HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 370 535
  • 2 470

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Joukkueella on joku pelillinen identiteetti ja punainen lanka jota se toteuttaa kaudesta toiseen.
2. a) Joukkueen runkosarjapelit ovat viihdyttäviä ja b) joukkue menestyy pleijariessa
3. Joukkueessa on persoonia: Liigan huippupelaajia ja "silmissä" kehittyviä talentteja, sekä muita väriläiskiä
4. Joukkueen ja seuran tekeminen fokusoituu ainoastaan urheilulliseen menestykseen
5. Joukkueen ja seuran koko tekemisestä paistaa edelläkävijyys

1. Tätä HIFK kyllä yrittää nyt tällä jatkuvuudellaan: Selin-Pikkarainen. Seuraavan valmentajan pitäisi edustaa nykyistä tyylisuuntaa, prässäävää kiekollista peliä. Saa nähsä miten käy.

2. Joukkueen esitykset hapuilevat pitkin runkosarjaa sekä tuloksellisesti, että viihdearvoltaan ja koskaan ei tiedä, että mitä seuraava peli tuo tullessaan. Lukkoa vastaan pelihän oli helvetinkin viihdyttävää vaikka tulos jäi uupumaan. HIFK:sta näki ensi sekunneista asti, että tänään on latautunut HIFK kaukalossa. Valitettavasti maanantain Sport-peli tullee olemaan ihan jotain muuta, vaikka voitto ehkä tuleekin. Pudotuspeleissä HIFK on viime vuosina ollut hyvä, mutta kun runkosarja on alisuoritettu, niin tie on ollut liian vaikea ja lisäksi joukkueen materiaali on aina loppunut taitotasoltaan kesken.

3. HIFK:lla on mielenkiintoinen joukkue nyt, jossa todellista Liigan kärkipelaajaa ja tulevaisuuden lupausta. Palaan hetken päästä siihen, että mikä mielestäni mättää.

4. En osaa kommentoida.

5. Osittain näkyy ja osittain ei. Moni asiaa junnaa paikallaan vuodesta toiseen. Lähinnä tässä on nyt saavutettu Salmelaisen aikana se minimitaso miltä HIFK:n joukkueen pitäisi näyttää näillä resursseilla. Nuoria pelaajia HIFK signaa aikaisempaa enemmän, mutta ei sekään ole mitään edellämenoa. Olen tavallaan illoinen, että HIFK yrittää kaukalossa olla nyt aika edistyksellinen, eli näkemykseni mukaan pyrkii kiekolliseen ja vauhdikkaaseen lätkään, joka ei kuitenkaan ole mitään hidasta meidän peliä, vaan enemmän nopeaa vauhtikiekkoa, jossa kiekkokontrolli pysyy läsnä. Toivon HIFK:n pysyvän tuolla tiellä, vaikka tulokset junnaavat.

Omia lisäyksiä:

Millä HIFK menestynyt. Se mikä HIFK:lta nyt puuttuu tai mikä on ainakin hidastanut tätä prosessia on se, että meillä ei ole oikeastaan lainkaan sitä omataustaista 1-2 korin osastoa. Tämä kapteenihapuilukin on merkki siitä. Haluttaisiin, että meillä olisi oma "lassekukkonen" tai "villepeltonen", mutta kun ei ole. 1998 ja 2011 oli isossa roolissa pelaajia, jotka olivat täällä kauan pelanneet ja joilta se mestaruus oli jäänyt saamatta, mutta se oli se suurin asia mitä he halusivat urallaan saavuttaa. Kyllä niiltä kausilta paistoi se halu, että muualta tuleet pelaajatkin antoivat sielunsa peliin, kun halusivat antaa Köllille, Pepelle, Kibelle Sakelle, Södelle, Lunkalle, Villelle, Turolle yms. sen mestaruuden. Lisäksi se joukkue on helpompi rakentaa, kun sinulla on riittävän paljon jo valmiina sellaisia pelaajia, joiden taso riittää avainrooleihin, vaikka ei ehkä ihan ykköskoriin. Nyt HIFK on kyllä hankkinut laatupelaajia isolla kädellä, mutta sellainen yhteinen tavoite siitä vähän puuttuu. Ihan nuoria Lundellia ja Jääskää lukuunottamatta oikeastaan kaikki meidän omataustaiset pelaajat ovat siinä ja siinä mahtuvatko kokoonpanon.

Paljon yhtäläisyyksiä löytyy 1998 ja 2011 jengeistä. 1998 oli OJ, 2011. (MG, 2020 AL?). Kortelainen ja Kuhta. Molemmat olivat ykkösketjun pelaajia IFK:ssa vuosia ja molemmilla myös ne vaikeat hetkensä. Mestaruus tuli kuitenkin sitten niin sanotussa kakkoskorissa, kun muualta tulleet pelaajat olivat ykköskentässä, mutta se rooli molemmilla etenkin kevättä kohti nousi ja varsin isoksi nousikin. Joukkueessa pitää olla eteenpäin urallaan haluavia pelaajia niiden omataustaisten pelaajien lisäksi. Nyt HIFK:ssa on se eteenpäin urallaan haluavien pelaajien määrä jopa liian iso, koska enemmän se focus on siinä oman uran eteenpäin viemisessä.

Mutta tästä voi tulla hyvä. Kyllä Tyrävisestä ja Raskistakin pelaajia, joista paistoi logolle pelaaminen. Keväällä se focus menee enemmän yksilötasolta joukkueen etu edelle ja toivottavasti nuo Lennun vaikeudet kääntyvät voitoksi ja joukkue saa siitä tavoitetta.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Kai tässä pienen tylsyyden lisäksi oli kliinisyyttäkin havaittavissa, mikä on kuitenkin usein vierasmatseissa tärkeä voiton takuu.

Ykkösketju on kyllä koko ajan huikea, toivottavasti ei vaan loukkaantumisten myötä jää taas koko homma heidän harteille. Åsten erottui mielestäni jälleen lähes ainoana edukseen alemmista ketjuista.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea peli, mutta tärkein eli 3 pistettä tuli. Erikoistilannepelaaminen ratkaisi pelin HIFK:lle. 3 ylivoimaa, 2 maalia, vastustajalla 4 ylivoimaa, 0 maalia. Tuo ylivoima on kyllä selkeästi parampaa kuin viime kaudella vaikka välillä sen suhteen osuukin vaikeampia pelejä. Tuntuu kuitenkin, että ainakin yhden YV-maalin HIFK pystyy lähes joka pelissä tekemään.

HIFK lähti peliin todella hyvin ja näytti siltä, että TPS:llä ei tule olemaan mitään jakoa. Sitten meni se kuuluisa ensimmäinen veto Tuohimaalle sisään ja peli tasoittui huomattavasti. Pisteet Tuohimaalle, että tuon jälkeen luukut pysyi kiinni ja otti muutaman aika pahankin paikan. Ehdottomasti voiton takuumiehiä.

Maanantaina sitten kolmella pisteellä noustaisiin tasoihin neljäntenä olevan Ilveksen kanssa. Ei tule kyllä helppoa peliä siitäkään, kun siellä on Sportilla eka matsi Dufva peräsimessä. Varmasti on kova lataus valmentajan vaihdon jälkeen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei mikään paras peli varsinkaan kun miettii sitä alkua mikä lupasi hyvää, tiedä sitten mihin tuo ote katosi. Kuitenkin tärkeät pisteet himaan mikä merkkaa tässä kohtaan kautta eniten. Åsten ei ole ollut mielestäni mitenkään kaksinen tällä kaudella, mutta tänään oli hyvä! Mieleeni jäi hankitun rankkarin lisäksi ehdottomasti se alivoimavaihto jossa Muuli painoi vielä täydellä höyryllä TPS:n päätyyn vain jotta pääsi vastustajan kultapottaa taklaamaan kunnolla. Lisää tätä!

Eipä tuo sattumaa ole, että meidän paras ketju rakentuu parivaljakon Paajanen-Turunen ympärille. Noilla kahdella on pitkä yhteinen historia ja ovat tämän myötä saaneet hioa yhteispeliään jo pitkään. Dyk sopii tuohon ketjuun kolmanneksi lenkiksi oikein hyvin. Muut ketjut ovat rakennettu toisilleen tuntemattomista pelaajista ja se kyllä näkyy vielä tässäkin vaiheessa kautta kentällä, yhteinen sävel puuttuu.

Väkisin kiinnittyi myös huomio meidän pakkien pelaamiseen omissa paineenalla, aikamoista roiskimista ränneihin tuo "avauspelaaminen". Toki siinä riskit minimoidaan, mutta kai tuolla materiaalilla pitäisi pystyä paremmin pelaamaan kiekolla?

Järvisestä tässä jonain päivänä joku totesi ettei ole yhtä säkenöivä kuin viime stadin visiitillään. Olen samaa mieltä, hieman puuttuu liikkeestä terävyyttä Järvisellä. Hyvä pakki, mutta ei niin hyvä kuin mitä oli kaudella 2015-16 jolloin kyseessä oli kenties Liigan paras puolustavapuolustaja.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Voi perse, että tuli taas tuhlattua aikaa Lumoon. Moneskohansadas kerta? Ekan erän ja ottelun lopun katsoin livenä, siinä välillä ehti käydä saunassa ja paljussa mukavasti. Täytyy näin vanhempana IFK-fanina sanoa, että jos vielä joku kausi näkisi viihdyttävää lätkää IFK:n toimesta edes kymmenen matsin verran, niin voisin sen jälkeen mennä arkkuun odottamaan Noutajaa. Perkele kun ei pysty lopettamaan kokonaan tätä IFK:n seuraamista.

Tämä kausi lienee taas kerran tuollaista tasaisen harmaata pohjamaalia, mutta sen verran täytyy kyllä Liigaa ja IFK:ta kehaista, että vaikka kaukalossa on ollut unettavaa, niin tällä kaudella on Liigassa tapahtunut oikeastaan kolme yhteiskunnallisesti merkittävää ilmiötä:

1. Liigassa pelaa Neekeri
2. Liigassa pelaa Homoja
3. Liigassa ja HIFK:ssa pelaa Micke-Max Åstenia huonompi pelaaja

Tuosta viimeisestä luonnollisesti iso kiitos Lennart Petrellille. Jos kautta 2019-2020 ei muisteta muusta, niin ainakin noista ym. asioista. Maailma -myös suomalainen jääkiekkomaailma- on selvästi jonkun ison murroksen kynnyksellä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
1. Liigassa pelaa Neekeri
Kimmo Kapanen pelasi IFKssa jo 90-luvulla.

Eipä jäänyt lapsille kerrottavaa tästä pelistä. Onneksi kuitenkin täysi pistepotti, ja kohti Härkäviikkoa.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
En epäile arvon @Stigu :lla olleen tässä minkäänlaisia tahallisia rasistisia tarkoituksia ja päinvastoin diversiteetin lisääntyminen jääkiekossa nähtiin positiivisena asiana. Sillä n-sanalla on kuitenkin sen verran ikävä historia, että ei ehkä kannata huudella sitä vuonna 2019 edes läpällä. Sen voisi jättää niihin bönden nurkkiin, missä sivistys ei ole vielä ihan parhaimmalla tasolla.

Mutta juu, kieltämättä runkosarjan otteluista tähän mennessä n. kourallinen on ollut niitä oikeasti viihdyttäviä matseja. Mutta pakko se on vaan katsoa, ei tätä enää voi lähteä perumaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jotenkin se vaan on helpompi voittaa peli, kun menee 1-2 vrt 4-6 omiin.

No joo, kiva voitto ja varsinkin kun megamatka ym. Tekee hyvää jengille/faneille.
 
Viimeksi muokattu:

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Yön yli nukuttua:

Pitää myös osata voittaa rumasti. Se kasvattaa joukkuetta.
Mitäs rumaa tuossa oli? Kliininen vieraspeli ja vieläpä suht fyysinen sellainen. Täydet kolme pistettä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mitäs rumaa tuossa oli? Kliininen vieraspeli ja vieläpä suht fyysinen sellainen. Täydet kolme pistettä.

Rumaa siten, että peli oli aika hirveää musta. Ja siis on hyvä voittaa myös niin. Aina ei tarvitse olla kaunista.

Sitä voi kutsua kliiniseksi vieraspeliksi, mutta ajoittain tuntui, että oltiin helisemässä. Siksi se oli enemmän ”rumaa” kuin kliinistä.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teksti-tv:stä katsottuna päivän matsi oli taas hirveetä paskaa. Mutta oho, ollaan sarjassa melkein neljäntenä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
En tiedä onko meillä huono valmentaja vai huono joukkue vai molemmat. Vai ovatko pakit vain surkeita vai maalivahdit.

Vuoronperään voi jokaista moittia, joten eiköhän vika ole vähän kaikissa. Tai Stadin kirkkaissa.

Ei, kyllä tässä sormi alkaa osoittaa valmentajan suuntaan ihan pakosti.
 

444

Jäsen
En tiedä onko meillä huono valmentaja vai huono joukkue vai molemmat. Vai ovatko pakit vain surkeita vai maalivahdit.

Vuoronperään voi jokaista moittia, joten eiköhän vika ole vähän kaikissa. Tai Stadin kirkkaissa.

Ei, kyllä tässä sormi alkaa osoittaa valmentajan suuntaan ihan pakosti.
Fanit täällä vain huonoja ovat, kun kehtaavat vaatia liikoja.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ykköskenttä oli tänään ihan hyvä eikä vähiten Teemu Turusen huikean yksilötaidon ansiosta. Tässä loput plussat:
Kyllä Sallinen oli tänään ratkaiseva. Teki kaksi ekaa, hääräsi maskimiehenä ja härnääjänä voittomaalissa ja oli jäällä myös neljännessä.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ykköskenttä oli tänään ihan hyvä eikä vähiten Teemu Turusen huikean yksilötaidon ansiosta. Tässä loput plussat:

Annetaan puhtaat paperit myös 2+0 Salliselle ja Tuohimaalle, kummallekaan maalille ei voinut mitään. Ekaan ihana säkäpomppu Sportille ja toisessa Ahonen ja Motin jätti hommansa tekemättä ja päästi Erkinjuntin heittämään maalin kulmalta syötön Viljakaiselle, joka pääsi vetämään tyhjiin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä Sallinen oli tänään ratkaiseva. Teki kaksi ekaa, hääräsi maskimiehenä ja härnääjänä voittomaalissa ja oli jäällä myös neljännessä.

Sallinen ehkä joo ykkösketjun lisäksi, hyvä pointti. Mutta isossa kuvassa hieman huolestuttaa kuinka paljon tämä joukkue on Turusen yksilötaidon varassa. Pakko pitää kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että säilyy ehjänä läpi kauden.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Oli myös kovin mukavaa katsoa Lennun tekevän jotain oikein sujuvasti. Täydellistä alistamista alivoimalla Sportin päädyssä. Ei kaukaa hakenut että olisi kammennut vielä byyrin siitä. Nautin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Meinas käydä kylmät, mut onneks ne saivat kolmanteen erään lopulta enemmän pyöritystä aikaan. Ylivoimakin toimi hyvin. Iso riski oli kuitenkin pisteen/pisteiden menetykseen.

IFK:lla on ollut usein isoja hankaluuksia heikomman materiaalin jengejä vastaan, mutta useimmiten ne pinnat on kuitenkin saatu. Saisikohan keskiviikolle lentävämmän lähdön ja heti alusta jo peliä paremmin haltuun. Peli kuitenkin Nordiksella kuten tänäänkin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei se taaskaan mitään kaunista ollut. Vaikeaa oli Liigan jumboa vastaan tänään sekä lauantaina toiseksi viimeisintä vastaan Turussa, mutta kuitenkin täydet pisteet noista ja joukkue on sarjataulukossa jaetulla neljännellä sijalla Ilveksen kanssa yhden pelin vähemmän pelanneena. Ylöspäin on pientä hajurakoa, mutta alaspäin on helppo valahtaa jos parikin tappiota kärsii. Pidetään nyt tuosta nelossijasta ainakin kiinni, se on minimi!
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osui omat etiäiset oikeaan ja vaikea peli tuli tästäkin. Kolme pinnaa kuitenkin kotiin. Iso kiitos menee (ykkös-) ylivoimalle. Taisi olla YV-tehokkuus luokkaa 50%. Ne ylivoimat, joista ei maalia tullut olivatkin sitten aivan kauhean näköisiä ja kakkos-YV ei toiminut ollenkaan. Kyllä näkyy kun sieltä on Saarinen ja Lundell poissa.

Turunen on kyllä kova. Hankki Sportille 3 jäähyä ja syötti 2 maalia. Salliselta myös hyvä ilta. Osui silmään hallilla, että Tallberg jakeli tänään useamman painavan taklauksen. Muutenkin pelasi ihan pirteästi ja esim. ekassa erässä pelasi Kangasniemelle aivan avopaikan. Sai sitten palkinnon kun pääsi iskemään tyhjiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös