Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Hermes 2008–2009

Viestiketju osiossa 'Hermes' , aloittajana devil29, 15.03.2008 klo 20.30.

 1. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Siellä nyt joku vain heittää listan pelaajista, joita on nähty Hermeksessä aikaisemmin. Kaikki eivät vain tajua sitä, että tulevassa joukkueessa ei makseta pelaamisesta kenellekkään yhtään mitään, kuten ei pidäkkään neljänneksi ylimmällä sarjatasolla.
   
 2. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Ehkä kyse ei ole niinkään puhtaasta värväämisestä, mutta jos muilla paikkakunnilla on käyttökelpoisia junnuja ilman pelipaikkaa(esim S-joella tais loppua A-junnut) niin miksi ei oltaisi yhteydessä/yhteistyössä. Laajempi pelaajarinki on yleensä parempi, koska poissaoloja eri syistä tulee aina.

  Tottakai omia B-ikäisiä tulee hyödyntää mahdollisuuksien mukaan, mutta onko sielläkään oikeasti resursseja. Viime pelissä pelasivat kahdella kentällä ja kun osallistuminen on tuota luokkaa, niin oman sarjan läpivieminenkin on kohtuu raskasta pelaajille, eli riittääkö nallit/motivaatio.
  No, luultavasti valmentajat itse tuohon osaavat vastata ja keskenään kommunikoivat.

  Kun suuntaus näyttää olevan pelaajamäärien pieneneminen eri ikäluokissa, olisi paikkakuntien välinen yhteistyö nähdäkseni järkevää koko juniorityön kannalta. Ei se ole kenenkään etu jos lisää pelaajia lopettaa siitä syystä, ettei ole oman ikäluokan joukkuetta tarjolla ja toisaalta pieni kilpailu peliajasta on yleensä hyväksi kehitykselle.
  Tämäkin olisi juniorityön kehittämistä.
   
 3. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Uski-------->Sport

  Onko otsikon aihe totta? Eli onko kokenut sotaratsu menossa Vaasaan? Tietoa kenellekään? Spåran ketjussa ja Vasabladetissa huhuilevat tästä melko varmana ainakin tryoutin osalta.
   
 4. TIIHEL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, AJAX,
  Mikä kannattaa?

  Lainaus:
  Puhut varmasti asiaa, mutta A pelaa Kakkosta ja kuka maksaa viulut. Ei todellakaan ole ilmaista, raha pitäisi ohjata omaan junnutoimintaan ja omat purevat saattavat joutua puremaan tuppia. Saattaa olla hyväkin veto "värvätä", mutta hätiköidä ei kannata.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.11.2008 klo 21.01
 5. Väsynyt Selänne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
  Lainaus:
  Juuri tämän vuoksi muiden paikkakuntien pelaajat voisivat matkata Hermekseen... Tietenkin kohtuudella ja järjen kans. A-juniori voi itse ajaa autoa, joten kimppakyyti ja muita järjestelyitä vain kehiin, niin kyllä Kokkolaan asti auto vie, vaikka sitten sen niin kuuluisan isän viemänä...
   
 6. Hermez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ainakin Sport tuntuu kovasti Uskin perässä olevan. Ei mahdoton ajatus, mutta kyllä Sport aika tuntuvan korvauksen saa Ukelle maksaa, että mies Vaasassa tällä kaudella nähdään..
  Kokkolassa kuitenkin vakiduuni/opiskelu, vasta valmistunut talo ja perhe.
  Eikä Uski kovin nuorikaan enää ole, että se kovin "hinku" kovemmista peleistä varmasti on jo takana päin.. Kaikella on toki hintansa ja sopivan rahamäärän ja kämpän ku maestrolle lupaavat, niin ehkäpä.
   
 7. Hiski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Hermes A-juniorit

  Hermeksen A-juniorit joutuivat luopumaan II-divisioonapaikasta Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen ja talousasioiden takia. Nähtäväksi jää miten Kokkolassa tällä kaudella jatketaan A/miesten sarjakiekkoa.
   
 8. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Voi *elvetti!! Ilmeisesti kumminkin vain kilpailusääntöjen takia? Eiköhän Kokkolassa pysty yhden a-juniorijoukkueen ylläpitää. Varmastikkin ~400 maksavaa katsojaa tulisi peleihin, ainakin. Ei hyvää päivää! :/
   
 9. Hermez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  No just joo.. Vittumainen juttu,jos noin on.

  Nooh, eikös se kohta starttaa tuo Expert Haarala-liiga.. näkee taas miesten pelejä:D
   
 10. nollanolla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HERMES & PELICANS & KPV
  Lainaus:

  Niinhän siinä sitten kävi.

  Säännöt on sääntöjä ja jos mukana ei ole tippaakaan inhimillisyyttä Antila voi mennä prikulleen sääntöjen mukaan ja evätä peliluvan.
  Pojat taisteli ittensä 2 divariin ja tuntuu todella kohtuuttomalta että ne jotka ovat vähiten syyllisiä Hermes HT:n konkurssiin joutuvat siitä eniten kärsimään,eli pelaajat.
  Pojilla ei varmasti ole ollut pienintä haju Hermes HT:n puheenjohtaja Niemisen "kusettamisesta" sillä lukihan sanomalehti Keskipohjanmaassa noin kuukausi sitten, hänen itsensä antamassa lausunossa että,Hermes HT ei ole ikinä ollut näin hyvässä kunnossa kuin nyt.

  Mitä liitto ja Pirkka Antila hyötyvät siitä että taas muutama A-ikäinen pelaaja pisti hokkarit naulaan?
  Osalle pelaajia 2 divarin sulku on paha paikka,ymmärrän heidän pettymyksen ja sen että 3 divari ei enää sytytä.
  Toivon että mahdollisimman moni jatkaisi kuitenkin 3:sen pelejä, on se kuitenkin paljon parempi kuin "höntsä" kiekko tai se pahin vaihtoehto että lopettaa kokonaan.
  Tosin onhan sekin vaara olemassa että joku jossain kieltää senkin jonkin helvetin pykälän takia.

  Pirkka Antila:
  Kokkola ei ole kehä 3:n sisäpuolella ja olen itse siitä hyvilläni että asun siellä missä voi käyttää vielä "maalaisjärkeä" ja missä ihmisten hyveisiin kuuluu "inhimillisyys" ja se paikka ei ole 3:n sisäpuolella.
   
 11. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Lainaus:
  Niin turhauttavalta kuin se tuntuukin niin säännöt ovat tosiaan sääntöjä ja konkurssitilanteessa jääkiekkoliitolla ei varmasti ole hirveästi harkinnanvaraa, koska nurin menneen seuran velkojienkin etuja on suojeltava. Tässä olisi lisäksi voinut olla ennakkotapauksen ainesta, jos konkurssiin menneen yhteisön alaisen seuran olisi annettu jatkaa toimintaansa samantien ja vielä samalla sarjatasolla. Hermeksen a-juniorit ovat täysin sijaiskärsijöitä tässä leikissä mitä liitto pyörittää. Siellä pitäisi nyt kerrankin istua pyöreän pöydän ääreen ja miettiä pitkään sekä hartaasti miksi suomalainen jääkiekko voi näin huonosti ja mitä sille olisi tehtävissä. Sarjauudistukset suomisarjatasolla eivät ole syynä siihen, että seuroja menee nurin, koska etäisyydet ovat lyhentyneet syyskauden osalta ja sitä myöden kustannukset ovat varmasti tippuneet suunnassa jos toisessa. Liittoa ei tietenkään voi syyttää siitä, että seurat eivät osaa hoitaa talouttaan, mutta liiton vastuulla olisi kehittää systeemi, jonka avulla seurojen taloudellinen tilanne sekä seuraavan kauden läpiviennin rahoitus tarkistettaisiin joka kevät kun sarjoihin ilmoittaudutaan. Tällä vältettäisiin monta ongelmatilannetta. Lisäksi jääkiekkoliitto voisi harkita jonkinlaisen tukirahaston perustamista, josta löytyisi apuja Hermeksen kaltaisiin tilanteisiin missä kauden läpivienti on uhattuna.
   
 12. Lainaus:
  Ihan oikeesti kyllä ihmettelisin, että mitä muuta liitto voisi tehdä kuin noudattaa sääntöjä?
   
 13. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Oliko kukaan muu sääntokirjan lisäksi sitä vastaan, että juniorijoukkue ei saa jatkaa Juniori Hermes ry:n alla? Kenelle siitä olisi ollut haittaa että täällä olisi jatkettu A:n pelejä? Vastaukset ovat: ei kukaan ja ei kenellekkään.

  "Säännöt ovat sääntöjä". V*tut, niitäkin voi tarvittaessa soveltaa jos asia ajaa kaikkien etuja. Nythän tästä lopettamisesta ei ole kuin haittaa kaikille. Täällä nyt osa yleisöstä siirtynyt lentopallon puolelle, kiitos v*itusti jääkiekkoliitto! Näin se jääkiekko Suomessa jatkaa laskuaan. Millonkas se futiskausi alkaa...
   
 14. Rollo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi Hockey, Rovaniemen Kiekko r.y
  Lainaus:
  Kyllä nyt on turha tapahtuneesta jääkiekkoliittoa syyttää.
  Se on tuo juridiikka joka määrää tapahtuneen/tapahtuvan.
  Säännöt on sääntöjä, ja laki on laki joita pitää noudattaa myös Kokkolassa.
   
 15. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Jees. Sitten kumminkin annetaan poikkeuslupa edustujoukkueelle suoraan II-divisioonaan.
   
 16. HOKIMAN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, molemmat
  Hermes ht a

  Vuosikausia eri urheilumuodoissa mukana olleena voin taata, ettei ole mitään muuta lajia kuin jääkiekko, jossa etukäteen sovittuja sääntöjä muutetaan anojille sopiviksi. Joka vuosi alueen kilpailupäällikkö myöntää lukuisia poikkeuksia edustusoikeuksiin. Aina toitotetaan Nuori Suomi ideaa - ideana tosi hyvä- muttei sitä oikeastaan missään noudateta. Nyt voisi sitäkin koikeilla ja antaa paikkansa pelaamalla ansainneille A-NUORILLE mahdollisuus kokeilla siipiensä kantoa. Otetaan lopuksi jääkiekkosäännöistä yksi kummajainen esimerkiksi: Pienellä paikkakunnalla on yksi hyvä ja valtakunnallinen ikäluokka. Aina kun ikäluokka vaihtuu, on joukkueen aloitettava III-divarista. Kun pärjätään pari vuotta ja noustaan I-divariin, sarja vaihtuu ja taas aloitetaan alusta. Siinä vaiheessa kaikki hermostuu ja pelaajat muuttavat Ouluun, Nääsvilleen tai kehä 3:n sisään. Lakeja ja sääntöjä tarvii vaivaiset 10 % ihmisistä, heistäkin 9 % asuu amerikassa.
   
 17. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Kovasti kaivattu Hermeksen puheenjohtaja Tommy Niemelä oli tuossa 11:00 maissa Koutosen Nesteen kassalla samaa aikaa. Häipyi kyllä aika vilkkaasti, tunnisti varmaankin joskus nähneensä hallilla.

  Päivän Keskipohjanmaa lehdessä oli juttua Hermeksen veloista. Suurin velkoja oli, jos ymmärsin oikein, Handelsbanken 95000 euroa. Tässä lainassa oli takaajana Niemelä ja kun Niemelän oma firma meni konkurssiin niin Handelsbanken sanoi lainansa irti.
   
 18. Rollo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi Hockey, Rovaniemen Kiekko r.y
  Lainaus:
  Olisit vähän "haastatellut", ja kysellyt kuulumisia.
  Teillä tais olla oikea ROTTA remmissä...
   
 19. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  A-junioreiden jatkaminen jäi vain 8000 €:sta kiinni!

  Päivän Keskipohjanmaa kirjoittaa:

  Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila vakuutti torstaina liitolla olleen hyvää tahtoa auttaa A-junnuja jatkamaan kakkosessa. Ehtona kuitenkin oli, että A-junnut hoitavat heille jyvitettävät vastuut HT:n konkurssista. Käytännössä siis kuittaavat omasta toiminnastaan aiheutuneet kustannukset(bussimatkat jne..). Käytännössä summa lienee liikkunut noin 8000 euron tietämissä. Sitä rahaa ei A-junnuilta tai heidän taustavoimiltaan tähän hätään löytynyt.

  Ihmetyttää että miten tuollaista summaa ei saatu kasaan!? Siis yksittäisestä pelistä A-junnut olisivat saaneet ottelutuotolla(liput+oheismyynnit) - nyt kun olisi ollut kaupungin edustujoukkueena - muutaman tonnin ekstraa helposti.

  Tästä kaupungista löytyy aina pari sataa ihmistä jotka maksaa lipusta riippumatta hinnoista, vielä jos ilmoitetaan miksi hinnat on suhteellisen korkealla.

  On niin hienosti hoidettu asiat ettei tosikaan!
   
 20. bat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Tietääkseni tuo 8000 oli loppukauden budjetin päälle, eli rahaa olisi pitänyt olla oletettavasti 25 000 todella olemassa, eikä siltikään vielä oltaisi oltu varmasti kuivilla, niin sotkuinen tuo pesän tilanne taitaa valitettavasti olla.
  Realistisesti ajatellen peleissä voisi olettaa käyvän 100 - 200 maksavaa katsojaa, kotipelejä olisi ollut 8kpl eli jos lipun hinnaksi ajattelee esim. 5€ olisi sieltä voinut odottaa tuloja 4 -8 000 euroa + kioski, eli ei tuon summan varaan hirveitä pysty laskemaan. Toki yleisöä olisi voinut kertyä enemmänkin, mutta ei sen varaan voi laskea varmasti.
  Sitä en kyllä ymmärrä, miksi koko toimintaa ei oltu organisoitu taustayhtiön kautta, taustayhtiön konkurssi ei olisi vienyt sarjapaikkoja mennessään.

  Toki liiton säännöissä on myös kohta, jossa sanotaan kilpailusäännöistä poikkeamisen olevan mahdollista erittäin painavista syistä. Näköjään pikkuseuran asiat eivät riittävän painavia olleet.
   
 21. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Olisiko minun kyselemisestä mitään hyötyä ollut? Jos mies on taannut henkilökohtaisesti 95000 euroa lainoja Suomisarja joukkueelle, mitä pitäisi vielä tehdä? Ehkä asioista olisi pitänyt kertoa muillekin mukana olleille.
  Tietysti jos on omat ja vieraan rahat mennyt sekaisin, niin asia on aivan eri, mutta sen saa pesänhoitajat selvittää.

  Ehkä Kokkolalainen kiekkoilu keskittyy tämän talven syyttelemiseen, mikä on kenenkin syytä ja tietysti paikalliseen tapaan olemaan kateellisia toisille, kuka mitä on saanut tai tehnyt.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2008 klo 23.14
 22. Bure #10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Minne menneet?

  Joko suurin osa pelaajista on löytänyt uuden joukkueen? Olisi kiva tietää minne eri suuntiin joukkue hajosi. Osa on toki jo tullutkin esille, mutta ne loputkin.

  Niin ja valmentajat????
   
 23. devil29 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pikkuseurat
  Sykkö näytti olevan hallilla, Viljanen, Potila, Aro jäi vissiin kokkolaan ja pelaa paikallista kyläsarjaa. Vaasan pojista ei ole tietoa. Korhonen matkusti takasin kouvolaan ja Jäskeen näin mielestäni eilen Minimanissa. Muista ei ole mitään tietoa.
   
 24. tuppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Eepee, Matti Höylä
  Lainaus:
  Autio Juho > KoMu HT
  Mikkola Jarno > K-Laser
  Söderholm Jesper > IKK
  Fogström Anton > KoMu HT
  Hotakainen Valtteri > JHT
  Kivinen Niko > JHT
  Korhonen Jukka > HC Kuusankoski
  Tasala Mika > FPS
  Toskala Matti > JHT

  Muille ei ole uutta seuraa vielä kirjattu.
   
 25. RaLu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Urho on ainakin palannut Raumalle ja Lukon organisaatioon.