HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 563
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuitenkin Hirson pitää nostaa tasoaan, koska eväitä on vaikka mihin. Kiben soisi jatkavan samaan malliin, enempää häneltä ei mielestäni voi vaatia. Saa toki parantaa, jos niikseen tulee...

Aivan samaa mieltä. Mutta suuri osa Pikun ja Kuhdan onnistumisista menee luonnollisesti ketjun sentterille ja osa tästä duunista on näkymätöntä. Hirsohan on Loppiin verrattuna se puolustava sentteri muutenkin. Steve Guollan kanssa ei koko 1-ketjussamme olisi nykyisenkaltaista harmoniaa. Kaikki kunnia Porthenille tsempistä, mutta jos hän olisi Hirson veroinen pelintekijä, olisivat myös Artun ja Lennun pinnat kovemmat, Jebestä itsestään puhumattakaan.

Kiben yhtälöhän on nyt juuri todella yksinkertainen ratkaistava: hänelle on kaivettu kuntovalmennuksen kautta vanhat kunnon jalat! Niinpä Kibe on isolla jäällä erityisen elementissään (Ilmalassa nähtiin tämä, Rauman askin koosta mulla ei ole tietoa). Toinen, josta Kibeä pitää kehua: hän on juuri nyt vittumaisen hyvä karvaaja ja av-pelaajakin. This kinda Paloposti really works! Ja Jortikka, tuo vanha kyrpänaama, on ollut tässäkin lausahduksessaan oikeassa. Näin hän sanoi laiskalle Kai Nurmiselle: "Jos sul jumalauta ei ole jalkoja niin ei sul o enää käsiäkään!! Ja mitä käyttöä mulla pitäs olla kädettömälle ja jalattomalle äijälle!"
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan samaa mieltä. Mutta suuri osa Pikun ja Kuhdan onnistumisista menee luonnollisesti ketjun sentterille ja osa tästä duunista on näkymätöntä.
Mielestäni on myös turhaa saivartelua valittaa Hirson peliesityksistä, kun Piku-Hirso-Kibe -kolmikko edustaa tällä hetkellä HIFKn parasta osaamista. Hirso voi minun puolestani haahuilla kentällä flegun oloisena vaikka koko loppukauden, jos laitahyökkääjät tekee tulosta. Ja Hirsollehan on nimenomaan hyvin ominaista se, että tämä näyttää raivostuttavan laiskalta liukujalta kentällä, mutta siinä sivussa tekee (väärin tehtyjä) tehopisteitä 1 per peli keskiarvolla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni on myös turhaa saivartelua valittaa Hirson peliesityksistä, kun Piku-Hirso-Kibe -kolmikko edustaa tällä hetkellä HIFKn parasta osaamista.
Ykköskentän pitää yleensä edustaakin sitä parasta osaamista. Tulosta on tullut ihan kohtalaisesti, kyllä. Mutta jos otetaan esimerkiksi viime perjantain kotipeli Tapparaa vastaan, niin kyllähän silloin sekä Hirso että Piku olivat aivan kujalla. Kuhta teki silloinkin hyvää duunia, mutta tuossa pelissä ainoa toimiva ketju oli Porthenin poppoo. Itse ainakin odottaisin Hirsolta terävämpää otetta varsinkin ylivoimapelissä. Juuri nyt, kun Loppi on poissa ja kakkosylivoimasta puuttuu kädellinen kapellimestari, pitäisi Hirson saada enemmän tulosta aikaan ylivoimalla. Tapparaa vastaan valmennus reagoi ykkösketjun alennustilaan siten, että iskussa ollut Lennu vaihdettiin Pikkaraisen tilalle ykkösylivoimaan, mutta eipä sekään silloin tuottanut tulosta. Hirson taidoilla pitäisi meikäläisen mielestä saada vähintäänkin yv-kuvio pyörimään jotenkin, mutta Tapparaa vastaan homma oli aika aneemista. En ole kaatamassa yv:n toimimattomuutta yksin Hirson niskaan, mutta häneen ne katseet ensimmäisenä kääntyvät ko. tilanteessa, ainakin meikäläisellä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Seuraavaksi veskari ja mv-valmennus, kiitos!

Viilataan sen verran, että ensin mv-valmennus ja sitten veska (jos tai kun edelleen on tarvetta). Ettei vaan pääse käymään niin, että Sakke eksyy ylipäätään samaan rakennukseen tuoreen laatuveskan kanssa.

Mitä ketjun pääaiheeseen tulee, edes sillä yksittäisellä pelillä ei muuten olisi niin väliä, mutta kun se vaikuttaa seuraavan ottelun katsojamääriin eli toisin sanoen käytettävissä olevan rahan määrään. Esimerkiksi viime perjantaina katsojamäärä ei olisi ollut lähelläkään seitsemää tuhatta kuten nyt, jos tiistaina olisi pitänyt poistua Ilmalasta päät painuksissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
... Hirson taidoilla pitäisi meikäläisen mielestä saada vähintäänkin yv-kuvio pyörimään jotenkin, mutta Tapparaa vastaan homma oli aika aneemista. ...

Tapparaa vastaan homma oli koko joukkueen osalta aika aneemista. Poikkeuksena oli Porthenin ketju toisessa erässä sekä joka vaihdossa hyvin tsempannut Kille. Mutta tämänhän totesit itsekin.

Mahdollisesti Hirso itsekin tuntee apinan kasvavan selässään, kun tietää, että (varsinkin) fanit odottavat (väärin tehtyjen) syöttöpinnojen lisäksi myös maaleja sekä säkenöivän hienoa koko kentän dominointia hyökkäyspäässä, mutta kuitenkaan hyvistäkään paikoista ei mene sisään. Tappara-pelissäkin oli pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta ensimmäisessä erässä mies veti kiekosta ohi ja kolmannen erän lopussa kiekko kolisi vaarattomasti päätylaudoitukseen. Varmasti maali helpottaisi kummasti.

Vaikka Hirso ei siis olekaan pelannut vielä aivan niin hyvin kuin voisi, en edelleenkään osaa olla kovin pettynyt miehen panokseen. 11 pistettä 10 pelissä on hyvä suoritus, ja ennen kaikkea koko ketjun peli kulkee hyvin. Tietenkään en pane pahakseni, jos Hirsokin osallistuu jatkossa maalintekoon.

Ja mitä tulee Hirson kakkossyöttöihin, niin jos ne on jotenkin vääriä syöttöpinnoja, ei kannata lukea pistepörssiä ollenkaan. Turha kakkosia on dissata, sillä ilman kakkossyöttöä ei tulisi sitä ykkössyöttöä, josta tehdään maali. Kun on kerran päätetty, että maaleille merkitään kaksi syöttäjää, niin turha sitä vastaan on purnata.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
1-ketjusta vielä: Niin, ainahan löytyy valittamista. Josta osa on turhaa. Mutta sellaista pelaajaahan ei ole olemassakaan, jolla ei olisi varaa parantaakin. Kokonaisuus on hyvä ja eipä ole tosiaankaan Guollaa & Vesceä ikävä näillä tehoilla ja tehdyillä maalimäärillä. Ihan kylmä fakta juuri nyt. Hirson ja Lopin viime kaudenkin pisteet olivat monien mielestä väärin tehtyjä ja lisäksi molempien joukkueet menestyivät HIFK:ta paremmin jo silloin, myöskin väärin. Tosta ei kannata pultata, vielä tullaan pitkässä sarjassa näkemään nykyistä parempaa Hirsoa ja mitä todennäköisimmin myös nykyistä huonompaa Hirsoa pessimistien iloksi. 40 pinnaa asetin itse Hirson "kipurajaksi" ja ennuste on juuri nyt hyvä. Kipurajakin on enemmän kuin Guollan tehot. Tästä näkyy vähän Hirson puolustavan roolin tulosta omiensa ja ketjunsa pinnojen lisäksi. Tehotilastot: Hirso +3, Kibe +3, Piku +- 0. Piku on pelannut osan kaudesta alemmissa ketjuissa ja keräsi miinuksensa sieltä.

Huomenna taas must-voitto kotona ja ettenkö vaan kuulisi auki olevien rotsien lepatusta? Odotan KJ:lta jämäkkää motivointia, ei tämä niin voi mennä, että vain edellä olevia voitetaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse odotan huomiselta 3 pisteen voittoa ja Allulta hyvää peliä maalissa. Toinen nollapeli putkeen tai enintään kaksi päästettyä maalia, niin olen tyytyväinen. Oletan, että muu jengi rykäisee vähintään sen normisuorituksen eli kolme maalia. Maalit saa tehdä kuka hyvänsä, sen suhteen ei ole erityistoiveita.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
40 pinnaa asetin itse Hirson "kipurajaksi" ja ennuste on juuri nyt hyvä.
Joka on muuten ihan liian vähän menestystä hakevan joukkueen ykkössentterille vaikka kipurajaa tarkoititkin. Huomioidaan sekin, että Hirso on perinteisesti kahtena edellisenä vuonna ollut alkukaudesta tehokas ja sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.
Viime vuonna oli laatusenttereitä useampi: Guolla, Murray (Vesce) ja nyt Lopin ollessa 4kk pois lepää paljon/liikaa pelkästään Hirson harteilla.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottomasti samaa mieltä, mikään muu kuin 3 pistettä huomenna ei kelpaa. Olisi kyllä idioottimaista olla laittamatta Allua maaliin.
Saipa on tähän mennessä hävinnyt kaikki vieraspelinsä, joten eiköhän tuokin sarja saada HIFKn toimesta poikki huomenna.

Joku tuolla aiemmin mainitsi, että jos loppukausi edetään 2 pinnaa per peli, niin sillä päästään neljän sakkiin. HIFKlla on nyt ennen maajoukkuetaukoa vielä 8 peliä jäljellä ja niistä voi mielestäni ihan realistisesti odottaa 16 pistettä sillä oletuksella tietysti, että joukkue pelaa tasollaan ja maalivahdit saa edes jotain kiinni. Realistisesti voi mielestäni odottaa pisteitä kertyvän seuraavasti:

vs.
Saipa (K) 3
Jyp (V) 0
JYP (K) 2
Pelicans (K) 3
Ilves (V) 2
Kalpa (K) 3
Jokerit (K) 2
HPK (V) 1

Yhteensä 16p. Jyväskylästä ja Rinkulalta on turha odottaa yhtä pistettä enempää, mutta kotona on pakko hoitaa "varmat" 3 pistettä Saipalta, Kalpalta ja Pelsuilta. Sen lisäksi kotona pitää pärjätä hyvin myös näitä ennakkoon kovia vastustajia vastaan, jollaiseksi luen edelleen myös Jokerit. Em. pistesaaliin myötä HIFK olisi tauolle lähdettäessä aika varmasti kuuden sakissa ja hyvissä kyttäysasemissa kärjen osalta. Siihen sitten tauon aikana (miksei jo ennenkin) pari vahvistusta ja hyvällä sykkeellä kohti loppukautta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahdollisesti Hirso itsekin tuntee apinan kasvavan selässään, kun tietää, että (varsinkin) fanit odottavat (väärin tehtyjen) syöttöpinnojen lisäksi myös maaleja sekä säkenöivän hienoa koko kentän dominointia hyökkäyspäässä, mutta kuitenkaan hyvistäkään paikoista ei mene sisään.
Eipä meikäläistä haittaa yhtään, jos Hirson pistesaldo runkosarjan jälkeen on esim. muodossa 1+60. Aivan sama, jos kerää pelkkiä syöttöpinnoja, jos joku muu tekee maalit. Lähinnä odotan näkeväni Hirsolta sen kaltaista dominointia, mitä nähtiin kauden avauspelissä narreja vastaan. Ei tosin ole eka kerta, kun kauden avaus antaa turhan suuria luuloja jostain pelaajasta tai koko joukkueesta, mutta kuitenkin, sen pelin perusteella olen odotellut Hirsolta vastaavaa näytöstä, eikä vielä olla moista nähty, vaikka pisteitä ropiseekin.

Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
Ja mitä tulee Hirson kakkossyöttöihin, niin jos ne on jotenkin vääriä syöttöpinnoja, ei kannata lukea pistepörssiä ollenkaan. Turha kakkosia on dissata, sillä ilman kakkossyöttöä ei tulisi sitä ykkössyöttöä, josta tehdään maali. Kun on kerran päätetty, että maaleille merkitään kaksi syöttäjää, niin turha sitä vastaan on purnata.
Totesin jo, että samalla tavalla niistä kakkossyötöistä pistesaldo karttuu, tarkoitinkin lähinnä tuota lauantain Lukko-matsia, kun herrat Kuhta ja Hirschovits olivat vertailussa. Eli vaikka Hirso sai syöttöpinnan kaikista kolmesta maalista, olivat ne kaikki kakkossyöttöjä. Paloposti puolestaan antoi sen ratkaisevan ykkössyötön kahdesti. Kuten jo sanoin, arvostan itse enemmän ykkössyöttöjä, mutten toisaalta purnaa yhtään sitä, että kakkossyötöstäkin annetaan piste. Mielestäni siis (peliä näkemättä) Kiben suoritus on ollut Hirsoa parempi Lukko-matsissa. Joka tapauksessa odotan Hirsolta näkyvää parannusta, vaikkei nytkään mitenkään huonosti ole mennyt. Mielestäni miehellä vain olisi potentiaalia parempaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joka on muuten ihan liian vähän menestystä hakevan joukkueen ykkössentterille vaikka kipurajaa tarkoititkin.

Pitää paikkansa 90% varmuudella ja sanoisin, että tulee pitämään paikkansa tällä kaudella 100% varmuudelle ainakin HIFK:ta koskien. Blues viime kaudelta oli suuri poikkeus: Öhman 39p, Viitaluoma 38p, Keller 44p...Nuo riittivät, koska Blues todellakin piti päästetyt maalit aisoissa. Meillä ei ole vieläkään kovin kova ennuste tämän osalta... :)

Mä lasken vanhana tilastonatsina pistekeskiarvoa reaaliajassa sillä tiedolla, että 4 sakkiin vaaditaan mitä todennäköisimmin vähintään 1,8 pinnaa. En aseta monimutkaisia välitavoitteita seuraavien otteluiden pistekeskiarvojen suhteen. Pinnakeskiarvo muuttuu joka matsin jälkeen ja tämänhetkinen 1,50 ei tule riittämään, se on fakta, vaikka liigan kovimmassa nousussa (kyllä) ollaankin juuri nyt. Joten kun asetan itse joukkueelle pistetavoitteita tuleviin otteluihin, en tsekkaile niitä keskiarvon perusteella, vaan lasken ihan kylmästi yhteen sen, mitä pitää saada, jotta liikutaan pistetaulukossa tavoitetasolle.

Edelliseen liittyen: Saipa + 2xJyp on tuotettava vähintään 6 pistettä: Nyt on pelattu 10 matsia ja pinnakeskiarvo on 1,50. Jos haluaisi laskea mikä pitää olla tulevien matsien pinnakeskiarvo, jotta saadaan kevääksi 1,80, niin näinhän se menee: 60 matsissa pitää saada 60 x 1,80 pinnaa = yhteensä 108 pinnaa, jotta ollaan 1,80 keskiarvossa. Nyt on 15 pinnaa, tavoitteesta puuttuu 108-15 = 93 pinnaa. Seuraavassa 50 ottelussa on siis saatava 93 pojoa eli niissä pitää saada keskimäärin 1,86 pinnaa. Tässä näkyykin välipinnakeskiarvojen ongelma: lopullinen tulos tähän "50 matsin" tavoitteeseen nähden saadaan vasta keväällä ja laskennasta tulee todella vaikeaa keskiarvoilla. 93 pinnaa puuttuu, se on iisimpi pitää mielessä. Ja vielä helpompaa on tämä: neljänneksiksi jaettuna 108 pinnaa = 27 pistettä. Sarjaneljännekset ovat hyviä tsekkauspaikkoja, silloin pitäisi olla 27 pinnaa kerättynä per kvartaali. Nyt HIFK:lla on 15 pojoa ja 5 matsia puuttuu ekasta neljänneksestä eli 12 pistettä pitäisi nyhtää viidestä ottelusta. Niinpä 6p seuraavasta kolmesta on minimitavoite ja senkin jälkeen kaksi seuraavaa pitäisi voittaa suoraan. Käytännössä HIFK on mitä todennäköisimmin jäljessä 27 pinnasta 15 ottelun jälkeen. OMV. Jos ollaan esimerkiksi 23 pinnassa, pitää meidän saada 4 pinnaa "hyvää" seuraavalta neljännekseltä eli onnistua 31 pinnan verran tokalla neljänneksellä.

Matsi kerrallaan mennään ja jos joukkue pystyy tuon kolmosen paikkeilla killuvan maalikeskiarvonsa, tehdään koko ajan jotain oikein. Maaleja ei saa päästää noilla Draperin lukemilla.

edit: Simon, ei huolta! Jos Hirso on tehnyt kauden lopussa 1+60, niin jotkuthan ovat tehneet noista syötöistä 60 häkkiä :). Syöttöpinnojen hienous, kakkossyöttöjenkin, on siinä, että ne ovat aina johtaneet maaliin. Lisäksi toteaisin -ei liity Hirsoon mitenkään, ihan yleisjuttua- että myös ns. kakkossyöttö voi olla hyytävän hieno. Esimerkiksi omalta alueelta tuleva millintarkka pitkä syöttö, joka vapauttaa meidän hyökkääjät 2-1 -tilanteeseen. Juuri siksi kakkossyötöt on otettu käyttöön, ne sopivat jääkiekon luonteeseen paremmin kuin se vaihtoehto, että ne jätettäisiin pois.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pakko myöntää, että en tiedä pelataanko runkkarissa tasan 60 matsia? No, sitten 1,80 pinnakeskiarvon loppupistemäärä vähenee 108:sta, jos pelataan alle ja sama koskee neljännesten pistevaatimuksia. Periaatehan on sama, mutta olisihan se helpottava tieto, jos 15 ottelun jälkeen ei tarvitsekaan olla 27 taulussa, vaan esimerkiksi 25 riittää. 27 pitää olla 15:n jälkeen, jos matseja pelataan tasan 60 ja koetetaan saada 1,80.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Pakko myöntää, että en tiedä pelataanko runkkarissa tasan 60 matsia? No, sitten 1,80 pinnakeskiarvon loppupistemäärä vähenee 108:sta, jos pelataan alle ja sama koskee neljännesten pistevaatimuksia. Periaatehan on sama, mutta olisihan se helpottava tieto, jos 15 ottelun jälkeen ei tarvitsekaan olla 27 taulussa, vaan esimerkiksi 25 riittää. 27 pitää olla 15:n jälkeen, jos matseja pelataan tasan 60 ja koetetaan saada 1,80.

58 matsia pelataan.
 

MaV

Jäsen
En lähtisi kyllä sanomaan Hirson tähänastista suoritusta erityisen vaisuksi tai laiskaksi, vaikka tehoja ei olekaan tullut niin paljoa kuin harjoituspelit lupailivat. Hirso on kuitenkin joukkueen kapteeni, Jalosen luottopelaaja, joka pelaa kaikki alivoimat, ottaa tärkeät aloitukset jne. Hänen onnistumistaan ei voida mitata pelkästään pisteillä. Peliaika 21:38 on suurin SM-liigan hyökkääjistä. Lopin ollessa poissa kuorma on todella suuri, ja mielestäni se näkyy esim. ylivoimapelaamisessa, joka ei ole ollut kovin terävää. Tietysti Hirson pelityyli on sellainen, että jos tehoja ei tule oikein paljoa homma ei näytä kovin dynaamiselta. Eli siis keskikaistalta ei mennä suoraan maalille, vaan lyödään jarrut päälle (samaa mitä Loppikin tekee) ja kiekkoa pelataan tarvittaessa myös alaspäin keskialueelta. Eihän tuo tyyli ole mihinkään muuttunut kahdessa vuodessa, vaikka yleispelaamisen taso onkin parantunut koko ajan. Jääkiekkoa voi kyllä pelata Hirsonkin tavalla, eli välttämällä kiekonhallinnan antamista vastustajalle.
 

Scoutti

Jäsen
Ehdottomasti samaa mieltä, mikään muu kuin 3 pistettä huomenna ei kelpaa. Olisi kyllä idioottimaista olla laittamatta Allua maaliin.
Minusta maalivahtien peluutus pitäisi aina seurata kaavaa, jossa edellisen pelin voittanutta veskaria ei vaihdeta. Tämä on looginen malli, jossa jokainen tietää miten toimitaan.
Samalla kenttäpelaajat saavat(toivon mukaan)huonon omantunnon kontolleen, mikäli hyvin pelannut veskari vaihdetaan kun ovat itse perseilleet.
Win-Win tilanne siis joukkueen kannalta ja veskareille selkeä ja reilu työnjako.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Meillä on liian vähän kiekollista ja liikkuvaa taitoa alakerrassa. Meidän pakistolla voisi -paradoksaalista kyllä- pelata aika hyvinkin ultrapuolustavaa kiekkoa, vai mitä Owen, jos luet? Nyt sieltä puuttuu se Ilkka Mikkola, Martti Järventie, Tommi Kovanen (kyllä...) ja/tai vastaava kaveri. Holmbergit, Haveriset ja Honkaset joutuvat liikkumaan viisikon mukana, tottakai. Ja KJ:n viisikolla on nenä ylöspäin, koska taktiikka on hyökkäävä. Seuraus: hitaat pakkimme roikkuvat turhan usein sinänsä oikeaoppisesti (viisikon etäisyydet!) ylhäällä, mutta vastustajan kontratessa heidän rajoittuneisuutensa tulee esiin.

Perkele JHag, sä sen sanoit! Juuri tässä on meidän suurin ongelma! Ei voisi paremmin sitä sanoa. Jos pelaamme pienin eroin pakkien ja hyökkäyksen kesken, meillä ei ongelmaa. Mutta jos erot vähänkin kasvaa, meidän hidas puolustus ei pysy perässä, kun kveri saa tilaa haastaa.

Hyökkäyssuuntaan meidän pelin lähtö on tällä kaudella ollut parasta sitten Erkan ja Ramin päivien. Siitä suurin kiitos KJ:lle, mutta myös pakeille ja koko viisikolle. On ilo huomata miten nopeasti saamme kiekon keskelle (hyvissä ajoin ennen keskiviivaa) sentterille jakelemaan sitä laitoihin. Ja tähän on useampi variaatio, jonka takia sitä vaikea estää. Tässä tärkeää pakin nopea avaus, laitureiden ja sentterin nopeat passit ja ajoitus. Tätä on kuulkaa treenattu ja hitosti! Ja se on toiminut paskoissakin peleissä.

Mutta pitkäsä juoksussa ei meidän pakeilla pärjätä, se on fakta. Ja maalivahtitialastot ei kerro yhtä totuutta: kuinka paljon laukauksista on tullut hyvistä paikoista. Ja uskallan väittää että meillä se prosentti on liigassa heikoin. Eli meillä pakit pelataan kahville liian usein, kun taas jotain Bluesia vastaan laukaukset tulee heikoista paikoista (ja saa tullakin).

Minä en vieläkään heittäisi Housua pois, mutta Brennanin heittäisin, ikävä kyllä. En ole koskaan hyväksynyt jalatonta ja kädetöntä pelaajaa, oli sitten kuinka hyvä nyrkki kaverilla tahansa. Vai mitä se Jortsu sanoikaan :)
 

Kurt

Jäsen
Joka on muuten ihan liian vähän menestystä hakevan joukkueen ykkössentterille vaikka kipurajaa tarkoititkin. Huomioidaan sekin, että Hirso on perinteisesti kahtena edellisenä vuonna ollut alkukaudesta tehokas ja sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.
Viime vuonna oli laatusenttereitä useampi: Guolla, Murray (Vesce) ja nyt Lopin ollessa 4kk pois lepää paljon/liikaa pelkästään Hirson harteilla.

Jep, ei riitä Hirsolta 40 pinnaa. Lopin loukkaantuminen nosti vaatimustasoa Hirsolta todella paljon, oikeastaan 50 pinnaa pitää tulla, koska muilta senttereiltä on aika turha odottaa juurikaan tehoja, satunnaisia maaleja ja syöttöjä toki tulee.

Kauden alla olisi ollut ihan jees tavoite senttereille: Loppi 45-50 pinnaa (1-sentterin tontilta) ja Hirsolle 40-45 pinnaa 2-sentterin tontilta. Mutta tämä tavoite ei päde enää, tunnetusta syystä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
58 matsia pelataan.

Thanks! Käytännössä tuo ei kauheasti muuta perusvaatimuksia. 58 x 1,80 = 104,4 pinnaa, pyöristetään tavoitteeksi yhteensä 104 pinnaa. 15 ottelun jälkeen pitäisi olla kasassa edelleenkin se sama 27 pinnaa. Tekaisin tuossa logistisen virheen äsken, kun totesin, että se muuttuisi jotenkin, vaikka kokonaispinnamäärän tarve putosi 108:sta 104:ään. Pinnojahan pitää nakuttaa eniveis 1,8 per ottelu ja 15 x 1,8 on tasan 27 - sama säätö kuin 60 ottelun sarjassa, mutta nyt jos ollaan jäljessä neljännestavoitteesta alussa, on meillä 2 ottelua vähemmän aikaa lusia eroa umpeen ja kumota se.

Owen: Juurikin näin. Olisi aika järjetöntä väittää nykyisen avauspelimme ja maalienteon jälkeen, että pakkimme ovat kokonaisvaltaisesti paskoja. Nykylätkässä ei hyökätä ilman pakkien olennaista osuutta ja meidän pakkimme ovat olleet erittäin selkeästi myötävaikuttamassa siihen, että olemme tehneet niin hyvin maaleja. Sen sijaan pakiston jalat ja osan jengistä pelisilmä eivät riitä nopeaan suunnanvaihtopeliin ja peruspuolustamiseen. Erikoinen tilanne, että siljalineosaston sällimme osaavat avata peliä ja tukea hyökkäyksiä hyvin, mutta puolustamisessa on vaikeuksia. Oikeastaan tarkkaan ottaen paluussa puolustusasemiin.

En osta sitä, että Pitkämäki olisi joutunut kärsimään poikkeuksellisen huonoista työskentelyolosuhteista SM-liigaympäristössä pakkien avun suhteen. Pelkästään se, että toinen mies maalissamme nakuttaa 7% paremmat tehot puhuu tätä vastaan. Tsekkasitko maalivahtiketjun clipistä esimerkkini Kärpistä? Tarkki torjuu vastaavia, mitä Pitkis päästää ja Kärppien pakit ovat yhtä kuutamolla kuin meidän. Imurointi on aina imurointi, vaikka oma jengi olisi tehnyt kuinka pahan mokan ennen sitä - et voi päästää liigatasolla suoraa vetoa kohti. Pitkiksen prossat ja GAA ovat pelottavan huonot. Liigan 21. huonoin veskari siitäkö syystä, että meidän kenttämiehemme eivät tue häntä tarpeeksi? Samaan aikaan toinen veskarimme on liigan 4. paras torjuntaprossaltaan. TPS on liigan huonoin joukkue, se on päästänyt 5 maalia enemmän kuin HIFK ja saavuttanut pinnakeskiarvon 0,67. Voidaan mitä luultavimmin lähteä siis siitä, että TPS:n pakit ovat selvästi HIFK-pakistoa huonompia. No, TPS-maalivahti Salakin torjuntaprossat varmasti HIFK:n pakistoa huonompien jätkien takana ovat 90,91% ja GAA 2,92. Pitkämäen lukemat ovat niin absoluuttisen huonot, että on väärin koko maalivahtien ammattikuntaa kohtaan jättää se huomioimatta - hän on 120% varmuudella yksin vaikuttanut HIFK:n päästettyjen maalien määrään ja siten myös pisteisiin. Jos Pitkis olisi torjunut edes Salakin tehoilla, hän olisi päästänyt 24 maalin sijaan 19 maalia eli 5 vähemmän. Ja nyt siis laskin, miten olisi mennyt, jos Pitkämäki olisi ollut edes ylivoimaisen liigajumbon maalivahdin tasolla. Näin summasin asiaa mv-ketjussa. Pelkkä Allun suoritustaso kumoaa Pitkämäeltä sen selittelykortin, että omat pakit ne tässä ovat suurimmat syylliset. Samojen jätkien takana Allukin on pelannut: Onhan se nyt päivänselvää, että nimenomaan veskarista löytyy suurin vika, jos kaksi jätkää saman joukkueen takana saavat torjuntaprossansa eroksi about 7%. Eikä sitä voi selitellä niinkään, että joukkue pelaa paremmin Allun edessä ja yrittää paikkailla Pitkistä. So what? Maalivahti saa sitä mitä tilaa ja Pitkämäki ei pysty tarjoamaan HIFK:lle kunnollisia voitonmahdollisuuksia. Uskomaton kaveri, kolme maalia vähintään mennyt aina sisään!
 
Viimeksi muokattu:

Stadista

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin jo varma, että tiistaina alkaa voittoputki, mutta sitten tuli suuria ongelmia. Backman pukee huomenna saipan paidan päälle. Se siitä sitten...
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
En ehdi ja jaksa nyt lukea tilastoja, mutta onko Allu pelannut pelinsä pääasiassa vieraissa (ainakin Saipa ja Lukko pelit)? Jos on, silloin selitys on aika luonnollista. Nimittäin vieraissa ei tilastollisesti tule niin paljon avopaikkoja omaan päähän kuin kotona. Niin hullulta kuin se kuuluukin, näin se vaan menee. Eli vieraissa pelataan aina varovaisempaa kiekkoa ja sen takia avopaikat ovat vähissä omassa päässä, vaikkakin laukauksia voi tulla paljon enemmän. Muutenkin en pidä siitä, että allun suhteen tehdään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kaveri pelannut vain muutaman pelin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Owen; Juu, venttaillaan lopullisia tilanteita, mutta Allu on saanut kahdessa noista kolmesta vieraspelissä aivan saatanasti laukauksia - eniten, mitä HIFK on joutunut vastaanottamaan, eikä Lukkoakaan vastaan seisoskellut kylmänä:

-Saipa-HIFK 1-1, Saipalla 44 laukausta, HIFK:lla 26
-Ässät-HIFK 7-3, Ässillä 47 laukausta, HIFK:lla 29
-Lukko-HIFK 0-3, Lukolla 32 laukausta, HIFK:lla 20

Näillä lopputuloksilla, mukaanlukien Porin rökäletappio, Allu on siis saanut torjuntaprossan 93,50%. Hän on torjunut 115 laukausta, päästänyt 8 maalia. Veikkaan, että kyllä siellä on ihan riittävästi ollut pahaa avopaikkaakin seassa :).

Kyllä mv-tilastot kertovat sen, että ainoa poikkeama normaalista on Housu yksin. Ja tottakai alaspäin. Muuten HIFK + mv pitävät yllä hyvän joukkueen profiilia: paljon laukauksia ja maaleja + torjutaan Allun teholla. Housu on pelannut 7, Allu 3 ja parikin matsia kun Allu saa lisää, ollaan aika lähellä lopullisia päätelmiä. Nytkään matsimäärissä ei ole eroa kuin 4 ottelua noiden kahden välillä.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Allu on siis saanut torjuntaprossan 93,50%. Hän on torjunut 115 laukausta, päästänyt 8 maalia.
Jos lisää matseja kaivataan AA:lle vertailupohjaksi, niin otetaan Nordic Trophy, jossa AA oli sattumalta selvästi Pitkämäkeä parempi pelaten 3 ottelua, 89 torjuntaa, 7 maalia, 92.13%.

Pitkämäen ja Ahlqvistin ero näkyi siis jo harjoituspeleissä, eikä ole muuttunut mitenkään kauden edetessä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pitkämäen ja Ahlqvistin ero näkyi siis jo harjoituspeleissä, eikä ole muuttunut mitenkään kauden edetessä.

Kiitokset viestistä. Juuri kuten pelkäsinkin. Allu on itse asiassa melko lähellä Lunkan profiilia (kun unohdetaan JL:n keväinen romahdus): pystyy pitämään prosenttinsa vakaasti 90:n päällä pääsääntöisesti. Mutta ei kyllä toisaalta ole sen kummoisempi kuin hyvä 2-maalivahti. Lunkan tapauksessa koetimme tehdä liki kolmekymppisestä 2-veskarista ykkösen, Allun kohdalla tähän on tietenkin enemmän aikaa. Mutta kyllähän Allu on tällä hetkellä parempi kakkoseksikin kuin Pitkämäki.

Otinkin jo esiin Draperin lukemat, joilla ei miehelle herunut mitään ymmärrystä ja Pitkämäki on napannut siis samat. Siltikään en koe, että häntä pidettäisiin suunnattomana ongelmana. Ilmeisesti Tompan aikaan ei vielä ollut suurta videoclippikokoelmaa, josta olisi voinut käydä kaivelemassa kaiken pakkien syyksi. Entäs se Lunkan viimekeväinen romahdus playoffeissa? Se näytti tältä eli vielä huonommalta kuin Draper ja Pitkis nyt: torjuntaprosentti 84,62 GAA (playoffeissa!) 5,95. Tästä voidaan päätellä ainakin se, että Lunkkaa ei oikeasti kannata kaivata takaisin. Lisäksi kysyn, että pitääkö Pitkiksen dyykata noinkin alas, ennenkuin myönnetään, että hän on niin huono, että pakkien sijoittumisen tsiigailu clipeistä on yhtä hyödyllistä ja järkevää puuhaa kuin Kiinan muurin maalaaminen vesivärisiveltimellä?
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Allu on siis saanut torjuntaprossan 93,50%. Hän on torjunut 115 laukausta, päästänyt 8 maalia. Veikkaan, että kyllä siellä on ihan riittävästi ollut pahaa avopaikkaakin seassa :).

Pitkämäen vastaavat: Torjuntaprossa 88,63%. Torjunut 187 laukausta ja päästänyt 24 maalia.
- Housu on saanut keskimäärin 26,7 laukausta peliä kohden
- Allu on saanut keskimäärin : 38,3 laukausta peliä kohden
Eli prosentuaalisesti melkein 50% enemmän laukauksia verrattuna Housuun.

Mietinkin tuossa että johtuuko Allun torjuntojen määrä siitä että puolustus luottaa siihen, että Allu koppaa ne helpot vedot ja siksi antaa laukausten mennä läpi. Näin ollen pystyvät parempaan puolustuspeliin. Housun kohdalla sekoillaan, estellään niitä vetoja, eikä pelata kunnolla miestä jolloin helpot laukaukset jäävät pois, mutta samalla puolustus vedetään kahville. Näin kärjistäen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös