HIFK kaudella 2019–2020

  • 749 109
  • 3 319

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, ikävää ettei Ramu kelpaa sinulle tai @BOLille tai parille muullekaan palstatoverille sentterin hommiin,
vaikka 3-4 kenttiin.
Se Ramu kun on kuulemma sellainen pukuhuoneen hengenpilaaja; tirsk, tirsk.

Ei kai sillä ole mitään tosielämän merkitystä, kuka täällä kirjoitteleville nimimerkeille kelpaa ja kuka ei. Jos Salmelainen ja Pikkarainen näkevät Ramun sellaiseksi palaseksi ensi kauden joukkuetta, että hänet kannattaa ottaa sillä hinnalla, mitä mies palveluksistaan pyytää, niin ei silloin ole mitään väliä, mitä täällä vingutaan. Yleisen elämänkokemuksen ja vähän muunkin valossa rohkenen kuitenkin väittää, että nämä asiat eivät enää kohtaa eikä Ramua meillä nähdä. Lätkädiggarina ja HIFK:n fanipoikana tämän on minusta hyvä niin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niin, ikävää ettei Ramu kelpaa sinulle tai @BOLille tai parille muullekaan palstatoverille sentterin hommiin,
vaikka 3-4 kenttiin.
Se Ramu kun on kuulemma sellainen pukuhuoneen hengenpilaaja; tirsk, tirsk.

Jos minuun tällä viestillä viittasit, niin en ole kyllä missään vaiheessa väittänyt Ramstedtia pukuhuoneen hengenpilaajaksi. Miksi ihmeessä olisinkaan? Olen jopa viime kaudella kyseenalaistanut voimakkaasti tällaisia palstahuhuja. Liittyen Ramstedtiin kaudella 2019-2020, olen ainoastaan sanonut, että vuoden pelaamattomana riskejä ja kysymysmerkkejä on niin paljon, että kääntyisin mielummin jonkun ns. varmemman kortin puoleen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, ikävää ettei Ramu kelpaa sinulle tai @BOLille tai parille muullekaan palstatoverille sentterin hommiin,
vaikka 3-4 kenttiin.
Se Ramu kun on kuulemma sellainen pukuhuoneen hengenpilaaja; tirsk, tirsk.

Jäi epäselväksi, kuka on tämä ”sinä” (Jatkoajan keskustelupalsta, maailmankaikkeus, joku muu?), mutta koska tähän oli yritetty tägätä oma nimimerkkini, vastaan kommenttiisi.

Minun henkilökohtaisilla mielipiteilläni ei ole mitään väliä joukkueen kokoamisessa, enkä edes odota niin olevan. Se, miksi toistuvasti olen tuonut ilmi Ramstedtin persoonaan liittyvät asiat, johtuu siitä, että ne vaikuttavat oikeasti hänen palkkaamiseensa. Ja niin pitääkin, sillä joukkue on poikkeuksellisen paljon suljetuissa tiloissa kauden aikana, jolloin kaikki ”häiriötekijät” tulee minimoida. Olen kirjoittanut joskus tähän ketjuun laajemmin niistä asioista, mitkä Ramussa tökkii ja samoja asioita on moni muukin tuonut julki. Mä en edes ole kirjoittanut kaikkein räikeimpiä kuulemiani juttuja tänne, vaan enemmänkin yleisluonteisesti pyrkinyt tuomaan ilmi, miksi hän on hankalan ihmisen maineessa.

En ole milloinkaan väittänyt, että Ramstedtin kanssa tulisi isoja riitoja tai että hän olisi pukukopin syöpä siinä merkityksessä kuin se täällä käsitetään, vaan ainoastaan siitä, kuinka raskas ihminen hän jatkuvalla besserwisseröinnillään pahimmillaan voi olla. Osalla pelaajista ei ole mitään ongelmia hänen kanssaan, osaa ärsyttää välillä ja sitten on niitä, joita ärsyttää todella paljon, jatkuvasti. Ongelma tulee siinä, että kukaan ei pysty ennakkoon sanomaan, miten joukkueen pelaajat tulevat hänen persoonaansa kestämään kauden aikana. Muille pelaajille voi tietenkin aina sanoa, että ole aikuinen, hyväksy erilaiset ihmiset ja kestä kiukkusi, mutta kun lätkässä fiiliksellä on hirveän suuri merkitys pelaajan suorituksiin kentällä, toistuva ärsyyntyminen ei yleensä tässä auta. Jonkun yksittäisen vihastumisen voi usein kääntää energiaksi, mutta toistuvasti se lähinnä lamaannuttaa. Ja kun ärsyyntyminen yleensä näkyy myös muille, se ei pidemmän päälle tee joukkuehengelle hyvää, vaan aiheuttaa kuppikuntaisuutta.

Suurin ongelma lienee siis se, ettei etukäteen voi tietää, miten tulee menemään. Omilla säännöillä pelaaminen, valmennuksen sanomisten ohittaminen ja muiden toistuva neuvominen vaikuttaa pahimmillaan muiden ihmisten duuniin ihan käytännössä kentällä, työssä viihtymiseen ja jopa elämänlaatuun, joten kysymys ei ole ihan pienestä asiasta. Miksi muiden pitäisi sietää henkilöä, jolla ”on oikeus tehdä miten itse haluaa” eikä niin päin, että yksi ihminen huomioi muut ja on ”oma itsensä” sitten vapaa-ajalla? En mäkään ole duunissa täysin samanlainen kuin vapaa-ajallani ja joudun muokkaamaan sanomisiani ja tekemisiäni paljonkin sen mukaan, kenen tai minkä sidosryhmän kanssa asioin. Samoin toimii varmasti valtaosa muistakin ihmisistä, koska niin se nyt vain elämässä menee.

Ramun sairaus on asia, jonka kanssa varmasti jokainen joukkue pystyy elämään. Sama sairaus on myös esim. Jesse Saarisella, Jari Sailiolla ja ymmärtääkseni myös Lauri Korpikoskella eikä heillä tietääkseni ole ollut vaikeuksia sairauden vuoksi löytää duunia. Eli, en usko sairauden ainakaan olevan mikään kynnyskysymys palkkauksessa, jos nyt ei mikään etukaan. Tällöin Ramstedtin pitkät sopimuksettomat ajanjaksot täytyy johtua jostain muusta/muista asioista. Palkka ja persoona, veikkaan minä. Ja ne on ne kaksi tärkeintä asiaa, jotka yleensä UJ:n on huomioitava taitojen lisäksi. Ilman pelitaitoja Ramstedt olisi luultavasti unohdettu jo vuosia sitten.

Se, että Ramstedtin persoonaan liittyviä asioita väitetään palstatotuuksiksi, on siinä mielessä erikoista, että ne on ihan tarkastettavissa olevia asioita. Toki se varmaan vaatii vähän aikaa ja vaivaa, kun harva ihminen haluaa mustamaalata ketään huvin vuoksi. En minäkään halua. En todellakaan toivo hänelle mitään pahaa elämässä. Mutta, jos samankaltaisia juttuja kuulee eri ihmisiltä eri yhteyksissä ja vieläpä yli seurarajojen, kyse ei enää voi olla pelkästä sattumasta. Totta kai värikynällä voi aina olla vähän tekemistä jutuissa, mutta mihinkään systemaattiseen lokakampanjaan minä en ainakaan usko. Ei näitä mun juttuja tarvitse uskoa, jos ei halua tai voi. Mutta ei niitä kannata täysin fiktiivisinä palstatotuuksinakaan sivuttaa, koska ko. asiat ovat ihan yleisessä tiedossa lätkäpiireissä.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sebastian Dyk. Hän sai rinnalleen Södertäljessä sopivan tutkaparin: Nicolai Meyer.
Dyk teki runkosarjassa 28+28 ja Meyer 29+33. Meyerillä oli jo edellisellä kaudella merkkejä noususta ja Dykin kanssa he dominoivat Allsvenskanissa.
Meyer siirtyi SHL:ään Malmöhon ja kannattaa muuten oikeasti seurata kaveria MM-kisoissa Tanskan joukkueessa.

Onkohan Salmelainen ollut yhteydessä Meyeriin? Olisi ollut mielenkiintoinen parivaljakko. Mitä Meyeriin tulee, niin luulen että pelailee NHL:ssä SHL kauden jälkeen.

Laittaisin kyllä Dykin ehdottomasti Kangasniemen kanssa samaan ketjuun. Dyk - Paajanen - Kangasniemi.
Dyk on näyttänyt että takoo kovat tehot toisen pörrääjän kanssa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hetkellisen PR-hyödyn vuoksi? Kyse voi myös olla seuran käytännöstä yksinkertaisesti tiedottaa tehdystä sopimuksesta siirtomahdollisuuden tödennäköisyydestä riippumatta. Raannan, Keräsen ja Suomelan kohdalla IFK julkisti hankinnan - en osaa sanoa, onko viime vuosina ollut PA:an karanneita, joilla oli takataskussaan seuran julkistamatta jättämä IFK-sopimus.

Lähihistorian perusteella nähdyn kaltaisen kauden Turusen ikäisenä pelannut pelaaja harvemmin jatkaa Liigassa.
Mua kauheasti kiinnostaisi tietää, että mihin hiton mustaan aukkoon ne kaikki - sanotaan nyt vaikka sentterit, mutta myös nää "turuset- katoavat, koska ei kai yhteenkään jengiin voi pelaajia määräänsä enempää ottaa. Eli ei kai siellä NHL-joukkueessakaan kolmeasataa sentteriä penkillä istu, saati viittäsataa laituria ja kymmentä maalivahtia, joten ei kai nyt kaikki voi lähteä sinnekään vaikka mieli niin kovin tekisikin, ja pelaisi saatanan hyvän kauden.

Ja jos siellä oikeasti ostellaan kaikki euroopassa hyvän kauden vetäneet pelaajat, niin eikö sieltä sitten vapaudukin saman verran pelaajia, jotka ilmeisestikin ovat myös olleet hyviä, koska ovat sinne päätyneet. Ja jos taas ne päätyvät ruotsiin ja keski-eurooppaan, niin eikö niisät taas vapaudu niitä semmoisia, joihin meillä ei aiemmin ole ollut varaa? Vaimeneekö ne kaikki sitten taas kärppiinkö?

Vai tosiaanko siis meinaatte, että siellä joukkueiden rungot ovat jotakin saatanallisia kohortteja. Onko esim AHL-joukkueessa sata sentteriä vaihtopenkillä tuppi suussa? Ja jollain helvetillisellä kilometrien mittaisilla junillako peleihin kuljetaan että kaiken maailman "turuset" mahtuvat mukaan kuin myös ne kolmensadan maalivahdin releetkin.

Mun laskujen mukaan kaikki nyt eivät vaan voi pelata sielläkään. Ja luulisi sentään, että se oikeasti pelaaminen kehittäisi enemmän kuin pelaaminen jossakin farmin viitoskentällisessä saati siellä penkin päässä tuppea mutustelemassa.

Vielä kerran, jos vaikkapa "turunen" menee pelaamaan heinäveden hirviin, niin "purunen" lähtee kiertoon ja sen voi vaikka sitten rekrytoida. Vai onko niin, että pelaajat vaan menevät, mutta kukaan ei koskaan lähde, eikä varsinkaan tule?
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Siirsin Sallisen ketjusta, koska onhan tämä sinne aivan off-topic:

Hyvä vertailu ja vaikka uudet hankinnat ovat hyvät on edelleen aikamoinen määrällinen ero poislähtijöihin (8 vs. 14). Ja vertailusta puuttuvat esim.
Santala ->?
Se ykkössentteri, jota ei koskaan tullut, mutta johon oli varattu rahat ->?
Kulmala ->?
O'Connor ->?
Ja jos haluaa pottuilla vielä
Pitkänen ->?
Koivisto ->?
Finley ->?
Lessiota ja Koulesia en laske tähän kuuluvaksi ja pieni määrällinen vähentäminen on ok, mutta kahta sentteriä ja 1-2 pakkia kaipaa.
Kauden voi aloittaa, jos se ykkössentteri on olemassa. Muut sitten kauden aikana tarvittaessa, kun saikut ja höntsät vaativat omansa tai taito ei joillakin riitä.

- Kyllähän Lundell nyt jommankumman kategorioista "Santala" tai "Se sentteri jota ei koskaan tullut" korvaa. Riippumatta kumman korvaa, niin sitä toista näistä ei Jääskä korvaa, vaikka kuinka kehittyisi.
- Kulmalaa ei tarvitse korvata, kuten @Hattu :kin jo sanoi, sillä hän nyt oli joku seiskasentteri. Hirvonen olisi korvannut mutta taisi haluta liian isoa roolia tai yksinkertaisesti pelata Vantaalla Joensuun sijaan.
- O'Connor on vaikea paikattava. En usko Rantakariin, liian iso nimi, mutta kyllähän pakisto vielä jotain vahvistusta tarvii. Ei välttämättä silti kahta pakkia ("Lindbohm" ja "Rantakari"), yksikin riittää kunhan saadaan tarkasti määriteltyä mitä ominaisuuksia pakistosta puuttuu ja hankitaan todellinen täsmävahvistus.
- Mulle kelpais oikein hyvin Pitkänen+Koivisto->Ikonen.
- Lession sen sijaan tahtoisin laskea tähän kuuluvaksi. Mutta ehkä Saarinen+Turunen+Sallinen+Kangasniemi yhdessä riittävät maalinteon osalta - jos kaikki neljä vielä jengissä ovat kun kiekko syyskuussa tippuu jäähän.
 

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen hiton tyytyväinen nyt julkaistuihin nimiin. Kotimaiset nimet ovat kovaa luokkaa. No Ahonen ei ole tosi kova, mutta kelpo pelimies. Dyk on arvoitus, mutta eiköhän ole pelimies. Enkä usko Turusen lähtöön. Ei olisi julkaistu jos olisi mahdollista että lähtee rapakon taakse. Ja MM-joukkueesta poisjäänti heikensi varmasti NHL:n mahdollisuutta.
Yhtä VL sentteriä ja pakkia huutaa. Kahteen sentteriin en usko. Paajanen-Lundell-Jääskä-X. Nämä palaset voi löytyä hyvin rapakon toiselta puolen. PW olisi nappihankinta. Tuo kokemusta ja aloitusvoimaa. Meidän sentteriosasto on niin junnupitoinen, että kokemusta tarvitaan.
Nykopp on oma lukunsa ja ei kannata laskea pelaavaan kokoonpanoon.
Kun Lundell lähtee nuorten kisoihin, niin Keränen tai Ikonen voivat stuntata. Jos Ikonen on jengissä.
Pakisto Kousa-Lyytinen-Ahonen-Varakas-Motin. Viisi hyvää tai ok pakkia. No Motinin otteet eivät vakuuttaneet, mutta toivottavasti parantaa. Ja Varakas säilyttää tasonsa.
Loput ovat ynnä muuta tasoa. Nyt kun listaa katsoo, niin mieluiten kaksi pakkia loukkaantumisten takia. No sen toisen voi hommata verorajan jälkeen. Olispa KQ. Huolehtii lapsesta ja vaimosta syksyn ja tulee sitten takaisin. Saa nuoret pakit näyttää mihin pystyvät.
Veskoihin homma ei kaadu.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä oma hävytön off topicini Sallisen ketjusta.

Jatketaan nyt vielä omalta osalta off topicia tämän yhden viestin verran.

Kuten edellä todettiin, ainut tontti mihin myös minun mielestäni on ennen kauden alkua pakko saada vahvistusta, on puolustus. Mulle tuli mieleen, että olisiko mitenkään mahdollista KQ:n jatko? Yksi kausi nyt harjoiteltu pelaamista Euroopassa ja parhaimmillaan loistava yleispuolustaja. Tosin hintalapussa tietenkin näkyy nämä ulkkari- ja änärilisät.

Ahonen - Kousa
Lyytinen - Quincey
Varakas - Motin

+ Kanki, Laakso, Ulander, Teräväinen...

Tuolla pakistolla olisi potentiaalia olla heittämällä Liigan paras, mikäli Motin pystyi palaamaan tasolle, jolla Raumalla parhaimmillaan oli.

Minäkin tässä arvuuttelen KQ:n tilannetta.
Ei ole tainnut tulla tietoa mistään lähteestä, että olisi konkreettisesti siirtymässä muualle? Ei minua haittaisi, vaikka tulisi vuodenvaihteen jälkeen vaipanvaihtotalkoista, kunhan tuohon nyt otettaisiin joku lähellä samaa tasoa oleva pelimies vaikka sitten edes stunttaamaan.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Edellisellä Teemu Ramstedtin IFK-visiitillä tarinat kertoivat, että Teemu raportoi IFK:n johdolle joistakin joukkueen sisällä tapahtuneista asioista IFK:n johdolle ja silloisesta joukkueesta ainakin osa pelaajista menetti luottamuksensa silloin Teemuun. Lähteenä oli tuolloin muutamia pitkänlinjan ifk-faneja, mutta en tietysti osaa sanoa varmuudella onko asia ollut todella näin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kumpi on kalliimpi jengi, viimevuotinen vai tämä? Näistä tuskin kukaan seuran ulkopuolinen tietää totuutta, edes siitä, että ilmoittavatko kaikki joukkueet pelaajabudjetin kulut samalla tavalla? Sisältyykö kaikilla palkan sivukulut, vakuutusmaksut, asunto/auto/muut edut/kulut palkkabudjettiin samalla tavalla? Sekin kiinnostaisi, mikä on budjetoidun ja toteutuneen palkkabudjetin erotus? Tätäkään joukkueet eivät ilmoita. Itselläni on tuntemus, että viimevuotinen joukkueemme oli halvempi kombo tähän nykynippuun verrattuna, tai sitten Kyle oli _todella_ kallis ukko. Siirettiinkö mahdollinen erotus tulokseen, vai rahastoitiin tätä kautta varten?

Omaan silmään nippu näyttää jo nyt ylivoimaiselta vaikkapa siihen verrattuna miltä HPK näytti viime kauden alussa. Joukkuepeleissä omasta mielestäni se Joukkue on se avainsana, eikä budjetti. Narrila ja åboriginaalit ovat todistaneet tarpeeksi pitävästi sen, että pelkällä fyrkalla kasattu nippu ei tee autuaaksi. Ja siitä, että miten tuo nyt kasattu orkesteri pelaa yhteen, en usko faktatietoa olevan vielä kellään. Toivon parasta.

En kyllä ymmärrä miten viime kauden jengi olisi voinut olla halvempi kuin tämä nykynippu. Oliko poistuneita 15 ja sisään tulleita vasta 8! Eihän tuo yhtälö siis mitenkään voi pitää paikkaansa, sillä eihän nyt Tuohimaat, Salliset, Turuset, Paajaset ja Saariset ole tuplasti kalliimpia kuin Eroset, Quinceyt, Thorellit, Tyrväiset ja Raskit...

Näissä on vaan se, että jos ihmettä odottaa, niin sitten voi luottaa HPK:n pakiston riittävyyteen. Edelliset ihmeethän tais olla Ässät ja Suikkasen TPS (ja me).

Ymmärsinkö nyt oikein mutta meinaatko että "me" eli IFK on joskus ollut "ihme"? Kyllä IFK 2011 oli aika ylivoimainen, eikä se todellakaan ollut mikään ihmemestaruus..

Tässä kun vertaillaan viime kauden pakistoon, niin kannattaa muistaa se että kauden alussa Lyytinen ei vielä pelannut meillä. Eli viime kauden alkuun nähden sisään ovat tulleet Lyytinen, Kousa ja Ahonen. Tämä kolmikko kyllä mielestäni korvaa oikein hyvin tuon mainitsemasi eli omasta mielestäni ollaan edellä viime kauden alun tilannetta. Quinceykin tuli vasta viime elokuussa joten viime toukokuuhun nähden tilanne on pakiston osalta jopa massiivisesti parempi.

Ei siinä kyllähän tuonne mielellään yhden laatupuolustajan sisään ottaisi jo ennen kauden alkua, mutta kyllä tällä porukalla voidaan kauteen ihan hyvin mielin lähteä.

Noniin, sieltähän se argumentti tuli mitä kuukausi sitten ennakoin:
Nyt täytyy muistaa miten virallinen tiedotustoimisto asian meille valmiiksipureskelee. Pohjoiskorealaisen argumentoinnin mukaan Lyytinen on myös laskettava sisääntuleviin, ja se että hänen palveluistaan sai nauttia myös kuluvalla kaudella oli pelkkää ekstraa. Toisinsanoen Ahonen korvaa Quinceyn ja Lyytinen/Kousa korvaa Eronen/O'Connorin. Näin laatikoituna tuo ei kuulosta erityisen isolta heikennykseltä.

Toki on totta, että jos vertaa touko-kesä-heinäkuuta 2019 touko-kesä-heinäkuuhun 2018, on pakisto huomattavasti kovempi nyt, mutta jotta tämä argumentti olisi lainkaan validi täytyy sitten myös kauden aikana tulla ne "Quinceyt" ~elokuussa 2019 ja "Lyytiset" ~siirtorajalla 2020. Ilman vahvistuksia on pakisto keväällä 2020 heikompi kuin keväällä 2019.

Siitä olen toki samaa mieltä, kuten olen kirjoittanut, että tällä pakistolla voi lähteä kauteen. Ja nimenomaan siksi, että tuonne ei oikein mahdu kuin yksi vahvistus, ja ensin pitäisi saada kunnolla selville minkälaisia ominaisuuksia tältä vahvistukselta vaaditaan. Jos Motin on pienemmälläkin peliajalla pehmeä turhake, tai jos Varakas degeneroituu vuoden takaiseksi hazardi-Vitoksi, tai jos Kankaanperä on menettänyt viimeisetkin liikkeen rippeet, täytyisi pakistoon hommata "Lindbohm", "Järvinen" tai "Melart". Jos taas Laakso/Teräväinen ei pysty kantamaan juuri minkäänlaista pistevastuuta edes kolmosparissa, tai jos Lyytinen ei pysty kantamaan lisääntynyttä vastuuta ja muuttuu (palautuu) Taipalukseksi, tai jos Kousa jostain syystä pelaa rikkonaisen kauden eikä olekaan se odotettu pelillinen johtaja, täytyy pakistoon hommata "Rantakari". Mutta entä jos nämä kummatkin ominaisuudet saisi yhdessä paketissa? Eikös esim. Lintuniemellä ole sekä kokoa että pistepotentiaalia? Kahden viime kauden aikana 49p AHL:ssä, tiedä sitten onko liian iso valtamerenlaiva kääntymään ja puolustamaan tehokkaasti isommassa kaukalossa. Quinceyn jatko kelpaisi!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En kyllä ymmärrä miten viime kauden jengi olisi voinut olla halvempi kuin tämä nykynippu. Oliko poistuneita 15 ja sisään tulleita vasta 8! Eihän tuo yhtälö siis mitenkään voi pitää paikkaansa, sillä eihän nyt Tuohimaat, Salliset, Turuset, Paajaset ja Saariset ole tuplasti kalliimpia kuin Eroset, Quinceyt, Thorellit, Tyrväiset ja Raskit...

Pitää korostaa ettei itsellä mitään sisäpiiritietoa ole, mutta uskon itsekin, että rahaa olisi vielä aika hyvin jäljellä. Lähteneiden lista on todella pitkä, laadukas ja sitten kun mietitään vielä jatkosopimuksen saaneita kavereita niin eihän kenelläkään kolmikosta Petrell, Varakas ja Kanki palkka ole voinut ainakaan mitenkään nousta!? Päinvastoin. Ja voisin ihan villin veikkauksen heittää ilmoille, että Pikkarainen on myös halvempi koutsi kuin Selin.

Huomenna siis vielä tuo kaljakellunta, olisin tyytyväinen jos sieltä tulisi Rantakarin nimi esille, näkisin tämän sopivan meidän pakistoon erinomaisesti. Wärn olisi ihan kiva kunhan tämä ei meinaa sitä, että Turunen lähtee (vaikka se todennäköistä taitaakin olla) ja joku kunnon sentteri olisi kiva jostain saada. Sentterit Paajanen-Lundell-Jääskä kolmeen ensimmäiseen ketjuun olisi mielestäni surkeata. Ikosen haluaisin kyllä jollain tapaa nähdä vielä jatkavan stadissa, hieno mies kaikinpuolin joka selvästi nauttii täällä pelaamisesta, mutta onko Ikonen riittävä nelosen keskelle kun mietitään vaikka tärkeitä aloituksia niin tarttuuko ne riittävän hyvällä prosentilla Jasselle?
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Valitettavasti luulen että MPS ja Hari lyövät ensi kaudella tiskiin semmoiset tehot, että kaiken maailman Nyholmit pääsevät taas kertomaan miten meidän lahjakkuudet karkaavat muualle. Harin otteista tykkäsin paljonkin kaudella 2013-14. Ei MPS IFK:ssa huono ollut, ei vaan mitenkään riittänyt silloin.

Tämä taitaa kyllä olla aika safe bet. Kumpaakin olisin kaivannut meille kolmoskenttään, mutta eipä hätää jos meidän kolmonen onkin Tallberg/Jääskä - "Ramstedt" - Dyk. Jos taas kolmosemme on tyyliin Petrell-Jääskä-Nordgren niin näitä entisiä IFK-laisia (MPS ja Hari) tulee vielä ikävä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jotenkin en usko että koko budjettia on käytetty. Joten en myöskään ihmettelisi jos tyyliin Quincey liittyisi mukaan artistirajan jälkeen vaihdettuaan vähän aikaa vaippoja.

Vaikka vaikutti siltä, että KQ haluaa taas mennä katsomaan jonkun muun sarjan.

Uskoisin että sieltä tulee vielä yksi sentteri ja pakki sisään ihan syyskaudellakin ellei jo nyt kevään/kesän aikana. Tammikuussa sitten se viimeinen puuttuva palanen.

Mutta samalla varmasti halutaan antaa näytönpaikkoja nuorille. Nyt on parempi pohja sille kuin viime vuonna kun Lundell ja Jääskä on jo ”pelimiehiä”.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Postinjakaja Ainakin Saxen kirjoitteli muutama päivä sitten, että vaikka laatupelaajia tuli sisään useampi niin silti tämä joukkue on halvempi kuin edellisen vuoden joukkue. Tiedä sitten mutuiliko Saxen vai oliko parempaakin tietoa.

Ihan varmasti tuonne vielä jotain palasia tulee. Tulleko ne tänään vai syksyllä, sen aika näyttää. Voisin kuvittella tilanteen olevan sillä tavalla parempi ettei IFK:lla ole epätoivoinen haku päällä vaan voi olla odottavalla kannalla. Voisi luulla, että tämä saattaisi tuoda laatupelaajia edullisella hinnalla Salmelaisen pöydälle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK osallistuu tänä vuonna jälleen Rauman Pitsiturnaukseen, olikohan tässä vuoden vai kahden breikki sitten viimeisen kerran. Samassa lohkossa Pelicans ja KooKoo, turnaus pelataan perjantaina 2. elokuuta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloin tämä klassikkoristeily pidetään, jossa kaiketi ainakin tämän foorumin mukaan kerrottaisiin pelaajatiedotuksia?
Tänään lähtee 18.30 satamasta tämä risteily. Kai sieltä tunti-pari myöhemmin jotain infoa tulee, jos tulee. Eiköhän siellä joku IFK:n tilaisuus jossain pubissa ainakin ole.
Nega-osasto on toki majoittunut jo pelastusveneisiin.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK osallistuu tänä vuonna jälleen Rauman Pitsiturnaukseen, olikohan tässä vuoden vai kahden breikki sitten viimeisen kerran. Samassa lohkossa Pelicans ja KooKoo, turnaus pelataan perjantaina 2. elokuuta.
Sitten vain toivomaan ettei tule aamumatsia vaan pelit alkaisi 11:30 pelissä jolloin olisi mukava lähteä starttaamaan kausi Raumalle...
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään lähtee 18.30 satamasta tämä risteily. Kai sieltä tunti-pari myöhemmin jotain infoa tulee, jos tulee. Eiköhän siellä joku IFK:n tilaisuus jossain pubissa ainakin ole.
Nega-osasto on toki majoittunut jo pelastusveneisiin.

Mikään muu ei kelpaa kuin uusi puolustaja, ja sekään ei kelpaa jos sen nimi ei ole Hannu Pikkarainen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Postinjakaja Ainakin Saxen kirjoitteli muutama päivä sitten, että vaikka laatupelaajia tuli sisään useampi niin silti tämä joukkue on halvempi kuin edellisen vuoden joukkue. Tiedä sitten mutuiliko Saxen vai oliko parempaakin tietoa.

Sieltä lähti niin sanottuja tyhjiä euroja pois Finleyn verran, eli puhutaan jostain 250K euron palkasta, joka on merkittävä. HIFK lopettanut ylisuurten palkkojen maksamisen, eli pelkkä seuraikonistatus tai takavuosien esitykset eivät ole palkanmaksun peruste.

Jos pelaajat jakaa neljään palkkaryhmään, tähtistatus +280, avainpelaajat (200-280K), keskipalkkaiset (110-200K) ja rotaatio+junnut (0-110k.

2018-19 (34 pelaajaa min 4. peliä)

Arviot pelaajien otteista: Odotettu suoritus, nosti tasoaan suhteessa palkaan, nosti tasoaan isosti suhteessa palkkaan, pieni pettymys palkkaan nähden, iso pettymys palkkaan nähden.

Tähtipelaajat:


Quincey (kokonaispanos aavistuksen pettymys)

Avainpelaajat:

Engren (nousee isosta pettymyksestä kevään esitysten asnsiosta)
Eronen
Finley
Varakas (Väitän Nybarin maksaneen ylihintaa, lienee tarkistettu)
Tyrväinen
Thorell
Rask
Petrell (Väitän Nybarin maksaneen ylihintaa, lienee tarkistettu)
Santala (Hyytyi keväällä aivan liikaa)
Kangasniemi (kevät oli vaisu, mutta kokonaisuus suht. odotettu)
(Lyytinen, Salminen*)

Keskipalkkaiset:


Motin (palkka rajoilla, ei ihan pystynyt odotettuun isäntärooliin)
Kankaanperä (rooli pieneni koko ajan)
O´Connor
Keränen
Nykopp (Käsittääkseni Nykoppille maksetaan ihan hyvin)
Tallberg
(*Ikonen (ei tuonut mitään uutta), Lessio)


Rotaatio:

Laakso
Ulander
Enberg
Jääskä
Lundell
Nordgren
Åsten
Pitkänen

Koivisto
And
Hämäläinen
Kulmala
(*Koules)

Lisäksi kesken kauden pelanneita pelaajia, joista aiheutunut myös merkittäviä kuluja joita hankala lokeroida.

*Etenkin Lyytisen ja Salmisen palkat ovat merkittäviä ja niillä paikattiin ihan jo rosterissa alunperin olleita puutteita. Molemmat nostaisivat avainpelaajaluokkaa yhdellä.

Salminen
Lyytinen
Ikonen
Lessio
Koules


2019-20 (32 pelaajaa)

Rohkeat arviot pelaajien otteista: Odotettu suoritus, nostaa tasoaan suhteessa palkaan, nostaa tasoaan isosti suhteessa palkkaan, pieni pettymys palkkaan nähden, iso pettymys palkkaan nähden.

Tähtipelaajat: -1

En usko HIFK:n maksavan tämän hetkisestä rosterista kelleen mottipäistä. Palkkakuningas lienee Sallinen, joka saattaa päästä tänne.

Avainpelaajat: -2 (*-4)

Tuohimaa
Kousa
Lyytinen (tulee jäämään selvästi Kousan jalkoihin, Ihan ei saada sellaista tason nousua, jota odotetaan)
Turunen
Paajanen (kysymysmerkki. Tämän hetkisessä roolituksessa ei kohdallaan, mutta yhdellä hankinnalla napakymppi)
Sallinen (tuleva kapteeni)
Saarinen
Kangasniemi

Keskipalkkaiset: +6


Engren (En usko HIFK:n tehneen muuten jatkoa, koska +400K maalivahtiosastoon on liikaa)
Ahonen (palkka rajoilla, sopimuksen pituus viittaa alempaan palkkaan)
Varakas
Motin (palkka yläpäässä, veikkaan, että ihan sellaista isännän roolia ei ota vieläkään)
Dyk (palkka saattaa kuulua myös ylempään, koska SHL-seurat kiinnostuneita, koska Diili tehtiin? Mitä aiemmin, sitä halvempi.)
Jääskä (noussut tänne)
Petrell (tippunut tänne)
Tallberg
Nykopp
Keränen
Lundell (eiköhän palkkaa ole tarkistettu, voi kuulua myös alempaan osastoon)

Rotaatio: (+/- 0)

Kankaanperä (tippunut tänne, en näe muuten järkeä signaamisessa)
Laakso
Teräväinen
Seppälä
Ulander
Winberg
And
Enberg
Hämäläinen
Nordgren
Åsten
Myllylä
Halonen


Virheitä tuossa voi olla. Saa hyvin korjata.

Omaan silmään pistää se, että kahden ylimmän lokeron pelaajia on vähemmän ja ne eurot on saatu näkymään jäällä paremmin. Keskipalkkaisten pelaajien määrä noussut, mutta avainpelaajien vähentynyt. Avainpelaajien laatu on hyvää, eikä rosterissa ole kauheasti sellaisia pelaajia, joiden asemaa ja roolia voi kauheasti kritisoida. Nykopp ehkä sieltä silmään osuu loukkaantumistensa takia. Joku voi kritisoida myös Petrellin, Kankaanperän tai Motinin sopimuksia, mutta mitään isoja Finleyn tyylisiä kipupisteitä siellä ei lähtökohtaisesti ole, enkä uskoa Santalamaiseen hutivetoon yhdenkään kärkipelaajan osalta. Ehkä Saarinen isoin kysymysmerkki.

HIFK:lla pelasi viime kaudella 34 eri pelaajaa vähintään 4 peliä. Nyt rosterissa on laskentatavasta riippuen jo noin 32 pelaajaa, joten vastaavanlaiseen pelaajarulettiin ei pitäisi olla aihetta, vaikka tulisi loukkaantumisia. Lisäksi ihan mielenkiintoisia pelaajia löytyy myös tuosta rotaatio-osastosta: Halonen, Myllylä, Nordgren, And, Teräväinen, Laakso, Ulander, joista joku voi nostaa profiiliaan paljonkin.

Kyllä varmaan 1-2 pelaajaa tuonne vielä tulee ja kyllä euroja pitäisi olla käytössä ihan vaikka sen kärkisentterin signaamiseen. Katsoo tuota rosteria, niin maalivahtiosasto on tikissä, laitahyökkääjäosasto on myös vahva kärjen osalta: Turunen, Kangasniemi, Sallinen, Saarinen, Sallinen, Nordgren, eli ihan taitoa löytyy kolmeen kentälliseen asti ja lisäksi on muutamia laadukkaita työmyyriä Keränen, Tallberg. Mielestäni hyökkäyksessä Jääskä on loistava liikkuva palanen, joka paikkaa siellä missä puutetta on. Puolustus on toinen kysymysmerkki ja uskon tämän olevan se osasto, joka elää kauden mittaan. Pystyykö Ulander tai Teräväinen ottamaan kiekollisen roolin kolmosparista vai hankitaanko sinne joku siihen rooliin? Siinä on se Salmelaisen kasvun paikka rooli tarjolla sille, joka sen on valmis ottamaan. Sentterin uskon olevan Salmelaisen prioriteetti nro 1. Itselleni se olisi ainakin. Ei olisi aukkoja rosterissa.

Rosterin kasaamisessa kaksi avainasiaa:

1. jokaiselle pelipaikalle pitää olla laatua ja leveyttä. Nyt on hyvin lähellä sitä, että HIFK pääsee tähän.

2. Miten saat hankittua pelillisesti ylemmän korin pelaajia alemman korin hinnalla ja saat kilpailuedun irti euromäärästä. Siinä tulee se scouttaustaito. HIFK on hukannut monesti euronsa siihen että on hankkinut ylemmän palkkaluokan pelaajia, alemman korin suorituksella. Viime kauden joukkueessa oli Santala, Finley, Petrell ja runkosarjan Engren räikeimpinä väärän palkkaluokan pelaajina. Nyt HIFK:lla on mielestäni lähtökohtaisesti palaset aika hyvin kohdillaan. Mikäli Nordgren, Jääskä ja Lundell nostavat tasoaan, niin jopa hyvin ja on siellä muitakin potentiaalisia korin nostoja.
 
Viimeksi muokattu:

444

Jäsen
Tänään lähtee 18.30 satamasta tämä risteily. Kai sieltä tunti-pari myöhemmin jotain infoa tulee, jos tulee. Eiköhän siellä joku IFK:n tilaisuus jossain pubissa ainakin ole.
Nega-osasto on toki majoittunut jo pelastusveneisiin.
Mä ainakin olen ollut pelastusveneessä jo viikon, vaikka en risteilylle tai muullekaan laivalle ole ihan lähivuosina astumassa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
IFK osallistuu tänä vuonna jälleen Rauman Pitsiturnaukseen, olikohan tässä vuoden vai kahden breikki sitten viimeisen kerran. Samassa lohkossa Pelicans ja KooKoo, turnaus pelataan perjantaina 2. elokuuta.

Tuo Pitsiturnaus Raumalla on ihan hauska perinne, jos kerkeen ja jonku saan houkuteltua mukaan niin ehdottomasti pitää lähteä viettämään Raumalle rentoa päivää!

Tänään toiveissa Rantakarin sopimus meille.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Edellisellä Teemu Ramstedtin IFK-visiitillä tarinat kertoivat, että Teemu raportoi IFK:n johdolle joistakin joukkueen sisällä tapahtuneista asioista IFK:n johdolle ja silloisesta joukkueesta ainakin osa pelaajista menetti luottamuksensa silloin Teemuun. Lähteenä oli tuolloin muutamia pitkänlinjan ifk-faneja, mutta en tietysti osaa sanoa varmuudella onko asia ollut todella näin.

Tämähän voi olla totta, mutta tuon jälkeen pelaajisto on lähes kokonaan uusiutunut, joten onko hirveästi väliä jos jokin jo poislähtenyt pelaaja on menettänyt luottamuksensa Ramstedtiin? Hopeakauden joukkueesta on nykyjengissä mukana enää Jääskä (joka pelasi sillä kaudella vain yhden ainoan pelin), Åsten, Nykopp ja mahdollisesti jengiin jäävä Ikonen.

Luulisi muutenkin, että joukkueenkasaajan ja palkanmaksajan näkövinkkelistä tämän huhun mukainen toiminta olisi suoraselkäistä, kunnioitettavaa, arvostettavaa ja arvostavaa, työnantajaa kohtaan siis. Hänhän on selkeästi miettinyt seuran etua ja kantanut vastuuta kokonaisuudesta.. Tuota vastuuta hän voisi puolestani kantaa muutenkin, ehkä ottaa otona vähän jo valmennuksellistakin vastuuta kolmossentterin/yv-maestron duunin ohella..?

P.S. Besserwisser on sana, jonka alempiarvoiset ovat keksineet, koska eivät ymmärrä/kunnioita fiksumpiaan. Ei ole väärin ilmaista mielipidettään, jos se on oikea ja perusteltu. Sen sijaan on väärin painaa alas "vaikeita" ihmisiä vain koska he sattuvat olemaan itseä fiksumpia ja kokee heitä kohtaan jonkinlaista alemmuuskompleksia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös