Hermes 2020–2021

  • 109 057
  • 290

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Mitä nyt nopeasti vilkaisin Ketterän, SaPKon ja KeuPan sivuilta, niin melko samoissa hinnoissa nuo pyörii. Kallista, siitä olen samaa mieltä. Mestiksessä ei seurat tunnu ymmärtävän sitä, että lipusta kun ottaa sen vitosen pois, niin yleisöä tulee enemmän ja kuluttaa myös enemmän. Nyt on ihan ryöstöhinnat. Ja moni katsoo pelin ruudusta. Mutta, eihän se yllätä.

Hermeksessä ei ole sellaisia tekijöitä, jotka haluaisivat edes ymmärtää mitä on markkinointi ja miten sitä tehdään. Tekisivät ottelutapahtumasta mielekkään ja sellaisen mihin porukka tulee paikalle kuluttamaan. Olisi kilpailua erätauolla ja oheismyyntiä jos jonkinlaista.

Raahella on hienosti myynnissä ensi kauden pelipaidoista faniversio. Sen saa omaksi 60€. Ei paha. Centers pitää itseään esillä myös hyvin. JHT näkyy myös. Hermestä ei näy, eikä kuulu. Hokilla ja K-Vantaalla taitaa olla Spotifyssa omat podcastit. Siinä on sitä tekemisen meininkiä. Hermes on menossa lujaa vauhtia kohti pohjaa ja jos joku johtokunnassa ei herää, että nyt on vuosi 2020, niin en usko, että Mestistä pelataan täällä enää muutaman vuoden päästä.

Se taas näkyy sitten junioreiden määrässä, joka taas vaikuttaa siihen, että seura katoaa lopullisesti kartalta. Toiveissa olisi, että joku nuorekas porukka perustaisi aivan uuden seuran Kokkolaan ja alkaisi haastamaan Hermestä. Koska valitettavasti tähän seuraan ei ole enää uskoa.
 
Minä kiinnitin kausikorttien hintaan huomioni. Vasta kirjoitettuani tuli mieleen nuo yksittäisten lippujen hinnat, jotka ovat karsean korkeat monella muullakin (esim. SaPKo). Itse osti kevättalvella seisomapaikalle kausikortin, hinta oli 99€. Istumaan olisi kaudeksi päässyt 149€. Nämä oli kampanjahintoja. Nyt seisomapaikka 129€ ja istumapaikka 249€. Nämä on kuitenkin aika paljon edullisempia Savonlinnassa kuin Kokkolassa.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
KAUSIKORTTIEN HINNAT KAUDELLA 2020–2021 (MYYNTI ALKAA 24.7.)
  • ISTUMAPAIKKA 350 € (KATSOMOT B1–B6)
  • SEISOMAPAIKKA 220 € (SEISOMAKATSOMOT)
Liput runkosarjan otteluihin 16/13 €.

Luulisi tulevan kauden olevan sellainen, että oikeasti yritettäisiin saada väkeä halliin ja mahdollisimman paljon lippuja kaupaksi. Vaihtoehtoisesti voi vain lätkästä pakosta nettisivuille näkyville kenties sarjan kovimmat hinnat. Onneksi Ruudusta näkee alle kympillä koko paskan.

No huh huh, olipa hinnat, eipä taida yhteenkään peliin noilla hinnoilla tulla yli 500 henkeä, no onneksi Hermeksellä ei oo rahasta kiinni!
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Siis ootteko ihan oikeesti sitä mieltä et peliin pitäs päästä 4-7€ seisomaan tai istumaan. Itse en näe noissa polkuhinnoissa mitään järkeä tässä tilanteessa. Nyt on otettava löysä raha pois kuleksimasta, kyllä ne ale hintaiset kausarit tulee myyntiin ennen sarjan alkua.

Itse ostin heti tuon 220€ maksavan kausarin kun tuli myyntiin. Koska se on raha mitä seurat nyt kipeimmin tarvitsee. Tukemista nyt tarvitaan.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Ei tietenkään, mutta nämä opiskelijat vois ottaa sisään jollain 7€? Niitä kun sais houkuteltua peliin, niin tilanne olisi parempi. Tottakai seura tarvitsee nyt tukea. Mutta jos ottelutapahtuma on muutenkin köyhä, niin itse menen mielummin katsomaan Ouluun kärppien peliä joka ei ole suhteessa kalliimpi.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Pieni vinkki Imatralta seurajohdolle, alle 18v ilmaiseksi seisomaan. Näin meillä on tehty.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Näitä viestejä kun lukee herää monenlaisia kysymyksiä. Ensimmäisenä tulee mieleen protestoidaanko tässä nyt oikeasti hintoja, jotka eivät edes ole muuttuneet viime vuosina? Vai onkohan tässä nyt kuitenkin nyt vaan yleisellä tasolla porukka kypsynyt tähän meidän Hermeksen toimintatapoihin?

Itse ymmärrän noita hintoja. Se nyt vaan on fakta että aikuiset maksaa lipuista x määrä euroja. Ongelma piilee siinä että seuralla ei tunnu olevan minkäänlaista ymmärrystä että löytyy opiskelijoita, eläkeläisiä, lapsiperheitä ja lapsia etc. Ei kohdenneta millään tavalla hintoja näille ryhmille. Talvella hallissa oli todella paljon ihmisiä kun oli ilmaispeli, näkyikö tämä millään tavalla seuraavissa peleissä? Yritettiinkö saada näitä ihmisiä palaamaan hallille? Kyllä Facebookissa taisi olla joku päivitys, mutta en edes muista mitä se oli. Ja minä kuulin siihen ryhmään jota olisi tuolloin pitänyt houkutella palaamaan perheen kanssa hallille. Se on aivan käsittämätöntä toimintaa kun täällä vuodesta toiseen odotellaan vain että ovista kävelisi tuhansia ihmisiä sisälle.

Se markkinointi pitää kohdistaa nuoriin, niillä rakennetaan sitä kivijalkaa tuleviksi vuosiksi. Täällä kuullut nyt kritiikkiä että ottelutapahtuma on vaisu. Tämä on totta, mutta osittain myös väärä mielikuva. Otetaan esimerkiksi opiskelija. Takaan että opiskelija viihtyy hallilla jo tällaisena kuin tapahtuma on. Lisätään siihen että lipun hinta ei ole kynnyskysymys, opiskelija viihtyy entistä paremmin kun jää kukkaroon rahaa siihenkin. Pidetään aina viikonloppu peleissä happyhour niin uskallan luvata että opiskelija on viimeistään toisella erätauolla niin rikas että viihtyy pubissa lopun pelin. Ja soittelee sieltä kavereille kuinka mukavaa täällä on, on jopa häppäriä. Ja kaveritkin tulee joskus mukaan.

Tässä viimeisessä käytin opiskelijaa esimerkkinä kuinka ne pienet asiat vaikuttaa kokonaiskuvaan. Tapahtuma on kiva, mutta se voisi olla täydellinen.

Hermeksessä mennään sillä ajatuksella että ihmiset tulee katsomaan jääkiekkoa. Todellisuudessa harva ihminen käy oikeasti hallilla jääkiekon takia. Se on se sosiaalinen osuus joka niitä ihmisiä sinne tuo. Oli liiga kiinni tai auki, oli siellä eteenpäin pyrkiviä pelaajia tai ei. Ei se suuri massa ymmärrä siitä mitään. Tulevat viihtymään hallille, ja sille pitää saada puitteet kuntoon.

Summasumarum. Lippujen hinnoissa täytyy huomioida kuka sen lipun maksaa. Tapahtumaan tulee saada sellaisia asioita jotka houkuttelee erilaisia ihmisiä. Se on lopulta helppoa, ja se ei edes maksa seuralle mitään.
Viimeisenä vielä sellainen asia että olisikohan se tänä vuonna kokeilemisen arvoinen juttu kohdentaa sitä markkinointia myös Kokkolan ulkopuolelle. Kronan, Lepplax, Muik, Centers, IF Pucken, kunnanrajan eteläpuolella näyttäisi löytyvän ihmisiä joita jääkiekko kiinnostaa.

Ettei nyt menisi vain haukkumisen puolelle taas, toivotan tsemppiä kaikille jotka tekee duunia Hermeksen kanssa. Moni tekee arvokasta työtä, se tuppaa monesti unohtumaan näissä keskusteluissa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Mestiksessä ei seurat tunnu ymmärtävän sitä, että lipusta kun ottaa sen vitosen pois, niin yleisöä tulee enemmän ja kuluttaa myös enemmän.

Se viiden euron lipun hinnan alennus tarkoittaa myös, että yleisöä on oikeasti tultava paljon enemmän sisään. Lyhyt oppimäärä lippuhinnoista on paikallaan. Jos joukkueen yleisökeskiarvo on 1 000 henkeä niin 15 euron lipun hinnalla kassaan tulee bruttona 15 000€. Tästä vähennetään verottajan ja lipunvälittänjän kuvitteellinen osuus 20%, koska en oikeaa prosenttiosuutta tiedä kummastakaan ja tuo ei ainakaan ole liian vähän. Lopulta viivan alle jää 12 000 euroa tuloa. Saadakseen saman määrän tuloa 10 euron lipulla katsojia tarvittaisiin 1 500, koska verottajan ja lippuluukun osuus on sama kuvitteellinen 20%. Pidemmässä oppimäärässä tietenkin voidaan laskea paljon isompi yleisömäärä tuo lisää oheispalveluihin, mutta samalla menotkin lisääntyy, koska järjestyksenvalvontaa tarvitsee enemmän ja oheismyyntipisteitä, että myynti on sujuvaa. Eikä käy niin, että ihmiset jäävät katsomoon liian pitkien jonojen takia.
 
Viimeksi muokattu:

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Ite sitä mieltä ettäMestislätkä on kallista ja hinnat sen mukana, mutta ehkä se vaihtoehto kalliille seisoma kausarille olis esim halvempi kausari ja kalliimmaks vaihtoehdoks "tukikausikortti". Ehkä isompi kausareiden määrä sitois ihmisiä enenmmän hallille. Se perhepaketti on ollu tosi hyvä ja ainaki omasta tuttavapiiristä kuulunu isoo kiitosta siittä.

Toinen mikä on niin opiskelijat pitäs saaja vahvemmin hallille ja siihen vois auttaa esim justiin tuo mainittu happyhour ennen peliä pe ja la peleihin ja mahollisesti opiskelija/eläkeläis lipun hinnan pieni tiputus esim 13->10e.

Hankalaa ja riskialtista se on tällasena aikana hirveesti lipun hintoja tiputtaa kun tulopuoli kyykkää jo muistakin syistä, mutta ehkä jos saatais vedettyä ihmisiä baariin viettään aikaa jo ennen peliä niin sillä saatais oheistuoton kautta korvattua ja jopa nostettua tuottoa vaikka opiskelijalipun hintaa laskiski.

Mutta vaikka paljo moititaan seuran tekijöitä ja tekemisiä niin pitää kummiski hattua nostaa että vuosi toisen jälkeen siellä jaksetaan tota hommaa. Ite nään tän asian että se meiän tehtävä onki kritisoida ja pyrkiä siihen että hommat kehittys. Toiittovasti siellä osataan palautetta ottaa vastaan ja tarkastella omaa toimintaa, vaikka se palaute välillä aika karskia onki.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Toinen mikä on niin opiskelijat pitäs saaja vahvemmin hallille ja siihen vois auttaa esim justiin tuo mainittu happyhour ennen peliä pe ja la peleihin ja mahollisesti opiskelija/eläkeläis lipun hinnan pieni tiputus esim 13->10e.
Tuo voisi varmastikin olla ihan toimiva systeemi tuo happyhour ennen peliä. Ja hallin ovelta muuten eläkeläiset ja opiskelijat saa esimerkiksi seisomapaikalle lipun 11 eurolla sen normaalin 13 euron sijaan.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tuo voisi varmastikin olla ihan toimiva systeemi tuo happyhour ennen peliä. Ja hallin ovelta muuten eläkeläiset ja opiskelijat saa esimerkiksi seisomapaikalle lipun 11 eurolla sen normaalin 13 euron sijaan.

Joo näköjään hämmästelin istumalipun hintoja. Joka tapauksessa jos parin euron alennuksella saa pari opiskelijaporukkaa baarin puolelle niin luulis kattavan menetykset, mutta onhan se riski jos näin ei käykkää. Muistelisin että se happyhour toimi kun sitä kokeiltiin, varmaan seuralla olis paremmat tiedot tästäkin.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Onko kaupungilla liikkeellä mitään Hermes aiheisia huhuja? Kovin hiljaista on tällä hetkellä. Somessa on tapahtunut pieni ryhtiliike, hienoa että pelaajat haluaa tulla Hermekseen menestymään.

Kyllä tästä hyvä tulee! Joukkue on mielenkiintoinen ja pari täsmähankintaa niin avot!

Edit. Muut seurat on rekrytoinut pohjoisamerikkalaisia. Voisiko olla mahdollista että tänne saadaan myös joku mielenkiintoinen ulkomaalainen?
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mitä nyt nopeasti vilkaisin Ketterän, SaPKon ja KeuPan sivuilta, niin melko samoissa hinnoissa nuo pyörii. Kallista, siitä olen samaa mieltä. Mestiksessä ei seurat tunnu ymmärtävän sitä, että lipusta kun ottaa sen vitosen pois, niin yleisöä tulee enemmän ja kuluttaa myös enemmän. Nyt on ihan ryöstöhinnat. Ja moni katsoo pelin ruudusta. Mutta, eihän se yllätä.

Kaverin naisystävä sai opiskellessaan niinkin helpon laskun kuin...Jos lipun hintaa laskee 10% kuinka monta prosenttia enemmän niitä pitää myydä että myyntisumma on sama.

Kannattaa muuten joskus laskea ja saattaa tulla aika yllättävä tieto eteen.

Esimerkiksi en usko että SaPKolle oli millään talousopilla viisasta laskea kertalippujen hintoja. (En ole laskenut, mutta näppituntuma lukemista on) Oheismyyntejä tutki joku amk päättötyön tekijä muutamia vuosia sitten ja muistan että SaPKon oheismyynti oli heikoin (joskin varmasti sittemmin parantunut) Summia en tarkkaan muista mutta taisi olla vain vähän yli 3€/katsoja ja monikaan ei päässyt edes kymppiin. Oheismyyntiin kohdistuu myös kulu toisin kun lippuun.

En väitä että olisit väärässä mutta tuon saman argumentin olen nähnyt monesti ja usein on syytä epäillä että ei ole tullut laskettua tuota väitettä todeksi.
Toki hyvin monelle se on mahdotontakin sillä suomalaisten talousosaaminen on suhteellisen heikkoa.
Tämä viimeinen kappale ei ollut siis sinulle vaan ihan yleisesti tähän samaan toistuvaan heittoon kohdistettu.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Ei. Työpaikoilla puhutaan jeppiksen uudesta tulemisesta, kalajoen joukkueesta ja kruunupyyn jäähalliremontista. Merkillistä, ennen keskusteltiin Hermeksestä..
Mistä johtuu ettei keskustella Hermeksestä? Kysyn ihan vaan sen takia koska tuntuu siltä että tätä palstaa luetaan, ja ehkä voisi avata tätä vähän enemmän. Ehkä saadaan parannettua jotain epäkohtia.

Hiljaista on omassa piireissä myös. Sen kuulin että laiturin paikalle ollaan yritetty hankkia "kokenut liigapelaaja". Nimistä ei tietoa, mutta heitänpä nyt sellaisen arvion että voisiko olla Sami Anttila? Tai joku vanha ässä pelaaja?
Edit
Nyt tuli mieleen. Puolustukseen on huhuiltu koko kesän ajan Juuso Walli. Laiskuuttani en jaksa tarkistaa onko jo tehnyt muualle sopimuksen. Osaako joku kertoa täyttääkö hän ykköspuolustajan kriteerit?
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Mistä johtuu ettei keskustella Hermeksestä? Kysyn ihan vaan sen takia koska tuntuu siltä että tätä palstaa luetaan, ja ehkä voisi avata tätä vähän enemmän. Ehkä saadaan parannettua jotain epäkohtia.

Kannattaa laittaa Centers Hockey FB:ssä seurantaan. Ennemmin minua kiinnostaa miten joku firma lähtee mukaan toimintaan, kuin joiden parikymppisten "lempi musa", "lempi karkki". Pelkkää myötähäpeää.

Voimia koitan kerätä syksylle tässä joo.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Nyt tuli mieleen. Puolustukseen on huhuiltu koko kesän ajan Juuso Walli. Laiskuuttani en jaksa tarkistaa onko jo tehnyt muualle sopimuksen. Osaako joku kertoa täyttääkö hän ykköspuolustajan kriteerit?
Aika pitkään Ässien sällejä seuranneena, voin suoralta kädeltä sanoa, että teillä on siellä jo parempi pelaaja rosterissa. Ei Wallia kannata haikailla ykköspakiksi. Häviää sille teidän toiselle porilaislähtöiselle puolustajalle kaikilla muilla osa-alueilla paitsi pituudessa ja kiloissa.
 

rasperi75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Mistä johtuu ettei keskustella Hermeksestä? Kysyn ihan vaan sen takia koska tuntuu siltä että tätä palstaa luetaan, ja ehkä voisi avata tätä vähän enemmän. Ehkä saadaan parannettua jotain epäkohtia.
Voi johtua siitä että muut seurat tuntuu olevan niin kovin esillä ja näkösällä verrattuna Hermekseen. Oiskohan muualla sitten kesälomat pidetty jo tai jotain.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Onko jollain tietoa milloin joukkueella alkaa jääharjoitukset? Onko samaan malliin kuin joskus ennen ainakin ollut eli elokuun alusta alkaisi? Ensimmäiseen harjoituspeliin kuukauden päivät aikaa niin luulisi että lähiviikkoina tulisi vielä viimeisiä sopimusuutisia. Joku ulkomaan vahvistus olisi ihan mukava piristysruiske mutta tuskin on tulossa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Aika pitkään Ässien sällejä seuranneena, voin suoralta kädeltä sanoa, että teillä on siellä jo parempi pelaaja rosterissa. Ei Wallia kannata haikailla ykköspakiksi. Häviää sille teidän toiselle porilaislähtöiselle puolustajalle kaikilla muilla osa-alueilla paitsi pituudessa ja kiloissa.

En lähde vastaväitettä tekemään mutta mielenkiinnosta kysyn monta peliä näit Wallilta viime kaudella? Itse tuli katsottua jokainen ja uskallan sanoa että viime kaudelle mies oli tehnyt valovuoden mittaisen harppauksen edellisiltä kausiltaan.
 
En lähde vastaväitettä tekemään mutta mielenkiinnosta kysyn monta peliä näit Wallilta viime kaudella? Itse tuli katsottua jokainen ja uskallan sanoa että viime kaudelle mies oli tehnyt valovuoden mittaisen harppauksen edellisiltä kausiltaan.
Vähän samaa mieltä Wallista, viime kaudella selkeä parannus pelaamisen joka osa-alueella. Tosin Ketolasta en osaa sanoa, miten kehityskäyrä on kulkenut. Viime kaudella tais pisteet olla herroilla tasan. Walli oli SaPKossa puolustavan pakin roolissa, joten siihen nähden ok pisteet. Ylivoimassa maalin edessä hyvä. Toivotan Juuson tervetulleeksi SaPKoon myös tulevaksi kaudeksi.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
En lähde vastaväitettä tekemään mutta mielenkiinnosta kysyn monta peliä näit Wallilta viime kaudella? Itse tuli katsottua jokainen ja uskallan sanoa että viime kaudelle mies oli tehnyt valovuoden mittaisen harppauksen edellisiltä kausiltaan.
Olet siinä tapauksessa oikeassa, koska olet ylipäätään kohtuullisen järjissään oleva ihminen(aioin aluksi kirjoittaa mies) Tämähän on niin, että valtaosa ihmisistä muodostaa mielipiteensä jo 1 yksittäisen tilanteen/ tapahtuman perusteella, vaikka kokonainen ottelukin on liian lyhyt todistamaan pelaajan kykyä. Taitavuus toki tulee esiin jo 1 matsin aikana..Tämän takia myös 96 prosenttia vedonlyöjistä häviää pitkässä juoksussa.. He luulevat, että jokin yksittäinen ottelu/ tulos on merkittävä seuraavan vedon kannalta, vaikkei se koskaan ole siinä mielessä kuin he ajattelevat..se on käänteisesti merkittävä fiksuille vedonlyöjille..mutten paljasta enempää..
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
En lähde vastaväitettä tekemään mutta mielenkiinnosta kysyn monta peliä näit Wallilta viime kaudella? Itse tuli katsottua jokainen ja uskallan sanoa että viime kaudelle mies oli tehnyt valovuoden mittaisen harppauksen edellisiltä kausiltaan.
Sanoisin, että luokkaa 8-9 peliä tuli nähtyä. Lähempänä 10 kuin 5.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Ketolan kehitys jäi vaisuksi viime vuonna. Ehdottomasti hyvä pelaaja tälle tasolle, mutta olisin odottanut jotain muuta. Tämä sanottuna uskon että hän lyö tänä vuonna kunnolla läpi. Hän on se meidän ykköspakki.

Rahaa ei ole millä mässäillä, joten uskon että juuri sen takia tämä tuleva ykköskorin pakki on Wallin tyylinen hankinta.

Hyökkäyspuolelle pitäisi ehdottomasti joku varma pisteen tekijä. Onko Sami Anttila edes realismia? Samu Markkulasta kukaan ei ole puhunut mitään. Markkula alkaa jo olemaan seura legendan asemassa. One more year Samu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös