Kiinnostavia kirjoituksia.
Toisaalla vaaditaan joukkueeseen sijoittamista riskillä, jotta edes kiinnostaisi ostaa se kausari, mutta samalla kirjoitetaan, että on tyhmää budjetoida pleijareita mukaan pelaajabudjettiin... Eli mikä se riskinottaminen ja panostaminen silloin on?
Tähän pitäisi laittaa kauppaoppilaitoksen kurssikirjoja mukaan, mutta kyllähän se pelaajabudjetti lasketaan sen tulo-olettaman mukaan. Sitten jos haluaa riskeerata ja tuoda isoja kaloja, niin pistetään pikkaisen lisää. Tällöin monesti ne pleijarit tulee mukaan.
No oliko HIFK tyhmä niin tehdessään?
HIFK oli edellisellä neljällä kaudellaan ollut neljän sakissa ja kahdesti mitaleilla. Pikkaraisen ollessa valmennustiimissä pronssilla ja nelosena yhteensä 13 välieräpeliä pelaten suurta ja mahtavaa Kärppiä vastaan. Pikkarainen oli myös osoittanut pleijarikyvykkyyttään jo Mestiksessä. Joukkueeseen panostettiin huolella. Tuli Turusta, Saarista, Järvistä ja pleijareiden MVPtä Paajasta ynnä muita. Syksyllä, kun mietittiin, että panostetaanko lisää niin tilastot näytti kaikki siltä, että pelejä hallittiin (usein jopa suvereenisti), mutta maaleja ei vain tehdä. No tuodaan sisään M.Keränen ja Leskinen. Isoja maalintekijöitä.
Eikö tämä ole juuri sitä joukkueeseen panostamista mitä täällä kaivataan?
Sitten tammi-helmikuussa, kun tehdään viimeisiä päätöksiä talouden suhteen alkaa joukkueen pelikin parantua ja mm. Lyytinen löytämään virettä. Kaikki muistaa nuo hirveät 5 vikaa matsia, mutta ennen sitä HIFK keikkui n. 20 peliä kuntopuntarin kahden joukossa ja keikkui vaikka oli ukkoa loukkaantuneena. Salmelainen laskee, että kun saadaan ukot kuntoon, niin nelosketju on Tallberg-J.Keränen-X ja hankkii sen Tyrväisen sinne neloseen.
Kyllä mä GMnä silloin ajattelisin, että kova saa olla se säälipleijarijoukkue (jos sinne jouduttaisiin), joka meidät tiputtaa. Ja varsinkin, kun tällä kaudella oli niin kahden kerroksen väkeä.
Mä en nyt saa HIFKta tässä tyhmäksi jos on budjetoinut 2 puolivälierämatsia tai säälipleijaria mukaan.
Joku kirjoitti (oliko talousosiossa), että HIFKlla on tilinpäätösten mukaan sarjan kovimmat kiinteät kulut. Arvaahan tuon, kun stadin hinnat on mitä on. Se kait vähän selittäisi tuota miksei 7000 katsojan keskiarvolla saa enempää taloudellista dominointia kuin 4000 katsojan Raumalla.
Mutta se myös tarkoittaa, että HIFK ottaa joka kuukausi, kun ei ole yleisötuloja, enemmän takkiin, kuin muut joukkueet. Ja jos kautta ei pelatakkaan yleisölle, niin HIFK tehnee sen isoimman tappion.
Kassavajekonkursseja ymmärtävälle on aika selvää, että 6,2 miljoonan kassa, joka on jo nyt huvennut ei välttämättä olekaan mikään Roope Ankan loppumaton kolikkovuori.