HIFK-JYP 7.10.2003 klo 18.30

  • 29 209
  • 252

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti Pee
"Ck" on tehnyt itsestään pellen. Ei voi muuta sanoa kuin että aivan älytön ja lapsellinen kommentti!

Voihan pee! Älä mielellään viitsi minua pelleksi haukkua, koska siitä tulee liikaa mieleen tuo meidän naapuri joukkue, johon en kyllä myönnä kuuluvani. Hauku mielummin vaikka tyhmäksi, idiootiksi tai apinaksi. Lapsellisuudesta en viitsi sanoa mitään, ehkä sen voi lukea tuosta sinun kommentistasi.

Edelleenkin, aina ja ikuisesti olen sitä mieltä, että pieni kuumeneminen, jäähyily, häivähdys vanhasta kunnon IFK:sta ja vaikka edes pieni muilutus kentällä on aina positiivinen asia, vaikka HIFK lopulta ottelun häviäisikin. Harmittaa kuitenkin tuo IFK:n munattomuus tehdä maaleja ja myöskään IFK:n maalivahti tilanne ei tällä hetkellä kauhean hyvältä näytä. Toivottavasti The Pena saisi jotain aikaan pelaaja markkinoilla, koska muuten saattaa tulla kohtalaisen synkkä talvi.

Ps. Toivotaan vahvistusta hyökkäykseen kokoluokassa 190cm/100kg ja siitä ylös päin.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti RedFox
- - -
Vaan mitä on tapahtunut liigan ( ainakin paperilla ) parhaalle puolustukselle? Kaksi alivoimamaalia, ja molemmat puhtaasti pakkien piikkiin. Tinde ottakoon nimiinsä lisäksi ainakin 2-0 osuman, joka meni niin kevyesti jalkojen välistä. Ettei vain ihan jäätä pitkin…
- - -
Tuomari Salmiselle, taisi olla kovat bileet eilen? Kun mopo karkaa, ei se viheltämällä tule takaisin. Ei tuohon mikään ratkennut, mutta ei ollut lähelläkään liigatason oikeudenjakamista. Sai poikkeuksellisella epävarmuudellaan hermostumaan niin katsojat kuin pelaajatkin. Kokeneempi ja itsevarmempi dumari olisi voinut hyvällä omalla tunnolla viheltää kaksi rankkaria tänään.
- - -

Johannes vei sukat suustani ja hyvin säestää RedFoxikin. Pari sanaa on kuitenkin pakko heittää.

Söderholmille on näköjään noussut kusi päähän, ei olisi uskonut. Pitää itseään varsinaisena macgyverinä hääriessään muka joka paikassa, kun pitäisi olla puolustamassa. Kultanen oli aivan kuutamolla, eikä kiekko pysynyt Kurvisenkaan lavassa. Saarisen lepakko tuplayv:llä pelasti kai hänen päivänsä.

Mutten IFKoon ainoa hyökkääjä oli Turre Järvinen, joka sentään rymisteli.

Salmisesta, hoh hoijaa, miksi pitää antaa ringettetuomareiden harjoitella liigassa?

Ihan sama olisiko siellä maalissa ollut Tinde vai se Aku Ankka, lopputulos olisi ollut suuri piirtein sama, sen verran helppoon meni IFK tänään. Tarkoitan Jypin ns. taktiikkaa, jonka ystävämme Teemu mahdollisti kaikin mahdollisin keinoin. Ja sitten vielä ihmetellään pelien huonao tasoa ja miksei jengi käy katsomassa.

No, uutta matoa koukkuun ja urtsikan jälkeen tulee mielenkiintoisia statseja....
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Rain rain go away, come again some other day

Viestin lähetti Johannes
A7:n edessä tanssi yksi neiti, jolle pysyminen chiquita-paidassa tuotti suuria vaikeuksia 3. erässä. Sitä oli ilo katsella. Illan parasta antia ehdottomasti.


Alempi.

Mitat 99-60-90. D+. Pituus 166,5 cm, paino 59 kg. Noin silmämääräisesti. Ja valkopesuun kutistumisen takaamiseksi ne Chiguita-paidat ja sassiin.
 

Chriso

Jäsen
Näin neutraalina katsojana on pakko todeta että JYP ei vain ansainnut voittoansa vaan nousi myös arvostuksessa minun silmissä. Loistava klassinen kurinalainen puolustuspeli (niin ja jos kahvaamisesta ja roikkumisesta puhutaan niin sitä harrasti kyllä IFK ainakin yhtä paljon, niin huono oli kotijoukkueen liike - muutamaa poikkeuksta lukuun ottamatta) ja varsinkin se kurinalaisuus kun IFK-pelaajat sekosivat ja alkoivat enemmän haastamaan riitaa kuin pelata kiekkoa. Miten Salminen onnistui lähettämään lopussa enemmän JYPin pelaajia jäähylle on kyllä mysteeri. Muutenkin luokatonta tuomarointia.

Lehdistötilaisuudessa Aravirta moitti omiaan kurittomuudesta, mutta ihmettelenpä vain miksi hän ei tehnyt asialle mitään ottelun aikana. Sanoi myös että IFK:n nuoren kaartin pelaajat ovat olleet pettymys tänä kautena. Ja ei käy kiistäminen. Olikohan tämä yritys herättää pojat?
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Taisi juuri siinä kohtaa iskeä neidille kramppi jalkaan, koska Jypin puolelta ei ollut halukkuutta."

Tämä on taas tätä aivan uskomatonta *****jauhamista. Ilmeisesti vaikutti siltä, että JYP-valmennus oli päättänyt pitää pelaajien hermot kurissa ja samaa olisin toivonut myös Aralta. Tiukemmalla linjalla jäähyt olisivat voineet jakautua paljon radikaalimminkin vierasjoukkueen eduksi. Ja palatakseni tähän siteerattuun kommenttiin; mitä ihmeen järkeä olisi ollut lähteä vaihtoaitiosta tappelemaan ulosajetun pelaajan kanssa. Eiköhän tämäkin ole hyvin selkeä juttu arvon Pärdellekin. Housuissa pullottaa varmaan mukavasti, kun on noin leveät jutut.

Karalahti jäi mieleen lähinnä kertaalleen tapahtuneesta käsien jäätymisestä ja siitä, että hän kahteen kertaan meni kolmantena kaverina pieneen hieromiseen väliin. Taisi olla kohteena Tremblay molemmilla kerroilla.

Tuomari oli surkea, mutta jäähyjä jäi viheltämättä molemmille joukkueille. Varmasti tämä vaikutti hermojen menettämiseen.

Harkinsin ulosajon jälkeen ottelun lopputulos oli melko selvä, koska kuten todettua, kukaan muu ei Pärssinen poislukien pystynyt rakentamaan peliä.

Pieni lisäys vielä. Sen ainoan kerran, kun näin JYPin puolustuksen tehokkaasti siivoavan maalinsa edustaa, tuli (muistaakseni) Marttiselle jäähy ryntäyksestä ja katsomosta kuului huutoja:"Sika!". Kyllä siinä oli hymyssä pitämistä.

L
 
Viimeksi muokattu:

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Viestin lähetti RedFox

Vaan mitä on tapahtunut liigan ( ainakin paperilla ) parhaalle puolustukselle? Kaksi alivoimamaalia, ja molemmat puhtaasti pakkien piikkiin. Tinde ottakoon nimiinsä lisäksi ainakin 2-0 osuman, joka meni niin kevyesti jalkojen välistä. Ettei vain ihan jäätä pitkin…


Sen verran, että inhottavan hyvää tuuriahan kyseisessä maalissa oli, mutta puolustan kuitenkin Tindeä, että laitetaan maali kuitenkin Harkinsin ja Saarisen piikkiin, jotka eivät osaneet päättää kumpi kiekon ottaisi.

Harkinsin ulosajosta. SM-Liiga, jos haluatte, että jääkiekkomatseissa vähenee katsojamäärät, olette siinä hienosti onnistuneet. Oikeassa jääkiekkopelissä tuosta olisi voinut antaa vaikka molemmille kakkoset ( väkivaltaisuus). Tuomari Salminen oli hienosti oikeassa noissa tuomioissa, 2+2 ja toiselle 5min, mutta jos tuollaisesta todellakin lentää nykyään ulos, niin ei voi muuta kuin sanoa, että onnea valitsemallenne linajalle.

Jypille onnittelut voitosta, ja ennenkaikkea maalivahti Nikkilälle joka ensimmäisessä erässä "pelasti" Jypin. Hienoja torjuntoja.


EDIT: ja kun kauden alussa painotin, että tarvitsemme kaksi huippusentteriä, muuten ei kunniankukko laula, niin silloin moni sanoi, että kyllä ne meidän omat "junnut" hoitaa kyseisen homman. Vieläkö samaa mieltä?

Ja vielä kerran IFK:n pelaajat; menkää sinne maalille, ***kele!
 
Pelillisesti paskin peli pitkään aikaan, jonka olen käynyt katsomassa. Ensimmäinen erä oli hyvää kiekkoa, HIFK haki maalia. HIFK laukoi kerran tolppaan
, kerran kiekko lipui aivan maalin vierestä ja ainakin yhdestä tilanteesta olisi pitänyt viheltää rangaistuslaukaus. Salmiselta oli kyllä mielestäni heikko peli tuomarina. Tokassa erässä HIFK vielä yritti, mutta viimeinen erä oli kyllä niin neppailu neitikiekkoa, kuin voi vain olla. Ainoa toivo oli lopussa, että jotkut olisi ottanut kunnolla yhteen.
 

haavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, LCFC
JYP pelasi loistavaa SM-liigan vieraskiekkoa ja siitä palkintona pisteet...

Omista ei mitään sanottavaa, paitsi että Go Brett Go.

Ja kiitokset Salmiselle, olitko oikeassa paikassa oikeaan aikaan ???

H
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tuleepi tässä vaan nyt mieleen HIFKin 9 ekaa peliä viime kaudella verrattuna nykyiseen tilanteeseen.

2002 syksy: 5 voittoa - 3 tasapeliä - 1 häviö = 13 p. ja +6 maalia.
2003 syksy: 5 voittoa - 1 tasapeli - 3 häviötä = 11 p. ja -2 maalia.

Ai niin, mutta onhan meillä Aravirta, ja muutenkin selvästi parempi jengi kasássa...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Re: Jahas..

Viestin lähetti Pärde

Ja sitten siitä viihdepuolesta. Tässä nyt mitään Pee-tyyppien itkuja kuunnella. Viihdettä maksavalle yleisölle! Ja Jypin "miehet" on kyllä sen luokan jänösiä ettei kovinkaan moni muu pysty samaan. Ollaan niin kovaa poikaa, muttei sitten kuitenkaan haluta mennä. Harkins tappeli ihan rehdisti ja matkalla pukukoppiin pysähtyi Jypin vaihtoaition eteen ja näytti hanskallaan jäätä, "let's go". Taisi juuri siinä kohtaa iskeä neidille kramppi jalkaan, koska Jypin puolelta ei ollut halukkuutta.

Muutoinkin meidän kaverit kävivät kuumana (ihmepä tuo sillä tuomarilla&Jypin mailatyöllä), mutta jyppiläiset olivat hiljaista poikaa. Jeren ei tarvinnut kuin katsoa murhaavasti silmiin ja johan jyppiläinen muisti unohtaneensa jotain vaihtoaitioon (selkärankansa?). Jalat tärisivät poikaraukalla niin paljon ettei meinannut päästä kapuamaan takaisin boksiinsa. Tremblayn ja Jeren välillä oli sanomista aika ajoin, veikkaan että olisi lopussa roihahtanut ja siksi valmentajat eivät päästäneet jäälle yhtä aikaa.


Noinko kovasti se vituttaa, että jäi kunnon tappelu näkemättä? Mene katsomaan nyrkkeilyä/judoa/whatever jos tappelut kiinnostaa.
Mitä helvetin järkeä johdolla olevan joukkueen on lähteä tappiolla olevan provoihin mukaan? Ei niitä pelejä sieltä jäähyaitiosta/suihkusta voiteta.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Jypille pisteistä. Ei löytynyt IFKsta nyt juuri mitään. Ja Brettin ajaminen ulos...hhhoohohhoijaa! Mistä toi dumari on löydetty? Laji vetää viimeisiään niin kentällä kuin katsomoissakin..
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti L-Mies
"Taisi juuri siinä kohtaa iskeä neidille kramppi jalkaan, koska Jypin puolelta ei ollut halukkuutta."

Tämä on taas tätä aivan uskomatonta *****jauhamista. Ilmeisesti vaikutti siltä, että JYP-valmennus oli päättänyt pitää pelaajien hermot kurissa ja samaa olisin toivonut myös Aralta. Tiukemmalla linjalla jäähyt olisivat voineet jakautua paljon radikaalimminkin vierasjoukkueen eduksi. Ja palatakseni tähän siteerattuun kommenttiin; mitä ihmeen järkeä olisi ollut lähteä vaihtoaitiosta tappelemaan ulosajetun pelaajan kanssa. Eiköhän tämäkin ole hyvin selkeä juttu arvon Pärdellekin. Housuissa pullottaa varmaan mukavasti, kun on noin leveät jutut.

Housuissa pullottaa korkeintaan lompakko, eikä sekään enää tämän illan jälkeen. Ihan helvetin sama joku "järkevyys". Vitut pelitilanteesta, jos ei kaveri ota vastuuta tekemisistään rehdisti, niin minä sanon neidiksi. Tottakai minäkin tiedostan, että nykyliigassa tuollainen menee läpi siinä missä kyykkääminenkin, mutta en minä siitä aio pitää. Ihan kiva, että pitivät hermot kurissa kunhan muistaisivat samalla pitää niistä mailoistakin huolta. Ja ihan oikeasti tiukemmalla linjalla jäähyt olisivat menneet aika tasan, ellei jopa kotijoukkueen eduksi. Matti Alatalon puheilla "laadukkaasta pelistä" voi pyyhkiä jotain.

Eipä silti, ei meikäläiset tänään olisi voittoa ansainneet. Siinä mielessä oikea joukkue voitti.

EDIT: Korak, itse olin silloin junnujen puolella. Huvittavaa lapsenuskoa näin jälkeenpäin ajateltuna. Me tarvitaan vähintään yksi peliätekevä sentteri ja riippuen Spanhelin tasosta ehkä yksi laituri. "Junnut" voi mennä kolmoseen ja neloseen iskemään kiekkoa päätyyn ja luistelemaan ympyrää.

EDIT2: Flou, kyllähän se hieman harmitti kun muutoin niin paskassa matsissa olisi ollut viihdettä tarjolla edes vähän. Onnittelin jo voitosta.
 
Viimeksi muokattu:

stones

Jäsen
Re: Rain rain go away, come again some other day

Viestin lähetti Johannes
3. erän alussa joku sai neronleimauksen heittää pakkipariksi Karalahti-Saarinen. Haloo, äijät eivät todellakaan sovi samaan aikaan jäälle. Meni 24 sekuntia, Immonen jatkoi maalin edestä kauniisti 0-3. Karalahti oli kaukalon nurkassa murjomassa Virtasta ja Saarinen jossain muualla kuin piti. Jere sai tilanteesta vielä 2 min ja pakkiparikokeilu Karalahti-Saarinen oli historiaa.

Tuliko tuo jäähy linjamiehen toimesta, kun päätuomari oli selin tilanteeseen? Ylen kuvan mukaan Jere oli aika myöhässä taklauksessa, kiekko oli jo maalissa ennenkuin taklaus lähti. Pikkasen oli kädetkin ylhäällä, joten voi paukkua vielä pelikieltoa päälle.
 

SjV

Jäsen
Viestin lähetti Korak
Harkinsin ulosajosta. SM-Liiga, jos haluatte, että jääkiekkomatseissa vähenee katsojamäärät, olette siinä hienosti onnistuneet. Oikeassa jääkiekkopelissä tuosta olisi voinut antaa vaikka molemmille kakkoset ( väkivaltaisuus). Tuomari Salminen oli hienosti oikeassa noissa tuomioissa, 2+2 ja toiselle 5min, mutta jos tuollaisesta todellakin lentää nykyään ulos, niin ei voi muuta kuin sanoa, että onnea valitsemallenne linajalle.

Allekirjoitan ylläolevan tekstin. Automaattinen prk 5min jäähyn yhteydessä saataa jarruttaa pelaajia purkamaan ottelun aikana kerääntyneitä höyryjä, joita sitten yritetään päästää pois pikkusikailuna tilanteen jälkeen (mailalla hakkaamista, roikkumista etc.). Nyt voisi matkia rapakontakaista sarjaa hieman:
tappeluun osallisuminen 2 min (fighting minor), hanskojen tiputtaminen 5 min (fighting major) ja siinä se. Tilanteen ajoittajalle (ensimmäisen lyönnin lyöjälle) voitaisiin tarvittaessa antaa 2/10min henk.koht.käyt.rang. 10min siinä mielessä parempi että joukkue ei siitä kärsisi (2min olisi vaan sopivampi). Toisen kerran samassa ottelussa 5min rangaistuksen tappelusta ottava ajettaisiin sitten ulos 5min+PRK. Toisaalta tuo fighting major/minor pitäisi saada käteväsi käännettyä, väkivaltaisuus taitaa olla vähän eri kuin tappelu.

Joten tuossa Harkins-Pikkarainen episodissa: Pikkarainen 2+2min (huit.+"tappelu") ja Harkins 5min ("tappelu"). (Edit: aloittajasta en ota kantaa, koska en tilannetta nähnyt paikanpäällä)
Tilanteen U-ruudusta nähneenä Pikkaraista ei kiinnostanut/kerennyt kiinnostaa nyrkkien kunnollinen heiluttelu. Olisiko mielessä ehtinyt vilahataa JYP:in jo muutenkin harvalukuisen pakkikaluston pelissä pitäminen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hauska katsella kohta, miten muut ovat matsin nähneet. Perinteisesti oma avautuminen ensin ilman vaikutteita:

Aloitan HIFKistä, jossa oli tänään paljon hyvää! Kylläpä viihtyi taas pitkästä aikaa katsomossa, kun tarjolla oli ylilyöntejä ja muuta mukavaa. HIFK-väkivaltajaoston (oikeastaan itseni) puolesta ojennan kolme tähteä Brett Harkinsille, joka viimeistään nyt pelasi itsensä HIFK-fanien sydämeen. Brett-poika kerta kaikkiaan kyllästyi Jypin selkeästi isomman pakin kahvaamiseen a.k.a mailapeliin ja näytti, että NHL / AHL -miehet taustastaan riippumatta ratkovat erimielisyydet muuten kuin mailalla. Näin teki Metrokin Lukkoa vastaan tiettävästi. Kuin ajatus lähtivät Brettiltä hanskat ja Jypin apurilta paita ynnä tasapaino. Pari nopeaa alakoukkua perään ja fanikatsomo repesi. Kyllä meille kelpaa makoisa tappeluvoitto aina. Jypiläinen lähti paitaa pukien korvat luimussa pois ja Brett stunttasi Vopatia loppuun asti pysähtyen Jypin vaihtopenkin tuntumaan kutsuen kaveria keskiympyrään. Ei ollut tungosta. Asiaa, Brett, asiaa!

Muutenkin HIFKin hermot olivat mukavan tiukalla ja Pasi Saarinen, Hirso (!), Häbä ja tietenkin Jere ottivat fyysistä dominanssia miten halusivat. Ja Aralle napsahtaa pisteet täältä; kaveri ei tehnyt mitään rauhoittaakseen tunnelmaa. Asiaa, Ara, asiaa!

Itse ottelusta:
Se hävittiin ihan suorin vartaloin ja ansaitusti. Ensimmäisen 10 minuutin aikana luotiin paikkoja solkenaan ja videoilta katseltiin mm. Spanielin ylärimaveto. Lisäksi tolppa kolisi kerran ja peli oli koko ajan Jypin puolustuspäädyssä. Kunnes sitten tapahtui Jyppi-matseista tuttu väistämätön; ensimmäinen paikka kaverille ja heti uppoaa. HIFK hävisi vaihteeksi puolustusalueen aloituksen 100-0 ja kiekko pelattiin viivaan Jypin pakille nro 8. HIFKin sentterin (Holma) ja toisen pakin (?) merkkauspeli meni aivan perseelleen ja pojat rupesivat pakittamaan kuin HIFK olisi ollut av-tilanteessa. Jypin pakki teki komean maalin; liikkui viivaa ensin sivusuunnassa ja kun ketään ei kiinnostanut käydä kiinni, ajoi sisään ja laukaisi. Meni suhteellisen helposti Laaksoharjulta, mikä ei vähennä suorituksen oikea-aikaisuutta.

Pian tämän jälkeen Harkins, The King, pelasi itsensä suihkuun ja samalla lähti kentältä HIFKin ainoa peliätekevä hyökkääjä. Lopputulos oli aika selviö tästä eteenpäin. Huonoa tuuria oli sikälikin, että Vopatkin puuttui. Hän on nimittäin Harkinsin lisäksi toinen, jota kehtaa sentteriksi kutsua. Nyt Harkinsin paikalle nostettiin....tadaa!...Hirso! Ja loppu on legendaa. Ei mitään jakoa, ei kerta kaikkiaan mitään. Paitsi tuossa örveltämisessä. HIFKin sentteriongelma on vähintäänkin keskikokoisen ruotsinlaivan kokoinen. Bulgarialaisine ravintolabändeineen. Siihen pulmaan törmää ahtaissa väylissä. Luttisen, jota kuulemma turhaan hypetetään, poissaolo sotki täysin yleensä hyvän Holman ketjun pelin. Vihko oli ihan yössä ja Häbä ynnä Viitaluoma...Huh! Sääliksi kävi Pärää ja Kuhtaa, jotka olivat pelipäällä. Ilman sentteriä on kuitenkin paha pelailla. Pentti, nyt on ostosten aika.

Jyppi pelasi kurinalaisesti, säilytti hermonsa ja vältteli kontakteja. Ja iski paikoistaan tehokkaasti. Aivan kuten otteluennakossani mietinkin. Samoin Aku Ankka -teoria piti. Jypin veskari, ihan tuntematon kaveri mulle, oli loistava silloin kun piti olla. Muuten hänkin pääsi aika helpolla Harkinsin uloslennon jälkeen. Mutta viileä esitys pojalta.

Jypin pakeista jäi kankea, mutta hidas kuva. Erityisesti nro 6, joka pudotteli mailaansa alvariinsa, oli hupaisa ilmestys. Lisäksi hän itki tuomareille jatkuvasti. Hyökkäjät olivatkin sitten monta astetta parempia ja jälleen kerran pirun nopeita. Immonen on tuleva tähti, loistava kaveri. Myös Tremblay on pelimies. Kontaktit eivät tosin ole hänen alaansa. Jos HIFKillä olisi (ollut) Jypin tahto ja pelikuri, olisivat numerot voineet olla toiset sentterien puutteesta huolimatta. Nyt HIFKillä oli perinteisesti taso ns. leveä, turisteista hyviin liigapelaajiin. Jypin nippu oli tasainen paria onnetonta pakkia lukuunottamatta. Onnittelut ansaitusta voitosta.

Ai niin, Laaksoharjua kävi sääliksi. Ainoastaan yksi selkeä imaisu, mutta monta hyvääkin torjuntaa. Silti hän taisteli tuulimyllyjä vastaan. Mutta pervoon HIFK-tyyliin viihdyin kuitenkin katsomossa mainiosti. Tämä oli vain yksi runkosarjan ottelu, pisteistä viis. Nyt niitä menetettiin kaksi. Niinkuin aina Jypille. Joten miksei näissä Jyp-matseissa voi olla hauskaakin? Edellisen kerran näin kivaa Jypin kanssa oli Noutaja-matsissa. Pidän ihmeenä, jos Jypin nippu ei kisko itseään kuuden joukkoon runkosarjassa.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HUHHHHUUHH!
Ai tästä pitäisi maksaa 600 euroa kaudessa per nuppi? Huh mitä paskaa. Salminen pihalla kuin lumiukko. Ei mitään linjaa missään vaiheessa, arpoi jäähyjä ihan miten sattui. Harkinsin suihkukommennus oli kuitenkin kaiken huippu. Salmisen surkeudesta kärsivät molemmat jengit tasavertaisesti. IFK ei esittänyt ottelussa mitään hienoa. Ekassa erässä oli varmasti paikat jopa 5-0 johtoon, mutta kun ei niin ei. Nikkilä toisaan oli hyvä, ei hänellä kylläkään vaikeita koppeja ollutkaan, siitä piti huolen IFK:n hyökkääjät. HIFK:sta nousi esille Spanhel ja Hirschovits tsempillään, muuten paskoja molemmat.
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hohhoijaa

Kyllähän on taas aikaa vierähtänyt, kun on tuollaisen pelin nähnyt. Jotenkin ärsyttää se, että itsellä on päälimmäisenä mielessä se kuinka tuomari pilasi koko ottelun! En tietenkään voi väittää, että IFK olisi muka pelannut hyvän pelin vaan päinvastoin peli oli aivan munattonta!

Ihmetyttää kuitenkin tuo, kun jotkut kehuu Jypin hienoa taktista peliä. Pelihän oli tietysti hieno ja taktinen, kun kerran voitti ja sai näin matka viemisiksi kaksi bojoa. Tuo pelityyli ei vaan yksinkertaisesti kasvata katsoja tilastoja missään. Noh toisaalta eihän tuo Jypin vika ollut, kun tuollaisnen koukkiminen sallittiin. Herra Salminen ei vaan yksinkertaisesti nähnyt yhtään mitään koko pelin aikana. Pelin alussakin jolloin IFK oli pari potkua edellä kaveria jäi salmiselta (Huom. pienellä) tämäntästä viheltämättä jäähyn arvoisia rikkeitä sekä yksi rankkari.

Noh IFK:n huonoutta kuvastaa kyllä se, kun Harkins ajettiin pihalle ja pelistä ei tämän jälkeen tullut yhtään mitään.

Ikävä tuli kuitenkin niitä hyviä aikoja jolloin pelasi T. Laaksonen ja muita hienoja pelaajia! Nimittäin nytkin niille olisi ollut käyttöä ja oltais ehkä säästytty ykköskentän sentterin ulosajosta. Tuollaista ronkkimista, kun sattui niin Tomppa kävi sanomassa ensin ytävällisesti ja sen jälkeen melko tuimasti jos vielä jatkui ronkkiminen. Yleensä viimeistään toisen huomautuksen jälkeen kaveri hieman rauhottui. Tämäkään, kun ei aina riittänyt niin sit sai taas yleisö leipää ja sirkushuveja.
 

Jo

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Älytöntä rapellystä.
Pelistä jäivät mieleen seuraavaa: Pärssinen. Uskomattoman hyvä peli, äijä yritti ja teki hommia enemmän kuin moni muu yhteensä, virtaa tuntui riittävän 60 minuutiksi toisin kuin muilla. Oli kyllä noin 20 pelin tauon jälkeen kiva nähdä IFK pelaaja joka yrittää.
Puollustuksesta jäi mieleen Kultanen. Hän pelasi hyvän pelin, hyvät kiekon ylöstuonnit ja varma pelaaminen omassa päässä, ei mitään ylimääräistä hoiti hommansa niin kuin pitää. Ihmettelenkin mitä Kultanen sm-liigassa tekee, NHL olisi miehelle oikea paikka.
Saarinen ja Benysek. Molemmat pelasivat hyvän peruspelin ja Saarinen onnistui ainoana maalinteossa siitä plussaa.
Mutta sitten pahana pettymyksenä Karalahti ja Söderholm, kaksikko keskittyi kaikkeen muuhun paitsi oleelliseen, jos kyseessä olisi ollut tuntemattomampi pari olisi viltti komennus tullut, normaalisti tuollaisilla otteilla ei pelata ottelussa kuin 5 minuuttia, mutta tämä kaksikko pelasi noin 20min.
Laaksoharju pelasi muuten hyvin mutta Jypin 2 av maalia olivat liikaa, tosin niistä läpiajoista saa kiittää hyvää ylivoimapeliä.
Ikävää oli Harkinsin pelin lyhyeksi jääminen, varmasti olisi muutaman syötön yv:llä merkkauttanut.
Salmisen tuomaroinnista en jaksa sen kummoisemmin valitella vaikka mieli teksi, kun homma ei ollut hanskassa niin ei ollut.
 

geoff_wilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Liverpool, Brazil
Harkins vs Pikkarainen

Pikkarainen esteli Harkinsia maalin edessä aikansa eikä Harkins tästä tykännyt, jonka jälkeen paita pään yli ja pari vaparia sisään. Pikkarainen otti kilpikonna-asennon eikä vastannut vaan luisteli suoraan vaihtoaitioon.

Jeren ryntäyksestä syntyneen rangaistuksen kävi Salmiselle kertomassa uudempien aikojen Torkel Saarnio eli mikä lie Nokisalmi.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Haloo Pärde ja muut vinkujat!
Osa jutuistasi menee varmasti turhautumisen piikkiin mutta jotain rajaa. Jyppi hoiti homman himaan minusta helvetin tyylikkäästi. Se Hifki jolle respektit annan pelaa puhdasta kovaa lätkää johon kuuluu yhtenä osana myös provoamiset. Provoihin lähtemällä harvoin kuitenkaan matseja voitetaan vai miten on? Olisi ollut silkkaa typeryyttä lähteä siihen mukaan kuten tänään nähtiin. Jyppi piti päänsä ja tulos näkyi. Ihmetellä täytyy tuomarin ratkaisuja näissä muutamissa nahinoissa.
Jänöset, kuten jypiläisiä nimitit, tämän matsin ja pisteet hoiti komeesti kotiin Jeren tuijotteluista ja tärisevistä jaloista huolimatta. Ja mitä tulee Harkinsin haasteluun käytävältä, herää jo!!! Kuka helvetti enää suihkuun ajetun pelaajan perään lähtee?
Uutta matoa koukkuun Hifki ja Jyppi! Kaksi pistettä kiitos ja kuitti.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Jusu7

Miksi sanoit "ja muut vinkujat" kun koko tekstisi oli osoitettu minulle? Älä suotta huutele varjoista, tule rohkeasti vaan sanomaan.

Oli turhautumista tai ei, en aio muuttaa mielipidettäni. Ihan kiva jos on "taktisesti kypsää peliä" tjsp., en itse arvosta tuollaista. Varsinkaan sitä mailapeliä, mainitsinko sen jo. Tehokasta vieraspeliä, ei muuta. Ei millään lailla loistokasta (jos merkityksenä 'näyttävää) todellakaan.

Vastapuolen kuumentaminen on tietty peliin kuuluva asia, mutta itse katsoisin asian olevan niin, että kun joku joskus tulee ja katsoo bluffin, pitää pystyä vastaamaan teoistaan. Niin ei nyt sitten käynyt, syitä on varmasti lukuisia. Eipä juuri kiinnosta.


Mutta tämä ottelu on jo takan, yksi 56:sta. Uutta matoa koukkuun.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Jep, JYPin tuloksekkaat vierailut Helsingin vanhaan jäähalliin jatkuvat, taas on kahvattu perkeleesti ja kiitos kuudennen kenttäpelaajan, joka nimeä Salminen kantaa, pisteet tarttuivat matkaan. Näinhän sen pitikin, suurimman osan ottelun jälkeisistä kommenteista olisin voinut kirjoittaa jo ennen peliä. Tai ajan säästämiseksi copy-paste jostain JYPin aiemmasta vieraspeliketjusta.

Mutta positiivisiin asioihin, Nikkilä jatkoi hyviä pelejään, jos toki silminäkijähavainnot kertovat että hirvittävän pahoja vetoja ei tullut suuria määriä. Pari av-maaliakin tuli sitten saldoihin, molemmat toki IFK:n avustuksella kuten jokainen varmaan näki TV:n maalikoosteista. Immosen eka tuli sitten Saarisen (?) hätärin seurauksena. Hyrkäs on muuten oppinut lämäämään, nyt jo siniviivalta ilmassa maaliin asti, ei olisi Diskoksen aikana kantanut, se olisi ollut kaksi pomppua joista toinen juuri ja juuri veskarin patjan yli. Eipä mitään, tästä jatkuu jo sitten kotipelillä, vieraspelit toivat 3 pistettä kolmesta pelistä, ihan ok verrattuna kauden alun vieraspelisuorittamiseen.

Siitä Harkinsin/JYPin "jänösten" tapauksesta, olisiko se sitten helevetin järkevää hypätä vaihtoaitiosta muutaman sekunnin paritanssi/halailunäytökseen ja hommata sillä perusteella useamman pelin pelikielto? Kaikki tämä siis vain siksi että IFK-kannattajilla olisi hauskaa? Ehkäpä ei kannata.

Muutenkin noista tappeluista, tokihan niitä kiekkopeleissä ajoittain tulee kun tunteet hiukan kiehahtavat, mutta se ei kai niitä nyt sentään ihan tavan vuoksi vaan kannata harrastaa? Voihan sitä tosin lähteä kaupungille tappeluja etsimään, varmasti jostain kulmalta löytyy kaveri pariksi ja huomatkaa edut, pääsee todella läheltä seuraamaan toimintaa ja vaikuttamaan tapahtumiin.
 

tiikeri

Jäsen
Harmi tietysti ja tavallaan oli ettei Pikkarainen viitsinyt lähteä Harkinsin kanssa hippasille. Olisi ollut edes Marttinen tuossa tilalla, niin olisi tullut Harkinsille kenties se kuuluisa noutaja. Ainakin vähintään tasavertainen vääntö. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ei taida tämä Harkins olla mikään fyysinen pelaaja noin muilta osin ja yleensä. Karttelee taklauksia ja hiihtelee vaan raipemaisen ympäri kenttää, hienoja lättyjä toki viljellen. Tälläisen kuvan olen saanut, korjatkaa jos olen pahasti väärässä. Pohjois-Amerikkalaiseen tapaan välillä saattaa kiehahtaa, eikä siinä mitään.

Eipä asiasta tämän enempää. Värikäs peli ja hyvä niin. Lykkyä HIFK:ille ja sen faneille jatkoon. Ei muistella tätä pahalla.
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Re: Jahas..

Viestin lähetti Pärde
Ja Jypin "miehet" on kyllä sen luokan jänösiä ettei kovinkaan moni muu pysty samaan. Ollaan niin kovaa poikaa, muttei sitten kuitenkaan haluta mennä. Harkins tappeli ihan rehdisti ja matkalla pukukoppiin pysähtyi Jypin vaihtoaition eteen ja näytti hanskallaan jäätä, "let's go". Taisi juuri siinä kohtaa iskeä neidille kramppi jalkaan, koska Jypin puolelta ei ollut halukkuutta.

Ohoh, no sehän on kova jätkä kun linjamiesten takaa uskaltaa haastaa tappeluun! Luuletko Pärde tosiaan, että uskalluksestahan se oli kiinni, ettei kukaan lähtenyt ulosajetun Harkinsin kanssa tappelemaan? JYPistä löytyisi varmasti puolenkymmentä kaveria, jotka pyyhkisivät jäätä mennentullen jollain Harkinsilla.

Viestin lähetti Pärde
Muutoinkin meidän kaverit kävivät kuumana (ihmepä tuo sillä tuomarilla&Jypin mailatyöllä), mutta jyppiläiset olivat hiljaista poikaa. Jeren ei tarvinnut kuin katsoa murhaavasti silmiin ja johan jyppiläinen muisti unohtaneensa jotain vaihtoaitioon (selkärankansa?). Jalat tärisivät poikaraukalla niin paljon ettei meinannut päästä kapuamaan takaisin boksiinsa.

Hyvinpä on uponnut se kuuluisa "mediapeli" Pärdeen! JYPpi kahvaa ja tuomarit sallivat sen, silloin onkin ihan oikein että kuumennutaan. Ja Karalahtea varmaan oikeesti kaikki pelkää..! :D
Mies oli aikanaan lupaava, jopa jo ihan hyvä pelimies, mutta viime aikoina hänestä on muodostunut iltapäivälehtien/seiskan vakiovitsi kaikkine tempauksineen ja "keep your head up"-paitoineen...valitettavasti.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siksi sanoin ettei koko viestini ollut sinulle tarkoitettu, lainaukset ja nimittelyt olivat. Ketjussa oli aiempiakin samantapaisia vikinöitä. Sori, olen tarkempi ensi kerralla. Ja mitähän näillä varjoilla huutelemisilla tarkoitat... Nickin takaa täällä muutkin kirjoittaa, jos tätä tarkoitat.
Vieraskiekko on vieraskiekkoa ja näillä säännöillä mennään mitkä annettu on. En väitä, että nykykiekko kaunista on mutta niin pelataan kuin sallitaan. Toiset siihen osaavat sopeutua, toiset ei. Tuo kahvapaskakiekko-viittailu pätee varmasti Jyppiin vieraissa mutta niin pätee moneen muuhunkin jengiin liigassamme. Mikä jengi ei kahvaa vieraissa, ei semmoisia olekkaan.
Mitä tulee tuohon bluffin tms loppuunkatsomiseen, on tilanteita jolloin se ei kannata vaikka mieli tekisikin. Otetaanpa esimerkiksi tämä tapaus Harkins vs Pikkarainen. Jypin nykyisellä pakkikaluston loukkaantumistilanteella tuskin kannattaa ottaa muutamaa peliä penalttia sillä verukkeella, että faneilla on hauskaa. Rajansa provoilullakin, peli on se pääasia kuitenkin kaikesta muusta hauskasta huolimatta.
Tsemiä Hifkille ja faneille jatkoon. Nordiksella on hyvä meininki!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös