Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuuletin jo kun Turunen oli punaviivalla sillä tein pikaisen päässälaskun todennäköisyyksistä ja siniviivan kohdalla olin 100varma että menee sisään.
Itse pomppasin sohvalla pystyyn ja epätoivoisella äänellä huudahdin, että "laita nyt se sisään!" Ja laittoihan se. Vieressä istunut tytär vähän ihmetteli kun nappasin sen halaukseen ja nostin ilmaan. Tosin kyllä hänkin tiesi kamalan läpiajo-/rankkaristatistiikan. Pieni mestaruus oli tuo. (Joo joo, olen ottanut lääkkeeni.)
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ylivoimassa iso eteenpäin meno alkukauteen. SIellä on maskimiehiä nyt kunnolla eikä kaikki viisi pyöri kuin intiaanit nuotion ympärillä. Talberg teki maalin ihan maalin edestä ja toinenkin mies oli siinä edessä. Laakson maalissa kaksi miestä hyvin maskissa.
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ylivoimassa iso eteenpäin meno alkukauteen. SIellä on maskimiehiä nyt kunnolla eikä kaikki viisi pyöri kuin intiaanit toteemin nuotion ympärillä. Talberg teki maalin ihan maalin edestä ja toinenkin mies oli siinä edessä. Laakson maalissa kaksi miestä hyvin maskissa.
Kyllä, ja kauan se kestikin ohjeistaa sinne yksi vähän hämmentämään maskiin ja liimaamaan myös vastustajan pakki kylkeen veskarin eteen. Se on nähty niin monesti, että jos ei siellä ketään ole, niin eipä niitä yv-maaleja kauheasti nähdä.
 
7-6, 106-105, 3-0

Hey, don't say "as I said", just answer the question! (Doborah,Dragons den UK,2018)

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan huikea suoritus. Niin pinteessä oli pari minuuttia ifkn av-nelikko, että ehdin sanoa kaverille "On enää Tuohimaasta kiinni, miten tämä vaihto päättyy". Sitten Turunen pinkaisikin vielä läpi ja jaksoi maltilla laittaa kiekon reppuun. Hieno mies ja alkaa vasta nyt näyttämään parastaan rikkonaisen kesän jälkeen. Liigan paras hyökkääjä, ei vähempää
Eniten minut on yllättänty Turusessa hänen hyvä av-pelinsä. Ei tällaisia asioita tule niin tarkkaan muista joukkueista seurattua.
Vastahyökkäyksen pelko luo myös painetta vastustajan YV:lle eikä kaikkia poikittaissyöttöjä tai viivalla riplaamista voi yrittää.
 
riisi serkku suudelma aurinkoinen

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon puhutaan pelisysteemistä, mutta eihän jääkiekko ole vain sitä. HIFKn pelaajisto on ollut lukossa. Monella on ollut iso näyttämisen tarve, joko uudessa joukkueessa tai päästäkseen ottamaan paikkansa uusien pelaajien tulon myötä. Ja se rentous on puuttunut. Nyt kun on hieman rentoutta, niin kiekot menevät sinne minne halutaan. Tänäänkin jokainen suora veto oli meiltä joko tolpan juureen tai yläkulmaan.
Joo paljolti tuo alkukauden sukellus oli viimeistelystä ja alavireisyydestä kiinni. Ei niinkään pelitavasta, jossa toki kiistatta kehitettävää on. Tehokkaalla viimeistelyllä saa paljon anteeksi, samoin maalivahtipelissä voi tulla isojakin eroja suuntaan tai toiseen, sekä erikoistilanteet ja maalinedustan pelaaminen ovat mukana ratkomassa pelejä.

Ei Tapparalla tai Kärpilläkään pelitapa luo henkistä virettä, lauo yhtään kiekkoa yläkulmaan, ota yhtään vastustajan laukausta kiinni tai voita yhtään kaksinkamppailua, vaan samalla tavalla heilläkin pitää olla kokonaisuus kunnossa. Henkisesti tuo IFK:n lätkä vaatii pelaajilta paljon, ja pelitavallinen variaatio voisi auttaa niinä heikompina iltoina tuomaan pisteitä. Pikkarainen varmaan tiedostaa tämän itsekin, ja esim. kovaa karvaamista on jo vaihdeltu pelin sisällä ohjauspeliin.

Hienoa että saatiin viikonloppuna ketsuppipulloa auki. Työ on kuitenkin pahasti kesken, joten tällä viikolla työhanskat taas käteen ja haalarin napit ylös asti kiinni. Tapparalla on jo alamäki alkanut, joulutaukoon mennessä ne katsoo jo meidän perävaloja. Ja tähän kohtaa hymiö.
 
Rock, paper, shotgun.

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen tulkinnutkin jengiä muukalaislegioonaksi, koska kehonkieli ei ole niin pelistä nauttiva tai omien onnistumisesta innostuva, mutta osasyy sille kehonkielelle voi yksinkertaisesti olla, että pää on jumissa.
Tietyllä tapaa vähän muukalaislegioona tuo on, mutta onneksi täksi kaudeksi hankitut muukalaiset on sentään varustettu hyvällä yksilötaidolla. IFK on myös fyysisesti hemmetin kovassa kunnossa, joka on yksi merkki sitoutuneisuudesta logolle. Turusen taistelu AV:lla oli hyvä esimerkki, pitkä vaihto jo alla, riistää viivassa kiekon ja polkee viimeisillä voimilla läpi, ei skagaa vaan veivaa taidokkaasti sisään. Hyvä kestävyyskunto vaikuttaa paljon myös korvien välin toimintaan. Korvia myöten maitohapossa on vaikea viimeistellä rennosti, tai estää omalla alueella maalipaikkoja.

Onneksi tuo fysiikkapuoli vaikuttaisi olevan meillä vihdoin pysyvästi hallussa. Yrttiahon signaus 2017 keväällä taisi olla iso tekijä. Nuorehko uuden ajan fysiikkakoutsi, jolla on treenaamisen lisäksi ravinto, lepo ym. hallussa.

Mielenkiintoista nähdä miten tänään joukkueen treeneihin liittyvä M.Keränen sopii tuohon palettiin. Hän ei nimittäin ole se kaikkein työteliän kaveri, ja ailahtelevuutta on uralla ollut. Toisaalta jos asenne on kunnossa, voi olla hyvä lisä tähän palettiin, ja käyttökelpoinen palanen mm. 2.YV:llä. Jos asenne ei ole kunnossa, niin siinä on fanien inhokki numero yksi. Kuukausi aikaa näyttää, puolivillaisilla näytöillä ei tule sopimusta.
 
Viimeksi muokattu:
Rock, paper, shotgun.

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mulla tee tiukkaakaan myöntää, että HIFK on muukalaislegioona. Tilanne on nyt tämä, kun terävin kärki omista kasvateista puuttuu ja adoptiopojatkin ovat junantuomia ja parhaassa peli-iässä, että ovat meiltä siirtyneet muihin sarjoihin leveämmän leivän jelämänkokemusten perässä. Sen asian kanssa on nyt vain elettävä eikä se ainakaan mua niin kauheasti lopulta edes häiritse. Tietenkin olisi mahtavaa, jos joukkueessa olisi pääasiassa omia kasvatteja ja kaikilla tunnesiteet tapissa, mutta kun näin ei ole, en vaivaa asialla päätäni, kun en voi asiaan vaikuttaa. Ehkäpä tulevaisuudessa meillä on enemmistössä omia poikia, jotka ovat riittävän hyviä liigaan, mutta liian paskoja muualle ja joiden kanssa intressit kohtaa sopimuksia neuvoteltaessa.

Mutta se on selvää, että tässä tilanteessa joukkue ei vain voi vielä olla kovin yhteenhitsautunut, sillä yhteisiä kokemuksia on todella vähän. Sama se on monella muullakin jengillä, missä pelaajisto vaihtuu kunkin kauden jälkeen runsaasti. Pelaajia ei myöskään voi pakottaa olemaan kenenkään kaveri tai tuntea mitään suurta lojaalisuutta näin lyhyen ajan jälkeen, varsinkaan kaukalon ulkopuolella. Tietenkin toimeen pitää tulla ja kaikkien pitää omalla panoksellaan edesauttaa hyvää fiilistä kopissa ja kentällä, mutta ihmisiä pelaajatkin ovat. En mäkään siviilissä koe mitään ylitsevuotavaa rakkautta duunikavereita kohtaan, mutta duunissa ollaan samalla puolella ja lojaaleja toisillemme.

Se, mikseivät pelaajat esim. kauheasti tuulettele maaleja, voi hyvinkin olla pelaajatyyppikysymys. Toiset ovat niin äärimmilleen keskittyneitä pelin aikana, ettei edes maali aikaansaa mitään sirkusta kentällä. Mm. Miro Heiskanen on tämän tyylinen pelaaja. Ei se maalinteko nyt tietenkään mikään se ja sama-fiilis ole, mutta kaikki nyt ei vain näytä tunteitaan kovin avoimesti.

EDIT: lisätty puuttuva osa lauseesta (että ovat meiltä siirtyneet muihin sarjoihin leveämmän leivän ja uusien elämänkokemusten perässä).
 
Viimeksi muokattu:
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Muukalaislegioonastakin voi ajan kanssa kasvaa jotain muuta. Tuskin kukaan Joonas Raskia pitää jonain muuna kuin HIFK:n miehenä, vaikka mies onkin Ilves-kasvatti ja pelannut yhden kauden jopa Jokereissa? Kausia HIFK:ssa on kuitenkin viisi ja pari kautta meni "A" -merkki rinnassa. Pelaaja joka antoi aina kaikkensa logolle, joka herkistyi viime kauden jälkeisessä haastattelussa kun oli aika siirtyä eteenpäin. Tämä sama voi hyvin tapahtua Paajasen kohdalla, Sallisen kohdalla, Järvisen kohdalla jolta löytyy jo aiemmin menestyksekäs kausi HIFK:sta jne. Okei Paajasesta ei koskaan voi silmissäni tulla täysin HIFK-mies sillä niin pitkä historia miehellä on HPK:ssa, mutta kuka tietää vaikka Otto viihtyisi pidemmänkin pätkän täällä.

Tällä hetkellä tilanne toki on se, ettei tuolla paljon tunnu olevan semmoisia "omia poikia" vaikka yllättävän monen passissa lukee kotipaikkakuntana Helsinki. Varakas, Lundell, Jääskä, Petrell, Tallberg, Nykopp ja Åsten ovat näitä. Maininnan voi antaa myös Kankaanperälle jolla monta kautta kuitenkin punaisissa, Tuohimaalle (koska oma kasvatti kuitenkin), Kousalle joka kasvoi täällä huippupakiksi ja Ahonen joka on oma kasvatti Tuohimaan tapaan.

Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen ovat semmoisia kavereita, että jos syystä x tai y heidät tulee mahdollista kotiuttaa niin se tulee tehdä oli joukkueen tilanne mikä hyvänsä. Iiro Pakarinen on myös tämmöinen kaveri, että jos Liiga tulee ajankohtaiseksi jossain vaiheessa niin odotan osoitteen olevan HIFK.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Mutta se on selvää, että tässä tilanteessa joukkue ei vain voi vielä olla kovin yhteenhitsautunut, sillä yhteisiä kokemuksia on todella vähän. Sama se on monella muullakin jengillä, missä pelaajisto vaihtuu kunkin kauden jälkeen runsaasti. Pelaajia ei myöskään voi pakottaa olemaan kenenkään kaveri tai tuntea mitään suurta lojaalisuutta näin lyhyen ajan jälkeen, varsinkaan kaukalon ulkopuolella. Tietenkin toimeen pitää tulla ja kaikkien pitää omalla panoksellaan edesauttaa hyvää fiilistä kopissa ja kentällä, mutta ihmisiä pelaajatkin ovat. En mäkään siviilissä koe mitään ylitsevuotavaa rakkautta duunikavereita kohtaan, mutta duunissa ollaan samalla puolella ja lojaaleja toisillemme.
Tämä ei nyt varsinaisesti liity peliesityksiin, mutta lainaamani teksti sopii sitten huomattavasti paremmin. Vaasassa pelin jälkeen, kun kättelyt siinä suoritettiin, huomasivat pelaajat sen pienen joukon siihen "oikeaan" punaiseen väriin pukeutuneen porukan katsomossa ja jäivät kentälle odottamaan että kaikki siitä suoriutuu, paitsi yksi. Lyytisellä oli sen verran asiaa tuomareille, että meinasi poistua kaukalosta ihan yksin, muiden siellä odotellessa että saadaan porukka kasaan. No Lyytinen alkoi katsella ympärille, että missä kaikki muut on ja kyllähän sieltä sille huidottiin ja huudeltiin, et tänne näin nyt. Aivan varmasti tuli jotain läppää siinä jengiltä Lyytiselle, sen verran hauskaa näytti olevan.

Ilmeisesti Lyytinen kävi sitä Riskan jalkapyyhkäisyä siinä vielä selvittämässä. No nyt se on kurinpidon päätettävissä.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei mulla tee tiukkaakaan myöntää, että HIFK on muukalaislegioona. Tilanne on nyt tämä, kun terävin kärki omista kasvateista puuttuu ja adoptiopojatkin ovat junantuomia ja parhaassa peli-iässä, että ovat meiltä siirtyneet muihin sarjoihin leveämmän leivän jelämänkokemusten perässä. Sen asian kanssa on nyt vain elettävä eikä se ainakaan mua niin kauheasti lopulta edes häiritse. Tietenkin olisi mahtavaa, jos joukkueessa olisi pääasiassa omia kasvatteja ja kaikilla tunnesiteet tapissa, mutta kun näin ei ole, en vaivaa asialla päätäni, kun en voi asiaan vaikuttaa. Ehkäpä tulevaisuudessa meillä on enemmistössä omia poikia, jotka ovat riittävän hyviä liigaan, mutta liian paskoja muualle ja joiden kanssa intressit kohtaa sopimuksia neuvoteltaessa.

Mutta se on selvää, että tässä tilanteessa joukkue ei vain voi vielä olla kovin yhteenhitsautunut, sillä yhteisiä kokemuksia on todella vähän. Sama se on monella muullakin jengillä, missä pelaajisto vaihtuu kunkin kauden jälkeen runsaasti. Pelaajia ei myöskään voi pakottaa olemaan kenenkään kaveri tai tuntea mitään suurta lojaalisuutta näin lyhyen ajan jälkeen, varsinkaan kaukalon ulkopuolella. Tietenkin toimeen pitää tulla ja kaikkien pitää omalla panoksellaan edesauttaa hyvää fiilistä kopissa ja kentällä, mutta ihmisiä pelaajatkin ovat. En mäkään siviilissä koe mitään ylitsevuotavaa rakkautta duunikavereita kohtaan, mutta duunissa ollaan samalla puolella ja lojaaleja toisillemme.

Se, mikseivät pelaajat esim. kauheasti tuulettele maaleja, voi hyvinkin olla pelaajatyyppikysymys. Toiset ovat niin äärimmilleen keskittyneitä pelin aikana, ettei edes maali aikaansaa mitään sirkusta kentällä. Mm. Miro Heiskanen on tämän tyylinen pelaaja. Ei se maalinteko nyt tietenkään mikään se ja sama-fiilis ole, mutta kaikki nyt ei vain näytä tunteitaan kovin avoimesti.

EDIT: lisätty puuttuva osa lauseesta (että ovat meiltä siirtyneet muihin sarjoihin leveämmän leivän ja uusien elämänkokemusten perässä).
Samaa mieltä, pienellä lisäyksellä. On toki UTJ:n yksi tärkeimmistä tehtävistä, että vaihtuvuus kausien välillä ei olisi liian suuri. Tämä on kuitenkin vaikeimmillaan, kun edellisellä kaudella on menestytty.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tämäkään ei nyt sinänsä liity peliesityksiin, mutta kun nyt on tässäkin ketjussa puhetta muukalaislegioonasta, se toiminee aasinsiltana.

Muukalaislegioonastakin voi ajan kanssa kasvaa jotain muuta. Tuskin kukaan Joonas Raskia pitää jonain muuna kuin HIFK:n miehenä, vaikka mies onkin Ilves-kasvatti ja pelannut yhden kauden jopa Jokereissa? Kausia HIFK:ssa on kuitenkin viisi ja pari kautta meni "A" -merkki rinnassa. Pelaaja joka antoi aina kaikkensa logolle, joka herkistyi viime kauden jälkeisessä haastattelussa kun oli aika siirtyä eteenpäin. Tämä sama voi hyvin tapahtua Paajasen kohdalla, Sallisen kohdalla, Järvisen kohdalla jolta löytyy jo aiemmin menestyksekäs kausi HIFK:sta jne. Okei Paajasesta ei koskaan voi silmissäni tulla täysin HIFK-mies sillä niin pitkä historia miehellä on HPK:ssa, mutta kuka tietää vaikka Otto viihtyisi pidemmänkin pätkän täällä.

Tällä hetkellä tilanne toki on se, ettei tuolla paljon tunnu olevan semmoisia "omia poikia" vaikka yllättävän monen passissa lukee kotipaikkakuntana Helsinki. Varakas, Lundell, Jääskä, Petrell, Tallberg, Nykopp ja Åsten ovat näitä. Maininnan voi antaa myös Kankaanperälle jolla monta kautta kuitenkin punaisissa, Tuohimaalle (koska oma kasvatti kuitenkin), Kousalle joka kasvoi täällä huippupakiksi ja Ahonen joka on oma kasvatti Tuohimaan tapaan.

Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen ovat semmoisia kavereita, että jos syystä x tai y heidät tulee mahdollista kotiuttaa niin se tulee tehdä oli joukkueen tilanne mikä hyvänsä. Iiro Pakarinen on myös tämmöinen kaveri, että jos Liiga tulee ajankohtaiseksi jossain vaiheessa niin odotan osoitteen olevan HIFK.
Asia on juurikin näin. Toivon tosiaan, että näistä Raskeista ja Tyrväisistä, vaikka muualta ovat alunperin tulleet, voidaan muovata (ollaan jo muovattu?) Kuuselan tapaan omia poikia uuteen ympäristöön. Tarvitsemme todellakin näitä, kun ei omasta takaa ole oikein ketään sen yhden väliin jäävän sukupolven osalta. Mainitsemiesi (Rask, Paajanen, Sallinen, Järvinen, Kankaanperä, Kousa, Tyrväinen ja Pakarinen) lisäksi lisäisin listalle ilman muuta myös Jesse Saarisen ja Yohann Auvitun. Minulla oli jokin kolmaskin pelaaja mielessä, mutta se nyt unohtui. Edit: Kankaanperähän ei nyt välttämättä ihan tälle listalle kuulu, tai siis hänen kanssaan tämä sama tehtiin mutta se tarina lienee nyt tulossa kunniakkaaseen päätökseensä. Vielä aivan viime kaudelle asti olen liputtanut sekä J-P Haatajan että Kari Hirvosen puolesta, mutta taidan hyväksyä nämä taistelut hävityiksi. Haataja lienee päättävän uransa Kouvolassa ja Elkins tuskin enää palaa Eurooppaan. Olisi silti ollut kaunis tarinanloppu, jos kummatkin olisivat tehneet stadista pysyvästi kotinsa, ja kummassakin olisi ollut kapteeniainesta. Vaikka Thorell kävi täällä vain kahden kauden verran, oli hän sen verran vakuuttava, että olisi hyvä pitää suhteet kunnossa. Ja koska senttereitä ei koskaan voi olla liikaa, voisi takaisin houkutella myös János Hária ja Bobby Leinoa. Näistä kolmesta nyt ei kuitenkaan ole näille "uranlopetus" ja "kapteeniaines" -listoille, mutta kaikessa on hyvä olla sitä ylempää keskiluokkaakin, eikä vain eliittiä ja pohjasakkaa. Ja omista pojista toki täytyy vielä lisätä Melart listalle, etenkin jos Järvistä ei saa pidettyä uranlopetus-diilillä, täytyy Melart koittaa hilata kotiin pitkällä sopimuksella.

Joukkuehenkeä verottavat muukalaislegioonapelot ovat ihan valideja, mutta kokeneet johtajat, vaikka tulisivatkin alunperin muualta (Sallinen Espoosta, Paajanen Hämeenlinnasta jne) auttavat koheesion rakentamisessa, ja etenkin tietenkin jatkoa ajatellen, jos näitä saadaan sitoudutettua IFK:hon pidemmäksi aikaa.

Kirjoitinkin tätä sivuten reilu viikko sitten toiseen ketjuun:

Ville Varakas
Jere Sallinen
Otto Paajanen
Jesse Saarinen
Joonas Järvinen
Juha Jääskä
Mikko Kousa

Nämä samaiset pelaajat ovat myös kaikki sellaisia, joita yrittäisin kaikin keinoin saada jäämään loppu-uraksi IFK:hon (ainakin Suomessa pelatessaan). Näiden varaan olisi hyvä rakentaa runkoa, ja tehdä heistä vaikka väkisin omia poikia, vaikkeivät kaikki heistä vielä sitä olisi.

EDIT: Tuohon viimeiseen liittyen, kyllä uran päätepysäkkiä soisi näille Saarisille, Kousille, Paajasille ja Sallisille tarjottavan. Toki siis myös omille pojille Jääskälle ja Varakkaalle, sekä jos vain mahdollista myös Järviselle, ainakin niin että aina Suomeen palatessaan valitsisi IFK:n eikä mitään Tapparaa.Olemme tästä kyllä aika samaa mieltä, tuota juuri tarkoitin kun kirjoitin että jatkuvuus ja omistautuneisuus (sitoutuminen seuraan) ovat tärkeitä, muttei ehkä niinkään se minkä junnuputken kävi läpi. Voi että toivon että Saarisella on tuollaista mielessä! Hänet omisin kyllä omaksi kasvatiksi ihan samantien, tai olenkin jo tainnut näin tehdä. Toivottavasti saa todistettua Salmelaiselle olevansa pitkän lopetusdiilin arvoinen.

Joukkuehenkeä verottavat muukalaislegioonapelkosi ovat kyllä sinänsä ihan valideja. Mutta joku balanssi pitää olla, ettei ihan kaikkia loppuvahvistuksia jätetä ensi vuoden puolelle. Ehkä sitten se ehdottamasi yksi sentteri sisään tässä piakkoin, ja loput 1-2 tarvittavat sitten tammikuussa (tai mahdollisesti se Auvitu jo aiemmin, jos on tarvetta ja mahdollisuuksia...?).
Uskon vakaasti siihen, että yllämainitut pelaajat saavat tämän jengin tiiviiksi ryhmäksi, ellei sitä jo ole. Peliesityksiin tällä ei voi olla kuin entistäkin positiivisempia vaikutuksia.
 
Viimeksi muokattu:
You miss 100% of the shots you don't take​

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Kyllähän tässä voittoa odottaa. Nyt ois taas peli missä vois näyttää. No kuhan tulis maaleja.
 

F#21

Jäsen
Joku tuossa HIFKn hyökkäyspelissä kummastuttaa kun menetettäessä kiekon, hyökkääjät ovat kolmikkona liian syvällä tai eivät vain reagoi tarpeeksi nopeasti. Sama kun tulee laukauksia niin kiekottomien hyökkääjien suunta ei ole maalia kohti. Pieniä nyansseja, mutta häiritsee itseä.

Näenkö vain näkyjä?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, #87
Perkele tähän en kyllä toisen erän jälkeen uskonut.

Olin ihan varma, että tulee joku 1-3 tappio ja vika maali tyhjiin. Nämä on juuri niitä voittoja, joita tarvitaan! Vähän tukkoista, mutta lopulta nousu voittoon hyvässä vireessä olevaa jengiä vastaan.
KooKoo oli voittanut edellisestä kahdeksasta seitsemän ja päästänyt yhdeksässä pelissä putkeen vain yhden maalin.

Vaikeuksien kautta voittoon. Tack, tack!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ei paras eikä ehjin esitys, mutta vastassa oli todella hyvässä vireessa oleva joukkue joka oli päästänyt todella vähän maaleja viimeiseen yhdeksään peliin niin tähän peilaten kolmannen erän nousu kotona oli kyllä todella hieno suoritus. Yleensä vieraissa joukkueet pelaavat todella nihkeää kiekkoa minimoiden aivan kaikki riskit. Todella paljon oli myös pelaajia sivussa niin kyllä tuohon täyteen pistepottiin pitää tyytyväinen olla vaikka se ei näytöstyyliin tullutkaan.

Risuja Petrellille, Hämäläiselle ja Lyytiselle. Varakkaalla oli myös vaikea ilta ja alivoimalla kiekon purkaminen oli todella vaikeaa kaikille.

Turunen oli jälleen kerran hyvä ja samoin Tuohimaa. Myös M.Keränen näytti pääsevän hyvin joukkueeseen sisään, pari yllättävää taklaustakin mieheltä nähtiin.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paikoin sekavaa sähläystä, mutta otetaan toki voitto ilolla vastaan. M.Keränen vaikutti kelvolliselta vahvistukselta ja tuo mukavasti ratkaisuvoimaa sekä leveyttä jo entuudestaan leveään hyökkäysarsenaaliin. Paljon tuosta leveydestä kertoo, että vaikka sivussa oli tänään viime kaudella yli sata liigapistettä nakutellut kolmikko Saarinen-Jääskä-Kangasniemi ja tähän päälle maailmanmestari Sallinen, niin silti kokoonpanoon löytyy Paajasen, Turusen, Lundellin, Dykin ja M.Keräsen tasoisia yksilöitä.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Kunnia ja kiitos pelaajalle Teemu Turunen. On se hurja ukkeli, tosiaan kun laittaisi Thorellin voimahyökkääjän sisälle.

Ykkösketju alun sähellyksen jälkeen aivan loistava, samaten Lundellin ketju. M. Keränen väläytteli ehkä pari kertaa, mutta lähinnä Lundellin kautta tuntui tänään heidän ketjunsa toimivan. Alemmat ketjut olivatkin sitten tutulla jalalla liikenteessä, Heljanko erottui välillä ihan positiivisesti. Ja Åstenin syytä ei myöskään ole nelosketjun alennustila.

Mutta juu, tuohon vielä saikulla olevat messiin niin noususuuntaisuus tuntuisi jatkuvan. Vaikka samalla vähän mietityttää, että mihin suuntaan pelisysteemi on nyt oikein mennyt tai menossa.

Edit: Joonas Lyytinen, siinä vasta viihdyttävä pelaaja.
 
2011. Stadi, Suomi ja Boston

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perjantaina KalPa ja lauantaina Kärpät. Molemmat vieraissa. Kärpät huilaa lauantaihin asti. Tylsää matikkaa, mutta perjantaina pisteet ja kaikki mitä tulee la on plussaa. Tosin HIFK häviää varmaan Kalpalle ja kairaa pisteet Oulusta. Eihän tässä viestissä ollut mitään järkeä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Perjantaina KalPa ja lauantaina Kärpät. Molemmat vieraissa. Kärpät huilaa lauantaihin asti. Tylsää matikkaa, mutta perjantaina pisteet ja kaikki mitä tulee la on plussaa. Tosin HIFK häviää varmaan Kalpalle ja kairaa pisteet Oulusta. Eihän tässä viestissä ollut mitään järkeä.
Tämä on meidän Ifk. Voitetaan kärkijoukkue ja hävitään savolaiselle:)
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n vahva pistetahti jatkui. Aletaan olla kuntopuntarissa aika lähellä kärkeä jo. Vaikea peli tänään, mutta se oli kyllä odotettavissakin, sillä KooKoo esiintynyt todella vahvasti viime aikoina ja meiltä kentällisen verran huippu-ukkoja sivussa.

Osasin kyllä jopa hieman toivoa pisteitä toisella erätauolla. Tuohonkin asti HIFK oli mielestäni hallinnut 5-5-peliä ainakin hienokseltaan ja peliä oltiin oikeastaan häviämässä heikkoihin erikoistilanteisiin. KooKoolla oli 2 YV-häkkiä ja meillä 0, vaikka ylivoimia oli about sama määrä molemmilla. Kolmannessa tasoitettiin sitten YV-maalit ja se riitti voittoon sillä 5-5 peli voitettiin 1-0.

M. Keränen väläyteli tosiaan jo ekassa pelissä. Loi paikkoja ja pääsi paikoille. Hyvä sisääntulo ja oletettavasti tuosta vain parantaa. Ja Turunen jatkaa huikeaa 2 pinnaa per matsi putkea.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ei ollut kaunista katseltavaa, mutta 3 pistettä on aina hyvä suoritus. Muutama oma huomio pelistä, ja otetaan vanhat kunnon ranskalaiset käyttöön:

- Mi.Keränen toivottavasti jatkaa meillä koko kauden! Näkee kaukalon kyllä erinomaisesti, ja Lundellin kanssa tuntui heti löytyvän yhteistä säveltä vaikka jälkimmäinen kunnostautui tänään paikkojen tuhlauksessa ja tuhrimisessa hätäisillä ratkaisuilla kiekon kanssa.

- Tuohimaalta ihan kelpo esitys, ja Aten paluu toivottavasti potkii molempia maalivahtejamme parempiin ja parempiin esityksiin.

- Turunen on kyllä ihan omassa luokassaan tuossa jengissä. Upeaa katsoa tällaista taikuria IFKssa.

- @Jan_Peter , olitko tänään paikan päällä Nordiksella? Kysyit minulta jokin aika sitten mitä on IFKn propaganda? Jos näit tänään fanin pelikatkohaastattelun niin näit paikan päällä, mitä se on karseimmillaan. Haastattelussa kaveri ihan vakavalla ilmeellä ylisti Petrellin peliesityksiä. Täytyy olla joko pahasti IFKn aivopesemä tai sitten 6 promillen humalassa, että saa Petrellin peliesitykset hyviksi. Jälleen kerran kapteenimme oli IFKn surkeimpia, joka ei toki yllätä yhtään. Mielestäni kauheinta, että Nordiksella löytyy paljon muitakin tämän haastatellun fanin kaltaisia kavereita, joiden mielestä Petrellillä on "syytesuoja", kun on kasvattina osa iso punaista perhettä ja x määrä pelejä tässä seurassa. Adoptointi kulttuuri elää vahvana tässä seurassa.

- Lyytisestä on kaikki "ylistyslauseet" jo kirjoitettu täällä, ja kun otteet jatkuvat tuollaisena niin Auvitua sisään ja nopeasti. Toisaalta pysyn edelleen myös kannassani, että Lyytisen pakkipari ei jää pekkaa pahemmaksi, ja jos tosissaan aiotaan mestaruudesta pelata niin Laaksolla ei voi olla mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon. Rotaatiopuolustajana on ihan hyvä tähän sarjaan, muttei yhtään enempää.
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Todella raskas peli, ja olisi aihetta isompaankin valitussumaan...

...mutta jätetään ne pois. Nousu tappioasemasta 3 pisteeseen hyvin vajaalla rosterilla, ja 1-ketjun hyvällä punnerruksella. Kelpaa!
 
7-6, 106-105, 3-0

Hey, don't say "as I said", just answer the question! (Doborah,Dragons den UK,2018)

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peli oli haastava, sillä KooKoo pelasi erinomaista vieraslätkää. Isot kolme pistettä jäi silti Stadiin. Hyvä taisteluvoitto repaleisella kokoonpanolla.

Junnut selviytyi pelin poikkeuksellisen korkeasta vaatimustasosta huolimatta illastaan hyvin.

Oli erityisen hienoa nähdä, että tämä Heljanko sai ihan pelin loppuun asti vastuuta ylivoimassa, missä hänen vahvuudet selvästi ensinäkemän perusteella tuntuisi olevan.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pakko ottaa ekana kiinni tuosta Rasmus Heljangon pelaamisesta kun olen häntä kokoonpanoon odottanut. Mun silmään liike kaipaa vielä tekemistä, vähän tuollaista repivän näköistä, vaikka toisaalta ihan ketterä ja nopea. Tulee Rask mieleen. Hänhän paransi luistelua ja väheni mun silmään ainakin se repivä luistelu. Kuitenkin yllättävän hyvin otti kompentenssinsa mukaan Kolleista eikä peli näyttänyt erilaiselta, vastus vaan oli kovempi. Ihan hyvä 5-5 sekä yv peliä ja ihan oivaltavia syöttöjä sekä ok karvausta ja tilanteisiin meni ihan hyvin. Peli kiekon kanssa ja ilman aika rauhallista ja varmaan menee eteenpäin jos vaan saa pelejä alle.

Jos Saarinen / Kangasniemi perjantaina askissa niin Hämäläinen voisi jatkaa Kolleissa ja Heljanko kestää vielä kokoonpanossa. Mutta siis, hyvää kokonaisvaltaista pelaamista ensikertalaiselta.

Motin - Ahonen tänään jo parempaa tekemistä. Motin varsinkin rauhallinen. Toki Laakso sekä Lyytinen hyötyisi jos vierellä olisi puolustavampi pakki, joten ihmeellinen ratkaisu mun mielestä.

M. Keränen myös hyvin sisään IFK:hon ja peliin. Liike hyvällä tasolla mutta parantunee vielä ja kiekon kanssa kyllä taitava ja rauhallinen sekä antoi hyviä syöttöjä. Nyt on pitkästä aikaa todella hyvin leveyttä 1-2 kenttiä ajatellen kuten myös 3-4 kenttiä ja toisaalta ei ole yhtään turhaa pelaajaa kokoonpanossa. En nyt ota Lennun pelistä kantaa tämän enempää.. ehkä se taso sieltä nousee kun av:lla ei maalin takaa löytynyt mitään, niin ehkä nyt kasaa itsensä. Maali tekisi Lennulle kyllä nyt tosi hyvää..

Toivottavasti M. Keräselle ei pelikieltoa epäselvän näköisestä taklauksesta. Ei kestä kyllä kokoonpano enää 5 kärkikentän poissaoloa. Tai no, mistäs sen tietää..

J. Keräselle tärkeä maali.

IFK ottaa edelleen liikaa jäähyjä. Tässäkään pelissä ei olisi tarvinnut ihan noita kaikkia ottaa. Varsinkin Åstenin jäähy lopussa oli niin typerä ja turha, kuten se (jonkun?) ekan erän korkeamaila.

Vaikka ekassa erässä oltiin jäässä niin hyvä nousu ja ihan ok peli kovaa jengiä vastaan.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Oli erityisen hienoa nähdä, että tämä Heljanko sai ihan pelin loppuun asti vastuuta ylivoimassa, missä hänen vahvuudet selvästi ensinäkemän perusteella tuntuisi olevan.
Mä näin kaksi onnistunutta seinäsyöttöä tuoreemman Keräsen kanssa, täysin pelin ulkopuolisen pyörimisen ja pari nojailua vastustajan kanssa, joissa totesi itsensä hyvin köykäiseksi. Noilla näytöillä laittaisin suoraan kasvamaan vuodeksi ennen seuraavaa kokeilua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy