HIFK kaudella 2020–2021

  • 644 523
  • 3 248
J

Just-Ice-Hockey

Huomaatko ristiriitaa boldatuissa kohdissa?

Ja jottei nyt kokonaan luisuta OT:n puolelle, niin sanotaan sen verran, että ensi kauden jengiin tarvittaisiin hyökkäyksen osalta ennen kauden alkua mielestäni Paajasen korvaaja sekä yksi laituri. Väänänen aloittakoon nelosen keskellä, katsotaan sitten kauden edetessä, jos Mirolla ei riitä. Mutta uskon riittävän mainiosti.

En huomaa. Minä totesin viestisi turhaksi siinä missä sinä pyrit ohjaamaan keskustelua. Kaksi täysin eri asiaa, eikä ristiriitaa ole olemassa.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tallberg on uskomattoman epätasainen pelaaja nähdäkseni. Parhaimmillaan Tallberg on oikeasti lähellä jopa ns. top-6 tasoa, mutta huonoimmillaan miestä ei näy positiivisessa mielessä koko pelissä kertaakaan. Tallbergin peliäly ei ole kummoinen, tästä syystä mielestäni hän on epäsopiva palanen tulosyksikköön kun hänen vahvuutensa ovat suorat nopeat hyökkäykset ja niissäkin jonkun muun täytyy se hyökkäys rakentaa hänen toimiessa enemmänkin päättäjänä tai hyvän luistelunsa sekä ison kokonsa ansiosta ns. tilan luojana muille. Tallberg on todella vahva jässikkä, mutta ikävä kyllä voimahyökkääjän vikaakaan hänessä ei ole kuin ihan ajoittain, pystyy kyllä taklaamaan kovaa jos haluaa, mutta harvoin taklaa vaikka paikka olisi. Tuommoinen fyysinen pelaaminen ei tule mieheltä selkärangasta. Luistelu on kovin kulmikasta, siksi Tallberg ei ole kulmapelissä kovinkaan kaksinen voimatasostaan huolimatta.



Miten niin varmasti (boldaus oma)? Turusen kanssa oltiin tehty sopimus jo reilusti ennen vuodenvaihdetta kaudella 2018-19, ei Turunen ollut tuolloin vielä lyönyt tauluun mitään semmoista mitä oli sitten kauden jälkeen saanut aikaan. Paajanen toki luotettava sentteri ollut Liiga-tasolla jo pitkään, mutta silti vähän siellä ns. kakkoskorissa aina. Turusen kohdalla raha muutenkaan oli tuskin se syy miksi meille saapui, eiköhän Turusella ollut omaan kehitykseen luotto kova ja tiesi HIFK:n toimivan hyvänä steppinä isompiin liksoihin. Ensi kaudella Davosissa rahastaa ja sitten rapakon taakse olettaisin.

Oma veikkaus on, että Kousa ja Tuohimaa olivat menneellä kaudella kalliimpia kuin Turunen ja Paajanen. Toki jos sinulla on varmaa tietoa asiasta niin ok, mutta mututuntumalla en sanoisi, että varmasti olivat joukkueen kalleimmat pelaajat.

No sanotaan että olivat kalleimmasta päästä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@PPK on oikealla hajulla.

...Miten niin varmasti (boldaus oma)? Turusen kanssa oltiin tehty sopimus jo reilusti ennen vuodenvaihdetta kaudella 2018-19, ei Turunen ollut tuolloin vielä lyönyt tauluun mitään semmoista mitä oli sitten kauden jälkeen saanut aikaan. Paajanen toki luotettava sentteri ollut Liiga-tasolla jo pitkään, mutta silti vähän siellä ns. kakkoskorissa aina.

Eivät olleet kumpikaan halpoja. Turusesta oli vähän skabaa ja hinta kuulemma kasvoi. Mutta olen ymmärtänyt, että näissä huippupelaajien +1 soppareissa se optiovuosi on isompaa palkkaa. Se motivoi jäämään eikä lähtemään sen rahakkaimman sopimuksen perässä.

Uskoisin Turusen, Paajasen, Leskisen, Sallisen ja Dykin kaikkien kohdalla olevan näin. Jääskästä en osaa sanoa, kun on vielä niin "nuori".

Sitten taas näissä kokeneemmissa ketuissa, kuten J.Keränen se vika optiovuosi taitaa olla laskevalla palkalla.

Eli tuskin PPK:n arvio tuosta 400-500e säästöstä (ainakin sivukuluineen) on kovinkaan metsässä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vika lause onkin se olennaisin. Se että ostetaan vain ostamisen ilosta niitä huippujätkiä kaikki kentät täyteen ei tuo meille mestaruuksia vaan ensiksi pitää löytää se oma peli millä voitetaan pelejä, oikeastaan vasta sitten siihen lisätään ne yksilöt jotka viimestelevät tilanteet omalla taidollaan.

Ryhtiliikettä meidän omaan peliin, kotipeleihin, ja kummajaisiin kuten nämä että vastustajan ekalla tai tokalla vedolla tuli maali. Isoja korjauksia pitää tulla yleiseen tekemiseen.
Tosin kyllä se Kärpät on niitä ihan jo paperillakin otellut. Kysehän on siitä, että osaa ostaa oikeat pelaajat (myös ne nimisellaiset), ja oikein hyvin on Kärpiltä vuosien saatossa kyllä onnistunut. IFK:lta taas ei niinkään. Ja tokihan vielä pitää sen pelisysteeminkin olla kondiksessa, mutta sekin on taito saada kaikki -siis myös ne nimet- pelaamaan sitä peliä. Menestyksekkäästi. Ja kas, liki kaudesta kauteen.

Mutta joo tokihan olisi hyvä että IFK:lla olisi jokin punainen lanka siinä mitä haluavat kentällä tapahtuvan. Siitä en ole lainkaan varma, että onko sitä, tai onko sitä oikeat ihmiset edes vetämässä. Ja huom, en ole varma. Ei siis ole sama kuin että kaikki on paskaa, vaikka moni asia varmaan onkin, kuten myös monikin on hyvin tai ainakin melko hyvin. Likikään ei täydellisesti kylläkään.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä juuri yksi niistä pointeista, miksi on turha odottaa, että maaliskuussa lähteneet tähdet olisi korvattu huhtikuussa. Ei se normaaliolosuhteissakaan mene niin, että välittömästi kauden päättymisen jälkeen julkaistaan lähtijöiden listassa myös kaikki ensi kauden uudet ja korvaavat pelaajat. Nyt se vielä korostuu, kun korona vaikuttaa reippasti talouspuoleen.
Varmastikin näin -ja erityisesti koronan kanssa. Tosin jonnekihan ne lähteneetkin menevät ja usein jopa ilmoitetaankin että minne -siis jo huhtikuussa- joten jos se Salmelaisen näkemys siitä että seuraavaa joukkuetta ollaan jo kasaamassa ja kaikki sopimukset tehdään joa ennen vuoden loppua, kertoo karusti varmaankin siitä, että IFK:ssa ei sitten ollut halua muita etsiäkään. Eli näillä mennään ja valtakunnassa kaikki hyvin.

Tai no sentteriä etsitään, ja ehkä juurikin koronan vuoksi se voi vaikka löytyäkin. Muutenhan oltaisiin jo niillä kuuluisilla kuivilla markkinoilla.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt kun Lambert lähtee lunastamaan potentiaaliaan muualle, jää enemmän tilaa Nordgrenille ja Myllylle kokeilla 2. laidalla.

Harmi että lähti mutta uskon että parempi näin jos kyse oli siitä että yrittivät sanella liian kovia ehtoja.

Olisi upeaa jos jompi kumpi, Nordgren tai Myllylä onnistuisivat ensi kaudella. Myllylä breikatessaan voisi hyvinkin jatkaa useamman kauden meillä.

Nyt kun korona aiheuttaa taloudellista harmia niin lyhyellä tähtäimellä Lambertin palkasta saadaan vähän säästöjä palkkakuluista, jos se todella on jotain 70ke luokkaa. Toki pitkällä tähtäimellä Lambertin menetys on taloudellisesti tappio.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Toki pitkällä tähtäimellä Lambertin menetys on taloudellisesti tappio.
Olisi toki ollut mukava nähdä kausi tai kaksi täällä pelaamassa, mutta jos puheet potentiaalista pitävät paikkansa ja kehitys sen mukaista niin äkkiähän se täältä olisi joka tapauksessa lähtenyt.
Kyseessä niin nuori pelaaja, että voi hyytyä täysin myös syystä tai toisesta, kaikille fyysinen muutos ei ole helppo nakki ja onhan näitä vaikka mitä tarinoita junnujen kohdalla O'Sullivanit jne. En näe tässä ihan hirveästi IFK:lle menetystä, parhaassa tapauksessa olisi sen yhden kauden pelannut täällä tulosta tehden kärkiketjuissa, 20-21 kausi se ei olisi vielä ollut.

Isossa kuvassa haluasin nähdä mieluummin kärkikentät täynnä laadukkaita franchise-jätkiä joilla kokemusta ratkaisupeleistä ja sisään parin kolmen vuoden sopparilla. Utopiaa ehkä, mutta siihen rakennusprojekti pitäisi perustua, laatuun joka pysyy meillä.
Siihen sitten kylkeen breikkaa joku junnu jos breikkaa, nykykiekossa kolmoskentässäkin voi hyvin junnut tehdä tulosta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vaikka Lambertin peliaika ensi kaudella olisi varmasti ollut kivenalla niin silti hänen lähtönsä tekee minun silmissäni IFKsta taas kerran enemmän HMVn. Lambert olisi Turusen ja Paajasen ohella ollut yksi niistä pelaajista, jotka saavat Nordikselle menoon mukaavaa lisäkipinää. Toivoa sopii, että Salmelaisen metsästämä sentteri on osastoa "huipunveljes".
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Toivoa sopii, että Salmelaisen metsästämä sentteri on osastoa "huipunveljes".
Tätä itsekin toivon.
Lambert on kuitenkin raakile vielä, eikä ihmeiden tekijä ainakaan 20-21 kaudella (jos sitä täydessä mitassa pelataan).
Mikäli siirtyy toiseen Liiga -seuraan niin on luvattu jotain mitä IFK ei ollut valmis tekemään, antamalla 16 -vuotiaalle paljon peliaikaa Liigassa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Vielä viikko sitten ei päävalmentajallakaan ollut tietoa, että Lampertti olisi poistumassa. Jäähän meille vielä Vimperi noista lahjakkaista nuorista.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jos ajatellaan ensi kauden joukkuetta, niin täytyy todeta, että paljon on vielä tekemistä.

Lambertin lähdön myötä meillä on hyökkäyksessä seuraavat vakituiseen hyvään tasoon pystyvät pelaajat:
Saarinen-Lundell-Dyk
Sallinen-?-Leskinen
?-Väänänen-Jääskä
Lisäksi nuoret:
And-Heljanko-Nordgren
Myllylä
Eilen vielä Lambert, mutta...
Loput Tallberg, Åsten, Keränen ja Petrell ovat melko turhia täytemiehiä, jotka eivät näe kenttää ympärillään, eivätkä anna mitään ketjunsa tai viisikkonsa parantamiseksi.

Ts. ihannetapauksessa joukkue tarvitsee kaksi sentteriä ja ainakin kaksi kädellistä voimahyökkääjää.
Sillä vaikka muilla ei joukkueet ole vielä valmiit, ei sitä ole HIFK:kaan.

Kausikorttien myyntiin tämä Lambertin lähtö ei ainakaan vaikuta positiivisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Vielä viikko sitten ei päävalmentajallakaan ollut tietoa, että Lampertti olisi poistumassa. Jäähän meille vielä Vimperi noista lahjakkaista nuorista.

Jep. Helmien helmi ja kaiholla muistelemme, kuinka teki hattutempun kookoota saipaa ja jyppiä vastaan, ratkaisten pisteet. Hiton Pikkarainen, olisi edes kertonut:)
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Heinäkuun loppuun asti max 50 hengen kokoontumisia.

Ihmeitä saa tapahtua, että kausi 20-21 pelataan 60 pelin runkosarjalla.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
ainakaan yleisön edessä...

Itse veikkaan tammikuussa alkavaa tynkäkautta. Eli tehdään n.30 pelin suunnitelma +pleijarit. Voi olla, että jotkut SM-liigaseurat menevät siinä sitten konkurssiin tai saneeraukseen.

Ja voisin kuvitella, että se osuu myös meidän talouteen aika reippaasti ja HIFKn joukkue on pitkälti tässä +1 sentteri.

Junnukausi.
 
J

Just-Ice-Hockey

ainakaan yleisön edessä...

Tuossa se keskeinen onkin mainittuna. Jos se vain mitenkään on mahdollista, kuten nyt itseasiassa ainakin hetkellisesti näyttää olevan, tulee kausi varmasti käynnistymään ajallaan, vaikka sitten tyhjille katsomoille. Telia tulee varmasti vaatimaan täyttä kautta, sikäli mikäli valtiovalta sen päätöksillään mahdollistaa, eikä Liiga ole aikeissa palauttaa Telialle enää yhtää enempää euroja kuin jo tähän mennessä syntyneistä otteluperuutuksista joudutaan maksamaan. Jos liiga saadaan startata ajallaan, tulee se tapahtumaan ajallaan, vaikka sitten tyhjille katsomoille.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tuossa se keskeinen onkin mainittuna. Jos se vain mitenkään on mahdollista, kuten nyt itseasiassa ainakin hetkellisesti näyttää olevan, tulee kausi varmasti käynnistymään ajallaan, vaikka sitten tyhjille katsomoille. Telia tulee varmasti vaatimaan täyttä kautta, sikäli mikäli valtiovalta sen päätöksillään mahdollistaa, eikä Liiga ole aikeissa palauttaa Telialle enää yhtää enempää euroja kuin jo tähän mennessä syntyneistä otteluperuutuksista joudutaan maksamaan. Jos liiga saadaan startata ajallaan, tulee se tapahtumaan ajallaan, vaikka sitten tyhjille katsomoille.

Unohdin tuon Telian. Se on tosiaan pidempi soppari se ja sitä ei haluta menettää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Heh, ei taida ihan yks sentteri riittää hankinnaks, jos meinataan hankkia top3 materiaali. Toistaseks kulku käyny vaan ulospäin jengistä.

Mut mielenkiintoista nähdä kuinka palkkaus jatkuu kun tilanne on mikä on.

HIFK, Helsinki
+ Jussi-Pekka Kurtti / valmentaja (K-Espoo U20)
+ Niilo Halonen / mv (KooKoo)
+ Miro Karjalainen / p (HPK)
+ Miro Väänänen / kh (Jokipojat FIN-2)
– Harri Yrttiaho / valmentaja
– Atte Engren / mv
– Jeremy Dehner / p
– Joonas Järvinen / p
– Thomas Nykopp / kh
– Otto Paajanen / kh (Leksand SWE)
– Teemu Engberg / lh (KooKoo)
– Janne Hämäläinen / lh
– Michael Keränen / lh
– Brad Lambert / lh
– Teemu Turunen / lh
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jos joskus on tullut annettua palautetta Jokereiden puolella siitä, että eikö herrat Kurri&Vuorinen jaksa kauden aikana tehdä muuta kuin istua siellä aitiossa katselemassa oman edustuksen pelejä (kun nykyaikana kait noita kovia nimiä kiinnitellään melkein jo siellä edellisen kalenterivuoden puolella) niin ylläoleva lista pistää Salmelaisen osalta kyllä vielä paremmaksi.

Ja tämä siis sillä käsityksellä mikä itsellä on HIFK:sta, että mitään sopimuksia ei pitäisi ainakin tarkoituksellisesti olla jemmassa pöytälaatikossa odottamassa julkaisua.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Heh, ei taida ihan yks sentteri riittää hankinnaks, jos meinataan hankkia top3 materiaali. Toistaseks kulku käyny vaan ulospäin jengistä.

Mut mielenkiintoista nähdä kuinka palkkaus jatkuu kun tilanne on mikä on.

HIFK, Helsinki
+ Jussi-Pekka Kurtti / valmentaja (K-Espoo U20)
+ Niilo Halonen / mv (KooKoo)
+ Miro Karjalainen / p (HPK)
+ Miro Väänänen / kh (Jokipojat FIN-2)
– Harri Yrttiaho / valmentaja
– Atte Engren / mv
– Jeremy Dehner / p
– Joonas Järvinen / p
– Thomas Nykopp / kh
– Otto Paajanen / kh (Leksand SWE)
– Teemu Engberg / lh (KooKoo)
– Janne Hämäläinen / lh
– Michael Keränen / lh
– Brad Lambert / lh
– Teemu Turunen / lh
On kyllä helvetin surullinen lista.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Tämä homma on taas niin nähty. Kesän jälkeen selitellään, että markkinat olivat kuivat ja Turunen ja Paajasen lähdöt tulivat puskista. Ei tähän voinut varautua ollenkaan, Oikeasti jo vituttaa valmiiksi, koska tämä voi olla hyvinkin todennäköistä. Meillä tämä homma osataan. Syylliset ovat aina jossain muussa tahossa. Salmelaisen sanat, että markkinoilla ei tapahdu mitään nyt on kyllä paskapuhetta. Päivittäin sopimuksia on tullut muualta. Jopa seuroilta, jotka ovat lomauttaneet organisaatiota. Tehdäänkö tämäkin taas talouden ehdoilla, että ketään ei lomautettaisi ja palkkoja pienennettäisi niin ei ketään hankita siksi. Saadaan sillä säästöt. Toivon olevani pahasti väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös