HIFK kaudella 2022–2023

  • 687 185
  • 3 969

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
...
Pääkaupunkiseutu ei ole kaikkein paras syntysija ammattikiekkoilijalle. Tosiasia on, että väkilukuun suhteutettuna heitä syntyy täällä paljon vähemmän kuin maakunnissa. Osa ammattikiekkoilijoista käy ulkomaanrundinsa, ja palaa sitten kasvattajaseuraansa, joka yleisimmin on joku muu kuin IFK. Täällä uransa hyviä vuosia pelaavia on todella vähän. Muuli ja Teme. Ja he eivät ole joukkueen terävintä kärkeä. Pääkaupunkiseudun hintataso vaikuttaa taatusti, eikä kaikki näistä ruuhkistakaan nauti, vaikka maltillisia ovatkin. Junioreista monet menee pöndelle läpilyöntiseuraansa täällä tien ollessa tukossa ostopelaajista.
Tämä seurauskollisuus on taas niin monisyinen asia, ettei siihen mitään yksinkertaista ratkaisua ole. Mutta väitän jääkiekkojoukkueen hyötyvän siitä, että siellä on pidempään seurassa pelanneita. Miksi se ei toteudu IFK:ssa, voi kun tietäis....

Tässä ollaan musta ytimessä. Jokin näppituntuma on, että yleisesti mestaruuden tai finaaleissa pelanneet jengit sisältävät aika paljon omia kasvatteja tai "Omia" pelaajia, kuten Kuusela Tapparassa, nimenomaan tärkeissä pelaavissa rooleissa. Tottakai poikkeuksiakin on, mutta suuressa kuvassa joukkueen runko on muodostunut sen oman seuransa sydämen omaavista jätkistä.

Ja IFKssa tämä junioripolku on nyt epäonnistuttu usean UJn aikana. Maailmalla ei vain ole tarpeeksi omia IFK- kasvatteja, jotka olisi kiitollisia IFKlle breikkauksestaan ja haluasivat vimmaisesti palata kotiin ja näin voisivat palata johtamaan joukkoja edestä.

Tapparalla tämä toimii. Ensin Levchi sai kasvaa Kuuselan varjossa johtavaksi pelaajaksi, nyt Merelän vuoro Levchin varjossa. Luoto ja Rauhala ovat parhaassa peli-iässä ja pelaavat Tappara-sydämmellä.

IFKn perisyntien ongelmien korjaus on kyllä vuosien homma ja se vaatii juurikin sitä, että joka vuosi saisi sisäänajettua 1-3 omaa jätkää pelaavaan kokoonpanoon. Tällä kaudella ei saatu oikeastaan yhtään, kun Halosen sisäänajo tapahtui edelliskaudella ja Hirvonen oli ostopelaaja. Sitten, kun Karjalainen vihdoin pääsi sille tasolle, että fanitkin halusivat miehen pitää, niin kaveri oli kerinnyt karkaamaan Kerhoon. Ilmeisesti isomman peliajan perässä.

Monta IFK-sydämen omaavaa junnua on onnistuttu ajamaan sisään viimeisen viiden vuoden aikana? Vakiokokoonpanoon, niin että heistä olisi iso hyöty ja voisi olettaa, että 100% varmuudella pelaavat IFKssa, jos ei vain tule ihan järjettömän kovaa diiliä muualta. Jääskä? Ja jossain määrin Halonen?

Kyllä tämä ostojoukkuepolitiikka on hasardia ja lyhytnäköistä. Eli ehkä tämän kauden takaa-ajo asema budjetissa suhteessa Tapparaan tekee hyvää ja on herättävä asia IFKn johdolle. Ja onhan Salmelainen yrittänyt tuota korjata, mutta vielä ei ole mennyt maaliin.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Montreal Canadiens on voittanut eniten Stanley Cup pyttyjä, oliko joku 25. Viimeisestä on sieläkin aikaa, oliko -90 luvun alussa? Onko seura menestynyt vai rupusakki? Oleellista on, että fyrkalla ei saa voittajajengiä aikaiseksi. Ei meillä eikä muualla. Joukkue koostuu pienistä palasista, joille jokaiselle on löydettävä oma ruutunsa, ja pumpattava renkaat sen ruudun täydelliseen täyttämiseen. Itse näen niin, että IFK:ssa ei ole osattu rekrytoida täydellistä joukkuetta, vaan on satsattu parhaimpiin saatavilla oleviin pelaajiin. Sitten tulee Lukot ja HPK:t ja vie potin. Tai Tappara. Tai Kärpät. Eli kilpailua ei voi jättää huomioitta arvioitaessa seuran onnistumista. Pienempikin seura voi viedä mestaruuden, kun kaikki natsaa 100% Paljonko silloin on jäänyt isojen seurojen suorittaminen vajaaksi, sitä on vaikea arvioida. Tai suoranaisia syitä. Tähän toivoisin jääkiekkojournalismin pureutuvan paljon syvällisemmin, ja avaajan katsojille sitäkin puolta, kuinka tappio on analysoitu.

Itse näen niin, että maalivahtien kehitys on viimevuosina ollut pelaajista ylivoimaisinta. Perustelen tätä sillä, montako laukausta 5 vs 5 pelissä tarvitaan yhtä maalia kohti ennen ja nyt. Tai nollapelien lukumäärällä. Ja kehitys on ollut nimenomaan valmennuksen ansiota, koska torjuntatyö perustuu paljon kehon hallintaan, jota kehittää valmentajat.

Pääkaupunkiseutu ei ole kaikkein paras syntysija ammattikiekkoilijalle. Tosiasia on, että väkilukuun suhteutettuna heitä syntyy täällä paljon vähemmän kuin maakunnissa. Osa ammattikiekkoilijoista käy ulkomaanrundinsa, ja palaa sitten kasvattajaseuraansa, joka yleisimmin on joku muu kuin IFK. Täällä uransa hyviä vuosia pelaavia on todella vähän. Muuli ja Teme. Ja he eivät ole joukkueen terävintä kärkeä. Pääkaupunkiseudun hintataso vaikuttaa taatusti, eikä kaikki näistä ruuhkistakaan nauti, vaikka maltillisia ovatkin. Junioreista monet menee pöndelle läpilyöntiseuraansa täällä tien ollessa tukossa ostopelaajista.
Tämä seurauskollisuus on taas niin monisyinen asia, ettei siihen mitään yksinkertaista ratkaisua ole. Mutta väitän jääkiekkojoukkueen hyötyvän siitä, että siellä on pidempään seurassa pelanneita. Miksi se ei toteudu IFK:ssa, voi kun tietäis....
Näitä voi ja saa räknätä ihan miten tykkää -ja ei, en ota mitään pois vastauksiltasi- mutta tosiasia on se, että IFK:n menestys on ollut kohtuu heikolla tolalla, eikä se oikein puhumalla muuksi muutu. Syitä on varmaankin monia, mutta tässäkin pitkällä otannalla tulee kyllä esiin erot tekemisen laadussa, ja sattuman osuus pienenee.

Eli suomeksi sanottuna, IFK:n tekeminen seurana ei vasta tuotteseen käytettyä hintaa -oli se sitten seuran tai fanin käyttämää rahaa- eikä se myöskään ole ollut tuloksekasta vs eräätkin pahimmat kilpailijansa.
Syitä tähän ei joko ole osattu/kyetty analysoimaan, tai sitten vaan kallo on niin kova, ettei se vaan mene sinne jakeluun.

Sattuman taakse meneminen nyt on ihan silkkaa peetä näin pitkällä otannalla.

Maalivahtien kehitys kansallisella tasolla on eittämättä ollut huikeutta jo hyvinkin pitkään, mutta IFK:sta en nyt heit kyllä saa irti että se olisi jotenkin ollut maan eliittiä, mutta tätä on tietenkin äärimmäisen hankalaa täältä käsin todentaa, joten siitäkin voidaan kinata maailman tappiin asti. Lisäksi siinäkin on ihan tilastollinen sekä empiirinen oanta, jotka vaikuttavat mielipiteeseen sen tasosta.
Silloin kun IFK tuntuu hyvinkin usein häviävän vertailun vastustajan maalivahtiin (mm pienemmällä laukaisumäärällä tulee enemmän maaleja omaan kuin vastustajan päähän), niin kyllä siinä voidaan toki tilastoakin käyttää, mutta näkeehän tuon ihan empiirisestikin että missä päässä peli paremmalta maalivahdin työskentelyn osalta paremmalta näyttää.

Vielä kerran totean, että en ihan halua tällä otannalla mennä vain paskan tsägän taakse.
Ei se Tapparakaan ihan vahingossa ole liiga-aikana ollut jopa yli 25%:sesti finaalijoukkue. Uskon siis, että IFK:ssa vain eletään vieläkin uskossa että vain se punainen paita riittää ja muuta ei tarvitse.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähteen on pakko olla Roope Rantakarin äiti :), En edes tiedä miten sääntökeskustelu edes liittyy ketjuun aiheeseen, joten lopetan osaltani tähän...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä ollaan ytimessä, että meiltä puuttuu taistelun DNA pelitavasta. Se, että joka ilta taistellaan IFKn eteen. Joukkueena. Ja että, että se on osa pelin rakenteessa. Pelkästään jo se olisi vieny meidät, koronasta ja Lyytisen puuttumisesta huolimatta, tällä kaudella runkosarjan kahden parhaan sakkiin. Niin monta "toi olisi pitänyt voittaa" peliä tuli taas tällä kaudella. Ne olisi hoitunut, niin ei tätäkään valitusvirttä olisi täällä vaan oltaisiin ainakin yksiä hopea-mitaleita rikkaampia.

Ja silloin tullaan siihen, että onko sitä IFK-sydäntä? Miten sitä saadaan? Miksi IFK on palkka-armeija? Fanien tähti-pelaaja vaatimusten takia?

Erinomainen kirjoitus, mutta tartun tähän. Tästä mä olen eri mieltä. Mä en ole nähnyt asennevammaista HIFK:ta vuosikausiin. Se, että me hävitään muutaman kerran kaudessa nönnönnöö-jengeille, ei aina kerro siitä, että HIFK olisi ollut varsinaisesti asennevammainen tai jotenkin huonosti valmistautunut. Jokaista peliä pitäisi aina katsoa yksilönä ja asettaa se juuri sen hetkiseen kontekstiin. Jos kohdataan SaiPa tiistaina himassa ja on kolmen pelin viikko, joista seuraava vastus on vaikka Kärpät, niin kyllä mä pystyn ymmärtämään, että kaikkea ei saada henkisesti ja ehkä fyysisestikään likoon just silloin tiistaina. Fani mussa ei tietenkään voi sellaista suoraan ”hyväksyä”, mutta ihminen sisälläni kykenee sen käsittämään. Kaikkein suurimmaksi yksittäiseksi tekijäksi mä valitsisin kuitenkin tehottomuuden. Paljonko johtuu siitä, ettei muka pelaa täysillä ja paljonko siitä, että "näissä peleissä olisi pakko onnistua"? En osaa sanoa. Mutta itse päädyn sille kannalle, että tehottomuus johtuu nimenomaan psykologisista tekijöistä. Jos sen ratkaiseminen olisi jokaisen pelaajan kohdalla helppoa, se olisi ratkaistu jo. Ja kyllä moni varmasti tietää, että pitää vain mennä ja pelata rennosti, mutta kun ihmisen aivot eivät toimi niin. Ja onhan siinä toki vastustajallakin aina roolinsa. Marginaalit ovat oikeasti pienet, vaikka emme sitä mielellämme myönnäkään. Se vain on nähty niin monta kertaa, että ylikylän jätkätkin ovat möttösiä ja löppösiä vastaan ihan tavallisia kuolevaisia, vaikka absoluuttinen taitotaso olisikin ihan eri tasolla.

Mun oma ratkaisuni tähän olisi se, että näissä henkisesti vaikeimmissa ja ”vähemmän sytyttävissä” alkuviikon peleissä pitäisi hyödyntää sitä meidän laajaa kokoonpanoa ja ottaa vaikka junnuista yksi kokonainen ketju mukaan ja laittaa "ykköskenttä" katsomoon. Antaa ihan oikeasti enemmän vastuuta niille, jotka muuten pelaavat vähemmän. Näin saadaan myös sitä ihan oikeaa kilpailua pelipaikoista ja nähdään paremmin, miten pelaajat ovat oikeasti kehittyneet ja Miten valmiita ovat kantamaan vastuuta muutenkin kuin yksittäisissä hajavaihdoissa. Valmennuksellahan olisi oikeasti maailman helpoin tehtävä pumpata näiden pelaajien renkaat täyteen ja sanoa, että menkää ja iloitkaa. Taustalla on sitten kolme muuta ketjua, joiden "tehtävänä" on kantaa se suurin vastuu tuloksesta. Miksi näin ei ole toimittu? Mitä tässä voisi hävitä? Koko ottelun? Ottelun, joka voidaan hävitä muutenkin. Voitettavaa olisi sen sijaan paljonkin, sekä joukkueena että yksilöinä.

HIFK on sekä vaikea että helppo paikka pelata. Vaikea silloin, jos onnistumisia ei tule. Nordiksen tunnelmasta pystyy aistimaan katsojien fiilikset yksittäistä pelaajaa kohtaan hyvinkin nopeasti, jos onnistumisia ei ole tullut. En syytä ketään, totean vain, että tuska on yhteinen ja sen kyllä huomaa ja aistii. Mutta silloin, kun pelaaja on liekeissä, katsomo antaa positiivista energiaa järjettömän paljon ja pyörä lähtee helpommin pyörimään oikeaan suuntaan.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monta IFK-sydämen omaavaa junnua on onnistuttu ajamaan sisään viimeisen viiden vuoden aikana? Vakiokokoonpanoon, niin että heistä olisi iso hyöty ja voisi olettaa, että 100% varmuudella pelaavat IFKssa, jos ei vain tule ihan järjettömän kovaa diiliä muualta. Jääskä? Ja jossain määrin Halonen?

Heiskanen ja Lundell ainakin tulevat heti mieleen aivan tähtiosaston kavereina. Tällä hetkellä junioreissa niin kovaa laatua, että lisää tulee.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Erinomainen kirjoitus, mutta tartun tähän. Tästä mä olen eri mieltä. Mä en ole nähnyt asennevammaista HIFK:ta vuosikausiin. Se, että me hävitään muutaman kerran kaudessa nönnönnöö-jengeille, ei aina kerro siitä, että HIFK olisi ollut varsinaisesti asennevammainen tai jotenkin huonosti valmistautunut. Jokaista peliä pitäisi aina katsoa yksilönä ja asettaa se juuri sen hetkiseen kontekstiin. Jos kohdataan SaiPa tiistaina himassa ja on kolmen pelin viikko, joista seuraava vastus on vaikka Kärpät, niin kyllä mä pystyn ymmärtämään, että kaikkea ei saada henkisesti ja ehkä fyysisestikään likoon just silloin tiistaina. Fani mussa ei tietenkään voi sellaista suoraan ”hyväksyä”, mutta ihminen sisälläni kykenee sen käsittämään. Kaikkein suurimmaksi yksittäiseksi tekijäksi mä valitsisin kuitenkin tehottomuuden. Paljonko johtuu siitä, ettei muka pelaa täysillä ja paljonko siitä, että "näissä peleissä olisi pakko onnistua"? En osaa sanoa. Mutta itse päädyn sille kannalle, että tehottomuus johtuu nimenomaan psykologisista tekijöistä. Jos sen ratkaiseminen olisi jokaisen pelaajan kohdalla helppoa, se olisi ratkaistu jo. Ja kyllä moni varmasti tietää, että pitää vain mennä ja pelata rennosti, mutta kun ihmisen aivot eivät toimi niin. Ja onhan siinä toki vastustajallakin aina roolinsa. Marginaalit ovat oikeasti pienet, vaikka emme sitä mielellämme myönnäkään. Se vain on nähty niin monta kertaa, että ylikylän jätkätkin ovat möttösiä ja löppösiä vastaan ihan tavallisia kuolevaisia, vaikka absoluuttinen taitotaso olisikin ihan eri tasolla.

Mun oma ratkaisuni tähän olisi se, että näissä henkisesti vaikeimmissa ja ”vähemmän sytyttävissä” alkuviikon peleissä pitäisi hyödyntää sitä meidän laajaa kokoonpanoa ja ottaa vaikka junnuista yksi kokonainen ketju mukaan ja laittaa "ykköskenttä" katsomoon. Antaa ihan oikeasti enemmän vastuuta niille, jotka muuten pelaavat vähemmän. Näin saadaan myös sitä ihan oikeaa kilpailua pelipaikoista ja nähdään paremmin, miten pelaajat ovat oikeasti kehittyneet ja Miten valmiita ovat kantamaan vastuuta muutenkin kuin yksittäisissä hajavaihdoissa. Valmennuksellahan olisi oikeasti maailman helpoin tehtävä pumpata näiden pelaajien renkaat täyteen ja sanoa, että menkää ja iloitkaa. Taustalla on sitten kolme muuta ketjua, joiden "tehtävänä" on kantaa se suurin vastuu tuloksesta. Miksi näin ei ole toimittu? Mitä tässä voisi hävitä? Koko ottelun? Ottelun, joka voidaan hävitä muutenkin. Voitettavaa olisi sen sijaan paljonkin, sekä joukkueena että yksilöinä.

HIFK on sekä vaikea että helppo paikka pelata. Vaikea silloin, jos onnistumisia ei tule. Nordiksen tunnelmasta pystyy aistimaan katsojien fiilikset yksittäistä pelaajaa kohtaan hyvinkin nopeasti, jos onnistumisia ei ole tullut. En syytä ketään, totean vain, että tuska on yhteinen ja sen kyllä huomaa ja aistii. Mutta silloin, kun pelaaja on liekeissä, katsomo antaa positiivista energiaa järjettömän paljon ja pyörä lähtee helpommin pyörimään oikeaan suuntaan.
Ainoa asia, josta vähän eri mieltä on tappion hyväksyminen tiistai-iltana, sillä jos halutaan pärjätä poffseissa, on myös tiistai-iltana syytä olla skarppina.
Mutta ehdoton yes, sille että jos valmennus huomaa ettei ykköselle maistu, niin ei pakosta vaan toisia kehään. Ykkönen saa niin harvoin nauttia poppareista!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Heiskanen ja Lundell ainakin tulevat heti mieleen aivan tähtiosaston kavereina. Tällä hetkellä junioreissa niin kovaa laatua, että lisää tulee.

Sori, tarkoitin siis sellaisia, joista tulisi meille liigakokoonpanoon niitä ukkoja, kuten Levchi tai Merelä. Lundell ja Heiskanen toki hienoja onnistumisia, mutta tuon tason kaverit lähtevät sitten aika pian varauksen jälkeen.

Niitäkin tarvittaisiin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Erinomainen kirjoitus, mutta tartun tähän. Tästä mä olen eri mieltä. Mä en ole nähnyt asennevammaista HIFK:ta vuosikausiin....

Erinomainen kirjoitus myös sieltä! Ja kyllä Nordiksen yleisön vaatimustaso on aika poikkeuksellinen. Ihan pelaajien suustakin sanottuna.

Mutta ehkei kyse ole asennevammaisuudesta vaikka niitäkin pelejä tällä kaudella nähtiin ja vielä ihan runkosarjan lopussa, kun taisteltiin kotiedusta. Väitän, että hävittiin 3-4 peliä tällä kaudella ihan puhtaasti asenteeseen. Ehkä enemmänkin. En väitä, että koko jengi olisi ollut asennevammaisia, mutta iso osa. Puuttui se koko jengin sitoutuminen.

Sitten tuo tehottomuus on kyllä yksi. Me ei tehdä ja kaveri tekee. Liian tuttu tarina. Psyykkeen hallinta ja rentous on IFKssa aika harvoin läsnä. Sitä en osaa sanoa miten sen korjaisi.

Ja siitäkin samaa mieltä, että jotain alakastin jengiä vastaan pitäisi aina laittaa yksi junnukenttä piristämään peliä. Se sytyttää yleisön ja se sytyttää veteraanit, kun junnut pelaa, kuten ne pelasi silloin Hämeenlinnassa Piken aikana, kun meiltä puuttui joku 14 avauskokoonpanon miestä. Siinä pelissä missä Teräväinen iski ensimmäisen liigamaalinsa.

Edit: Selvennys
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa asia, josta vähän eri mieltä on tappion hyväksyminen tiistai-iltana, sillä jos halutaan pärjätä poffseissa, on myös tiistai-iltana syytä olla skarppina.
Mutta ehdoton yes, sille että jos valmennus huomaa ettei ykköselle maistu, niin ei pakosta vaan toisia kehään. Ykkönen saa niin harvoin nauttia poppareista!

En mä kyllä missään kirjoittanut, että hyväksyn tiistai-iltojen tappiot. Kirjoitin, että pystyn ymmärtämään, että mainitsemani esimerkin mukaisessa tilanteessa, se tietty vastustaja ei välttämättä sytytä riittävän paljon. En myöskään väittänyt, etteikö ykköselle maistuisi. Tarkoitin sitä, että valmennuksen kannattaisi käyttää psykologista pelisilmää ja heittää ennakkoon heikompia tai vähemmän sytyttäviä vastustajia vastaan kehiin niitä, jotka saavat normaalisti vähemmän tai eivät lainkaan peliaikaa. Samalla kärkinimet voivat säästää energiaa päävastustajia vastaan. Ja kärvistellä katsomossa. Se katsomossa oleva ketju pelaisi sitten tietysti enemmän siinä kärkiottelussa. Ketju voi tietysti olla mikä tahansa paljon pelaava ketju, ei sen tarvitse juuri ykkösketju olla. Valmennuksen pitäisi kuitenkin huomioida koko viikon pelisuunnitelmat jo ennakkoon ja käydä asiat avoimesti läpi myös pelaajien kanssa. Mutta sen suurempia ketjusekoitteluja en lähtisi tekemään kaikkiin ketjuihin, koska niistä nyt ei yleensä tule lasta eikä paskaa.

Mutta en usko, että kärkinimien osalta tällaista taktiikkaa tullaan kokeilemaan. Mutta ehkä joskus kannattaisi.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sori, tarkoitin siis sellaisia, joista tulisi meille liigakokoonpanoon niitä ukkoja, kuten Levchi tai Merelä. Lundell ja Heiskanen toki hienoja onnistumisia, mutta tuon tason kaverit lähtevät sitten aika pian varauksen jälkeen.

Niitäkin tarvittaisiin.

Se menee jo vähän hankalaksi. Pitäisi saada hyviä pelimiehiä junnuista, mutta ei silti kovin hyviä, jotta jäävät liigaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Se menee jo vähän hankalaksi. Pitäisi saada hyviä pelimiehiä junnuista, mutta ei silti kovin hyviä, jotta jäävät liigaan.

Niin ja juuri tässä Tappara on onnistunut eli mainitut esimerkit, kuten Levchi, Merelä, Rauhala jne.

Eikä tarvitse jäädä liigaan vaan, että hyöty seuralle olisi enemmän kuin vuosi varauksen jälkeen. Winberg olisi voinut olla uusi sellainen, mutta pelaa nyt Jyväskylässä. Näitä pitäisi saada ajettua vuositasolla sisään se 1-3 ja osa lähtee ja osa jää ja osa palaa Ruotsin/Sveitsin vuosien jälkeen kotiin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta ehkei kyse ole asennevammaisuudesta vaikka niitäkin pelejä tällä kaudella nähtiin ja vielä ihan runkosarjan lopussa, kun taisteltiin kotiedusta. Väitän, että hävittiin 3-4 peliä tällä kaudella ihan puhtaasti asenteeseen. Ehkä enemmänkin. En väitä, että koko jengi olisi ollut asennevammaisia, mutta iso osa. Puuttui se koko jengin sitoutuminen.

Etkö pidä mahdollisena sitä, että kun jalat ei toimi, ei toimi pääkään? Runkosarjan lopussahan HIFK kärsi edelleen koronan jälkiseurauksista ja vaikka kokoonpano olikin täysi, pakka oli jotenkin sekaisin, kun rutiini puuttui. En mä kyllä edelleenkään näe, että kyse olisi ollut asennevammaisuudesta, vaan ennemminkin tuskaisuudesta, kun homma ei toiminut. Oli jopa vaarana, että pahimmassa skenaariossa jäädään pleijareista kokonaan ulos. Ja pakottamallahan ei yleensä synny mitään hyvää. Eikä syntynyt nytkään. Väkisin puskemiselta se peli näytti ja väitän, että iso osa johtui ihan siitä, että kaikki jätkät eivät olleet edelleenkään 100% tikissä. Ja kun marginaalit on pienet ja yksi vastustaja pelaa enää kunniasta ja vieläpä meitä vastaan (ja osa joukkueen pelaajista ehkä koko uransa jatkosta) ja toinen runkosarjan voitosta, ei ole suurikaan ihme, että koronan kanssa pitkän pätkän paininut joukkue, (jolla on aika paljonkin muutakin hävittävää kuin yksi peli), ei pelaa rennosti.

Sitoutumisessa mä en nähnyt ongelmaa missään vaiheessa kautta, mutta muita ongelmia kylläkin. Sitoutumisesta kertoo sekin, että moni viime kauden pelaajista jatkaa tulevallakin kaudella. Ne, jotka eivät jatka, siirtyivät jostain ihan perustellusta syystä muualle.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Etkö pidä mahdollisena sitä, että kun jalat ei toimi, ei toimi pääkään? Runkosarjan lopussahan HIFK kärsi edelleen koronan jälkiseurauksista ja vaikka kokoonpano olikin täysi, pakka oli jotenkin sekaisin, kun rutiini puuttui. En mä kyllä edelleenkään näe, että kyse olisi ollut asennevammaisuudesta, vaan ennemminkin tuskaisuudesta, kun homma ei toiminut. Oli jopa vaarana, että pahimmassa skenaariossa jäädään pleijareista kokonaan ulos. Ja pakottamallahan ei yleensä synny mitään hyvää. Eikä syntynyt nytkään. Väkisin puskemiselta se peli näytti ja väitän, että iso osa johtui ihan siitä, että kaikki jätkät eivät olleet edelleenkään 100% tikissä. Ja kun marginaalit on pienet ja yksi vastustaja pelaa enää kunniasta ja vieläpä meitä vastaan (ja osa joukkueen pelaajista ehkä koko uransa jatkosta) ja toinen runkosarjan voitosta, ei ole suurikaan ihme, että koronan kanssa pitkän pätkän paininut joukkue, (jolla on aika paljonkin muutakin hävittävää kuin yksi peli), ei pelaa rennosti.

Sitoutumisessa mä en nähnyt ongelmaa missään vaiheessa kautta, mutta muita ongelmia kylläkin. Sitoutumisesta kertoo sekin, että moni viime kauden pelaajista jatkaa tulevallakin kaudella. Ne, jotka eivät jatka, siirtyivät jostain ihan perustellusta syystä muualle.

Nojaan tottakai vain omaan tulkintaani, mutta ero päivän välillä, kun IFK saa latauksen päälle ja ei saa latausta, on valtava. Pitkin kautta. Toi loppukausi oli henkisesti pakotettua ja raskasta vaikka sinnekin mahtui se ulospuhallus peli (JYP vieraissa?), jonka jälkeen Peltonenkin oli jo pressissä vittuuntunut. Mutta yksittäisiä ohipelejä tulee kaikille.

Mutta, koska olemme IFK ja koska vastustajat yleensä syttyvät meitä vastaan, niin meille ei voi sallia samalla tavalla ohipelejä kuin muille joukkueille, jossa ei olla latauduttu.

Se on aina yhtenäinen syy vuosikymmenissä, jonka näen, että näillä resursseilla ja eri UJlla ei olla voitettu kuin yksi runkosarja.

Mikä muu se voisi olla? Huono happi hallissa? On ollut parhaita materiaaleja, voittavia valmentajia ja NHL-tason Urheilujohtaja.

Olen n. 40 vuotta seurannut tätä seuraa ja mun analyysi on ytimessään seuraava:

Sen jälkeen, kun IFKsta katosi se taisteleva ja periksiantamaton IFK, jonka takia Nordikselle oli hirveää tulla, on Nordiksella pelattu niin monta virkamieskiekkopeliä, että sillä rahalla, jonka olen niistä maksanut, olisin lentänyt maailman ympäri. Ja kun IFK pelaa virkamieskiekkoa ja vastustajan Möttöset tulee sata lasissa, niin me hävitään.

Ja siksi me ei ikinä voiteta runkosarjaa uudestaan ennen kuin tuo korjataan.

Ja siinä olen kyllä samaa mieltä, että siihen liittyen tää tähtipelaajahaalinta ei ole ainakaan tie tuohon IFKhon. Fanit kaipaa nimiä ja huutelee kaljakellunnassa kaikenlaista, mutta nyt oikeasti toivon, että Peltonen on rakentamassa jotain uutta ja sitoutunutta.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta, koska olemme IFK ja koska vastustajat yleensä syttyvät meitä vastaan, niin meille ei voi sallia samalla tavalla ohipelejä kuin muille joukkueille, jossa ei olla latauduttu.
//
Sen jälkeen, kun IFKsta katosi se taisteleva ja periksiantamaton IFK, jonka takia Nordikselle oli hirveää tulla, on Nordiksella pelattu niin monta virkamieskiekkopeliä, että sillä rahalla, jonka olen niistä maksanut, olisin lentänyt maailman ympäri.

Meinaatko, ettei esimerkiksi Tapparaa tai Kärppiä vastaan jengi latautusi? Kaudesta ja vuosikymmenestä toiseen? Tai TPS:ää, tai Jokereita aikanaan?

Tää on mun mielestä tekosyiden aatelia. Sen sijaan jälkimmäinen osa on just näin. Fyrkat pois, on asenne kentällä. Kuin pahimman aikakauden Jokereissa ikään. Enkä sellaista olisi ikinä kuvitellut meille tulevan. Asennepelaajia on toki, mutta ne ovat yleensä myös taidoiltaan sitä osastoa, jolla ei voiteta. Hybrideitä ei ole ollut sitten "vanhojen aikojen", ja se kyllä näkyy. Toisaalta on niinkin, että se virkamiespeli HIFK:sa näyttäytyy vaan erilaisena, kun näille taitopelaajille asetetaan täällä sitä tahtopelaamisen vaadetta, mm. viime kaudella, ja se näkyy: tulosta ei tule maalien merkeissä, kun pitää olla rouhimassa maalin takana. Näin jo Summasen/Calounin ajoista asti.

Valitettavasti olen itse alkanut käydä säännöllisesti matseissa 90-luvun puolivälin aikoihin, eli paskat ajat ovat tulleet liiankin tutuiksi. Ja nyt alkaa riittää. Ei suoraan sanottuna kiinnosta enää todellakaan, keitä pelaajia nyt on taas saatu surffailemaan ens kaudeksi. Nää muutaman viime kauden flopisuoritukset ovat olleet aika raskaita - tuntuis olevan hyvä jengi kasassa ja kovaa pelajaa jengi täynnä, mutta sitä samaa paskaa se on vaan. Yleensä tiedän jo ennen kautta, että menestystä ei tule, mutta tässä viime kausilla en ole enää ollut varma - yhtäläisin lopputuloksin kuitenkin: menestystä ei tullut.

Rutiini vetää tänne näköjään silloin tällöin vielä, mutta poistun liki poikkeuksetta todella kyllästyneenä yleensä avaamatta yhtään ketjua. Mut näkee futismatseissa nyt, sillä siellä hävitään sentään siksi, että niin kuuluikin käydä, ja jokainen voitto on hieno.

Enkähän kuitenkin taas matseissa käy, kun uusi sukupolvi kääntyi meillä "HIFK-uskoon". Toki sanoi, vilkaistuaan jotain leijonien MM-matsia pari minuuttia, että pelaavat kuin HIFK - kiekko on hallussa, mutta mitään ei tapahdu ja peli on tuskaisaa. Kuvaavaa uuden ajankausikortin omaavalta HIFK-teiniltä.

Joten: jos se Kiiskinen tai mikä lie tulee, niin iloitkaa te. Minä tiedän: paskasti pelaa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Meinaatko, ettei esimerkiksi Tapparaa tai Kärppiä vastaan jengi latautusi? Kaudesta ja vuosikymmenestä toiseen? Tai TPS:ää, tai Jokereita aikanaan?

Tää on mun mielestä tekosyiden aatelia.

Ikävää, että into on hiipunut. Sama fiilis mullakin, mutta aika isosti ton koronan takia. Viime kautena Pike ja Lundell olis kyllä vienyt meidät finaaleihin ilman tota lepakkoliemikuumetta. Olis jotenkin helpompi ottaa tämän vuoden raskas vuosi vastaan. Viime kauden runkkarin 2. sijoitus ja pronssi on täysin unohtunut, kun tää kausi oli aika tuskaa.

Itse kommentista tartun vain tähän.

Koska en pelaa IFKssa, enkä ole töissä siellä, en oikein ymmärrä miten tää voi olla tekosyy?

Varsinkaan, kun minähän siis kritisoin mun jengiä tässä enkä yrittänyt puolustella niitä.

Väitän, että IFK sytyttää kyllä yleensä enemmän ja seura ei saa samalla tavalla vastustajien ohipelejä kuin Kärpät, TPS, Tappara tai Ilves. Nordikselle ja "isolle kirkolle" tullaan aina pelaamaan sitä kauden parasta.

Tämä on valistunut analyysini tän neljän vuosikymmenen itsensä kiduttamisen eli jääkiekon katsomisen aikana. En toki katso useampaa kymmentä peliä muilta vastustajilta per kausi, mutta sen verran mitä olen katsonut noiden mainitsemiesi joukkueiden kotipelejä, niin väittäisin olevani aika oikeassa.

Olen vielä aika useasti katsonut jonkun TPS-Saipa, Tappara-Kalpa tai Kärpät-HPK pelin pari viikkoa aiemmin nähdäkseni miten se meidän parin viikon päästä vieraileva vastustaja pelaa. Vaikka kyllähän näissäkin mainitsemissani peleissä monesti vierailijalla on hyvä peli ja kotijoukkueella huono, niin yleensä se on niin, että vierailija pelaa ihan ok, mutta se ei riitä.

Sitä ajattelee, että toi "ok" pelannut vierailijan peli on hyvä peli viedä duunikavereita Nordikselle katsomaan se helppo 5-2 voitto. Sitten se saatanan sama Saipa, Kalpa ja HPK on ihan eri joukkue kun ne saapuu Nordikselle. Me pelataan näennäistä taistelua ja 90% suoritus ja vastustaja pelaa niin hyvin, että sillä olis kaatunut Frölunda, mikäli Frölunda pelaisi myös 90% teholla.

Siitä se sanontakin tulee, että ne Möttöset näyttää Malkineilta meitä vastaan, jota useampi täälläkin käyttää.

Tää on tapahtunut kymmeniä kertoja ja en keksi oikeasti mitään muuta yhtä keskeisempää syytä miksi se runkosarja jää voittamatta., koska on vuosia kun materiaali on ollut kunnossa, valmennus on ollut kunnossa ja maalivahtipeli on ollut kunnossa ja silti ollaan maksimissaan runkkarin 3. hyvänä vuonna.

Runkosarjan voitto tai edes 2.sija kun oikeasti myös (yleensä) mahdollistaa sen helpomman playoff-polun.

Sitten, kun startataan sijalta 4. tai 6. se playofftaipale, niin välierissä on runkosarjan voittaja ja kolmosenakin aloitellaan välierät vierasedulla usein runkosarjan kakkosta vastaan.

Siksi IFKn pitää taistella tai yrittää joka pelissä infernaalisesti ja vaikka olisi taitopelaajia, niin olla se ajatus mukana.
 

444

Jäsen
Olisi kyllä kiva tehdä joku virallinen gallup fanien kesken, et kuinka moni maksaa lipun hinnan esim nähdäkseen hampaattoman kanukin.
Sellaisella gallupilla ei vain olisi tuon taivaallista merkitystä, koska kukaan ei ole valmis sitoutumaan tuossa kohtaa antamaansa vastaukseen. Leikitään ajatuksella, että esim. 1000 henkilöä vastaisi gallupiin, joista 100 ilmoittaisi maksavansa lipun hinnan, jos jengissä olisi hampaaton kanukki. Kuinka monta peliä nämä 100 ihmistä kävisivät katsomassa kauden aikana? Entä kuinka monta, kun ollaan perinteisesti rimpuilemassa säälipaikan ja puolivälieräpaikan välillä? Entä jos ollaan ykkösenä ja kaikki kentällä toimii? Entäs jos taivaalta tulee vanhoja ämmiä ja räpäskää marraskuisena tiistai-iltana? Entä maaliskuisena, aurinkoisena lauantaina? Entä jos sattuu flunssa ja armoton krapula samalle päivälle?

Gallupeista on toki hyötyä myös silloin, kun niitä käytetään oikein. Mutta jos toukokuussa (tai muulloin off-seasonilla) kysellään mielenkiintoa käydä peleissä, jos joukkueessa pelaa a) hampaaton kanukki, b) huikea nimekäs lättymestari tai c) pelaajan faija, niin pieleen meni. Kuten sanottu, yksikään vastaaja ei sitoudu mihinkään ja vastauksetkin riippuvat täysin vastaajan sen hetkisestä mielentilasta ja humalan tasosta.
 

RedIsMyColor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit
Hieman omia ajatuksia menneestä kaudesta ja tulevasta.

Lähdetään liikkeelle maalivahdeista.

Tällä hetkellä on sopimukset Halosella ja Taposella. Itse toivoisin että lähdetään tällä kaksikolla kauteen jos saatavilla ei ole esim. Olkinuoran tasoista maalivahtia. Keskiverto maalivahti Frans Tuohimaan kotiuttaminen olisi vain rahan polttamista. Hänellä on liigassa tasan yksi huippukausi takana ja siitäkin on aikaa viisi vuotta. Muut kaudet ollut se keskiverto maalivahti, mutta ei erinomainen. Moni täällä perustelee Tuohimaan hyvyyttä sillä, että on nytkin maajoukkueen kolmosvahti. Itse luulen, että on mukana vain ja ainoastaan siksi, että on hyvä jätkä ja tyytyväinen osaansa pelaamatta peliäkään. Ei riko joukkuehenkeä. Jos Jukka Jalonen pitäisi valita pelaava maalivahti koko kisoihin esim. Joni Ortion tai Tuohimaan väliltä, olisin aika varma että Ortio olisi maalissa. Ortio ei vain ole luonteeltaan mikään sivustakatsoja ja olisi tyytyväinen jukkatammena.

Puolustus.

Tämä osa-alue taitaa olla vielä pahasti auki, että onko vielä minkälaista ukkoa tulossa. Itse toivoisin seuraavanlaista pakistoa

Melart - "Lepistö/Honka"
"Auvitu" - Lyytinen/Kotkansalo
Motin - Salin (hyvä paikka olisi kehittyä varman pakin vieressä ja jos ei vielä riitä niin paikkaajia on rotaatiossa)
Lyytinen/Kotkansalo

Rotaatiossa Luhanka ja junnut. Ja toivottavasti kassaan jää rahaa yhteen hyvään pakkihankintaan jos molemmat eli Lyytinen ja Kotkansalo jatkaa korpivaellustaan eivätkä pääse vaadittavalle tasolle.
Lyytisen jatkosopparia en ymmärrä vieläkään jos palkka on vieläkin yli 100k. Joka kausi loukkaantuneena ja hyvän ja huonon päivän ero on valtava. Samalla rahalla pitäisi saada parempaa ja tästä iso miinus Tobias Salmelaiselle.

Hyökkäys.

Tämä osa-alue onkin mielenkiintoinen. On typeriä jatkosopimuksia ja sit puolestaan hyviä sopimuksia.

Nättinen - Koivistoinen - Jääskä
Kaskimäki/xxx - AB/"peliätekeväsentteri" - Pakarinen
Hirvonen - Paajanen - Palola
Tallberg - Väänänen - Dyk/Karvinen/Teissala/junnuille näyttöpaikkoja

Ykköskentässä Koivistoinen ja Jääskä pelasivat jo hyvin yhteen viime kaudella. Toki Nättinen taitaa olla Innalaan verrattuna enemmän maalintekijä profiililtaan, mutta olisi mielestäni kokeilemisen arvoinen tähän ketjuun.

Toiseen ketjuun olisi mukava nähdä junnuissa hyviä tehoja tehnyt Kaskimäki ja antaa kunnon näyttöpaikka. Ja jos ei riitä niin verorajalla saa jo hyvän pelaajan esim. ahl:stä. Tähän ketjuun tarvis hyvän peliä tekevän sentterin. Ja olen monen muun kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, että Broadhurst meinaa kadota kuvasta kun pelit kovenee joten Salmelaisen olisi hyvä löytää joku kova pelimies tuolle pelipaikalle. Ei oo helppo tehtävä, mutta siitähän Salmelaiselle maksetaan että löytää puuttuvat palaset. Pakarinen on nyt ihan päällikkö hankinta ja varmasti hoitaa ruutunsa enemmän kuin hyvin.

Kolmoskenttä toimi jo viime kaudella hyvin, joten miksi hyvää rikkomaan. Ja Hirvonen näytti jo niin hyviä kehitysaskelia viime kauden lopussa, että voisi myös sovitella myös kakkosen laitaan tai jopa keskelle. Paajanen on nyt luottoratsu ja tiedetään mitä saadaan. Palolan jatkoa myös ihmettelin monen muun kanssa. Liike oli jo huonohkoa viime kaudella, mutta annetaan nyt mahdollisuus ja onhan hän näyttänyt että osaa tehdä maaleja. Ylivoimalle pitää vain hänet laittaa laukojan paikalle eikä mihinkään maalin eteen niin saadaan hänestä paras irti.

Neloseen tarvitaan lisää peliä ymmärtäviä pelaajia, että saadaan Väänäsestä enemmän irti eikä hänen tarvitse yksin rakentaa peliä. Täällä monen hahmottelema Åsten - Väänänen - Karvinen on jo nähty ja se on täysin sysipaska. Melkein kaikissa tilastoissa viimeinen. Omissa pyöritään jatkuvasti. Tällä kentällä aloittaminen kotipeleissä (Wirtanen pelasi tässä myös) oli valmennusjohdolta täysin käsittämätöntä ja ei saatu heti sitä myllyä päälle hyökkäyspäähän vaan sen sijaan pyörittiin omissa. Tästä iso lampaanperse valmennukselle. Tallberg toiseen laitaan joka kumminkin osaa pelata kiekolla myös. Väänänen pärjää kyllä tässä roolissa ja osaa myös rakentaa peliä. Toiseen laitaan voi kokeilla monia eri vaihtoehtoja. Mutta pointtina tässä on se, että nelosenkin on nyky jääkiekossa pystyttävä tuloksentekoon. Katsokaa parin viime kauden mestareiden, eli Lukon ja Tapparan neloskenttiä. Nekin tekee maaleja. Ei sinne esim. Åsten olisi ikinä mahtunut pelaavaan kokoonpanoon vaikka häntä tällä palstalla kehutaan jatkuvasti ilman näyttöjä. En haluasi Åsteniä heittää bussin alle, mutta ei hän jääkiekkoilijana mahdu neljään ketjuun jos tavoitellaan mestaruutta. Hänellä on tasan yksi play-off sarja Kärppiä vastaan missä on tullut suonenveto (ei play-off kevät kuten täällä moni virheellisesti kirjoittaa. Teki 0+1 Tepsiä vastaan välierissä). Ja Dykin kahden vuoden jatkosopparia en ymmärrä. Varsinkaan kun saman pelaaja profiilin junnuja nyt näyttäisi olevan tulossa enemmänkin ja siksi Dyk vie näyttöpaikan junnuilta.

Jos halutaan voittaa mestaruus niin se vaatii kaikkien osa-alueiden olevan kunnossa. Maalivahtiosasto on tällä hetkellä vaikein. Luotetaanko nuoriin maalivahteihin vai hankitaanko "huipunveljes" sinne. Tuohimaakin voisi riittää jos puolustus on todella hyvä. Mutta ei Tuohimaa ole mikään käänteen tekevä vahti. Häviää vertailussa usealle maalivahdille kun katsotaan ennakkoon meidän kovimpia vastustajia. Tässä omat mietelmät toistaiseksi olevalla kokoonpanolla ja parilla toiveella. Mennyt kausi oli niin suuri pettymys, että toivottavasti
tämä negatiivisuus muuttuu vielä positiivisen puolelle. Sen tulevaisuus näyttää.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Onhan tuo paljon sattumastakin kiinni. Tappara epäonnistui Barkovin ja Laineen kanssa, mutta nyt on löytynyt sopiva resepti.
Tiedän kyllä viestisi pointin, mutta otan tästä sen verta kiinni, että Tappara nimenomaan onnistui myös näiden kanssa, sillä Barkovin aikakaudella oltiin finaaleissa ja Laineen kanssa voitettiin mestaruus. Samaan aikaan täällä on jo hukattu kaksi kerran sukupolvessa talenttia ja heidän potentiaalin maksimoiminen jengin menestymiseen Heiskasen ja Lundellin muodossa milloin paskaan valmentajaan ja milloin UTJn huonoon joukkueenrakentamiseen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tiedän kyllä viestisi pointin, mutta otan tästä sen verta kiinni, että Tappara nimenomaan onnistui myös näiden kanssa, sillä Barkovin aikakaudella oltiin finaaleissa ja Laineen kanssa voitettiin mestaruus. Samaan aikaan täällä on jo hukattu kaksi kerran sukupolvessa talenttia ja heidän potentiaalin maksimoiminen jengin menestymiseen Heiskasen ja Lundellin muodossa milloin paskaan valmentajaan ja milloin UTJn huonoon joukkueenrakentamiseen.

ja Barkov taisi kaiken lisäksi loukkaantua Tapparassa juuri ennen pleijareita ja siinä saattoi mennä mestaruus
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Onhan tuo paljon sattumastakin kiinni. Tappara epäonnistui Barkovin ja Laineen kanssa, mutta nyt on löytynyt sopiva resepti.

Jep. Varsinkin Laineen kohdalla.

Mutta jep siis tarkoitin, että me tarvitaan sekä "Halttusia" että "Jääskiä". Mutta ei me tästä olla varmaankaan eri mieltä.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Toi on varmaan aika lähellä totuutta, tosin Hirvosesta riippuu, tarvitaanko vielä sentteri. Mieluiten näkisin Hirvosen itse laidassa. Hirvonen on ensi kaudella satavarma top 6 hyökkääjä.

Mä en ainakaan tuota enempää pelaajia ottaisi kauden alkuun. Joukkue ja pelaajat ei voi kehittyä jos niille ei anneta mahdollisuutta. Ennemmin kengin sitten porukkaa ulos ja parempia tilalle, kuin lisää ukkoja.

Hirvosen avut tulevat mielestäni huomattavasti paremmin esille laidassa. Kyllä tuossa hyökkäyksessä on paljon nuorta lahjakkuutta ja potentiaalia, sekä kokemusta ja fyysistä raatajaa, mutta pelintekijöistä on taas puute, joten se AB olisi täysin keskeinen ja välttämätön hankinta.

Jos Palola, Koivistoinen, Paajanen, Dyk, Nättinen, Hirvonen, Jääskä ja Pakarinen ei riitä top top 9 rooleihin voittavassa joukkueessa, niin silloin siinä on ongelma, ei siinä että pelaajia pitää saada lisää.

Riittävät, mutta tuossa on vasta 8 pelaajaa siihen top9:ään, ja siitä puuttuu se AB.

Puolustus kaipaa toki 1-2 pelaajaa, jos Luhanka, Salin, Luoto ei riitä 6-7 pakeiksi, niin on ihme.

Kyllä puolustus selkeästi kaipaa 2 pelaajaa, 1 ei riitä. Se on Auvitu vasemmalle ja "Honka" oikealle, pelkällä toisella näistä ei pitkälle pötkitä.

Eipä se 2011 kolmos ja neloskenttien ukotkaan olleet mitään maajoukkuetasoa. He kehittyivät rooleihinsa ja olivat nälkäisiä. IFK:lla oli silloin liigan kovin ykköskenttä ja tasainen kova puolustus, sekä huippuveskari.

Olihan mestaruuskauden kolmosketjussa Teemu Ramstedtia, Max Wärniä, Jerry Ahtolaa ja kevätkaudella jopa Jeff Hamiltonia, joten kyllä se mitat täytti. Tulevalla kaudella tulee olemaan Paajasta, Dykiä, Tallbergia ja junnua.

Haiseeko välikaudelta taas ens kausi, hyökkääjät jees mutta maalivahdeista ei sitten opittu mitään vaikka sokea käkikin näki mitä pitää olla menestyäkseen mv peli. Jo se vie kiinnostusta koko ensikaudesta. Pakistossa myös paljon petrattavaa. Shaissea.

Jos hyökkäykseen ei saada sitä Broadhurstia ja puolustukseen kahta huippupakkia, on tämä selvästi välikausi. Mutta edelliskausien pakistoja tai maalivahteja kun tsiigaa niin yhtä lailla nekin olivat välikausia, vaikka hyökkäykset olivatkin timanttia.

Luulin, että sokeakin näki edelliskaudella ettei Tuohimaa-Halonen riitä, mutta niin vain hankittiin Tapparan loistavan pakiston takana ainoan onnistuneen kautensa pelannut Garteig ja sokeasti täälläkin luultiin sitä riittäväksi komboksi ja hyväksi ratkaisuksi.

Kaksi edellistä kautta IFK:n rosteri on ollut melkoista tähtiloistoa.

Niin, hyökkäyksen osalta. Puolustus on ollut lähes karmaisevan hidas ja kädetön ja mv-osasto keskinkertainen.

Mutta millainen joukkue ylipäätään pitäisi kasata? Edellinen mestaruusnippu -11 ei lokakuussa hurraahuutoja herättänyt.

Kyllä herätti, lähes ainoana koko 2000-luvulla. Viimeisen reilun 20 vuoden aikana vain 2010 ja 2015 olivat levollisia kesiä jolloin vallitsi luottamus tulevaan kauteen. Kesät 2011 ja jotkut kaudet suunnilleen 2003-2006 herättivät myös jonkun verran toiveita, mutta jättivät toivomisen varaa ja loput ovat olleet aika pitkälti kärsimystä.

Tärkeimmäksi syyksi pelaajan palkkaamiseksi näkisin hänen aidon sitoutumisensa IFK:lle pelaamiseen. Tämän arvioiminen on tietenkin haasteellista. Mutta 'kovimpien' nimien perässä juokseminenkaan ei tunnu mihinkään johtavan. Stadilaisen lätkän menestymättömyys johtuu jostain, mutta mistä löytyy se, jota ongelma riittävästi vituttaa, ja sen tutkii ja selvittää? Mihinkään sattumaan en usko, vaan järjestelmällisiin vääriin valintoihin. Jos ei tutkita, niin mutulla - olisiko vuoro möttösten ja huttusten?

Eiköhän Broadhurst ja etenkin Auvitu ole sitoutuneita IFK:lle pelaamiseen. Juuri siksi nämä tulisi palkata eikä kokeilla mitään ulkopuolisia uusia arpoja. Tällaisten ainaisten arpojen kokeileminen (ja hyväksi todettujen ulos savustaminen) sen sijaan että sitouttaa pelaajia vielä pidemmäksi aikaa, kuten Boyko, Caloun, Peltonen, Murray, Ja.Keränen, Wirtanen, Haataja, Högström, Elkins, Kaski jne, on juuri niitä järjestelmällisiä vääriä valintoja.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös