HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 964 798
  • 29 417

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Halosella tarttuu kiekko ensi kaudella 97,2% joten riittää että tehdään ottelussa 2maalia niin voitetaan.
Ja sitten sinä heräät ja luet illan matsin statsit. Halosen prosentit 79,2% ja HIFK teki yhden maalin. Itsekin näin unta lähiaikoina lottovoitosta, no toki tuli muutama viikko myöhemmin lähes 9 euroa, en ole vielä keksinyt sijoituskohdetta.

Villi arvaus on, että HIFK:n toimistolla on hätä tällä hetkellä, kun pitäisi ehtiä golfkentälle ja huomataan vastustajien vain panostavan lisää ja HIFK:lla ei ole edes 1. maalivahtia. Soittokierrokset kausarien ex-omistajille ovat pääsääntöisesti turhia ja joku on nyt herännyt, että mikä tässä meni pieleen?

Nyt kaivetaan jostain pelaajia puolustukseen ja arvattavasti myös hyökkäykseen, maalivahdin kanssa tullaan kertomaan, että olemme valmiina reagoimaan. Tämä on valitettavasti meidän HIFK.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Nyt kaivetaan jostain pelaajia puolustukseen ja arvattavasti myös hyökkäykseen, maalivahdin kanssa tullaan kertomaan, että olemme valmiina reagoimaan. Tämä on valitettavasti meidän HIFK.

Sitten kun pelaajia ei tunnu löytyvän niin päätetään että soitetaan Vitolle..

”Vito jos sulla on vain luistimet tallessa niin tule ihmeessä kokeilee mille homma maistuu”
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Kesä olisi pelastettu, jos tähän väliin tiedotettaisiin, että seuraan palaavat vanhat tutut; Juuso Salmi, Joni Haverinen, Ilmari Pitkänen sekä Jani Nieminen. Vaikka pelituntuma saattaa olla vähän kadoksissa, niin tässä olisi vielä koko kesä aikaa päästä kondikseen..

Surullista on, että vaikka tän piti olla läppä, niin vois melkein sanoa jengin vahvistuvan näillä..
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tältäkö se pienemmistä seuroista tuntuu, kun saa lukea että kovia ukkoja menee muihin jengeihin?

Ei ole. Suuremmassa osassa pikkuseuroja, jo Palolan jatkosopimus olisi aika rakastettu asia, kun olis heillä ykköskorin kavereita. Siihen päälle tulee vielä Melarttia, Nättistä ja Pakarista.

Ei me nyt pikkuseuraksi vertaannu, kun kolmosen keskelle painelee joku pleijarien MVP Paajanen. Mutta on selvää, että ollaan Tapparan ja Kärppien ja varmaan Ilveksenkin jälkeen vasta materiaalissa, kun kausi alkaa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyvät säännöt, niillä pääsee jo pitkälle. Onko sitkeämpää ihmistä kun IFK:n pitkäaikainen kannattaja ?
Moni jättäisi leikin kesken, mutta me ei olla gloryhuntereita. Toki niitäkin on joskus nähty.

Minulla ei ole omaa jälkipolvea, mutta kummipoikaa olen vienyt matseihin, yleensä peli tai kaksi
per kausi, ja olen puhunut vähän samoja juttuja.
Kai mää sitten ole toi tollanen glory hunter tai jotakin, sillä aikani kyllä makselin kausikorttiakin ja juoksi hallilla pettymyksestä toiseen, mutta sen lopetin jo hyvän aikaa sitten.

Seuraa en toki vaihda menestyksen perässä, joten mulle se menestymättömyys ja huono tuote tarkoittaa vain sitä, että en siitä ole valmis maksamaan enää samassa suhteessa kuin aiemmin.

Ja koska kuvittelen (tyhmässä) päässäni olevan muitakin kaltaisiani, niin sekin osaltaan allekirjoittaa sitä tosiasiaa, että seuran ei kannattaisi olla näin riippuvainen vain yleisötuloista, sillä siitä voi kyllä tulla jollakin jänteellä ikävyyksiä kun ja jos tuotetta ei saada vastamaan kuluttajan tarpeita.

Itse siis tunnustaudun tässä iässä olevani juuri se paska kannattaja, joka vaatii vastinetta niin käytetylle rahalle kuin ajallekin, ja jos se ei niitä omasta mielestäni vastaa, niin helpompaa seurailla kotisohvalta käsin, jolloin pystyy ihan pienellä käden liikkeellä tasaamaan omaa tunnelmaa siirtymällä toiselle kanavalle tahi sammuttamalla töllön.

Erityisestikin IFK:n kohdalla tuote alkaa olemaan jo sen verran kallista kaikkinen oheisineen, että en koe sitä itse enää kohtuulliseksi, ja toisaalta pelkän pelin katseleminen hallilla ilman vaikkapa nakki mukia tahi sitä yhtä olut tuopposta ei pitkään ole kovinkaan suurta lystiä. Ja ei, en puhu nyt mistään ottelukänneistä, vaan juurikin siitä yhdestä mukavasti mieltä rentouttavasta olusesta.

Tuollainen tappara tyylinen kestomenestys toki saattaisi innostaa enemmänkin taas halliin paikalle, mutta ei toki takaa sitä edellä mainituista syistä, sillä elämässä on toki paljon muutakin rahoitettavaa, jossa ainakin allekirjoittanut joutuu huomioimaan moniakin asioita ennen uhraamista lippuun ja oheistuotteisiin.

Mutta kuten totesinkin jo, niin seura ei koskaan vaihdu. Menestymättömyys ja jonkinlainen näköalattomuus kuitenkin ohjaavta vahvasti kulutskäyttäytymistäni, sillä en kaikesta huolimatta koe myöskään olevani yhtään mitään velkaa seuralle nimeltä IFK, joka kuitenkin omien odotuksieni toteuttamisen sijaan keskittyy ensisijaisesti tuottamaan edes jotakin voittoa ja siten tasapainoilee alati sen kanssa, miten sen mahdollisimman pieni odotuksin ja uhrauksin kykenee saamaan. Ja se toki on ihan ok, sillä tietenkään ei kannata seuraa .kuten eräs toimari ansiokkaasti yrittikin- viedä konkurssiin -jonka jälkeen se ei tuota kellekään enää yhtään mitään lisä -tahi muutakaan arvoa.

IFK siis on aina mulle se yksi ja ainoa, mutta ei mikään pakonomainen musta aukko nielemään loppumattomasti rahaa. Se ei kuitenkaan siis estä yhtään asiaan liittyviä tunteita. Mä en vaan koskaan oikeastaan ole isommin "fanittanut" yhtään mitään tai ketään, sillä en oikein osaa arvottaa mitään ja ketään toistaan arvokkaammaksi asemastaan tai mistään huolimatta, enkä olen erityisen auktoriteettiuskovainekaan.

Olenkin siis enemmän sellainen kannataja kuin mikään fani. Toivottavasti vielä joskus -ennen kuin seuraan otteluita harpun kera pilenhattaralla, tai vielä pahempaa jonkin tökkiessä hiilihangolla perslihaan, niin olisi raikasta että tuote muuttuisi sellaiseksi, että sitä menestystä olisi aidostikin odotettavissa eikä vain (esim.) huikeissa "tv-draamoissa" kivoja höpöteltäessä.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Tältäkö se pienemmistä seuroista tuntuu, kun saa lukea että kovia ukkoja menee muihin jengeihin?

Ei tosiaan tunnu. Mutta pitää kommentoida että mielestäni tämän kesän HIFK on ollut outo kun käytännössä kaikki aktiivisuus ja mainostus minimissä (ainakin somessa ja mediassa)

Tuohon pienen seuran "fiilikseen", jos vertaa esim. takavuosien Ilvekseen niin puuttuu shortsipoikien uho siitä kuinka ensi kaudella "satsataan kunnolla", kiertely ja kaartelu ja lopulta julkaistaan 34 vuotias Joonas Vihko ykköseen. Kesällä ihmetellään kun lupailuista huolimatta tulee 500 tuhatta tappiota vaikka kulut minimissä ja yleisöä peleissä käy yli liigan keskiverron. Omille lupauksille luvataan verkkaripalkkaa, lopulta paniikissa huudetan eurosta enemmän ja ihmetellään/vittuillaan kun lähtee muualle.

Ei se turhaan se sanonta mennyt "Kesä on Ilvesfanin parasta aikaa" ja tuo sanonta oli voimissaan silloin kun futispuolikin pelasi divarissa.

Noh, kesä ohi, menet hallille pyörimään ja huomaat että joukkue päätyi 15 joukkueen sarjassa 14 sijalle. Ole silti tyytyväinen että "oma seura" säilyi silti hengissä eikä mennyt konkkaan vaikka hevosmiesten tietotoimistosta tälläistäkin kuului. Tälläiseltä se tuntui kannustaa pikkuseuraa (joka onneksi on herännyt jo)


Vaikka nykyisessä HIFK:ssa on käsittämätön määrä hukattua potentiaalia ja kehnohkosti hoidettuja asioita, kyllä seuralla on vielä asiat ihan ok ja hyvin aikaa korjata asiat noustakseen liigan aivan huipulle. Tosin noilla puitteilla ja fanipohjilla pitää kyllä pystyä joka vuosi hyvään suoritukseen. Katsotaan mitä tapahtuu ja ollaan tukena. Itse toivon HIFK:lle menestystä (kaikkia muita paitsi Ilvestä vastaan)
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En mitään Lehterää tänne kaipaile, mutta joku sentteri tuonne olisi kiva lisä. Jotenkin kuulostaa hirveältä riskinotolta lähteä kauteen Koivistoinen, Paajanen, Hirvonen ja Väänänen nelikolla ja tuosta kun yksi kosahtaa, niin sitten taas keskelle näitä meidän laiturisenttereitä (Åsten, Nättinen). Ei välttämättä nyt tarvitsisi olla edes mikään huippusentteri, mutta vähän laajuutta, eikä mielellään enää PW:tä, nyt on aika ajanut ohi ikävä kyllä.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Kun se nyt ei vain oikeassa elämässä mene niin

Se levy on niin kulunut, että korviin sattuu ja nyt kun kokeillaan jotain muuta, sanottakoot sitä vaikka kestävämmäksi kehitykseksi, täällä vedetään ranteita auki.

Ja mitä tulee Dykin, Lyytisen ja Palolan jatkosopimuksiin, niistä itkeminen alkaa olla jo lapsellisen naurettavaa. Mulle ei avaudu ollenkaan, miten nämä kolme jatkosopimusta ovat saaneet ihmiset nyt niin pois tolaltaan, että täällä jaksetaan itkeä niistä viikosta toiseen.

Arvostan yleensä leidin kirjoituksia, etenkin niitä jotka eivät liian pitkiä ole, mutta tässä ylläolevassa ylittyy mielestäni usean sanavalinnan ja yleisen sävyn osalta hyvän maun raja.

Ei se ole lapsellisen naurettavaa itkemistä, että yksittäinen kirjoittaja kommentoi kerran, että juuri nämä jatkosopimukset olivat niitä joita ei varsinaisesti tarvittu ja haluttu, kun taas jatkuvuutta olisi saanut yhdistettynä laatuun pitämällä niitä parempia pelaajia kuten useasti mainitut Broadhurst, Auvitu ja Turunen. Se että sitten useampi kymmenen tai sata kirjoittajaa on tehnyt saman havainnon, ei tarkoita että kukaan toistaa itseään tai varsinkaan että tämä päivänselvä ja neutraalistikin useimmiten esitetty havainto olisi milläänlailla lapsellista itkua. Tai naurettavaa.

Komarov ei henkilönä erityisesti innosta Venäjälle jäämisen ja sitä seuranneen hiljaisuuden vuoksi.

Sekä piireissä että radio Vegassa on kuitenkin puhunut jo ennen hyökkäystä miten kyrpiintynyt on Putainiin ja Venäjän meininkiin, mutta ettei oikein pysty noin vain lähtemään poiskaan. Ei varmasti tule enää koskaan pelaamaan Venäjällä. Puhuu kyllä sujuvaa venäjää, myös jotain pohjanmaalaista ruotsia, suomi taittuu kai heikommin. Melkoinen Mannerheim siinä mielessä, taistelutahtonsa lisäksi. Ei silti sitä mitä IFK tarvitsee.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se ole lapsellisen naurettavaa itkemistä, että yksittäinen kirjoittaja kommentoi kerran, että juuri nämä jatkosopimukset olivat niitä joita ei varsinaisesti tarvittu ja haluttu, kun taas jatkuvuutta olisi saanut yhdistettynä laatuun pitämällä niitä parempia pelaajia kuten useasti mainitut Broadhurst, Auvitu ja Turunen. Se että sitten useampi kymmenen tai sata kirjoittajaa on tehnyt saman havainnon, ei tarkoita että kukaan toistaa itseään tai varsinkaan että tämä päivänselvä ja neutraalistikin useimmiten esitetty havainto olisi milläänlailla lapsellista itkua. Tai naurettavaa.

Turunen edustaa laatua, mutta voitko nyt vihdoin kertoa, minkälaista jatkuvuutta edustaa narritaustainen pelaaja, joka on pelannut meillä aiemmin yhden hyvän kauden ja nyt yhden apaattisen kevään (9 peliä runkosarjaa tehoilla 0+3 ja 2 play-off-peliä kiikareilla)?
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Kai mää sitten ole toi tollanen glory hunter tai jotakin, sillä aikani kyllä makselin kausikorttiakin ja juoksi hallilla pettymyksestä toiseen, mutta sen lopetin jo hyvän aikaa sitten.

Seuraa en toki vaihda menestyksen perässä, joten mulle se menestymättömyys ja huono tuote tarkoittaa vain sitä, että en siitä ole valmis maksamaan enää samassa suhteessa kuin aiemmin.
En näkisi että olet gloryhunter, gloryhunter on omasta mielestäni sellainen joka ilmestyy paikalle ainoastaan silloin jos suunnilleen johdetaan runkosarjaa, tai play-offsien semifinaaleissa, ja hehkuttaa kaikkialla miten vannoutunut ja uskollinen kannattaja hän on.

Gloryhunter ei myöskään välttämättä pysy pitkään saman joukkueen kannattajana, vaan kulkee
menestyksen perässä, minä muistan 90-luvulta erään Ilmalasta Nordikselle "loikanneen " hepun
joka oli kova poika toitottamaan millainen iki-IFK:lainen hän on aina ollut, se oli jo aika surkuhupaisaa.

Häntä sanottiinkin kavereiden kesken " Trendiksi" .
 
Viimeksi muokattu:

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Turunen edustaa laatua, mutta voitko nyt vihdoin kertoa, minkälaista jatkuvuutta edustaa narritaustainen pelaaja, joka on pelannut meillä aiemmin yhden hyvän kauden ja nyt yhden apaattisen kevään (9 peliä runkosarjaa tehoilla 0+3 ja 2 play-off-peliä kiikareilla)?

Minkälaista? No laadukasta. Ihan ilman vihtojakin voin esittää vastakysymyksen että mitä jatkuvuutta Tampereella liigatähdeksi noussut narritaustainen Olli Palola, Kalpassa liigapelaajaksi noussut narritaustainen Iiro Pakarinen, tai myöskin Kalpassa liigapelaajaksi noussut Joonas Lyytinen edustaa? Ei Palola ja Pakarinen ole juuri sen vähemmän narritaustaisia kuin Turunenkaan, mutta Turunen on sentään Helsinkiläinen.

Jatkuvuutta edustaa toki jokainen, joka on aikaisempanakin vuonna istunut kopissa, Turusen kohdalla kuitenkin kahtena erillisenä kautena joka ei ole mitätön määrä. Lyytinen neljänä, Pakarinen kolmena ja Palola yhtenä kautena, eli vähemmän kuin Turunen.

Tietenkään Palola ja Turunen eivät kisailleet samasta pelipaikasta, mutta oikeaan laitaan olisi ollut parempi saada se "Gardiner" kuin Palola, ja vasempaan laitaan se Turunen Paajasen vierelle, jos Hirvonen siirtyy siitä keskelle AB:n paikalle. Tässä mielessäkin Turunen edustaisi jatkuvuutta, ei IFK:ssa mutta Paajasen tutkaparina. Ja toisaalta Broadhurst olisi edustanut jatkuvuutta tuon Tallberg-Dyk ketjun sieluna, joka sai heidät näyttämään loistavilta jääkiekkoilijoilta, enkä ole vakuuttunut siitä että Hirvonen pystyy samaan.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Turunen-Palola -vertailu on mielestäni hieman ontuva vertailu jatkuvuuden kannalta. Marraskuussa Palolalla on nippu enemmän pelejä IFK:n paidassa kuin Turusella. Yhteistä on se, ettei kummallakaan ole minkäänlaista tunnesidettä IFK:hon, toisin kuin vaikkapa Pakarisella. Myös Lyytinen on Turuseen verrattuna suorastaan seuralegenda. Vaikkei olekaan.

Loppuun muistutan, että Turunen on pesunkestävä Jokeri. Yritetään elää sen kanssa, vaikka vituttaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvostan yleensä leidin kirjoituksia, etenkin niitä jotka eivät liian pitkiä ole, mutta tässä ylläolevassa ylittyy mielestäni usean sanavalinnan ja yleisen sävyn osalta hyvän maun raja.

Ei se ole lapsellisen naurettavaa itkemistä, että yksittäinen kirjoittaja kommentoi kerran, että juuri nämä jatkosopimukset olivat niitä joita ei varsinaisesti tarvittu ja haluttu, kun taas jatkuvuutta olisi saanut yhdistettynä laatuun pitämällä niitä parempia pelaajia kuten useasti mainitut Broadhurst, Auvitu ja Turunen. Se että sitten useampi kymmenen tai sata kirjoittajaa on tehnyt saman havainnon, ei tarkoita että kukaan toistaa itseään tai varsinkaan että tämä päivänselvä ja neutraalistikin useimmiten esitetty havainto olisi milläänlailla lapsellista itkua. Tai naurettavaa.

Pahoitteluni ”hyvän maun rajan ylittämistä”, ei ollut missään tapauksessa tarkoitus järkyttää ketään. Boldaamaasi heittoa nyt ei kuitenkaan tarkoiteta otettavan täysin kirjaimellisesti ja se on ollut käytössäkin jo vuosikymmeniä ilman sen suurempaa paheksuntaa, joten siksi rohkenin sen nyt tännekin kirjoittaa. Jatkossa yritän muistaa välttää sen käyttämistä täällä.

Tämä Broadhurstin, Auvitun ja Turusen sopimusten perään haikailu on saanut jo aivan älyttömät mittasuhteet. Ikään kuin kysymyksessä olisivat sen tason pelaajat, joita ketkään muut eivät pysty pelillisesti korvaamaan ja että heidät olisi pitänyt pitää hinnalla millä hyvänsä. Minä en tiedä, mistä hommat ovat olleet kiinni, mutta minä luotan siihen, että asioita on punnittu tarkasti. Voi olla, että ei ole, mutta fiilispohjalta vetäminen ei oikein istu Salmelaiseen ja Peltoseen, yhdessä ja erikseen, joten siksi kallistun sille kannalle, että jatkosopimusten prioriteettiä on funtsittu.

Valmennus on lähes joka päivä pelaajien kanssa ja he tietävät asioita, mitä me emme tiedä. He tietävät pelaajien hintapyynnöt, muut ehdot ja senkin, onko pelaajalla ylipäätään halua jatkaa meillä. Ja aika varmasti tietävät myös pelaajien siviilielämästä paljon asioita, joilla on vaikutusta pelaajaan ja sitä kautta tod.näk. myös peliesityksiin. Onko mahdollista, että AB odottaa tarjouksia muualta? Mielestäni on. Onko mahdollista, että AB haluaisi jatkaa meillä, mutta HIFK ei pysty tarjoamaan hänelle rahallisesti houkuttelevaa tarjousta? Mielestäni sekin on hyvin mahdollista. Ottaisiko HIFK AB:n, jos saisivat hänet ilmaiseksi? Pomminvarmasti. Salmelainen joutuu priorisoimaan asioita talouden ehdoilla, mutta niin joutuvat muutkin seurat ja pelkkä nimi tai sopimuksen arvo ei takaa vielä yhtään mitään. Kyllähän me se tiedetään.

Olen edelleen sitä mieltä, että AB:n ja Wirtasen korvaaminen Hirvosella ja junnuilla on riskialtista. Mutta ymmärrän myös sen, että jos taloudellisia edellytyksiä ei ole, riskejä on otettava. Pidän mahdollisena, että Väänäselle haetaan suurempaa roolia, koska Muuli pystyy kyllä pelaamaan nelosen keskellä tarvittaessa. Omat riskini perustuvat olettamuksiin ”paperilla”, mutta voi hyvin olla, että esim. käytännössä Muuli korvaamassa Väänästä nelosen sentterinä on niin marginaalinen, ettei se välttämättä näy tuloksissa konkreettisesti juuri mitenkään. Tällöin ”riski” kannattanee ottaa. Väänäsessä on potentiaalia suurempaankin roolin kuin mitä nyt on meillä saanut ja hän on varmasti sen verran halpa pelaaja, että niitä näyttöpaikkoja kannattaa antaa.

Minä en ymmärrä, miksi HIFK ei voi Salmelaisen tai Peltosen suulla rehellisesti avata tilannetta jo nyt. Miksi kaikki on niin mystistä? Sen ymmärrän oikein hyvin, että ihmiset ovat tämän hiljaisuuden vuoksi vähän epäluuloisia. Miksi HIFK siis sahaa omaa oksaansa pihtaamalla tietoja? Tämähän on vähän verrattavissa siihen, että vanhemmat ovat eroamassa ja tavallaan jo eronneetkin, mutta kumpikaan ei uskalla kertoa siitä lapsille. Lapset ovat asian kyllä huomanneetkin jo ajat siten, kun toinen on nukkunut vierashuoneessa jo tovin. Osa lapsista kuitenkin elättelee vielä toiveita, että vanhemmat eivät eroaisikaan, vaikka oikeasti se olisi kaikille parempi, vaikka alussa vähän vaikeampaa voi ollakin. Lopulta se elämä sitten asettuu uomiinsa ja pahimmat pettymykset unohtuu. Kaikki varmaan ymmärtävät, että HIFK:n talous ei ole enää tai ainakaan tällä hetkellä yhtä hyvä kuin Tapparalla ja Kärpillä ja siihenkin on syynsä (mm. Gardenin rakentamattomuus, Gardenin kehitykseen käytetyt rahat (omat ja sijoittajille lainatut), koronarajoitukset, jne.). Kyllä sen voi ääneen sanoa sillä tavalla, että menee puupäisemmällekin jakeluun. Edelleen ollaan Liiga-tasolle vähintäänkin ok-tasolla.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkälaista? No laadukasta. Ihan ilman vihtojakin voin esittää vastakysymyksen että mitä jatkuvuutta Tampereella liigatähdeksi noussut narritaustainen Olli Palola, Kalpassa liigapelaajaksi noussut narritaustainen Iiro Pakarinen, tai myöskin Kalpassa liigapelaajaksi noussut Joonas Lyytinen edustaa? Ei Palola ja Pakarinen ole juuri sen vähemmän narritaustaisia kuin Turunenkaan, mutta Turunen on sentään Helsinkiläinen.

Jatkuvuutta edustaa toki jokainen, joka on aikaisempanakin vuonna istunut kopissa, Turusen kohdalla kuitenkin kahtena erillisenä kautena joka ei ole mitätön määrä. Lyytinen neljänä, Pakarinen kolmena ja Palola yhtenä kautena, eli vähemmän kuin Turunen.

Turunen on näistä ainoa, joka ei ole edes teeskennellyt minkäänlaista sitoutumista joukkueeseen. Lisäksi ymmärrän jatkuvuuden niin, että joukkueessa jatkavat edellisen kauden avainpelaajia. Palola oli ajoittain tällainen, Turunen ei. Lyytinen oli klesana, mutta on minun kirjoissani selkeästi HIFK:n mies, toisin kuin Turunen.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Turunen on näistä ainoa, joka ei ole edes teeskennellyt minkäänlaista sitoutumista joukkueeseen. Lisäksi ymmärrän jatkuvuuden niin, että joukkueessa jatkavat edellisen kauden avainpelaajia. Palola oli ajoittain tällainen, Turunen ei. Lyytinen oli klesana, mutta on minun kirjoissani selkeästi HIFK:n mies, toisin kuin Turunen.
Mun ei pitänyt enää mainita Lyytisen nimeä tässä ketjussa, koska jotkut tuntuvat siitä niin ärsyyntyvän, mutta mikäli esim. Lyytinen edustaa tässä seurassa muka jonkinlaista positiivista jatkuvuutta, on silloin kyllä jokin todella pielessä joukkueen rakentamisessa.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun ei pitänyt enää mainita Lyytisen nimeä tässä ketjussa, koska jotkut tuntuvat siitä niin ärsyyntyvän, mutta mikäli esim. Lyytinen edustaa tässä seurassa muka jonkinlaista positiivista jatkuvuutta, on silloin kyllä jokin todella pielessä joukkueen rakentamisessa.

Palaan mielelläni tähän teemaan esimerkiksi ensi vuoden huhtikuussa.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Minä en ymmärrä, miksi HIFK ei voi Salmelaisen tai Peltosen suulla rehellisesti avata tilannetta jo nyt. Miksi kaikki on niin mystistä? Sen ymmärrän oikein hyvin, että ihmiset ovat tämän hiljaisuuden vuoksi vähän epäluuloisia. Miksi HIFK siis sahaa omaa oksaansa pihtaamalla tietoja? Tämähän on vähän verrattavissa siihen, että vanhemmat ovat eroamassa ja tavallaan jo eronneetkin, mutta kumpikaan ei uskalla kertoa siitä lapsille. Lapset ovat asian kyllä huomanneetkin jo ajat siten, kun toinen on nukkunut vierashuoneessa jo tovin. Osa lapsista kuitenkin elättelee vielä toiveita, että vanhemmat eivät eroaisikaan, vaikka oikeasti se olisi kaikille parempi, vaikka alussa vähän vaikeampaa voi ollakin. Lopulta se elämä sitten asettuu uomiinsa ja pahimmat pettymykset unohtuu. Kaikki varmaan ymmärtävät, että HIFK:n talous ei ole enää tai ainakaan tällä hetkellä yhtä hyvä kuin Tapparalla ja Kärpillä ja siihenkin on syynsä (mm. Gardenin rakentamattomuus, Gardenin kehitykseen käytetyt rahat (omat ja sijoittajille lainatut), koronarajoitukset, jne.). Kyllä sen voi ääneen sanoa sillä tavalla, että menee puupäisemmällekin jakeluun. Edelleen ollaan Liiga-tasolle vähintäänkin ok-tasolla.

Amen. Avoimuutta, avoimuutta ja lisää avoimuutta niiltä osin kun se on mahdollista. Minä olen ihan valmis kauteen, jos toimisto ilmoittaa, että vyötä on pakko kausi tai pari kiristää.

Sitten taas jos ollaan tasavertaisella budjetilla jaloissa kyseenalaisten sopimusten kera, on tilanne täysin eri.

Olipa valittu strategia mikä hyvänsä, niin avatkaa sitä, pienintäkään haittaa ei voi olla siitä, että kannattajat ja seura ovat samalla sivulla. Paskaa tulee edelleen, mutta vähemmän.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Amen. Avoimuutta, avoimuutta ja lisää avoimuutta niiltä osin kun se on mahdollista. Minä olen ihan valmis kauteen, jos toimisto ilmoittaa, että vyötä on pakko kausi tai pari kiristää.

Sitten taas jos ollaan tasavertaisella budjetilla jaloissa kyseenalaisten sopimusten kera, on tilanne täysin eri.

Olipa valittu strategia mikä hyvänsä, niin avatkaa sitä, pienintäkään haittaa ei voi olla siitä, että kannattajat ja seura ovat samalla sivulla. Paskaa tulee edelleen, mutta vähemmän.
No nimenomaan. Jos nyt ollaan taasen kerran IFK:n historiassa taloudellisessa ahdingossa -ottamatta tässä kantaa sen syihin- niin avoimmuus olisi nyt kyllä poikaa, ja ihan siis jos tavoitteena on saada niitä kausikortteja myytyä muutoin kuin puhelimitse rukoilemalla.

Uskottavuus alkaa meinaan olemaan koetuksella kun kuitenkin kovin niitä "hyviä markkinatilanteita" mainostettiin, mutta selkesätikin tuntuu vaikeaa olevan pelaajia löytää ja nimiä sopimuksiin saada, niin jossakinhan se nyt sitten mättää. Pakko kuitenkin todeta, että juuri nyt en usko IFK:n tosiaankaan olevan monellekaan se ykkösvaihtoehto edes rahallakaan, sillä kuitenkaan ei ihan niin vahva fiilis välittynyt sellaisesta valmennuksesta, jolla pelaajaa kokisi edistävänsä uraansa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tämä on ihan mutua, eikä edes vähää alusta tietoa.

Mutta tokihan Tylsyyttä poteva keski-iän (ilmeisestikin) ylittänyt lady saattaa olla hyvinkin oikeassa, ja sieltä ollaan naaraamassa paria NHL:n ykköskierroksen varausta, jolloin hetkessä kaikki pelko, epäily sekä arvostelu vaimenee, mutta uskokoon ken haluaa. Itse en juuri nyt usko ennen kuin näen.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta tokihan Tylsyyttä poteva keski-iän (ilmeisestikin) ylittänyt lady saattaa olla hyvinkin oikeassa, ja sieltä ollaan naaraamassa paria NHL:n ykköskierroksen varausta, jolloin hetkessä kaikki pelko, epäily sekä arvostelu vaimenee, mutta uskokoon ken haluaa. Itse en juuri nyt usko ennen kuin näen.
Minähän en ole missään sitten väittänyt, että "sieltä ollaan naaraamassa paria NHL:n ykköskierroksen varausta". Itse odotan, että sieltä tulee joko rutinoituneita pelaajia, jotka ovat joko kyllästyneet hissiliikenteeseen NHL:n ja AHL:n välillä tai eivät ole koskaan saaneet kunnollista näyttöpaikkaa NHL:ssä tai pelaajia, jotka tarvitsevat lisää kokemusta aikuisten liigasta ja myös vähän elämästä yleensä. Kuten hyvin tiedämme, pelaajien taidoilla ei aina ole välttämättä juurikaan tekemistä sen pelipaikan kanssa, vaan monet muut asiat vaikuttavat siihen, saako sitä kunnon näyttöpaikkaa koskaan. Mutta itse en edes odota mitään ykköskierroksen varauksia, joten mun optimistisuutta on sitten aivan turha syyttää, jos sellaisia ei tänne tulekaan, koska en ole sellaista ikinä väittänyt.

Pyydän myös huomioimaan, että Salmelainen itse ei ole markkinatilanteesta puhunut oikeastaan mitään, vaan täällä on ihan muut niistä maininneet. Joten turha Salmelaisenkaan piikkiin laittaa muiden sanomisia. Itse saan tietoni melko moninaisista lähteistä. En nyt ala heitä tämän tarkemmin paljastamaan. HIFK:sta en ole saanut mitään tietoja. Itse ainakin pyrin vain tuomaan omia näkemyksiäni eri asioihin, joista osa on enemmän valistuneita kuin toiset. Siitä nyt ei tulisi yhtään mitään, jos äänessä olisivat pelkät toivonsa menettäneet kirjoittajat, koska he eivät todellakaan edusta kaikkia HIFK:n kannattajia. Tätä palstaa kuitenkin lukee todella paljon ihmisiä, joilla ei ole kirjoitusoikeuksia, joten olisi totuuden vääristelyä, jos täällä keskusteltaisiin vain negatiivisista lähtökohdista. Jokainen vetäkööt omat johtopäätöksensä eri asioista, mutta mun mielestäni on erittäin tärkeää, että myös me positiivarit saamme äänemme kuuluviin, koska tunnetilat tarttuvat ja jonkun fiilikset voivat kääntyä negatiivisiksi vain siksi, että kuvittelee olevansa erilainen kuin muut, vaikka oikeasti ei niin kokisikaan asioiden olevan huonosti.

Tuosta kausikorttien uusimisesta soittelusta haluaisin sanoa myös, että sehän on ihan monivuotinen traditio ja itse koen sen hyvänä asiakaspalveluna, enkä todellakaan minään epätoivoisena ruinaamisena. Yllättävän moni on huono "arjen juoksevissa asioissa" ja monet asiat jäisivät hoitamatta, jos joku ei olisi muistuttamassa. Toiset ihmiset ovat muutenkin "ei ole niin justiinsa"-tyyppejä ja laskutkin maksetaan silloin, kun jaksetaan, vaikka rahaa on tilillä. Tässä perään soittelussa siis voittavat kaikki. Jos kausikortin uusiminen ei kiinnosta, sen voi kohteliaasti sanoa soittajalle. Jos kysyvät syytä, senkin voi kertoa, mutta kaikkein junteinta olisi alkaa vuodattaa jollekin call centerin tyypille, miten kaikki on paskaa ja joukkue on surkein ikinä missään. Nämä näkemykset voi sitten halutessaan kertoa tai lähettää vaikka sähköpostilla Salmelaiselle tai Lindströmille suoraan. Jos kantti kestää. Monella ei kestä. Enkä tiedä, onko vähemmän rakentavan palautteen lähettäminen edes oikeasti tarpeellista. Hyvin perustelluista ja asiallisista viesteistä voi ollakin hyötyä ja kannattaa ehdottomasti harkita sellaisten lähettämistä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minähän en ole missään sitten väittänyt, että "sieltä ollaan naaraamassa paria NHL:n ykköskierroksen varausta".
Juu et, ja pahoittelen pikkiriikkistä "karrikointia" asiain suhteen, eikä se missään nimessä ollut henkilökohtaista, vain ainoastaan korostamassa ajatusta siitä, että näkemyksesi asiain tilasta saattaa hyvinkin olla oikea.

Juuh, ja lisäyksenä vielä se, että kyllä Salmelainen on ihan itse omalla pikku suullaan maininnut markkinoiden olevan hyvinkin kosteaa sorttia ja että hyvää on nyt tarjolla runsaasti. Sitä enmen vannomaan että onko todennut siellä olevan mitään mihin IFK:lla on varaa ja resursseja, mutta muun on kyllä ihan itse todennut tänä keväänä.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Juu et, ja pahoittelen pikkiriikkistä "karrikointia" asiain suhteen, eikä se missään nimessä ollut henkilökohtaista, vain ainoastaan korostamassa ajatusta siitä, että näkemyksesi asiain tilasta saattaa hyvinkin olla oikea.

Juuh, ja lisäyksenä vielä se, että kyllä Salmelainen on ihan itse omalla pikku suullaan maininnut markkinoiden olevan hyvinkin kosteaa sorttia ja että hyvää on nyt tarjolla runsaasti. Sitä enmen vannomaan että onko todennut siellä olevan mitään mihin IFK:lla on varaa ja resursseja, mutta muun on kyllä ihan itse todennut tänä keväänä.
Juurikin näin, kyllä Salmelainen tietää minkä tason pelaajia on mahdollista Liigaan saada. Liiga ei kuitenkaan ole siellä ravintoketjun kärkipäässä. Toki poikkeuksiakin löytyy, mutta ne ovat enemmän kokeneempia ja perheellisiä pelaajia, ketkä ovat jo maailmaa nähneet ja haluavat nyt asettua takaisin Suomeen.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yohann Auvitu ei pelaa IFK:ssa ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös