HIFK - tähän on tultu

  • 243 644
  • 824

Goonies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Dallas
Tuntuu vähän siltä että tämä brändi homma on kallistunut sekä jokereiden "taitokiekon" että ifk:n fyysisen reippaan pelin puolelta muille joukkueille. Kärpät porskuttaa vakuuttavasti suomen ainoana taitokiekko jenginä ja lukko sekä ässät on ottamassa ifk:n signeeraamaa pelityyliä itselleen.

Miksi ifk:n pelurit lähtee muihin jengeihin? Syy varmaankin löytyy tuohon siitä, että brändistä enää puhutaan, mutta toiminta puuttuu. Shedden toi tuulahduksen hyvää vanhaa taistelesta, taklaavasta ja ennen kaikkiea yleisöön menevää lätkästä. Mutta ennen Sheddeniä ja sen jälkeen on usko puuttunut. Baxter on omasta mielestäni uskovaisena raittiina miehenä turha tuomaan sitä meininkiä takaisin jota kaikki varmaan odottaa.

Mikäli se ihme tapahtuu, että jokerit onnistuu vielä jonain päivänä viemään ifk:lta "brändinkin" jääkiekkoa pelaavana joukkueena (taklauksia, tunnetta jne.) olisin helvetin onnellinen. Mutta tuskin teidän brändi meidän paskattomaan peltoon ikinä istu. Rusettiluistelu vaan jatkuu...
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Baxter on omasta mielestäni uskovaisena raittiina miehenä turha tuomaan sitä meininkiä takaisin jota kaikki varmaan odottaa.

Ehkä uskovainen, mutta ei ainakaan absolutisti, kun ruoan kanssa maistui ainakin punaviini Icebreakers illallisella.

Ja kuten muissa osioissa olen todennut niin Baxter halusi pelata fyysisempää kiekkoa viime keväänä, mutta joukkueen kuntopohja ei hänen mielestään siihen riittänyt. Tänä keväänä pitäisi sitten riittää sitä pohjaa. Saas nähdä...
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin on, siinähän syntyisi arvokeskustelun seurauksena samalla uusi brändi. Nyt brändimme kumpuaa menneisyyden visiosta, joka oli silloin oikea, mutta kaipaa päivitystä v. 2007 ja eteenpäin.

No niin. Eipäs nyt aleta sotkea tuota markkinointimiesten tuubaa tähän asiaan. Jääkiekosta ei edelleenkään tarvitse tehdä vaikeaa. Hallitus voisi miettiä miten a) voitetaan ja b) saadaan katsomot täyteen. Brändi kyllä liittyy tuohon b) kohtaan, mutta nuo asiat ovat niin itsestään selviä että ei siinä ihmetemppuja tarvita.

Korostan edelleen että pelkkä mestaruuden voittaminen ei trapilla ei riitä. Se tyydyttään vain ne katsojat jotka eivät mestaruutta ole koskaan itse kokeneet. Kannattaa tarkkaan miettiä miksi Kärpät hankkivat Jeren. Toki tuo mestaruus kelpaisi jo pikku hiljaa peruuttelemalla, mutta ei se itseäni kovin kauaa lämmittäisi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
No niin. Eipäs nyt aleta sotkea tuota markkinointimiesten tuubaa tähän asiaan. Jääkiekosta ei edelleenkään tarvitse tehdä vaikeaa. Hallitus voisi miettiä miten a) voitetaan ja b) saadaan katsomot täyteen. Brändi kyllä liittyy tuohon b) kohtaan, mutta nuo asiat ovat niin itsestään selviä että ei siinä ihmetemppuja tarvita.

Korostan edelleen että pelkkä mestaruuden voittaminen ei trapilla ei riitä.

Ei tässä mitään trapia tarvita. Eihän nykyinen Kanadan maajoukkue pelaa mitään (edit. ei-viihteellistä *) trapia ja vie mm-kultaa uudella kanadalaisella pelitavalla, jossa yhdistyy fyysisyys, kurinalainen puolustuspeli, luova hyökkäys ja vähentynyt jäähymäärä esimerkillisesti. Peli voi olla samaan aikaan viihteellistä, kurinalaista, voittavaa ja hölmöilyt pidetään minimissä. Kuullostaako pahalta, ei vaan kultamitaleita voittavalta lätkältä, josta tietysti puuttuu Venäjän tähtien virtuositeetti, mutta mistä sitä sellaisia pelaajia saisikaan. Tyydytään siis voittamiseen ja hyvään viihteeseen.

Ei brändi ole vain mitään markkinamiesten höpinää. Nyt valitellaan, että Pentti ei hoida hommiaan. Kyllä hän hoitaa, kun mittarina on nykyinen "brändi". Joukkue on p-amerikkalaisen oloinen, muutama pelaaja ja valmentaja ovat samoin p-amerikasta, yleisilme on stadilainen, kaksikielinen, fyysinen, periksiantamaton jne. Pentti on siis hoitanut hommansa elokuuhun 2007 mennessä tämän kauden osalta brändin asettamien vaatimusten mukaan. Lopettakaa lapsellinen kitinä Pentin tekemisistä. Nyt on aika Baxterin ja joukkueen hoitaa tehtävänsä, joka on brändin mukaan mitä. No, ei yhtään mitään. Eikö olekin ihmeellistä, että me ei ole voitettukaan yhtään mitään (pl. 97-98) kevään 1983 jälkeen, kun brändi ei vaadi joukkueelta sitä. Vaadin siis edelleen HIFK:lle arvokeskustelua ja julkisesti uusien arvojen julkaisemista, kutsutaan niitä siiten "brändiksi" tai ei. Uusiin arvoihin on pakko kuulua voittaminen ja vuosittainen kultamitalin tavoittelu. Sitten vaan sanoista teoiksi, kuten tekivät aikanaan Kekäläinen, Westerlund ja Summanen HIFK:n kanssa kausien 96-99 aikana.

Haluan siis vain, että HIFK nostaa julkisesti tekemisensä tason rimaa. Nyt emme oikeastaan voi edes vaatia joukkueelta menestymistä, kun ei se vaadi sitä itsekään itseltään. Se mitä joukkue tekee sisäisesti on tietysti toinen juttu, mutta antaa aina ikuiselle seli-seli höpinälle liikaa tilaa, jos homma ei toimi.

Hyvä uusi HIFK:n hallitus, nyt on arvokeskustelun paikka ja sen jälkeen muutoksen aika. Voittaminen kunniaan. Voiko joku HIFK:n kannattaja vastustaa tällaista.

* (edit. Kuten HN seuraavassa viestissä muistuttaa pelaa nyky-Kanada trapia, kuten kaikki nykyään menestyvät joukkueet. Se tekee senkin vaan erittäin hyvin. Sen tason toimintaa toivon myös HIFK:lta. Viestissäni taisin unohtaa sanan ei-viihteellistä sanan trapia edestä.)
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä muuten ihan tasan varmasti pelaa, ja tekee sen vieläpä tiiviimmin ja kurinalaisemmin kuin muut. Aivan kaikki huippujoukkueet maailmassa ohjaavat ja träppäävät, koska se on ylivoimaisesti tehokkain ja paras tapa organisoida keskialueen viisikkopuolustus. Välillä toki karvataan vastaan syvältäkin, mutta sekin tehdään niin, että sen jatkona viisikko asettuu luontevasti träppäämään, mikäli riistoa ei saada aikaan.

Ok,

Olet tietysti oikeassa. Kärjistin viestiäni hyvän asian nimissä. Tarkoitin lähinnä, että Kanada ei erotu pelitavallaan muista joukkueista negatiivisessa mielessä, jos tarkoitetaan viihteellisyyttä. Nykyään on pakko pelata modernia viisikkopuolustuspeliä, muuten ei pärjää, ei edes HIFK.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyllä muuten ihan tasan varmasti pelaa, ja tekee sen vieläpä tiiviimmin ja kurinalaisemmin kuin muut. Aivan kaikki huippujoukkueet maailmassa ohjaavat ja träppäävät, koska se on ylivoimaisesti tehokkain ja paras tapa organisoida keskialueen viisikkopuolustus. Välillä toki karvataan vastaan syvältäkin, mutta sekin tehdään niin, että sen jatkona viisikko asettuu luontevasti träppäämään, mikäli riistoa ei saada aikaan.

Trappeja on niin monta erilaista sorttia että lienee aika turhaa puhua yhdestä "yleisestä" trapista.

Yleensä ihmiset tarkoittavat trapilla sitä Lemairen kuuluisaa Devils/Wild neutral-zone trappia mutta tätä ei Känädä harjoita säännöllisesti vaan kyseessä on pääosin ollut ns. korkeampi trappi jossa tosiaan karvataan huomattavasti aktiivisemmin kuin neutral zone trapissa.

En ihan allekirjoita tuota väitettä että kaikki huippujoukkueet (oletan että puhut maajoukkueista tässä?) träppäävät (tai siis että koko perusfilosofia perustuu trappiin), ohjauspeliä toki pelataan säännöllisesti mutta se onkin eri asia.
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuullostaako pahalta, ei vaan kultamitaleita voittavalta lätkältä, josta tietysti puuttuu Venäjän tähtien virtuositeetti, mutta mistä sitä sellaisia pelaajia saisikaan. Tyydytään siis voittamiseen ja hyvään viihteeseen.

Kyllähän tuo kelpaa. Oleellista on että peli ei perustu pelkästään vastustajan virheitten kyttäämiseen. Toinen iso kysymys on persoonat, mistä niitä saisi? Tämä kyllä koskee koko liigaa. Nyt meillä on Pasi virallisena lööppimiehenä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jonkun hra Perusmummon toilailujen vertaaminen IFK:n suuruuteen ja sen ytimeen menee metsään ja vieläkin kauemmas harhaan. IFK:n peruskaava on ollut seuraava: muut tyrmäävä kovuus, loppuun saakka jatkuva yritys, taito, välinpitämättömyys sadomasokistiliigan johtoa kohtaan.

Brewer, Stubb, Rikala, Kekäläinen, S/W: siinä IFK -johdon toimivat osat viimeisten kolmenkymmenen vuoden ajalla.

Kiitos Senior tästä ketjusta. Löysin tästä Aurinkotuulen vastauksesta itseni. Olen todella pettynyt Matikaisen aikaan keväästä -05 eteenpäin.

Kerrataanpa kuitenkin vaikkapa Pena-klubin ideologia, kun joillain on vaikeuksia erottaa toisistaan sadomasokistinen musta huumori ja HIFKin diggaaminen jääkiekkojoukkueena. Aivan alkuperäisen Pena-klubiketjun omasta avausviestistäni copypaste: Pentti on jättänyt lähtemättömän jälkensä suomalaiseen ja hifkiläiseen kiekkokulttuuriin. Ilman Penttiä kukaan ei puhuisi "roolipelaamisesta", "omasta pelistä" jne. Ilman Penttiä olisi kiekkoelämä tylsää ja särmätöntä. Mies on legenda. Hän tekee kaiken 110% intensiteetillä. Myös mokaamisen, mikä nähtiin kuluneella kaudella. Kunnioitettava piirre.

Tulen aina olemaan koukussa Matikaisen testoteroninhajuiseen tapaan toimia, hän on kiekkoscenen ainoa äijä, täysin suvereni norsu posliinikaupassa -hahmo. Mutta kun kaikki kaikessa on HIFK, olen moneen kertaan todennut myös tämän: Matikaiset tulevat ja menevät, HIFK pysyy. Kukaan henkilö ei ole suurempi kuin HIFK. Eikä tule olemaan.

Kertaan myös omalta osaltani sen, että lähtemätön juopa meikäläisen Pena-diggailuun HIFKiin liittyen syntyi jo silloin, kun hän palkkasi valmentajaksi Alpo Suhonen -nimisen paskasäkin. Pena kuitenkin petrasi ja oli huikeassa vedossa NHL-lakkokaudella 04-05. Ei siitä sen pidempi aika ole ja muistan vannoutuneiden Matikais-vastustajienkin myöntäneen, että tuolloin hän kokosi HIFKille kaikkien aikojen jengin. Vieläkin kovemman kuin 97-98. Sen jälkeen homma on karannut lapasesta ja Pena on kiekkomarkkinoiden yksijalkainen dinosaurus, joka näkee itsensä virtaviivaisena leopardina ja jonka ylimielinen asenne vituttaa niin pelaajia kuin agenttejakin. Vanha koira ei opi uusia temppuja.

Matikaisen suurin moka on kahteen viime kauteen osunut järisyttävä brändin alasajaminen. Jälkikäteen harotaan hiuksia, kun nähdään, että isot ja pahat lähtivät HIFKistä, tilalle tuli Penan lajitovereita, heinäkenkiä. Maalaisuus on piirre, jota Matikainen ei myöskään pysty peittämään. Kevääseen -05 asti se ei haitannut, nyt hänelle nauravat liki kaikki aidot HIFK-legendat toisistaan tietämättä. Juttelu Buffalo Salmelaisen, Matti Murron, Hexin, Harri Linnonmaan ja monen muun kanssa ei tuo Penalle paljonkaan pisteitä. Myös HIFK:n sisällä, lähinnä junnupuolella, asuu iso Matikaisen vastainen oppositio. Tämä on mokaajan viimeinen kausi, hienoa.

Matikainen on kuitenkin vain pisara meressä. Paljon järkyttävämpää on tarkastella ajanjaksoa 1997 - 2006. Tuohon aikaan mahtuu HIFKin huikea kukoistus Keklun johdolla, brändi loistavassa kunnossa ja valmennus maan eliittiä. Menestys ja värikkyys voidaan yhdistää. HIFK, tarkemmin sanoen herrat Moberg-Heino pystyvät kuitenkin ilmiömäisen nopeasti romuttamaan kaiken hyvän. Maalaisuus ei ole haitta, kunhan jälki on komeaa, sen osoitti Keklu. Mutta ahne HIFK-hallitus rupesi uskomaan siihen, että pystyy samaan itsekin. Niinpä Kekäläinen ja Summanen-Westerlund ovat ulkona kuvioista yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Jos tässä yhteydessä Jokeri-leiri vilautti isompaa seteliä ja SW meni arkisesti rahan perässä, on se vittumaista. Mutta luulisi HIFKin oppineen tästä. Ei oppinut. Vuonna 2006 Matikaisen suurella henkilökohtaisella panoksella HIFK tekee sen taas. Ryssii maan kovimman valmentajan ja brändimiehen Sheddenin Jokereihin.

Kymmenessä vuodessa kaksi loistavaa valmennustiimiä Jokereihin? Uskomatonta turoilua, täysin idioottimaisen huonoa asioiden hoitoa. Ja turha siinä on itkeä, että paha-hjallis tulee ja vie meidän kaverit. Kiekko on bisnestä, HIFKilläkin on varaa huippupalkkoihin (Francis + Baxter maksavat enemmän kuin Sheddenin jatko olisi maksanut) ja virheistä pitää oppia. Sulkeutumalla itseensä HIFK osoittaa äärimmäisen huonoa liikkeenjohtoa. On lapsellista seisoa hiekkalaatikossa housut kintuissa ja itkeä, että naapurin vesipääpoika vei meidän kuormurit toista kertaa peräkkäin, jos ei ole itse pistänyt tikkua ristiin sen eteen, että kuormurit pysyvät meillä.

Ymmärrän hyvin sen faniosaston, joka haluaa menestyksen hinnalla millä hyvänsä, myös neppailulla. Minä olen viimeinen henkilö tosi paikan tullen dissaamaan rakastamani seuran mestaruutta ja nostan edelleen hattua HIFK:n ainoalle miehelle Baxterille siitä, että hän tekee oman päänsä mukaan. Ja hänen päämääränsä on menestys. Ei hän sitä kiellä kaukalon ulkopuolellakaan. Tottakai Pohjois-Amerikan valmentaja tulee Eurooppaan hakemaan uralleen nostetta ja NHL-pomot osaavat kyllä lukea Euroopan liigojen sarjataulukot. Sen sijaan heille on turha inistä, että joukkueeni oli kyllä 9. mutta se on vähän niinkuin brändijuttu, hiffaatteko? Niinpä HIFKin olisi pitänyt miettiä nenäänsä pidemmälle, jos brändiä haluttiin oikeasti nostaa. HIFK luuli, että jokainen pohjoisamerikkalainen valmentaja on Sheddenin klooni ja peluuttaa kovaa, menestyvää kiekkoa. Koska on änäristä. Yksinkertaisinta olisi ollut palkata Hamsteri Toivola, joka näytti rupuisilla Ässillä, että kotimaastakin löytyy menestys & ryminä -konseptin osaamista. HIFKin / Matikaisen äärimmäinen ylimielisyys esti tämänkin tajuamisen. Paljon hienompaa oli ottaa Francis. Ja heti perään Baxter.

Baxter on hyvä äijä, Sheddenin ja Aravirran jälkeen HIFKin paras valmentajasignaus. Vaikka en toistaiseksi ole hänen puolustuskiekkonsa äärifani. Mutta kamoon, menestystä tässä kaipaa itsekukin. Otan vielä edelleenkin ennemmin lanseeraamani ryminäpronssin kuin neppailukullan. Ja toki paljon ennemmin otan neppailukullan kuin neppaillen saavutetun sijan 6. Tyhmähän olisin, jos en niin ajattelisi. Mutta saa kai sitä haaveilla menestyksen & ryminän yhdistämisestä, koska HIFK osasi sen ennen, Ässät osasi sen toissakaudella ja moni muukin jengi maailmassa osaa sen.

Hyvää HIFKissä on uusi hallitus ja Baxter. Mutta viimeisten kymmenen vuoden aikainen säätäminen ja lapsellinen tuhertaminen on niin kammottavissa sfääreissä, että jotain Baxteriakin kovempaa odotan ja uskon sen myös saavani kolmen kauden sisään. Jeesusta odotellessa täytyy tyytyä viiteen leipään ja kahteen kalaan. Onhan sekin parempi kuin Matikaisen aiemmat tarjoilut; nääntynyttä rottaa ja maalaismunia.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tulevaisuutta ajatellen pitää lähteä siitä että hallitus ja TJ tukevat kaikessa toisiaan eikä niin kuin nyt on parin kauden aikana alkanut olla että joka hemmo sieltä heittelee omia kommenttejaan. Jos TJ valitsee valmentajan ja joukkueen niin hallituksen on tuettava häntä tai laittaa sitten kävelemään. Mitään keskitietä ei tässä ole. Penan suurimpiä ongelmia on ollut yhteensovittaa valmentaja ja materiaali .Suhoselle hankitaan rymistelijöitä ja Sheddenille Laakkosia. Nyt on ehkä Penan aikana parhaiten koottu ryhmä ajatellen valmentajaakin. Työsulku kausi oli lopulta täysi fiasko kaikkine tappioineen, niin kentällä kuin taloudellisesti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pentti on varmaan juuri sitä millaiseksi Jhag hänet kuvailee, norsu kiekkoscenen posliinikaupassa ja täysin ymmärtämättä itse asiaa. Sen verran pitää puolustaa Penttiä, että hän ei ollut töissä HIFK:n organisaatiossa, kun ajettiin alas kausien 97-99 menestystarina päästämällä Kekäläinen, Westerlund ja Summanen pois HIFK:sta. Pentti on lisäksi kasannut meille ihan nimekkään nipun hyökkääjiä ensi kaudeksi, eikä muu joukkue ole ollenkaan hassumpi kauden 07-08 liigaan. Se puolustuspuheesta.

Sheddenin sössiminen vuodenvaihteen 2005-06 neuvotteluissa on tietysti suuren luokan munaus Pentiltä ja sen ajan hallitukselta, joka paikattiin palkkaamalla Bob Francis tarkistamatta riittävän hyvin miehen taustoja. (Ei meinaa itsekäään uskoa mitä kirjoittaa.) Yhteinen nimittäjä vuosien 99 ja 06 mokauksille ei kuitenkaan ole Pentti, vaan HIFK:n sen ajan hallitus.

Paul Baxterille antaisin vieläkin mahdollisuuden näyttää kauden 07-08 alun 15-20 peliä ennen kuin tuomitsisin hänet neppailuvalmentajaksi. Itse näin viime kaudella Kanadan alle 20-v ja miesten maajoukkueiden pelaavan ja selkeästi p-amerikassa on viety pelin evoluutiota eteenpäin. Edelleen Kanada voittaa, mutta tekee sen vähän osaavammin ja fiksummin pelaten kuin ennen lockoutia. Jos HIFK haluaa pärjätä kilpailussa, niin eikö sen myös pidä kehittää peliään, uuteen kanadalaiseen suuntaan, ihan vaan nollatoleranssin takia. Enkä ymmärrä ilman tilaston tyylisiä todisteita, että kevään 2007 Kanadan mm-kultajoukkue ei olisi esim. taklannut paljon. Kyllä minäkin haluaisin joukkueen, joka rymistelee ja voittaa, mutta ryminä ei saa olla päätöntä kohellusta, ellei silläkin ole pelin voittamiseen liittyvä tarkoitus tyyliin joku Jarkko Ruudun tasmäotto.

HIFK kaipaa edelleen arvokeskustelua ja uusien arvojen tuomista julkisuuteen. Jos tuloksena on, että "The wanha brändi rules", niin ei se mitään. On sekin joku asioiden loppupäätelmä, että pää työnnetään jatkossakin pensaaseen.
 
Viimeksi muokattu:

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Aika moni on noissa Penan puolusteluissa vedonnut siihen, että työsulkukaudella oli kovin IFK koskaan, ja vieläpä Penan hankkimana. No joo, eiköhän tohon olisi pystynyt lähes kuka tahansa, jopa palstalaisista.

Lista vaan käteen niistä, jotka ovat pelailleet viime aikoina IFK:ssa ja sitten siirtyneet NHL:ään. siitä vaan sitten nimi kerrallaan soittelemaan ja rahaa tuuleen. Siinä teille paras IFK koskaan.

Tuo oli karrikoitua, tänään näemme raadollisesta todellisuudesta elävän esimerkin. Mikä on sitten se mihin ollaan tultu...Selvinnee ainakin jossain mielessä illalla. Penan lienee viimeinen hetki näyttää "osaamistaan" tällä kaudella, ja lähes hinnalla millä hyvänsä.
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tavallaan mukava nähdä, että ikuiset IFK:n (lue: organisaatio, hallitus, toimitusjohtaja jne.) puolustajat ovat alkaneet puhua asioista niiden oikeilla nimillä, ja syitä huonoon menestykseen/ylipäätään epä-IFK-maisuuteen haetaan muualtakin, kuin pelaajista tai valmentajista.

JHag'n kanssa hyvin pitkälle samaa mieltä asioista. Kekäläisen & S&W:n rakentama uusi IFK:n nousu ja kukoistus romutettiin lähes tulkoon jo heti seuraavalla kaudella (99-00) palkkaamalla Mestis-valmentaja Lehkonen. Miten Mobergin ja Heinon muisti oli niin uskomattoman lyhyt, että he unohtivat kolmessa vuodessa, miksi Kekäläinen aikoinaan organisaatioon palkattiin? Siksi, että organisaatiosta puuttui ammattitaito rakentaa menestyksekäs joukkue. Vai tiedettiinkö jo silloin, että Frank on vielä pari kautta toimitusjohtajana, ja sen jälkeen vaihdetaan miestä? Jos näin oli, niin miksei sitten Kekäläiselle tarjottu jo v.-99 toimitusjohtajan paikkaa vai haluttiinko toimitusjohtajaksi joku tulevan hallituksen sätkynukke, johon Matikainen lopulta soveltui parhaiten.

Monet pitivät Matikaisen nimitystä jo aikoinaan (v.-00) erittäin huonona vetona. Tietysti Matikaisessa on juuri näitä JHag'n kuvaamia IFK-maisia piirteitä, mutta se on pieni lohtu, kun vertaa sitä hänen saavutuksiin kuuden vuoden ajalta. Ex-hallitushan on vastuussa Matikaisen palkkaamisesta, ja monet merkit (mm. uusi hallitus) viittaavat siihen, että Matikaisen hiekka tiimalasissa käy vähiin. Uudet tuulet puhaltavat organisaatiossa ja tähän luulisi kuuluvan myös uuden toimitusjohtajan nimittäminen.

Ihmetyttää, miksi JHag'n (+ monien muun) Pena-rotsi kääntyi vasta kesällä -05? Mitä Matikainen oli saavuttanut ennen sitä? Kaksi ensimmäistä kautta täyttä skeidaa, kolmas hyvän valmentajan, mutta kapean materiaalin kanssa kohtuullinen ja neljännen kauden (NHL-lockout) joukkueen kasasi rahalla ja entisistä IFK-pelaajista, joista suurimman osan oli Kekäläinen aikoinaan IFK:hon hankkinut. Ei voi pahemmin kehua kausien 01-05'kaan saavutuksia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Johannes; Totesin mielestäni itsekin, että Pena on pisara meressä ja suurempi ongelma on ollut HIFKin huono liikkeenjohto tällä 97 - 06 välillä? Sheddenin möheltäminen ulos menee kyllä Penan piikkiin, ei hallituksen, joka halusi ehdottomasti jatkoa Sheddenin diilille ja itse asiassa kiirehti Penaa aloittamaan projektin jo joulun tienoilla. Siinä kohtaa Penan pettämätön pelisilmä kertoi, että nyt voisi säästää muutaman tonnin, jos ei ihan heti sano jees Sheddenin korkealle palkkapyynnölle. Pena ei sanonut edes sitä, että olemme yhtä mieltä hintaluokasta, haluamme vähän hienosäätöä = tinkimistä, vaan ilmoitti, että jopas olet kallis jätkä.

Shedden pyysi nopeahkoa vastausta, kun kerran nyt jo leikkiin lähdettiin. Jo seuraavaa kautta koskeva diilineuvottelu tuli hänellekin puun takaa, aloitteellinen oli HIFK. Pena yritti pelata kovaa peliä ihan väärässä paikassa ja sai hallitukselta ohjeet ottaa pikaisesti yhteyttä Sheddeniin ja sanoa jees heidän (hallituksen) kuultuaan järkytyksekseen, että vain yksi neuvottelu oli käyty ja siitä on jo viikkoja. Pena olisi mummoillut asian kanssa varmaan huhtikuullekin. Mutta itsepä aloitti ja Shedden ihan oikeutetusti pyysi nopeaa vastausta. Hänhän jäi pyyntönsä suhteen täysin tyhjän päälle, hän ei pystynyt arvioimaan oliko siinä liikaa 5.000e, 50.000e vai 150.000e. Loppu on legendaa. Itse asiassa tämä sekoilu vauhditti tilannetta, missä ollaan nyt; uusi hallitus ja Penan aika on loppumassa. Vituttaa, että Penaa ei "päästetty eläkkeelle" jo viime keväänä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Johannes; Totesin mielestäni itsekin, että Pena on pisara meressä ja suurempi ongelma on ollut HIFKin huono liikkeenjohto tällä 97 - 06 välillä?

Vituttaa, että Penaa ei "päästetty eläkkeelle" jo viime keväänä.

Ok, luin tai ymmärsin lukemani väärin, my moka. Totta varmaan, että Pena olisi voitu jo päästää "eläkkeelle" (meinasin kirjoittaa "tiilenpäitä laskemaan"), mutta minusta ei hän nyt ihan paskaa jengiä ole meille kasannut ensi kaudeksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ihmetyttää, miksi JHag'n (+ monien muun) Pena-rotsi kääntyi vasta kesällä -05? Mitä Matikainen oli saavuttanut ennen sitä? Kaksi ensimmäistä kautta täyttä skeidaa, kolmas hyvän valmentajan, mutta kapean materiaalin kanssa kohtuullinen ja neljännen kauden (NHL-lockout) joukkueen kasasi rahalla ja entisistä IFK-pelaajista, joista suurimman osan oli Kekäläinen aikoinaan IFK:hon hankkinut. Ei voi pahemmin kehua kausien 01-05'kaan saavutuksia.

Minulla on sellainen periaate, että kun organisaatioon tulee uusi ihminen kovalle postille = valmentaja / tj, menee varsinkin tj:n ensimmäinen kausi lähinnä opiskelun piikkiin. HIFK:n isojen sponsorien kanssa toimiminen oli lätkäjätkä-Matikaiselle aivan uutta ja hän sinänsä oikein varmisteli alkuunsa sen, että rahahanat eivät mene kiinni. Kiekkomaailmassa on tapana puhua (realistit tekevät niin) kolmen vuoden projekteista silloin, kun halutaan luoda pitkäjänteinen menestystarina. HPK on tästä malliesimerkki ja ihailen sitä, että Kerho ei antanut aiemmin pudotuspelien vitsinä tunnetulle J.Jaloselle kenkää jo ihan alkuvaiheessa.

Uskon yhä vilpittömästi, että HIFK;n uusi nousu on vähintään kolmen vuoden projekti sikäli, kun sille halutaan jatkuvuutta. Toinen tapa on Hjalliksen suosima suurehko rahankäyttö. Kumpikaan joukkue, Jokerit ja HIFK, ei ole kovinkaan menestynyt viimeisen 10 vuoden aikana suhteessa menoihin. Jokerit toki HIFK:ta paremmin. HPK on ollut Suomen paras seura panos / tuotos -mittarilla. Penan tullessa HIFK oli Kuula Lehkosen jäljiltä sekaisin ja olin näkevinäni Penan toimissa kaaren, joka johtaisi menestykseen vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen puolivälin tienoilla. Matikainen sai aikaan paljon hyvääkin, mm. Tuomo Ruudun nappaminen takaisin Jokereista oli kova suoritus.

Hälytyskellojen olisi pitänyt itsekullakin, allekirjoittanut mukaanlukien, soida jo silloin, kun Matikainen teki ensimmäisen valmennukseen liittyvän mokansa. Uskomus siihen, että Kuulan jälkeen Kaakku & Mykkä hoitavat homman himaan oli uskomatonta tyhmyyttä. Lisää tätä osastoa saatiin Mälkiän ja hänen raukkamaisen uhraamisensa muodossa. Penailun huippu saavutettiin kuitenkin Suhosessa, joka ei ole koskaan menestynyt valmentajana, vaikka hänellä olisi ollut itselleen mieluisa nippukin. mixun ajatus siitä, että Suhosella oli väärä joukkue on pään pensaaseen pistämistä: milloin Suhonen on ylipäätään menestynyt SM-liigassa? Lisäksi hänen arvomaailmansa oli HIFKiin liittyen aivan perseestä.

Jep, myönnän että Pena möhelsi jo aiemmin, mutta edelleen pidän NHL-kauden joukkueen kokoamista kovana vetona, joka ei ollut niin helppoa, että kuka tahansa olisi siihen pystynyt. Jos olisi ollut, suuri osa HIFKin omista änärijätkistä olisi pelannut muissa joukkueissa. Pena riipi raa'alla duunilla Jaken ja kumppanit meille huippukilpailluilta markkinoilta.

Rotsin kääntyminen jääkiekkoon / faniuteen liittyen merkitsee mielestäni yksiselitteisesti tasan yhtä asiaa: oman suosikkijoukkueen vaihtamista. Se, että kypsyy matkan varrella oman suosikkijoukkueensa toimitusjohtajaan, on itse asiassa varma merkki siitä, että rotsi ei ole kääntynyt: omalle jengille kelpaa vain paras, mitä markkinoilta saa. On sitten kysymys tj-, pelaaja- tai valmentajamarkkinoista.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
mixun ajatus siitä, että Suhosella oli väärä joukkue on pään pensaaseen pistämistä: milloin Suhonen on ylipäätään menestynyt SM-liigassa? Lisäksi hänen arvomaailmansa oli HIFKiin liittyen aivan perseestä.

Voi olla mutta jotain miehessä täytyy olla jos hän on ollut ensimmäinen eurooppalainen valmentaja Nhl:ssä. Älä kysy mitä koska se on mulle liian vaikeaa vastata mutta jotain ja jos on päässyt sinne niin luulisi liigassakin pärjäävän. Joka tapauksessa Hifkin tilanne on monesti ollut heikko sen takia että valmennuksessa ei ole ollut jatkuvuutta ja materiaali valmentajan tyylille väärä.
 

tompo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
mixu kirjoitti:
Voi olla mutta jotain miehessä täytyy olla jos hän on ollut ensimmäinen eurooppalainen valmentaja Nhl:ssä.

Olihan tuolla "rakkaalla" BF:lläkin meriittiä, mutta mikä oli lopputulos.
Sitä ei vissiin tarvitse sanoa.

Katselin tuossa jotain statseja Alposta, niin eipä sillä kyllä ole mitään erityistä siellä. Kenties hän on hyvä kakkosvalmentaja ja annettu kokeilla siipiään.

Tämä on hyvin mystinen kaveri. Ehkä hän on suhteilla mennyt eteenpäin urallaan.

Kertokaa nyt joku jotain...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Voi olla mutta jotain miehessä täytyy olla jos hän on ollut ensimmäinen eurooppalainen valmentaja Nhl:ssä. Älä kysy mitä koska se on mulle liian vaikeaa vastata mutta jotain ja jos on päässyt sinne niin luulisi liigassakin pärjäävän. Joka tapauksessa Hifkin tilanne on monesti ollut heikko sen takia että valmennuksessa ei ole ollut jatkuvuutta ja materiaali valmentajan tyylille väärä.

Pikavastaus: Suhonen on erinomainen pelaajien valmentaja, ts. änärin 2-valmentaja. Siinä duunissa hän oli hyvä, Mats Sundin ja kumppanit eivät kehuskele huvikseen. Mutta kokonaisuuksien hallitsijana, taktiikan luojana, pelisysteemien niittaajana? Mieshän ei osannut ottaa edes aikalisää! Lisäksi SM-liigassa valmentavia tulisi verrata sen mukaan, miten he ovat menestyneet SM-liigavalmentajina. Liigat eivät ole samanlaisia, mantereista puhumattakaan. Osittain tästä samasta on kysymys siinä, kun ajatellaan puusilmäisesti kaikkien NHL-valmentajien olevan klooneja. Alpon näytöt SM-liigasta ovat olleet jäätävän huonot, hänen joukkueidensa keskimääräinen sijoitus on ollut noin 8.

Johannes; HIFKin hyökkäys on mielestäni todella asiallinen, itse joukkue on pahasti epäbalanssissa. Pakisto + mv eivät ole läheskään hyökkäyksen tasolla ja Lundellhan nimenomaan tarvitsisi luunkovan pakiston yltääkseen parhaaseensa. Nyt hänen edessään häärii mikkihiiriä ja kokemattomia junnuja. Ennustan, että HIFK:lle käy tästä syystä samoin kuin Binghamptonille AHL:ssä. Lopussa jaetaan mitalit aina niille jengeille, joiden joukosta löytyy liigan paras pakisto ja mv - vrt. HIFK 97-98. HIFK on heavyversio entisaikojen HPK:sta ; liigan eniten voimahyökkääjiä, erinomaisia taitohyökkääjiäkin, mutta alakerta - huh! Lisättäköön tähän vakiolause: Olen helvetin mielelläni väärässä. Ja ilahdun siitäkin, jos olen väärässä Baxterin pelikonseptin suhteen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mixu, hallituksen ja toimarin tehtävänä ei ole tukea toinen toistaan. Hallitus tekee asioita niin kauan kuin nauttivat osakkeenomistajien luottamusta ja toimari tekee asioita niin kauan kuin nauttii hallituksen luottamusta.

Ensimmäinen askel hallituksen toiminnan parantamiseksi on se että hallitus on kiltisti turpa kiinni julkisuudessa kaikista operatiiviseen toimintaan liittyvistä asioista (pl. toimariin liittyvät asiat). Ei kertakaikkia tule mitään jos Moberg laukoo radiossa mielipiteitään samaan aikaan kun Pena yrittää tasapainoilla fanien, agenttien ja sponsorien välissä.

Toivottavasti Penasta tulisi jossain vaiheessa SM-liigan toimitusjohtaja. Medianäkyvyys olisi taattu.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Mieshän ei osannut ottaa edes aikalisää!

Ilmeisesti kengännauhat oli HIFK aikoina paremmin sidottu. Jokereissa syksyllä 93 Alpo sitoi kengännauhojaan jokaisen aikalisän aikana.

Yhdyn JHagin mielipiteeseen siitä, että SM-liigassa Alpo Suhonen on ollut todella huono. Esimerkiksi Jokereissa hänellä oli todella hyvä materiaali, mutta saadessaan potkut joukkue oli playoff viivan ulkopuolella ja täysin sekaisin. Keväällä sitten Aravirta vei saman joukkueen mestaruuteen.

Nimenomaan pelisysteemissä ja pelinjohtamisessa Alpolla on eniten puutteita. Muistaakseni hän antoi joskus lausuntoja, että 6-5 voitto on parempi kuin 3-2. Siltä se kyllä kentällä näyttikin. Havaijikiekolla ei voiteta yhtään mitään.
 

Animal

Jäsen
Shedden pyysi nopeahkoa vastausta, kun kerran nyt jo leikkiin lähdettiin. Jo seuraavaa kautta koskeva diilineuvottelu tuli hänellekin puun takaa, aloitteellinen oli HIFK. Pena yritti pelata kovaa peliä ihan väärässä paikassa ja sai hallitukselta ohjeet ottaa pikaisesti yhteyttä Sheddeniin ja sanoa jees heidän (hallituksen) kuultuaan järkytyksekseen, että vain yksi neuvottelu oli käyty ja siitä on jo viikkoja. Pena olisi mummoillut asian kanssa varmaan huhtikuullekin. Mutta itsepä aloitti ja Shedden ihan oikeutetusti pyysi nopeaa vastausta. Hänhän jäi pyyntönsä suhteen täysin tyhjän päälle, hän ei pystynyt arvioimaan oliko siinä liikaa 5.000e, 50.000e vai 150.000e. Loppu on legendaa. Itse asiassa tämä sekoilu vauhditti tilannetta, missä ollaan nyt; uusi hallitus ja Penan aika on loppumassa. Vituttaa, että Penaa ei "päästetty eläkkeelle" jo viime keväänä.

Mites tämä kuvio Hjallis + Kummola + Jokerit + maajoukkue + "ihan mottipäinen summa" ? Eli olisiko Shedden ihan oikeasti ollut pidettävissä?
 

muropakkaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sikäli mikäli Penan aika TJ:nä on todella käymässä vähiin, niin toivottavasti uus mies (kuka ikinä onkaan), on remmissä heti syksystä. HIFK:n sopimus tilanne kaudeksi 2008-2009 on lievästi sanottuna kehno. Nopeasti katsottuna vain kahdella pakilla(Pikkarainen & Heikkinen) ja kahdella hyökkääjällä(Kuhta & Pesonen) on sopimus vuoteen 2009!
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Voi olla mutta jotain miehessä täytyy olla jos hän on ollut ensimmäinen eurooppalainen valmentaja Nhl:ssä.
JHag tähän jo vastasikin, ja muistaakseni Blackhawks'ien silloinen toimitusjohtaja, Mike Smith, oli/on Alpon hyvä ystävä, joten ehkä suhteilla oli myös merkityksensä nimittämiselle. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Mitä tulee Baxterin pelityyliin, niin jos IFK:n ensi kauden peli näyttää vähänkin samalta kuin viime kauden viimeinen Kärppä-peli, niin olen hyvin tyytyväinen. Sen pelin pilasi IFK:n hyökkääjien puukätisyys, mutta onneksi sille osastolle on saatu vahvistusta Vescen (ja Salmelaisen) muodossa.

Edit. Mainittakoon, että Smith toimi ennen Blackhawks-aikaa Toronton varatoimitusjohtajana (97-99), jossa Alpo oli, kas kummaa, kakkosvalmentajana. Tietääkö muuten kukaan todellinen syväkurkku sitä, onko Alpo - Smith -akseli ollut aikoinaan ajamassa Tuomon siirtymistä IFK:hon? Tuomo oli Chicagon varaus, Smithin ystävä Alpo IFK:n silloinen valmentaja, Smith tiesi Alpon kyvyt kehittää nuoria pelaajia => Tuomo siirtyi IFK:hon.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Johannes; HIFKin hyökkäys on mielestäni todella asiallinen, itse joukkue on pahasti epäbalanssissa. Pakisto + mv eivät ole läheskään hyökkäyksen tasolla ja Lundellhan nimenomaan tarvitsisi luunkovan pakiston yltääkseen parhaaseensa. Nyt hänen edessään häärii mikkihiiriä ja kokemattomia junnuja. Ennustan, että HIFK:lle käy tästä syystä samoin kuin Binghamptonille AHL:ssä. Lopussa jaetaan mitalit aina niille jengeille, joiden joukosta löytyy liigan paras pakisto ja mv - vrt. HIFK 97-98. HIFK on heavyversio entisaikojen HPK:sta ; liigan eniten voimahyökkääjiä, erinomaisia taitohyökkääjiäkin, mutta alakerta - huh! Lisättäköön tähän vakiolause: Olen helvetin mielelläni väärässä. Ja ilahdun siitäkin, jos olen väärässä Baxterin pelikonseptin suhteen.

Tässä on juuri se analyysi, jota olen itsekin tuonut esiin eli onko Pentti onnistunut tälläkään kaudella, toki kausi ei ole vielä edes alkanut, mutta silti tämä hehkutus on ollut HIFK:n ensi kauden jengiä ajatellen ylisuurta. Samahan on tilanne ollut joka kaudella, sitä yhtä lukuun ottamatta eli epäbalanssi sopii hyvin HIFK:n arvoksi, jos sitä näin voidaan karrikoiden tulkita.

Täällä on aikamoinen konsensus meneillään ja se on tavallaan hyvä merkki eli ilmeisesti lähes kaikki, muutamaa punasilmäisintä lukuun ottamatta, ovat huomanneet, että muutos on pakollinen. Johanneksen vaatima arvokeskustelu ei ole huono ajatus ja lopputulema keskustelusta olisi hyvä tuoda julki, toivon HIFK:n uusiutuneen johdon huomioivan tämän.

Suurin uhkakuva on mielestäni se, että Pentti tekee nyt pari onnistunutta hankintaa (maalivahti ja liideri puolustukseen), jonka jälkeen Baxter puolustaa HIFK:lle mestaruuden, minkä jälkeen hallitus toteaa, että kaikki on hyvin ja näillä mennään jatkossakin. JHag veti esille kaudet Kekäläisen aikana ja sen jälkeen, mutta tilannehan on jatkunut HIFK:ssa jo 25 vuotta kohta, jonka jälkeen olemme tasaisesti tippuneet liigan parhaisen seurojen vauhdista, mutta kiitos suuren talousalueen olemme kestäneet heikolla seurajohdolla kuitenkin keskikastissa.
 

Kurt

Jäsen
Sikäli mikäli Penan aika TJ:nä on todella käymässä vähiin, niin toivottavasti uus mies (kuka ikinä onkaan), on remmissä heti syksystä. HIFK:n sopimus tilanne kaudeksi 2008-2009 on lievästi sanottuna kehno. Nopeasti katsottuna vain kahdella pakilla(Pikkarainen & Heikkinen) ja kahdella hyökkääjällä(Kuhta & Pesonen) on sopimus vuoteen 2009!

Tuossahan olisi loistavan penamainen lopetus toimariuralle.

- En mä jaksanut neuvotella jatkoja yhdellekään pelaajalle, kun mun soppari oli joka tapauksessa loppumassa 30.4.

Kenties samanlainen sisäänajo uudelle toimarille vtj-tittelin kautta kuin Penalle aikoinaan. Uusi kaveri (vtj.) voisi syksyllä opetella talon tavoille, näyttää naamaansa yhteistyökumppaneille, neuvotella jatkot omille ja kirjoittaa hienoksi PowerPoint-esitykseksi HIFK 2008-2012 vision. Keväällä sitten joukkue ja valmennus lopullisesti kasaan, ja toukuun alusta Kalifiksi Kalifin paikalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös