HIFK kaudella 2024–2025

  • 145 650
  • 883

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Runkosarjan sijoituksia jos katsoo, niin tämä mennyt kausi ei ollut mikään välivuosi.

23/24: 6 (Salmelainen & Peltonen)
22/23: 6 (Salmelainen & Peltonen)
21/22: 5 (Salmelainen & Peltonen)
20/21: 2 (Salmelainen & Pikkarainen) - erikoiskausi joten pistekeskiarvolla
19/20: 6 (Salmelainen & Pikkarainen)
18/19: 6 (Salmelainen & Selin -> Pikkarainen)
17/18: 5 (Salmelainen & Selin)
16/17: 9 (Nyb & Törmänen)
15/16: 1 (Nyb & Törmänen)
14/15: 7 (Nyb & Törmänen)
13/14: 9 (Nyb & Summanen -> Rindell)
12/13: 8 (Nyb & Sormunen -> Summanen)
11/12: 2 (Nyb & Matikainen)
10/11: 3 (Nyb & KJ)
09/10: 4 (Nyb & KJ)
08/09: 7 (Nyb & KJ)

Itse uskon että joukkue heikkenee ensi kaudelle ja runkosarjassa ollaan sijoilla 5-7 jonka jälkeen ehkä voitetaan ensimmäinen kierros tai sitten ei.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä on kanssa yksi hemmetin surullinen tilastosarja. Taas kerran sellainen hyvä muistutus, kuinka paljon ja usein tämä touhu on alisuorittamista.
Budjettiin ja odotusarvoihin nähden sellainen asia mikä pitäisi olla normaalisuoritus, eli vaikkapa nyt kotietu pudotuspeleihin on IFK:lle ylisuoritus.
Voidaanko edes puhua alisuorittamisesta, jos ollaan runkosarjassa se kuudes, kun se on meille vaan ihan rutiinia ja perushommaa. Näinhän ei saisi olla, mutta näin se vain on.

Kaikki nyt tietää ne mestaruudet ja kuinka harvinaista herkkua ne on. -83,-98,-11.
Finaalipaikkoja -99,-16.

2000-luvulla ollaan lähdetty pudotuspeleihin kotiedulla, eli oltu neljän parhaan joukossa runkosarjassa, yhteensä 9 kertaa ja kuten yllä listattunakin, niin aikas hiljaista on 2010-2020 luvuilla.

Taas kerran pystyy hyvin toteamaan, että ei ainakaan voi gloryhuntereiksi IFK:n faneja syyttää.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi pelikausi ei paljoa HIFK:ta pelasta elleivät kaikki tähdet ole kohdillaan ja seuraava toteudu ensi syksynä heti pelistä yksi eli laadukas valmennus, onnistuneet pelaajahankinnat / joukkuerakenne / pelitapa ja vahva yhteishenki (kemia) sekä alkukaudesta lähtevä kevääseen kestävä pelillisesti kehittyvä & hiljalleen kasvava voittoputki.

Voiko em. käydä, jos Peltonen jatkaa? En usko, että käy vaikka Peltonen ei jatkaisi, sillä Tappara/Kalpa 1. peli osoitti sen, että mikä HIFK:lta puuttuu eli pelillisesti seurakulttuuriin syvälle iskostunut laadukkaan tekemisen ja voittamisen kulttuuri. Peltonen on vain yksi vahva häiriötekijä tässä surkeudessa.

Tämä kaikki HIFK:n ongelmatiikka näkyi eilen selkeänä Tappara/Kalpa pelissä, sillä vaikka Kalpa oli voittanut hienosti Ilveksen, niin aivan pelin alkua lukuunottamatta peli kääntyi kuin huomaamatta vaihto vaihdolta Tapparalle. Joukkueella oli vahva pelitapa ja sitä varten koottu laaturosteri laatuvalmennuksella. Kalpa pyristeli tasoissa pitkään, mutta lopulta peli kuin huomaamatta päättyi Tapparalle. Kaikesta tekemisestä kuten valmentaja Grönborgin rauhallisen jyhkeästä, mutta valppaasta olemuksesta näki, että Kalpa oli ensipelissä lopulta vain suupala.

No, miten tämä liittyy HIFK:n ensi kauteen? Haluaisin, että HIFK olisi samanlainen vakaa seura vuodesta toiseen kuin Tappara ja kykenisi joka kevät kamppailemaan mestaruudesta. Mieluummin jo ensi kaudella.

Tapparan rekordi on tässä suhteessa aivan omalla tasollaan eli kun katsotaan viimeistä kymmentä vuotta, niin Tappara on vienyt jo 4 mestaruutta ja jos vie tänäkin keväänä, niin se on silloin 50% kaikista mestaruuksista viimeisen 10 vuoden sisällä. Ylivoimaista Liigan hallintaa yhdeltä joukkueelta. Aiemmilta vuosikymmmeniltä Tapparalla on vastaavia putkia.

HIFK on voittanut viimeksi mestaruuden v. 2011 eli yksi mestaruus 2000-luvulta. Jotain on ollut hemmetin hajalla koko ajan HIFK:ssa jääkiekkoseurana kun se ei vahvasta kannattajakunnasta ja kohtuu rahakkaasta talouspohjasta huolimatta ei ole em. mestaruusvuoden jälkeen kyennyt uusiin mestaruuksiin.

Ensi kausi on minusta Peltosen kahden kauden jälkeen käänteentekevä, sillä jos organisaatiota ei saada kuntoon, valmennusta nykyaikaan (Peltonen on valmentajana osaamaton menneisyyden mies) ja nälkäistä oppimishaluista joukkuetta kasaan, ajavat muutaman vuoden kuluttua jo Jokerit ja Kiekko-Espookin HIFK:n ohi Liigaan noustuaan.

Summa summarum: Haluan, että HIFK voittaa ensi kaudesta alkaen pelejä laadukkaalla pelilla ja voittaa seuraavan 10 vuoden sisällä vähintään 3 mestaruutta, mieluummin 5.

Tollainen määrä mestaruuksia noin lyhyen ajan sisällä tekisi kyllä ainakin itseni jo yltäkylläiseksi, kun tällä hetkellä niitä mestaruuksia on tullut juurikin nämä kolme kpl (83, 98 ja 11), joista itse olen nähnyt ja muistan nämä kaksi viimeisintä.

Mutta jos pelkästään vuosikymmenen aikana tulisi yhtäkkiä niitä mestaruuksia se kolme tai peräti viisikin, niin kyllä siinä ainakin itselläni alkaisi varmasti tuntua siltä, että onko tämä enää edes se sama joukkue, johon niin tykästyi ja rakastuin silloin 90-luvulla niiden narrien ja Tepsin hallitessa SM-liigaa ja kun meille päin tuli jo silloinkin sitä karvasta kalkkia usein naamalle pudotuspeleissä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Summa summarum: Haluan, että HIFK voittaa ensi kaudesta alkaen pelejä laadukkaalla pelilla ja voittaa seuraavan 10 vuoden sisällä vähintään 3 mestaruutta, mieluummin 5.
Jos HIFK saavuttaisi viidessä vuodessa mestaruuden, lisäksi finaalipaikan ja 2 välieräpaikkaa sekä yhden ynnä muut kauden, niin 10 vuodessa oltaisiin kahdesti ynnä muut -sijoilla, kahdeksan kertaa välierissä, neljästi finaaleissa ja kahdesti oltaisiin mestareita. Tuo olisi jatkuvasti Liigan kärkeen kuuluvalle jengille kelpo suoritus. Kaikki muu ylitse tietysti kelpaa, mutta on Liigassa muitakin kovia jengejä. Tämä edellyttäisi lähtökohtaisesti sitä, että runkosarjassa tulisi olla about samat sijoitukset.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei kai tämä mitenkään poikkea normaalista, kun näitä välikausia tulee vuosi vuoden perään, jos menestyksestä puhutaan. Sinänsä HIFK:n tapauksessa välikausi voisi tarkoittaa samaa kuin menestyskausi, koska niin harvakseltaan sitä tulee. Edelleen yksi ainoa mestaruus tällä vuosituhannella ja mikään ei viittaa seuraavan olevan edes näköpiirissä.

Hyvää settiä ja lainaan vaan tän kohdan. Oon mäkin aika paljon fyffee hinannu petoluolaan ja tänä vuonna ekaa kertaan pitkään aikaan uskoin, et on vähintään mitalinippu kasassa.

Oli vanhoja mestareita ja viime keväänä hyvin pelanneita nuoria lupauksia, joista piti kasvaa vielä parempia pelaajia.

Jos kaikki nuoret joko jatkoi kevään tasollaan tai floppasi ja samalla moni huippu-ukko alisuoritti, niin ei tossa ole kahta sanaa, et missä se ongelma on?

Ja kolmannelle kaudelle Peltonen sai varmasti just sellaisen jengin mitä se halusi ja siltikään ei natsannu. Mä kelaan siis niin, että nyt oli täydellinen sekoitus taitoa, nuoruutta ja kokemusta.

Nyt Peltosen ja IFKn imu tuskin on samaa kuin se oli viime keväänä, jolloin varmaan kaikki kelasi, että välierien jälkeen joukkue vähän vielä parantaa ja Peltonen kehittyy koutsina. Vähänkään järkevä pelaaja näkee, että jos ei koutsi saa Ikosesta, Koivistoisesta, Vesalaisesta ja oikeestaan aika monesta parhaassa iässä olevasta jäbästä irti, niin kannattaako tänne tulla tuhlaamaan yhtä kautta? Jos maksetaan hyvin, niin sit varmaan, mutta kallis palkkasoturijoukkue keskinkertaisella valmentajalla on aika harvoin hyvä yhdistelmä.

Mä en usko. Ei ainakaan pitäsi olla. Tätä edeltävä kausi oli niin välikausi kuin HIFK:lla voi olla ja kauden päätteeksi Salmelainen ikään kuin myönsi sen. Myönsi ainakin tyytymättömyytensä rakentamaansa joukkueeseen. Vaikka HIFK onkin keskikastin jengi, ei se voi välikausia pitää joka toinen vuosi.

En siis meinannu, et tarkoituksella pitävät
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ollaan nyt murroksen edessä. Peltosen muutosvalmentamisella ei ole tulosta tullut. Todennäköisesti tekee saman mitä Marjamäki ja edelleen uskoo sen tuovan tuloksena. Kenkää tulee ennen joulua koska tuskin pelaajatkaan enää siihen uskoo.

Peltosella on taas pelissä oma uskottavuus valmentajauralleen. Sen riskin myös otti kun tehtävään tuli. Varmasti töitä saa valmentajana edelleen omalla historialla, mutta uskottavuus täytyy todennäköisesti hakea muualta ellei osaa nyt tehdä muutoksia ajattelutavassaan.

Kovia asioita täytyy myös tapahtua taustalla, että noustaa joukkueeksi joka on joka vuosi vähintään välierissä. Se on mimitavoite ja se vaatii runkosarjassa TOP 4 sijoitusta.
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Ei kai tämä mitenkään poikkea normaalista, kun näitä välikausia tulee vuosi vuoden perään, jos menestyksestä puhutaan. Sinänsä HIFK:n tapauksessa välikausi voisi tarkoittaa samaa kuin menestyskausi, koska niin harvakseltaan sitä tulee. Edelleen yksi ainoa mestaruus tällä vuosituhannella ja mikään ei viittaa seuraavan olevan edes näköpiirissä.

Vaatisi todella suurta suunnanmuutosta, mukaan lukien henkilövaihdokset, ihan jokaisella tasolla organisaatiossa, jotta voitaisiin edes puhua vakavasti otettavasta mestarikanditaatista. Kauden jälkeenhän aina totutusti tulee puheita, kun otetaan virheistä opiksi ja pyritään kääntämään kaikki kivet, mutta lopulta mikään ei muutukaan. Nyt on toistaiseksi ollut hiljaista Eskolaa lukuun ottamatta, jonka sanomiset valoivat ehkä hieman uskoa tulevaisuuteen, mutta silti ainakin itse olen skeptinen mihinkään radikaaliin muutokseen. Tobbari lymyilee hiljaa jossain Nordiksen kellarikerroksessa ja Peltonen haukkui fanit ja tuosta kaksikosta olisi jo muutenkin päästävä eroon jo ihan urheilullisin perustein, sillä molemmat ovat saaneet harjoitella jo liiankin kauan. Ei HIFK:n kuulu olla mikään työharjoittelupaikka, jossa odotetaan ihmettä, josko se nyt natsaisi, kun ei se yleensä vaan natsaa tuolla tyylillä.

Onhan tämä sekoilu varmasti maakunnissa hauskaa seurattavaa, mutta kyllä ainakin mulla on täysin välinpitämätön olo jatkon suhteen ja epäilen, ettei kiinnostus herää edes syksyyn mennessä, ellei jotain todella radikaalia tapahdu. Seitsemänkymmentäluvulta asti on tullut käytyä Nordiksella, mutta ensi kaudesta vaikuttaa tulevan mulle sen suhteen välikausi, ettei tule kertaakaan astuttua sisään hallin ovista omia höntsäilymatseja lukuun ottamatta ja euroakaan ei tule liikkumaan tältä suunnalta HIFK:n kassaan sen enempää kausareiden, yksittäislippujen kuin minkään fanikamankaan osalta.

HIFK:ssa olisi nyt korkea aika vaihtaa ylimielisyys ja puuhastelu ammattimaisuuteen ja urheilullisuuteen. Toivottavasti näin tapahtuu, mutta odottavan ajasta voi tulla pitkä, kun ei sitä muutosta ole tähänkään asti tapahtunut muutamaa välikautta lukuun ottamatta ja niidenkin jälkeen on palattu tuttuun ja turvalliseen sekoiluun ja sisäsiittoisuuteen.
Tähän ei ole juurikaan lisättävää :) Naulan kantaan kirjoitettu.

Sen voisin vielä nostaa, että joukkueen menestyminen vaikuttaa myös pelaajahankintoihin. HIFK:n urheilullinen konttaaminen asettaa haasteita, millaisia pelaajia joukkueeseen pystytään hankkimaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Onkohan Hesarin toimitus lukenut Kodytekin siirrosta täältä, vai onko siellä jotain "oikeaa" tietoa jutun tueksi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Itseä harmittaa kovin Kodytekin siirto, mutta tuntuu ettei häntä kovin moni jää erityisesti kaipaamaan. Isolla sydämellä pelaava kovan työmoraalin omaava pelaaja, jonka suurin synti on kaiken tekeminen kentällä. Eli aika paljon säntäili sinne tänne, mutta uskoisin olevan erinomainen pelaaja, mikäli pelitapa ei olisi liian käsikirjoitettu.

Oli kuitenkin harvoja pelaajia Ilveksessä, jonka taso ei erityisemmin pudonnut playoffeissa.

Kuten sanottu, olisi mahtunut helposti myös minun Ilvekseen. Toivon kuitenkin onnistumista punapaidassa. Ellei niin maksan junalipun takaisin Tampereelle.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennenkuin organisaatiomuutoksista tiedotetaan niin ei edes jaksa kauheesti kiinnostaa ketä pelaajia mahdollisesti jatkaa, ketkä lähtee ja ketä tulee mukaan uusina. Sen verran samantekevää tuo nykyisen valmennuksen/johdon alaisuudessa on.

Melkein kiinnostavampaa seurata espoolaisten joukkueenrakentelua ja miettiä millaisia pk-seudun matseja tullaan näkemään, ja kumpi joukkue pärjää ensi kaudella paremmin...
Tosijuttu. Luulen kyllä, että Kiekko- Espoolla on kehittynyt tietynlainen nöyryys kuitenkin tekemiseen Hirson aikana, sillä uskoakseni eivät haluaisi historian toistavan itseään kohdallaan. Resursseja ei vielä ole varmaankaan yltiöpäisesti, mutta tietynlaista romantiikkaa kyllä sitäkin enemmän, ja jos sen myötä porukka taas löytää hyvin sinne hallille tulevalla kaudella, niin sponsorienkin into kiihtyy, sillä positiivisuus on kuitenkin hyvä asia heillekin.

Siksi on hyvin mahdollista se, että Espoossa tehdään nyt työtä harkiten, ja voidaan saada hyväkin flow sekä balanssi joukkueeseen. Huoli taas liittyy siihen, että jos sinne palaa moottorisaha valmentajaksi, niin en olisi ihan varma siitä, että onko hänellä enää muuta annettavaa kuin mahdollisesti sellainen "henki", sillä taktiseen osaamiseen en ihan luota.
No se siitä. Pointtina oli tarkoitus olla kutienkin se, että IFK voi hyvinkin jäädä sen "pikku-veljen" jalkoihin, jos vaan valmennus onnistuu, sillä espoosta voisi hyvinkin tulla tällainen Jukureiden kaltainen tarina seuraavaksi, kun siihen kulttuuriin on kuitenkin se luovuus aina kuulunut, ja hyviä junnujakin on aina maailmalle riittänyt.

Ei ainakaan kannata IFK:n mennä nyt sillä "me ollaan IFK" asenteella, tai käy vielä "perinteisen" hyvin ensi kaudellakin. Ja erityisestikin, jos peli-ilon tappaja VP staffeineen vastaa edelleen "pelitavasta".
 

Number#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh ihan nyt huvikseen tämän hetken huhuista, jatkajista ja ”varmoista”.

Pakarinen- Lehterä- Rask
Lindbohm- Martin

Kaskimäki- Kodytek- Komarov
Kiviharju- Melart

Seppälä- X- Åsten
Knot- X

X- X- X (Mäkiaho?)

X
Taponen

Kenet unohdin? Jatkoja ehkä Marleau ja Vesalainen? Puolustuksen osalta Seppälä ja Sund? Kiekollista taitoa uupuu taas parin puolustajan verran tällä hetkellä. Mielellään vielä sellaisia joiden luistin liikkuu. Kiviharjuun löytyy luottoa ainakin itsellä vaikka mitään hänen varaansa en silti laskisi. Tärkein olisi nyt se kunnon (valmentaja tietysti) ykkösmaalivahti. Kaikki kunnia Hoviselle jonka kanssa jatkaisin mieluusti jos Taposen kanssa ei olisi jo jatkoa. Toki Hoviselle silti löytyy tilaa jos halutaan 3 veskarilla mennä, Tapsaan ei valitettavasti löydy luottoa niin paljon, että ykköseksi olisi asiaa, ainakaan suoraan. Luulen, että pärjäisi paremmin muualla jossain maakunnissa missä vähemmän painetta onnistua. Kiekollista taitoa ja nopeutta tarvitaan laidoille. Mitään huhuja laitureiden suhteen ei taida olla ilmassa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK muistuttaa hämmentävän paljon 2000-luvun alun Rangersiä, jonka Free Agent-hankintoihin pohjautunut pelaajapolitiikka johti urheilulliseen mahalaskuun: seura jäi kausi toisensa perään pudotuspelien ulkopuolelle. Rangersistä katosi urheilullinen uskottavuus. Kurssi muuttui, kun työsulkukauden jälkeen NHL otti käyttöön palkkakaton kaudelle 2005-2006. Free Agent-tuhlailu ei enää onnistunutkaan ja kävikin niin, että Rangers alkoi "edullisella" joukkueella menestymään urheilullisesti. Onnistumiset runkosarjassa palkittiin, kun Rangers pitkän tauon jälkeen eteni pudotuspeleihin keväällä 2006. Nyt 2020-luvulla, organisaation johtoportaan muutosten ja onnistuneiden pelaajahankintojen ansiosta, Rangers on noussut NHL:n parhaiden seurojen joukkoon urheilullisen menestymisen näkökulmasta ja samalla kilpailemaan mestaruuden voittamisesta.

Kuten kirjoitin aiemmin, HIFK:ssa tarvitaan muutosta ja sen pitää ulottua myös seuran toimintakulttuuriin. Muutokset ovat tarpeen myös pelaajahankintojen vinkkelistä. Kaikki huippupelaajat eivät suinkaan juokse pelkän palkan perässä: osa heistä arvioi myös seuran urheilullisen menestymisen mahdollisuuksia, kun pohtivat, mihin seuraan heidän kannattaisi mennä. HIFK:ta tulee uudistaa ja palauttaa urheilullinen menestyminen, jotta kykenemme jatkossa kilpailemaan hyvistä pelaajista. Samalla pitää olla rohkeutta nostaa HIFK:n nuoria pelaajia myös avainrooleihin edustusjoukkueessa.

Tässä voi samalla lähettää onnittelut Meidän Gimmoille, jotka näyttävät mallia urheilullisesta menestymisestä ja toivat HIFK:lle toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden :)) Siinä menestymisen mallia Kundien puolelle.
Siksi varmaankin pitää niiden rahoituksesta tinkiäkin, kun pitää pilkkanaan miesten joukkuetta. Sellainen ei kertakaikkiaan sovi.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Isolla sydämellä pelaava kovan työmoraalin omaava pelaaja, jonka suurin synti on kaiken tekeminen kentällä. Eli aika paljon säntäili sinne tänne, mutta uskoisin olevan erinomainen pelaaja, mikäli pelitapa ei olisi liian käsikirjoitettu.
Näillä spekseillä jos ja kun Peltonen on edelleen valmentajana, niin Kodytek nappihankinta Peltosen pelikirjaan. Pelitavassa pääasia on, että työmoraali säilyy läpi pelin vaikka muuuten askissa säntäiltäisiin sinne sun tänne Peltosen luomukiekolla ilman minkäänlaista järkevän oloista voittavaa pelitapaa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos halutaan menestyä pidemmällä aikavälillä, pitää sopia pelisysteemi ja pelaajien roolit. Kaikkien pitää sitoutua systeemiin. Kaikissa pelaajahankinnoissa huomioidaan miten pelaaja sopii systeemiin. Ei peli systeemiä voi luoda joka kerta uudelleen kun päävalmentaja vaihtuu.

Nyt rekrytoinnissa keskityttiin pelaajiin jotka ovat dropanneet SHL:ssä ml. Mélart, Sund, Lindbohm, Vesalainen, Nättinen, Rask ja Komarov. Kahden viimeisen puolesta syksyllä peukutettiin. Mutta kaikki näki mikä oli lopputulos.

Intensiteetti puuttuu melkein kaikilta ja pakkien kiekollista peliä ei ole ja jalalla eivät kykene tuomaan kiekkoa ylös.

Prosessi tästä hetkestä voittavan organisaation rakentamiseen on 3-5 vuotta.
Tarkoittaako tämä, että nyt sitten Villen soppariin staffeineen lisätään vielä 1-3 vuotta lisää?????
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ohessa 50:n kohdan lista, jolla HIFK nousee menestyväksi seuraksi. Ja kaikki tämä onnistuu helposti nyt, kun keväästäkin jäi aikaa käyttöön. Nähdäkseni juhannuksena oltaisiin aika lailla valmiina ja näin saadaan mestaruuskin jaettua jo silloin. Tällä kertaa kuitenkin ihan todellisiin mahdollisuuksiin perustuen, ei fanien toiveunien pohjalta.
  • KAIKILLE KENKÄÄ!
  • Hankitaan uusi urheilujohtaja, joka ei tunne yhtä ainutta henkilöä HIFK:sta tai edes siellä pelannutta pelaajaa/henkilöä
  • Hankitaan uusi valmennus: 3 erilaista valmennusta: Jukka Jalonen, Doug Shedden ja Jussi Tapola. Jokainen kasaa oman tiiminsä.
  • HIFK innovoi ja operoi jatkossa niin, että siinä missä vastustaja vaihtaa kesken pelin kentällisiä tai peräti maalivahtia, HIFK vaihtaakin valmennustiimiä.
  • Jatkossa kukaan ei seiso vaihtopenkin takana hiljaa, vaan kaikki seuran toimihenkilöt huutavat, heiluvat ja elehtivät muutenkin raivoisasti pelin ensihetkistä lähtien. Tämä tärkeää.
  • Valmennus reagoi näyttävästi kaikkiin kenttätapahtumiin pelin alusta lähtien.
  • Vaihtopenkille hankitaan erillinen arkku, missä säilytään kentälle heitettävissä olevaa tavaraa. Juomapullot, fläppitaulut ja pikkutakit jätetään normijengeille. Meiltä lentää faksi, vararengas, urheilujohtaja ja milloin mitäkin sinne arkkuun on keksittykään laittaa. Lapsia sinne ei laiteta, eikä raskaana olevia vaimoja.
  • Jos joukkue pelaa huonosti, viimeistään kolmannen huonosti pelatun tilanteen jälkeen valmennus ottaa aikalisän. Tosin joukkue ei pelaa huonosti. Mutta, jos pelaisi...
  • Mikäli pakkiparit eivät pelaa täydellisesti yhteen, valmennus muuttaa ensimmäisen vaihtokierroksen jälkeen pakkipareja. Tämä toistetaan, kunnes löytyy toimivat pakkiparit.
  • Mikäli hyökkääjät tekevät virheitä, valmennus reagoi välittömästi sekoittamalla kokoonpanoja. Pakkaa ei kuitenkaan saa sekoittaa liikaa.
  • Mikäli maalivahti päästää maalin, hänet vaihdetaan.
  • Epäonnistumisista pelaajille annetaan välitön palaute niin, että se näkyy ja kuuluu myös kotikatsomoihin. Näin fanitkin tietävät, että valmennus on reagoinut eikä ole tyytyväinen pelaajan esityksiin.
  • Joukkue kasataan kovista nimistä, joilla on tietenkin myös arvokisa-, NHL- ja muiden ulkomaisten liigojen kokemusta. Pelaajien olisi hyvä olla omia junnuja, mutta eivät kuitenkaan saisi tuntea organisaatiosta ketään. Eivätkä toki uudesta organisaatiosta tunnekaan, koska kaikki menee vaihtoon.
  • Jatkossa HIFK:n joukkue koostuu 36:stä hyökkääjästä, 18 pakista sekä 8 maalivahdista.
  • Tämä takaa sen, että kilpailu pelipaikoista on kovaa ja joukkue kestää myös loukkaantumiset ilman, että ne näkyvät tuloksessa. Kilpailu kehittää ja pelaajat ovat aina parhaimmillaan.
  • Joukkueen keski-ikä on 23,8 v., mutta siitä huolimatta kokemus voittamisesta ja tiukoista paikoista näkyy pelistä numero yksi alkaen.
  • Jokaiselle maalivahdille hankitaan oma, maailmalla menestystä ja tulosta niittänyt veskarivalmentaja.
  • Hyökkääjät ovat ketteriä ja nopeita, mutta pärjäävät kaksinkamppailuissa myös voimalla. Pituuden puolesta eivät kallistu kääpiö-osastolle.
  • Pakisto on kiekollisesti lahjakkaampi kuin koskaan aiemmin. Samalla puolustuspelaaminen on joka tilanteessa jämäkkää ja kaksinkamppailuvoima järkähtämätöntä. Oman maalin edessä on pelkkiä makuupaikkoja tarjolla.
  • HIFK:n pelikirja on jatkossa ylivertainen ja innovatiivinen. Supervalmentajat tiimeineen huolehtivat, pelisysteemi opitaan ensimmäisten harjoitusten jälkeen.
  • Pelisysteemi ei ole liian vaikea pelaajille toteutettavaksi, mutta aivan liian vaikea, jotta vastustaja saisi siitä kiinni.
  • Ehdottomasti suurin innovaatio on reaaliaikainen valmentaminen. Jokainen pelaaja mikitetään ja heidän kypäriinsä asennetaan kuuloke, josta he voivat reaaliajassa kuulla valmennuksen ohjeet. Tällä tullaan välttämään valtaosa pelaajien tekemistä virheistä ja se näkyy suoraan tuloksissa. Tämä taas vaikuttaa siihen, että kokoonpanoa ei jouduta koko ajan säätämään.
  • Hallitus vaihdetaan. En tarkalleen ottaen tiedä, mitä, mistä ja miten hallitus on päättänyt, mutta selvää on, että päätökset ovat olleet vääriä. Kaikki päätökset. Myös kaikki pöydälle tulleet esitykset ovat olleet vääriä ja huonoja kautta linjan.
  • Omistajat vaihdetaan. Koko seuran tekeminen lähtee aina omistajista ja on selvää, että näin ei vain voi jatkua. Tarvitaan radikaaleja muutoksia.
  • Jo pelkästään se, että Ry:ltä viedään kaikki valta, antaa HIFK:lle runkosarjassa 25 lisäpistettä.
  • Myös junnuissa vaihdetaan kaikki. Parhaat junnut toki pidetään, mutta niitä nyt ei montaa ole, koska HIFK ei ole mikään huippuorganisaatio tässäkään.
  • Junnuille aletaan maksaa palkkaa. Näin pidetään huolta siitä, että kaikki Suomen parhaat juniorit valitsevat seurakseen HIFK:n.
  • Joukkueen osalta luovutaan kaikista mahdollisista älylaitteista, olivatpa ne sitten sormuksia, sykemittareita tai älykelloja. Luotetaan pelaajien omiin näkemyksiin esim. vireystilasta.
  • Lisäksi luovutaan kaikenlaisista muista pelaajan itsensä mahdollisesti rajoittaviksi kokemistaan asioista/tekijöistä.
  • Valmennus on joukkueen ylin auktoriteetti aina ja kaikissa tilanteissa. Joukkuetta johdetaan jatkuvasti edestäpäin niin, että kenellekään ei jää epäselväksi, kuka käskee.
  • Kukaan seurassa ei puutu mihinkään pelaajiin liittyviin asioihin. Jos pelaaja syö epäterveellisesti, se on hänen oma valintansa. Jos pelaaja valvoo yöt ja vireystila on heikko, mikä taas kasvattaa loukkaantumisriskiä tai jos pelaaja ramppaa radalla reippailemassa alvariinsa, valmennus ei missään olosuhteissa puutu siihen.
  • Lippujen ja kausikorttien hintoja lasketaan merkittävästi, koska kaikki on nykyään niin kallista.
  • Yhteistyökumppanuuksien hinnat kolminkertaistetaan ja näin kassaan tulee jopa enemmän rahaa, vaikka lippujen hintoja lasketaan.
  • Ottelutapahtuma uudistetaan kokonaan, mutta mitään muovista paskaa ei tehdä jatkossakaan. Perinteitä kunnioitetaan, mutta ei kuitenkaan niitä paskoja perinteitä. Fanit saavat äänestää ottelutapahtumasta. Osa faneista äänestää kuitenkin väärin ja muutos jää torsoksi. Onneksi joukkue kuitenkin voittaa, niin tämän kanssa voidaan elää.
  • Fanikatsomosta heitetään kaikki yli 25v. katsojat ns. hiuksista vittuun ja heidät korvataan nuorilla futisfaneilla, joiden mielestä kendo on kuitenkin ihan jees, mutta pelejä on liikaa. Joku 15 peliä voisi olla parempi määrä.
  • Jatkossa jokaisen ottelun jälkeen fanit saavat äänestää seuraavan 24 h:n aikana, miten siitä eteenpäin jatketaan ja valmennus muokkaa joukkueen pelitavan fanien toiveiden mukaiseksi. Mikäli seuraava peli on alle 24 h päästä, äänestysaika on 12 h.
  • Fanit äänestävät jatkossa myös kokoonpanoista.
  • Fanit äänestävät myös sen, mikä kolmesta valmennustiimistä aloittaa seuraavan ottelun. Jos äänestys menee tasan, valmennustiimit painivat ensin keskenään ja jos ratkaisua ei synny, lopulta Sir Pentin nahkarotsin kanssa. Tätä voi seurata Bättre Folk-aplikaatiosta.
  • HIFK avaa chat-kanavan, jossa kuka tahansa voi milloin tahansa keskustella valmennuksen ja/tai seuran edustajien kanssa omaa mieltään askarruttavista kysymyksistä, antaa palautetta ja tulla myös ihan henkilökohtaisella tasolla kuulluksi. Kausikorttilaisilla on etulyöntiasema, jos chat-huoneet ovat täynnä.
  • Chat-kanavassa jokainen kannattaja voi myös ehdottaa pelaajia hankittavaksi. UJ voi myös avata äänestyksen, kumpi kahdesta pelaajasta valitaan, jos vain toinen on mahdollista hankkia. Tämä toki on vain teoreettista, koska kukapa ei HIFK:ssa haluaisi pelata.
  • Tämä johtaa siihen, että HIFK tulee jatkossa hankkimaan entistäkin parempia pelaajia, koska yhä useamman osaajan työnjälki näkyy.
  • HIFK:n pelaajahankintaan liittyviä asioita voi jatkossa seurata livenä Bättre Folk-aplikaatiosta. Sieltä näkee reaaliajassa seuran tarjousehdotukset ja pelaajien toiveet.
  • Uusi seurajohto asentaa live-kamerat toimistolle, hallituksen kokouksiin sekä kaikkiin joukkueen käytössä oleviin tiloihin, jotta sidosryhmät näkevät, mitä joukkueessa ja ylipäätään seurassa tapahtuu. Panostetaan siis aivan ennen näkemättömällä tavalla avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen.
  • HIFK tulee jatkossa kommentoimaan kaikkia asioita julkisesti reaaliajassa. Myös pelaajien henkilökohtaisista asioista kerrotaan, jotta sidosryhmät tietävät, missä mennään ja voivat tehdä päätöksen esim. pääsylipun ostamisesta oikeiden tietojen pohjalta. Nämä tiedot voivat myös lieventää pelaajaan kohdistuvaa kritiikkiä. Tai vahvistaa.
  • Toisena uutuutena on vastustajiin liittyvien huhujen kommentointi. Kaikki kommentoinnit hoidetaan viestipalvelu X:ssä.
  • Seurassa ja koko HIFK-yhteisössä on jatkossa aivan ennen kuulumattoman hyvä henki, kun vanhoista riippakivistä on vihdoin päästy eroon.
  • Mediassakaan kukaan ei enää muistele menneitä eikä varsinkaan kommentoi, miten HIFK osti menestyksensä ulkopuolelta ja menetti omat juurensa. Vihdoin kaikki on erinomaisesti.
  • Cheerleaderit palaavat Nordikselle. Olut on kylmää ja halpaa, halvempaa kuin missään muualla. Ruoka on hyvää, sitä on riittävästi ja senkin hinta-laatu-suhde on aivan erinomainen.
  • Jatkossa HIFKlaisuus rakentuu puhtaasti menestyksen päälle, eivätkä fanit koe enää keväisin pettymyksiä. Koskaan.
  • HIFK kääntää kurssinsa aivan totaalisesti ja näillä toimenpiteillä 40:n vuoden menestyksen osalta nihkeän ajanjakson karvaat tappiot muuttuvat kultaisiksi. Haavat umpeutuvat vihdoin.
Ps. Raha ei ole ongelma, sitä saadaan lisää mm. pakkolunastamalla kaikkien nykyisten osakkaiden osakkeet ja myymällä ne eteenpäin 4-5 kertaiseen hintaan. Halukkaita ostajia on jonoksi asti, koska varmaa ei ole ainoastaan yksi mestaruus, vaan useita. Putkeen. Dynastian synty alkakoot välittömästi. Tässä ja nyt. Saa suorittaa.
Tähän, sen ihan leppoisasta hassunhauskuudesta huolimattakin, voitaisiin lisätä yksi kohta joka tekisi liki kaikki muut kohdat tarpeettomiksi. Ja itseasiassa tuntuukin vähän siltä, että sehän tässä onkin se IFK:n taustahenkilöiden (mitä ja ketä sitten ovatkin) tavoitteena siihen parempaan huomiseen.

Lisään siis tämän tähän:

-HIFK vaihtaa kaikki faninsa ja kannattajansa.

Se ratkaisee ihan kaiken. Hommataan vaan paremmat fanit. Helppoa kuin heinäteko, ja onnistuu takuulla helpommin kuin se IFK:n mestaruus.
 

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh ihan nyt huvikseen tämän hetken huhuista, jatkajista ja ”varmoista”.

Pakarinen- Lehterä- Rask
Lindbohm- Martin

Kaskimäki- Kodytek- Komarov
Kiviharju- Melart

Seppälä- X- Åsten
Knot- X

X- X- X (Mäkiaho?)

X
Taponen

Kenet unohdin? Jatkoja ehkä Marleau ja Vesalainen? Puolustuksen osalta Seppälä ja Sund? Kiekollista taitoa uupuu taas parin puolustajan verran tällä hetkellä. Mielellään vielä sellaisia joiden luistin liikkuu. Kiviharjuun löytyy luottoa ainakin itsellä vaikka mitään hänen varaansa en silti laskisi. Tärkein olisi nyt se kunnon (valmentaja tietysti) ykkösmaalivahti. Kaikki kunnia Hoviselle jonka kanssa jatkaisin mieluusti jos Taposen kanssa ei olisi jo jatkoa. Toki Hoviselle silti löytyy tilaa jos halutaan 3 veskarilla mennä, Tapsaan ei valitettavasti löydy luottoa niin paljon, että ykköseksi olisi asiaa, ainakaan suoraan. Luulen, että pärjäisi paremmin muualla jossain maakunnissa missä vähemmän painetta onnistua. Kiekollista taitoa ja nopeutta tarvitaan laidoille. Mitään huhuja laitureiden suhteen ei taida olla ilmassa.
Vinni
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erittäin hyvä viesti! Itse omistanut kausarin vasta n. 15 vuotta, mutta Villen ja Tobiaksen mahdollinen jatkaminen taitaa päättää omien rahojen tuhlaamisen tuohon pelleilyyn.
Tämä on hyvin mielenkiintoista oikeasti, että vaikka täällä on ketjuissa ollut paljon sellaista negatiivista vibaa kausien aikana, ja kaikenlaista juttua heitelty ilmaan, niin nyt jotenkin aistii sen pettymyksen olleen jotenkin niin paljon isompi, että kyllä siellä IFK:n toimielimissä ollaan varmastikin todella vakavan äärellä.

Eihän siis tietenkään voida täältä jatkoajasta kovin isoja linjoja vetää, mutta gallupluonteisesti voidaan kuitenkin havaita oireilua -sellaista erilaista värinää- joka voi käydä vielä kalliksi Rakkaalle seurallemme, jos ei siellä nyt oteta vakavasti tätä tunnetilaa, ja näytetä oikeasti reaktioita tähän.

Jos siis tuo Eskolan ulostulo jää taas ns "piippuun", ja minkäänlaista kunnollista ulostuloa ei kannattajien suuntaan näy tai kuulu, eikä niitä muutoksiakaan tapahdu, niin voi olla, että se yhteisö alkaa murenemaan.
IFK:ta tuskin kukaan vaihtaa pois, mutta kyllä vaihtoehtona on aina vaan enemmän se, että asioita seuraa puolivillaisesti taustalta, ja vasta kun alkaa näkymään, että seurassa on huutoon vastattu, alkaa mahdollisesti se mielenkiinto palaamaan.

Tällä hetkellä esim itsellä sellainen fiilis, että oli se VP sitten syypää tai ei, niin ei tässä kohtaa edes mahdolliset muutokset joukkueessa kiinnosta niin paljoa, että tekisi mieli kauden alussa maksaa mistään IFK:hon liittyvästä.
Eli onkin siis tunne, että yhä isomassa osassa kannattajia saavutettiin nyt jonkinlainen kulminaatiopiste, ja IFK:n toiminnan ydin/hallinto ovat kyllämelkoisa ääliöitä, jos eivät sitä nyt itse aisti, että mitta saattoi tulla monellakin täyteen. Tyhjää puhetta on riittänyt, se ei siis enää kelpaa.

Nyt on tuotava siis myös julkisuuteen niitä analyyseja. Ja jos ei muuten, niin selkeinä tekoina ja muutoksina, joista jokianen voi aistia, että sielläkin on mitta tullut täyteen tätä touhuamista katsellessa.
 
Viimeksi muokattu:

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tämä onkin sitten varsin mielenkiintoinen tapaus. Poika/Mies on nyt siinä kohtaa uralla jolloin kehittymisen takia olisi hyvä saada mahdollisimman paljon otteluita. 1maalivahdin roolia ei ole vielä ainakaan suoraan tarjota. Pikkaisen mietin mitä mahtaa tapahtua Hovisen kanssa. Olisiko tässä meille ensi kaudelle maalivahdit? Vinni tarvii kuitenkin mahdollisimman paljon pelejä nyt. Riittääkö kehittymiseen esim 20-25ottelua? Itse ehkä antaisin rauhassa kehittyä vielä ensi kauden Mestiksessä. Tietysti jos joku toinen seura Liigasta tarjoaa mahdollisuutta ensi kaudeksi niin rohkeasti vain lainalle. Oma puhdas veikkaus on että Taposelle on ehditty sorvaa jo ensi kaudelle sopimus punaisiin
 
Tämä onkin sitten varsin mielenkiintoinen tapaus. Poika/Mies on nyt siinä kohtaa uralla jolloin kehittymisen takia olisi hyvä saada mahdollisimman paljon otteluita. 1maalivahdin roolia ei ole vielä ainakaan suoraan tarjota. Pikkaisen mietin mitä mahtaa tapahtua Hovisen kanssa. Olisiko tässä meille ensi kaudelle maalivahdit? Vinni tarvii kuitenkin mahdollisimman paljon pelejä nyt. Riittääkö kehittymiseen esim 20-25ottelua? Itse ehkä antaisin rauhassa kehittyä vielä ensi kauden Mestiksessä. Tietysti jos joku toinen seura Liigasta tarjoaa mahdollisuutta ensi kaudeksi niin rohkeasti vain lainalle. Oma puhdas veikkaus on että Taposelle on ehditty sorvaa jo ensi kaudelle sopimus punaisiin

Sekä Vinnin että IFK:n intressissä on saada kundille mahdollisimman paljon pelejä alle. Liigassa tämä ei tule ensi kaudella toteutumaan, ei missään seurassa eikä missään olosuhteissa. Euroopassa väittäisin Vinnille parhaan paikan olevan Mestis, ja siellä Kiekko-Pojat. Toinen vaihtoehto lienee sitten ison veden takana juniorisarjat, mutta liekö se tässä vaiheessa mielekäs vaihtoehto, kun Joensuussa olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä vastuuta tiedossa isosti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös