HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 121 727
  • 22 268

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Elä saakeli yhdistä edes leikillään IFKhon meidän peliä. Se perkele vie herkot kokonaan, sillä se koko termi vituttaa niin ettei veri oikein kierrä.

No sitä siellä kumminkin käytetään pelaamisen rakenteena. Ei se silmät ummistamalla muutu ja Ojasen osaaminen vielä korostaa sitä. Ja sillä on kumminkin aika monta mestaruutta viime vuosina voitettu.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK voittaa Nokia Areenassa sitten, kun pelaa riittävän hyvin. Se on niin yksinkertaista. Ja karua. Nyt sieltä on jo yksi kokonainen piste saatu, joten sen pitäisi osoittaa, että mitään salaliittoa maailmankaikkeudella HIFK:ta vastaan ei ole.

Eilisessä Kalpa-pelin lehdistötilaisuudessa oli hyvää settiä molemmilta koutseilta, kannattaa kuunnella ajatuksella. Kalpan koutsi Karjalainen olisi hyvin voinut puhua myös osasta HIFK:n alkukauden pelejä. Tehottomuushan se meitäkin vaivasi ja tilanteita pelattiin väärin, siksi niitä pinnoja suhteessa kenttätilanteisiin menetettiinkin. Yhden maalin arvo on usein todella paljon enemmän kuin vain se yksi maali tai voitto, koska sillä yhdelläkin maalilla on merkittävä rooli siinä, miten pelaajat kentällä pelaa. Tämän näki ihan konkreettisesti torstain Kärpät-pelissä, koska Pakarisen yv-maali aivan tokan erän lopussa toi paitsi uskoa omaan tekemiseen ja jengin vain yhden maalin päähän erätauolle lähdettäessä, aiheutti vastustajassa vitutusta ja todellisen uhan siitä, että HIFK tulee entistäkin kovempaan vikaan erään. Ja jokainen jengi tietää, että meillä pelaa iso määrä vääntövoimaisia, kokeneita pelaajia. Ja kun nämä samat pelaajat ovat vääntäneet mehuja irti jo yli puolet pelistä ja joilla on "the eye on the prize" ja ovat yhden maalin päässä, kyllä se on väsyneelle vastustajalle henkisesti tiukka paikka. Varsinkin, jos se ei ole pelillisesti samalla tasolla. Plus, että takaa-ajaajan osa on aina helpompi. Kaikki kunnia Tapparan rutiinille meidän kauden avausmatsissa, mutta kyllä siinä heidän takaa-ajossaan oli rooli myös HIFK:lla. Tehtiin kentällä vääriä asioita, vaikka ihan varmasti oli painotettu, miten ei tule pelata, mm. ettei saa passivoitua. Mutta tiukassa ja epävarmassa tilanteessa ihmiset usein ottavat varman päälle ja pyrkivät minimoimaan riskejä. Ymmärrettävää, mutta aina se ei ole paras taktiikka. Valta luovutetaan vastustajalle ja se, jolla on valta, saa yleensä yliotteen. Ja pelaajien muisti on tunnetusti aika lyhyt :).

Itse en usko siihen, että kokeneet pelaajat eivät varsinaisesti syttyisi kaikkiin peleihin, mutta onhan vastustajissa ihan varmasti eroja. Ja tunnetilathan tarttuvat. Jos puoli jengiä olisi ihan fiiliksissä HPK:n kohtaamisesta, kyllä se näkyisi ja tarttuisi siihen toiseenkin puoleen, edes jotenkin. Harvemmin kukaan vain on. En tosin ihmettele, en itsekään oikein syty Kerhoon. Lisäksi, mitä kokeneempi jengi, sitä enemmän pelaajilla on muutakin elämää. Ja kun elämässä on muutakin kuin lätkä eikä arki mene enää ihan täysin omilla ehdoilla, on paljon asioita, jotka vaikuttavat mm. keskittymiseen, nukkumiseen tai vireystilaan yleensä. Esim. lapsiahan ei kiinnosta pätkän vertaa, kuinka tärkeä päivä vanhemmalla on seuraavana päivänä duunissa ja esim. lasten yöheräämiset eivät ole mitenkään suunniteltua toimintaa. En mäkään ole joka päivä samassa tikissä henkisesti tai fyysisesti, vaikka arki on suhteellisen tasaista. Mun työni luonne vain on sellaista, että erot eivät näy kuin ääripäissä ja niitä ääripäitä on kuitenkin paljon harvemmin. Urheilijoilla tilanne on täysin eri ja se oma vire voi vaikuttaa selvästi myös muiden, erityisesti samaan aikaan kentällä olevien tekemiseen.

Ja vaikka meillä on laaja runko, yhden yksittäisen pelaajan huonompi päivä voi valitettavasti näkyä myös tulostaululla. Yksittäistä pelaajaa yhtään syyttämättä. Itseäni harmittaa nyt se, että seuraava peli on vasta torstaina. Nyt pitäisi päästä tiuhaan tahtiin pelaamaan ja HIFK:lle ei ole yleensä nämä useamman päivän pelikatkot sopineet. Paremmin pelataan, kun pelejä on tiuhempaan tahtiin.
Juurikin näin. Suhtkoht paljon tekstiä mutta täyttä asiaa, arvostan!
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lauantain matsi ei vielä varsinaisesti herättänyt luottamusta. Kalpa oli erittäin heikko ja tuomaristoltakin tuli apua.
En tosiaan itse pysty lauantaista sanomaan mitään mutta itselle torstai oli iso peli kun miettii sitä koko tarinaa jossa taas mitattiin sitä joukkueen henkeä ja yhtenäisyyttä fysiikan ohella ja yksikään pelaaja ei avannut haalareista vetoketjua vaikka ensimmäinen erä olikin niin karu meille tuloksellisesti. Jäi hiton hyvä fiilis meidän joukkueesta.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Lauantain matsi ei vielä varsinaisesti herättänyt luottamusta. Kalpa oli erittäin heikko ja tuomaristoltakin tuli apua.

Posit Melartin harhautukselle tekemässään maalissa ja Lindbohmin taklaukselle.

Suora voitto ja onnistumiset tekevät varmasti pääkopille hyvää.

Voitto Kuopiossa vastaa viittä Mikkelissä.

Kolmen voiton putki kyl herättää isoo fiilistä, kun vielä kahdesti ollaan noustu takaa-ajoasemasta.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tullaan taas siihen kärsivällisyyteen. Vaikka meillä kuinka kova joukkue onkaan niin eikai kukaan odota et mennään voitosta voittoon joka peli. Huonoja hetkiä tulee ja niistä opitaan kunhan keväällä ollaan siellä ihan kärkikahinoissa. Nyt ollaan hyvällä tiellä.

Tuossa vaiheessa oli 9 ottelua pelattun ja kolme voittoa varsinaisella peliajalla. Pisteitä on tullut ihan mukavasti ja vain yksi kolmen pisteen tappio kertoo siitä, ettei tätä joukkuetta ole helppo voittaa. Silti olen edelleen sitä mieltä, että liikaa on pelattu tasureita. Keväällä kukaan ei tietenkään muista näitä syksyn pelejä, mutta nyt ei eletä kevättä.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silti olen edelleen sitä mieltä, että liikaa on pelattu tasureita. Keväällä kukaan ei tietenkään muista näitä syksyn pelejä, mutta nyt ei eletä kevättä.
Jos ei muut tasureita muista, niin sarjataulukko kyllä muistaa! Tämä on vähän itsestäänselvyyksien kertausta ja pahimman luokan jossittelua, mutta ajatellapa jos ei olisi Ilvestä päästetty loppuminuuteilla tasoihin? Se peli sitten vielä hävittiin jatkoilla. Tai, Tale olisi pistänyt sisään Ässät-pelin viime sekunneilla sen tuhannen taalan paikkansa? (Nyt muisti pätkii oliko se huippupaikka varsinaisella peliajalla vai jatkoajalla...no kummminkin).

Juuri tällä hetkellä ollaan näiden joukkueiden kanssa lähes tasapisteissä. Mikäli tilanne on sama maaliskuun alussa, niin nuo asiat pistää jossituttamaan ihan tosissaan. Juuri nyt ratkaistaan se, minkälainen joukkue sieltä keväällä pudotuspeleissä vastaan ekana tulee.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ei muut tasureita muista, niin sarjataulukko kyllä muistaa!

Juuri näin. Jatkoaika/rankkarimalli antaa joukkueille liian houkuttelevan vaihtoehdon otteluiden loppuminuuteille. Aletaan varmistelemaan sitä yhtä pistettä ja luotetaan että toinen otetaan viimeistään rankkareilla. Lisäksi näyttää katsomoon siltä, että 3 vs 3 pelaaminen on hauskaa kun panoksena on enää se lisäpiste. Liian hauskaa? Futiksessa tasuri ei ole houkutteleva vaihtoehto, mielestäni lätkässä pitäisi pyrkiä samaan. No tämä ei varsinaisesti kuulu tänne IFK-osioon, mutta itseäni ottaa päähän nämä rankkarivoitot ja tappiot. Jatkoaikavoittokin tuntuu laimealta. Siksi Kärpät ottelun kääntäminen tuntuikin niin hienolta. Vielä 3-3- tilanteessa oli fiilis, että rankkareita vedellään taas prkl.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aletaan varmistelemaan sitä yhtä pistettä ja luotetaan että toinen otetaan viimeistään rankkareilla. Lisäksi näyttää katsomoon siltä, että 3 vs 3 pelaaminen on hauskaa kun panoksena on enää se lisäpiste.
Pelaajille pitäisi varmaan pitää matematiikan oppitunti. Kun sillä jatkoaika/rankkarivoitolla ei pääse kaveria karkuun kuin yhden pisteen, suoralla voitolla etumatka kasvaa kolmella pisteellä. Okei, homma toimii tottakai toisinkin päin.
En oikein itsekään pidä tuosta mallista. Ensinnäkin 3 vs. 3 jatkoaika on jotenkin erittäin keinotekoinen...jopa suorat rankkarit vaikka viidellä parilla heti varsinaisen peliajan päätyttyä voisi olla parempi. Minusta vaan tasapeli on aina kuulunut pallopeleihin ja tämä nykyinen systeemi on keinotekoinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiaa voi lähestyä myös niin päin, että nämä yhden pinnan pelit voivat nousta tärkeään rooliin runkosarjan päättyessä. Nimittäin sarjataulukon mukaan tasapisteissä olevat Lukko ja Ilves, joilla on tällä hetkellä 1 peli enemmän pelattuna, ovat hävinneet 3 ottelua varsinaisella peliajalla, kun HIFK on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kauden avausottelunsa Tapparalle. Vieraissa.

Lasini on puoliksi täynnä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaajille pitäisi varmaan pitää matematiikan oppitunti. Kun sillä jatkoaika/rankkarivoitolla ei pääse kaveria karkuun kuin yhden pisteen, suoralla voitolla etumatka kasvaa kolmella pisteellä. Okei, homma toimii tottakai toisinkin päin.
En oikein itsekään pidä tuosta mallista. Ensinnäkin 3 vs. 3 jatkoaika on jotenkin erittäin keinotekoinen...jopa suorat rankkarit vaikka viidellä parilla heti varsinaisen peliajan päätyttyä voisi olla parempi. Minusta vaan tasapeli on aina kuulunut pallopeleihin ja tämä nykyinen systeemi on keinotekoinen.

Näin on. En ole ikinä ymmärtänyt jääkiekon pakonomaista halua poistaa tasapelit. Aikoinaan oli tasapeli ja viiden minuutin jatkoaika normaalilla 5 vs 5 kokoonpanoilla ja jos kukaan ei tehnyt maalia jaettiin pisteet. Sitäkin ihmettelin silloin, että miksei voi olla tasapeli 60 min jälkeen. No sittemmin homma on lähtenyt täysin lapasesta ja tämä nykyjärjestelmä 3 vs 3 jatkoajalla ja rankkareilla on tähän mennessä huonoin. Mutta tämähän ei varsinaisesti kuulu tänne IFK-osastoon, muuten kun että toivoisin joukkueen voittavan enemmän varsinaisella peliajalla. Mielummin voitto ja tappio varsinaisella peliajalla kuin kaksi tasuria joista yksi voitettu ja yksi hävitty rankkarikisa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Juuri näin. Jatkoaika/rankkarimalli antaa joukkueille liian houkuttelevan vaihtoehdon otteluiden loppuminuuteille. Aletaan varmistelemaan sitä yhtä pistettä ja luotetaan että toinen otetaan viimeistään rankkareilla. Lisäksi näyttää katsomoon siltä, että 3 vs 3 pelaaminen on hauskaa kun panoksena on enää se lisäpiste. Liian hauskaa? Futiksessa tasuri ei ole houkutteleva vaihtoehto, mielestäni lätkässä pitäisi pyrkiä samaan. No tämä ei varsinaisesti kuulu tänne IFK-osioon, mutta itseäni ottaa päähän nämä rankkarivoitot ja tappiot. Jatkoaikavoittokin tuntuu laimealta. Siksi Kärpät ottelun kääntäminen tuntuikin niin hienolta. Vielä 3-3- tilanteessa oli fiilis, että rankkareita vedellään taas prkl.
Juuri näin kuin kirjoitat. Ja siksi en ole koskaan ymmärtänyt nhl:stä (tai muutakaan USA:sta ja Ruotsista) kopiointia. Mitä järkeä on siinä, että hävinnyt joukkue palkitaan pisteellä, olkoonkin jatkoajalla. Minusta ainoa oikea, tässä keinotekoisesti luodussa jännitystä "lisäävässä" systeemissä, olisi 3p @60 min. voittajalle, 0 häviäjälle. Jatkoaika 5 min. jonka jälkeen tasurista molemmille piste tai voittajalle 2 ja häviäjälle 0. Silloin molemmat yrittäisivät tosissaan kahta pistettä tai tyytyisivät väsyneinä yhteen. Mutta heikompi pelkäisi jäävänsä nollille.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Juuri näin kuin kirjoitat. Ja siksi en ole koskaan ymmärtänyt nhl:stä (tai muutakaan USA:sta ja Ruotsista) kopiointia. Mitä järkeä on siinä, että hävinnyt joukkue palkitaan pisteellä, olkoonkin jatkoajalla. Minusta ainoa oikea, tässä keinotekoisesti luodussa jännitystä "lisäävässä" systeemissä, olisi 3p @60 min. voittajalle, 0 häviäjälle. Jatkoaika 5 min. jonka jälkeen tasurista molemmille piste tai voittajalle 2 ja häviäjälle 0. Silloin molemmat yrittäisivät tosissaan kahta pistettä tai tyytyisivät väsyneinä yhteen. Mutta heikompi pelkäisi jäävänsä nollille.
Täysin samaa mieltä tästä. Itsekin olen ihmetellyt näitä Liigan tekemiä ratkaisuja.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysin samaa mieltä tästä. Itsekin olen ihmetellyt näitä Liigan tekemiä ratkaisuja.

Se mitä muistelen vanhaa "hyvää" aikaa niin 5 minuutin jatkoaika 5vs5 pelissä johti siihen, että 5 minuuttia pelattiin ääriseiftiä, ettei se toinen piste karkaa. Toki se maali sitten oli sitäkin makeampi siinä jatkoajalla, mutta niitä tulee mieleen tasan yksi:




Muistelisin jopa, että porukka jopa lähti hallista menemään, kun jatkoajan alkoivat. En näe itse ongelmana tätä 3vs3 jatkoaikaa ja rankkareita. Veikkaan että uppoaa etenkin nuorisoon eri tavalla. Miettikää miten paljon noita rankkarikikkoja veivaillaan YouTubessa ja Tiktokeissa. Sääli vain että IFK:ssa ei vuosiin ole ollut sen alan todellista taitajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se mitä muistelen vanhaa "hyvää" aikaa niin 5 minuutin jatkoaika 5vs5 pelissä johti siihen, että 5 minuuttia pelattiin ääriseiftiä, ettei se toinen piste karkaa. Toki se maali sitten oli sitäkin makeampi siinä jatkoajalla, mutta niitä tulee mieleen tasan yksi:




Muistelisin jopa, että porukka jopa lähti hallista menemään, kun jatkoajan alkoivat. En näe itse ongelmana tätä 3vs3 jatkoaikaa ja rankkareita. Veikkaan että uppoaa etenkin nuorisoon eri tavalla. Miettikää miten paljon noita rankkarikikkoja veivaillaan YouTubessa ja Tiktokeissa. Sääli vain että IFK:ssa ei vuosiin ole ollut sen alan todellista taitajaa.


Kyllä niitä tuli, mutta siihen aikaan tasapelikin oli ihan pätevä tulos jääkiekko-ottelussa. Muistuu mieleen ainakin Pepe Lehtosen viimeisen sekunnin maali KooKoota vastaan syksyltä 1988. Siis jatkoajalla ajassa 4:59 ja muistaakseni sillä maalilla otettiin 3-2 voitto. Hannu Kamppuri oli KooKoon maalilla. Samalla kaudella taisi tulla myös JA-votto Ilveksestä, ellen väärin muista (2-1?).

Mielestäni ottelu saisi päättyä aina 60 minuutin jälkeen ja taululla olevat lukemat olisivat lopulliset. Jos maaleja on yhtä monta niin se on sitten tasapeli ja yksi pinna molemmille. Voitosta voisi saada kolme pinnaa futiksen tapaan tai sitten kaksi pinnaa, niin kuin ennen vanhaan.
 
Viimeksi muokattu:

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysin samaa mieltä tästä. Itsekin olen ihmetellyt näitä Liigan tekemiä ratkaisuja.
En pidä itsekkään tästä. Häviät matsin jatkoilla, mutta saat silti yhden pisteen. Jos häviät, niin häviät ja nolla pistettä. Voitto jatkoajalla on kahden pisteen osalta ok, kun et siihen varsinaisella pystynyt et kolmea pistettä ansaitse.
Olisi myös enemmän panosta pelillisesti jatkoilla/rankkareissa kun häviäjänä lähdet pisteettömänä pois.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin kuin kirjoitat. Ja siksi en ole koskaan ymmärtänyt nhl:stä (tai muutakaan USA:sta ja Ruotsista) kopiointia. Mitä järkeä on siinä, että hävinnyt joukkue palkitaan pisteellä, olkoonkin jatkoajalla. Minusta ainoa oikea, tässä keinotekoisesti luodussa jännitystä "lisäävässä" systeemissä, olisi 3p @60 min. voittajalle, 0 häviäjälle. Jatkoaika 5 min. jonka jälkeen tasurista molemmille piste tai voittajalle 2 ja häviäjälle 0. Silloin molemmat yrittäisivät tosissaan kahta pistettä tai tyytyisivät väsyneinä yhteen. Mutta heikompi pelkäisi jäävänsä nollille.
Paras tapa jakaa pisteet omasta mielestäni olisi.
voitto 60 min voittajalle 3p
voitto jatkoajalla voittajalle 2p (häviäjä 0p)
tasapeli edelleen jatkoajan jälkeenkin 1p kummallekin. (Opetelkaa tekemään niitä maaleja)
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Se mitä muistelen vanhaa "hyvää" aikaa niin 5 minuutin jatkoaika 5vs5 pelissä johti siihen, että 5 minuuttia pelattiin ääriseiftiä, ettei se toinen piste karkaa. Toki se maali sitten oli sitäkin makeampi siinä jatkoajalla, mutta niitä tulee mieleen tasan yksi:



Suurkiitos tästä! Muistan hyvin tuon ottelun ja maalin – ja kaiken kukkuraksi näin tällä videopätkällä jopa itseni katsomossa yli 30 vuotta nuorempana ja yli 30 kg kevyempänä. Tuli ihan tippa linssiin.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erinomainen, todella erinomainen viime viikko takana. Tällä viikolla kaksi peliä ja tänään Ässät. Porilaiset ottaneet kahden pisteen keskiarvolla kotiotteluissa pisteitä kuten mekin vierasotteluissa. Eli 0 taas pettymys, 1 piste ei yllätys, 2 pistettä hyvä ja kolme loistava.
Edelleen seuraan tuota vajaakentällispeliä. Ässät ollu liigan toiseksi paras alivoimalla kotiotteluissa.
IFK taas vierasotteluiden alivoima kolmanneksi parasta. Itsellä mökkireissu matkoineen häiritsee hiukan tänään mutta katotaan miten Katsomoon ehtii.
Mukavaa pelipäivää.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erinomainen, todella erinomainen viime viikko takana. Tällä viikolla kaksi peliä ja tänään Ässät. Porilaiset ottaneet kahden pisteen keskiarvolla kotiotteluissa pisteitä kuten mekin vierasotteluissa. Eli 0 taas pettymys, 1 piste ei yllätys, 2 pistettä hyvä ja kolme loistava.
Edelleen seuraan tuota vajaakentällispeliä. Ässät ollu liigan toiseksi paras alivoimalla kotiotteluissa.
IFK taas vierasotteluiden alivoima kolmanneksi parasta. Itsellä mökkireissu matkoineen häiritsee hiukan tänään mutta katotaan miten Katsomoon ehtii.
Mukavaa pelipäivää.
Jaahas, täälläkö aletaan henkisesti varautumaan ettei kolmea pistettä oteta. Kyllä se on niin, että kaikille kenkää ja kävely kotiin boksereissa jos ei kolmea pistettä oteta.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erinomainen, todella erinomainen viime viikko takana. Tällä viikolla kaksi peliä ja tänään Ässät. Porilaiset ottaneet kahden pisteen keskiarvolla kotiotteluissa pisteitä kuten mekin vierasotteluissa. Eli 0 taas pettymys, 1 piste ei yllätys, 2 pistettä hyvä ja kolme loistava.
Edelleen seuraan tuota vajaakentällispeliä. Ässät ollu liigan toiseksi paras alivoimalla kotiotteluissa.
IFK taas vierasotteluiden alivoima kolmanneksi parasta. Itsellä mökkireissu matkoineen häiritsee hiukan tänään mutta katotaan miten Katsomoon ehtii.
Mukavaa pelipäivää.

KalPa on tällä hetkellä surkea, eikä Kärpätkään mikään kova mittari ole. Tällä viikolla on huomattavasti kovemmat pelit, joten 5-6 pistettä olisi oikeasti kova suoritus. Itseäni edelleen huolestuttaa päästettyjen maalien määrä. KalPa sai tehtyä kolme maalia meitä vastaan, kuten Kärpätkin. Mv- ja puolustuspeli ei ole ihan uomissaan. Itse kokeilisin Hovista ainakin toisessa ottelussa. Taponen ei mielestäni ole ihan samassa kunnossa, kuin viime keväänä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös