HIFK:n juniorijoukkueet

  • 386 807
  • 1 307

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä viesti ja helppo allekirjoittaa yleisellä tasolla junioriurheilun osalta. Itse koen, että IFK:n kiekkojaoston junioritoiminnassa on viimeisen reilun viiden vuoden aikana tehty isoja virheitä ja/tai tekemättä jättämisiä.

Sen tarkemmin minun osaamiseni ja tietoni ei riitä niitä erittelemään, mutta kun kyseisenä ajanjaksona olemme olleet Suomen suurimman asuinalueen ainoa vakavasti otettavan kehityspolun lupaavalla juniorille tarjoava seura niin parempaan olisi pitänyt pystyä. Tänä aikana kokonaisuutena varmaan tämän vuosituhannen maan paras juniorimylly Espoossa oli käytännössä kokonaan poissa pelistä (vuodesta 2016?) ja naapuri haahuili missä haahuili.

Nykyisen urheilujohtajan yksi tärkeimmistä tehtävistä oli laittaa junioripolku kuntoon ja kasvattaa sieltä meille hyvää pelaajamateriaalia. Uskallan väittää, että tällä kaudella otteluiden määrässä mitattuna IFK:lla on varmasti vähiten pelattuja pelejä alle 21-vuotiailla pelaajilla. Yhdestä kaudesta ei kannata liian pitkälle meneviä johtopäätöksia tehdä, mutta uskallan väittää ettei ensi kaudella tilanne ole paljon kaksisempi. Kiviharju saattaa täällä jatkaa, mutta muuten on varsin hiljaista potentiaalisten uusien Liiga-pelureiden kanssa.

Tätä uutta pelaajapolkua on rakennettu vuoden 2017 lopulta eli reilut kuusi vuotta. Lyhyesti sanottun paljon parempaan olisi pitänyt sinä aikana pystyä. En jaksa uskoa, että ilman uusia tekijöitä tilanne tästä paranee. Todennäköisesti muuttuu heikommaksi, koska naapurilla on valitettavasti ns. tekemisen meininki tullut täksi kaudeksi (Viima Hockey osaa tämän) ja Kiekko-Espoo on tehnyt hyvää työtä jo useamman vuoden ja nousevat tällä tietoa takaisin myös Liigaan. IFK:n etsikkoaika meni, mutta nyt pitää tehdä töitä kahta kauheammin. Toistelen itseäni, mutta Mälkiän tilalle tuleva nimitys on erittäin tärkeä.

Kiitos jälleen asiallisesta vastauksesta. Kirjoitat, että koet HIFK:n juniorijaoston tehneen viimeisen 5v:n aikana isoja virheitä tai jätetty asioita tekemättä, mutta seuraavassa kappaleessa kirjoitat, ettei tietosi tai osaamisesi riitä niitä erittelemään. Mielenkiintoinen vastaus. Tulkitsenko oikein, että käytät mittarina sitä, kuinka moni pelaaja on noussut nimenomaan HIFK:n omaan edariin? Eikä niitä muihin Liiga-seuroihin siirtyneitä pelaajia huomioida tässä mitenkään? Niitä on kuitenkin aika monia vaikka viimeisen viiden vuodenkin ajalta. Osa toki ovat käyneet meillä vain kääntymässä ja ovat saaneet suurimmat oppinsa muualla, mutta onko sillä lopulta niin väliä?

Itsekin toivoisin, että pääsisimme enemmän hyödyntämään omaa junnutuotantoa ihan Liigassa asti. Mutta samalla ymmärrän, että vuodet eivät ole veljiä keskenään ja että myös pelaajalla itsellään on oma sanansa sanottavanaan. Toiset pelaajat katsovat lyhyempää aikajännettä, toiset pidempää. Toisille voidaan tarjota paljon parempia sopimuksia muualta kuin mitä HIFK voi siinä hetkessä tarjoata. Edellisenä tai seuraavana vuonna tilanne voisi olla ihan erilainen. Jos joltain seuralta puuttuu jonkun tietyn pelipaikan junioripelaaja, jolla nähdään Liiga-tulevaisuus, voidaan antaa aikaa ja mahdollisuuksia, mutta HIFK:lla on saman profiilin pelaaja samaan aikaan kärkkymässä sitä Liiga-paikkaa eikä kummallekaan pelaajalle voida luvata mitään muuta kuin reilu näyttöpaikka, ei ole suurikaan erikoisuus, että se toinen Liiga-seura pystyy ja uskaltaa tarjota pelaajalle enemmän. Ja joskus riittää vähempikin, koska siellä on sitä isompaa roolia tarjolla.

Toisissa seuroissa voi olla helpompi saada se näyttöpaikka jonain vuonna kuin meillä. Toisaalta jonain toisena vuonna tilanne voi olla meidän eduksi. Jos mietitään, että Narreilla junnutoiminta veti hyvin KHL-vuosinakin, niin sehän on seurausta typeristä ja moraalittomista vanhemmista, jotka eivät ymmärtäneet kupletin juonta tai eivät vain välittäneet siitä. Junnujen harrastustoimintaa subventoitiin venäläisillä ruplilla todella avokätisesti ja kyllähän se harrastuksen hinta vaikuttaa monen seuravalintaan. Lisäksi, kun oli varaa palkata kokopäivätoimisia koutseja riittävästi, niin ihmekös se on, ellei se missään näkyisi. Espoossa taas on aina ollut vankkaa junnutoimintaa, mutta se on aiemmin ymmärtääkseni perustunut nuoremmissa junnuissa hyvin pitkälle "alueseurojen" laadukkaaseen toimintaan, mistä sitten siirryttiin Bluesiin, jos taidot riitti. K-Espoon nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:

Kiekko-Espoo Ry on perustettu keväällä 2017 Espoon Palloseuran Jääkiekko Ry:n sekä Espoon Kiekkoseura Ry:n toimesta. Alkuperäinen toimintatarkoitus oli tarjota kilpakiekkotoimintaa perustajaseurojen yli 15-vuotiaille.

Toukokuussa 2020 Kiekko-Espoo Ry:n toimintaan tuli suuria muutoksia. EPS, EKS ja Blues Juniors päättivät tahoillaan yhdistää toimintansa ja jatkaa yhdessä yhden logon sekä nimen alla. Näin syntyi Suomen suurin seura monellakin mittarilla.

Käsittääkseni HIFK:llakin on "sateenvarjoseuroja" ympäri pääkaupunkiseutua ja tämä on varmasti järkevää, koska varsinkin nuorilla myös logistisilla asioilla on iso merkitys. Miksi lähteä toiselle puolelle kaupunkia alakouluikäisen kanssa, kun lähempää löytyy samaa harrastamisen riemua? Ja kyse on nimenomaan lapsen/nuoren harrastuksesta. Itse ajattelen niin, että yhdenkään junnun todellisesta kiekkotulevaisuudesta on paha sanoa mitään, koska siihen vaikuttaa niin monet asiat. Tietenkin on niitä junnuja, joista on aina nähnyt, että tulee menemään pitkälle. Jos siis itsellä motivaatio riittää. On niitäkin, joilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet, mutta muut asiat kiinnostivat jossain vaiheessa enemmän ja lätkä jäi. Sitten on niitä junnuja, jotka eivät junnuina erottuneet millään lailla edukseen, mutta sitkeällä työnteolla ja kovalla motivaatiolla pääsivät ihan ammattilaisiksi asti. Monen kohdalla kyse on ollut jopa sattumasta: he ovat olleet oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja käyttäneet sen näyttöpaikkansa.

Tärkeintä on HIFK ylläpitää sellaisia olosuhteita, missä harrastajan on mahdollista edetä vaikka kiekkokoulusta aikuisten edustusjoukkueeseen ilman, että juniorin perheineen tarvitsee tehdä mitään ylimääräisiä ja suuri kommervenkkejä. Ja sellainen tilanne HIFK:ssa kaiketi kuitenkin on, vai? Siihen, kuka sitten lopulta pääsee pelaamaan Liigaa ja missä, vaikuttaa niin monet asiat, että mitään yksiselitteistä oikeaa tapaa tai ainoaa oikeaa polkua ei ole olemassa. Sitäkään en pidä järkevänä, että seurat vain maksaa junnuille enemmän, jotta heidät saisi pidettyä. Niille todellisille huipuille pitää tietysti maksaa, mutta kyllä mä luotan siihen, että meilläkin seurajohto tietää, keitä sellaiset pelaajat ihan oikeasti ovat. Ja niitä ei montaa per ikäluokka Suomen mittakaavassa ole.

Kaikki Liiga-seurat haalivat junnuja muualta ja aika usein se nuori pelaaja menee lopulta sinne, missä kokee saavansa parhaat mahdollisuudet nousta esiin. Ja kuten todettua, vuodet eivät ole veljiä keskenään, eikä pelaaja-aines ole tasalaatuista. Ja joskus käy niinkin, että seurasiirto tuntuu järkevältä reaaliajassa, mutta jälkikäteen ajateltuna, olisi ollut saattanut olla järkevämpää siirtymättä, koska homma ei rokannutkaan uudessa seurassa.

Pääasia on kuitenkin se, että mitään siltoja ei koskaan polteta lopullisesti. Sekään ei kuitenkaan aina ole täysin omissa käsissä, kun ihmiset ovat ihmisiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Siihenkö se päättyi kollien kausi?

Joo. Pinnalla jäivät ulos pleijareista ja mahdollisuudesta pelata vielä jopa mestaruudesta. Muutama viikko sitten kärsitty 2-1 tappio Jokereille rankkareilla ratkaisi homman juurikin narreille. Ensi kaudella Kollit on vahvempi, koska nyt olivat tietääkseni koko sarjan nuorimmalla joukkueella liikkeellä.

U18 aloittaa pudotuspelit Pelsua vastaan. Hyvä sauma mennä päätyyn asti nyt kun joukkue vahvistuu Kollien kesäloman myötä.

U16 lopulta loppusarjan kolmas ja pudotuspelivastus selviää huomenna. Sauma heillä mennä myös päätyyn, koska joukkue vahvistuu myöskin Kollien kesäloman johdosta.

Ensi kaudellakin täällä on taas vahvat joukkueet ja imua on kovasti, vaikka jotkut "tosi tietäjät" jotain muuta väittävätkin.

Hienoa olla täällä
 

Freddy207

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun juniorilippulaivan tulos ei juniorien kehitysjohtajaa tyydytä niin on hypättävä puikkoihin itse. Onko Mälkiän IFK:lla vetoa jatkossa?
Mälkiä ei ole vetovoimainen valmentaja, mutta uskoisin, että ensi vuonna Kollit pärjää paremmin valmentajasta huolimatta. Niillä oli U-2o jengeistä nuorin porukka SM-tasolla tänä vuonna. Mikäli iso osa jää seuraan, niin parantavat huolella tulevalla kaudella.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
"Ilveksen U20-joukkueen päävalmentajaksi siirtyvä Joni Töykkälä on toiminut seitsemän kauden ajan päävalmentajana HIFK:n juniorijoukkueissa ja kolme viimeisintä kautta seuran U20-joukkueessa."
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Ilveksen U20-joukkueen päävalmentajaksi siirtyvä Joni Töykkälä on toiminut seitsemän kauden ajan päävalmentajana HIFK:n juniorijoukkueissa ja kolme viimeisintä kautta seuran U20-joukkueessa."

Olihan se täällä jo tiedossa, että Töykkälä lähtee muihin maisemiin. Tosin täällä kai väitettiin, että lähtisi Espooseen, mutta Espoon ensi kauden U20-jengin valmentajiksi oli kyllä jo viime(?) viikolla nimetty joku ihan toinen henkilö.

Käsittääkseni Töykkälä ei nyt ihan optimaalisesti itsekään onnistunut työssään, joten varmaan hyvä, että vaihtoi maisemaa. Varsinkin, jos häntä harmitti, että jotkut junnut "pääsivät rahalla sisään". Aika kova statement koutsilta tällainen. Toivotaan, että missään muualla ei tällaista tapahdu koskaan :D.
 

F#21

Jäsen
Olihan se täällä jo tiedossa, että Töykkälä lähtee muihin maisemiin. Tosin täällä kai väitettiin, että lähtisi Espooseen, mutta Espoon ensi kauden U20-jengin valmentajiksi oli kyllä jo viime(?) viikolla nimetty joku ihan toinen henkilö.

Käsittääkseni Töykkälä ei nyt ihan optimaalisesti itsekään onnistunut työssään, joten varmaan hyvä, että vaihtoi maisemaa. Varsinkin, jos häntä harmitti, että jotkut junnut "pääsivät rahalla sisään". Aika kova statement koutsilta tällainen. Toivotaan, että missään muualla ei tällaista tapahdu koskaan :D.
Joni Petrell siirtyi HIFKn u18 päävalmentajan roolista ensi kaudeksi Kiekko-Espoon u20 päävalmentajaksi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joni Petrell siirtyi HIFKn u18 päävalmentajan roolista ensi kaudeksi Kiekko-Espoon u20 päävalmentajaksi.

Joo, tämä oli tiedossa. Löytyy interwebistä tämäkin. Mutta Töykkälän mun mielestäni joku kirjoitti siirtyvän myös Espooseen. Niin paljon ei kiinnosta, että selvittäisin kuka tai milloin väitti.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Joo, tämä oli tiedossa. Löytyy interwebistä tämäkin. Mutta Töykkälän mun mielestäni joku kirjoitti siirtyvän myös Espooseen. Niin paljon ei kiinnosta, että selvittäisin kuka tai milloin väitti.

Taisin olla minä.
Joka tapauksessa syy siihen että lähti oli turhautuminen Mälkiään.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Joka tapauksessa syy siihen että lähti oli turhautuminen Mälkiään.
Mälkiä sukunimessä on sellainen kaiku, että olisin toivonut, ettei kyseisen sukunimen omaavaa henkilöä enää ikinä olisi ikinä IFKssa työskennellyt. Toki, oma karsastaminen perustuu enemmän Mälkiä vanhempaan, joka vaikutti karjalaiselta kokovartalokyrvältä. Pojasta ei myöskään hirveän positiivista juttua tunnu liikkuvan, joten ilmeisesti ei tässäkään tapauksessa pojasta polvi parane.

@BOL , muistan sinun joskus jotain tästä mahdollisesti kirjoittaneen (?) niin vastaako Salmelainen IFKn junioripuolen rekrytoinneista? Tuli vaan mieleen, että onko Karavaanarilla jotain sananvaltaa näihin junioripuolen rekrytointeihin? Rupesin pelkäämään, että tällä käänteisen Midaksen kosketuksen omaavalla surkimuksella on jotain tekemistä IFKn junioripuolen kanssa?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mälkiä sukunimessä on sellainen kaiku, että olisin toivonut, ettei kyseisen sukunimen omaavaa henkilöä enää ikinä olisi ikinä IFKssa työskennellyt. Toki, oma karsastaminen perustuu enemmän Mälkiä vanhempaan, joka vaikutti karjalaiselta kokovartalokyrvältä. Pojasta ei myöskään hirveän positiivista juttua tunnu liikkuvan, joten ilmeisesti ei tässäkään tapauksessa pojasta polvi parane.

@BOL , muistan sinun joskus jotain tästä mahdollisesti kirjoittaneen (?) niin vastaako Salmelainen IFKn junioripuolen rekrytoinneista? Tuli vaan mieleen, että onko Karavaanarilla jotain sananvaltaa näihin junioripuolen rekrytointeihin? Rupesin pelkäämään, että tällä käänteisen Midaksen kosketuksen omaavalla surkimuksella on jotain tekemistä IFKn junioripuolen kanssa?
Ainakin noilla ihmeellisillä verkkosivuilla Nybondas oli junioripuolen "johtavassa" asemassa. Koko luettelon alimmaisena otsikon TOIMISTO alla. Siellä luki Toimisto Seurajohtaja, hallituksen sihteeri
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BOL , muistan sinun joskus jotain tästä mahdollisesti kirjoittaneen (?) niin vastaako Salmelainen IFKn junioripuolen rekrytoinneista? Tuli vaan mieleen, että onko Karavaanarilla jotain sananvaltaa näihin junioripuolen rekrytointeihin? Rupesin pelkäämään, että tällä käänteisen Midaksen kosketuksen omaavalla surkimuksella on jotain tekemistä IFKn junioripuolen kanssa?

Pidän mahdollisena, että olen jotain kirjoittanut, mutta silloin se kirjoitus on todennäköisesti perustunut johonkin haastatteluun, joka on ollut tuoreena mielessä. Eikä nyt soi mitkään kellot, milloin tämä olisi tapahtunut. Ehkä @Ykkössentteri voisi avata tätä enemmän, koska hänellä on varmasti ihan faktatietoakin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Pidän mahdollisena, että olen jotain kirjoittanut, mutta silloin se kirjoitus on todennäköisesti perustunut johonkin haastatteluun, joka on ollut tuoreena mielessä. Eikä nyt soi mitkään kellot, milloin tämä olisi tapahtunut. Ehkä @Ykkössentteri voisi avata tätä enemmän, koska hänellä on varmasti ihan faktatietoakin.

Tobias Salmelainen kuuluu Junioreiden urheilujohtoon, edustaen liigajoukkuetta.


Nybondas on toimiston puolella, mutta olen käsittänyt ettei puutu urheilujohdon tekemisiin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tobias Salmelainen kuuluu Junioreiden urheilujohtoon, edustaen liigajoukkuetta.


Nybondas on toimiston puolella, mutta olen käsittänyt ettei puutu urheilujohdon tekemisiin.
Käsittääkseni Mälkiä vastaa u20-u16 nuorista ja Buchert nuoremmista. Ja sieltä hakemalla löytvät eri joukkueet ja niiden (tämän kauden) valmentajat. Ensi kaudella sitten taas uudet.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Käsittääkseni Mälkiä vastaa u20-u16 nuorista ja Buchert nuoremmista. Ja sieltä hakemalla löytvät eri joukkueet ja niiden (tämän kauden) valmentajat. Ensi kaudella sitten taas uudet.

En ole itsekään aivan varma miten he vastuualueensa tarkasti rajaavat, mutta Mälkiä hoitaa Kollit ja U18. Laaksonen siitä alaspäin ja Buchert nuorimman pään. Itse asioin pääsääntöisesti Laaksosen kanssa.

Joka tapauksessa omaan silmääni hienoja herrasmiehiä kaikki
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voitko ”firman miehenä” edes sanoa muuta (hymiö)?

Voisi jättää kirjoittamatta?

Itse en tiedä Mälkiän Simosta mitään. Mutta arvaan rohkeasti, että on sen ikäinen kaveri ja on ollut niin pitkään lätkässä mukana (ja oletettavasti kovin intohimoisesti vieläpä), että ellei nyt sitten ole aivan todellinen erikoismies, kehitystä erityisesti henkisellä puolella on tapahtunut ja matkan varrella on särmiä hioutunut. Ja varmaan työnkuvakin vaikuttaa siihen, miten tunteella voi elellä. Koutsin rooli on vähän erilainen kuin junnujen kehitysjohtaja. Onko teistä kovinkin moni vielä nelikymppisenä samanlainen kuin kaksi- tai kolmekymppisenä? Omalta kohdaltani voin todeta, että sitä kehitystä on nimenomaan tapahtunut siellä tunteiden hallinnan puolella.

Voi toki olla, että Simo Mälkiä ihan totaalimulkku ihan kaikille. Tai sitten ei ole. Mutta ei varmaan kannata kenenkään vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, jos itsellä ei ole mitään kokemuksia. Eikä varsinkaan isänsä nimen pohjalta. Mun on vaikea kuvitella, että Mälkiää olisi jotenkin pakko roikottaa organisaatiossa. Varsinkaan, jos on oikeasti ihminen, jonka kanssa on yleisesti ottaen monen vaikea tulla toimeen. Siinähän HIFK ampuisi aika isosti itseään jalkaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
U18 saatiin esimakua IFK-Pelsu asetelmasta. Hieno matsi. Ja Stadi vei, pilkuilla. IFKsta eniten mieleen jäi #7, Eelis Granholm, rauhallinen ja tyylikäs leftin pakki.
 

Bat79

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinkas monta kollia otettiin U18 playoffeihin, tuliko yli vai alle kentällinen? Tuolta tulospalvelustahan sen tietty näkis.
 
Viimeksi muokattu:

kingstonwall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinkas monta kollia otettiin U18 playoffeihin, tuliko yli vai alle kentällinen? Tuolta tulospalvelustahan sen tietty näkis.
Aika tarkalleen puolitoista kentällistä enemmän Kolleissa pelanneita pelaajia tänään mukana, 5+3.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös