HIFK kaudella 2022–2023

  • 687 958
  • 3 969

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Kuten jo aiemmin kirjoitin, en voi avata laskukaavaani sen enempää, mutta annan sinulle jotain pohdittavaa. Otetaan käsittelyyn kausi 2019-2020 eli viimeinen kokonainen kausi IFK:ssa. Unohdetaan tynkäkausi kokonaan. Turunen pelasi yhteensä 43 ottelua, jossa teki tehot 20+31=51. Ihan hyvät tehot ja paperilla näyttää oikein hyvältä pelaajalta. Avataan vain ja ainoastaan nyt sitten numeroita.

Herää kysymys, että kuinka monta peliä olet nähnyt Turuselta? Kyllä sen omilla silmillään näkee miten iso merkitys hänellä on koko kentän peliin, mutta tilastoja voi aina väännellä omiin tarkoituksiinsa ja hyvin helposti mittaat väärää asiaa, kun et saa operationalisoitua asiaa tarkasti.

Sitten itse kysymyseen. HIFK:n kausi oli ylä- ja alamäkiä. Joukkueen parhaat jaksot olivat selkeästi loka-marraskuu sekä tammi-helmikuu numeroiden valossa. Turunen oli loukkaantuneena lähes koko tammi-helmikuun. Playoffeista ei varmaan kannata sen enempää puhua. Miksi Turusen loukkaantuminen ei näy tuloksissa, jos kyseessä on muutoksen tekevä pelaaja? Miksi HIFK pelasi jopa tuloksellisesti paremmin kuin Turusen kanssa? Miksi kyseisellä kaudella Turusen pistekeskiarvo oli suurimmillaan niinä kuukausina, kun joukkue ei voittanut? (pl. lokakuu). Voit halutessasi ruveta kertomaan muiden pelaajien loukkaantumisista tms, mutta toivoisin, että keskitytään nyt Turuseen.

Väitteesi oli, että Turunen pelaa kuten muukin joukkue, eli pelaa hyvin kun joukkueella menee hyvin ja huonosti kun joukkueella menee huonosti. Nyt perustelusi on kuitenkin, että Turusen pistekeskiarvo oli suurimmillaan kun joukkue ei voittanut ja että IFK pelasi tuloksellisesti paremmin ilman Turusta. Esittämäsi tilastot ja perustelut eivät siis lainkaan tukeneet alkuperäistä väittämääsi, vaan niiden pohjalta voisi julistaa, että Turunen on kuin onkin käänteentekevä pelaaja, mutta negatiivisesti. Tämä on kuitenkin täyttä puppua.

Huomattavasti mielekkäämpää olisi kysyä kuinka monta laadukasta tekopaikkaa Turunen sai järjestettyä itselleen ja ketjukavereilleen, lähtötilanteesta joka ei vielä ollut laadukas. Mutta vaikeaksi tämän operationalisoinnin tekee tuo laadun määrittely, se ei välttämättä ole kovin objektiivista eikä varsinkaan esitettävissä helposti numeroin.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki suomalainen jääkiekko
Herää kysymys, että kuinka monta peliä olet nähnyt Turuselta? Kyllä sen omilla silmillään näkee miten iso merkitys hänellä on koko kentän peliin, mutta tilastoja voi aina väännellä omiin tarkoituksiinsa ja hyvin helposti mittaat väärää asiaa, kun et saa operationalisoitua asiaa tarkasti.
En yhtään fanikatsomosta. Fanikatsomosta asiat voivat näyttäytyä vähän erilaisilta kuin esimerkiksi seuraavana päivänä, kun katsoo pelin toistamiseen tallenteelta. Kaikki kauden tilastot ovat avoimia ja löydät ne esim Liigan sivuilta. Voit vaikka sieltä osoittaa, että olen väärässä. Niin kauan kuin perustelet kaiken "musta tuntuu" - periaatteella, on keskustelua turha jatkaa. Tilastot eivät valehtele ja niitä on vaikea tulkita väärin tai "musta tuntuu" - periaatteella.

Turunen pelaa kuten muukin joukkue, eli pelaa hyvin kun joukkueella menee hyvin ja huonosti kun joukkueella menee huonosti. Nyt perustelusi on kuitenkin, että Turusen pistekeskiarvo oli suurimmillaan kun joukkue ei voittanut ja että IFK pelasi tuloksellisesti paremmin ilman Turusta. Esittämäsi tilastot ja perustelut eivät siis lainkaan tukeneet alkuperäistä väittämääsi, vaan niiden pohjalta voisi julistaa, että Turunen on kuin onkin käänteentekevä pelaaja, mutta negatiivisesti. Tämä on kuitenkin täyttä puppua.
Aiemmat näkemykseni perustuu laskelmiin, jotka olen tehnyt Turusesta ja arvioinut hänet kokonaisuutena/yksilönä. Taisit nekin jo lytätä. Annoin sinulle pohdittavaa. Eikö ole mielenkiintoinen tilasto?
Huomattavasti mielekkäämpää olisi kysyä kuinka monta laadukasta tekopaikkaa Turunen sai järjestettyä itselleen ja ketjukavereilleen, lähtötilanteesta joka ei vielä ollut laadukas. Mutta vaikeaksi tämän operationalisoinnin tekee tuo laadun määrittely, se ei välttämättä ole kovin objektiivista eikä varsinkaan esitettävissä helposti numeroin.
Tämä on ilman numeroita sama asia kuin yrittäisit perustella pelaajan merkitystä joukkuehenkeen. En ole missään kohtaa väittänyt, että Turunen olisi huono pelaaja. En vain pidä häntä pelaajana, jonka hintalappu on luokkaa "Liigan Top5 - pelaaja". Varsinkin jos HIFK haluaa päästä eroon "Helsinki-lisästä".

Aina on tietysti näkemyseroja ja joku henkilö/joku joukkue voi nähdä toisen pelaajan ihan eri tavalla kuin toinen. Nyt Kärpät näkivät Turusen eri tavalla kuin HIFK. Kautta on pelattu molempien osalta noin 9-10 peliä ja kumpikaan joukkue ei ole menossa suoraan edes playoffeihin. Katsotaan miten kausi jatkuu.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Mitä olen vääristellyt, kuka on ollut väärässä ja missä asiassa?

Mulla on nyt ihan täysin erilaiset muistikuvat tapahtumista kuin sulla. Tuo tuskin ratkeaa muuten kuin tutkimalla vanhoja viestejä, mutta saa olla kyllä tosi tylsä hetki mun päivässä ennen kuin siihen lähden.

Vääristelyllä tarkoitin tuota mitä sanoin, että mielestäni asiat eivät menneet noin. Jos todistustaakka jää mulle niin sitten jäädään odottamaan sitä tylsää hetkeä tai annetaan olla.

Väärässä olemisella viittasin tuohon että moni, väittäisin että suurin osa, oli innoissaan vaihtamassa Pikkaraista Peltoseen ja se saattoi olla virhe. Tätähän ei pysty millään todistamaan ilman että saataisiin dataa rinnakkaisesta todellisuudesta, jossa Pikkarainen olisi jatkanut. Ja Peltosen kausi on kesken niin emme vielä tiedä että mikä siinä on lopputulema. Minä en tiedä mitä sinä olet tuolloin väittänyt varsinkin, kun et käsittääkseni silloin ollut vielä palstalla tunnuksien kera? Tarkoitin tuon viittaamaan ihan meitä kaikkia, että joskus tulee virhearviointeja ja se on ihan ok. Mä oon ainakin ollut väärässä useinkin ja vaikka olin Pikkaraista pitämässä niin toivon että olin väärässä tälläkin kertaa, koska meitä valmentaa nyt Peltonen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tajusin vasta aamun uutisia selatessani, että 10 peliä on IFKlla takana.

On siis perinteisen "ekat kymmenen peliä" arvion aika.

PELITAPA.

Tässä on paljon parannettavaa. Tuntuu, että Peltonen/Tilkanen ajaa useampaa pelitapaa sisään samaan aikaan ja toimii reaktiivisesti vastustajan mukaan. Tällöin homma voi vaikuttaa sekavalta, kun jokaiseen (isoon) peliin ajetaan uutta systeemiä sisään.

Samalla, kun ja jos se joukkueelle sopivin pelitapa onnistuu, niin se kyllä riisuu aseista ensin viime kauden CHL-mestarin ja nyt viikonloppuna yhden suurimmista mestarisuosikeista.

Riistoihin ja suoraviivaiseen kamppailupelaamiseen pyrkivä peli sopii tolle joukkueelle, mutta se edellyttää kyllä 100% onnistumista kaikilta ja vaikea nähdä, että se voisi toimia tuolla materiaalilla seitsemän pelin sarjoja. Mutta JOS tämä on Peltosen suuri suunnitelma, niin tavallaan ymmärrän miksi hän on vielä jotain Komarovia tuohon porukkaan halunnut.

Mutta tuo pelitapa vaatii myös taitoa, koska sen ideahan on myös aiheuttaa aktiivisuudella vastustajalle jäähyjä ja niistä sitten rokotetaan, kuten viime kaudella oltiin sen parhaan 20 pelin jakson aikana sarjan ylivoimaisesti paras YV-joukkue.

Nyt, kun tätä YV-taitoa ei ole, niin tasaiset pelit on kääntyneet tappioksi. Katse kääntyy tässä kohtaa Salmelaiseen. Missä on Innalan ja Broadhurstin paikot, jos budjetti on lähellekkään ilmoitettu 3 miltsiä? (huhut tosin huhuilevat sen olevan n.2,5 miltsiä). Mutta ei IFK voi lähteä kauteen ilman taitoa. Nyt se taito löytyy Nättisestä, joka tarvitsee musta vierelleen myös taitoa. JYPissä häntä taisi ruokkia Petrus Palmu yms.?

Tavallaan en syytä yksin Peltosta pelitavan tällä hetkellä vaiheessa olemisesta, vaan mun katse kääntyy siihen onko joukkue rakennettu siihen sopivaksi? Sillä tavalla, että pelin kaikki osa-alueet toimisivat?

Pelitapa ja siihen rakennetut palaset tässä vaiheessa kautta 5/10.

HYÖKKÄYS JA YLIVOIMAPELI.


Surullisin kohta tämän kauden IFKssa. Joukkueen paras tehojen suorittaja on puolustaja. Enpä muista kautta, jolloin oltaisiin menestytty, kun pakki on ollut se kärkihevonen?

Moni pelaaja on pelannut musta 90% suoritustasolla ja eläimellinen yrittäminen ja NHLmäinen taistelu pelipaikoista on puuttunut. Moni peli on hävitty virkamieskiekolla ja kun joukkueesta puuttuu taitoa, niin sillä ei liigassa enää pelejä voita.

En ala yksilöimään pelaajien arvosanoja, koska KUKAAN meidän hyökkääjistä ei ansaitse kiitettävää 10 pelin jälkeen. Hassua kyllä korkeimmat arvosanat saisi mun papereissa 4.ketju, koska se on tehnyt duuninsa suurin piirtein niin kuin pitääkin. Heille voisi antaa 8/10. Muut on maksimissaan seiskaa.

Mutta miten voisikaan olla? Olemme tehneet toiseksi vähiten maaleja. Vähiten on tehnyt vain umpisurkea kriisijoukkue Saipa.

Osasyy on se, että kun puuttuu vähän taitoa, niin ketjujen koostumusta ei saada balanssiin. Eli yksinään yksilöiden syy tämä ei ole, mutta kyllä katseeni kääntyy myös yksilötasolla siihen miten kundit on hukannut paikkoja ja jättänyt ottamatta niitä mustelmia.

Mutta heräämisen merkkejä on ilmassa: Hirvonen ja Koivistoinen ovat jo osoittaneet viimeisessä parissa pelissä sitä ja pelkästään näiden ennakkoon meidän ykkösmiesten herääminen tulee nostamaan meidän sarjasijoitusta.

Tämä osasto kaipaa Halttusen, Kaskimäen ja Teissalan breikkiä, joka voi tapahtua JA ainakin yksi hankinta keskikaistalle taidon muodossa.

Hyökkäys 10 pelin jälkeen: 3/10

PUOLUSTUS JA ALIVOIMAPELI

Meidän parhaiten toimiva kokonaisuus. Siinä missä olemme pohjasakkaa hyökkäyksen osalta ja olimme pohjasakkaa vielä Halosen 1.torjumisen aikaan maalivahtipelissä, niin puolustus ja sen veteraaniosasto on jopa pitänyt meitä pystyssä eritoten alivoimalla ja päästetyissä maaleissa olemmekin keskikastia ja Taposen tultua ykköseksi, niin olemme sarjan kärkeä vähiten päästetyissä maaleissa.

Pakisto on siis onnistunut välttämään riskit. Melart on selkeä ykköshevonen ja ansaitsee 9+/10 arvosanan. Motin omassa roolissa liideri ja ansaitsee sen 9/10 ja Salin ansaitsee melkein kiitettävän 8,5/10. Kotkansalo 8/10 Larsson 7/10, Rantakari 7-/10 ja Lyytinen -6 tehotilastollaan jää viimeiseksi 5/10 arvosanalla.

Näen kuitekin tässä osastossa sen potentiaalin olla ihan sarjan kärkeä. Noi meidän "seiskat" on pelanneet viime peleissä paremmin ja auttaneet Taposta. Jos otanta olisi vain 3 viimeistä peliä, niin kaikki olisi vähintään kasin. Kolmeen peliin 4 päästettyä maalia. Ei voi siis syyttää, etteikö kehitystä ole tapahtunut.

Tämä osasto kaipaa sen yhden siirron ja se on joko Lyytisen pelin löytyminen tai uuden seuran etsiminen ja tilalle uusi ukko, jotta joukkue ei joudu kuseen JOS Melart loukkaantuu.

Puolustus ja alivoimapeli (sarjan parasta, joka nostaa arvosanaa) 8/10.

MAALIVAHDIT

Tässä kohtaa kävi niin kuin ennustin jo keväästä lähtien. Ikävä kyllä...

Taponen voi tehdä Blomqvistmaisen breikin ja pelata hänen tavoin alle 2 maalin keskiarvolla. Eikös sillä Blomqvistilla ollut huonommat Mestis-statsit kuin Taposella?

Kevät oli paska, mutta onko kukaan nyt miettinyt mistä se voisi johtua? Loukkaantuminen+korona. Nyt jos itseluottamus on mennyt noiden heikkojen playoff -otteiden takia, niin sitä varmaan vähän aikaa koetetaan löytää. Jos ei löydetä, niin en olisi ihmeissäni, jos Taponen ottaa sen 1.veskan paikan. Ehkä myös Halonen vaihtaa maisemaa jo kauden aikana.

Eikös joku aviisi veikannut, että Taponen ottaa IFKn 1.torjujan paikan kauden aikana. Uskon samaan, jos ei sieltä tule joku "Tim Thomas" kauden aikana.

Haloseen luotettiin viime kauden EHT-syksyn ja hyvin menneiden harjoituspelien ansiosta (pelasi harjoituspeli yli 92% torjuntaprosentilla ja voitti tosiaan sen CHL-mestarin pelaten ihan Hasekkina). Ei vain palautunut sille loukkaantumista ja koronaa edeltävälle tasolle vaan itseluottamus mureni ekoista tappioista. Taponen tuli paineetta sisään ja näytti potentiaalinsa ja miksi oli Mestiksessä jopa paljon hehkutettua Blomqvistia parempi (Mestistä paljon katsovien mukaan).

En silti yksinään halua kaataa tätä Halosen piikkiin. Tosiasia on myös, että joukkue edessä ei välillä merkannut kavereita ja omat pakit antoi jotain ihan katastrofisyöttöjä vastustajille. Halosta ei autettu, kuten Ruotsissa missä hän pelasi hyvin.

Tässä kohtaa on aika helppo antaa arvosanat:

Taponen 9/10
Halonen 4/10

Halonen voi nostaa tasoaan hyväksi 2.veskaksi ja taas on sitten kausi aikaa päästä sille tasolle, jolla pelasi hyvin, eli kun paikkasi Fränää kaksi vuotta sitten, niin paikkasi tätä 92% torjuntaprosentilla ja oli Lehtisen kanssa sarjan paras veska. Sehän palkittiin silloin kahden vuoden jatkodiilillä ihan oikein vaikka täällä on UJta syytetty sokeaksi. Tästä annan synninpäästön Salmelaiselle. Jos sulla on nuori veska, joka pelaa tuolla tasolla, niin sä lukitset sen pitkällä diilillä sisään. Viime kevät vain tuhosi ensin jotain Halosen kropassa ja sitä kautta itseluottamuksen.

Itse ennustan, että ennen siirtorajaa Haloselle on löydetty yhteisymmärryksessä uusi seura ja sieltä tulee joku ulkkariveska kevääksi. Pidän tätä 80% todennäköisenä.

Toki toivon, että Halonen löytää tuon EHT-tason pelinsä ja näyttää meille kaikille epäilijöille närhen munat.

Maalivahtipeli 10. pelin jälkeen 7/10. Taposen huippuvireen takia pyöristettiin ylöspäin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tuntuu, että Peltonen/Tilkanen ajaa useampaa pelitapaa sisään samaan aikaan ja toimii reaktiivisesti vastustajan mukaan. Tällöin homma voi vaikuttaa sekavalta, kun jokaiseen (isoon) peliin ajetaan uutta systeemiä sisään

Kaksivaiheisuus HAPP ja KAPP suhteen näkyy joka pelissä. Mennään kovaa, myös tosi kaukaa, jolloin kakkonen ja kolmonen myös aika syvässä, ja jos träpätään, ni se tehdään enimmäkseen erien lopussa ja kakkoserissä ku energiat ei ole enää kovin ylhäällä. Tilanteet hyvin tunnistava pelaaja on oltava proaktiivinen ku tätä kovaa paineistusta toteutetaan. Seppälä-Åsten hyviä tässä, Karvinen pelaa enemmän kolmosena alla.
Kärpät-matsi oli todella hyvää tämän osa-alueen kohdalla, mielestäni joka ketjun toimesta.
Hyökkäyksissä pyritään ylittämään keskialue ja hyökkäys-sininen joko syöttämällä, pelaten suorahyökkäys ja maalipaine suoraan kohti maalia tai sitten pelataan päätypelin kautta siirtokiekolla, jolloin haetaan kolmonen ja myös pakki nelosena siihen tueksi.

Omalla alueella lähdetään pelin puolelta pystyyn tai painottomalta joko lyhyellä tai pitkällä syötöllä.
Ristipistoja näkee joskus, jos hauki on päässyt uimaan keskialueella ylä-sinisen syöttötaskuun.
Usein lähdetään myös puoli-hitaalla, jossa tiputetaan kakkos-aaltoon oman sinisen tuntumassa, ja vauhtierolla koitetaan voittaa keskialue> tämän jälkeen HAHP:n kaksi variaatiota. Syvän kautta tai kohti maalia. Tätä näkee yv-lähdöissä nykyään vähä joka jengillä.

Kaksivaiheisuutta on paljon, ja se on hyvä asia.
Mun mielestä peli ei ole sekavaa, vaan maalipaikkojen luominen on huonoa.
Ja jos niissä onnistutaan, ni tuet on liian kaukana, ei olla jatkopeleissä tarpeeksi proaktiivisia. Kutsuttakoon sitä ominaisuutta vaikka "maalivainuksi", kuten bäk in tö deis sanottiin.
Jalkoja tää paljon vaatii ja yv-peliin maestron. Kuten sanot.
Hirvosesta ei siihen hommaan ainakaan vielä ole.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kaksivaiheisuus HAPP ja KAPP suhteen näkyy joka pelissä. Mennään kovaa, myös tosi kaukaa, jolloin kakkonen ja kolmonen myös aika syvässä, ja jos träpätään, ni se tehdään enimmäkseen erien lopussa ja kakkoserissä ku energiat ei ole enää kovin ylhäällä. Tilanteet hyvin tunnistava pelaaja on oltava proaktiivinen ku tätä kovaa paineistusta toteutetaan. Seppälä-Åsten hyviä tässä, Karvinen pelaa enemmän kolmosena alla.
Kärpät-matsi oli todella hyvää tämän osa-alueen kohdalla, mielestäni joka ketjun toimesta.
Hyökkäyksissä pyritään ylittämään keskialue ja hyökkäys-sininen joko syöttämällä, pelaten suorahyökkäys ja maalipaine suoraan kohti maalia tai sitten pelataan päätypelin kautta siirtokiekolla, jolloin haetaan kolmonen ja myös pakki nelosena siihen tueksi.

Omalla alueella lähdetään pelin puolelta pystyyn tai painottomalta joko lyhyellä tai pitkällä syötöllä.
Ristipistoja näkee joskus, jos hauki on päässyt uimaan keskialueella ylä-sinisen syöttötaskuun.
Usein lähdetään myös puoli-hitaalla, jossa tiputetaan kakkos-aaltoon oman sinisen tuntumassa, ja vauhtierolla koitetaan voittaa keskialue> tämän jälkeen HAHP:n kaksi variaatiota. Syvän kautta tai kohti maalia. Tätä näkee yv-lähdöissä nykyään vähä joka jengillä.

Kaksivaiheisuutta on paljon, ja se on hyvä asia.
Mun mielestä peli ei ole sekavaa, vaan maalipaikkojen luominen on huonoa.
Ja jos niissä onnistutaan, ni tuet on liian kaukana, ei olla jatkopeleissä tarpeeksi proaktiivisia. Kutsuttakoon sitä ominaisuutta vaikka "maalivainuksi", kuten bäk in tö deis sanottiin.
Jalkoja tää paljon vaatii ja yv-peliin maestron. Kuten sanot.
Hirvosesta ei siihen hommaan ainakaan vielä ole.

Erinomainen analyysi. Noinhan se menee, mutta musta joihinkin peleihin on lähdetty hieman eri sapluunalla.

Hirvonen paikkasi muuten viime kaudella erinomaisesti ylivoiman pyörittäjänä loukkaantunutta Broadhurstia, mutta silloin toimivaan palettiin oli helppo tulla. Nyt, kun pitäisi olla se aivot, joka tavallaan rakentaa sen jutun, niin vielä liian heiveröinen siihen.

En tosin sitten yhtään epäile, etteikö voisi kauden aikana kasvaa tuohon rooliin. On näyttänyt tosiaan heräämisen merkkejä parissa viime pelissä.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Tajusin vasta aamun uutisia selatessani, että 10 peliä on IFKlla takana.

On siis perinteisen "ekat kymmenen peliä" arvion aika.

PELITAPA.

Tässä on paljon parannettavaa. Tuntuu, että Peltonen/Tilkanen ajaa useampaa pelitapaa sisään samaan aikaan ja toimii reaktiivisesti vastustajan mukaan. Tällöin homma voi vaikuttaa sekavalta, kun jokaiseen (isoon) peliin ajetaan uutta systeemiä sisään.

Samalla, kun ja jos se joukkueelle sopivin pelitapa onnistuu, niin se kyllä riisuu aseista ensin viime kauden CHL-mestarin ja nyt viikonloppuna yhden suurimmista mestarisuosikeista.

Riistoihin ja suoraviivaiseen kamppailupelaamiseen pyrkivä peli sopii tolle joukkueelle, mutta se edellyttää kyllä 100% onnistumista kaikilta ja vaikea nähdä, että se voisi toimia tuolla materiaalilla seitsemän pelin sarjoja. Mutta JOS tämä on Peltosen suuri suunnitelma, niin tavallaan ymmärrän miksi hän on vielä jotain Komarovia tuohon porukkaan halunnut.

Mutta tuo pelitapa vaatii myös taitoa, koska sen ideahan on myös aiheuttaa aktiivisuudella vastustajalle jäähyjä ja niistä sitten rokotetaan, kuten viime kaudella oltiin sen parhaan 20 pelin jakson aikana sarjan ylivoimaisesti paras YV-joukkue.

Nyt, kun tätä YV-taitoa ei ole, niin tasaiset pelit on kääntyneet tappioksi. Katse kääntyy tässä kohtaa Salmelaiseen. Missä on Innalan ja Broadhurstin paikot, jos budjetti on lähellekkään ilmoitettu 3 miltsiä? (huhut tosin huhuilevat sen olevan n.2,5 miltsiä). Mutta ei IFK voi lähteä kauteen ilman taitoa. Nyt se taito löytyy Nättisestä, joka tarvitsee musta vierelleen myös taitoa. JYPissä häntä taisi ruokkia Petrus Palmu yms.?

Tavallaan en syytä yksin Peltosta pelitavan tällä hetkellä vaiheessa olemisesta, vaan mun katse kääntyy siihen onko joukkue rakennettu siihen sopivaksi? Sillä tavalla, että pelin kaikki osa-alueet toimisivat?

Pelitapa ja siihen rakennetut palaset tässä vaiheessa kautta 5/10.

HYÖKKÄYS JA YLIVOIMAPELI.


Surullisin kohta tämän kauden IFKssa. Joukkueen paras tehojen suorittaja on puolustaja. Enpä muista kautta, jolloin oltaisiin menestytty, kun pakki on ollut se kärkihevonen?

Moni pelaaja on pelannut musta 90% suoritustasolla ja eläimellinen yrittäminen ja NHLmäinen taistelu pelipaikoista on puuttunut. Moni peli on hävitty virkamieskiekolla ja kun joukkueesta puuttuu taitoa, niin sillä ei liigassa enää pelejä voita.

En ala yksilöimään pelaajien arvosanoja, koska KUKAAN meidän hyökkääjistä ei ansaitse kiitettävää 10 pelin jälkeen. Hassua kyllä korkeimmat arvosanat saisi mun papereissa 4.ketju, koska se on tehnyt duuninsa suurin piirtein niin kuin pitääkin. Heille voisi antaa 8/10. Muut on maksimissaan seiskaa.

Mutta miten voisikaan olla? Olemme tehneet toiseksi vähiten maaleja. Vähiten on tehnyt vain umpisurkea kriisijoukkue Saipa.

Osasyy on se, että kun puuttuu vähän taitoa, niin ketjujen koostumusta ei saada balanssiin. Eli yksinään yksilöiden syy tämä ei ole, mutta kyllä katseeni kääntyy myös yksilötasolla siihen miten kundit on hukannut paikkoja ja jättänyt ottamatta niitä mustelmia.

Mutta heräämisen merkkejä on ilmassa: Hirvonen ja Koivistoinen ovat jo osoittaneet viimeisessä parissa pelissä sitä ja pelkästään näiden ennakkoon meidän ykkösmiesten herääminen tulee nostamaan meidän sarjasijoitusta.

Tämä osasto kaipaa Halttusen, Kaskimäen ja Teissalan breikkiä, joka voi tapahtua JA ainakin yksi hankinta keskikaistalle taidon muodossa.

Hyökkäys 10 pelin jälkeen: 3/10

PUOLUSTUS JA ALIVOIMAPELI

Meidän parhaiten toimiva kokonaisuus. Siinä missä olemme pohjasakkaa hyökkäyksen osalta ja olimme pohjasakkaa vielä Halosen 1.torjumisen aikaan maalivahtipelissä, niin puolustus ja sen veteraaniosasto on jopa pitänyt meitä pystyssä eritoten alivoimalla ja päästetyissä maaleissa olemmekin keskikastia ja Taposen tultua ykköseksi, niin olemme sarjan kärkeä vähiten päästetyissä maaleissa.

Pakisto on siis onnistunut välttämään riskit. Melart on selkeä ykköshevonen ja ansaitsee 9+/10 arvosanan. Motin omassa roolissa liideri ja ansaitsee sen 9/10 ja Salin ansaitsee melkein kiitettävän 8,5/10. Kotkansalo 8/10 Larsson 7/10, Rantakari 7-/10 ja Lyytinen -6 tehotilastollaan jää viimeiseksi 5/10 arvosanalla.

Näen kuitekin tässä osastossa sen potentiaalin olla ihan sarjan kärkeä. Noi meidän "seiskat" on pelanneet viime peleissä paremmin ja auttaneet Taposta. Jos otanta olisi vain 3 viimeistä peliä, niin kaikki olisi vähintään kasin. Kolmeen peliin 4 päästettyä maalia. Ei voi siis syyttää, etteikö kehitystä ole tapahtunut.

Tämä osasto kaipaa sen yhden siirron ja se on joko Lyytisen pelin löytyminen tai uuden seuran etsiminen ja tilalle uusi ukko, jotta joukkue ei joudu kuseen JOS Melart loukkaantuu.

Puolustus ja alivoimapeli (sarjan parasta, joka nostaa arvosanaa) 8/10.

MAALIVAHDIT

Tässä kohtaa kävi niin kuin ennustin jo keväästä lähtien. Ikävä kyllä...







Haloseen luotettiin viime kauden EHT-syksyn ja hyvin menneiden harjoituspelien ansiosta (pelasi harjoituspeli yli 92% torjuntaprosentilla ja voitti tosiaan sen CHL-mestarin pelaten ihan Hasekkina). Ei vain palautunut sille loukkaantumista ja koronaa edeltävälle tasolle vaan itseluottamus mureni ekoista tappioista. Taponen tuli paineetta sisään ja näytti potentiaalinsa ja miksi oli Mestiksessä jopa paljon hehkutettua Blomqvistia parempi (Mestistä paljon katsovien mukaan).

En silti yksinään halua kaataa tätä Halosen piikkiin. Tosiasia on myös, että joukkue edessä ei välillä merkannut kavereita ja omat pakit antoi jotain ihan katastrofisyöttöjä vastustajille. Halosta ei autettu, kuten Ruotsissa missä hän pelasi hyvin.

Tässä kohtaa on aika helppo antaa arvosanat:

Taponen 9/10
Halonen 4/10

Halonen voi nostaa tasoaan hyväksi 2.veskaksi ja taas on sitten kausi aikaa päästä sille tasolle, jolla pelasi hyvin, eli kun paikkasi Fränää kaksi vuotta sitten, niin paikkasi tätä 92% torjuntaprosentilla ja oli Lehtisen kanssa sarjan paras veska. Sehän palkittiin silloin kahden vuoden jatkodiilillä ihan oikein vaikka täällä on UJta syytetty sokeaksi. Tästä annan synninpäästön Salmelaiselle. Jos sulla on nuori veska, joka pelaa tuolla tasolla, niin sä lukitset sen pitkällä diilillä sisään. Viime kevät vain tuhosi ensin jotain Halosen kropassa ja sitä kautta itseluottamuksen.

Itse ennustan, että ennen siirtorajaa Haloselle on löydetty yhteisymmärryksessä uusi seura ja sieltä tulee joku ulkkariveska kevääksi. Pidän tätä 80% todennäköisenä.

Toki toivon, että Halonen löytää tuon EHT-tason pelinsä ja näyttää meille kaikille epäilijöille närhen munat.

Maalivahtipeli 10. pelin jälkeen 7/10. Taposen huippuvireen takia pyöristettiin ylöspäin.
Nostan foliohattuani hyvän ja laadukkaasti kirjoitetun analyysisi edesssä.

Nythän tosiaan on tullut pisteitä, kun maalivahtipeli on parantuessaan kääntänyt parin pelin marginaalin meidän eduksi.

Puolustaminen ja alivoima näyttää vahvoilta ja jotenkin tuntuu, että valmennus on ymmärtänyt materiaaliedun kolmen markkinoilla parhaiten onnistuneen ja syvässä päässä eniten mellastaneen joukkueen suhteen. Tuohon kolmikkoon tulee vielä liittymään jatkeeksi TPS ja Lukko, koska kaikki varmaan ymmärtää niiden tekevän pelaajamarkkinoilla liikkeitä luokassa lööppikamaa.

Onko siis niin, että koko pelitapa on luotu siltä pohjalta, että ollaan mahdollisimman swiidumainen sakki keväällä isoja vastaan? Kovistahan Tepsua, Kärppiä ja Ipaa vastaan on pelattu kauden parhaat pelit.

Tällä otannalla me kyllä ei tulla olemaan unelmavastus kenellekään keväällä. Kainuun läänin kokoinen ongelma on toki siinä, että miten helvetissä päästä sinne pudotuspeleihin ensin.

Uskon, että tällainen ”läähätän ja läkähdyn”-lätkä riittää sinne, jos ei tule loukkeja avainpaikoille. Sanotaan nyt vaikka Melart, Motin, Taponen tai ihan kuka vaan senttereistä, kun joku laski vissiin tarvittavan määrän väärin.

Samalla tulta nivusistaan syöksevä känkkäränkkä huutaa sielussa, että ei me perkele sentään voida tuplabudjetilla käydä ottamassa taitovajeen takia käkättimeen, jossain Lappeenrannassa, jossa on hallissa enemmän pakkasta kuin katsojia.

Vaikkei yksi peli kaikkea muuttaakaan voi, olisi mieli vähemmän hälytystilassa, jos tänään avautuisi maalinteon suhteen ketsuppipullo vähintään saman verran kuin Kiven suu ihan kaikissa siitä koskaan otetuissa kuvissa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pakarisen peli ja vahvuudet katoavat aikalailla, kun pelaa sentterinä. Kyllä hän senkin tontin handlaa ihan hyvin, mutta vajoaa turhan tusinapelaajaksi, kun kuitenkin on jonkin verran epämukavuusalueella koko ajan ja pelannee ajatuksissaan vähän sellasta puolustavaa sentteriä. Ylöspäin ei oikein homma lähe. Iiro olisi kuitenkin oikein roolitettuna ja sopivan ketjun laiturina aivan kurko pelaaja. Jopa parhaita hyökkääjiä koko sarjassa.

En tiedä mitä sateentekijää keskikaistalle odotan ja voiko edes sellasta saada tänne, mutta Tobbe saa nyt jumpata sellasen jostain. Ylivoima nyt varsinkin tarvii lisää käsiä sinne.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Pakarisen peli ja vahvuudet katoavat aikalailla, kun pelaa sentterinä. Kyllä hän senkin tontin handlaa ihan hyvin, mutta vajoaa turhan tusinapelaajaksi, kun kuitenkin on jonkin verran epämukavuusalueella koko ajan ja pelannee ajatuksissaan vähän sellasta puolustavaa sentteriä. Ylöspäin ei oikein homma lähe. Iiro olisi kuitenkin oikein roolitettuna ja sopivan ketjun laiturina aivan kurko pelaaja. Jopa parhaita hyökkääjiä koko sarjassa.

En tiedä mitä sateentekijää keskikaistalle odotan ja voiko edes sellasta saada tänne, mutta Tobbe saa nyt jumpata sellasen jostain. Ylivoima nyt varsinkin tarvii lisää käsiä sinne.
Tismalleen samaa mieltä. Pakarinen on parhaimmillaan ihan Liigan top5-laitahyökkääjiä, mutta nyt kun hän joutuu pelaamaan väärällä pelipaikalla sen vuoksi, ettei joukkueeseen ole hankittu riittävästi senttereitä, saamme hänestä korkeintaan keskinkertaisten keskushyökkääjän. Väliaikaisena ratkaisuna ihan ok jos loukkeja olisi paljon, mutta pelkästään nelosketjun sentterin poisputoamisen ei pitäisi aiheuttaa tilannetta, jossa umpilaituri joudutaan uhraamaan keskelle, keskikaistan ollessa tämän jälkeen muotoa Koivistoinen-Pakarinen-Paajanen-Seppälä.

Sentterikaupoille mars!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Pelottaa että siellä on kohta keskikaistalla PW vuoden loppuun sopparilla, joka sitten jatkuukin kauden loppuun.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
[Viime aikoina jäänyt palstan luku vähälle, joten pahoittelut jos nämä asiat on täällä jo 72 kertaa sanottu.]

11 peliä takana, ja näin ollen vähän tekisi mieli ja summata alkukautta. Kehnoista tuloksista huolimatta IFK:n pelissä on pari jatkoa ajatellen lupaavaa asiaa: 1) vastustajat saa jatkuvasti IFK:ta vastaan hyvin vähän tekopaikkoja. En tiedä onko Cory Murphyn tekosia vai mitä, mutta joka tapauksessa tämän päälle on hyvä rakentaa. 2) IFK:n ylivoimapeli on aivan hirveää. Tämä on hyvä siinä mielessä, että mahdollisia suuntia on tasan yksi, eli ylöspäin. YV-pelin vääjäämätön parantuminen voi tuoda raikkautta muuhunkin hyökkäyspeliin.

Kyllä mä edelleen varovaisen positiivinen tästä hommasta olen, kuten kauden alla. Vahvistuksia toki kevättä ajatellen tarvitaan, esim. Pakarisen sentteröinti tuo mieleen Reimon ajat, pelasipa keskellä hyvin tai ei...
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo ei sillä tavalla, vaan tottakai IFK on tärkeä kun mikä, ei tässä muuten roikuttais vuodesta toiseen :)

Sitä haluais tän IFK:n keskinkertaisen toiminnan joskus loppuvan, mutta kun se vaan jatkuu ja jatkuu, niin onhan tää melkosta "päiväni murmelina" meininkiä tää lätkäkannatus. Ei oo pakko kannattaa ja voi aloittaa vaikka astanajoogan, tiedän. Välillä näkyy se valo ja seuran voitonnälkä. Sitten se taas katoaa jonnekin vuosiksi, kunnes taas hetkellisesti ilmestyy takas jostain. Tää seura on kun majakka. Valo näkyy sekunnin, mutta sitten on taas 10sec piilossa. Toki sekin sokaisin jos koko ajan silmään posottais, mutta siitä ei liene täällä pelkoa.
Mä en varsinaisesti fanita ketään tai mitään, mutta jos lätkää seuraan ja jotakin joukkuetta kannatan, niin se on IFK. Toki se näin ollen minulle tarkoittaa sitä, että tuotteen pitää kuitenwkin olla kunnossa, sillä matseja katsellessa haluaa kuitenkin viihtyä, enkä siten koe erityistä tarvetta rahoittaa toimintaa ehdoin tahdoin.

Jos siis toimintaa seurassa ohjaa sellainen "meille riittää kunhan rahaa tulee, niin kaikki on ok", niin välttämättä oma intoni ei riitä olemaan osana tuota rahoittamista. Se ei tietenkään tarkoita, ettikö silloinkin seuraisi joukkueen edesottamuksia ja kärvistelisi jokaisen tappion jälkeen tahi nautti olosta voiton tullessa.

Mä en tiedä sitä, että mikä on se "oikea" tai "väärä" tapa kannattaa joukkuetta, mutta en mä koe itseäni miksiään gloryhunteriksikaan, sillä seura ei kuitenkaan vaihdu vaikka mielenkiinto toimintaa voi olla vähän yhtä kadoksissa kuin seuran toiminta menestyksenkin eteen.

Eli myönnän kyllä, että jos seura rypee kaudesta kauteen tai pelinkuva ei miellytä, niin eipä se lisää intoa kantaa rahaa toimintaan, vaikka sitä sivusta koko ajan seuraisikin.

Eli omallakin kohdallani joukkueen seuraaminen tapahtuu aina tavalla tai toisella, ja jos ei tapahdu, niin sitten en enää innostu koko kiekostakaan enää lajina.

mm Maajoukkueen kohdallahan itselläni on kiintiö ihan täynnä, ja juurikin siksi että näitä hemmetin höntsäturnauksia (mömmömkisat mukaan lukien) on aivan liikaa jotta ne jaksaisi enää kiinnostaa. Eikä asiaa helpota turpeaksi kasvanut liigakausikaan puolenmiljoonan poffipelinsäkään toimesta, jonka vuoksi pelejä alkaa olemaan aivan liikaa jotta kiinnostus säilyisi koko pitkän kauden ajan jos joukkue vielä on mukana vain pelailemassa. Ei vanha niin jaksa enää innostua kuin nuorena.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Onko siis niin, että koko pelitapa on luotu siltä pohjalta, että ollaan mahdollisimman swiidumainen sakki keväällä isoja vastaan? Kovistahan Tepsua, Kärppiä ja Ipaa vastaan on pelattu kauden parhaat pelit.

Tällä otannalla me kyllä ei tulla olemaan unelmavastus kenellekään keväällä. Kainuun läänin kokoinen ongelma on toki siinä, että miten helvetissä päästä sinne pudotuspeleihin ensin.

Uskon, että tällainen ”läähätän ja läkähdyn”-lätkä riittää sinne, jos ei tule loukkeja avainpaikoille. Sanotaan nyt vaikka Melart, Motin, Taponen tai ihan kuka vaan senttereistä, kun joku laski vissiin tarvittavan määrän väärin.

Joo. Kyllähän Peltonen vain ja ainoastaan on kiinnostunut siitä miten mestaruus voitetaan ja nähnyt sen läheltä miten KJ sen tekee. Ihan selvä, että sitä pääpelitapaa muokataan jo nyt sellaiseksi, että sillä voi keväällä pärjätä.

Aika aseetonhan tosiaan paremman materiaalin Kärpät oli. Oli niitä Taposen torjuntoja sitten 9 tai pari enemmän.

Se ei poista sitä ongelmaa, että mestaruuksia ratkaistaan myös hyvän ylivoiman avulla ja se on ihan selvää, ettei tuolla taitovajeella ja siitä johtuva huono ylivoima tule voittamaan yhtään playoff-sarjaa.

Mutta siirtorajaan on vielä kuukausia. Katsotaan miten noi hyvät katsojaluvut näkyy "kassakaapinavausefektinä" Salmelaisen buduun ja siten hankintoihin.

Samalla tulta nivusistaan syöksevä känkkäränkkä huutaa sielussa, että ei me perkele sentään voida tuplabudjetilla käydä ottamassa taitovajeen takia käkättimeen, jossain Lappeenrannassa, jossa on hallissa enemmän pakkasta kuin katsojia.

No tämähän ei ole muuttunut. IFKn perusongelma on jo vuosia ollut ottaa käkättimeen noilta puolella budjetilla meistä operoivilta jengeiltä. Se on sitä syvälle pesiytynyttä ylimielistä edariutta, ettei me taistella 110% kun vastustaja kyllä taistelee, kun suuri ja mahtava IFK tulee vierailulle.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFKn perusongelma on jo vuosia ollut ottaa käkättimeen noilta puolella budjetilla meistä operoivilta jengeiltä. Se on sitä syvälle pesiytynyttä ylimielistä edariutta, ettei me taistella 110% kun vastustaja kyllä taistelee, kun suuri ja mahtava IFK tulee vierailulle.

Edarius on loistanut poissaolollaan jo vuosia, tosin aina silloin tällöin sinne joku yksittäinen sankari eksyy kokeilemaan onneaan ja saattaa jonkun kaverinkin itselleen löytää, mutta isossa kuvassa sellaista puolivaloilla darrassa pelaavaa HIFK:ta ei ole nähty enää vuosiin. Ja hyvä niin.

Mä olen varma siitä, että näitä pikkubudjetin jengejä vastaan häviäminen on nostettu joukkueessakin esille. Mä itse näen sen ennemminkin niin, että nämä pelit ovat pakkovoittoja, eikä se lähtökohta useinkaan ole paras mahdollinen rennolle tekemiselle. Vastustaja on aina 110% lasissa, mutta ei välttämättä ole tullut pelaamaan raikasta jääkiekkoa, vaan tekemään kaikkensa, että myöskään HIFK ei niin pysty tekemään, se ei useinkaan ole ihan helppoa pistää parasta pöytään. Mutta ylimielisyyttä se ei kyllä ole.

Ei se ole sattumaa, että jos HIFK:ta vastaan tullaan pelaamaan "kunnolla", HIFK suorittaa yleensä varsin hyvällä tasolla. Tällöin materiaaliero on usein jopa tullut esiinkin. Tietysti paskoja pelejä sattuu kaikille ja on niitäkin pelejä ollut, missä keskittyminen ei ole ollut ihan parasta, mutta siitä on todella pitkä matka ylimielisyyteen. Yli- ja alilatautumisen ero näkyy kentällä usein samalla tavalla. Parhaat pelit ovat usein juuri muita suurseuroja vastaan, koska lähtökohdatkin ovat herkulliset myös henkisellä tasolla.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Joo. Kyllähän Peltonen vain ja ainoastaan on kiinnostunut siitä miten mestaruus voitetaan ja nähnyt sen läheltä miten KJ sen tekee. Ihan selvä, että sitä pääpelitapaa muokataan jo nyt sellaiseksi, että sillä voi keväällä pärjätä.

Aika aseetonhan tosiaan paremman materiaalin Kärpät oli. Oli niitä Taposen torjuntoja sitten 9 tai pari enemmän.

Se ei poista sitä ongelmaa, että mestaruuksia ratkaistaan myös hyvän ylivoiman avulla ja se on ihan selvää, ettei tuolla taitovajeella ja siitä johtuva huono ylivoima tule voittamaan yhtään playoff-sarjaa.

Mutta siirtorajaan on vielä kuukausia. Katsotaan miten noi hyvät katsojaluvut näkyy "kassakaapinavausefektinä" Salmelaisen buduun ja siten hankintoihin.



No tämähän ei ole muuttunut. IFKn perusongelma on jo vuosia ollut ottaa käkättimeen noilta puolella budjetilla meistä operoivilta jengeiltä. Se on sitä syvälle pesiytynyttä ylimielistä edariutta, ettei me taistella 110% kun vastustaja kyllä taistelee, kun suuri ja mahtava IFK tulee vierailulle.
Ehkä tämä toimii hyvänä kuvaajana allekirjoittaneen epävarmuudelle tämän kauden joukkuetta kohtaan, että oikeastaan toivoisin noiden kyykkäysten johtuneen edari-asenteesta.

Jotenkin vaan tuntuu, että ei ainoastaan taidon, vaan myös luovuuden suhteen tämä joukkue ei pysty repimään suurta eroa edes häntäpään joukkueisiin. Samalla nojaten ihan liikaa muutamaan yksilöön (Melart, Taponen…).

Aikahan kultaa muistot, mutta olenko sittenkään ainoa, joka ottaisi mieluummin vieraissa pitkäksi venähtäneen illan jälkeisen ylimielisen esityksen jälkeen 6-5 tappion kuin 1-0 voiton? Eihän näillä syksyn peleillä pitäisi olla merkitystä, kun meidän budulla saa aina niin kovan jengin kasaan, että se menee pleijareihin vaikka ykkösen keskellä pelaisi Suski.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Edarius on loistanut poissaolollaan jo vuosia, tosin aina silloin tällöin sinne joku yksittäinen sankari eksyy kokeilemaan onneaan ja saattaa jonkun kaverinkin itselleen löytää, mutta isossa kuvassa sellaista puolivaloilla darrassa pelaavaa HIFK:ta ei ole nähty enää vuosiin. Ja hyvä niin.

Mä olen varma siitä, että näitä pikkubudjetin jengejä vastaan häviäminen on nostettu joukkueessakin esille. Mä itse näen sen ennemminkin niin, että nämä pelit ovat pakkovoittoja, eikä se lähtökohta useinkaan ole paras mahdollinen rennolle tekemiselle. Vastustaja on aina 110% lasissa, mutta ei välttämättä ole tullut pelaamaan raikasta jääkiekkoa, vaan tekemään kaikkensa, että myöskään HIFK ei niin pysty tekemään, se ei useinkaan ole ihan helppoa pistää parasta pöytään. Mutta ylimielisyyttä se ei kyllä ole.

Ei se ole sattumaa, että jos HIFK:ta vastaan tullaan pelaamaan "kunnolla", HIFK suorittaa yleensä varsin hyvällä tasolla. Tällöin materiaaliero on usein jopa tullut esiinkin. Tietysti paskoja pelejä sattuu kaikille ja on niitäkin pelejä ollut, missä keskittyminen ei ole ollut ihan parasta, mutta siitä on todella pitkä matka ylimielisyyteen. Yli- ja alilatautumisen ero näkyy kentällä usein samalla tavalla. Parhaat pelit ovat usein juuri muita suurseuroja vastaan, koska lähtökohdatkin ovat herkulliset myös henkisellä tasolla.

Tästä asiasta kun puhutaan, niin tekee aina mieli korostaa niinkin itsestäänselvää asiaa kun pistekeskiarvon tärkeyttä. Se kun pysyy lähellä 2 läpi runkosarjan, niin ihan hyvin "saa ottaa" pataan vaikka A-junnupitoiselta sarjajumbolta, joka heilahtaa paikalle näyttöhaluja uhkuen. Riittävässä piste ka. - tapauksessa yksittäiset runkosarjapelit ja mahdolliset tappiot eivät keikauttaisi venettä mihinkään. Mutta sitten kun tarvotaan siellä alle 1,5 keskiarvoissa, ja otat pataan puolen budjetin jengeiltä kerran jos toisenkin, niin se tarpominen korostuu entisestään. Loppuu huumori jengiltä ja faneilta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä asiasta kun puhutaan, niin tekee aina mieli korostaa niinkin itsestäänselvää asiaa kun pistekeskiarvon tärkeyttä. Se kun pysyy lähellä 2 läpi runkosarjan, niin ihan hyvin "saa ottaa" pataan vaikka A-junnupitoiselta sarjajumbolta, joka heilahtaa paikalle näyttöhaluja uhkuen. Riittävässä piste ka. - tapauksessa yksittäiset runkosarjapelit ja mahdolliset tappiot eivät keikauttaisi venettä mihinkään. Mutta sitten kun tarvotaan siellä alle 1,5 keskiarvoissa, ja otat pataan puolen budjetin jengeiltä kerran jos toisenkin, niin se tarpominen korostuu entisestään. Loppuu huumori jengiltä ja faneilta.

Totta. Toisaalta, jokainen peli on aivan oma koitoksensa ja muuttujia on paljon. Välillä ollaan kohdattu joku pikkubudjetin jengi just silloin, kun ovat kauheassa flowssa ja hävitty ja pahin kilpailija silloin, kun samalla jengillä on viiden ottelun tappioputki ja ykkösveskari loukkaantunut.

Silläkin on merkitystä, milloin se pistekeskiarvo on kovimmillaan. Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon, että syksyllä ollaan kamalassa liidossa ja keväällä ei päästä edes sääleistä jatkoon. Mua ei ainakaan sellainen lämmitä yhtään ja siksi odottelen rauhassa. Mutta se on ihan totta, että jos menestyksestä haaveillaan, jossain vaiheessa pitää niitä voittoja alkaa napsua. Mutta pidän todennäköisempänä sitä, että jos joukkue saa liidon päälle lopputalvesta ennemmin kuin alkusyksystä, palaset loksahtelee pleijareissa helpommin kohdalleen, kun itseluottamus on tapissa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Totta. Toisaalta, jokainen peli on aivan oma koitoksensa ja muuttujia on paljon. Välillä ollaan kohdattu joku pikkubudjetin jengi just silloin, kun ovat kauheassa flowssa ja hävitty ja pahin kilpailija silloin, kun samalla jengillä on viiden ottelun tappioputki ja ykkösveskari loukkaantunut.

Silläkin on merkitystä, milloin se pistekeskiarvo on kovimmillaan. Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon, että syksyllä ollaan kamalassa liidossa ja keväällä ei päästä edes sääleistä jatkoon. Mua ei ainakaan sellainen lämmitä yhtään ja siksi odottelen rauhassa. Mutta se on ihan totta, että jos menestyksestä haaveillaan, jossain vaiheessa pitää niitä voittoja alkaa napsua. Mutta pidän todennäköisempänä sitä, että jos joukkue saa liidon päälle lopputalvesta ennemmin kuin alkusyksystä, palaset loksahtelee pleijareissa helpommin kohdalleen, kun itseluottamus on tapissa.

Joo näinhän se on, että niihin ihan hyviinkin runkosarjasijoituksiin on sisältynyt välillä kunnon matalaliitoa ehkä selvästikin alle 1,5ka:lla, ja sitten taas hyvinkin vahvoja yli 2,0ka jaksoja, jolloin toiminut kaikki, ainakin pistemielessä. IFK ei ole käytännössä ikinä tasainen juna kauden ajan (varsinkaan näillä saikkumäärillä, ja muulla sekoilulla), että seilattais suunnilleen alusta loppuun vaikkapa 1,9ka:lla. Noh, ei nyt mikään muukaan jengi ihan idioottivarma ole sentään, vaan vaihtelua on kun ihmiset suorittaa.

Paremmin IFK keväisinkin kyllä pärjäis, kun nousis runkosarjan sijoitukset järjestäen. Olemalla runkosarjan 1-2 paljon useammin kun nykyään, niin saisi useammin 1/8 poff vastustajan sääleistä, kuten kaikki tietää. 1/4 onkin sitten aina kotietu valmiina.

Mutta pointti oli siis enemmän tosiaan se, että kitkuttelulla ja laihalla pistekeskiarvolla yksittäisille runkkaripeleille kasautuu vähän turhan kova paine. Ei sen niin tarvitsis olla, vaikka jopa pelistä saakin samat pisteet.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähdimme kauteen vahvasti JOS- hengellä. Nyt aika ensimmäiseen JOS-analyysiin
Menestymme, jos:

1) Maalivahdit kehittyvät huipulle: toteutunut osittain
2)Lyytinen pelaa tykkikauden (jos odottaa toteutumistaan)
3)Dyk alkaa saamaan sisään (jos odottaa toteutumistaan)
4)Hirvonen nousee liigan kärkipelaajiin (jos odottaa toteutumistaan)
5)Halttunen breikkaa (jos odottaa toteutumistaan)
6)Nuoria breikkaa (toteutunut osin Salin)
7) Valmennus näyttää kyntensä (jos odottaa toteutumistaan)
8)Saadaan pari huippuvahvistusta lähtijöiden tilalle (jos odottaa toteutumistaan)

tähän sitten lisänä Nättisen alkukausi -> emme ole menestyvä joukkue

Mutta edelleen tuossa on menestyksen JOSit odottamassa toteutumistaan.

edit: jos Lädä pysyy ehjänä. Jos toteutunut upeasti.
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Saadaanko joku nelosparin hidas ja kankea Luodin tilalle?

Jatkosopimus oli virhe. Ei lähtenyt homma täällä vaadittavalla tasolla toimimaan kuin ajoittain. Tsemit Lyytiselle jatkoon. Vahvat fibat siitä että maisemanvaihto auttaa Lyytisen uraa tuntuvasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös