Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Hermes HT 2007–2008

Viestiketju osiossa 'Hermes' , aloittajana kakes, 02.04.2007 klo 13.19.

 1. TIIHEL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, AJAX,
  S-sarjaan mennään..

  Lainaus:
  Ei ihan osunut veikkaus, mutta eihän sitä arvannut että hermot ei pitäny ja koutsaaminenkaan ei onnistunut. Järkyttävä esitys - pakit kuutamolla. No, otetaan oppia, vain kädelliset mukaan ensikaudelle, samaa pätee hyökkääjiin.
  Materiaali pitäisi kuitenkin kirkkaasti riittää JHT:n kaltaisia ja karsintavastustaja Raahea vastaan. Kymmenkunta on pelannut Mestistä!
  Jos ja kun S-sarjaan mennään, ei lähdetä varustelukilpailuun. Odotellaan, että omista kasvaa parempia pelimiehiä. Tuleehan niitä Kalajoeltakin, aina NHLää myöten.

  PS! Devilille - kuka se nostaa häntää, jos ei kissa itse!
   
 2. Pen Altybox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,Hermes,Mypa
  Hep

  Lainaus:
  Tässä syy miksi ainakin allekirjoittaneelta jäänyt hallille lähtö tekemättä.Kuitenkin Kokkolassa on nähty senverran yritteliäämpiä porukoita kaukalossa.Minua ei yksinkertaisesti kiinnosta paikan päällä seurata kun katsomoon näyttää siltä että suurin ongelma jäällä on välttää itsensä hikeen rehkiminen.
   
 3. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Pieni näkemysero tällä(kin?) kertaa

  Nyt oli pakko pitkästä aikaa kommentoida, koska eilen Hermes ei kyllä varsinaisesti hävinnyt yrityksen puutteeseen. Tänä vuonna on nähty huomattavasti haluttomampia ja munattomampia pelejä joihin tämä alkusarjan voitto varsinaisesti karkasi. Kritiikkihän on aina hyvästä, mutta ei nyt mollata ihan syyttä kavereita maanrakoon.
  Suurempi ongelma saattoi eilen olla kykenemättömyys käsitellä pelin tuomia paineita,sen verran karmeita virheitä tuli yksilötasolla ja joukkueena, eikä JHT jättänyt käyttämättä jokaista tilaisuutta hyväkseen. Ehkä Kalajoella haluttiin voittoa vielä vähän enemmän.
  Myöskin koko kauden on näyttänyt siltä ettei kautta edeltävä treenaaminen ole ollut riittävää/oikeanlaista, sen verran huonommin on luistin liikkunut ja sitä myöten pelihuumori on ollut pahasti kadoksissa. Jokaista tehtyä maalia kohden joudutaan tekemään käsittämätön määrä työtä ja sehän vain lisää tuskaa.
  Jos tuo menttaalipuolen solmu aukeaa, niin joukkueen potenttiaali kyllä riittää melko pitkälle.
  Suoraviivaisempaa peliä ja helppoja lyhyitä syöttöjä nopeasti kaverille nyt nähtyjen poikki kentän-kuningasavaus-yritysten tilalle olisi yksi toivomus, lisäksi pakkejen yleetön halu kuskata kiekkoa joka tilanteessa näyttää hidastavan ja vaikeuttavan peliä kohtuuttoman paljon.

  Loppuun vähän kehuja, Toskala on ollut koko kauden todella positiivinen yllätys, Kaas pelaa tasaisesti hyvin, kolmosketju on erittäin yritteliäs ainakin eilisessä koostumuksessa ja Patu teki hienon paluun HT:n maalille, torjui kaiken mahdollisen, harmi kun ei riittänyt. Toivottavasti palaa vielä pysyvämminkin edustukseen.
  Kyllä viimeisimpien pelien perusteella hallille kannattaa edelleen mennä pelejä katsomaan.
   
 4. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Nostetaanpa tämäkin ketju esille tuolta syvältä.

  Jatkosarja alkoi tappiolla JHT:lle. Virheiden täyteinen peli Hermekseltä ja saivat sen mitä ansaitsivat. Kaikki JHT:n maalit olivat Hermespuolustuksen räikeitä virheitä, poislukien 5vs3-YVmaali.

  Kylmämaan otteet Hermespaidassa eivät olleet ekassa pelissään kovin kummoiset, tosin peli oli muutenkin huonoa koko sakilta ensimmäisen erän jälkeen aina loppuun asti.

  Edelleen ottaa kupoliin koko peli pahasti, ei jäänyt oikeestaan mitään positiivista asiaa mieleenkään kotijoukkueelta.

  Ensi viikonloppuna mahdollisuus kirkastaa mieltä, kun on kaksi peliä viikonloppuna, Naantalissa ja Keravalla. Neljä pistettä minimi johon voi olla tyytyväinen tuolta reissulta.
   
 5. Petski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Avalanche
  D-Kiekko todella kävi eilen näyttämässä miten pelataan jääkiekkoa. 2.9.07 pelatun harjoitusottelun jälkeen kirjoitin mm. Disen ankarasta luisteluvoimasta ja kiekollisesta pelistä jota oli ilo katsoa. Ei ole muuttunut heidän pelinsä huonommaksi vaan aina vain parempaan suuntaan. Tuollaista lätkää kelpaa katsoa ja pitkälle menevät jos tuolla tavalla jatkavat.

  Rahikainen antoi täys laidallisen kokkolalaiselle kiekkoilulle ja ennen kaikkea junioritoiminnalle. Sitä olen nyt ihmetellyt jo kohta kaksi vuotta että miten se on sattunut juuri Rahikaisen kohdalle tuo pelaajien "kiinnostumattomuus" pelejä kohtaan. En nyt tarkoita vain eilistä, vaan muistelen, että viime ja tälläkin kaudella todella monen pelin jälkeen sai lukea koutsin puheita kuinta "valmistautuminen meni vihkoon jne." Eikö se ole osittain myös valmennuksen tehtävä saada pelaajat pelaamaan kentällä? Ok, kyllä pelaajillakin on vastuunsa.

  Sitten toinen asia. Kun pelin jälkeen koutsi haukkuu pelaajat ja junioritoiminnan, niin odotan sitä päivää jolloin koutsi sanoo rehellisesti ettei mun pelikirjalla yksinkertaisesti pärjätä tämän kummemmin.

  Muun muassa Hermeksen puolustajat saavat paljon paskaa niskaansa siitä "kiekon kuskaamisesta". Tuo kuskaaminen on vain seuraus Hermeksen taktiikasta hyökkäyksiin lähdöistä. Pakki ottaa kiekon haltuun ja rauhoittaa oman maalin takana ja odottaa että viisikko on esim. päässyt jäälle kokonaisuudessaan. Sentteri käy kiertämässä maalin takaa mutta jättää kiekon sinne ja menee laitaan. Samaan aikaan Hermeksen laiturit viilettää jo punaviivan tuntumassa useamman vastustajan takana. Sentteri liukuu myös koko ajan eteenpäin ja karkaa monesti kärkikarvaajan taakse. Pakilla ei ole paljoa syöttösuuntia jolloin on pakko vetää roikku keskialueelle tai kuljettamalla saada kiekko pois omista. Monesti pelaajien henk.kohtaisella taidolla (mm. Uski ja Kopi) saadaan se kiekko pois sieltä kun herrat ottavat lätyn ja tuovat sen yksin keskialueelle. Tämän ei kuitenkaan luulisi olevan se Hermeksen tapa että aina erilailla. Aina silloin tällöin Hermeksen junnusentterit (Hotakainen ja Hietala) ovat saaneet kiekon keskustaan b-pisteitten tuntumaan, siitä syöttö laitaan ja vastustajan paketti on auennut heti kun.

  Lahtostakin on kritisoitu aika paljon mutta eilen hän pelasti Hermeksen samanlaisilta numeroilta mitä Roki kärsi Diselle. Kyllä Hermeksen ongelmat ovat muualla kuin maalinsuulla.

  Pitkä purkaus mutta sen verran tympäsee kun valmentajat ovat kuulemma vain "apuvälineitä"...
   
 6. TIIHEL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, AJAX,
  KIITTIMULLERIITTI

  Hermeksen kannattajana ja omaan juniorityöhön luottava (toivova) harmittaa. Jeppiksestä lähtöpassit saanut (ottanut) pakki Martikainen pukee Hermeksen paidan päälle ja taitaa olla niin ettei yksikään pelaava pakki ole oma kasvatti. Muutenkin omia, siis selvässä roolissa, on liian vähän ja täytyy muistaa Hermes pelaa SUOMI-SARJAA.
   
 7. Hermez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Eikös Vainion Olli oo Hermeksen kasvatteja? Täytyyhän sekin totuus tietää, että mikäli tässä sarjassa meinaa pärjätä ja yleisöä käy peleissä, niin ei siellä pelkästään omilla kasvateilla pelata.
   
 8. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Tämä Martikainen korvannee sarjan surkeimman puolustajan(*). Takuulla tälle uudelle ei kuluja enempää makseta, joten loistavahan tämä siirto oli. Hermeksen edustuksessa pelaa seuraavat omat...

  Kaikki maalivahdit

  Puolustus
  Olli Vainio
  Joonas Kaas
  Jere-Matti Ojala
  *Dimitri Gromov

  Hyökkääjät
  Henri Hietaharju
  Niko Kivinen
  Valtteri Hotakainen
  Aki Lassi
  Matti Toskala
  Sami Leskelä
  Mika Indola
  Mikko Uusitalo
  Jouni Ojatalo
  Joni Hietala

  Maalivahteja 2, puolustuksesta 2, hyökkäyksestä 8 jotka mahtuvat kokoonpanoon aina. Eli kenttäpelaajista tasan puolet on vähintään aina omia. Ei se nyt kovin huonosti ole. Tavoitteet on kumminkin Mestiksessä, joten joukkueen pitää olla "Titaanien" tasoa.
   
 9. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Mestis?

  No toivottavasti sinne Mestikseen ei vielä olla tosissaan menossa, ei kyllä vielä riitä taloudellinen pohja(uskoakseni) eikä pelaajamateriaali/junnutyö järkevässä määrin. Pitäisi malttaa vielä vuosi tai pari rakentaa vankempaa kivijalkaa omasta takaa.
  Tälle kaudelle tulleet A-junnut on hyvä alku sille rakentamiselle, valitettavasti vain huhut kertovat ettei edustuksen ja juniorien tai edes junnujoukkueiden keskinäinen yhteistyö aivan kitkatonta ole ja syynä siihen perinteinen itsekkyys puolin ja toisin. Pitäisi saada ne joukkueissa toimivat vetäjät ymmärtämään, että junnujen kehitys on pääasia, eikä oman statuksen/(olemattoman) kiekkouran pönkittäminen.

  Viime pelissä mentiin kohtuullisen hyvin kolmella/neljällä kentällä ja tulos oli huomattavasti parempi kuin peleissä joissa on tiivistetty peluuttamista liikaa.
  Toivottavasti suuntaus jatkuu...

  Kyllä Suomi-sarja on riittävän viihdyttävää jos homma toimii, ei se Mestiksen kovempivauhtinen koohottaminenkaan aina silmiä hivellyt.
   
 10. SuperPantso Jäsen

  Kukaan ei nouse

  Tämän vuoden suomi - sarjasta ei yksikään joukkue nouse mestikseen karsintasarjan kautta. Niin kova on mestiksen häntäpäänkin taso ettei kovin iso ennustaja tarvitse ola että voi sanoa näin. Hermes ei tule mestikseen tällä kaudella nousemaan tuli martikainen sinne tai ei. Omasta mielestä kans turhaa ottaa tommoinen pelaaja tänne kun voisi omalle kasvatille antaa tärkeitä sekunteja tulevaisuutta ajatellen. Martikainen menee heittämällä kuuden pakin joukkoon, mutta se ei nosta hermestä edes karsintasarjaan.
   
 11. kakes Jäsen

  Lainaus:
  No joo,jos nyt ihan pilkkua viilataan niin ei ihan omia sentään. Tosin ovathan nuo Hermestä edustaneet jo jonkin aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2008 klo 21.35
 12. SuperPantso Jäsen

  Rahikainen ei jatka

  Keskipohjanmaa lehti kirjoitti tämä aamun lehdessä, että Hermeksen nykyinen päävalmentaja Marko Rahikainen ei jatka joukkueen valmentajana ensi kaudella.
   
 13. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Hermeksellä ei mitään mahdollisuuksia - pienintäkään saumaa nousta kahden joukkoon, kerta tämän päivän mahdollisella voitolla olisi huimat 4 pistettä jatkopaikkaan! Liikaa!

  Tänään
  D-Kiekko - VG-62 2-4
   
 14. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
 15. fågel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport Vaasa
  Onko Hermes panostamassa ensikauden joukkueeseen? Kaksi kautta suomi-sarjaa eikä kumpikaan ole mennyt tavoitteiden mukaan. Tämä kausi mennyt tulosten perusteella surkeasti. Tuskin tuohon jengiin tarvisi hankkia enempää kuin 6-8 kovempaa kaveria niin pääsisi ainakin karsimaan Mestiksen heikoimpien kanssa.
   
 16. SuperPantso Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti jotakin ainakin tapahtuu. Tällä systeemillä hermes ei enään kauan elä. Pitäisi olla selkeä visio siitä mitä hermeksen halutaan olevan tulevaisuudessa, eikä elettäisi kausi kerrallaan kokoaikainen pelko siitä että milloin touhu loppuu kokonaan. Mitään muuta tietoa kenelläkään ei varmasti ole, kuin että valmentaja tulee ensi kaudeksi vaihtumaan.
   
 17. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  hermeksen tulevaisuus

  SuperPantso osuu kyllä ongelman ytimeen eli pitempiaikaisen vision puutteeseen.
  Huhut toki kertovat halusta satsata ensi kauteen, mutta ollaanko taas liikkeellä liian lyhyellä ajatusmallilla? Lähdetäänkö ensi kauteen "pakko päästä nyt mestikseen ostetaan kaikki pelaajat"-menttaliteetillä. Toivottavasti ei, sillä se tie on nähty, pidemässä juoksussa(eikä se ole edes kovin pitkä) rahat loppuu, menestys hiipuu ja yleisö katoaa hallista. Lisäksi se olisi orastavalle yhteistyölle omien junnujen kanssa valtava potku munille, taas kerran.
  Vaihtoehtoisesti jos panostetaan oikeasti valmennukseen ja saadaan tänne Nimi jolla on riittävä kokemus, imua nuoriin pelaajiin ja halukkuutta kehittää omiakin junnuja, ollaan jo paljon paremmalla tiellä. Tarvittaisiin tietoa ja kontakteja esimerkiksi A-junnujen SM-sarjapelaajista, löytyisi varmasti sopivalla rahalla potenttiaalisia kavereita, jos tarjottavana olisi vastuuta ja riittävän tasokasta valmennusta.
  Tämän ohella täytyisi organisaatiota pystyä kehittämään omalla junnupuolella ja saada hommaan lisää urheilullisuutta, eli päästä eroon tietynlaisesta puuhastelu-fiiliksestä joka vielä vallitsee, jopa pelaajien keskuudessakin.
  Saa nähdä kumpaa tietä täällä halutaan tällä kertaa kulkea, sen kertoo tulevan valmentajan nimi.
   
 18. Pikkumusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes,HIFK,Tappara
  Hermeksen edustuksessa pelaa seuraavat omat...

  Hyökkääjät
  Henri Hietaharju
  Aki Lassi
  Matti Toskala
  Joni Hietala
  Lainaus:
  Mun käsityksen mukaan Toskala/Lassi on pikkupojista asti kulkenu hermeksen reeneihin lohtajalta kokkolaan. Vai sekoitanko nyt Vehkalan poikiin.!

  No joka tapauksessa ei sitä lasketa jos käläviällä lätkitään verkottomiin maaleihin muutaman vuoden mustaa lätkää suoralapaisella koholla säästöpankin pipo päässä. :D
   
 19. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Kaikkiahan automaattisesti ei voi tai saa nostaa suoraan edustukseen. Muuan puolustaja oli juuri tällainen, jolla ei olisi ollut mitään asiaa edustustehtäviin. Paljon siitä kiinni että miten saadaan parhaat omat junnut pidettyä. Jos esimerkiksi Hotakainen ja Kivinen lähtee, niin taas ollaan menty askel taakseppäin.
   
 20. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Kuubextra
  En minäkään tarkoita,että kaikille omille junnuille kuuluisi automaattisesti paikka edustuksessa, mutta hyvä mahdollisuus ja molemminpuolinen motivaatio tähän pitäisi olla olemassa, jos pelaajan kyvyt/lahjat riittävät. Tähän mielestäni tarvitaan mainitsemani tyyppinen valmentaja sekä tietysti lisää kehitystä junnuvalmennukseen/organisaatioon.

  Mainitsemiesi sekä muiden joukkueessa tällä kaudella pelanneiden (ja tulevien)junnujen suhteen näen edelleen tärkeimpänä valmennuksellisen panostuksen, nimenomaan siksi, ettei tarvitsisi lähteä muualle kehittymään/hakemaan peliaikaa.
  Lisäksi hyvät suhteet johonkin liigatason organisaatioon olisivat vielä plussaa mahdollisia "superjunnuja" ajatellen.
  Itsellä ajatusten taustana on halu säilyttää jääkiekko varteenotettavana ja kilpailukykyisenä lajivaihtoehtona Kokkolassa ja myöskin lähiseuduilla.
   
 21. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Kyllä. Tilanne on nyt siinä mielessä hyvä, että näin se juuri meneekin nykyään. Ainakaan näin Suomi-sarjassa, en itse näe tilannetta sellaisena, että kannattaisi liigajoukkueen kanssa tehä varsinaista yhteistyötä. Mestiksessä tilanne on hieman toinen. Niin kuin kirjotit, niin junnutoiminta pitää ehdottomasti saada paremmalle tasolle. Uskon että siinäkin edistytty... ?
   
 22. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Tarkennusta omiin kirjoitelmiin. Pyörittelen siis tuossa tulevaisuutta seuraavien kausien osalta, koska en usko rahojen riittävän: toivomani tasoiseen valmentajaan JA ostettuun edustusjoukkueeseen JA riittävään satsaukseen junnutoiminnassa samaan aikaan, ainakaan vielä.
  Kuitenkin Mestikseen on hinku ja kohtuullisella aikajänteellä sinne täytynee päästä ja lisäksi siellä täytyy myös riittävästi menestyä, muuten suuri määrä yleisöstä joukkueen hylkää, tämähän on nähty.
  Spekuloimallani konseptilla Mestis voisi olla mahdollista riittävän nopeasti ilman liian suuria uhrauksia talous-ja junnupuolella ja antaisi paremman mahdollisuuden jatkumoon.
  Minulle pahin tulevaisuuden näkymä on paluu vanhaan, eli lähes neljä kenttää ostettuja/muualta tuotuja kavereita edustuksessa ja pari paikallista puree tuppea tai pelaa pari vaihtoa ratkenneen pelin viimeisessä erässä. Tämä tuskin houkuttelisi omia kasvatteja jäämään tai panostamaan kiekon pelaamiseen, ja silloin lähdetään muualle jos halutaan jatkaa pelaamista.
  Yhteistyö liigaorganisaation kanssa kuuluu kuvion siis siksi, että Mestis on tavoitteena kuulemani mukaan mahdollisimman pian. Lisäksi junnuille saataisiin polkua vielä ylemmälle tasolle jos edellytyksiä kyvyissä on.
  Tarkoitan siis kokonaisvaltaista yhteistyötä, ei pelkästään liigassa olevan edustusjoukkueen kanssa vaan myös junnutoiminnassa, eli jos täällä on esim. B-ikäinen kaveri jolla olisi lahjoja ja halua pelata oman ikäluokkansa SM-sarjaa tämä olisi helposti järjestettävissä. Tämäkin asia palvelee pitkässä juoksussa koko seuraa.
   
 23. kakes Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä siellä muistaakseni oli aikanaan muutama ihan ihka oikea juniorijoukkuekkin ja maaleissakin verkot. Ja sai siellä Hermeskin kyytiä moneen otteeseen...;-)
   
 24. TIIHEL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, AJAX,
  Yhdistymispuheita...

  Päivän lehdissä Hermeksen ja Jeppiksen johtomiesteä lämmittäisi yhteinen edustusjoukkue Hermes veturina. Puhuvat Mestiksestä ja onhan se hieno ajatus, mutta mielestäni on kovasti syytä rakentaa ensin kivijalkaa.
  Yksi kova ostokentällinen ja loput omista alueen junnuista. Kunpa olisikin noin helppoa. Hermeksen lipun alle ei kyllä tuu monta euroa Pietarsaaren talousalueelta. Eli Kokkolaan jäisi rahan keruu, joka nytkin ss-tasolle on varmasti tuskaista ja hatunnoston arvoinen joka sitä jaksaa tehdä.
  Vieraita/Omia
  S-sarjan alkusarjan kymmenestä parhaasta pistemiehestä kustakin joukkueesta, eli yhteensä 20: 1 Jeppiksen joukkueesta on omaa ja Hermeksellä 3 omaa kasvattia. Kyllä Mestiksessä pärjäämiseen tarvitaan enemmän kuin yksi ostokentällinen.
  On myös turha luulo, että näitä ostomiehiä lähdetään Pietarsaaresta katsomaan. Toiseksi, parhaat Pietarsaaren nuoret suuntaa edelleenkin Vaasaan ja siitä etelään.
  Lehdessä puhuttiin myös, että Jaro on esteenä Jeppiksessä. Saattaa se Koopeeveekin vielä nostaa päätänsä Kokkolassa.
   
 25. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Olipa pessimistisiä mietteitä Tiiheliltä.

  Mielestäni ajankohta yhdistymispuheille on väärä, syöhän se mielenkiintoa paikallispeleistä tässä sarjassa ja tuonne Mestikseen ei kovin todennäköisesti heti ensi kaudella nousta. Mutta mahdollista tietty. Budjetti on nyt muistaakseni 350 000€, joka on aika hyvä tälle tasolle, joten ei se rahankerääminen ihan mahdotonta täälläpäin ole. Jos kehitys kokonaisvaltasesti on edes lievästi ylöspäin niinkuin se pääsääntösesti Hermeksellä näinä aikoina on, niin tuon budjetin myötä saa seuraavina kausina ehkä hiukan paremman joukkueen -> omat junnut parempia.

  Tiihel, kirjoitit kuinka pelaajat siirtyvät Vaasaan ja sieltä etelämmäksi. Ehkä se näin on nyt, mutta kyllä se suuntaus voi olla ihan toinen tulevaisuudessa, nyt kun täälläkin on tietääkseni herätty Mestiksen jälkeen. Vai meinasitko että Vaasasta on lyhempi esimerkiksi Tampereelle ajaa kuin Kokkolasta;).

  Siihen pitää Hermeksen pyrkiä, että suunnilleen kaikki joukkueet S-sarjan alkusarjasta on Hermeksen "farmijoukkueita" ja Hermestä tultaisiin katsomaan jostain Ylivieskasta asti. Mestis on niin hyvässä nosteessa, että itse uskon tähän täysin ja nelinumeroiset kakkosella alkavat yleisömäärät ovat jälleen realistisia tulevaisuudessa.

  KPV voi jopa lähivuosina pelata liigaa, mutta missään vaiheessa se ei tuu syömään Hermeksen mahdollisuuksia pärjätä valtakunnallisessa sarjassa. Jalkapallo on Suomen kakkoslaji selkeästi ja pelejä pelataan vuosittain puolet vähemmän mitä jääkiekkoa. Hermeksen kehityksen esteenä on ainoastaan Hermes itse.