Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Helsinki

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hannes_ko, 05.04.2002 klo 20.22.

 1. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  Miksi taiteilijoille pitäisi olla ilmaisia standeja tapahtumissa, kun ei muillekaan ole. Nää on näitä elämän filosofisia kysymyksiä.

  Että silleen...
   
 2. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Itse asiassa pöndeille pitäisi olla lisämaksu. Ihan niinkuin Stadilaisten kesämökeistä juntit nussii ahneuksissaan kaikenmaailman mökkiveroja sun muita.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017 klo 14.08
 3. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Ei kai pitäisikään, ellei kaikille avoimia lasketa. Onko joku vaatinut sellaisia?
   
 4. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Olisi mukava kuulla tarkemmat kuvailut siitä, miten tuo on mukavampaa ja toisaalta mitkä ovat ne etenkin ideologiset, mutta myös periaatteelliset syyt.

  Arvaan: sinusta on mukavaa ylipäänsä ajaa autolla mutta pidät myös kävelemisestä. Sen sijaan epämukavaksi koet ennen kaikkea vieraiden (monella tapaa) ihmisten läheisyydessä olemisen ja aikataulut.

  Tässä kommentissani ei ole mitään dumaavaa. Viestisi rivivälit vain tuoksahtavat ihanan epäkorrektille niin kiinnostuin.

  Itselleni julkiset ovat aika lailla viimeinen vaihtoehto. Yleensä niitä ennen tulee auto, fillari, kävely tai kotiin jääminen. Pahinta on juurikin aikataulut.

  Kun sitten kuitenkin joskus julkisia käytän, yllätyn yleensä positiivisesti ja mietin, että voisihan näitä useamminkin käyttää.
   
 5. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Mikä niissä aikatauluissa on lopulta niin hirveän vaikeaa? Kai kuitenkin töihin pitää pääsääntöisesti tiettyyn aikaan mennä ja siihen aikaan sopivin bussi/juna/metro/raitiovaunu on helppo poimia. Ymmärrän kyllä syrjäseutujen huonot yhteydet tai sitten työpaikan sijainnin usean vaihdon takana ja siihen kuluvan ajan, mutta hiukan vaikea on ymmärtää sitä, että jotkut mieluummin ajavat autoa itse muiden yksinautoilevien seassa, kun samaanaikaan voi nukkua/streamata/lukea kirjaa julkisessa. Ok, joskus lähelle eksyy joku alkkis, mutta aika harvoin näin on mulle käynyt. Omat bussilinjani Lohja-Helsinki -väliä yliopistolle hinkatessani olivat vieläpä yleensä puolityhjiä eli sai taittaa penkin ihan huoletta taakse ja torkkua perille saakka. Joskus oli pakko ajella autolla tuo väli ja olihan se aika perseestä, kun piti joko herätä tuntia tarpeellista aiemmin tai sitten jumittua ruuhkassa muiden mulkkujen seassa ja palkinnoksi pääsi arpomaan parkkipaikan kanssa keskustaan.

  No, jokaisen oma juttu ja mieltymysten mukaanhan tässä mennään. Toki voitaisiinhan tästä ihan tosissaankin puhua ja ottaa ympäristö huomioon, mutta sitten en voisi enää hurskastella, koska kulutustottumukseni eivät kauttaaltaan ekologista lähestymistä tue. Joka tapauksessa itse tykkäisin keskusta-asumisesta, jotta auton voisi jättää kokonaan pois.
   
 6. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:

  Pidän muutenkin kävelemisestä, mutta toinen syy on se, että sinne helvetin työpaikalle ei kiinnosta mennä notkumaan. Siksi ajan joskus ratikalla päätepysäkille ja kävelen sieltä, vaikka vaihtamalla pääsisi vähän nopeammin.
   
 7. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  Spora on hyvä vaihtoehto, jos ei ole minnekään kiire. Olenkin usein todennut, että olen Jaffalassa liian aikaisin, jos myöhästyn sporasta Krunikasta Pasilaan, kun vaihtoehtona on kävely steissille ja junamatka. Nyt kuitenkin sporapysäkkejä ollaan vähentämässä ja se on vain hyvä asia.
   
 8. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tälläisestä en olekaan kuullut ja jos näin on, niin todella mahtava juttu. Monissa kaupungeissa spora on erittäin järkevä liikkumismuoto ja meidän Stadi ei todellakaan kärkisijoille tähän listaan pääse.
   
 9. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Aikatauluissa vaikeaa on periaate. Syntyy tilanne, jossa on aikataulupaine. Kun tiedän, että autolla töihin riittää kaikissa olosuhteissa työvuorosta riippumatta 25 min ja pyörällä 45 min, niin siinä on vain yksi muuttuja: se työvuoro.
  Bussilla täytyy huomioida paitsi aikataulut suhteessa sen päiväiseen työvuoroon, myös bussin aikataulun sisällä tapahtuva vaihtelu. Talvella kuljin bussilla noin kymmenen kertaa, ja havaitsin bussin olevan pysäkillä vähintään 7 min ennen aikataulun arvioitua aikaa.

  Tämä kaikki aamuaivoilla. Ei hyvä juttu.

  Ympäristöhurskastelun jätän niille, kenellä on jälkeläisiä. Minun hiilijalanjälkeni koolla ei ole väliä, koska tallaamani polku loppuu minuun.
   
 10. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Miten on mahdollista, että HSL:n matkakorttia ei saa puhelimeen appina? Käsittämätöntä, olen nyt parin kuukauden aikana kahdesti kadottanut matkakorttini(huolimattomuuteni on asia erikseen) ja aina pitää hommata uusi fyysinen kortti ja maksaa vielä päälle joku palvelumaksu kauden ja arvon siirrosta uuteen korttiin. Yhtä käsittämätöntä on, että korttiin ei voi ladata arvoa tai kautta vapaasti verkossa.
   
 11. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  @aquanqua Käsittämätöntähän tuo tosiaan on. Tuo appi on ilmeisestikin tulossa vyöhykeuudistuksen yhteydessä (ensi vuonna?). Samalla toki tuo verkossa lataaminen tulee mahdolliseksi.
   
 12. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Lainaus:
  AMEN! Olen ihmetellyt tuota ääneen vaikka kenelle. Kaiken sää kännykkään, mutta ei jotain helvetin matkakorttia. Kuinka surkeaa palvelua? No ihan vitun surkeaa.
  Kertalipuille tarkoitettu appi on jo puhelimessa ja se on kyllä helppo käyttää ja toiminut aina loistavasti. Eipähän tarvitse enää kortille ladata arvoa.
   
 13. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Julkisen liikenteen toimivuudessa/sen ongelmissa on kyllä muustakin kyse kuin periaatteesta. Helsingin Sanomien selvityksen mukaan yksityinen autoilu Helsingin sisällä liikkuessa on käytännössä aina nopeampi kuin julkinen liikenne. Tämä korostuu etenkin silloin, jos oma päivittäinen kulkureitti ei mene ns. runkolinjoja pitkin tai kulje päätepysäkiltä toiselle. Dösät kulkevat suurinpiirtein kyllä sellaisissa noin 5 minuutin aikaraameissa suuntaan tai toiseen, joten sinänsä @sampio on ihan oikeassa, että se oma linja kyllä on mahdollista löytää.

  Jos miettii sitä, että kulkeeko duuniin julkisilla vai omalla autolla, on kyse myös aika yksinkertaisista asioista. Lapsiperhe-tilanteessa kun omat olivat pieniä, oli se vaan yksinkertaisesti järkevämpää viedä lapset tarhaan ja ajella itse töihin, kuin miettiä miten saman olisi voinut hoidella julkisten kanssa. Nykyään kuljen julkisilla kun ei ole enää niin kiire minnekään ja periaatteesta julkisen tukeminen on hyvä juttu. Mutta aika usein tulee se olo, että olisihan se työmatka ollut omalla autolla jo päättynyt, kun venailen pysäkillä sitä julkisen saapumista kylmässä sateessa ohi ajavien autojen melua sietäen.

  Sinänsä kyllä Helsingissä julkisten kulkuvälineiden käytön hinnoittelu on mielestäni erittäin kilpailukykyistä. Onhan se auton hallipaikkakin meillä vuodessa jo reilusti enemmän kuin mitä julkisten käyttö samana aikana kustantaa per henkilö.
   
 14. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Onko joku käynyt Aalto EE:ssä osoitteessa Mechelininkatu 3C? Minne vierailija saa auton pysäköityä?
   
 15. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Aalto EE:ssä en ole käynyt, mutta Hietaniemenkadulla Mechelininkadun toisella puolella on parkkipaikkoja. Ilmaisiakin.
   
 16. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Loistavaa, kiitos! Eipä tullut mieleenkään vaikka asuin 1998-2000 Leppäsuonkadulla.
   
 17. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Insidertip on jättää auto hautausmaalle. Ne Hietsun ilmaiset paikat ovat kauempana ja useimmiten täynnä.

  Tuo matkakorttiuudistus on tulossa ilmeisesti jo niin, että vuodenvaihteessa mobiilikertalippu maksaa saman kuin matkakortilla ja en muista oliko jo silloin, kun saa ladata kauttakin kännykkään, jos ei matkakorttia halua käyttää. Jostain kuulin tuosta nyt pari päivää sitten. Yötaksakin kuulemma häviää. Se vyöhykeuudistus tulee kai kesällä.
   
 18. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Kolmen ja puolen vuoden harharetken jälkeen paluu takaisin kotiin, on tätä odotettu! Saa nähdä miten lapset sopeutuu, puolelle porukkaa pitäisi olla helppoa kun ”paljasjalkaisia” ovat...
   
 19. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Olivat tosiaan kaukana ja viimeistä paikkaa myöten täynnä. Krematorion eteen sain sitten pysäköityä.
   
 20. Thoke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
  Onko Temppeliaukion kirkon lähistöllä ilmaisia parkkipaikkoja jossain?
   
 21. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
 22. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  Runeberginkadulla bussikaistalle pysäköiminen on ilmaista klo 18 jälkeen (ainakin siitä Caloniuksenkadun risteyksestä kirkolle asti), ja sen lisäksi ainakin Ilmarinkadulla klo 19 jälkeen.
   
 23. sunnuntai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Newcastle united
  Moro

  Kellään suositella ruokapaikkaa sunnuntaille? Perheen voimin olisi tarkoitus aivan keskustaan junalla raiteilla. Tytär tulee 15v ikään ja hän haluaisi sushia, mutta olisi mahtavuutta jos paikassa olisi myös tarjolla jotain muutakin esim kiinalaista.

  Kiitos
   
 24. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Minäkin kysyn. Olemme vaimon kanssa kahdestaan tapaninpäivänä Helsingissä. Kotiin siitä voi toki lähteä, mutta voisi jotain katsastaakin aamupalan jälkeen. Onko haisua, mitä pyhäpäivänä voisi yrittää tehdä pl. leffat ja ruokailu? Narrien matsi on illalla, mutta siinä vaiheessa olemme jo kotosalla.
   
 25. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Kaisaniemenkadulla on hyvä sushi bufee, josta saa muutakin. Tosin painotus on sushissa. Raflan nimi on vähän hämäävästi Basilika. Sijaitsee siinä Vapianon ja Kinopalatsin välissä.