HIFK kaudella 2015–2016

  • 583 004
  • 2 098

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mielenkiintoinen haku ehdottomasti! Juuri näitä oikeasti lupaavia kavereita tänne pitääkin saada kehittymään. Saa nähdä pääseekö vielä tulevalla kaudella kokeilemaan ylhäällä vai meneekö koko kausi A-junnuissa? Tuleville vuosille IFK saa varmasti jykevän puolustajakaksikon akselilta Karjalainen - Niemeläinen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Niemeläinen ehdotttoman hyvä haku. Katselin kundin MJ-pelejä sillä silmällä, että miksi meidän junnumylly ei tuota tuollaisia? Suomalaisten oma versio Fernholmista, mutta suurempi lupaus. Tuntuu omalta kasvatilta jo nyt.

Uskon, että tohon kakkosen laitaan tulee vielä joku haku ja sitten mennään tällä kauden alkaessa. Toinen vaihtoehto on, että Hintziä koetellaan siihen kakkosen laitaan ja hankitaan yksi kahden suunnan sentteri lisää. Ikonen olisi periaatteessa edelliskauden näyttöjen perusteella kakkoskorin miehiä, mutta kaipaisin sinne yksiä käsiä paikkaamaan Goldobinin jättämää taitovajetta.

Hyökkääjäsainausta ei olla varmaan vielä tehty Ramun tilanteen takia. Joskin en usko, että Ramun tilanne on ollut epäselvä kovinkaan pitkään.
 
Uutiset › IFK sopimukseen Markus Niemeläisen kanssa - HIFK

Linkki HIFK:n kotisivuille. HPK:n (todella) lupaava pian 17 vuotta täyttävä puolustaja Stadiin. Hienoa hienoa! Taitaa tulla Rindellin kontakteilla loistavaan valmennukseen. Iso (193/83) ja maajoukkueiden vakiokalustoa. A-junnuissa hopeaa HPK:ssa viime kaudella.

Jos (ja kun) tämä on Rindellin verkostolla naarattu kala, niin pakko nostaa hattua. On tainnut Kiva-Harri pelastaa Nybondaksen, jos se on pelastamista vaille ollut. Vielä kun konsulttuveljemme Veli-Pekka pääsisi edes lähelle samaa tasoa, niin voisi joskus harkita hankintaa suoraan Pohjois-Amerikasta. Vähän offtopickina Vellun duuni Islandersin Euroopan pääscouttinakaan ei ole mikään menestystarina. Euroopasta varatut pelaajat ovat jääneet järjestäen joko ilman mahdollisuutta tai sitten taso ei vain ole riittänyt.

Palatakseni aiheeseen, Nämä lupaavat junnut vievät myös muita kundeja eteenpäin omassa pelissään. Onhan se kuitenkin treeneissäkin eri asia pelata tulevaa NHL-varausta vastaan, kuin näitä juusosalmia ja kristiantuohilampia vastaan.

edit: Onhan tässä sekin mahdollisuus, että Tomppa on käynyt lukemassa jatkiksen keskustelupalstaa ja katsellut, että joku toivoi jotain Niemelän tyylistä pelaajaa ja ajatteli, että Niemeläinen on aika lähellä, eli samaa tyyliä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Joo onhan tuo jo lätkäpelaajan kokoinen mutta luulisi E-Heikkisen jo opettaneen ettei pelkillä mitoilla onnistuta.

Toisaalta koko on ominaisuus siinä missä luistelu, pelisilmä tai vaikka kiekonkäsittelytaito. Kokoa vain ei pahemmin "opi" ja yleensä siinä mopokortin vaihtuessa ajokorttiin on koko käytännössä täynnä. Pelkällä koolla ei pärjää, mutta koko itsessään antaa paljon anteeksi jos muut ominaisuudet ovat kohdillaan. Ei pelaajahankintoja voi tehdä pelkällä mittanauhalla, vaa'alla ja rasvapihdeillä, mutta kokoa ei pitäisi väheksyäkään.

Lähtökohtaisesti tuo on juuri sellainen hankinta, mitä maakunnista voikin odottaa: MJ-tasoa, omaa potentiaalia nousta nopeallakin aikataululla miesten peleihin edes Mestikseen ja sopimus kattaa pidemmän aikaa. Kun vielä tuon ikäisenä sainataan, niin hintakaan ei voi olla mikään kovin korkea. Vaikka tuo ei syystä tai toisesta ikinä pelaisikaan säännöllisiä minuutteja Liigassa, niin toimista ei siitä voine syyttää. Näistä lähtökohdista katsoen tällaisen pelaajan kiinnittäminen on erittäin perusteltua ja ehdottomasti katsomisen arvoinen kortti.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kopioin toiselta foorumilta omat ajatukseni Niemeläisestä:

Isokokoinen, todella hyvin liikkuva kahden suunnan pakki, jolla on ulottuvuutta ja sopivasti kiekollista taitoa sekä hyvä pelikäsitys. Oli kauden päätyttyä tekemälläni ysikasien listalla TOP5 suomalainen. Toivottavasti saa mahdollisuuksia myös harjoituspeleissä. Voimaa pitää hankkia lisää, mutta pituutta on tosiaan mukavasti. Jos pelaa hyvän kauden, niin voidaan varata 60 parhaan joukossa ensi vuoden NHL-varaustilaisuudessa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi käydä niin, että Ramstedt jäi kun jäikin IFK:hon. KHL-optio meni umpeen vissiin 31.5 ja nyt jo menty pari päivää eikä ole kuulunut mitään.

Onko siitä Savinnaisesta kuulunut mitään? Joidenkin huhujen mukaan kesäkuun alussa piti julkaista soppari.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
HIFK:n office jää kesälomille juhannuksen aikoihin, joten eiköhän tuohon mennessä tiedetä n. 95% varmuudella HIFK:n ensi kauden aloittava joukkue. Näillä näkymin kakkosketjun laituri taitaa olla se kaikkein olennaisin hankinta, loput ovat sitten osastoa rotaatio.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Vanha kunnon Newsletter tuli ja kertoi mm. seuraavaa:

-IFK:n pelaajilla ei ole varsinaista KHL-optiota sopimuksissaan
-Sekä Ramstedtin että Elkinsin tapauksessa oli kuitenkin 31.5. asti ikkuna Venäjälle siirtymiseen
-IFK:n pelaajia ei ole näillä näkymin siirtymässä ison veden taakse tänä kesänä

Ainoa minulle uusi asia oli että myös Hirvosella oli mahdollisuus siirtyä.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Loistava uutinen! Tietoa onkin odotettu!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
HIFK olisi siis pahimmassa tapauksessa voinut menettää molemmat kärkisentterinsä, onneksi näin ei sentään käynyt.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella hieno homma! Nyt joukkueesta puuttuu enää varmasti kärkiketjujen laituri sekä rotaatiopuolustaja. Joukkueen kasaaminen on harvinaisen hienolla mallilla tässä vaiheessa kautta!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt joukkueesta puuttuu enää varmasti kärkiketjujen laituri sekä rotaatiopuolustaja.

Mitämitä? Eikö Puustinen& Zabo riitäkään+ muut? Savinaikkosen huhustako tämä vai?

Eiköhä jengi ole tossa. Seuraavaksi mahdolliset saikkujen ja kriittisten pelipaikkojen floppien stuntit sösitten syksyllä. Stögö saa nyt luvan hitsata ton joukkion yhteen. Perinteisestihän se on HIFK:ssa tehty kesällä bissen ja hodarin avulla :D

Rotaatiopakki vois olla kiva. Tai toisinpäin: Moberg/Heikkinen/Salmi trion stunttaaja.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Red Machine voi se olla niinkin, että tuo joukkue riittää kannuun, hope so. Ei välttämättä tarvita uutta laituria enää, mutta Savinaisen huhut saivat tosiaan mielikuvituksen jylläämään... Pakin hankinnasta tosin en haluaisi tinkiä, ja mielestäni Mara olisi juuri sitä mitä kaivattaisiin.

Muuten näyttää erinomaiselta, vaikkakin veskojen riittävyys mietityttää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvillä fiiliksellä olen kyllä IFK:n rosterin suhteen nyt, joten mikäs tässä on lähteä kesää kiekosta viettämään. Yhtään "kulmapalaa" ei puutu joukkueesta kesäkuussa, ja se on kyllä jotain ihan uutta Nybondaksen aikakaudella. Esimerkiksi viime vuonna tähän aikaan pakisto oli aikas onneton, ja tiesihän sen että ongelmia siitä tulee, kevään puolella viimeistään. Ja niinhän siinä kävi... liigan kärkipäästä säälipoffeihin, niistä niukin naukin läpi, mutta tutusti taas puoiivälieristä pihalle. Ihan kun olisin nähnyt tuon hypyn ennenkin.

Ensi kausi tulee olemaan kyllä todella mielenkiintoinen, ja nyt hemmetti on päästävä viimeinkin pidemmälle kun puolivälierät. Iso plussa olisi CHL-menestys myös, ja sitä odotellessa!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ramun jatkolle ihan jäätävän iso peukku! Meillä on jengi käytännössä kasassa jo alkukesästä.

Ei ole näin hyvä fiilis ollut pitkään pitkään aikaan jengin suhteen jo ennen kauden alkua! Luotto on kova.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ramun jatkolle ihan jäätävän iso peukku! Meillä on jengi käytännössä kasassa jo alkukesästä.

Ei ole näin hyvä fiilis ollut pitkään pitkään aikaan jengin suhteen jo ennen kauden alkua! Luotto on kova.

Joo kyllä tämän meidän oman AY-jyrsijän jatko oli hemmetin tärkeä juttu ensi kauden kannalta. Nyt tosiaan on niin hyvä ja mielenkiintoinen nippu kasassa, ettei ainakaan rosterin surkeuteen homma kaadu.

Loukkaantumisia tulee aina, mutta täytyy myös toivoa, ettei viimen kauden super-paska tuuri enää uusi itseään.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Meillä on jengi käytännössä kasassa jo alkukesästä.

Ei ole näin hyvä fiilis ollut pitkään pitkään aikaan jengin suhteen jo ennen kauden alkua! Luotto on kova.

Jos joukkue on nyt tässä, on hyvä aika verrata viime ja tämän vuoden tilannetta. Viime vuonna HIFK:n sijoitus oli 7:s, kuten kaikki tietää.

Maalivahdit on samat.
Hyökkäyksestä on lähtenyt Kuparinen ja Goldobin. Tilalle ollaan saatu Hintz.
Puolustuksesta lähti Söde ja tilalle tuli Taimi ja Järvinen.

Nybondaksen ajan HIFK:lle on tyypillistä se, ettei joukkuetta kyetä vahvistamaan kauden aikana. Toisin on kilpailijoilla. Siinä missä meillä on tyhjät markkinat, vahvistuu Kärpät ja muut juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Viime kaudella meillä oli jopa vähän parempi joukkue kauden ensimmäisessä pelissä kuin viimeisessä. Osittain tietysti loukkaantumisista johtuen. Toivottavasti kun tämän kauden ratkaisupelit alkaa, on meillä kasassa top 3 rosteri. Sehän on urheilutoimenjohtajan tehtävä kun on top 3 budjetti käytössä.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Eikös myös Pikkarainen ja Honkaheimo lähtenyt?
The Edarin lähtöä nyt ei kovin pahana menetyksenä voi pitää. Honkaheimo toki on paikkaamatta, ja odotankin kauden aikana yhtä rotaatiopuolustajaa hänen tilalleen. Myös Nyqvist lähti, mutta hänet korvattiin Niemeläisellä.
 
Mä voin kyllä ihan hyvin odottaa sitä rotaatiopuolustajaa sinne siirtorajan tuntumaan. Jos ajatellaan tuota puolustusta, niin Järvisellä on potentiaalia olla oman roolinsa top3-puolustaja Liigassa, Taimi ja Taipalus on huippuluokan puolustajia parhaimmillaan (ja uskon, että vähintään toinen on tosiaan sillä huipputasolla), Grillfors on yksi arvostetuimmista pakeista koko sarjassa ja Generous on täsmäpelaaja alivoimalle ja maalin eteen. Sitten on vielä viime kaudella kuitenkin ihan hyvin pelannut ja edelleen vasta parasta ikää lähestymässä oleva Teppo. Siinä on seitsemän ukkoa. Moberg oli KiVassa aivan eri ukko, kuin Liigassa ja myönsihän Mowgli itsekin, että Liigassa lähti pelaamaan pelkkää seiftiä. Niemeläinen tai Karjalainenkin saa mun puolesta mielellään antaa näyttöjä harjoituspeleissä. Eihän noiden tasoa ikinä tiedä, jos ei katso tosipaikassa. Samalla saa muutenkin valmennus paremman kuvan ukoista. Siinä on jo yhdeksän nimeä. Salmi ja Heikkinen saa antaa kovia näyttöjä Mestiksessä mahtuakseen mukaan koko kauden aikana.

Hankia nyt ei tarvitse edes korvata millään, Kundin pois lähtö jo itsessään nostaa pelin tasoa, kun siellä on yksi koomapotilas vähemmän. Ei ollut viime kauden lopussa edes rotaatiopakin nimen arvoinen.

Samaten hyökkäyksessä on tähän hetkeen ihan riittävästi laatua. Treenikaudella haluaisin nähdä ainakin Saarelaisen ja Hintzin kärkiketjuissa koittamassa. Zabo - Ramu - Rask, Hintz - Elkins - Puustinen, Ikonen - Nykopp - Luttinen ja Lamberg - Åsten - Partanen (+Leino & Tamminen) on alkuun ihan riittävä. Jos jotain haetaan, en haluaisi nähdä mitään puurtaja Savinaisia, vaan ehdottomasti luovan ja peliä rakentavan pelaajan. Toki Savinainenkin on hyvä pelaaja, mutta edustaa omissa papereissa samaa kastia esim. Puustisen kanssa ja olen jo saanut katsella liian usein liian homogeenistä joukkuetta, joka on aina tupaten täynnä yhtä ja tiettyä pelaajatyyppiä.

Jos tässä kesän aikana nyt joku sopiva pelaaja tulee tarjolle, en ole signausta vastaan, mutta omasta puolesta voidaan hyvin odottaa sinne loppukesään, kun KHL-kuviot selkeävät (aika moni varmaan odottelee niiden ratkeamista ja pitää hintalappua korkealla), eikä tosiaan olisi katastrofi, vaikka venyisi kauden ajallekin hankinta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös