HIFK:n maalivahdit 2009-2010

  • 486 632
  • 2 061

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Se ei ainakaan ole Norosen vika, että HIFK epäonnistui mv:n valinnassa täydellisesti 5.1.2010 Tappara-peliin. Lundell ei jostain syystä ollut valmis peliin ja KJ kumppaneineen nukkui 0-3 tilanteeseen saakka, ennen Norosen vaihtoa maaliin. Aika hidasta reagointia verrattuna esim. Juhani Tammiseen, joka otti Sportille aikalisän eilen ajassa 0:07, kun RoKi teki 1. erässä ottelun avausmaalin, Mestis-pelissä. HIFK:n valmennus näki ja koki syksyllä, ettei parilla Lundell/Nieminen pärjätä kevään 2009 playoffeissa ja halusi Norosen tapaisen kokeneen mv:n HIFK:hon ykköseksi ja Lundell on tunnetusti sopeutuvainen henkilönä kakkosmv:n paikkaan joukkueessa. Nieminen tarvitsee paljon peliaikaa kehittyääkseen sille tasolle, jonka jälkeen hän on valmis oikeasti jonkun sm-liigajoukkueen ykköseksi. Minusta KiVa on hyvä pelipaikka Niemiselle juuri nyt. Uskon, että Jani ja Janin ystävät ymmärtävät asian tulevina kausina, kun Jani on sm-liigassa ykkösmv, jos ura jatkuu noususuuntaan. Vielä ei ollut Janin aika, ainakaan HIFK:ssa, mutta lukekaa kertauksena huviksenne esim. Niklas Bäckströmin matka huipulle, HIFK:sta, FoPSin, SaiPa:n ja monen muun joukkueen kautta NHL-tähdeksi ja Vancouverin olympiakisoihin. Janilla on paljon aikaa nousta huippumaalivahdiksi, nyt hän tarvitsee kärsivällisyyttä ja paljon duunia harjoituksissa ja peleissä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lundell on nyt viimeistään eilisen jälkeen niin katsottu kortti kuin olla ja voi. Alkukauden loistavat esitykset kenttäpelaajien toimesta nostivat myös "sivutuotteena" Lundellin pisteitä. Eilen nähtiin ettei siitä ole oikeasti pitämään joukkuetta pelissä silloin kun kenttäpelaajilla menee heikosti.
Tappara-peli meni nyt miten meni, mutta kyllähän Lunkalle pitää antaa crediittiä siitä, että torjui HIFKlle paljon pisteitä loka-marraskuussa, jolloin puolet jengistä oli ensin lasaretissa tai peli muuten vaan yski.

Sitä en kyllä ymmärrä, miksi Lunkka ylipäätään laitettiin maalille Tapparaa vastaan. Kyllä Norosella jo nyt pitäisi kroppa ja pää kestää kovaakin peluutusta. Lisäksi, mikään "ihan ok"-taso ei Norosen kohdalla todellakaan riitä, sitä saadaan jo kaksikolta Lundell-Nieminen, vaan miehen pitää tuoda selkeää lisäarvoa mv-sektorille. Lunkka on jo muutamaan otteeseen yksin torjunut tällä kaudella pisteitä HIFKlle ja vastaavaan pitäisi myös Norosen pystyä hyvinkin pian. Pelituntuman puute alkaa olla yhtä väsynyt selitys Norosen hapuilulle kuin kova treeni joukkueen alisuorittamisessa.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
. Kyllä Norosella jo nyt pitäisi kroppa ja pää kestää kovaakin peluutusta. Lisäksi, mikään "ihan ok"-taso ei Norosen kohdalla todellakaan riitä, sitä saadaan jo kaksikolta Lundell-Nieminen, vaan miehen pitää tuoda selkeää lisäarvoa mv-sektorille. Lunkka on jo muutamaan otteeseen yksin torjunut tällä kaudella pisteitä HIFKlle ja vastaavaan pitäisi myös Norosen pystyä hyvinkin pian. Pelituntuman puute alkaa olla yhtä väsynyt selitys Norosen hapuilulle kuin kova treeni joukkueen alisuorittamisessa.

Kyllä tilanne on sellainen että kopin pitää Nortilla pian ruveta tarttumaan, muuten ei voida puhua voittavasta maalivahdista, jollaista HIFK:iin on odotettu kuin kuuta nousevaa. Toivottavasti ensi kaudella maalilla torjuu se voittava vahti jo heti kauden alusta ettei taas tarvitse lähteä maalivahtikaupoille kesken kauden.
 

GuyIncognito

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti ensi kaudella maalilla torjuu se voittava vahti jo heti kauden alusta ettei taas tarvitse lähteä maalivahtikaupoille kesken kauden.

Olishan meillä Janne (jos vaan uutta diiliä ensi kaudeksi vielä saa), joka menee läpi tuulen ja tuiskun ykkösveskan paikalle. Onneksi Janne ei päässy O-kisoihin, harmittais kattoa Kiprusoffin rävellystä Jannen noustessa ykköseksi. Hmm..

Noroselle nyt vaan pelejä alle ja onnistumisten kautta erityisesti. Kyllä HIFK on vielä ihan potentiaalinen kannun nostelija näillä maalivahdeilla. Näin ainakin pieni naiivi ihminen jaksaa uskoa.. Jos ei ole uskoa, ei ole toivoa, eikä siten myöskään kannua keväällä. Vai miten se menikään..
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Montas peliä näit Norosen pelaavan Jypissä? Hän meni pelaamaan kriisijoukkueeseen ja auttoi osaksi omalla tekemisellään Jypin kurssin nousuun. Tuskinpa olet muita pelejä nähnyt kuin tuon IFK:ta vastaan pelatun? Nortti pelasi kuudessa ottelussa ja päästi maksimissaan neljä maalia per ottelu (tämä tapahtui kerran ja kerran 3 maalia). Mitkä asiat tekevät Norosesta kaikkien aikojen floppihankinnan, tämä kaipaisi hiukan parempia perusteluja kuin tuo kirjoittamasi kusi...

Ootko kenties joku Niemisen sukulainen, kun haluat niin kauheasti sitä takaisin edariin? Ei ole onnistunut tällä kaudella SM-liigassa ja ei tule onnistumaan, se on jo nähty. Tuskinpa pelaa enää ensi kaudella IFK:ssa.

Näin noroselta 3 peliä JYP:n paidassa + kaikki mahdolliset maalikoosteet. Enemmän mielipiteeseeni vaikuttaa kuitenkin kaverin menneisyydessä pelatut aikuisten MM-kisat, ulkomaan visiitit / niissä selkeänä näkyvissä ollut räveltävä sekatyylin torjuntatyöskentely, joka ei vain vakuuta millään tavoin.

Se nyt vaan on niin, että vainka kuinka koitat rakkauttasi Noroseen tänne suuntaan tyrkyttää, niin mielipiteeni hänen suhteensa ei muutu ennenkuin toiminta muuttuu luotettampaan suuntaan. Piste.

Niemistä en tunne eikä käsittääkseni ole minulle sukuakaan. Ennen kuin heikompi jakso IFK:ssa alkoi, oli Jani huikea: nopea, varma, rauhallinen ja kaiken lisäksi oma junnu, joten miksen diggaisi?
Sitten 3 umpi paskaa peliä ja ei muuta kuin sivuun eikä uutta mahdollisuutta. EN snaijaa.

Miinuksina mielestäni Niemisellä ajoittainen ylipelaaminen ja läpiajojen / rankkareiden hoitaminen.

Hyvä, että jengillä on mielipiteitä. Joku tykkää Norosesta, joku Lundellista ja joku Niemisestä. Itse olin hyvin tyytyväinen Nieminen-Lundell kaksikkoon. Fakta on kuitenkin se, että kun kenttäpelaajilta katosi usko veskareihimme, niin samalla katosi järki ja ennen kaikkea teho kaikesta tekemisestä.

Jotain tarttis jumalauta tehdä. Miksi ei siis kokeiltaisi Niemistä, joka on taas loistanut Vantaalla?
Jos ei vieläkään toimi, niin sitten ulos.

Keskustelu jatkukoon kiivaana ja toivokaamme kaikki Punasydämet, että joku toimiva ratkaisu saataisiin ja peli alkaisi muistuttaa alkukautta.
Kokeilematta enää Aleksis Ahlgvist, jonka torjuntatyylistä pidän / siihen luotan muuten ihan yhtä vähän kuin Norosenkin...

Visiona 2010 => kannu kohti kattoa.

Julli
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niemistä en tunne eikä käsittääkseni ole minulle sukuakaan. Ennen kuin heikompi jakso IFK:ssa alkoi, oli Jani huikea: nopea, varma, rauhallinen ja kaiken lisäksi oma junnu, joten miksen diggaisi?
Sitten 3 umpi paskaa peliä ja ei muuta kuin sivuun eikä uutta mahdollisuutta. EN snaijaa.

Sulla on jäänyt nyt huomioimatta se ajanjakso, milloin Lunkan ollessa maalissa, tuli esim tämän kauden pisin voittoputki. Nieminen oli hyvä parissa matsissa ja muuten ei kyllä häikäissyt mitenkään erityisesti, max. ok-pelaamista + pari täysin ala-arvoista suoritusta. Heikompi jakso alkoi vasta marraskuun lopussa ja Nieminen pelasi kuitenkin viimeksi aloittavana veskarina 24.10, aika pitkä väli siitä kun Nieminen viimeksi oli maalissa. Tällä kaudella Nieminen on pelannut torjunta%:n pohjalta viisi hyvää ottelua kolmestatoista. Ei mun mielestä kovin kummoinen suoritus...Näissä kuusi voittoa ja viisi tappiota.

Mua ei sinänsä kiinnosta toi omajunnu-juttu, koska mitä niitä roikottamaan mukana, jos tulevaisuudessa siintää Saken tyylinen keskinkertaisuus... Mitään huippuveskaa edes SM-liiga tasolle ei Niemisestä tule...Mestiksessä voi sitten olla vaikka minkälainen messias.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Hattu "jäi kiinni" vastustajan scouttaukselle... katsokaa vaan niitä (prkleen) laukaisukarttoja ja näette trendin => kilvelle alas! Tuota yrittivät ilmeisesti Saken kanssa MO-tauolla korjata ja whituksi män.

Jannelle tuli Tapparaa vastaan se erittäin_paska_pelin_alku (tosin selän taakse menneistä maaleista voitaisiin keskustella jokunen sivu), mutta ei Jannea tuollainen masenna...

Nortin taasen täytyy saada paljon pelejä pystyäkseen parhaimpaansa (jos vanhat merkit paikkansa pitää)!

Mielenkiintoinen "kattaus"...
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuoreeltaan Norosen hankinnan jälkeen Wärn totesi Ilves-matsin aikaan URHON studiossa, että nyt haetaan Norosella ja Lundelilla samaa systeemiä kuin JYPillä viime keväänä. Eli kahta hyvällä tasolla pelaavaa kassaria. Siihen, että Noronen aloitti tiistaina luukun aukomisella, en keksi mitään muuta syytä, kuin tuon Tuokkola-Wallinheimo akselin matkimisen. No, nyt vois tuon kokeilun mun mielestä pistää sivuun ainakin vähäksi aikaa ja antaa Norosen pelata kunnolla. Sen kummemmin tässä nyt näitä kassari kaksikkoja vertailematta totean, että suuri syy miksi siellä meidän byyrissä on niin vaikea onnistua tällä hetkellä johtuu siitä, että puolustuksen puolustuksellinen pelaaminen on esimerkiksi JYPin viimekeväistä noin suurinpiirtein valovuoden jäljessä.

Hattu "jäi kiinni" vastustajan scouttaukselle... katsokaa vaan niitä (prkleen) laukaisukarttoja ja näette trendin => kilvelle alas! Tuota yrittivät ilmeisesti Saken kanssa MO-tauolla korjata ja whituksi män.

Näinhän se oli. Mielestäni Hatun yksi vahvuus oli loistavalla ja terveellä itseluottamuksella pelaaminen. Mutta kun sieltä se heikoin lenkki löydettiin, niin koko työskentely jotenkin kärsi, ainakin koulutuksen tässä vaiheessa. Mutta se on kivaa, että Vantaalla menee nyt paremmin.
 

Kaarle6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Eisbären Berlin
Jahas taas Nortti maalin suulla.

Älkää antako profiilin hämätä liikaa, mutta fakta on, että Nortista ei ole sateentekijäksi. Kuusi maalia omiin on aivan liikaa. Ja kyseiset maalit eivät todellakaan olleet mitään puolustuksen omia mokia. Kuusi maalia on aivan liikaa ja piste. Milloin Lunkka on viimeksi päästänyt kuusi maalia?

Nyt luottoa Lunkalle ja kannu kotiin!
 

Canuck

Jäsen
Jahas taas Nortti maalin suulla.

Älkää antako profiilin hämätä liikaa, mutta fakta on, että Nortista ei ole sateentekijäksi. Kuusi maalia omiin on aivan liikaa. Ja kyseiset maalit eivät todellakaan olleet mitään puolustuksen omia mokia. Kuusi maalia on aivan liikaa ja piste. Milloin Lunkka on viimeksi päästänyt kuusi maalia?

Nyt luottoa Lunkalle ja kannu kotiin!

5.12 Lukko–HIFK 6–2. 28 torjuntaa.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jahas taas Nortti maalin suulla.

Älkää antako profiilin hämätä liikaa, mutta fakta on, että Nortista ei ole sateentekijäksi. Kuusi maalia omiin on aivan liikaa. Ja kyseiset maalit eivät todellakaan olleet mitään puolustuksen omia mokia. Kuusi maalia on aivan liikaa ja piste. Milloin Lunkka on viimeksi päästänyt kuusi maalia?

Nyt luottoa Lunkalle ja kannu kotiin!

Kerrotko arvon Lunkka-fani mitkä maalit Nortille meni helposti? 6-2 maali, mutta mitä vitun väliä? Peli oli jo muutenkin ohi. Ässät tehtaili erittäin hienoja maaleja, aina joku heitti takatolpalle tai maalineteen ja siitä lyötiin kiekko reppuun. Nämäkö on niitä maalivahdin maaleja?

Meillä on paperilla liigan paras puolustus, mutta tämä liigan paras puolustus kusee pelillisesti ehkä liigan parhaiten tällä hetkellä. Ihan käsittämättömiä virheitä illasta toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Meillä on paperilla liigan paras puolustus, mutta tämä liigan paras puolustus kusee pelillisesti ehkä liigan parhaiten tällä hetkellä. Ihan käsittämättömiä virheitä illasta toiseen.

Ja tuo paperilla kannattaa aina mainita, kun puhutaan meidän pakeista, koska sitä se myös käytännössä on. Kyllä tämä tästä vielä kääntyy, kun hommataan vaan uudet sm-lligan parhaat pakit paperilla. Ja miksei samalla vaikka koko jengi, ihan valmentajasta lähtien... Ja leikki sikseen, viltti komennusta vaan raakasti, kaikille niille pelaajille, jotka eivät jaksa tehdä työtään kunnolla, niitähän riittää.

Ässät pääsi tänään nöyryyttämään Norosta oikein kunnolla, viisi nättiä maalia, sitä ei ole kiistäminen...Ässät-pelaajilla tuli varmaan hyvä fiilis, kun pääsi laittamaan veskarin ja puolustuksen oikein kunnolla kebabille.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaarle6 kirjoitti:
mutta fakta on, että Nortista ei ole sateentekijäksi. Kuusi maalia omiin on aivan liikaa. Ja kyseiset maalit eivät todellakaan olleet mitään puolustuksen omia mokia. Kuusi maalia on aivan liikaa ja piste.

Maalit nähneenä voin ilmoittaa, että tasan yksi menee noista Nortin piikkiin ja se on juuri tuo kuudes maali. Muutoin taas pakisto ja muu viisikko koomaili, ei todellakaan Noronen. Ja en nyt oikeasti löydä enää mitään järkevää syytä puolustella Lunkkaa. Niin nähty kaveri liigassa kuin olla ja voi. Pysäytti kiekkoja ajoittain hyvin, mutta itse pelaaminen oli täyttä paskaa. Tämän selitän esimerkiksi täysin turhilla oman pään aloituksilla, mitkä aiheutti.

Maalivahtitilanne on kunnossa. Ainakin Norosen osalta. Vielä kun tuo pakisto heräisi.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maalivahtitilanne on kunnossa. Ainakin Norosen osalta.

Ei ole, kummankaan osalta.

Case Lundell/Noronen on äärimmäisen hieno (huono ifk:lle) esimerkki siitä, mitä ”odotusvaatimukset” maalivahdille merkitsevät psykologisesti. Lundellhan pelasi oivia pelejä ennen nortin hankintaa ja hän luotti itseensä. Seura teki fanien vaatimuksesta tyhmästi ja hankki mielestään molarin, joka kestää pleijaripaineet, siihenhän kun ei siis lunkka olisi pystynyt. Tämän tiedosti myös lunkka, häneen ei enää luoteta, nortin hankinnan jälkeen hän aloitti hirveän psykologisen työn päässään, että minäpä näytän. Tällaisessa tilanteessa yleensä puristus tulee käsiin/jalkoihin ja kiekot menee maaliin, peli oli menetetty hänen, ”kakkosen”, suhteen lopullisesti. Sehän on nähty niissä peleissä, jotka hän on pelannut nortin tulon jälkeen.
Nortti tuli kehiin ”voittavana” molarina, ykkösenä, häneen luotettiin. Nortti aatteli, että nämähän pelit hoidellaan tuosta vaan, kun hyvä olen. Kun sitten ei mennytkään, kuten oli ajatellut, hänelle kävi lunkat, sama vika päässä, yllättäin. Puristus kasvaa näköjään hänenkin käsissään ja jaloissaan, siitä ei hyvää seuraa. Kaksi häviävää molaria peliringissä, tappioita toisensa perään….. pahalta näyttää, Jokeritkin ajaa kohta ohi, media ei enää lupaa mestaruutta kuorossa.
Me muutkin stadissa olemme huolissamme, miten käy paikallismatsien? Miten tilanteesta ulos? No, eihän siinä ole muuta mahdollisuutta, kuin etsiä kaksi voittavaa molaria ja heti, pleijarit ovat tuossa tuokiossa edessä ja niihin pitäisi päästä, myös jullien, eikö?
Jos joku pitää ylläolevaa provona, se olkoon hänen ongelmansa. Kirjoitin sen niin, kuin minusta nyt näyttää käyneen, ei muuta.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole, kummankaan osalta.

Aivan veret seisauttava analyysi ja vielä sen päälle psykologista pohdintaa HIFK:n maalivahtien tämän hetkisestä ajatusmaailmasta. Vain puhekuplat enää puuttuivat. Ihan mielenkiinnosta. Montako Norosen peliä olet nähnyt Nortin HIFK:hon siirtymisen jälkeen?
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan veret seisauttava analyysi ja vielä sen päälle psykologista pohdintaa HIFK:n maalivahtien tämän hetkisestä ajatusmaailmasta. Vain puhekuplat enää puuttuivat. Ihan mielenkiinnosta. Montako Norosen peliä olet nähnyt Nortin HIFK:hon siirtymisen jälkeen?

Olin myös kysymässä samaa, ennen kuin luin tämän sinun viestisi vielä.

Mitä jos ne naapurin pojat jättää kirjoittamatta, jos eivät ole nähneet Norosen suorituksia. Ihan huvittavaa analyysiä. Jatkakaa.
 

tehiS79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse en juuriltani tule edes aivan 'naapurista' mutta koen silti pakottavaa tarvettaa tuikata lusikkani tähänkin soppaan. Oon kyllä nähny jokaisen Hifk-veskarin tällä kaudella livenäkin tulessa ja jokaisen tämän ketjun analysoijan ilmeisesti tärkeimmät työkalut eli teksti-tv ja sm-liigan tilastosivut varsinkin 'raamattumaisine' laukaisukarttoineen ovat koneella auki 24/7.

Sen enempää puuttumatta Hifk:n maalivahtien päänsisäiseen toimintaan (taannoista analyysiä en lähtisi aivan edellisten tavoin noin kärkkäästi dumaamaan, varsinkin Lundellin otteet rupesivat ailahtelemaan pelottavan samanaikaisesti Norosen sainaamisen aikoihin...) mieleen tulee vallitsevassa tilanteessa muutama sikses mielenkiintoinen juttu. En siis jo taustastani johtuen kuulu varsinaisesti kumpaankaan vallalla olevaan 'koulukuntaan', joskin olen varovaisesti sitä mieltä, että Hifk ryssi joulukuussa hyvässä kuosissa olleen maalivahtitilanteensa. Eikös vanha sanontakin mene jotenkin niin, että 'älä muuta toimivaa' tjsp.

Mutta mutta...Aikaisemmin oli puhetta jo siitä millaisia reaktioita Lundellin loistava kausi (29.10-3.12.) sai joukkuessa aikaan. Toki Jannen oli hyvä pelata yhteen hiileen puhaltavan jengin takana mutta kyllä mies oli itse tuota 'hurmiollista marraskuuta' vahvasti rakentamassa. Pelaajien ja Jannen omia reaktioita esmes päätössummerien jälkeen oli hieno katsoa ja juuri nuo reaktiot omasta mielestäni kertovat kulloisestakin tilanteesta joukkueen sisällä arvaamattoman paljon. Ja nyt, käsi sydämelle: Oletteko nähneet Norosen voittopelien jälkeen vastaavia merkkejä ja kehonkieliä? Eli pelaako jengi samalla lailla Noroselle kuin aikanaan Lundellille ja toisaalta päinvastoin, pelaako reissumies Noronen niin Hifk:lle kuin kilpilogon muotoisen sydämen omaava Lundell. Okei, onhan Jannekin kosolti 'siivouskomeroelämää' viettänyt mutta henkilöityy kyllä Hifkiin eri tavalla kuin Nortti. Oma mielipiteeni on, että Norosen hankinta oli hyvä homma varmasti...mutta onko se sitten se Hifk:n maalivahtipelin yllä leijuva huono karma vai mikä mutta fakta myös on, että Norosen hankinnan jälkeen sekoittui hyvässä formussa reilun kk:n ollut maalivahtipeli.

Norosen ongelma mielestäni teknisellä puolella on tietynlainen yliyrittäminen ja omien vahvuuksien käyttämättä jättäminen. Omalla traagisella tavallaan vähän samaa kuin Pitkämäellä viime kaudella. Myöskään en olisi täysin vakuuttunut miehen fyysisistä ominaisuuksista tällä hetkellä. Kesä meni käsittääkseni vahvasti sulkapalloa pelaillessa ja kaipa syksykin seurakuvioineen vähän rikkinäinen oli. Ja omasta kokemuksesta tiedän, että pienenkin ns. fyysisen vajavaisuuden vaikutus koko pakettiin maalivahtipelissä tänä päivänä on todella suuri. Norosen vahvuuksia on tietenkin kokemus kirkkaammista valoista ja kovemmista peleistä (NHL,junnumaajoukkueet,euro-maaottelut), mielestäni tämä vahvuus on vaan yhtä tyhjän kanssa jollei kokonaisuus ole muutenkin kunnossa. Ja onhan Norosella myös sitä Hifk:n 'brändinnäköisyyttä', kuumaverinen ja temperamenttinen veskari joka pitää ahnaasti huolta omasta reviiristään.

Vaikeita juttuja taasen, ja se millä homman kuosiin yhtäkkiä saa onkin kinkkinen kysymys. Mielestäni missään nimessä ei ole järkevää lähteä vain toisella veskarilla menemään. Eli Noronen kuosiin ja Lundellillle tuntuma takaisin niin asiat kevättä kohden ovat paremmin kuin monena keväänä. Helpommin sanottu kuin tehty?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Pääsin nyt vasta tsekkaamaan nuo Ässien maalit ja ei se nyt ihan putkeen mennyt, ei Nortilta eikä varsinkaan kenttäpuolustukselta... 3 maaleista oli niitä "mahdottomia" (joskus ohjuri osuu suojiin, joskus ei), mutta mielestäni pari olisi ollut jonain päivänä otettavissa pelaamalla järkevämmin ja pitämällä paketti paremmin kasassa => nyt mentiin pitkin pituuttaan rähmälleen jne. Ja se vika maalihan oli tietty ihan tyylipuhdas hörppy.

Yksi juttu mikä tuossa Ässät-pelissä (noita maalitilanteita koskien) meni mun mielestäni radikaalisti vihkoon oli kenttäpuolustuksen "organisoimattomuus" omassa päässä => parhaat / vähiten maaleja päästävät ryhmät pelaavat tilanteet ennalta arvattavasti ja pyrkivät ajamaan vastustajat määrättyihin sektoreihin, joista saa sitten vapaasti pommittaa, mutta HIFK:n kohdalla vetoja tulee milloin mistäkin ja se omalta osaltaan vaikeuttaa veskarin tekemistä! Ei sillä, hörppy on aina hörppy tuli se mistä vaan, mutta pidemmällä tähtäimellä tuo taitaa olla se osa-alue jonka mukana HIFK joko nousee tai kaatuu...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nyt katselin minäkin Ässät-pelin maalit ja ei tappio mene Norosen piikkiin Porissa. Aika monta maalia tuli porilaisille, kun pääsivät ohjaamaan kiekkoa tai sijoittamaan kiekon maaliin, n. 2-3 metristä, kehnoa oman pään puolustuspeliä kokonaisuutena. Kuudes maali Ässille oli totaalinen hörppy, mutta oliko sillä enää siinä vaiheessa peliä mitään merkitystä voittajaan, tuskin. Taidettiin 2. erässä keskittyä Kivenmäen jahtaamisen, eikä pelaamiseen ja menetettiin ote voittoon. Nyt pitäisi laittaa koko puolustuspaketti, joka sisältää mv-pelin, alkuviikosta kasaan, mutta ei kokovartalokipsiin tyyliin Jalosen makaava 1-2-2, joka ei tue hyökkäyksiin lähtöä. Saamarin kliseistä tekstiä, mutta valitettavan totta HIFK:n osalta aamulla 11.1.2010. Onneksi seuraava peli on kotona pikkuveli-Bluesia vastaan ja la jatketaan Lahdessa Pelicansin vieraana. Ei helppoja pelejä nämäkään alisuorittavalle HIFK:lle, mutta kyllä näistä tulevan viikon peleistä pitäisi jo aloittaa uusi nousu omalle tasolle tulosten osalta.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Nyt katselin minäkin Ässät-pelin maalit ja ei tappio mene Norosen piikkiin Porissa. Aika monta maalia tuli porilaisille, kun pääsivät ohjaamaan kiekkoa tai sijoittamaan kiekon maaliin, n. 2-3 metristä, kehnoa oman pään puolustuspeliä kokonaisuutena.

Kehnoa peliä omassa päässä ja typeriä jäähyjä. Noronen oli vain pieni osa häviävää jengiä. Eikä edes kovin ratkaiseva osa. Peli hävittiin ihan muissa asioissa kuin maalivahdissa. Ässillä on myös menossa hyvä jakso. Meillä ei.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Nyt katselin minäkin Ässät-pelin maalit ja ei tappio mene Norosen piikkiin Porissa.

Juu, en sitä tietty tarkoittanutkaan.

Täytyy seurata nyt vähän tiiviimmin miten Nortilla tuo paketti pysyy kasassa => lähitilanteissa veskari ei vaan saa menettää kontrollia ekan kiekon jälkeen, pitäisi pystyä antamaan itselleen edes mahdollisuus ottaa se seuraavakin veto... Nortilla tuo V-torjunnan / keskivartalon kontrolli näyttää pettävän melko nopeasti ja kaveri on helposti rähmällään kurottelemassa jaloillaan / käsillään kiekon perään. Nooh, tyyli on tuo ja tuskin muuttuu, siispä rebound-kontrolliin olisi panostettava sekä MV:n että puolustuksen!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
14.1.2010 HIFK - Blues

Mika Noronen 4+9+14=27 / 93,1% / 3 pistettä

Eka "otettavissa" (kilvelle alas), toinen karmeen maskin takaa (joskus osuu, joskus ei), mutta varsinkin vikan erän loppuvitosella mies paikallaan! Sieltä se tulee...
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
14.1.2010 HIFK - Blues

Mika Noronen 4+9+14=27 / 93,1% / 3 pistettä

Eka "otettavissa" (kilvelle alas), toinen karmeen maskin takaa (joskus osuu, joskus ei), mutta varsinkin vikan erän loppuvitosella mies paikallaan! Sieltä se tulee...

Aika lailla samaa mieltä tästä arviosta. Alussa vaikutti epävarmalta, mutta paransi kuin sika juoksuaan ja oli matsin loppupuolella isossa roolissa tässä voitossa. Kaiken kaikkiaan hyvä suoritus Noroselta, lisää plussaa tulee tuosta tulistumisesta. Nortti on näemmä vihdoin se "IFK:n näköinen" maalivahti meille.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Eka "otettavissa" (kilvelle alas), toinen karmeen maskin takaa (joskus osuu, joskus ei), mutta varsinkin vikan erän loppuvitosella mies paikallaan! Sieltä se tulee...

Kerroppa arvon Salama, miksi Nortin pitää mennä joka helvetin kerta polvillee pieneksi, josta lähtee siirtämään raajoja leveämmälle, niin kuin ekassa. Ihan kuin ottaisi kiekon ensin syliin, josta aukeaa vasta leveämmälle. Ymmärän, että yritetään peittää alhaalta, mutta pellit jää täysin auki. Eilen tästä puhetta, ja itse sanoin, että on varmaan niin selkärangassa, ettei voi enää estää jäihin pudottautumista vedon lähtiessä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kerroppa arvon Salama, miksi Nortin pitää mennä joka helvetin kerta polvillee pieneksi, josta lähtee siirtämään raajoja leveämmälle, niin kuin ekassa. Ihan kuin ottaisi kiekon ensin syliin, josta aukeaa vasta leveämmälle. Ymmärän, että yritetään peittää alhaalta, mutta pellit jää täysin auki. Eilen tästä puhetta, ja itse sanoin, että on varmaan niin selkärangassa, ettei voi enää estää jäihin pudottautumista vedon lähtiessä.

En ole Salama, mutta hiukan omaa mielipidettä. Mielestäni tuo oli enemmän ongelma ekassa ja tokassa erässä, menee epävarmuuden piikkiin...Vikassa erässä Nortti pelasi jo paljon rohkeammin ja uskalsi tulla enemmän vastaan. Myöskään kakkoskiekot eivät pomppineet mihin sattuu vaan torjunnat olivat kontrolloituja. Se, että Noronen tiputti polvilleen ja tekee itsestään tiiviin pienen paketin, johtuu varmastikkin juuri tuosta itseluottamuksesta. Hän pyrkii pitämään paketin mahdollisimmän tiiviinä, jotta alas tai kainaloista ei menisi kiekkoja. On ehkä enemmän Eurooppalainen perhostyyli torjuntamalli?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös