HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 994 259
  • 29 595

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ottamatta erityisesti kantaa kenenkään sanomisiin, niin pakko on vähän kuitenkin todeta mm ajatukseen siitä, että joukkue on kasattu tukemaan jotenkin IFK:n (Salmelaisen toivomaa ja meille myymäänsä) tavoittelemaa pelitapaa, ja että Salmelainen olisi erityisesti sen suhteen hvyin kartalla hankintojensa kanssa -kuten Villekin huhujen mukaan- että onhan tuo ajatus noihin esitettyihin pelitavallisiin yksityiskohtiin nähden aivan metsässä.
Juuri nyt joukkue ei tunnu edes siltä kuuluisalta "kevään joukkueeltakaan" ja vähän jo se syksyskin pelottaa että mitä hittoa sieltä on tulossa, ellei sitten tosiaankin (taas kerran) Salmelainen ole tehnyt kymppiduunia joukkueen kasaamisessa.

IFK:ssa on useinkin tunnuttu korostettavan juurikin sitä pelinopeutta ja luisteluvoimaa, ja juuri nyt ei mikään tähän asti nähdyistä muutoksista (anteeksi- jatkuvuuksista) joukkueessa näytä tukevan ajatusta sellaisesta tuulennopeasta IFK:sta, joka pyörii vastustajan kuin vastustajan suohon silkalla pelinopeudellaan.

Sitä ei ollut tarkkaan ottaen nähtävissä edes viime kaudellakaan kuin ehkä hetkittäin, niin erityisen hassuksi homma menee, jos nämä valinnat tosiaankin ovat Villen märissä unissa haaveilemia pelitaitavia vauhtikoneita, tai sitten totisesti ensi kaudella IFK näyttää niiden kuuden tunnin päivittäisten harkkojen seurauksena ne kuuluisat närhen munat -niin minulle, kuin kaikille epäilijöilleen- sillä tosiaankaan yhtään mikään nähdystä ei tue tuota ajatusta, vaan enemmänkin sellaisesta viime kautistakin hitaammasta IFK:sta.

Toki kaikki varmaan on mahdollista, ja tervehdin kyllä ilolla sitä mahdollista vauhtikonetta joka kentälle syksyllä ilmestyy, mutta epäilys vielä nyt on kovin vahva sen suhteen, että se nopoeus kyllä jää telineisiin kovin moniin muihin joukkueisiin verrattaessa, sillä niin usein IFK viime kaudellakin siinä pelinopeudessa jäi kyllä vastustajaa jälkeen, ja juoksutti itseään uuvuksiin kiekkoa tavoitellessaan. Ja tämä huolimatta niitä ajoittaisista "kulmaralleista" joita IFK hyvinkin ansiokkaasti hetkittäin esitti.

Mielestäni vauhtia on siis entisestään lähtenyt joukkueesta, ja tokihan ihan myös siksisikin, että joukkueen rakenne on vajaakin viime kauteen nähden. Tasapainoa en osaa edes haaveilla tulevan kauden joukkueessa tällä hetkellä, kun koko joukkuetta tarkastellaan, mutta tokihan se voi sellaiseksi kauden mittan osoittautua, jota niinikään -epäilyksistäni huolimatta- tervehdin kovin ilolla.

Kovin suurta mielenkiintoa en juuri nyt tulevaa kautta kohtaa koe (ainakaan tässä vaiheessa, ja tällä rakenteella), mutta voihan tuo vielä muuttua kauden lähestyessä. Joka toivoakseni ei kuitenkaan kovin äkkiä lähesty, sillä ei niin vähääkään ole ikävä syksyä, saati sitten talvea, joita kumpaakaan en halua vielä tässä vaiheessa edes kuvitella, eikä haittaisi vaikka talvikin unohtaisi vaihteeksi kokonaan tulla.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Otan nyt kantaa yhdeltä osin @BOL viestiisi.

Puhuit tuolla, että Salmelainen ja Peltonen ovat varmasti tyytyväisiä ratkaisuihinsa. Varmasti osiltaan näin, ja sitä on kiinnitetty, mitä aikanaan on haluttukin.

Mutta jos minä olisin tilannut tälle kesälle viime marraskuussa veneen, ja nyt keväällä olisikin ollut saatavilla isompi, parempi ja hulppeampi -50% alennuksella, niin kyllä se vaan vähän kalvaisi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Bafforosso , jos koit viestini hyökkääväksi, sanoisin, että ehkäpä olet itse vähän turhan herkillä, jos sinua loukkaa "Nyt en ihan ymmärrä, mitä yrität sanoa?". Jos joku on tässä ollut hyökkäävä, se olet kyllä sinä. Kun viestistäsi ottaa vittuilut pois, jäljelle ei jää oikein mitään. Mutta kukin tyylillään, en minä moisesta pelästy. Kiitos myös palautteestasi koskien viestieni pituutta, sekään ei ollut ensimmäinen kerta. Tällä palstalla on moderaattorit, jotka ohjeistavat minua tarvittaessa viestieni sisällöstä tai pituudesta, eikä täällä käsittääkseni ole mitään rajoitteita koskien viestien määrää. Voit käyttää ignore-toimintoa, mikäli viestini häiritsevät sinua tai muuten vain jättää ne lukematta. Mutta on kohtuullisen ylimielistä alkaa neuvomaan muita kirjoittajia, miten heidän pitäisi täällä asioida, jotta sinua ei ärsyttäisi.

Mitä tulee nuoriin pelaajiin ja heidän kehitykseensä, vuodet eivät ns. ole veljiä keskenään. Paljon riippuu siis siitä, minkä tasoisia nuoria on ringissä ja minkälainen muu joukkue on. HIFK:n junioritoiminta on valitettavasti vuosikaudet ollut sen verran heikkoa, että eipä sieltä oikein Heiskasen ja Lundellin lisäksi ole noussut esiin sellaisia pelaajia, joiden paikka aivan ehdottomasti olisi ollut Liiga-jengin mukana hyvin varhaisessa vaiheessa. Ehkä Axel Rindell on sellainen, jolle olisi kannattanut se näyttöpaikka järjestää vaikka väkisin. Itselläni ei ole tietoa, paljonko nuoret ovat päässeet esim. Liiga-jengin kanssa treenaamaan ja näyttämään osaamistaan aikuisten miesten keskellä, jolloin valmennus on voinut todeta, että vielä ei oikeasti riitä. Se kun on aina loppuviimein valmennuksen päätös, kuka pelaa ja kuka ei. En ole koskaan ollut sitä mieltä, etteikö lahjakkaille nuorille tulisi antaa peliaikaa, mutta olen ehdottomasti ollut sitä mieltä ja olen edelleen, että pelaaminen kehittää nuoria enemmän kuin penkillä istuminen. Mikäli joku nuori on lupaava, mutta ei vielä riittävän hyvä (tai vahva) pelaamaan Liigaa vakiroolissa, on ehdottomasti parempi lainata hänet Mestis-jengiin kantamaan suurta vastuuta kuin peluuttaa Liigassa jämäminuutteja tai seitsemättä kautta Kolleissa. Ei näihin ole, eikä voikaan olla, mitään yksiselitteistä kaavaa, minkä mukaan aina toimitaan tismalleen samalla tavalla, koska jokainen pelaaja on yksilö ja muuttujia on monia.

Mikäli HIFK syystä tai toisesta joutuu vielä etsimään markkinoilta yhden puolustajan, minulta löytyy luottoa siihen, että Salmelainen pystyy vielä sen yhden pelaajan hankkimaan. Voi olla, että samoilla apajilla on muitakin seuroja, mutta on hyvin harvinaista, ettei niin olisi. Tässä kohtaa en siis löydä mitään erityisen uhkaavaa kuviota.

@Synyster , jos olet hankkinut veneen viime marraskuussa, siihen on varmasti ollut joku syy, miksi niin olet toiminut. Aina on olemassa mahdollisuus, että joku tuote on alennuksessa myöhemmin. Joku jää odottamaan alennusmyyntejä, joku toinen ostaa sen silloin, kun se on tarpeellista tai muuten vain kokee sen järkeväksi. On myös mahdollista, että tuotteen hinta myöhemmin nousee tai ettei se kyseinen tuote koskaan tullutkaan alennukseen. Ja sitten harmittaa, ettei ostanutkaan sitä marraskuussa, kun siihen olisi ollut mahdollisuus ja nyt sille olisi tarvetta. Jos päätöksen on silloin marraskuussa tehnyt oikeista syistä ja tarkkaan harkiten, turha sitä on jälkikäteen katua. Ja kuten todettua, kukaan ei osannut ennustaa marraskuussa Venäjä-kuviota, jonka seurauksista kärsitään nyt varsin monella saralla. Varmasti moni olisi tilannut rakennustuotteitakin viime syksynä varastot turvoksiin ja vuokrannut vielä lisätilaa, jos olisi tiennyt, mikä tilanne on nyt.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
jos olet hankkinut veneen viime marraskuussa, siihen on varmasti ollut joku syy, miksi niin olet toiminut. Aina on olemassa mahdollisuus, että joku tuote on alennuksessa myöhemmin. Joku jää odottamaan alennusmyyntejä, joku toinen ostaa sen silloin, kun se on tarpeellista tai muuten vain kokee sen järkeväksi. On myös mahdollista, että tuotteen hinta myöhemmin nousee tai ettei se kyseinen tuote koskaan tullutkaan alennukseen. Ja sitten harmittaa, ettei ostanutkaan sitä marraskuussa, kun siihen olisi ollut mahdollisuus ja nyt sille olisi tarvetta.

Ilman muuta näin. Näissä uistelukisoissa kävi nyt vaan loppujen lopuksi vähän niin, että naapurilla on 8 vapaa uusilla vaapuilla vedossa, ja omalla kohdalla täytyy vaan toivoa sen voittolohen iskevän siihen vaatimattomampaan laidan yli roikkuvaan mato-onkeen.

Mahdotonta se ei ole, mutta ehkä liiankin hyvän työn (aikaisen joukkueenrakentamisen) vuoksi ollaan takamatkalla kilpailijoihin nähden. On vähän hassua väittää, että IFK ei tekisi asioita eri tavalla, jos pääsisi nykytiedoilla niistä päättämään uudelleen.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilman muuta näin. Näissä uistelukisoissa kävi nyt vaan loppujen lopuksi vähän niin, että naapurilla on 8 vapaa uusilla vaapuilla vedossa, ja omalla kohdalla täytyy vaan toivoa sen voittolohen iskevän siihen vaatimattomampaan laidan yli roikkuvaan mato-onkeen.

Mahdotonta se ei ole, mutta ehkä liiankin hyvän työn (aikaisen joukkueenrakentamisen) vuoksi ollaan takamatkalla kilpailijoihin nähden. On vähän hassua väittää, että IFK ei tekisi asioita eri tavalla, jos pääsisi nykytiedoilla niistä päättämään uudelleen.
Aivan, ja heitänpä vielä sellaisenkin ajatuksen mukaan soppaan, että joku on saattanut tehdä meille sopimuksen, jota ei taasen tällä hetkellä tekisi, sillä jokin toinen vaihtoehto voisi tällä hetkellä puhutella enemmän koska juuri nyt se ruoho saattaa näyttää naapurissa vihreämmältä.

Korostan nyt, että en väitä näin asian olevan, mutta uskon sen olevan hyvinkin mahdollista, ja joissakin tapauksissa myös jopa todennäköistä.

Uskon kuitenkin IFK:n keskimääräiseen menestykseen nähden asioiden nykyään olevan siten, että pelaajat valitsevat ensisijaisesti seuransa muista syistä kuin siitä "mä olen aina halunnut pelata täällä" ajatuksesta.

Eli IFK ei ole varsin pitkään aikaan edustanut Suomi kiekossa synonyymi millekään erityiselle, kuin korkeintaan fanien ja osan kannattajista mielissä. IFK ei ole ollut mikään edelläkävijä vuosiin, ja menestyskin kiertää seuraa, joten miksipä IFK edustaisi pelaajalle muuta kuin "työpaikkaa". Siksi tuntuukin aina joskus, että houkuttelevin paikka tämä on kohtuullista korvausta hakevalle itsensä kuntouttajalle, tahi uransa auringonlaskua lähestyvälle raakile.

Toki hetkittäin myös näyteikkuna sellaiselle huippulahjakkuudelle, joka kykenee itsensä pelaamaan sydämiin - kuten vaikkapa Heiskanen, Granlund ja Lundell. Moni muu käykin täällä vain pistäytymässä, eikä suurta sidonnaisuutta seuraan juurikaan synny.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilman muuta näin. Näissä uistelukisoissa kävi nyt vaan loppujen lopuksi vähän niin, että naapurilla on 8 vapaa uusilla vaapuilla vedossa, ja omalla kohdalla täytyy vaan toivoa sen voittolohen iskevän siihen vaatimattomampaan laidan yli roikkuvaan mato-onkeen.

Mahdotonta se ei ole, mutta ehkä liiankin hyvän työn (aikaisen joukkueenrakentamisen) vuoksi ollaan takamatkalla kilpailijoihin nähden. On vähän hassua väittää, että IFK ei tekisi asioita eri tavalla, jos pääsisi nykytiedoilla niistä päättämään uudelleen.

Kuka on tämä naapuri, jolla 8 vapaa uusilla vaapuilla vedossa? Pelicans?

On hassua myös koko ajan korostaa sitä, että HIFK toimisi jotenkin totaalisen toisella tavalla, jos pääsisi ajassa taaksepäin. Ainoa asia, mikä on varmaa on se, että ajassa ei pääse taaksepäin. Joten miksi ihmeessä kukaan enää jaksaa käyttää heinäkuussa energiaansa asian surkutteluun? Kun se asia ei tule muuksi muuttumaan.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eka kesä, kun ei olla jo valmiita mestareita tulevana keväänä.

Muistelen kevättä, kun "kirosin" kaikki kylläiset mestarit joukkueesta, ja toivoin seuraavalle kaudelle kokoonpanoa, joka ei ole voittanut vielä "mitään". Tätä perustelin sillä, että joukkueeseen saadaan aitoa pelipaikkanälkää ja halua voittaa, sen sijaan, että koetaan tärkeäksi se miltä näytän pukukuvissa hallille saapuessa. Nöyryyttä *p-sana!

Ehkä tämä ei_niin_kimalteleva_kokoonpano onkin hyvä juttu?
Askel lähemmäksi maata voi olla juuri se, mikä voisi tuoda seuralle menestystä tullessaan.

Enää kuukausi ekaan höntsään.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eka kesä, kun ei olla jo valmiita mestareita tulevana keväänä.
Tätähän täällä viljellää, mutta mitä tekemistä sillä on totuuden kanssa? Aika harvassa on ne kaudet, kun HIFK on lähtenyt aitona ykkössuosikkina kauteen. Nyt toki takamatkaa kärkiseuroihin ei käy kiistäminen kenenkään kenenkään toimesta, mutta tuntuu vähän hassulta, kun pitkäaikaiset kannattajat näyttävät unohtaneen Nybondaksen ja Matikaisen ajat kokonaan viljellessään väitettä uudesta tilanteesta kärjen haastajana.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kuka on tämä naapuri, jolla 8 vapaa uusilla vaapuilla vedossa? Pelicans?

On hassua myös koko ajan korostaa sitä, että HIFK toimisi jotenkin totaalisen toisella tavalla, jos pääsisi ajassa taaksepäin. Ainoa asia, mikä on varmaa on se, että ajassa ei pääse taaksepäin. Joten miksi ihmeessä kukaan enää jaksaa käyttää heinäkuussa energiaansa asian surkutteluun? Kun se asia ei tule muuksi muuttumaan.

Älä nyt väännä sanomisiani surkuttelumuotoon. Tartuin ainoastaan siihen kohtaan, kun nostit esille varmana tietona Salmelaisen ja Peltosen tyytyväisyyden kokoamaansa rosteriin. Joulun tienoilla näin on ollut varmasti, mutta kevät on muuttanut tilanteen. Ei se tarkoita sitä, että hommat olisi menneet vihkoon kun peilataan lähtötilanteeseen, mutta melko varmasti muuttujien jälkeen tuossa rosterissa on nykymarkkinaan suhteutettuna "ylihintaisia pelaajia", mikä taas on rajoittanut tämän hetkisen markkinan hyödyntämistä.

Se lienee keskustelupalstan hienous, että täällä voi ja saa jossitella.
 
J

Just-Ice-Hockey

Minä kyllä ihmettelen täällä narratiivia, että heikentymällä suhteessa kovimpiin kilpailijoihin parannettaisiin edellytyksiä menestymiselle. Esimerkiksi nostetaan Jukureiden viime kautta. Jos ihminen on itselleen rehellinen, hän ymmärtää, että Jukureiden viime kauden temppu ei ole niin vain toisinnettavissa, vaan enemmänkin poikkeus joka vahvistaa säännön. Eurooppalainen urheilu on siitä tylsää, että reilusti yli puolet kerroista parhaalla materiaalilla (ja näitä on sarjasta riippuen 1-6 joukkuetta per sarja) sarjaan lähtenyt joukkue voittaa mestaruuden. Ihan höpöpuheita ja ammattilaisten ammattietiikan kintuille kusemista sellainen, että nyt saataisiin jotenkin erityisen sitoutunut joukkue jalkeille. Vai onko kantava ajatus todella se, että muualta tulleet Turunen, AB, Auvitu, Schmaltz jne eivät antaneet kaikkea logolle, mutta muualta tulleet Teissala, Halttunen, Kaskimäki ja Nättinen vetävät ihan eri sykkeellä kun saavat pukea IFK:n paidan ylleen? Naurettava ajatus minusta.

Nyt kun miettii pelaajia, jotka on huhuissa tähän joukkueeseen yhdistetty, ei voi kuin todeta sen, että yhdelläkään osa-alueella IFK ei ole saamassa kilpailuetua suhteessa yhteenkään kilpailijaan. Tai no, jos kilpailijat eivät olekaan Kärpät, Tappara, Ilves, TPS ja Lukko vaan Jyp, Jukurit, HPK ja KooKoo, saatetaan joillain osa-alueilla olla kilpailijoita edellä. Yksi Honka ei vielä IFK:n tilannetta korjaa mainittavasti paremmaksi suhteessa Liigan suuriin. Nyt kun on ilmeistä, että hyökkäyksen taidossa ja maalivahtipelissä annetaan tasoitusta, eikä etua mitä ilmeisemmin myöskään valmennuksesta ole saatavissa, tulisi puolustuksen kiekollisuus vetää ns. överiksi, että voitaisiin uskottavasti taistella jo mainittuja kolmea suurta vastaan. Siispä Honka ja toinen kiekollinen huippupakki alakertaan vielä. Niku olisi unelma, Schmaltzkin täysin riittävä. Kahdella erinomaisella kiekollisella pakilla, saataisiin IFK:n puolustus tasolle, jolla voitaisiin kamppailla mestaruudesta tällä kaudella. Sisäistä kasvua ei vaan vittu voi lähteä hakemaan joukkueen jokaisella osa-alueella.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
@Bafforosso , jos koit viestini hyökkääväksi, sanoisin, että ehkäpä olet itse vähän turhan herkillä, jos sinua loukkaa "Nyt en ihan ymmärrä, mitä yrität sanoa?". Jos joku on tässä ollut hyökkäävä, se olet kyllä sinä. Kun viestistäsi ottaa vittuilut pois, jäljelle ei jää oikein mitään. Mutta kukin tyylillään, en minä moisesta pelästy. Kiitos myös palautteestasi koskien viestieni pituutta, sekään ei ollut ensimmäinen kerta. Tällä palstalla on moderaattorit, jotka ohjeistavat minua tarvittaessa viestieni sisällöstä tai pituudesta, eikä täällä käsittääkseni ole mitään rajoitteita koskien viestien määrää. Voit käyttää ignore-toimintoa, mikäli viestini häiritsevät sinua tai muuten vain jättää ne lukematta. Mutta on kohtuullisen ylimielistä alkaa neuvomaan muita kirjoittajia, miten heidän pitäisi täällä asioida, jotta sinua ei ärsyttäisi.

Mitä tulee nuoriin pelaajiin ja heidän kehitykseensä, vuodet eivät ns. ole veljiä keskenään. Paljon riippuu siis siitä, minkä tasoisia nuoria on ringissä ja minkälainen muu joukkue on. HIFK:n junioritoiminta on valitettavasti vuosikaudet ollut sen verran heikkoa, että eipä sieltä oikein Heiskasen ja Lundellin lisäksi ole noussut esiin sellaisia pelaajia, joiden paikka aivan ehdottomasti olisi ollut Liiga-jengin mukana hyvin varhaisessa vaiheessa. Ehkä Axel Rindell on sellainen, jolle olisi kannattanut se näyttöpaikka järjestää vaikka väkisin. Itselläni ei ole tietoa, paljonko nuoret ovat päässeet esim. Liiga-jengin kanssa treenaamaan ja näyttämään osaamistaan aikuisten miesten keskellä, jolloin valmennus on voinut todeta, että vielä ei oikeasti riitä. Se kun on aina loppuviimein valmennuksen päätös, kuka pelaa ja kuka ei. En ole koskaan ollut sitä mieltä, etteikö lahjakkaille nuorille tulisi antaa peliaikaa, mutta olen ehdottomasti ollut sitä mieltä ja olen edelleen, että pelaaminen kehittää nuoria enemmän kuin penkillä istuminen. Mikäli joku nuori on lupaava, mutta ei vielä riittävän hyvä (tai vahva) pelaamaan Liigaa vakiroolissa, on ehdottomasti parempi lainata hänet Mestis-jengiin kantamaan suurta vastuuta kuin peluuttaa Liigassa jämäminuutteja tai seitsemättä kautta Kolleissa. Ei näihin ole, eikä voikaan olla, mitään yksiselitteistä kaavaa, minkä mukaan aina toimitaan tismalleen samalla tavalla, koska jokainen pelaaja on yksilö ja muuttujia on monia.

Mikäli HIFK syystä tai toisesta joutuu vielä etsimään markkinoilta yhden puolustajan, minulta löytyy luottoa siihen, että Salmelainen pystyy vielä sen yhden pelaajan hankkimaan. Voi olla, että samoilla apajilla on muitakin seuroja, mutta on hyvin harvinaista, ettei niin olisi. Tässä kohtaa en siis löydä mitään erityisen uhkaavaa kuviota.

@Synyster , jos olet hankkinut veneen viime marraskuussa, siihen on varmasti ollut joku syy, miksi niin olet toiminut. Aina on olemassa mahdollisuus, että joku tuote on alennuksessa myöhemmin. Joku jää odottamaan alennusmyyntejä, joku toinen ostaa sen silloin, kun se on tarpeellista tai muuten vain kokee sen järkeväksi. On myös mahdollista, että tuotteen hinta myöhemmin nousee tai ettei se kyseinen tuote koskaan tullutkaan alennukseen. Ja sitten harmittaa, ettei ostanutkaan sitä marraskuussa, kun siihen olisi ollut mahdollisuus ja nyt sille olisi tarvetta. Jos päätöksen on silloin marraskuussa tehnyt oikeista syistä ja tarkkaan harkiten, turha sitä on jälkikäteen katua. Ja kuten todettua, kukaan ei osannut ennustaa marraskuussa Venäjä-kuviota, jonka seurauksista kärsitään nyt varsin monella saralla. Varmasti moni olisi tilannut rakennustuotteitakin viime syksynä varastot turvoksiin ja vuokrannut vielä lisätilaa, jos olisi tiennyt, mikä tilanne on nyt.
Hyökkäävyydestä löytyy paljon esimerkkejä, enkä jaksa niitä ruotia kanssasi.
Tässä kuitenkin yksi: "eihän noissa sun viesteissä ollut mitään järkeä".
Näin olet monia muitakin yrittänyt mollata. Mutta tämä on keskustelupalsta, jossa jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä ja myös varmasti halveksiviin. Ne eivät minua haittaa, mutta joku herkempi saattaa tykätä pahaa. Mutta sovitaanko niin, että olet aina väitteinesi oikeassa, mutta väärässä olijat voivat edelleen olla myös oikeassa, jolloin mielipiteillä ei sinänsä ole merkitystä.
Case closed end of story.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tartuin ainoastaan siihen kohtaan, kun nostit esille varmana tietona Salmelaisen ja Peltosen tyytyväisyyden kokoamaansa rosteriin.

Siis, mitä ihmettä nyt taas? Taisit noin viikko sittenkin löytää kirjoituksistani asioita, mitä en ole kirjoittanut tai väittänyt. En voi väittää faktaksi mitään Salmelaisen ja Peltosen puolesta, koska en ole kumpikaan heistä. Enkä näin ole tehnytkään. Minä toin esiin näkökulman tai kysymyksen, että miksi ihmeessä S&P olisivat tyytymättömiä, kun ovat itse joukkueen kasanneet ja jokaisen pelaajan itse valinneet ja halunneet. Vai onko joku tullut joukkueeseen väkisin :D?

Hyökkäävyydestä löytyy paljon esimerkkejä, enkä jaksa niitä ruotia kanssasi.
Tässä kuitenkin yksi: "eihän noissa sun viesteissä ollut mitään järkeä".
Näin olet monia muitakin yrittänyt mollata. Mutta tämä on keskustelupalsta, jossa jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä ja myös varmasti halveksiviin. Ne eivät minua haittaa, mutta joku herkempi saattaa tykätä pahaa. Mutta sovitaanko niin, että olet aina väitteinesi oikeassa, mutta väärässä olijat voivat edelleen olla myös oikeassa, jolloin mielipiteillä ei sinänsä ole merkitystä.
Case closed end of story.

Onko mahdollista, että suhtaudut minun kirjoituksiini jo lähtökohtaisesti negatiivisesti ja näet jotain sellaista, mitä viesteissäni ei todellisuudessa ole? Olen melko varma, että moderaattorit olisivat minua asiasta huomauttaneet, mikäli kirjoitukseni koettaisiin yleisesti hyökkäävinä muita kirjoittajia kohtaan, koska sellainen ohjattu toiminta on tällä palstalla ollut tapana. Tällaista ei ole kuitenkaan tapahtunut. Pidän myös hyvin erikoisena, että itse olet useamminkin viitannut ihan suoraan minun kirjoittamiini asioihin itse viestejä kuitenkaan lainaamatta (esimerkkejä löytyy useampia, mutta en jaksa niitä kaivella) ja nyt olet kuitenkin herkästi huomauttamassa, kuinka minä olen hyökkäävä. En minäkään nyt sentään niin tyhmä ole, ettenkö huomaisi, milloin minua kohtaan ollaan passiivisaggressivisella asialla, en vain viitsi sellaiseen aina puuttua. Emme myöskään voi sopia, että olen aina oikeassa, koska en välttämättä ole aina oikeassa. Enkä ole niin väittänytkään. Minä voin uskoa olevani jossain asiassa oikeassa, mutta ennen kuin joku asia on faktaksi todettu, se on vain uskomus tai lähinnä mielipide. En myöskään heittele mielipiteitäni kevyin perustein tai ollakseni periaatteen vuoksi eri mieltä, vaan kyllä mä aina funtsin asioita eri kanteilta ennen kuin päätän, mitä mieltä olen. Mutta tämä tästä aiheesta, nyt voimme puolestani jättää tämän asian taaksemme ja siirtyä eteenpäin. Pahoitteluni, jos olet kokenut viestini hyökkääviksi, se ei ole ollut tarkoitukseni.

Tällä hetkellä ilmassa roikkuu paljon asioita, joista kukaan ei ole oikeassa eikä väärässä. Vielä. Moneen asiaan saamme lopullisen vastauksen vasta ensi kauden jälkeen, jos välttämättä silloinkaan. Ja se on hyvinkin mielenkiintoista, koska meillä kaikilla riittää paljon spekuloitavaa ensi kaudeksi. Eihän tällainen asioiden teoreettinen pyörittely tee kenellekään hyvää.

Itse huhuihin liittyen: voisi kuvitella, että pikkuhiljaa Hongan tilanne alkaisi selvitä. Jos siis hänellä oikeasti meille on sopimus jo allekirjoitettuna. Eihän HIFK nyt voi loputtomiin odotella, koska korvaajankin kanssa pitää lyödä asiat lukkoon. Kohtahan lomatkin on lusittu ja joukkue taas kokoontuu. Muistaakseni joku Kärppä-fani kirjoitti aiemmin Siirtohuhu-ketjussa, että "jollain Kärppiin mahdollisesti tulevalla pelaajalla" olisi ollut dead line 15.7.22, pelaako Kärpissä vai NHL:ssä. Olen itse vähän kahden vaiheilla siitä, että jos se Hongan sopimus on oikeasti ollut olemassa jo kuukauden päivät, olisiko siitä pitänyt tiedottaa. Tavallaan ei varmaan pitäisi, koska mitään varmuutta pelaamisesta ei ole, mutta tavallaan ehkä sitten kuitenkin pitäisi. Varsinkin, kun varmistus menee näin pitkälle kesään. Olisi sentään jotain konkreettista, mitä jännittää. Nyt jännitetään tietämättä, pitääkö edes jännittää. Ei ole fanin elämä helppoa.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Siis, mitä ihmettä nyt taas? Taisit noin viikko sittenkin löytää kirjoituksistani asioita, mitä en ole kirjoittanut tai väittänyt. En voi väittää faktaksi mitään Salmelaisen ja Peltosen puolesta, koska en ole kumpikaan heistä. Enkä näin ole tehnytkään. Minä toin esiin näkökulman tai kysymyksen, että miksi ihmeessä S&P olisivat tyytymättömiä, kun ovat itse joukkueen kasanneet ja jokaisen pelaajan itse valinneet ja halunneet. Vai onko joku tullut joukkueeseen väkisin :D?

Noh, sivuutit tässä kuitenkin kirjoitukseni pointin, olipa sitten tarkoituksellista, taikka ei.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, sivuutit tässä kuitenkin kirjoitukseni pointin, olipa sitten tarkoituksellista, taikka ei.

No, mikä se oli? Se, että heitä nyt ihan aidosti harmittaa, että kiinnitettiin kalliilla tuttuja, paskoja pelaajia, kun olisi saatu myöhemmin halvemmalla parempia pelaajia? Varmaan on toki mahdollista, mutta kuinka todennäköistä? Pitäisi tietää, keitä ovat ne pelaajat, jotka HIFK olisi halunnut hankkia, muttei voinut, koska pelipaikat oli jo täytetty. Ja tätä tietoa emme varmastikaan saa koskaan varmasti tietää. Muuttaisivatko nämä pelaajat olennaisesti mitään? Itse uskon edelleen vakaasti, että S&P ovat tietoisesti harkinnan jälkeen kiinnittäneet ne pelaajat, jotka ovat halunneet. Palkkojen suhteen heidät olisi toki voinut ehkä saada myöhemmin halvemmallakin, mutta onko oikeasti olemassa mitään varmuutta, että kaikkien pelaajien palkat olisivat olennaisesti lopulta oikeasti laskeneet KHL:n kaatumisen jälkeen vai onko se vain huhu? Ja kuinka suuresta erotuksesta lopulta puhutaan? Itse olen siinä (harha?)luulossa, että KHL-taustaisiin huippupelaajiin avautui mahdollisuus, jota ei ennen ollut, mutta käytännössä kaikki Liigaan tulleet KHL-pelaajat ovat kuitenkin menneet jollain tavalla tuttuihin seuroihin. Seuroihin, jotka ovat myös tehneet taloudellisesti voittoa, toisin kuin HIFK. Olisiko näitä pelaajia ollut realistisesti mahdollista saada meille oikeasti järkevällä hinnalla? Ja mikä olisi lopulta yhden tai kahden uuden pelaajan merkitys, jos heille olisi voitu maksaa enemmän ja joillekin muille vastaavasti taas vähemmän? Suurin osa KHL:n huipuista ovat menneet ihan muihin sarjoihin, joten kuinka isoista "menetyksistä" lopulta edes puhutaan? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Paljon kysymyksiä.

Tämä näissä viesteissä tosiaan on hieman ongelmallista. Minusta nyt kuule hieman tuntuu, että yrität väistellä keskustelun hyvin kirkkaaksi sinulle tehtyä pointtia mättämällä toistakymmentä kysymystä yhteen viestiin vastattavaksi.

Jos aiemmassa normaalimarkkinassa pelaajavirtaus on mielestäsi samankaltaista kuin se on ollut tänä keväänä ja kesänä, ja nämä niin olkoon sitten niin. Sitä huolestuneempi olisin siinä tapauksessa siitä, että IFK kauhoo kalustoa ihan eri kaukalosta kuin kärki. Se uusiutunut markkinatilanne ei rouva hyvä tarkoita pelkkää KHL:ää, ja sieltä tarjolle tulevaa pelaajistoa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä näissä viesteissä tosiaan on hieman ongelmallista. Minusta nyt kuule hieman tuntuu, että yrität väistellä keskustelun hyvin kirkkaaksi sinulle tehtyä pointtia mättämällä toistakymmentä kysymystä yhteen viestiin vastattavaksi.

Jos aiemmassa normaalimarkkinassa pelaajavirtaus on mielestäsi samankaltaista kuin se on ollut tänä keväänä ja kesänä, ja nämä niin olkoon sitten niin. Sitä huolestuneempi olisin siinä tapauksessa siitä, että IFK kauhoo kalustoa ihan eri kaukalosta kuin kärki. Se uusiutunut markkinatilanne ei rouva hyvä tarkoita pelkkää KHL:ää, ja sieltä tarjolle tulevaa pelaajistoa.

En yritä väistellä mitään, vaan kysyä konkretian perään. Millä tavalla tähän mennessä markkina on Liigan osalta muuttunut? Sano sinä puolestasi vaikka viisi esimerkkiä, miten markkinoiden muutos oikeasti näkyy, äläkä väitä, että minä väistelen kysymyksiä. En ole ajatustenlukija kuitenkaan. On KHL:stä, NLA:sta, DEL:stä, AHL:stä, SHL:stä ja NCAA:sta sekä muista Euroopan kaukaloista tulevia pelaajia, kuten joka vuosi. Liiga-kokemus on yhtä tyhjän kanssa?
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En yritä väistellä mitään, vaan kysyä konkretian perään. Millä tavalla tähän mennessä markkina on Liigan osalta muuttunut? Sano sinä puolestasi vaikka viisi esimerkkiä, miten markkinoiden muutos oikeasti näkyy, äläkä väitä, että minä väistelen kysymyksiä. En ole ajatustenlukija kuitenkaan. On KHL:stä, NLA:sta, DEL:stä, AHL:stä, SHL:stä ja NCAA:sta sekä muista Euroopan kaukaloista tulevia pelaajia, kuten joka vuosi. Liiga-kokemus on yhtä tyhjän kanssa?

Älä nyt viitsi. Sinä havaitset sen ihan itsekin, kun tarkastat että millaisella CV:llä nämä pelaajat näistä sarjoista Suomeen siirtyvät.

Kai tuo Suomen Olympiajoukkueen veskarin siirtyminen Mikkelin Jukureihin on jokavuotista humppaa. Tai ruotsalaisen Stanley Cup-voittajan signaaminen liigaan, ennestään hirmuisen pakkikaluston vahvistukseksi. If you say so.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Chicago ostamassa Henrik Borgströmin sopparin ulos, puhelin käteen Tobbe!
Menee Washingtoniin, joten ei tainnut HIFK:lla tällä kertaa paalu riittää. Toivottavasti onnistuu pääkaupungissa.

No, vakavasti ottaen, ei ollut varmaan muutenkaan mahdollisuuksien rajoissa.

Jos nyt kuitenkin ne pari pakkia saataisiin hyvissä ajoin ennen kauden alkua.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älä nyt viitsi. Sinä havaitset sen ihan itsekin, kun tarkastat että millaisella CV:llä nämä pelaajat näistä sarjoista Suomeen siirtyvät.

Kai tuo Suomen Olympiajoukkueen veskarin siirtyminen Mikkelin Jukureihin on jokavuotista humppaa. Tai ruotsalaisen Stanley Cup-voittajan signaaminen liigaan, ennestään hirmuisen pakkikaluston vahvistukseksi. If you say so.

David Rundblad on varmasti huippupakki, enkä ole muuta väittänytkään. Viime kaudella Sotshissa 2+4. Hienoa, että hänen kaltaisensa Liigaan on saatu, mutta onko sellainen sateentekijä kuin CV:n perusteella voisi kuvitella, jää nähtäväksi. Kaivannee uralleen uutta nostetta, joten voi hyvinkin olla ihan Liigan ykköspakki. Miksiköhän muuten ei pelaa kotimaassaan, jossa on perinteisesti kovempi taso ja paremmat palkat? Mutta, että hän edustaisi jotain yleistä Liigaan tulevien pelaajien tasoa? Nähdäkseni ei ihan niinkään.

Ja siis puhumneko nyt samasta olympiafinalistista, jota fanit eivät meille missään nimessä kelpuuttaneet, koska on jo niin nähty ja paskaksi todettu? Minä en todellakaan tähän joukkoon kuulunut, enkä kuulu, mutta varmistan nyt kuitenkin, että puhumme samasta ”ei riitä meille”-henkilöstä?

Ja tämä on siis se CV:n taso, millä Liigaan yleisesti tullaan? Siis muualla, vaan ei meillä? Jos niin väität.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Miksiköhän muuten ei pelaa kotimaassaan, jossa on perinteisesti kovempi taso ja paremmat palkat?
Verotuksen takia, luulisin. Jos oleskelu Ruotsissa kestää yli kuusi kuukautta vuoden aikana, työntekijästä tulee yleisesti verovelvollinen Ruotsiin. Tuskin se Rundblad mikään sateentekijä on Liigaan, mutta hyvä lisä Kärpille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mutta, että hän edustaisi jotain yleistä Liigaan tulevien pelaajien tasoa? Nähdäkseni ei ihan niinkään.

Kanssasi on mahdoton käydä keskustelua, jos tartut vain lillukanvarsiin ja käännät asiat perustelujenkin jälkeen käytännössä nolla-argumentoinnilla näennäisesti ympäri.

Kuten sanoin jo aiemmin, se tarjolla olevan tason markkinamuutos ei tarkoita pelkkää supertähteä supertähden perään, vaan myös sen pienemmän seuran runkopelaajan parantumista pykälällä. Jos et suostu tätä ymmärtämään, vaan koomisesti takerrut yksittäisiin pelaajiin ja heidän tapauksiinsa, niin en voi auttaa.

Jos väität, että keskimääräisen liigaan hankitun pelaajan taso ei ole noussut, niin joko harrastat itsepetosta, tai sitten olet vain lukinnut jo etukäteen kantasi keskusteluun, ja ottaa luonnon päälle siitä joustaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten sanoin jo aiemmin, se tarjolla olevan tason markkinamuutos ei tarkoita pelkkää supertähteä supertähden perään, vaan myös sen pienemmän seuran runkopelaajan parantumista pykälällä.
Olet täysin oikeassa. Liigaan on saatu KHL:n murenemisen vuoksi laadukkaampia pelaajia kuin aiemmin. Samoin Liigaan on jäänyt pelaajia, jotka olisivat vanhassa markkinatilanteessa lähteneet ulkomaille. Asia on kiistaton.

HIFK:n kannalta tilanne on hankala. Salmelainen ennätti tehdä rahakkaita jatkosopimuksia pelaajille, jotka ”vanhassa ajassa” olivat järkeviä, mutta asettuivat kevättalven muutoksessa aiempaa huonompaan valoon. Tämä yhdistettynä Koronan tuomiin taloushaasteisiin nimeomaan pääkaupunkiseudulle aiheutti HIFK:n jäämisen pikkaisen kärjen taakse lähtöasetelmissa. Hankala tuosta on Salmelaista syyttää.

Lehterä, Ojamäki, Kemiläinen, Rundblad, Jokipakka, Kivistö, Turunen ovat esimerkkejä tason noususta. HIFK:n onneksi Salmelainen teki loistavaa työtä ”vanhassa ajassa” ja HIFK on edelleen iskuetäisyydellä, vaikkei KHL:n isoihin kaloihin kiinni päässytkään. Honka ja toinen kova pakki sisään ja taistelu voi alkaa. TOP4 joukkue on teillä kasassa jokatapauksessa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kanssasi on mahdoton käydä keskustelua, jos tartut vain lillukanvarsiin ja käännät asiat perustelujenkin jälkeen käytännössä nolla-argumentoinnilla näennäisesti ympäri.

Kuten sanoin jo aiemmin, se tarjolla olevan tason markkinamuutos ei tarkoita pelkkää supertähteä supertähden perään, vaan myös sen pienemmän seuran runkopelaajan parantumista pykälällä. Jos et suostu tätä ymmärtämään, vaan koomisesti takerrut yksittäisiin pelaajiin ja heidän tapauksiinsa, niin en voi auttaa.

Jos väität, että keskimääräisen liigaan hankitun pelaajan taso ei ole noussut, niin joko harrastat itsepetosta, tai sitten olet vain lukinnut jo etukäteen kantasi keskusteluun, ja ottaa luonnon päälle siitä joustaa.

Ei, kanssani ei ole mahdotonta käydä keskustelua, kunhan kirjoittaa selvästi, mielellään hyvin varhaisessa vaiheessa, mitä ihan oikeasti tarkoittaa, jotta minun ei tarvitsisi arvailla. Sinä et nimittäin aiemmin ole missään aiemmin kirjoittanut, että "se tarjolla olevan tason markkinamuutos ei tarkoita pelkkää supertähteä supertähden perään, vaan myös sen pienemmän seuran runkopelaajan parantumista pykälällä". Jos olisit, tällaista vääntöä ei olisi edes käyty. Tai jos olisi, minä olisin ainakin kirjoittanut eri tavalla.

Kun puhutaan pienemmän jengin runkopelaajien parantumisesta pykälällä, tämä kaipaisi lisää tarkennusta. Keitä pelaajia erityisesti tarkoitetaan? Siis Tuohimaan lisäksi. Voisitko vaikka listata jokaisesta Liiga-seurasta kolme sellaista pelaajaa, joita ko. seura ei olisi aikaisemmin voinut hankkia ja jotka selkeästi osoittavat, että HIFK on nyt aivan järkyttävän paljon muita jäljessä? Kärppien ja Tapparan pelaajia ei tarvitse listata, koska näiden joukkueiden suhteen ei mikään ole epäselvää. Kummallakin on kovempi kärki kuin meillä. Näin voimme yhdessä verrata, kuinka metsään meillä on ensi kauden joukkue mennyt suhteessa kaikkiin muihin. Minulle ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia myöntää olevani väärässä, mutta en vain tee sitä vielä, koska ensimmäistäkään peliä ei ole pelattu. Säästän tämän myöhempään, jos sille on tarvetta. Äläkä sano minulle, että minun tehtäväni on selvittää itse, keitä nämä "pykälän verran paremmat pelaajat" ovat, koska itse puhut nyt kokonaisuudesta ja väität minun takertuneen yksittäisiin pelaajiin. Joten mielelläni tutustun niihin pelaajiin, jotka ovat juuri sinun mielestäsi pykälän verran parempia vrt. aiempiin kausiin. Tässä kohtaa todistustaakka on sinulla.

@McTorso listasi tuossa aiemmin laadukkaita pelaajia, jotka ovat tulleet Liigaan kuka mistäkin syystä, eikä yksikään heistä osunut HIFK:n haaviin. Turusen tilanne on käsitelty, mutta vaivaako sekin edelleen? Jokeri-kasvatti Lehterä meni Tapparaan, koska ilmeisesti on asunut kaikki KHL-vuotensa kesät Tampereella. Kivistö siirtyi NLA:sta Kärppiin kolmen vuoden sopimuksella. Olisinko ottanut mielelläni meille? Ilman muuta, mutta itselläni on sellainen kutina, että HIFK:n taloudelliset paukut eivät tässä kohtaa riittäneet ja/tai HIFK ei ehkä halunnut tarjota suoraa 3 v. sopimusta. Jokipakka palasi Ilvekseen, Savinainen, Ojamäki ja Kemiläinen Tapparaan. Kenelläkään ei ole mitään aiempia sidoksia HIFK:hon, joten ei ole suurikaan ihme, etteivät he meille nytkään siirtyneet, kun otetaan talouden realiteetit huomioon.

HIFK sai pidettyä Pakarisen, joka hänkin on samalla KHL-statuksella kuin vaikkapa Teemu Turunen. Jos Pakarinen olisi siirtynyt johonkin muuhun jengiin, siitä vasta itku olisi alkanutkin. Mutta eipä siirtynyt. HIFK kotiutti Melartin, joka tuli DEL:stä, joka sekään ei enää ole mikään kaljaliiga. Olisi varmasti halutessaan saanut viime kaudelle myös SHL:ään sopimuksen, jolloin hänkin olisi SHL-tason paluumuuttaja. Mutta päätti siirtyä DEL:iin. Minä en tiedä, onko Melart niin kova jätkä kuin me kaikki toivomme, mutta en dumaa vielä. Aika näyttää. HIFK hankki Nättisen SHL:stä, minkä lisäksi HIFK teki sopimuksia ihan oikeasti laadukkaiden junnujen kanssa. Sopimukset jatkuivat mm. Koivistoisen, Paajasen ja Hirvosen kanssa, joista kaksi ensimmäistä on osoittanut olevansa Liigaan kelvollisia pelaajia (pudotuspelin MVP) ja Hirvonen on tulevaisuuden lupaus ja tulee pelaamaan vielä NHL:ssä, ellei kaikki mene päin persettä. Em. pelaajien lisäksi meillä on joukko Liiga-tasolle kelvollisia pelaajia, jotka vain on hankittu aiemmin. Vai onko se nyt niin, että kaikki taas kulminoituu Lyytisen, Palolan ja Dykin sopimuksiin ja täällä kuvitellaan, että heidän sopimustensa arvoilla tänne olisi saatu joku KHL-paluumuuttaja korvaamaan heistä jokaisen?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Honka ja toinen kova pakki sisään ja taistelu voi alkaa. TOP4 joukkue on teillä kasassa jokatapauksessa.
Ei kyllä tällä hetkellä ole. Joukkue on jotain sijoilla 6-8. Katsotaan miten tässä käy.

Jos lähdetään siitä että HIFK hankkii vielä sen kaksi pakkia (ja omasta mielestä tarvitsisi vielä sentterin) niin se voi nousta tuonne sijoille 4-5. Tämä tosin edellyttää että

1. Hankinnat ovat onnistuneita
2. Muut eivät tee lisähankintoja

Yleensä verrataan joukkuetta muihin niin että ne onnistuneet pari-kolme hankintaa ovat mukana, mutta muiden joukkueet ovat valmiit.

Oikeastaan se paskin vaihtoehto on se, että HIFK:n hankinnat menevät vituiksi ja sieltä sijoilla 9-10 olevat tekevät ne pari-kolme onnistunutta hankintaa. Yhtäkkiä HIFK onkin jo kusessa, siellä taistellaan pelkästään pääsystä noihin säälipleijareihin, eikä siis siitä joudutaanko niihin vai ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös