HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 970 685
  • 29 447

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on jo puhdasta saamattomuutta Salmelaiselta.
Eiköhän tuossa diilissä ollut merkittävässä roolissa nimenomaan Ahokas. Näin ainakin voisi äkkiseltään päätellä tuosta KooKoon ilmoituksesta asian suhteen. Tuttuja toisilleen ennestään, ja Ahokkaan melko näyttävä duuni KooKoossa lienevät puhuneen puolestaan. Lisäksi rooli voi olla isompi kuin mitä IFK voisi tässä(kään) tilanteessa tarjota.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ja haet. Itse pohdin myös esim. tapparan tilannetta. Kukas siellä sitten kuittaa näitä tappioita niiden kertyessä? Siellä on kuitenkin myös erittäin vahva rosteri ja vahvistunut vaan viimeisten viikkojen aikana.
Tiukan paikan tullen esim. ”Poju” joka ollut pitkään yksi Tapparan taustapiruista(omistaa noin 25% Tapparan Hockey-puolesta ). Linkki vie herran wiki-sivulle.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Kaunis ajatus ja en halua että käsitätte nyt väärin; olisin itsekin ollut valmis ottamaan Björkqvistin mukaan remmiin, semminkin kun se sentteri on minusta helvetisti tärkeämpi hankinta tällä hetkellä.

Mun pointtina vaan on, että mielestäni on kohtuullisen hölmöä ajatella näitä siirtoja pelkästään seuran näkökulmasta. Ikään kuin kaikki muualle menevät (varsinkin nuoret) pelaajat olisivat olleet saatavissa, mutta jos eivät tule meille, ovat a) seura b) Salmelainen c) Pikkarainen paskoja. Mitä jos joskus hypättäisiin sen muualle menneen pelaajan saappaisiin ja yritettäisiin ymmärtää hänen ratkaisuaan? Mitä jos sille Björkqvistille ei menekään yhtä helposti läpi kuin palstalaisille se Tobbarin soitto mallia: "Hei Kasper tuu meille hifkiin pelaamaan, kyl sä tiiät meil on aina noit loukkaantumisii ihan varmasti saat ison roolin. Oot alkuun hierarkiassa nelosen laidassa mut venaa vaan niit loukkei nii pääset ylemmäs. Ei sun oo mitää järkee mihkää Kouvolaan mennä kärkikenttiin tutun koutsin alle." Nuoret haluavat pelata ja kehittyä. En pidä IFK:ta paskana seurana kun Kasper nyt näki tämän olevan KooKoossa helpommin saavutettavissa.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Anteeksi, mutta tuossa ei ole vastausta kysymykseeni. Retorisesti kerran vielä, miksi meidän HIFK on niin haavoittuvainen? Itse uskon, että siksi kun asioita ei ole ollut hoitamassa oikeat henkilöt. Taloutta on kieltämättä hoidettu hyvin, mutta kyllä hallituksen ja muun johdon olisi aikoja sitten pitänyt varmistaa, että emme seiso vain yhden jalan varassa.
Lisäksi yleisöä on kohdeltu hetkittäin melko heikosti.

IFK on niin haavoittuvainen koska...
...tulovirtoja ei ole polveutettu tarpeeksi
...on luotettu liikaa yleisön tuomaan rahaan

Ja näin on koska...
...asioita on hoidettu väärällä tavalla ja mahdollisesti väärien ihmisten toimesta.

Kyllähän tuossa suhteellisen selvästi vastauksen annan :D
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt voidaan jo ihmetellä. Kasper Björkqvist Liigaan lainalle, mutta ei ifk vaan KooKoo.

E. Ja kyseessä vielä koko kauden laina


Ai saakeli olisi kelvannut nähdä Penguins-prospekti HIFK:ssa. Viime kausi meni kuitenkin loukkaantumisten takia ihan pipariksi. Ennen kauden alkua oli training campilla ihan hyvä joten eiköhän tuo Liigaan ole ihan tekijämies, jos ei loukkaantuminen liikaa näy.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lainapelaajien osalta pitää aina myös muistaa, että pelaaja X on lainaavan seuran omaisuutta ja viime kädessä pelaajan oikeudet omistava taho määrää, missä pelaaja X pelaa. Ei tarvitse olla suurikaan ajattelija ymmärtääkseen, että HIFK tulee reagoimaan tarvittaessa myös kahden ensimmäisen ketjun pelaajien osalta, jos loukkaantumisia tulee ja kausi pystytään pelaamaan normaalisti täysille katsomoille. Sama koskee myös muita suurseuroja. HIFK:lla ei ole pohjatonta kassaa, mutta kassaan pitää jättää, ja varmasti myös jätetään, muutama killinki, jos joku kahden ekan ketjun pelaajista loukkaantuu. Jesse Saarista ei teemutallbergit korvaa yksi yhteen, vaan silloin tarvitaan kiekollisempi paikko, jos käy oikein huonosti.

Kun NHL-seura etsii koko kauden pelipaikkaa nuorelle, kokonaisuus ja iso kuva yleensä ratkaisevat. Siihen kuuluu peliajan ja roolin lisäksi muitakin asioita, kuten vaikkapa tuttu valmentaja. Toisinaan pelaaja jatkaa kasvattajaseurassaan, jos on pelannut edellisenkin kauden siellä, toisinaan ei. KB:n tapauksessa kasvattajaseura olisi käytännössä Mestiksen Kiekko-Espoo, mikä ei tässä tapauksessa kuitenkaan tule kysymykseen.

HIFK voinut olla tai olla olematta varteenotettava vaihtoehto. Minä en tiedä, onko HIFK ollut missään vaiheessa edes minkäänlainen vaihtoehto. Se, että joku valinta tehdään, ei välttämättä tarkoita sitä, että muut vaihtoehdot olisivat varsinaisesti huonoja. Jonkun on vain oltava paras, kun valitaan. Oletan, että KB:n agentin pöydällä on ollut vähintään yksi toinenkin sopimustarjous, jotta on saatu perspektiiviä.

Ihan samalla tavalla pelaajilla on erilaisia tarjouksia eri seurojen pöydillä. En esim. usko, että HIFK olisi saanut Kontiolaa siihen hintaan, mitä HPK hänestä maksaa. Tämän väitteen puolesta puhuu jo pelaajabudjettikin. Kontiola on varmasti HPK:n kallein pelaaja, mutta sillä hinnalla hän ei varmasti olisi sitä HIFK:ssa. Jos Konna tienaisi HPK:ssa vaikka ”vain” 100k€, se olisi ihan ok, koska kyseessä on pieni seura ja on ihan ymmärrettävää, ettei enempään rahkeet riitä. Mutta jos sama maksettaisiin HIFK:ssa, pelaaja olisi roimasti alihintainen, siis tyhmä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kun jengiin saadaan yksi laadukas sentteri tai laadukas laituri joka voi pelata keskellä, on mun mielestä ihan ok aloittaa kausi tällä kokoonpanolla. Toki hyökkäykseen toivoisin kahta + laadukas pakki, mutta ei varmaan tällä kaudella ainakaan kauden alussa tule tapahtumaan.

Jos tulee laituri, niin ihan mielenkiinnosta haluaisin nähdä miten Jääskä pärjää 3. keskellä.

Jengissä on kuitenkin kovia pelaajia ihan hyvin ja yhdellä huippu-ukolla kokoonpano näyttää jo aika hyvältä.

Sallinen, Lundell, Saarinen, Dyk sekä varmaan myös Leskinen tulevat olemaan omalla tontillaan kovan tason pelaajia Liigaan. Broadhurstia ei tänne varmaan olisi tuotu, jos häneen ei olisi luottoa. Jääskä on katsomaton kortti ja mistäs tietää jos Nordgrenilla tai Hedellä on oikeasti jotain annettavaa. Tallberg - Väänänen - And/Keränen on musta luotettava 4. kenttä.

Jos 3. ekaa kenttää on jotakuinkin:

Sallinen - Lundell - Leskinen
Saarinen - Broadhurst - Dyk
Jääskä/X - X/Jääskä - Nordgren/Hede/Heljanko

tai

Sallinen - X - Leskinen
Saarinen - Lundell - Dyk
Jääskä - Broadhurst - Nordgren/Hede/Heljanko

.. niin ihan luottavaisin mielin lähden tähän korona kauteen. Puolustus ja Halonen mietityttää, mutta ei sekään heikko ole, vaikka ei Liigan paras ole. Pakiston osalta voi kauden aikana hyvinkin tapahtua vielä täydennystä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Borgström ja Enlund kun tuodaan tuohon niin voi hommaa jo valmiiks nakit pakkaseen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos tulee yleisörajoituksia ei HIFK tule pelaamaan. Ei ollenkaan. Yleisörajoituksilla mitä enemmän pelataan, sitä enemmän tulee tappiota. Vapaat pelaajatkin tiedostavat tämän ja valitsevat seuran, joka todennäköisimmin tulee tässä poikkeustilanteessa pelaamaan.

Niin sehän on sitten lomautuksia edessä, jos pelejä ei ole eikä tule. Jos taas palkkakulut kuitenkin menevät, niin samahan se on Liigaa pelata mielummin kun Keskuspuistossa lenkkejä vedellä palkkaa vastaan Vaakuna-verkkareissa.

Eikö se nyt kannattaisi aloittaa rajoitusten kanssa (oli ne mitä tahansa), ja siitä sitten mennä Liigakierros kerrallaan eteenpäin toivoen höllennyksiä niihin rajoitteisiin. Jos ja kun lokakuussa alkaa sarja rajoitteiden kanssa, niin marras-/joulukuun aikana voi olla jo ihan eri meininki rajoitusten kanssa. Nopeasti ne keväälläkin muuttuivat.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pidä IFK:ta paskana seurana kun Kasper nyt näki tämän olevan KooKoossa helpommin saavutettavissa.
Tämähän ei pidä lainkaan paikkansa ja on väärä ajatustapa, jokainen muihin liigaseuroihin hankittu hyvä vahvistus on paskaa duunia Salmelaiselta ja ihannetilanteessa täällä pyöritettäisi 75 pelaajan nimekästä megarosteria.

Olisi se Kasper Björkvist mullekin kelvannut, mutta valitettavasti tuolla on noita muitakin seuroja olemassa ja valitettavasti Salmelainenkaan ei saa ohjailtua ihan kaikkia liikkuvia osia Nordiksen suuntaan. Oletan kuitenkin, että duuninsa Salmelainen ihan uutterasti tekee ja kartottaa noita hommia ja varteenotettavia vahvistuksia ja heidän saatavuuttaan.

Voihan Björkvistiä olla tarjottu suoraan Ahokkaalle ja Kouvolaan ilman, että Tobbella on mitään tietoa kyseisen pelaajan olemisesta liikkumassa Eurooppaan päin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eiköhän tämä Björkvistin homma ihan ilman mystiikkaa ole että tuttu valmentaja ja KooKoossa enemmän peliaikaa kuin IFK:ssa. Hyvä paikka pelata isossa roolissa seuraava Liiga -kausi.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Noniin, tiedotteen mukaan IFK teki turskaa 616 000 euroa. Talouspuolta olen tarjonnut syyksi sille, miksei olla Tapparan ja Lukon tavoin revitelty markkinoilla. Ei ole tuntunut kelpaavan, vaan ainoaksi syyksi on todettu IFK:n ja Salmelaisen saamattomuus. Joko nyt alkaisi jengi ymmärtämään asioita hieman laajemminkin?
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Noniin, tiedotteen mukaan IFK teki turskaa 616 000 euroa. Talouspuolta olen tarjonnut syyksi sille, miksei olla Tapparan ja Lukon tavoin revitelty markkinoilla. Ei ole tuntunut kelpaavan, vaan ainoaksi syyksi on todettu IFK:n ja Salmelaisen saamattomuus. Joko nyt alkaisi jengi ymmärtämään asioita hieman laajemminkin?

Tämä on huolestuttavaa. Varsinkin Everin kommentti tiedotteessa.

"Valitettavasti tämän kauden näkymä on vielä haasteellisempi. Käytännössä kaikki yleisömääriin liittyvät rajoitukset estävät liigakauden pelaamisen nykyisellä kustannusrakenteella”

Eli kun rajoitukset ovat päällä, on IFK:n osallistuminen sarjaan jo sinällään voitto meille faneille. Uusia vahvistuksia ja kummempaa menestystä lienee kuitenkin turha odottaa. Tässä päästään taas siihen josta jo eilen kirjoitin, eli organisaatiossa on sokeasti luotettu siihen, että katsojilta tulevat tulot riittävät kantamaan aina. Nyt on vakavan peiliin katsomisen paikka organisaation johtavilla henkilöillä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tämä on huolestuttavaa. Varsinkin Everin kommentti tiedotteessa.

"Valitettavasti tämän kauden näkymä on vielä haasteellisempi. Käytännössä kaikki yleisömääriin liittyvät rajoitukset estävät liigakauden pelaamisen nykyisellä kustannusrakenteella”

Eli kun rajoitukset ovat päällä, on IFK:n osallistuminen sarjaan jo sinällään voitto meille faneille. Uusia vahvistuksia ja kummempaa menestystä lienee kuitenkin turha odottaa. Tässä päästään taas siihen josta jo eilen kirjoitin, eli organisaatiossa on sokeasti luotettu siihen, että katsojilta tulevat tulot riittävät kantamaan aina. Nyt on vakavan peiliin katsomisen paikka organisaation johtavilla henkilöillä.
Sen juurikin niin. Ei odotuksia lipputuloista playoff-otteluissa pidä ottaa mukaan budjetointiin, paitsi vaihtoehtona usealle muulle mahdollisesti tuloutuvalle tulolle. Eikä pidä rakentaa tulevaisuutta pelkälle yhdellä jalalla seisomiselle. Talouden turvana on aina hyvä olla vaihtoehtoja.
No, onhan fyrkkaa toki säästössä.
Lisäksi huonoina aikoina voi turhista luopua, mutta menestyksen ja toiminnan takaavaan henkilöstöön kannattaa sijoittaa. Silloin menestyy myös kriisistä ulos tultaessa.
Jos nyt pannaan kaikki nyörit pussista kiinni, voi olla että 1-2 vuoden päästä ei olla enää missään.
Lisäys: Uskon, joukkueen rakentamisesta (tai rakentamatta jättämisestä) sekä muusta sekavuudesta (mm. tiedottaminen) johtuen, että kriisiaikaiseen satsaukseen ei olla menossa ja siten on ehkä turha odottaa täydennyksiä enää tulevalle kaudelle (ainakin ennen 1.10.). Tuskin kausikortteja ja mainoksia on myyty enemmän kuin viime kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ei odotuksia lipputuloista playoff-otteluissa pidä ottaa mukaan budjetointiin

Muuten samaa mieltä, mutta tämä on kyllä täysin normaali asia esimerkiksi yleisten top-6 joukkueiden osalta, että ainakin kahden puolivälieräkotimatsin verran lasketaan automaattisesti tuloja budjettiin jo ennen kautta.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Muuten samaa mieltä, mutta tämä on kyllä täysin normaali asia esimerkiksi yleisten top-6 joukkueiden osalta, että ainakin kahden puolivälieräkotimatsin verran lasketaan automaattisesti tuloja budjettiin jo ennen kautta.

Miten tämä sitten liittyy HIFK:hon? VIime kausikin taisi olla siinä ja siinä, oltaisiinko oltu Top6. Tietenkin, nuo pari kotipeliä tuo sen n. 300 tuhatta kassaan, mutta typerää silti budjetoida noin.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Miten tämä sitten liittyy HIFK:hon? VIime kausikin taisi olla siinä ja siinä, oltaisiinko oltu Top6. Tietenkin, nuo pari kotipeliä tuo sen n. 300 tuhatta kassaan, mutta typerää silti budjetoida noin.
Niin, budjetoinnithan tehdään ennen kautta. Eiköhän IFK, Kärpät, Tappara, Lukko ja mediatietojen mukaan myös JYP kuulu siihen kategoriaan, jotka budjetoivat ennen kautta pari pudotuspeliotteluakin mukaan. Viime kaudella kaiketi myös Ilves toimi näin.

Eihän tuota koko budjettia ennen kautta tietenkään käytetä, mutta juuri tuollaisesta muutaman lisäkotiottelun mukaan laskemisesta budjettiin johtuu se, että kärkiseurat pystyvät hankkimaan siirtotakarajalla uusia pelaajia ilman, että budjetti paukkuu. Näin toimitaan, kun se pudotuspelipaikka ja budjettiin laskettujen kotitteluiden realisoituiminen näyttää jo varsin todennäköiseltä.

Nyt nuo oli laskettu mukaan budjettiin, kesken kauden tuotiin uusia pelaajia sisään useampi, eikä tulovirtoja ole onnistuttu hankkimaan riittävän monesta paikasta. Siitähän tuo tappio alkaakin jo muodostumaan.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on huolestuttavaa. Varsinkin Everin kommentti tiedotteessa.

"Valitettavasti tämän kauden näkymä on vielä haasteellisempi. Käytännössä kaikki yleisömääriin liittyvät rajoitukset estävät liigakauden pelaamisen nykyisellä kustannusrakenteella”
Kuten eilen kirjoittelin HIFK ei tule pelaamaan liigaa edes puolelle katsojamäärälle ellei siitä aiheutuva tappio kompensoidu muulla tavoin. Samasta syystä jää nimekkäät pelaajat hankkimatta joille pitäisi maksaa kunnon palkkaa.
Tämä korona on ollut ja tulee olemaan HIFK:lle pienimuotoinen katastrofi niin kauan kuin tilanne normalisoituu. Monesta asiasta voi Salmelaista syyttää, mutta ei tästä. Ei rahaa - ei uusia pelaajia.
 

Alanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid.
Budjetti on aina budjetointihetken paras ennuste tulevasta. Kyllä IFK:n on budjetoitava pudotuspelit mukaan. Jos tilanne muuttuu tai näyttää muuttuvan budjettia tulee korjata ja toimintaa tulee mukauttaa tarkistetun budjetin mukaisesti.

Näyttää kyllä todella huolestuttavalta koko tuleva kausi.

Ihan OT:na, niin kyllä on järjetöntä tämä touhu nyt kun koulut ja päiväkodit alkoivat, ja se jokavuotinen nuha sieltä tuli, niin kuin se joka vuosi tulee. Nyt kelkottiin lapset drive-in koronatestiin (jotta pääsee takaisin), johon lappasi autoa aivan liukuhihnalta, ja jokaisessa testattiin pieniä lapsia. Voin kertoa että testi ei ole pienellä lapselle edes helposti siedettävä kokemus. Nyt siis testataan kaikki lapset, ilman mitään altistusepäilyjä, ja samaan aikaan Skopjen koneessa olleista kolmasosa kieltäytyi testistä...
 
J

Just-Ice-Hockey

Monesta asiasta voi Salmelaista syyttää, mutta ei tästä. Ei rahaa - ei uusia pelaajia.

Tämähän ei pidä lainkaan paikkaansa. Salmelaisella on ollut/on käytössään se 2,5-3 Me tämän kauden joukkueen rakentamiseen. Se miten hän on nämä eurot allokoinut, on miehen omien päätösten seurausta. Se, että yhä ollaan tilanteessa, missä vahvistuksia tarvitaan keskeisille pelipaikoille menee aikalailla puhtaasti Salmelaisen piikkiin.

Jos nyt on rahahanat sulki, on duuni tehty päin sitä itseään..
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämähän ei pidä lainkaan paikkaansa. Salmelaisella on ollut/on käytössään se 2,5-3 Me tämän kauden joukkueen rakentamiseen.
Ehkä on, ehkä korona leikkasi sitäkin. Ei tuo nykyinen joukkuekaan mikään halpa ole ja valitettavasti siellä on sellaisia kalliita soppareita joita tuskin olisi tehty, jos olisi ollut kristallipallo käytössä.
Mutta edelleenkin se mun pointti on siinä ettei HIFK tulee pelaamaan peliäkään liigaa yleisörajoituksin, jos siitä aiheutuvaan tappioon ei saa kompensaatiota muualta.
 
J

Just-Ice-Hockey

Ehkä on, ehkä korona leikkasi sitäkin. Ei tuo nykyinen joukkuekaan mikään halpa ole ja valitettavasti siellä on sellaisia kalliita soppareita joita tuskin olisi tehty, jos olisi ollut kristallipallo käytössä.
Mutta edelleenkin se mun pointti on siinä ettei HIFK tulee pelaamaan peliäkään liigaa yleisörajoituksin, jos siitä aiheutuvaan tappioon ei saa kompensaatiota muualta.

Ei se toki noin mustavalkoista ole. IFK voi olla tilanteessa, jossa turskaa tulee joka tapauksessa. Jos sitä tulee vähiten osallistumalla liigakauteen, seura varmasti tulee osallistumaan liigakauteen. Itse olen melkolailla varma, että Bluesin joutselaulun kaltainen kausi olisi kokonaisuutena edullisempi kuin kauden kokonaan väliin jättäminen. Oletettavasti siellä on myös melkolailla sopimuksia, joista lankeaa sanktioita, mikäli IFK jättää oman osansa tekemättä sekä joukko sopimuksia, joista ei pääse eroon kuin konkurssilla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei se toki noin mustavalkoista ole. IFK voi olla tilanteessa, jossa turskaa tulee joka tapauksessa. Jos sitä tulee vähiten osallistumalla liigakauteen, seura varmasti tulee osallistumaan liigakauteen. Itse olen melkolailla varma, että Bluesin joutselaulun kaltainen kausi olisi kokonaisuutena edullisempi kuin kauden kokonaan väliin jättäminen. Oletettavasti siellä on myös melkolailla sopimuksia, joista lankeaa sanktioita, mikäli IFK jättää oman osansa tekemättä sekä joukko sopimuksia, joista ei pääse eroon kuin konkurssilla.

Juuri näin. Ei homma mene niin, että IFK ilmoitusluonteisesti ilmoittaa Liigalle ja sidosryhmilleen jättävänsä kauden väliin tappioiden minimoimiseksi. Tai voihan niinkin yrittää tehdä, mutta sitten voi myös olla, että kausi 2021-2022 aloitetaan Mestiksestä ja etsitään uusia sidosryhmiä, jotka tätä toimintaa rahoittavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös