakennettaisiin taas yksi "moderni tapahtumakompleksi", voisi HIFK olla mukana hallihankkeessa, jossa urheilu on keskiössä. Halli voisi olla myös hieman pienempi (vaikka 10 000 - 11 000) ja katsomot rakennettu tunnelmaa ja käytännöllisyyttä urheilun osalta priorisoiden. Kiekkomatsien tapahtumalaatua tuo tunnelman kautta myös parantaisi eikä päädyttäisi steriiliin areenatunnelmaan, minkälaiseksi Tampereellakin ollaan alkuinnostuksen jälkeen matkalla (ja minkälainen keskimääräisen NHL-matsin tunnelma on). Sveitsissä, jossa tunnelma on tärkeä osa katsomokokemusta, tämä nähtävästi on ymmärretty.

Meillä on myös maakunnissa ongelma ratkaistavana. Monet halleistamme ovat oikeastaan häthätään 70-80 -lukujen taitteessa katettuja tekojääratoja. Niitä on modernisoitu erinomaisesti, mutta väistämättä ne tulevat käyttöikänsä päähän suht pian eikä niitä saa järkevästi vastaamaan nykyajan vaatimuksia esimerkiksi energiankäytön osalta. Koska jokaiseen maakuntakeskukseen ei voi rakentaa "areenaa", pitäisi löytää uuden tyyppinen hallikonsepti: moderni mutta areenatyyppiä pelkistetympi. Jäähalli 2.0.
 
Viimeksi muokattu:

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Tää saatanan rakennus ei nouse koskaan. Korkeintaan joku vitun laudoista rakennettu lato johonkin paloheinään.
Kiitos, saa ottaa talteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös