HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 015 321
  • 29 654

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Maalivahti ketju nostettu HIFK ketjun kärkeen. Minä hölmö hetken luulin että sieltä oli uinut haaviin kunnon kahden kilon siika. No ei ollut.
Muutenkaan ei ole kyllä haaviin uinut yhtään mitään
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Koska, IFK ei varmasti lähde kauteen 7 puolustajalla, joista kolme on ns. sisäänajettavia, niin IFKn hiljaisuuteen on nämä todennäköiset vaihtoehdot syyksi MuTuilun kautta:

A) Kassakaapissa on kaksi pakkisopparia, jotka odottaa NHL-ikkunan sulkeutumista. Olikos se heinäkuun lopussa vai milloin?

B) On vain yksi soppari odottamassa sitä NHL-ikkunaa ja joku varmalta näyttänyt Pakki-diili meni kiville viime metreillä ja nyt odotellaan sitä lähteekö "Honka" Änäriin vai ei ja sitten rakennetaan palettia. Aikamoinen läjä tuolla on vieläkin laadukkaita pakkeja ilman sopparia.

C) Salmelainen pelaa sitä mainittua uhkapeliä ja odottelee saavansa KHL-äijiä elokuussa halvemmalla tai niitä Sveitsin ja Ruotsin pelaajia, jotka jäävät ilman sopparia kun KHL-äijät vie ne. Eli säästötilanteessa yritetään saada laatua halvemmalla kuin normaalisti.

D) Toimarinvaihdos on tehnyt uudet sävelet budjetointiin. IFK teki viime kaudella todennäköisesti pahastikin turskaa, kun jäätiin yli 1000 katsojaa per peli katsojatavoitteesta. Puhutaan varmaan puolen miljoonan tai enemmän tappiosta. Siihen kun ynnää edellisten kausien tappiot, niin hallitus on alkanut huolestumaan kassasta. Sitä kassaahan tarvitaan, JOS AVI taas vetää ovet säppiin Nordiksella.

Sieltä on voinut Salmelaiselle tulla yllättäenkin mandaatti, ettei enää uusi hankintoja. Sillä on pärjättävä mitä on, kunnes ollaan varmoja, ettei uusien korona-aaltojen takia tule yleisörajoituksia.

Oletan, että ainakin yksi Pakki-diili on ja se on Honka. Ei ole tehnyt muuallekaan ja niin monesta suusta tuo Honka-huhu tuli. Se olisi myös tyypillinen Salmelais-haku. Eli nuori eteenpäin menevät kaveri, joka tulee vuodeksi IFK:hon ja lähtee sitten ulkomaille.

Sanoisin, että kaikkien näiden ytimessä on rahanpuute. En minäkään @kypärä usko , että HIFK tässä taloustilanteessa näillä tappioilla ostelisi soppareita ulos. Kyllä nyt on niukkuutta tarjolla. Nopean laskelman mukaan HIFK on tehnyt tappiota kolmen kauden ajan 1,5-2,5 miljoonaa riippuen miten tästä kaudesta selvittiin. Ei tässä toimarivaihdoksen hetkellä tulla vetelemään tappiokautta. HIFK varmasti haluaa toimarille kassan, jolla voi myös operoida eikä kassan, joka on vaarassa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Sanoisin, että kaikkien näiden ytimessä on rahanpuute. En minäkään @kypärä usko , että HIFK tässä taloustilanteessa näillä tappioilla ostelisi soppareita ulos. Kyllä nyt on niukkuutta tarjolla. Nopean laskelman mukaan HIFK on tehnyt tappiota kolmen kauden ajan 1,5-2,5 miljoonaa riippuen miten tästä kaudesta selvittiin. Ei tässä toimarivaihdoksen hetkellä tulla vetelemään tappiokautta. HIFK varmasti haluaa toimarille kassan, jolla voi myös operoida eikä kassan, joka on vaarassa.
Hyvää pohdintaa jälleen kerran sinulta. Tartun kuitenkin tähän. Pidän erikoisena sitä, että millä IFK kuvittelee "paikkaavansa" tätä teoreettista kasavajetta, jos/kun joukkueesta näkee jo kauaksi, että sillä ei mitään voiteta vaan lähinnä osallistutaan. Toki, IFKlla on onnekseen paljon näitä faneja, joille Muulin jatko ja Melartin sopimus riittävät, eikä menestys ole niinkään tärkeää. Väitän kuitenkin, ettei tämä riitä vaan tarvitaan myös niitä kannattajia, jotka haluavat nähdä tosissaan menestystä hakevan IFKn ja se vaatii kunnon panostusta. Siispä, luulisi IFKn ymmärtävän, että nykyisellä tulonmuodostuksella ainoa tapa edistää myyntiä, on koota voittava joukkue. Korona on myöskin sotkenut ihmisten kulutustottumuksia siinä mielessä, että kynnys lähteä paikanpäälle kontra oma sohva on noussut ja sitäkään kynnystä ei varmasti madalla mahdollinen välikausi. Ymmärrän, että pitkän päälle IFKn pitää pystyä tulemaan toimeen omillaan, mutta nyt tässä tilanteessa pidän erikoisena, jos IFK ei tukeutuisi syvätaskuisiin sidosryhmiin, jotta saadaan sellainen ryhmä, jolla voidaan tosissaan haastaa Kärpät ja Tappara mestaruudesta. Tämä sillä edellytyksellä, että rahaa tarvitaan oikeasti, koska mehän tässä spekuloimme. Olen malttamaton (tiedän), mutta vakavissaan jos kauden kynnyksellä meidän rosteri näyttää yhtä surulliselta kuin tänään niin minulle alkaa tämä touhu riittää. Tuote ei vastaa millään hintaa, jos pitää maksaa Liigan kalleimpia lippuja ja samaan aikaan seura vetää välikauden. Miksi meidän pitäisi panostaa, jos seurakaan ei panosta? Tähän synkistelyyn minulle tuo valon se lapsenomainen usko, että VP ja Salmelainen eivät hyväksy välikausia vaan vaativat seuralta kunnon panostusta ja haluan uskoa, että molemmilla on vaikutusvaltaa Kiffeen, Koffeen ja Moppeen sekä muihin sidosryhmiin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Välikausi (välikaudet) tulossa. Kesäkuun puoliväliä eletään ja IFK:sta ei ole miesmuistiin puhuttu näin helvetin vähän, on yhteys mikä tahansa. Tämä näkyy ja kuuluu pelaaja-agenttien toimesta, sidosryhmiltä, kannattajilta ja mediaväeltä. Muutama isompi nykyinen sekä potentiaalinen tulevaisuuden sponsori tätä ihmettelee, eli aikamoisessa horroksessa elää IFK. Oliko sittenkin niin että Valtanen korvaamaton ja Linnavalli piti sellaista säännöllistä haippia päällä. Nyt ei paljon haippia ole missään muodossa, vaikka sauma tähän olisi ollut: Olympiakulta, maailmanmestaruus, paluu katsomoihin, korona ohi slash helpottaa, Jokerit kuopattiin, Blues ei vieläkään noussut jne.

I know, täysin väärä ketju mutta toki huhut kaupungilla kertoo että pelaajista ei puhuta mutta huolesta IFK:n tilanteesta sitäkin enemmän.

Mistä pitäisi nyt puhua? Puheethan syntyvät tähän aikaan vuodesta huhuista tai jostain muusta seuraan olennaisesti liittyvästä, kuten vaikkapa uudesta valmennuksesta tai urheilujohtajasta, uudesta hallista tai jostain muusta "isosta". HIFK:llahan on nyt siinä mielessä tylsä tilanne, että seuran ympärillä ei ole turbulenssia, johon olemme tottuneet. Huhuja ei ole, koska suurin osa kotimaisista HIFK:n mahdollisuuksien rajoissa olevista pelaajista on jo kiinnitetty joko meille tai toisiin seuroihin. Ja kotimaisista pelaajistahan suurin osa huhuista syntyy jo varhaisessa vaiheessa, kun joku neuvottelee jonkun kanssa ja sitten lähipiiristä tippuu pieniä tiedonjyväsiä ulkopuolelle. Ulkkareiden osalta tilanne taas on aikalailla erilainen, koska yleensä huhuja syntyy vasta sitten, kun neuvottelut ovat pitkällä tai jopa kokonaan kariutuneet. Salmelaisen ajan HIFK:sta huhuja on ollut muutenkin poikkeuksellisen vähän liikkeellä, koska se nyt vain on epäammattimaista vuotaa tietoja ulospäin ennen kuin sopimus on selvä.

Mistään muustakaan Liiga-jengistä ei ole juurikaan huhuja liikkeellä. Toki väsyneet ja jokavuotiset "Lehterä Tapparaan" ja "Jyrki Jokipakka Ilvekseen" ovat edelleen voimissaan. Ainoa uusi huhu on Kasper Björkvist Kärppiin. Mistä se kertoo? Voisiko se kertoa siitä, että tällä hetkellä tilanne nyt vain on se, että markkinoilla ei tapahdu juuri mitään. Toisin sanoen, tavallaan tyyntä ennen myrskyä.

Jos kuukaudenkaan päästä ei ole tapahtunut yhtään mitään ja kaikki muut seurat naaraavat tänne ykköskorin pelaajia, kannattaa alkaa huolestua.Mulle tilanne vaikuttaa siltä, että nyt vain joudutaan odottamaan, mitä NHL:ssä tapahtuu ja sieltä sitten liiga kerrallaan herää horroksestaan, koska NHL:n tilanne vaikuttaa sekä suoraan että epäsuorasti isoon joukkoon pelaajia ja sitä kautta muihinkin liigoihin.

Sekin kannattaa pitää mielessä, että agenteilla on oma lehmänsä ojassa. Ei ole mikään suuri salaisuus, että Salmelainen luottaa entisen työnantajansa suojatteihin ja se on varmaankin ollut HIFK:lle voittopuolisesti ihan hyväkin asia. Niin kauan kuin kenenkään pelaajan sopimus ei kaadu väärään agenttiin, voin elää asian kanssa. Mutta itselleni on selvää, että tuttuihin toimijoihin luotetaan ja samaa tekevät muutkin seurat. Agenttitoimisto ei tietenkään ole ainoa vaikuttava tekijä. Mutta, jos jotkut agentit puhuvat negatiivisesti HIFK:sta, kannattaa pitää mielessä, että heidänkäään näkemyksensä ei välttämättä ole täysin objektiivinen.

HIFK voisi minunkin mielestäni olla aktiivisempi esim. somessa ja tuottaa sisältöä myös nyt. Se on kuitenkin selvää, että tällä hetkellä suuri joukko fanejakin on ns. kesälomalla, eikä lätkä jaksa nyt kauheasti kiinnostella. Se ei tietenkään poista sitä, että sisältöä voi tehdä myös nyt ja ajaa niitä uusintana somekanavissa tuoreen sisällön ohessa. Linnavallista tämä nykyinen hiljaisuus on kiinni, vaan ennemminkin ajankohdasta.

Yhteistyökumppaneiden markkinoilta itselleni on kantautunut korviin pääasiassa positiivista palautetta HIFK:sta, joten sen suhteen en ole kovin huolissani, ainakaan vielä. Kuulemani perusteella HIFK:ssa tehdään monta asiaa paljon paremmin kuin kilpailijoiden leirissä, mutta onhan sekin selvää, että esim. Tampereella uusi halli tuo aivan uudenlaista hypeä ja vaikuttaa heidän kassaansa positiivisesti. Mutta sillä ei varsinaisesti ole mitään tekemistä sen kanssa, että HIFK ei kiinnostaisi lainkaan. Kyllä HIFK:ssakin parannettavaa on, mutta en nyt lähtisi mitenkään lietsomaan, miten meillä on kaikki niin huonosti. Kun oikeasti ei kuitenkaan ole.

@Frankie , miten toteuttaisit tämän syvätaskujen rahan pumppaanisen seuraan ihan käytännössä?

Paras myyntivaltti HIFK:lle on menestyvä joukkue. Kaikki mahdollisuudet olla sellainen joukkue on olemassa. Sellaisia nimiä, jotka oikeasti toisivat merkittävän määrän lisälipputuloja tuloksista riippumatta pitkin kautta, ei Liigassa nähdä. Ikävä kyllä. Nyt jos koskaan minkäänlaisten ylimääräisten taloudellisten riskien ottamista on vältettävä. Tämä on puhdasta matematiikkaa. HIFK:n johdon velvollisuus on pitää seura pystyssä riippumatta urheilullisesta menestyksestä. Seurajohdon on katsottavaa suurempaa kuvaa, urheilujohto ml. valmennus vastaa sitten päivistä, viikoista ja kuukausista. Rahaa voidaan käyttää lisää sitten, kun sitä varmasti on kassanpohjalle tullut riittävästi.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Välikausi (välikaudet) tulossa. Kesäkuun puoliväliä eletään ja IFK:sta ei ole miesmuistiin puhuttu näin helvetin vähän, on yhteys mikä tahansa. Tämä näkyy ja kuuluu pelaaja-agenttien toimesta, sidosryhmiltä, kannattajilta ja mediaväeltä. Muutama isompi nykyinen sekä potentiaalinen tulevaisuuden sponsori tätä ihmettelee, eli aikamoisessa horroksessa elää IFK. Oliko sittenkin niin että Valtanen korvaamaton ja Linnavalli piti sellaista säännöllistä haippia päällä. Nyt ei paljon haippia ole missään muodossa, vaikka sauma tähän olisi ollut: Olympiakulta, maailmanmestaruus, paluu katsomoihin, korona ohi slash helpottaa, Jokerit kuopattiin, Blues ei vieläkään noussut jne.

I know, täysin väärä ketju mutta toki huhut kaupungilla kertoo että pelaajista ei puhuta mutta huolesta IFK:n tilanteesta sitäkin enemmän.
Hyvä teksti. Vaikea ymmärtää, miten IFK on alle vuodessa ajautunut tähän pisteeseen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hyvä teksti. Vaikea ymmärtää, miten IFK on alle vuodessa ajautunut tähän pisteeseen.

Tavallaan kolmessa korona-kaudessa.

Kahdella edellisellä tuli siis 1,5 miljoonaa muistaakseni turskaa yhteensä ja tällä kaudella varmaan aika paljon myös.

Jos on vedetty riskillä tämä kausi, kun on Peltosen eka sitten paska osunut tuulettimeen katsomääräalituksen ja heikon playoff-menestyksen kanssa, niin sitten ensi kausi on se, jolloin on vain pakko säästää.

Mutta en siis tiedä. Nythän kaikki vain olettavat, että IFKlla on joku ongelma. Ihan hyvin se voi Salmelainen lyödä tiskiin elokuun alussa kolme jäätävää nimeä ja täällä taas kustaan makeita aineita.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Tavallaan kolmessa korona-kaudessa.

Kahdella edellisellä tuli siis 1,5 miljoonaa muistaakseni turskaa yhteensä ja tällä kaudella varmaan aika paljon myös.

Jos on vedetty riskillä tämä kausi, kun on Peltosen eka sitten paska osunut tuulettimeen katsomääräalituksen ja heikon playoff-menestyksen kanssa, niin sitten ensi kausi on se, jolloin on vain pakko säästää.

Mutta en siis tiedä. Nythän kaikki vain olettavat, että IFKlla on joku ongelma. Ihan hyvin se voi Salmelainen lyödä tiskiin elokuun alussa kolme jäätävää nimeä ja täällä taas kustaan makeita aineita.

Melkein. 1,345 milkkuu tuli tappiota kahdelta edeltäneeltä kaudelta ja suoraan sanottuna jännittää tämän viimeisen kauden tulos. Kohta kai sekin pitäisi tulla julki.

Ränkylöitä ei siis varmasti ole tuhlattavaksi.
 

Forever#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ärsyttää että kaikki keskustelu käydään tässä ketjussa! Mutta jatkan samaa menoa:

Itse koen, että hiljaisuus on ensisijaisesti hyvä asia. Asioita varmasti tapahtuu toimistolla siitä huolimatta, että meille ei siitä kerrota. Huhut, vuodot, kohut ja jatkuva medianäkyvyys eivät ole osoitus onnistumisesta, vaan turbulenssista. Ollaan hiljaa, saadaan kalaa. Myös tänä kesänä. Kauden alkuun on kolme kuukautta, älkää nyt hyvät ystävät kesäänne pilatko ahdistumalla!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
@BOL , mahtava kirjoitus! Yritän saada viestistäsi imettyä optimismia myös itselleni ja uskoa, että asiat ovat kuvailemallasi tavalla. Kuten kirjoitit, että on tässä aikaa ja eipähän muutkaan tällä hetkellä julkaise ”huipunveljeksiä” eli katsellaan.

Mitä tulee kysymykseesi minulle niin oletetaan, että Salmelainen ja VP voivat Kekäläisen tapaan marssia suoraan näiden syvätaskuisten luo ja ”pyytää fyrkkaa”? Se voi hyvinkin olla näin sillä minulle Lindström vaikuttaa melkoiselta marionetilta. Itse lähtisin perustelemaan pyyntöä, että siellä on monilla muilla seuroilla kovat piipussa ensi kaudeksi, joten nyt ei ole aika millekään välikausille panostamisen suhteen vaan nyt pitää vastata muiden panostuksiin, jotta ei joukkueen menestys jää kiinni ainakaan rosterista. Kun katsoo Kärppien touhua (vähän kateellisena) niin eiköhän siellä Marjamäki ole kommunikoinut Aholle ja mukaan tulleelle Kukkoselle, että jos halutaan täydellinen kasvojenpesu niin tarvitaan panostukset X. Nämä on sitten saatu myytyä Kärppien sidosryhmille, jotka ostavat selkeästi tämän ”dynastian vastaiskun” ja panostukset ovat sen mukaisia, eikä sinne hankita mitään Luhangan ja Heden tyyppisiä kakkoskorin pelaajia vaan laatua. Pienemmässä mittakaavassa samaa on havaittavissa JYPissä, miksei myös parissa muussakin pienemmässä seurassa, kun katsoo panostuksia nyt. IFKn sidosryhmissä on edelleen helvetisti fyrkkaa, joten en kyllä näe miksei heille voisi tällaista myydä myös, kun se onnistuu maaseudullakin? Jos täällä ruvetaan jotain koronaa taas pelkäämään niin yhtälailla siellä pamahtaa hallit Oulussa ja Jyväskylässä kiinni. Ollaan kaikki sitten konkurssissa ilmeisesti (tämä nyt ei ollut suoranaisesti sinulle, mutta tämä jatkuva koronakortin esiin nostaminen kyllästyttää).
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kyllähän markkinoilla tapahtuva liikehdintä liittyy oleellisesti myös IFK:hon, samassa markkinassa kun sattuu kilpailijoidensa kanssa toimimaan. Mielestäni joukkueen rakentamisen onnistumista arvioidessa pitäisi nimenomaan verratakin kilpailijoihin, sillä heitä vastaanhan sitä ensi kaudella pelataan.

Tuokin on vähän tarkoituksellista huomion kääntämistä muualle, ettei kesällä tarvitsisi kiinnittää joukkueenrakennusprosessiin huomiota kun ei ole pelejäkään. Tavoitteena kun luulisi olevan, että joukkue on ainakin lähempänä valmista kuin keskeneräistä sitten kun ne pelit taas alkavat (mitä se ei ole tällä hetkellä paksuimpienkaan värilasien läpi tarkasteltuna).

Toki jos sinua ei kesällä tähän topiciin liittyvää keskustelua kiinnosta seurata, niin silloinhan keskustelua ei kannata seurata, toisin kuin nyt toimit.
Samaa mieltä. Tosin eihän HIFK:n tarvitse olla aikaisin valmis, kun emme halua osallistua CHL:ään.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä. Tosin eihän HIFK:n tarvitse olla aikaisin valmis, kun emme halua osallistua CHL:ään.
Haluishan ne varmaankin, muttan kun meillä on aina sellainen "kevään joukkue", joka alkaa (lue oppii) vasta sitten pelaamaan, ja CHL:ssä ollaan niin veemäisiä että sitä pelataan hyvinkin ratkaisevasti jo silloin kun IFK:ssa vasta opetellaan luistelemaan eteenpäin -eli syksyllä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä. Tosin eihän HIFK:n tarvitse olla aikaisin valmis, kun emme halua osallistua CHL:ään.
Ja sitten voidaan syyskausi hioa peliä kuntoon…

No kuluneet vitsit vitseinä.

Tosiasiat on tunnustettava. Talous kuralla. Toisaalta vain onnistuminen tuo massia. Olihan tuo pleijarifloppi iso tulonmenetys.

Mutta eiköhän me taas rimpuilla lupaaville sijoille 3-6 jengistä huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluishan ne varmaankin, muttan kun meillä on aina sellainen "kevään joukkue", joka alkaa (lue oppii) vasta sitten pelaamaan, ja CHL:ssä ollaan niin veemäisiä että sitä pelataan hyvinkin ratkaisevasti jo silloin kun IFK:ssa vasta opetellaan luistelemaan eteenpäin -eli syksyllä.
Tästä tuli mieleen vielä : treenataan helkutin kovaa ettei peli kulje. Se oli aikoinaan klassikko ennen Nordiksen jäätä ja sisäilmaa. Stadin valot ja vastustajien tsemppi ovat luonnollisesti key factorit.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tästä tuli mieleen vielä : treenataan helkutin kovaa ettei peli kulje. Se oli aikoinaan klassikko ennen Nordiksen jäätä ja sisäilmaa. Stadin valot ja vastustajien tsemppi ovat luonnollisesti key factorit.
Joo, mutta jos ajatellaan ihan positiivisen kautta, niin meillähän on lepoetu esim. Tapparaan verrattuna. Nehän joutui kuluneella kaudellakin tahkoamaan CHL:n finaaliin asti hävitäkseen sen ja sehän vaikutti sitten esityksiin Liigassa. Äh, nehän voittikin mestaruuden, mutta tuskin tulee toistumaan.

Hiljaista on markkinoilla eikä tuo Salmelaisen haastattelukaan juuri uskoa luonut tulevaan. Toivottavasti junnut saavat oikeita näyttömahdollisuuksia eivätkä joudu ensimmäisestä virheestä penkin päähän tuppea puremaan Dykien ja Lyytisten pysyessä pelaavassa kokoonpanossa, vaikka pelaisivat kuinka katastrofaalisesti.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Täältä on usein saanut keväällä ja kesällä lukea, ettei vielä ole mitään syytä paniikkiin, nautitaan kesästä ja valitetaan vasta sitten, jos kokoonpano näyttää samalta vielä syyskuussa. Sitten muut vievät loputkin kermat, IFK:lle jää jokunen arpa tai heikompi yksilö ja ilmeisesti kun kokoonpano ei "näytä samalta" ei saisi sitten syyskuussakaan valittaa. Kun sisään kuitenkin tuli "joku", mutta jos oltaisiin oltu ajoissa liikkeellä olisi saatu sisään tusinalaadun sijaan ne mitkä tarvittiinkin. Tuntuu että kesällä tämä organisaatio keskittyy enemmänkin kannattajakunnan vaatimusten naurunalaistamiseen ja hankintapaineen kontrollointiin, kuin itse hankintoihin.

Nythän kaikki vain olettavat, että IFKlla on joku ongelma. Ihan hyvin se voi Salmelainen lyödä tiskiin elokuun alussa kolme jäätävää nimeä ja täällä taas kustaan makeita aineita.

IFK on tehnyt jatkosopimukset Palolan, Dykin ja Lyytisen kanssa mutta päästänyt pois AB:n, Auvitun ja Turusen, että onhan tuossa nyt joku ongelma. Jos Salmelainen hankkii elokuun alussa kolme jäätävää nimeä, ollaan suunnilleen sillä oletustasolla missä pitikin olla jos realistiset toiveet toteutuu, ja sillä voitaisiin unelmoida kenties taas (maksimissaan) välieristä. Joukkueen rakenne on jo aikaa sitten mennyt väärille raiteille (lue tämän kappaleen ensimmäinen lause uudestaan) ja nuo kolme jäätävää hankintaa eivät sitä rakennetta saisi vielä minkään hunajan puolelle, niilläkään hankinnoilla ei siis olisi kovin vahvaa syytä uskoa finaalipaikkaan.

Tosiasiat on tunnustettava. Talous kuralla. Toisaalta vain onnistuminen tuo massia. Olihan tuo pleijarifloppi iso tulonmenetys.

Mutta eiköhän me taas rimpuilla lupaaville sijoille 3-6 jengistä huolimatta.

Tuo 3-6 on todella optimistista, jos hyökkäys ja mv-osasto on tässä. Vaikka tämä +2 pakkia olisikin vain se joukkue alkukauden ja myöhemmin kenties vahvistetaan vielä puutteita. Onko joulukuussa saatavilla todellisia vahvistuksia kuten AB/Turunen/Ortio, vai vain sellaisia, jotka ovat Ruotsissa, Sveitsissä tai Saksassa flopanneet? Tuntuu, että noihin sijoihin uskominen ei ole tosiasioiden tunnustamista.

Ehkä suunnitelmana on pelastaa retuperällä oleva kassa osallistumalla Spengler Cupiin sekä saamalla lipputulot kahdesta kotipelistä sääleissä, tähdätään siis sijoille 7-8. Tämäkin varmaan kostautuu, kun Spenglerissä joukkueen neljästä VL-hyökkääjästä kolme loukkaantuvat, ja häviämällä toinen säälimatsi tahallaan (saadakseen toisen kotimatsin tulot) momentum kääntyykin Sportille joka vie myös kolmannen sääliväännön.
 

MaV

Jäsen
Ihan spekulointina voi sanoa, että tänään on viimeinen päivä jolloin Euroopan sopimuksen alaiset pelaajat voivat tehdä NHL-sopimuksen. Sopimuksettomat toki voivat tehdä milloin tahansa. Siksi näitä NHL-siirtoja tippuu nyt ja tämä voi osittain muuttaa tai avata markkinatilannetta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nyt olisi Bill Zitolla oiva paikka kuitata velkansa Salmelaiselle solmimalla NHL-sopimukset Lyytisen ja Dykin kanssa niin päästään näistä järjettömistä jatkosopimuksista eroon.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BOL , mahtava kirjoitus! Yritän saada viestistäsi imettyä optimismia myös itselleni ja uskoa, että asiat ovat kuvailemallasi tavalla. Kuten kirjoitit, että on tässä aikaa ja eipähän muutkaan tällä hetkellä julkaise ”huipunveljeksiä” eli katsellaan.

Mitä tulee kysymykseesi minulle niin oletetaan, että Salmelainen ja VP voivat Kekäläisen tapaan marssia suoraan näiden syvätaskuisten luo ja ”pyytää fyrkkaa”? Se voi hyvinkin olla näin sillä minulle Lindström vaikuttaa melkoiselta marionetilta. Itse lähtisin perustelemaan pyyntöä, että siellä on monilla muilla seuroilla kovat piipussa ensi kaudeksi, joten nyt ei ole aika millekään välikausille panostamisen suhteen vaan nyt pitää vastata muiden panostuksiin, jotta ei joukkueen menestys jää kiinni ainakaan rosterista. Kun katsoo Kärppien touhua (vähän kateellisena) niin eiköhän siellä Marjamäki ole kommunikoinut Aholle ja mukaan tulleelle Kukkoselle, että jos halutaan täydellinen kasvojenpesu niin tarvitaan panostukset X. Nämä on sitten saatu myytyä Kärppien sidosryhmille, jotka ostavat selkeästi tämän ”dynastian vastaiskun” ja panostukset ovat sen mukaisia, eikä sinne hankita mitään Luhangan ja Heden tyyppisiä kakkoskorin pelaajia vaan laatua. Pienemmässä mittakaavassa samaa on havaittavissa JYPissä, miksei myös parissa muussakin pienemmässä seurassa, kun katsoo panostuksia nyt. IFKn sidosryhmissä on edelleen helvetisti fyrkkaa, joten en kyllä näe miksei heille voisi tällaista myydä myös, kun se onnistuu maaseudullakin? Jos täällä ruvetaan jotain koronaa taas pelkäämään niin yhtälailla siellä pamahtaa hallit Oulussa ja Jyväskylässä kiinni. Ollaan kaikki sitten konkurssissa ilmeisesti (tämä nyt ei ollut suoranaisesti sinulle, mutta tämä jatkuva koronakortin esiin nostaminen kyllästyttää).

Olen tainnut kysyä aiemminkin, mutta kysytään uudestaan: keitä ovat nämä syvätaskut ja miksi HIFK:n pitäisi käydä heidän kukkaroillaan? Ja millä tavoin tämä omistajien taskuilla käyminen konkreettisesti toteutetaan? Koskeeko se vain muutamaa omistajaa vai kaikkia? Kun se nyt ei vain oikeassa elämässä mene niin, että "jotkut omistajat vain siirtävät omistaan rahaa yrityksen kassaan ja seura sitten ostaa niillä uusia pelaajia". Vaikka Lindström ohitettaisiinkin, mihin en usko eikä niin pitäisi edes toimia, siinä on kuitenkin hallituskin vielä välissä. Vaikka itsekin olisin ottanut uutta verta seuran ulkopuolelta toimariksi Valtasen tilalle, Markus Lindström on kuitenkin ollut puikoissa vasta 1,5 kk, joten josko annettaisiin hänelle vähän lisää aikaa? Valtsu oli aikoinaan Suuri Pelastaja, eikä Lindströmille ole samanlaista sankarin viittaa tarjolla, koska taloudellisista tappioista huolimatta tilanne ei kuitenkaan ole kriittinen, joten lähtökohdatkin ovat hyvin erilaiset. Ei HIFK missään ideaalitilanteessa suinkaan nyt ole, mutta tilanne ei ole lainkaan samanlainen kuin Valtasen aloittaessa. Se, että seurat joutuvat hakemaan lisärahoitusta kesken kauden tai kausien välissä omistajilta tai yhteistyökumppaneilta ei todellakaan ole mikään tavoiteltava tilanne, vaan ennemminkin kertoo siitä, että jotain on jo aiemmin tehty väärin.

HIFK:n pitää joka tapauksessa kattaa menonsa tulorahoituksella, ei käymällä osakkaiden kukkarolla. JYPissä on erilaiset kuviot, mutta ei kyllä yhdenkään yrityksen tarkoitus ole käydä osakkaiden kukkarolla, pikemminkin päinvastoin. Kärppienkin tilanne on erilainen verrattuna meihin. Heillä on kokonaisuutena aika eri systeemit kuin meillä. Se, mikä myynnillisesti toimii Oulussa, ei ikinä toimisi täällä. Yksi ihan konkreettinen esimerkki siitä on vaikkapa Kärppien pelipaita. Ja se on sellainen asia, josta Kärpät ei niin vain pääse eroon, vaikka haluaisivatkin. Tai pääsisivät, mutta kyllä siinä paskaa sataisi seuran laariin ja jokunen kumppani vetäisi herneet syvälle nenään ja saattaisi jopa lopettaa yhteistyön kokonaan. Seurojen tilannetta ei siis voi, eikä kannatakaan verrata yksi yhteen.

Vaikka viime kausi meni tuloksellisesti perseelleen, HIFK:lla ei ole mitään varsinaista syytä kasvojen pesuun, vaan nyt ollaan sillä tylsällä pitkän matkan juoksun "välikierroksilla", missä pitää vain löytyä kestävyyttä, jotta kisa ei jää kesken. Tämä on varmaan se puuduttavin vaihe, koska mitään suurta ja erityisen näkyvää ja mediaseksikästä tähän vaiheeseen ei liity, vaan pitää vain löytyä malttia ja uskoa, että kestävyys on sillä tasolla, että jaksetaan painaa, vaikka maisemat eivät hirveästi vaihdukaan, mutta kun lopussa maaliviiva jo siintää, olemme vielä valmiina ottamaan miehestä mittaa loppuun asti. Me emme ole HIFK:ssa tottuneet tällaiseen, koska muutaman vuoden välein meillä on totuttu aloittamaan aina alusta ja joku on aina julkisesti sanonut, että nyt ollaan kovempia kuin ennen ja pyydetty jollain tavalla anteeksi. Se levy on niin kulunut, että korviin sattuu ja nyt kun kokeillaan jotain muuta, sanottakoot sitä vaikka kestävämmäksi kehitykseksi, täällä vedetään ranteita auki.

Ja mitä tulee Dykin, Lyytisen ja Palolan jatkosopimuksiin, niistä itkeminen alkaa olla jo lapsellisen naurettavaa. Mulle ei avaudu ollenkaan, miten nämä kolme jatkosopimusta ovat saaneet ihmiset nyt niin pois tolaltaan, että täällä jaksetaan itkeä niistä viikosta toiseen.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ihan spekulointina voi sanoa, että tänään on viimeinen päivä jolloin Euroopan sopimuksen alaiset pelaajat voivat tehdä NHL-sopimuksen. Sopimuksettomat toki voivat tehdä milloin tahansa. Siksi näitä NHL-siirtoja tippuu nyt ja tämä voi osittain muuttaa tai avata markkinatilannetta.
Näin on, mutta ei se juurikaan taida avata meille mitään, sillä rahat ovat selvästi hyvin vähissä.
 

AllBehind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltalehden saamien tietojen mukaan useampi Liigaseura on osoittanut kiinnostusta 35-vuotiaaseen Komaroviin. Ryhmään kuuluvat muun muassa HIFK, Ässät, Jukurit ja Pelicans.
Ylempi lainattu Iltalehdestä.

Ei olisi sitä mitä lääkäri juuri nyt määrää ja hintalappu ei todellakaan ole pieni.

Rymistelypronssi tähtäimenä?
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltalehden saamien tietojen mukaan useampi Liigaseura on osoittanut kiinnostusta 35-vuotiaaseen Komaroviin. Ryhmään kuuluvat muun muassa HIFK, Ässät, Jukurit ja Pelicans.
Ylempi lainattu Iltalehdestä.

Ei olisi sitä mitä lääkäri juuri nyt määrää ja hintalappu ei todellakaan ole pieni.

Rymistelypronssi tähtäimenä?
Aika saman profiilin pelaaja joita joukkueesta jo useampi löytyy. Ryminäpronssi on minullakin ensimmäinen asia, joka tulee mieleen tuota rosteria silmäillessä. Komarov ei henkilönä erityisesti innosta Venäjälle jäämisen ja sitä seuranneen hiljaisuuden vuoksi. Komarovilla olisi myös ollut helposti varaa maksaa itsensä irti sopimuksesta, joskin summaa voidaan pitää kohtuuttomana. Edellytys HIFK:ssa ja toivottavasti myös Liigassa pelaamista varten tulisi olla vähintään se, että avaa suunsa ja kertoo perustelut miksi pelasi kauden loppuun hyökkäyssotaa käyvässä maassa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
FK on tehnyt jatkosopimukset Palolan, Dykin ja Lyytisen kanssa mutta päästänyt pois AB:n, Auvitun ja Turusen, että onhan tuossa nyt joku ongelma. Jos Salmelainen hankkii elokuun alussa kolme jäätävää nimeä, ollaan suunnilleen sillä oletustasolla missä pitikin olla jos realistiset toiveet toteutuu, ja sillä voitaisiin unelmoida kenties taas (maksimissaan) välieristä. Joukkueen rakenne on jo aikaa sitten mennyt väärille raiteille (lue tämän kappaleen ensimmäinen lause uudestaan) ja nuo kolme jäätävää hankintaa eivät sitä rakennetta saisi vielä minkään hunajan puolelle, niilläkään hankinnoilla ei siis olisi kovin vahvaa syytä uskoa finaalipaikkaan.

Olen kanssasi eri mieltä.

IFKn materiaali ei ole vielä sillä tasolla millä pitäisi, mutta kyllä kolmella jäätävällä hankinnalla oltaisiin. Mutta nää on mielipiteitä.

Oma veikkaus on, että kolmikko Dyk, Palola ja Lyytinen on noin puolet halvempi kuin AB, Auvitu ja Turunen. Eli ihan noin suoraan ei voi verrata.

Toki tämä selviää vasta kun vuoden 2022 ja vuoden 2023 verotiedot tulee julki.

Sen lisäksi uskon vakaasti, että nämä jatkosopimukset ovat tehty reilusti ennen KHLn romahdusta. Koska 95% jatkosoppareista näiden veteraanien kanssa tehdään usein jo syyskaudella tai viimeistään tammikuussa.

Tällöin ei ole ollut tiedossa: Että Turunen olisi saatavilla. Eli on voinut olla rahaa vain yhteen "isoon" kevään soppariin ja on jouduttu valitsemaan Pakarisen, ABn ja Turusen välillä.

Auvitun hyvät pelit taas tuli keväällä, paljon normaalien sopparintekojen jälkeen. Tässä kohtaa en oikeasti ymmärrä miksi meillä on Lyytisen jatko ja Auvitun ei. Tästä olen äärimmäisen pettynyt. On kiirehditty syyskaudella (Lyytisen kohdalla mulla on tieto, että jatkosopimus on tehty viime vuoden puolella) Luodin kohdalla, mutta Auvitun ei. Ok. Lyytinen on nuorempi, mutta silti puhutaan eri tason pelaajista.

Ehkä tässä vain kolmen tappiollisen kauden jälkeen pitää tottua siihen, ettei IFKlla ole Suomen suurinta budjettia.

Ja tosiaan ne kaksi pakkia voi olla joku Kalpassa 3.ketjussa lupaavasti pelannut Möttönen ja joku ECHL -haku. Vaikea on nähdä, että IFK olisi millään muotoa ennakkosuosikki ensi kaudella. Toki jos Tapparalla ja Kärpillä on isompi budjetti ensi kaudella, niin ihme olisi jos IFK olisi se ennakkosuosikki materiaalin perusteella...

Mutta ehkä joskus on hyvä IFKn lähteä oikeasti altavastaajana. Siellä on kuitenkin todella monta kaveria, jotka voi ottaa sen seuraavan stepin. Olisi joskus hyvä, että näin myös käy. Komppaan @Apassi kirjoituksia, että olisi hyvä jos IFKssa kerrankin pelaajat pelaisivat laajalla rintamalla taitojensa ylätasolla eivätkä alisuorittaisi. Tällöin kaikki on mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös