Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Underdog
Todellista fatkapohjaa en tiedä, mutta perjantaina eräs HPK:n viime kauden pelaaja kertoi, ettei Turunen hänen tietonsa mukaan olisi lähdössä vielä ensi kaudeksi P-Amerikkaan.

Korostan, ettei kyseessä ole mikään fakta, mutta ko. jätkät ovat ainakin hyviä kavereita keskenään ja juttelevat näistäkin asioista usein.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omiin silmiini Suomen joukkueen etu oli se, että joukkueessa ei ollut yhtään tähtistatuksen pelaajaa. Voittojen ja mestaruuden jälkeen niitä toki löytyy, mutta nekin tähdet ovat sellaisia nöyriä joukkuepelaajia, joilla pysyy jalat maassa myös omien onnistumisten hetkellä. Suomi pääsi kaikkiin loppusarjan peleihin altavastaajan asemasta ja silloin valmennuksen on suhteellisen helppo pitää fokus olennaisissa asioissa. Aika paljon samaa löytyi esim. HPK:sta. Onnistujia oli paljon, mutta odotukset eivät olleet katossa ja tuskin kukaan olisi haukkunut Turusta tai Larmia, jos Kerho olisi pudonnut jatkosta alkumetreillä. Nämä ovat asioita, joita ei voi väheksyä, kun taitotasot ovat lopulta marginaalisen pieniä ja suurin taisto käydään lopulta korvien välissä. Tällaisten joukkueiden valmennuksen roolia ei tule väheksyä, muttei myöskään pelaajien paineita tai onnistumisten pakkoa.

HIFK:ssa tällaista yhdistelmää ei varmaankaan koskaan tulla näkemään. Joku tähti pitää aina löytyä ja jonkun on aina pakko onnistua, jotta media ei revi otsikoita. Paineet on meillä joka ikinen vuosi kovemmat kuin muualla. Tähtipelaajien pitää pystyä olemaan palkkansa arvoisia. Huolimatta siitä, mitä pelaajan omassa elämässä muuten tapahtuu, duunissa pitää onnistua, koska joukkueen menestys on rakennettu sen varaan, että tähdet onnistuu. Parhaiden pelaajien on oltava parhaita. Se kuuluu lajiin.

Moni tuomitsee joukkueen tasapaksuksi, jos tähtiä ei ole ja pelaajisto on taitotasoltaan tasainen. Joukkueen kokoojan ja valmennuksen näkökulmasta tällainen tasapaksuksi tuomittu jengi voi kuitenkin olla usein potentiaalisempi menestyjä, kunhan joukkueen perustaitotaso on kuitenkin riittävän korkea. Myös pelaajien persoonien merkitys kasvaa ja primadonnien on oltava merkittävästi muita parempia, jotta heidän hankintansa on joukkuedynamiikan kannalta perusteltua. En suinkaan väitä, että jokainen tähti on vaikea persoona tai diiva, mutta monia huippuja yhdistää se, että he tarvitsevat paljon peliaikaa, heidän pitää olla kentällä ratkaisuhetkillä ja he saattavat olla valmennuksen näkökulmasta henkisesti muita vaativampia pelaajia. He myös vaativat itseltään enemmän kuin kukaan muu ja se on henkisesti heille itselleenkin todella tiukka paikka. Tässä ei ole mitään negatiivista, jos pelaaja onnistuu ja itseluottamus on tapissa. Mutta, jos ratkaisuhetkillä onnistumisia ei tulekaan, joukkuedynamiikan kannalta tulee isoja haasteita. Tällöin valmennuksen pitää pystyä perustelemaan, miksi tähti ei ollut kentällä, kun peli piti ratkaista. Toisena vaihtoehtona on toki peluuttaa tähtiä uppiniskaisesti ja hakea onnistumisia viimeiseen asti, mutta joskus aika loppuu ja tulosta on tultava heti.

Tätä taustaa vasten on parempi, mitä tasaisempi joukkue on. Yleensä joku nostaa huimasti tasoaan kauden aikana ja joku on aina kuuma pelaaja. Ja sitten taas joku toinen ja kuumat pelaajat pelaavat eniten ja/tai ratkaisuhetkillä. Joukkue on aina osiensa summa ja myös parhaiden pelaajien pitää osata kantaa vastuu siitä, että oma ego ja omat onnistumiset laitetaan sivuun silloin, kun joku toinen voi ratkaista pelin. Joukkueen etu tulee aina ensin. Tämän oikeasti sisäistävien, nöyrien pelaajien valmentaminen ja heidän tarinansa rakentaminen on aina helpompaa kuin usean tähtistatuksen omaavan pelaajan kanssa operoiminen. Tarinan rakentuminen vie usein aikaa ja vaatii myös vaikeuksia. Tämän vuoksi ostojoukkueet onnistuvat harvoin täydellisesti, sillä aikaa on yleensä vain yksi kausi: kuluva kausi.

Tätä taustaa vasten olen sisäistänyt joukkueen pitkäjänteisen rakentamisen ja runkopelaajien merkityksen sekä tietynlaisen tasapaksuudenkin. Se ei tarkoita sitä, ettenkö halua menestystä tai nähdä hyviä pelaajia. Kyllä haluan. Mutta hyvät pelaajat syntyvät onnistumisista ja mitä tasaisemmin onnistumisia tulee, sitä enemmän syntyy hyviä pelaajia. Pikavoittoja en tarvitse, sillä niistä seuraa hyvin harvoin pitkällä aikavälillä menestyksen takeita.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkään Leijonia väheksymättä, niin nimenomaan MM- kisojen tapaisessa lyhyessä stintissä tuosta pelitavasta ja yhtenäisyydestä saa valtavan edun, jos ne ovat kunnossa. Hyvin harvoin kaikki huippumaat saavat paketin optimaalisesti kasaan, ja silloin mikä tahansa tähtisikermä on voitettavissa. Liigassa tilanne on keväällä ihan eri. Kaikilla mestaruudesta kamppailevilla on peli kuosissa ja yleensä myös joukkuehenki hyvä, ja tällöin ne yksilöiden erotkin alkavat näkyä ja nousta esiin.
Nimenomaan näin. En ollenkaan ymmärrä sitä väheksyntää, joka mediassa on ollut Suomen liigapelaajia kohtaan.

Jokainen liigan huippupelaaja - joiksi liki jokainen maajoukkueessa pelannut voidaan lukea- on varmastikin sen verran kyvykäs ja lahjakas, että ei varmastukaan ole mikään täysi vastaantulija vs vaikkapa Kanadan pelaajat.

Ero voisi tulla esiin paremmin, jos pelattaisiin paras seitsemästä, josko silloinkaan ei voisi pitää varmana Kanadan voittoa.

Kyllähän tosiasiassa oli niin monta tasoeroja tasoittavaa tekijää, että en missään vaiheessa osannut pitää minään ihmeenä Suomen mahdollista voittoa, ellei sitten halua viestiä Suomen pelaajien olleen todella paskoja pelaajia.

Mitäön myöskään Suomen voitosta poisottamatta, niin en mä ainakaan nähnyt eilen mitään muuta ns "taktista" onnistumista kuin että hengen nostatus oli kondiksessa ja huomasi että lentokentällä puolustaminen on enemmän selkärangassa, eli Kanadalla oli vaikeuksia hahmottaa sijoittumista oikein.

Itse peliähän vei selkeästikin Kanada, joka siis määräsi pelin kulkua, ja edes napsua huonommalla maalivahtipelillä juhlittaisiin ihan muilla toreilla.
Maalit kuitenkin ratkaisevat, ja siinä Suomi onnistui eilen paremmin that´s it, mutta isolta osin juurikin tuosta seikasta johtuen, että ei edes Kanadan maalivahtikaan osannut sijoittua lentokentän vaatimalla tavalla.

Rinnastuksia Lake Placidiin pidän jotakuinkin naurettavina ja Suomen pelaajien taitoa väheksyvänä.

Mielestäni voitto meni oikein koska Suomi teki maalit, mutta eihän kai kukaan voi tosissaan väittää että tehdyt maalit vastasivat kenttätapahtumia. Suomen peli perustui yritteliäisyyteen ja vastaiskuihin, ja nyt se toi tuloksen koska -kuten sanottu- ihan varmasti on riittävästi taitoa maalin tekemiseen kun sille paikka on, mutta eihän peli nyt muuten mitään taktista riemujuhlaa Suomen osalta ollut, sillä eihän kukaan voine etukäteen päättää ettei vastustaja tee maalia paikoistaan. Se kun on herran ja maalivahdin hallussa se, eikä juurikaan sellaisen taktiikan jossa vain katsottaisiin jotta meneekö se kiekko ja koska omaan maaliin.

Onnea Suomen joukkueelle ihan kollektiivisesti voitosta, koska joukkueena tässä totisesti mentiin ja sitoutuminen oli huippuluokkaa.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Ero voisi tulla esiin paremmin, jos pelattaisiin paras seitsemästä, josko silloinkaan ei voisi pitää varmana Kanadan voittoa.
Näin on. On eri asia voittaa ottelusarja paras yhdestä kuin paras seitsemästä. Turnaukset ovat eri asia kuin koko kauden kestävä koitos.
Toisaalta, Suomi pisti Kanadaa hanuriin kahdesti ja hoiteli siinä sivussa Ruotsin ja Venäjän. Elämme hämmentäviä aikoja.
 
Alkkisfaijan jälkikasvu

Stigu

Jäsen
HIFK:ssa tällaista yhdistelmää ei varmaankaan koskaan tulla näkemään. Joku tähti pitää aina löytyä ja jonkun on aina pakko onnistua, jotta media ei revi otsikoita. Paineet on meillä joka ikinen vuosi kovemmat kuin muualla. Tähtipelaajien pitää pystyä olemaan palkkansa arvoisia. Huolimatta siitä, mitä pelaajan omassa elämässä muuten tapahtuu, duunissa pitää onnistua, koska joukkueen menestys on rakennettu sen varaan, että tähdet onnistuu. Parhaiden pelaajien on oltava parhaita. Se kuuluu lajiin.
Mun on vaikea nähdä, että IFK:ssa pelaajalla olisi jotenkin isommat menestyspaineet kuin muualla. Jos jengi saa mestaruuden keskimäärin 13 vuodessa, niin kuka siltä tai sen pelaajilta odottaa yhtään mitään? Samaten, jos jengissä on kourallinen pelaajia, jotka kausi toisensa jälkeen saavat jatkopahvin muiden kuin pelillisten ansioiden takia, niin on vaikea kuvitella että jollakin maakunnan Möttösellä on hirveästi menestyspaineita IFK:ssa.

Itse arvioisin että suurimmat paineet pelaajilla IFK:ssa ovat siitä, onnistuvatko he henkilökohtaisella tasolla. Eli onnistuvatko he ponnahtamaan jengistä jonnekkin korkeammalle (SHL/KHL/NHL/Sveitsi, ym). Siis niillä huippupelaajilla, jotka seuraa ponnahduslautana käyttävät. Ja tämä ponnahdushan on aikalailla riippuvainen pelaajan henkilökohtaisesta suorituksesta, eli (hieman karrikoiden) runkosarjan pistesaldosta. Tässä piileekin joukkueenjohtajan ja valmentajan suurin haaste: Miten saada huippupelaajat pelaamaan ja sitoutumaan joukkueelle? Viime kausien huippupelaajista oikeastaan Rask ja Tyrväinen ovat olleet tässä mielessä (melkein ainoita) hyviä hankintoja.
 
" A fine mess you got us into "

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Alex Lintuniemi ei saanut Kingsiltä sopimus tarjousta. Oliko viime kevään huhuissa mitään pohjaa?
On kyllä kumma juttu ettei päässyt kokeilemaan ylhäällä. Eihän Alexin nyt kannata enää farmeihin jäädä kokeilemaan vaan reilusti sarjaan, jossa saa vastuuta ja näkyvyyttä. Olisi tervetullut lisä, mutta samalla ovenavauksella vuokraisin sitten pari meidän pakeista muualle.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
On kyllä kumma juttu ettei päässyt kokeilemaan ylhäällä. Eihän Alexin nyt kannata enää farmeihin jäädä kokeilemaan vaan reilusti sarjaan, jossa saa vastuuta ja näkyvyyttä. Olisi tervetullut lisä, mutta samalla ovenavauksella vuokraisin sitten pari meidän pakeista muualle.
Eiköhän tuo joka tapauksessa Eurooppaan suuntaan. Jos olis tulossa ja ei tähän tartuta niin eiköhän se tuolta pohjoisesta taas löydy..
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Marraskuussa lähti puukon alle. Lonkan kuppeja kun putsataan, niin voi toki olla ettei pelaa enää ikinä. Mutta tuskin niin paha tuon ikäisellä jampalla, joka saa ns. parasta mahdollista hoitoa. NHL-veskojen kuppeja putsataan harva se kesä ja jätkät on kauden alussa iskussa. Uskon, että Nikke vetää ens kaudella tykkikauden Lunkan vierellä. :)
Itse vuosi sitten lonkkanivelen puhdistuksessa käyneenä kirurgi sanoi, että huippu-urheiliujoilla menee vähintään puoli vuotta, ennen kuin saa antaa kovempaa runtua. Pirkä on siis toipuminen tossa operaatiossa. Änärissä on eri Panacodit :D
 
"Hei, mua ei huimaa!"
"Niin oonkin ryypänny. Mitä sitte?"

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Niin, teki 1v sopimuksen Carolinan kanssa joten ei hankinnut pelkästään oikeuksia.
Tää on jotenki tosi jännä miten vaikea suomalaisten urheilujournalistien on ymmärtää NHL-sopimuskuvioita. Lähtökohtaisesti aina kirjoitetaan virheellisesti tai puutteellisesti.
 
"3000 miles is a long way to go, to be beaten by a dwarf in Mexico."
- The Business

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tää on jotenki tosi jännä miten vaikea suomalaisten urheilujournalistien on ymmärtää NHL-sopimuskuvioita. Lähtökohtaisesti aina kirjoitetaan virheellisesti tai puutteellisesti.
Tuossa Jäätävän linkkaamassa artikkelissa sivutaan draftia ja samassa myös Lintuniemen tilannetta. Jos olisi toimittaja tehnyt työnsä kunnolla olisi voinut tarkistaa vaikka cap friendlysta Lintuniemen sopimustilanne. 1 vuoden 2 suuntainen pahvi. Palkka ylhäällä 700k ja alhaalla 85k.

Lintuniemi sai mahdollisuuden jäädä NHL organisaatioon, mutta se keskustelu mikä pelaajan ympärillä on käynyt niin on ollut lähtökohtaisesti tyytyväisyyttä, että hankittiin syvyyttä AHL:ään. Tämä nyt vain knoppina. Ja tämähän kertoo ettei Lintuniemi edes katsellut liigaan kun tarttui ohueen oljenkorteen. Voihan se sitten keväällä olla sieltä tarjolla..
 
Suosikkijoukkue
IFK & NYR
Jos olisi toimittaja tehnyt työnsä kunnolla olisi voinut tarkistaa vaikka cap friendlysta Lintuniemen sopimustilanne. 1 vuoden 2 suuntainen pahvi. Palkka ylhäällä 700k ja alhaalla 85k.
Minäkin luin vaan ohimennen ton jutun niin olin vähän hämilläni. Uudestan kun katoin ja lukasin sen CapFriendlyn tweetin, niin siinähän tuo kokonaisuus oli ihan selkeästi. Ei tosiaan olis ollut liian vaikea avattava ja suomennettava myöskään toimittajalta..
 
Heljanko! Sjung hopp faderallan lallan lej o IFK sjung hopp faderallan lallan lej!

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Preussen Devils, DEB
Voisiko joku enemmän perillä oleva vahvistaa tai ampua alas, IFK on tarjonnut kuulemma mottipäistä jollekin "lahjakkuudelle".

Toteutuessaan menisi kategoriaan jymypaukku.
 
Seid gehorsam, doch nicht ohne Freimut.

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Voisiko joku enemmän perillä oleva vahvistaa tai ampua alas, IFK on tarjonnut kuulemma mottipäistä jollekin "lahjakkuudelle".

Toteutuessaan menisi kategoriaan jymypaukku.
Vähän lisätietoja vaatisi kyllä tämä mistä moinen huhu lähtenyt liikkeelle. Onko vakaa liigapelaaja vai junnu? Vähän epäilen, että olisi mottipäistä tarjottu kummallekaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat + (support: Kellokosken Alku)
Voisiko joku enemmän perillä oleva vahvistaa tai ampua alas, IFK on tarjonnut kuulemma mottipäistä jollekin "lahjakkuudelle".

Toteutuessaan menisi kategoriaan jymypaukku.
Juuso ”sinko” Salmi ottanut huikean kehitysaskeleen ja palaa kotiin
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy