HIFK - Playoffs 2010

  • 169 089
  • 585

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin paljon kuin eilinen tappio vituttaakin, pakko tässä on uskoa parempaan huomiseen. Nyt ei auta jumittaa kuuppaa yhtään, vaan on lähdettävä pelaamaan peli kerrallaan sarjaa. Ja itseasiassa uskon, että molemmat jengit ovat näin pystyneet tekemäänkin. Siitä kertoo se, että IFK hoiti keskiviikkona Kerhon, vaikka kärsi katkeran jatkoerätappion himassa maanantaina. Perjantaina Kerho nuijittiin 7-0 maanrakoon. Eilisen pelin alku osoitti, että joukkue oli hereillä ja asenne kunnossa. Mitään viitteitä leijumisesta ei ollut havaittavissa.

Kerholla tilanne taas oli eilen se, että alla oli nöyryyttävä tappio ja suurin osa pelaajista oli ihan selvästi aloittanut keskittymisen lauantain peliin jo perjantaina kesken pelin. IFK:lla tilanne ei tietenkään ollut sama, koska pelattiin kotiyleisön edessä ja joukkueelta tuntui onnistuvan aivan kaikki. Ja kun peli kulkee, sitä jaksaa pelata paljon paremmin, vaikka jaloissa jo painaisikin. Voitoista pitää nauttia ja saattaa olla, että jätkät lopulta ihan huomaamattaankin laittoivat liikaa energiaa peliin matsin ollessa selvää pässinlihaa.

Kun eilen sitten IFK johti 3-1, HPK:lla oli tavallaan jo toinen jalka kesälomalla. Edellisenä iltana oli otettu nekkuun, IFK johti heidän kotikaukalossaan ja fanitkin ottivat suvereenisti heidän hallinsa haltuun. Edessä siinsi peli maanantaina Stadissa. Samassa kaukalossa, missä heille ei annettu mitään mahdollisuutta. IFK on ollut tämän tiukan sarjan ennakkosuosikki jo siksikin, että IFK on IFK. Iso ja mahtava ja tänä vuonna pelitkin ovat sen todistaneet. Kerholla ei siis ollut juurikaan paineita, ainoastaan mahdollisuuksia.

Ensin IFK sössi oman yv:nsä kommunikaatiovirheeseen ja löysäilyyn ja Kerho sai puolivahingossa kavennuksensa. Tasoitusmaali vaihtoi suuntaa Kimin mailasta ja HPK:n kova työ oli palkittu. Yhtäkkiä myös oman joukkueen kannattajat heräsivät ja Kerho sai hengen päälle. Ja edelleenkään, heillä ei ollut hävittävää, koska he kuitenkin olivat tulleet kahden maalin takaa tasoihin. IFK:lla sen sijaan oli hävittävää, paljonkin. Näinkö tässä taas kävi ja tulee käymään? Se ei ole heikkoutta, vaan inhimmillistä, että pelaajien päässä käy moisia ajatuksia. Niistä pitää vain päästä yli. Ja niin IFK itse asiassa ihan miehekkäästi tekikin.

Kolmannessa erässä IFK oli jo totaalisen puhki. Ja kun pää ei toimi, ei toimi jalatkaan. Siksi Jalonen kai ohjeistikin pelaamaan tarkasti ja fiksusti. Se vain meni vähän yli ja homma meni siihen, ettei IFK lyönyt painetta HPK-päätyyn montaakaan kertaa. Viimeinen erä oli täydellinen väsytystaistelu, jonka IFK tavallaan voitti, koska erä päättyi 0-0.

Jatkoerä oli sitten totaalimunaamisen esimerkki. Ensin 6 äijää kentällä ja IFK alivoimalle. Siitä selvittiin onnenkin avulla. Sitten saatiin mahdollisuus ylivoimalla, mutta eihän siitä mitään tullut. Pää ja jalat jumissa. Sitten Ramstedtilta huolimaton kiekon purku katsomoon ja Kerholle ylivoima. Lopulta peli sai päätöksensä, kun Viitaluoma teki HPK:n etukäteen sovitun kuvion jälkeen hienon maalin. Loppu, slut.

Nyt on jostain löydettävä voimaa nollata pää. Kerholla on tavallaan henkisesti yliote, koska he ovat kaksi kertaa tulleet kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, vieneet jatkoille ja poistuneet voittajana. Toisaalta, IFK on kaksi kertaa pystynyt varsinaisella peliajalla hoitamaan homman suvereenisti. Ei sekään arvoton asia ole itseluottamuksen kannalta. Nyt pitää vain pelata vaihto ja peli kerrallaan. Ja virheistä pitää ottaa opiksi. Myös valmennuksen on oltava hereillä. Tiukassa paikassa pitää olla pokkaa penkittää pelaajia ja nostaa joku toinen tuoreemmilla jaloilla takaisin "pelaavaan" kokoonpanoon. Esim. Ramun paikka ei ole ratkaisuhetkillä, kun käydään tiukkaa puolustustaistelua. Mikke oli eilen jopa huono. Annettakoon se hänelle anteeksi, eikä peli siihen kaatunut, mutta turhaa tasoitusta siinä annettiin kyllä. Turhan vaikeaksi menee taas. Mutta kyllä tästä noustaan vielä.
 

Stigu

Jäsen
Tukka-Jukka oli kyllä tehnyt kotiläksynsä hyvin eiliseen peliin: IFK voitetaan 1) pysymällä pois boxista 2) menemällä kentän kipualueelle, eli IFK:n maalin eteen, ja 3) pitämällä luistelutempo yllä. On helppo arvata, että Tukka-Jukka tulee käyttämään samoja vahvuuksia huomisessa pelissä. IFK:n on vastattava tähän kovalla karvauksella ja fyysisyyttä lisäämällä.

IFK:n akilleen kantapää tämän kauden pleijareissa tulee olemaan puolustus: IFK:han pelaa käytännössä viidellä pakilla: Kanki, Mara, Söde, Clarke ja Kurvinen ahertavat noin 25 minuuttia pelr peli, ja Haverinen pelaa about 10 minuuttia per peli. Tuo epätasapaino ei voi olla näkymättä kentällä.Tuohon vielä päälle Kurvisen vajaakuntoisuus, niin kyllä tulee Lupaschukia ikävä.

Samoin ihmetyttää Jerry Ahtolan pieni peliaika. Perkele, Ahtola on kuin luotu pleijareihin, mutta silti hän pelaa jämäminuutteja. Varsinkin seuraavassa Hämptonin pelissä siirtäisin Jerryn kylmästi ykköseen Granlundin tilalle.

No, mitään ei ole vielä hävitty, mutta eipä tuo IFK:n tilanne mitenkään hyvältäkään näytä. Huominen matsi olisi aivan pakko voittaa.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Tukka-Jukka oli kyllä tehnyt kotiläksynsä hyvin eiliseen peliin: IFK voitetaan 1) pysymällä pois boxista 2) menemällä kentän kipualueelle, eli IFK:n maalin eteen, ja 3) pitämällä luistelutempo yllä.

Tukka-Jukka on vienyt Nokkaa kybällä koko sarjan ajan. HIFK:n rosterilla jokainen häviö HPK:lle on persraiskaus penkin takana patsastelijoille.
Nokan pitää löytää melko iso kani hatustaan välttääkseen totaalisen nöyryytyksen.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tukka-Jukka on vienyt Nokkaa kybällä koko sarjan ajan. HIFK:n rosterilla jokainen häviö HPK:lle on persraiskaus penkin takana patsastelijoille.
Nokan pitää löytää melko iso kani hatustaan välttääkseen totaalisen nöyryytyksen.

Mitäs ihmettä? Missä vaiheessa HPK muuttui luuseriporukaksi, jollei "ei saa hävitä yhtään matsia"?

Pari faktaa:

-HPK oli runkosarjan 5.
-HPK voitti viimeisestä 21 ottelustaan 14.
-HIFK ei onnistunut voittamaan kerhoa Hämeenlinnassa kertaakaan

Tästä pitikin tulla tiukka sarja, ja nyt se on sitä. Uskon, että tämä homma ratkaistaan viimeisessä ottelussa, jonka ifk hoitaa kotonaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mitäs ihmettä? Missä vaiheessa HPK muuttui luuseriporukaksi, jollei "ei saa hävitä yhtään matsia"?

Pari faktaa:

-HPK oli runkosarjan 5.
-HPK voitti viimeisestä 21 ottelustaan 14.
-HIFK ei onnistunut voittamaan kerhoa Hämeenlinnassa kertaakaan

Tästä pitikin tulla tiukka sarja, ja nyt se on sitä. Uskon, että tämä homma ratkaistaan viimeisessä ottelussa, jonka ifk hoitaa kotonaan.

Aamen. Meillä oli oma momentumimme katkaista HPKn hyvä lento eilen kun johdettiin 3-1. Menetimme momentumimme ja that's it. Nyt palataan siihen, mitä ennustettiin ennen sarjaa, että on joko kuuden tai seitsemän pelin sarja ja sitähän se nyt on.

HPKlla oli todella kova lento ennen poffeja ja joukkueella homma toimii, niin kuin meilläkin sitten kun palaset loksahtavat.

Ennustan myös, että IFK jatkoon otteluvoitoin 4-3. Ja on hyvinkin mahdollista, että HPK vie ensin petoluolalla yhden ja IFK kaksi viimeistä. Tässä sarjassa kaikki on mahdollista.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Tilastojen valossa HPKn pohjat pelata perääkäisinä päivinä on IFKta selvästi paremmat, eli ei ehkä niin yllättävä kolmas erä eilen. Ei välttämättä ihan vailla pohjaa puheet IFKn väsymisestä.

HPKn voittoprosentti niissä matseissa jolloin myös edellisenä päivänä ollut peli = 5/8 = 62% (eilinen mukaan lukien). IFKn vastaava 2/7 = 29%.

Toivottavasti yksi tarpeellinen lepopäivä auttaa, eiköhän huomisen pelin voittaja jatka eteenpäin.

Oli tämä tilasto miten pätevä tahansa, tässä piilee se IFK:n iso vaara. En usko siihen, että IFK kavereilla olisi huonompi kunto. KJ osaa kyllä pitää kunto puolesta huolen. Mutta se on selvää, että jos pelataan peräkkäisinä päivinä, kärsii siitä aina se taitavampi joukkue.

Nyt jos IFK hoitaa pelin tänään ja HPK taas kotonaan, on viimeinen peli heti putkeen Helsingissä. Siinä vaiheessa pelin voittaa henkisesti parempi joukkue ja joukkue, jolla on valmentaja, joka hallitsee psyykkauksen. Ja ikävä kyllä KJ häviää tässä osa-alueella 100-0.

Minä veikkaan, että HPK menee jatkoon, jos IFK ei voita tänään ja keskiviikkona. Ja vaikka voittaisikin seitsemässä pelissä, on jalat ja kroppa puhki välierissä, ellei sitten Kalpa mene jatkoon myös seitsemännessä pelissä. Jos Tappara hoitaa sen sarjan, me saadaan vastaan täysin levännyt TPS, joka omaa sellaisen itseluottamuksen että oksat pois.
 

Stigu

Jäsen
Minä veikkaan, että HPK menee jatkoon, jos IFK ei voita tänään ja keskiviikkona.
Niin, tuohan ei ole veikkaus, vaan ns. tautologia.

Itse taas veikkaan, että IFK ei mene jatkoon, jos se häviää tänään.

Kun katsoo noita tämän kauden potentiaalisia mitalijoukkueita, niin witutus IFK:n mahdollisen ennenaikaisen tippumisen johdosta on erittäin suuri: JyP lienee tämän kauden mestari, mutta Tappara ja tepsukka olisivat molemmat täysin lyötävissä. Eli hopeamitali on oiekastaan kahden voiton päässä :).

Toisaalta kahden tappion päässä on myös täydellinen nöyryytys. Jos IFK seuraavat kaksi ottelua häviää, on kausi kyllä kaikilla mittareilla ns. normikausi, eli fiasko.
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on pääsiäismatkailut matkailtu ja illalla odottaa sohva. Sarja kutistuu kutistumistaan ja nyt on sitten jäljellä paras kolmesta. Olihan joo erikoiset tuplapelit nuo edelliset. Lähes viisi erää homma hallussa ja voitot 1-1!Ensimmäisessä näkyi se, mitä tällä hyökkäyskoneistolla saa aikaa, kun kaikki toimii. Toisessa matsissa hymyilytti sen tälläkin palstalla kuuluisaksi tulleen toisen erän loppupuolelle saakka. Harvoin on viimevuosina ollut niin hjyva fiilis, kuin mitä se oli Haatajan paukautettua 1-3. Ja siihen vielä se ylivoima perään... Mutta sitten tultiin korkealta ja kovaa. Kun ylivoimalla kolahti omissa, niin kellot alkoivat pahasti soida päässä, sen verran ovat nämä draamankaaret vuosien mittaa sielunelämääni tunkeutuneet. Ja menoahan se sitten oli.

Mutta tosiaan tänään uutta matoa koukkuun. Kotietu ja materiaali on edelleen HIFK:n vahvuus. Ainoa uhkakuva löytyy osastolta henkinen kantti, mutta sekin niin sanotusti omissa käsissä.
Tänään maali noin ekaan kymppiin ja ralli päälle. Ja keskiviikkona vahingoista viisastuneena moottoritielle.
 
Viimeksi muokattu:

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Tänään tyylikäs kotivoitto. Räkävoittoja IFK ei osaa ottaa. Viime peli vieraissa ei ollut huono, sitähän IFK vei totaalisesti aina Kerhon AV-maaliin saakka. Pelissä ei ollut mitää hätää, mutta jokainen pelejä itse pelannut tietää, että vieraissa maalin johto on just sitä itseään. Kotijoukkue laukoo joka paikasta, ja ajaa jokaisen kiekon perässä maalille saaden näin kotiyleisön mukaan touhuun. Niin IFK:kin tekee kotiotteluissa.
Ihmettelen muutamaa asiaa:
- Jerry Ahtolan pelipaikka. Kyseessä tyylipuhdas maalintekijä. Ja miehellä palava halu tehdä maaleja. Ei näitä ole koskaan liikaa.
- Kuhdan käsitys pelitaktiikasta. Minusta näyttää että mies luistelee milloin milläkin puolella kenttää vailla mitään "suunnitelmaa". On ns.CamelBoots mies. Kulkee omia polkujaan...
- Norosen ylihakeutuminen hanskan puolelle usein, kun Nortti saadaan sivuttaisliikkeeseen. Kilven puolelle jää metrin verran tilaa takakulmaan.
Viime pelissä syy ehkä selvisi, sillä KAKSI kerhon maaleista meni hanskan puolelta sisään.

MUTTA kotona IFK voittaa tänään. Veikkaan 5-1. Kun Noronen tuli joukkueeseen, tuntui hyvältä. Eikä se tunne ole mihinkään muuttunut.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
HIFK oli ainakin tänään aivan totaalinen pussy-joukkue. Kotiareenalla aivan vitunmoista peruuttelua, passiivista taklaustenvälttelyä. Koko pelin kuvan tiivisti aika hyvin tuo Norosen ajelu. Maalin takana veskaria päähän, ja kukaan ei tee mitään.

IFK:ta kannustin (ja kannustan edelleen) tässä sarjassa, mutta on niin pirun hengetöntä laamailua, ettei jatkopaikkaa ainakaan toistaiseksi ansaitse.
 

HemmoP

Jäsen
Jos IFK häviää tämän sarjan menee kaikki IFK kama vintille ja en käy katsomassa enkä kannata joukkuetta ennenkuin seuraavan kerran pelaavat finaalissa. txt-tv:stä voin silloin tällöin katsoa miten kausi etenee.

Tähän paskaan on nyt hihat palamassa lopullisesti. Paikanpäällä nähdyt -80, -83 (vain yksi matsi :( ) ja -98 mestaruudet ja lähes kaikki kotiPO-matsit on nyt tasapainotettu unholaan yli kymmenvuotisen sen ja sen syyn takia perseilyllä.

Ei vain kiinnosta enää. No, keskiviikkona vielä töllön ääressä ja perjantaina hallilla, mutta sitten: adios.

kuinka ollakkaan, Ifkipifki ryytyy aivan täysin ja TukkaJukka kyykyttää kolvia mennen tullen. No, onhan hpk johtanut koko sarjaa sen mitä, viisi minuuttia ja nyt muutama sekunti päälle...

rupeaa sanat loppumaan miten ennustettavaa ifkin käyttäytyminen playOFFeissa on
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Petteri Sihvonen sanoi Radio Jannessa ensimmäisen erän aikana, että IFK tulee todennäköisesti kompastumaan tähän peruutteluun, jos se jatkaa sitä ja sanoi samalla, että uskoo Jalosen olevan sen verran jääräpää, että ei lähde taktiikkaa muuttelemaan. Oikeassa taisi olla.

Vituttaa aivan älyttömästi.

Jos seuraavan pelin jälkeen päättyy pelit, niin vaadin Jalosen pään vadille. Epäonnistunut työssään taas kerran.
 
Viimeksi muokattu:

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vitun marjat.

Meidän huippu-urheilijoilta on loppunut kunto aikaa sitten. Kolme kertaa HPK mennyt lopussa ohi niin että hurahtaa. Mitä pidemmälle mennään niin sen enemmän ollaan perässä. Keskiviikko on pelkkä muodollisuus. Kausi oli sitten tässä.

Leukaa taas rintaan ja kohti kesän viettoa.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Ensinnäkin onnittelut HPK:lle hyvästä vieraspelistä ja henkisen ylilyönnin ottamisesta. Vittumaisinta kiekkoa Rautakorpi liigassa peluuttaa ja olisikin suuri palvelu Suomalaiselle jääkiekolle, jos mies vetäytyisi ulkomaille harrastamaan kahvaamistaan ja mailasta kiinnipitämistään.

HIFK oli tänään liian vaisu sekä henkisesti, että fyysisesti. Tässä näkyy hyvin kuinka kokematon joukkue näissä peleissä on. Jalonen sanoi ennen peliä ja pelin aikana, että fyysisyyttä on joukkueelta tilattu ja aktiivista peliä, mutta kokematon joukkue puristaa liikaa, eikä uskalla pitää kiekkoa tarpeeksi ja toteuttaa systeemiä. Paljon pitää tapahtua, että jatkoon mennään, mutta en jaksa olla normi negatiivinen kannattaja vaan jaksan uskoa omiin.

Noronen oli tänään myös huono. Paljon irtokiekkoja maalinedustalle. Huonoja sijoittumisia ja turhaa mussutusta tuomareille. Pää pystyyn niissä tilanteissa ja turha itkeä, jos nyt tuomari ei ihan kaikesta vihellä.

Ylivoima oli tänään huonoa vaikka maaleja tulikin. Tuuria oli mukana, mutta tämän osa-alueen tulee parantua helvetisti seuraavaan, jos voitto halutaan.

HPK:n liike tulee esille erien lopussa. HIFK:n pelaajat ovat nähtävästi niin iso kokoisia, että kuluttavat energia enemmän, vaikka Jalonen tasaisesti joukkuetta peluuttaakin. Voimat loppuvat jokaisen erän viimeisellä viidellä minuutilla HPK pääsee omille alueilleen tuolloin helposti. Tähän tulisi reagoida seuraavassa pelissä.

Loppuun pakko todeta vielä, että viiksivallu Ringbom(vai miten se kirjoitetaan) pilasi tämän ottelun kahdella karmealla virheellä.
 

HemmoP

Jäsen
Piti ihan katsoa tilastoa uudestaan: puhtaita 5-5 tehtyjä maaleja kuudessa ottelussa peräti neljä kappaletta

kyllähän tolla porskuttaa !

mikä on "VT"-maali, Hirschon seitsemäs ?
 

Makkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC
Koko pelin kuvan tiivisti aika hyvin tuo Norosen ajelu. Maalin takana veskaria päähän, ja kukaan ei tee mitään.
Öh, kyllä siinä joku (en muista kuka) lähti heti noutamaan. Ei lähtenyt kerholainen mukaan.

Mitä siinä Hirson tilanteessa tapahtui? Tuliko oma vai vieras maila päähän?

Ihan hifkin pelihän tää (taas) oli. Vikan erän eka puolikas oli ihan totaalista myllytystä ja oli aika paskaa tuuria jo ettei peliä ratkaistu silloin. Sitten joko loppui jalat tai alkoi nenän "peruuttelu". No, keskiviikkona uudestaan. Ei tätä kauheasti ehdi murehtia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
HIFK on syömässä itse itsensä ulos jatkosta. Surullisin kuva tästä oli se, kuinka HIFK odotteli ylivoimalla erän päättymistä pitämällä kiekkoa oman maalin takana. Harvoin näkee HIFK:lta näin passiivista pelaamista. Oikeastaan missään vaiheessa ei laitettu HPK:n pakeille painetta. Minusta menee 100 prosenttisesti valmennuksen piikkiin ja vaikka Nenä puhuu aktiivisemmasta ja fyysisemmästä kiekosta, ne ovat vain sanoja mediassa. Teot puhut toista ja niihin on uskominen. Vielä on kuitenkin toivoa, mutta se vaatii pelitavassa muutoksia.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä on kuitenkin toivoa, mutta se vaatii pelitavassa muutoksia.

Entisinä aikoinan Nenä olisi tänään koutsannut viimeistä kertaa ja penkin takana keskiviikkona olisi uusi mies. Ja pakko myöntää, en panisi vastaan. Nenä epäonnistuu IFK:ssa kolmannen kerran, näin se vaan menee.
 

Makkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC
Entisinä aikoinan Nenä olisi tänään koutsannut viimeistä kertaa ja penkin takana keskiviikkona olisi uusi mies. Ja pakko myöntää, en panisi vastaan. Nenä epäonnistuu IFK:ssa kolmannen kerran, näin se vaan menee.
Entisinä aikoina penkin taakse astelisi muuan Pentti tai sitten ei kukaan, ja hävittäisiin varmasti seuraava peli. Nyt on sentään vielä toivoa. Keskiviikon voiton jälkeen voimme sitten ylistää Jalosta fiksusta vieraspelistä.
 

Stigu

Jäsen
Minusta menee 100 prosenttisesti valmennuksen piikkiin ja vaikka Nenä puhuu aktiivisemmasta ja fyysisemmästä kiekosta, ne ovat vain sanoja mediassa.
Cobolilta jälleen kerran viisaita sanoja. Nokan puheet fyysisemmästä pelistä on vähän sama kuin astuisi aamulla autoon ja sanoisi:" Odotan, että auto ajaa minut täältä kotipihaltani duunipaikalleni". Perkele Nokka: sä olet se kapellimestari, joka ei pelkästään TILAA fyysistä peliä, vaan myös PITÄÄ HUOLEN, että joukkeu sitä toimittaa!

Kaudesta puuttuu enää Nokan legendaarinen kommentti " Joukkue ei ollut valmis voittoon".
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Nyt jos viimeistään kysytään HIFK:lta (pelaajat, valmennus) henkistä puolta. Tästä pari pakkovoittoa putkeen, niin itseluottamus nousee pilviin ja välierävastus on suupala. Tappion tietää HIFK:n vajoamista viideksi vuodeksi säälipleijarisijoista taistelevaksi seuraksi. Keskiviikkona tärkeä päivä kaikinpuolin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös