Mainos

HIFK Gimmat

  • 168 770
  • 970

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jostain kuitenkin kertoo se, että tuo jenkkien naisten sarja lopetettiin: kiinnostusta ei ole.

Ei välttämättä Gimmat spesifisesti mutta tietääkseni Jenkkilän lakkouhka pohjautuu "miehille maksetaa enemmän ku meille. Antakaa tukea tai ei pelata".

Käsittääkseni tässä on kyse joka suuntaan puhtaasta kapitalismista, eli markkinataloudesta. Joka on hyvä. Sama homma kuin aikanaan kun oli NHL ja WHA - nyt oli kaksi eri naisten liigaa ja NHL oli linjannut, että se tekee yhteistyötä naisten jääkiekkoliigan kanssa vasta kun jäljellä on vain yksi riidaton kumppani. Naisten liigat pääsi tästä sopuun ja toinen lopetettiin (näin ainakin Räty jossain haastattelussa radiossa sanoi, ja oli erityisen toiveikas tulevaisuuden suhteen).

Pelaajien lakosta en niin tiedä, mutta tuskin vinkuvat yhtään mitään fyrkkaa miehiltä tai NHL:stä, en usko että se olisi mitenkään mahdollista Yhdysvalloissa, vaan omaa siivuaan siitä potista, joka nyt on kasvamassa nimenomaan naisten jääkiekossa. Kuten tekevät / tekivät myös vaikkapa NHL-pelaajat ja muut eri liigojen ammattilaisurheilijat Pohjois-Amerikassa, sillä siellä kapitalismi toimii myös toiseen suuntaan, eli työpanos on aidosti myynnissä. Suomessahan näin ei ole, sillä täällä siihen on valtion vakuutus: jos kirvesmies kokee, että hän ei saa tarpeeksi fyrkkaa naulanhakkaamisesta ja työnanataja kokee, että Puolasta saa halvempia ja kyllin hyviä tekemään sen homman, panoksensa myyntityössään ylihinnoittelemalla epäonnistunut duunari menee työttömäksi ja alkaa nostaa toimeentulotukea. Nyt naiset kokevat, että työnantajat vaurastuvat kasvaneen kiinnostuksen ja lisääntyneen ansainnan myötä heidän panoksellaan liian suurella prosentilla, joten he haluavat sen siivun mikä olisi suhteessa uusiin tuloihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Nyt kannattaa muistaa, että Gimmojen joukkue on vasta vuoden vanha. Viime kausi oli eka, joten vanhoilla meriiteillä oli silloin vaikeaa saada keltään mitään. Nyt aloitetaan toista kautta ja on mielestäni ihan oikein että alussa annetaan tukea että pääsee antamaan niitä näyttöjä ja meriittejä joilla se tili sitten ansaitaan. Pienellä alkupanostuksella voidaan saada aikaan vaikka millainen lumipalloefekti, kuten esim. naapurimaan Luleåssa. Itse ainakain aion käydä matseissa aina kun voin. Mitä tulee näyttöjen antamiseen, niin niitähän nimenomaan viime kaudella nyt annettiin, divarin dominointi ja nousu. Mun mielestä se on jo hyvä näyttö näin alkuun, että saa tukea. Olen myös vahvassa käsityksessä, että emoseura nimenomaan auttoi gimmoja hankkimaan sponsseja joten ei kaikki raha tullut seuralta. Ymmärtäisin näiden parin palstaveljen kritiikin paremmin jos gimmoja olisi kannateltu muutama vuosi saamatta vastineeksi muuta kuin divarin keskikastia.

Mitä tulee pelin tasoon, niin kannattaa huomioida, että onhan se kehittynyt ihan valtavasti viime vuosien aikana. On kyllä hieman epäreilua mollata naiskiekon nykytasoa, ja verrata sitä tämän päivän miesten kiekkoon, koska sitä ei ole pelattu yhtä kauan kuin miehet ovat pelanneet. Oikeampi tapa verrata olisi tsekata kuinka hyvin miehet pelasivat aikoinaan joskun 50-luvulla ja peilata sitä kautta missä mennään. Naiskiekon taso tulee nousemaan harrastajamäärien kasvaessa, kuten on naisfutiskin kehittynyt.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Menee ehkä täällä jo vähän offtopiciksi (löytyykö JA:sta omaa naiskiekkoilu-ketjua?), mutta laitetaan silti. Mielestäni tämä palkkakysymys naiskiekkoilijat vs. mieskiekkoilijat ei ole yhtään sen kummoisempi kuin (mies)jääkiekkoilija vs. salibandyn pelaaja. Kukaan ei varmasti halua väheksyä salibandyä lajina, mutta on selvää, että ei kukaan meistä esim. maksaisi yli 30 euroa lipusta arki-illan EräViikingit vs. TPS -ottelusta. Kun joukkueilla ei ole yhtä suuria tuloja, niin ei tietenkään pelaajillekaan voi maksaa samoja summia. Miten sitten jääkiekkojoukkueet onnistuvat saamaan lipuista paljon enemmän? Ei katsojat tietenkään jossain vaiheessa historiaa vain päättäneet, että jääkiekko on siisti laji ja sen näkemisestä pitää maksaa enemmän. Eivätkä myöskään pelaajat alkaneet yhtäkkiä vain pelaamaan parempaa lätkää. Tarvitaan siis investointeja ja työtä, jotta tuotteesta tulee houkuttelevampi (sekä pelin tason osalta että brändi-mielessä), jotta asiakkaat ovat valmiita maksamaan enemmän. Simple as that. Nyt tietyt toimijat yrittävät ikään kuin hypätä tuon kehitysvaiheen yli ja vaatia suoraan isompaa hintaa (palkkoja/lipun hintoja). Toistan, mikäli esim. salibandy haluaisi saada lajina joskus suuremman aseman Suomessa ja kansainvälisesti, ei se onnistu mediassa kitisemällä tai katsojia haukkumalla. Pitää markkinoida, investoida ja tehdä paljon talkoovoimin töitä, jota lumipalloefekti lähtee käyntiin. Sitten vasta voi pyytää isompaa hintaa lipusta ja maksaa parempia palkkoja. Apua saa ja pitääkin pyytää muilta, mutta viime kädessä kaikki pitää kuitenkin lähteä tekijöistä ja heidän taustavoimista itsestään.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Joutuu? Kuka pakottaa? Omiin fiideihini ei ole tullut ainuttakaan uutista mimmilätkään liittyen mm-kisojen jälkeen. Numeraalina ilmaistuna pyöreä nolla. 0.
Asioille voi myös tehdä itse jotain sen sijaan, että avautuu asiasta keskustelupalstalla tyyliin ”ketä muka kiinnostaa, kun muakaan ei kiinnosta”. Mutta toki on hienoa, että sait yhdistettyä aiheeseen ”sateenkaariporukat”, ”ilmastonmuutoksen” ja ”neekerit”. Tämä kertoo kaiken purkauksesi taustoista; ”taas valkoista lihansyöjäheteromiestä syrjitään jotenkin”.
Teen sittenkin paluun ketjuun ja vastaan. Seuraat pelkkää fabon fiidiä? Vai mistä ihmeen fiidistä selität? Suomen suurimmat mediatalot tuuttaa jatkuvaa vihervasemmistolaista unelmahöttöä tuutista minkä kerkeää. Se ulottaa lonkeronsa joka paikkaan, sillä medialla on aivan mieletön valta. Kysyin siis alunperin ihan aidosta kiinnostuksesta, että miksi tästä pitäisi kiinnostua. Vastaukset sarjaa "urpo" ja muuta vastavaa. Ja tietysti "pelin taso on noussut"...ihan niin kuin kiekon taso ei olisi muutenkin noussut. Eli naiskiekon pitäisi median kovan panostuksen lisäksi lisätä tasoaan exponentiaalisesti, mikäli se haluaisi kilpailla A) Liigan, B) Salibandyn, C) Jalkapallon, E) esportsin yms. kanssa. Ja joo, meinasin jo itse upottaa tuonne sen "valkoinen-lihaasyövä-keski-ikäinen-heteromies" mantran, mutta eipä tarttenu, jätkä osas onneks lukea rivien välistä. Sori, sain kiellon käyttää hymiöitä.


Niinpä, wau. Onko olemassa joku peruste miksi tältä satapäiseltä joukolta pitäisi lakkauttaa vapaa-ajan viihteensä ja nuorilta naisilta harrastuksensa? Vuosiluku liittyy siihen, että ajat muuttuvat. Vielä jopa 80-luvulla olisi esittämäsi kaltainen vähättelevä asenne naisten jääkiekkoa kohtaan ollut normi. Ei se olisi ollut ok, vain normi. Ajat onneksi muuttuvat ja kehitys kehittyy. Sukupuolten välinen tasa-arvo on ottanut jättimäisiä harppauksia eteenpäin, mikä on onneksi alkanut ilmenemään noi työelämässä kuin muuallakin yhteiskunnassa, pikkuhiljaa jopa urheilussa. Tässä kontekstissa sinun ilmentämä ajattelutapa on mielestäni juntti, mainitsemallani 80-luvulla se olisi ollut vain kenties ymmärtämätön.
Eikai kukaan ole mitään lakkauttamassa? Tuolla pyörii ties mitä harrastustoimintaa "satapäisellä yleisöllä". Mutta eri asia on se, kannattaako tähän panostaa rahallisesti? Ehkä median ja näkyvyyden kannalta jonkin verran, joo. Mutta kuinka paljon? Enkä mä sitä kyseenalaista, etteikö maailman tasa-arvoisimmassa maassa naisia saisi olla työelämässä. Parhaat kollegani ovat olleet naisia. Kovimmat tulokset voittoa tavoittelevien yritysten johdossa ovat tehneet naisjohtajat (toki otos vielä suht pieni, vaikka Yhdysvalloista puhutaankin). Eli mitä sä tiedätkään mun ajatusmaailmasta? Jep, siksipä sitä tässä oikaisen.

Mitäpä luulet, kuinka helppoa naisen on murtautua miesten liigaan, jos heiltä tässä vaiheessa lopetetaan joukkueet, koska heidän pelinsä ei muka kiinnosta ketään? Toisekseen, ei urheilussa ole kyse ylivertaisesta fysiikasta, vaan hyvästä ja tasapäisestä kilpailusta. Tästä voidaan ottaa esimerkiksi tennis, jossa WTA-tourin turnaukset ovat ainakin olleet jossain välissä suositumpia, kuin ATP-tourin vastaavat. Ihmiset kyllästyivät Federerin ylivoimaan, vaikka miesten peleissä pallo saikin kovempaa kyytiä. Niinpä niitä fyysisiä ominaisuuksia ei tarvitsekaan muuttaa, riittää kun saadaan riittävän kilpailullinen ja tasainen sarja. Sarja joka saa seuroilta ja liitolta ansaitsemansa tuen.
Miksei mimmit vedä kundien mukana? Mikä estää (eikai vaan fysiikka?)? Toki haasteellista on järjestää pukuhuoneet yms. junnutoiminnassa, mutta väitän, että kyllä tuolta silti vielä se ensimmäinen naispelaaja Liigaankin vielä saadaan. Kyse on omasta motivaatiosta ja halusta. Eikä kukaan mitään joukkueita ole lopettamassa, tai ainakaan en itse ole sellaista edes väläytellyt. Urheilussa on useimmiten kyse ylivertaisesta fysiikasta. Sori vaan. Vai miksei esim. D-junnujen turnaukset vedä tuhtapäisiä yleisöjä? Miksi urheilijat tavoittelevat jatkuvasti kovempia suoritustasoja? Henkisellä puolella on tietysti tekemistä asian kanssa, mutta kyllä fysiikka näyttelee suurinta roolia: nopeus, voima, kestävyys ja liikkuvuus. Eri lajit, erilainen kombo. Kiekossa nuo ovat ratkaisevassa roolissa. Vaikka liigassa kiellettäisiin taklaaminen, ei se helpottaisi juurikaan naisten sarjaan pääsemistä. Ihmiset haluavat nähdä kun parhaat ottavat toisistaan mittaa. Toki nyt itse vertailet yksilölajia äärimmäiseen joukkuelajiin. Ei kaikkein järkevin vertaus.



Kiistää on ehkä väärä termi, ainakaan yksiltään. Toki koko keskustelu lähti liikkeelle viestistä, jossa kiistettiin IFK:n naisjoukkueen mielekkyys, koska siitä on kuluja seuralle. Samalla ilmeisesti kyseinen nimimerkki oletti, että kyseinen joukkue tai laajemmin naisten jääkiekko ei kiinnostaisi ketään.
--> Taisi lähteä tästä liikkelle kylläkin: Mikä tässä on niin siistiä? Meikä ei oo vielä tajunnu. Pitääkö IFK:n upottaa poliittisen korrektiuden takia massia muijakiekkoon? Vai siis miksi? Esim tää Reds projekti tietokonepelipuolella on paljon rahallisesti järkevämpi. Kai tässä naisten kohdalla lähinnä upotetaan imagoon rahaa, vai seuraako joku naisten kiekkoa?

Jalkapallo on sinänsä varsin raaka verrokki, että lajissa on huomattavasti isommat harrastajamäärät ja rahat. Kumpikin edellämainituista edesauttaa urheilijoiden ja lajin kehittymistä. Siltikin Suomessa pitäisi mielestäni pyrkiä kehittämään naisjääkiekkoa tavalla, joka mahdollistaisi samanlaisen pöhinän kuin nyt käynnissä olevat jalkapallon MM-kisat. Esimakua toki saatiin jo, kun naisten maajoukkue eteni ensimmäistä kertaa mm-finaaliin asti. Tässä kohtaa liiton pitäisi panostaa naisiin tosissaan, ja ottaa tavoitteeksi maailmanmestaruus esimerkiksi seuraavan kolmen vuoden aikana. Panostamisen voisi aloittaa vaikka naisten turnausten markkinoinnista ja pelaajille maksettavien palkkioiden nostamisesta samalle tasolle miesten kanssa.
Esimaku ei riittänyt, kisat teki turskaa. Mitä se tosissaan panostaminen mielestäsi olisi? Mistä meinaat, että tuollaiset rahat revittäisiin? Ihanan vasemmistolaisia ajatuksia.

Käsittääkseni tässä on kyse joka suuntaan puhtaasta kapitalismista, eli markkinataloudesta. Joka on hyvä. Sama homma kuin aikanaan kun oli NHL ja WHA - nyt oli kaksi eri naisten liigaa ja NHL oli linjannut, että se tekee yhteistyötä naisten jääkiekkoliigan kanssa vasta kun jäljellä on vain yksi riidaton kumppani. Naisten liigat pääsi tästä sopuun ja toinen lopetettiin (näin ainakin Räty jossain haastattelussa radiossa sanoi, ja oli erityisen toiveikas tulevaisuuden suhteen).

Pelaajien lakosta en niin tiedä, mutta tuskin vinkuvat yhtään mitään fyrkkaa miehiltä tai NHL:stä, en usko että se olisi mitenkään mahdollista Yhdysvalloissa, vaan omaa siivuaan siitä potista, joka nyt on kasvamassa nimenomaan naisten jääkiekossa. Kuten tekevät / tekivät myös vaikkapa NHL-pelaajat ja muut eri liigojen ammattilaisurheilijat Pohjois-Amerikassa, sillä siellä kapitalismi toimii myös toiseen suuntaan, eli työpanos on aidosti myynnissä. Suomessahan näin ei ole, sillä täällä siihen on valtion vakuutus: jos kirvesmies kokee, että hän ei saa tarpeeksi fyrkkaa naulanhakkaamisesta ja työnanataja kokee, että Puolasta saa halvempia ja kyllin hyviä tekemään sen homman, panoksensa myyntityössään ylihinnoittelemalla epäonnistunut duunari menee työttömäksi ja alkaa nostaa toimeentulotukea. Nyt naiset kokevat, että työnantajat vaurastuvat kasvaneen kiinnostuksen ja lisääntyneen ansainnan myötä heidän panoksellaan liian suurella prosentilla, joten he haluavat sen siivun mikä olisi suhteessa uusiin tuloihin.

Liikaa ei kannata luulla. Naisten liiga loppui Kanadassa sponsorien vetäytymiseen. Naisten palkat maksettiin liigan pussista, joka sai rahansa isolta sponssilta; palkat pikkurahoja, mutta budjetti ei kestä ja toiminta on mahdotonta. Tämä siis siksi, että se ei kiinnosta, ei voi toki sanoa ettei ketään, mutta ei tarpeeksi. Räty voi höpistä mitä huvittaa, faktat on faktoja.

Sori, jos tuli sekavaa rönsyilyä kaljahuuruissa mökkilaiturilta. En tosiaan enää saa käyttää hymiöitä, joten niitä voi jokainen lisäillä hyvällä mielikuvituksella eri kohtiin. Tsemppiä kaikille rankkaan viikonloppuun!
 
J

Just-Ice-Hockey

Eikai kukaan ole mitään lakkauttamassa? Tuolla pyörii ties mitä harrastustoimintaa "satapäisellä yleisöllä". Mutta eri asia on se, kannattaako tähän panostaa rahallisesti? Ehkä median ja näkyvyyden kannalta jonkin verran, joo. Mutta kuinka paljon? Enkä mä sitä kyseenalaista, etteikö maailman tasa-arvoisimmassa maassa naisia saisi olla työelämässä. Parhaat kollegani ovat olleet naisia. Kovimmat tulokset voittoa tavoittelevien yritysten johdossa ovat tehneet naisjohtajat (toki otos vielä suht pieni, vaikka Yhdysvalloista puhutaankin). Eli mitä sä tiedätkään mun ajatusmaailmasta? Jep, siksipä sitä tässä oikaisen.

Minä en ole keskustellut siitä, pitääkö IFK:n käyttää rahaa ja kuinka paljon naisjääkiekkoon. Sen sijaan olen pitänyt junttina ajatusta, että siihen ei pitäisi panostaa, koska se ei kiinnosta ketään. Päinvastoin, se kiinnostaa monia. Pidän edelleen edelläkuvattua ajattelua junttina. Todettakoon vielä se, että IFK:n kannalta olisi tässä kohtaa myös taloudellisesti kannattavampaa sijoittaa useampi satatuhatta naisjoukkueeseensa kuin lopettaa se kannattamattomana, niin iso imagotappio se seuralle olisi. Ja ei, en väitä, että valittavissa on vain nämä kaksi vaihtoehtoa. Sinun ajatusmaailmasta tiedän vain sen, mitä tälle palstalle nimimerkin suojista olet tänne kirjoittanut. Toki tähän liittyy vielä oma tulkintani. Viestin ja tulkinnan lopputuleman olen jo useampaan otteeseen tiivistänyt yhteen sanaan.

Miksei mimmit vedä kundien mukana? Mikä estää (eikai vaan fysiikka?)? Toki haasteellista on järjestää pukuhuoneet yms. junnutoiminnassa, mutta väitän, että kyllä tuolta silti vielä se ensimmäinen naispelaaja Liigaankin vielä saadaan. Kyse on omasta motivaatiosta ja halusta. Eikä kukaan mitään joukkueita ole lopettamassa, tai ainakaan en itse ole sellaista edes väläytellyt. Urheilussa on useimmiten kyse ylivertaisesta fysiikasta. Sori vaan. Vai miksei esim. D-junnujen turnaukset vedä tuhtapäisiä yleisöjä? Miksi urheilijat tavoittelevat jatkuvasti kovempia suoritustasoja? Henkisellä puolella on tietysti tekemistä asian kanssa, mutta kyllä fysiikka näyttelee suurinta roolia: nopeus, voima, kestävyys ja liikkuvuus. Eri lajit, erilainen kombo. Kiekossa nuo ovat ratkaisevassa roolissa. Vaikka liigassa kiellettäisiin taklaaminen, ei se helpottaisi juurikaan naisten sarjaan pääsemistä. Ihmiset haluavat nähdä kun parhaat ottavat toisistaan mittaa. Toki nyt itse vertailet yksilölajia äärimmäiseen joukkuelajiin. Ei kaikkein järkevin vertaus.

Ensinnäkin sarjat paisuisivat älyttömän kokoisiksi, jos samassa jengissä pelaisivat kundit ja mimmit. Siinä sitä vasta olisi Nuori Suomi -aatetta. Ihme urheilusosialismia. Ja mikä tarve on saada ensimmäinen nainen miesten sarjaan? Paljon mielekkäämpää on pyrkiä rakentamaan naisille oma laadukas sarja. Itse väitän edelleen, että urheilussa nimenomaan kilpailu on merkitsevää, ei fysiikka. Tämän toteamiseksi voidaan hyvin verrata yksilö- ja joukkuelajeja. Mikään sarja lajista riippumatta ei voi hyvin, jos kilpailu puuttuu, ihan sama miten kovaa fysiikkaa suoritukset osoittavat. Ihan mielenkiinnosta vielä kysyn, mikä on äärimmäinen joukkuelaji?

Esimaku ei riittänyt, kisat teki turskaa. Mitä se tosissaan panostaminen mielestäsi olisi? Mistä meinaat, että tuollaiset rahat revittäisiin? Ihanan vasemmistolaisia ajatuksia.

Ensinnäkin kaikkea ei voida mitata pelkästään rahassa. Toisekseen usein taloudellinen tulos saadaan vasta viiveellä. Pitää synnyttää buumia, missä ensimmäinen voitto Kanadasta on hyvä lähtölaukaus. Tekisi mieli verrata miesten puolella ensimmäiseen arvokisamitaliin. Sen jälkeen oli buumia, minkä päälle oli hyvä rakentaa kunnes '95 tuli jackpot ja jääkiekon suosio lähti ihan uusille urille.

Tosissaan panostaminen voisi ensi alkuun olla yhteneväiset menestysbonukset miesten kanssa, kunnon mainoskampanja ja muu näkyvyys kisoille ja pelipaikaksi Helsinki ja Tampere. Rahat tähän touhuun liitolta kyllä löytyy, ja toki yhteistyösopimuksia on sallittu solmia. Jos ei muuten fyrkat riitä, niin allokoidaan liiton rahoja tasaisemmin miesten ja naisten kesken. Tämä ei ole vasemmistolaista, tämä on vain inhimillistä. Itseasiassa olen talouspoliittisesti varsin konservatiivinen, fyi. Sinun viestin luettuani en voi välttyä ajatukselta, että sinusta kaljuuntuva filosofian tohtori on maailman kovin jätkä.

Olkoon tämä omalta osaltani tässä. Näkemysero on liian suuri.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä YLE Urheilun jutussa https://yle.fi/urheilu/3-10832082 on mielenkiintoinen esimerkki Lyonin naisfutiksesta. Voisin kuvitella, että nykyisin naisjoukkue tulee toimeen omillaan ja on jopa tuottoisaa bisnestä.

Mielenkiintoista oli myös kohderyhmien erilaisuus: siinä, missä miesten peleissä käy enimmäkseen miehiä, naisten peleissä perheitä. Voisin kuvitella, että naisten pelit ovat halvempia, jolloin perheillä on paremmin varaa ottaa lapset mukaan. Ja kun yleisössä on muitakin kuin fanaattisia miehiä, tapahtumasta tulee fiilikseltään erilainen ja se houkuttelee tulemaan uudestaankin.

Urheilun seuraaminen on paljolti myös tunnejuttu, jos siis seurataan omaa suosikkijoukkuetta/ -seuraa. Ennen ottelua puetaan faniasujen lisäksi myös fanilasit, joiden kautta pelit katsotaan. Lapset eivät osaa ajatella pelin laatua tai pelaajien sukupuolta, vaan he menevät sinne, minne vanhemmat heidät vievät. Jokainen peli on lapselle juhlapäivä. Äkkiä löytyy suosikkipelaaja, jota seurataan innokkaasti ja kopioidaan pihapeleissä heidän onnistumisiaan. Se on vanhempien asennoitumisesta kiinni, millaisen kuvan lapset saavat eri sukupuolten peleistä ja sarjoista. Jos lapset kasvaa siihen, että käydään katsomassa naisurheilua, siinä ei ole mitään erikoista tai miesten lajeja huonompaa. Silmä harjaantuu erottamaan lajien fyysiset eroavaisuudet eikä siitäkään tarvitse tehdä mitään draamaa.

Fanit ihastuvat pelaajiin, hienoihin suorituksiin, fiilikseen ja menestykseen. Ja turha väittää, että miesten pelit ovat aina taidollisesti ylivertaisia. Jos näin olisi, HIFK:lla olisi fanipohjassa todella suuria aukkoja muutamia vuosia lukuunottamatta. Se on se tunne, joka sitoo ihmiset seuraan.

HIFK:n kannattaisi ehdottomasti hyödyntää Nordista esim. lauantai-peleissä myös naisten peleihin. Tärkeää on saada katsojat ensimmäistä kertaa halliin. Ja esim. SkidiKlubiin ja Jangstereihin kannattaa ehdottomasti lisätä naisjoukkue mukaan repertuaariin.

Tulevaisuus on meistä aikuisista kiinni.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Osallistumpa tämän verran tähän keskusteluun. Itse en ainakaan välitä paskaakaan jos katson jotain lajia joka kiinnostaa onko siellä miehiä vai naisia.
Ja jos joukkueella/yksilöllä on Ifklogo paidassa niin aivan sama. Itse voisin ainakin lauantaina hiippailla aikaisemmin nordikselle jos ennen miehiä olisi gimmojen peli.
Ja kyllä, jos valita pitää niin tietenkin menisin miesten peliin jos olisi samaan aikaan kuin naisten.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Onko Gimmojen omaa otteluohjelmaa kaudelle 19/20 julkaistu?
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Gimmoilta löytyy kotisivutkin, jossa lisää infoa. En tiedä varmaksi, mutta muistaakseni sivuja ei ole linkitetty tänne aiemmin. Siis tässä linkki:
https://stadingimmat.fi/
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV, Artun pumppu
Karoliina Rantamäki HIFKn Gimmoihin. Ihan hyvä sainaus naisten liigaan.

Sedällä on kyllä nyt sellainen kutina että menen ensi kaudella katsomaan ensi kertaa Gimmojen matseja. Se naisten MM-turnaus kuitenkin herätti melkoistaa kiimaa.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Stadin Gimmoille eilen 7-2 murskavoitto Rauman Lukosta vieraskentällä. Tänään tulee Malmilla vastaan TPS. Matsi alkaa klo 15:50, ja se näytetään myös Ruutu+:lla klo 15:45 alkaen fanikameratuotantona.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Gimmojen kausikortti ei maksa kuin 70e. Halpaa kuin subventoitu eläimen ihra.


Saman hintainen kuin Kolli tsetti mutta yksittäismatsi maksaa 8e eli 3e Kollien matsia kalliimpi. Ymmärrä että ne ketkä käy katsomassa, maksavat sen kannatusmielessä mielellään. Jos pelin laatua ja viihdearvoa vertaa niin 5e Kollien matsista on vähän mutta 8e Gimmojen matsista paljon. Ei siinä, hyvä meininkihän Gimmoilla on, mutta tasolta suht samaa kuin C-poikien pelit.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tulipa käytyä tsekkaamassa Gimmojen kotiavaus Malmilla. Upea 6-1 voitto TPS:sta. Ekassa erässä Gimmat oli hereillä ja hyvällä jalalla liikenteessä alusta alkaen ja reilussa kuudessa minuutissa oli 3-0 lukemat taululla. Sittemmin tahti hieman hidastui, mutta Gimmat kyllä hallitsivat kahta ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä TPS kovensi otteitaan ja oli paremmin mukana pelissä. Valitettavasti dumarilta jäi muutama selkeä rike vierailta viheltämättä ja homma meinasi lähteä lapasesta. Homma saatin kuitenkin nätisti pakettiin vaikka lopussa TPS onnsituikin rikkomaan kuparisen.

Paikalla oli 102 katsojaa, mm. Lennart Petrell, joista alkoi loppupuolella irtoamaan jo hieman mökääkin. Viihdyttävää kiekkoa, jota oli nasta tsiigata.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tulipa käytyä tsekkaamassa Gimmojen kotiavaus Malmilla. Upea 6-1 voitto TPS:sta. Ekassa erässä Gimmat oli hereillä ja hyvällä jalalla liikenteessä alusta alkaen ja reilussa kuudessa minuutissa oli 3-0 lukemat taululla. Sittemmin tahti hieman hidastui, mutta Gimmat kyllä hallitsivat kahta ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä TPS kovensi otteitaan ja oli paremmin mukana pelissä. Valitettavasti dumarilta jäi muutama selkeä rike vierailta viheltämättä ja homma meinasi lähteä lapasesta. Homma saatin kuitenkin nätisti pakettiin vaikka lopussa TPS onnsituikin rikkomaan kuparisen.

Paikalla oli 102 katsojaa, mm. Lennart Petrell, joista alkoi loppupuolella irtoamaan jo hieman mökääkin. Viihdyttävää kiekkoa, jota oli nasta tsiigata.

Oli tosi hyvä matsi. Ainakin tapahtumarikas. Asenne ja "arvot" olivat kohdallaan; todella aloitteellista ja työteliästä pelaamista. Jotenkin vähän eritavalla pitää asennoitua noihin matseihin, mutta toisaalta noista tulee hyvä fiilis. Luulen että muutaman vuoden kuluttua fasiliteetit naiskiekkoilulle ovat IFK:ssa paremmat ja toivon mukaan pelaavat uudessa hallissa ja saavat enemmän katsojia. Malmille ei enempää juuri olisi mahtunutkaan (en tiedä oliko siellä enemmän kuin 102, taisi olla junnuja yms. jotka pääsivät ilman lippua).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mixu
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Lauantaita odotellessa on hyvä todeta, että Gimmat johtaa alempaa loppusarjaa puhtaalla pelillä, pisteitä kasassa 15. Toisena on Vaasan Sport, viisi pistettä perässä. Tuleva vastustaja TPS on sarjakolmonen ja heillä pisteitä kasassa yhdeksän.

Viime viikonlopun vierasmatsit päättyivät seuraavasti:
RoKi - HIFK = 2-3
APV - HIFK = 0-5

Gimmat ovat kohdanneet sarjamatseissa TPS:n runkosarjassa kahdesti. Nyt vuorossa eka kohtaaminen alemmassa jatkosarjassa. Runkosarjan kohtaamiset päättyivät seuraavasti:
HIFK - TPS = 6-1
TPS - HIFK = 5-4 ja.

Alemman loppusarjan pistepörssin TOP 6 on lähes täysin HIFK:n Gimmojen täyttämä, eli jos menet paikan päälle, seuraa heitä:

1. Emmanuelle Passard #27 8 + 8 = 16
2. Karoliina Rantamäki #11 7 + 7 = 14
3. Caroline Shaunessy #37 1 + 10 = 11
------
5. Miressa Mäkelä #20 3 + 5 = 8
6. Emmi Juusela #28 4 + 3 = 7

Kaikilla pelattuna 5 ottelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös