Heinolan Peliitat kohti kautta 2017–2018

  • 61 997
  • 136

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toiseen suuntaan näkisin Elimäen, Alanteen ja Koiviston sellaisiksi joille iso vastuu Mestiksessä tekisi hyvää. Koivisto tosin taisi siellä pelatessaan loukkaantuakin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään vastassa LeKi. Eipä ole helppoa kotipeliä tiedossa.
- Kisan maalilla vaikeasti ohitettava Ukko-Pekka.
- Kisa on tupannut olla Heinolassa syksyisin tyly vieras.
- Kisa on ollut avauserässä todella vahva, Peliitat vastaavasti koko kauden mittarilla huono.
- Peliitoilla alla kaksi voittoa, mutta Joensuussa tappio ei ollut kaukana. LeKi on todella kova vastus, vaikka kotona pelataan.
- Peliitoilla loukkaantumisia, joten jalkeilla olevan nipun on venyttävä ja taisteltava enemmän kuin 100%
- Pelicans pelaa samaan aikaan Kärppiä vastaan Lahessa. Toivottavasti moni katsoja valitsee Peliitat
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kahden voiton vastapainoksi kaksi rökäletappiota. Rohkenen sanoa näin, vaikka SaPKo -peliä taitaa olla vielä minuutin pari jäljellä. Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että Peliitoilla on jotain jäähallimaksuja rästissä 25000 €. En tunne asiaa sen enempää, mutta TJ Mielonen kertoo tuon verran olevan maksuja rästissä. Yhteistyön perään tuossa jutussa kuulutetaan (Itä-Häme -lehti 25.11 s. 7). Maanantaina pohtivat sitten oikein politbyroossa tätä maksuhommaa. Ei tunnu kulkevan kentällä eikä kentän ulkopuolella.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Onko Rukajärvi ja Samuel Salonen ollut Peliittojen mukana vai missä?

Rukajärvestä en osaa sanoa, mutta Salonen on ilmeisesti saanut sen verran kovan tällin polveen että leikkauspöytä kutsuu/on kutsunut.

Samoten Peliittojen loukkaantumislistalla on muita synkkiä pilviä. Moisio on ilmeisesti koko runkosarjan sivussa. Kokkolassa(?) taklaustilanteessa loukkaantunut Hannukkala on mitä ilmeisemmin ainakin jouluun asti sivussa.

Ja taitaapi kohta yhden pelin sivussa olla Ville Nieminen. Eikös herralla ala olemaan kymppitili täynnä...

Ilmeisesti tämä on myös viimeinen kausi Heinolassa kun aikuisten tasolla pelataan jääkiekkoa. Harmittaa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kaksi isoa tappiota, mutta kahdelle erittäin vaikealle joukkueelle. SaPKoa vastaan ei tällä kaudella mitään jakoja. LeKiä vastaan saumat oli ensimmäisessä erässä, mutta Ukko-Pekka Luukkonen maalilla pelasti LeKin ja toisessa koneet käyntiin saatuaan saukot räpsytteli tarvittavat maalit. Jäämaksuhässäkästä ja muusta avaan sanaisen arkkuni, mutta en sitä enää pyhäpäivän aikana tee.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ilmeisesti tämä on myös viimeinen kausi Heinolassa kun aikuisten tasolla pelataan jääkiekkoa. Harmittaa.

Jotensakin luen tästä ettet viittaa joukkueen pelilliseen tasoon tällä lauseella? Mikäs siellä mättää?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
No niin. Eli viime viikolla tuli "pommina" tieto, että Peliittojen pitäisi pulittaa jäävuorot maksut kaupungille. Olikos summa nyt sitten 25 000€ per kausi. Peliitoilla ei ole varaa moisia summia varaa maksaa, joten joukkue uhkaa panna kauden päätteeksi pillit pussiin, jos ei maksuasioita saada kylän kanssa sovittua. Peliitoilla on oma suunnitelmansa, jolla se tarjoaisi rahojen korvikkeeksi jotain takaisin kaupungille. Kenties ohjattuja luisteluvuoroa, talkoita vai mitä lie...??? Käsittääkseni kaupunki pähkäilee tuota tilannetta. Luulisinpa homman saatavan sovittua helpostikin, mutta täytyy muistaa, että kyseessä on Heinolan kaupunki, joka myös valittajien ja kateellisten mekkana tunnetaan.

Peliittojen suurimman osakkeenomistaja Kai Koskisen aktivoituminen on mielestäni merkki paremmasta. Jos vaan jääsotkut saadaan setvittyä, niin eiköhän tulevaisuus ole turvattu. Onhan seuralla jo suunnitelmia jo tässä vaiheessa tulevillekin kausille.

Taitaa olla seuralla jonkinlainen kriisivaihe aina kymmenen vuoden syklein. Ensimmäisestä niistä 80-luvun lopussa Peliitat ei selvinnyt, joskin kyseessä oli "eri" Peliitat kuin nykyinen HeKistä polveutunut joukkue. 90-luvun loppupuoliskolla kovat satsaukset II-divarin alkusarjaan menivät mönkään joukkueen pudottua ylemmästä jatkosarjasta. Alemman loppusarjan pelaaminen Vantaan Wandaalien tasoisia joukkueita vastaan käytännössä ilman panosta alle 200 katsojan määrillä ei juuri kassakirstua naurattanut ja sen jälkeen mentiinkin tovi säästeliäämmällä linjalla.

Olikohan se 2009-2010 tai jotain sinne päin, kun HeKi joutui Mestis-karsintoihin. Tuolloin seurajohdon puolelta ilmoitettiin ennen karsintapelejä, että toiminta lopetetaan, jos putoaminen Suomi-sarjaan tulee. Ei onneksi tullut. Ja nyt eletään tätä päivää. Peliitat lähti syksyyn viime kauttakin kituliaammalla budjetilla liikenteeseen ja se näyttää nyt näkyvän tulostaululla.

Käytettävissä oleviin resursseihin nähden ja siihen, että moni viime kauden avainpelaajista lähti, on kasaan saatu kilpailukykyinen joukkue. Harmi vaan, ettei se kestä yhtään poissaoloa. Nekin olisi kestetty, mutta kun rakas yhteistyöseura Pelicans rypee tänäkin kautena järjettömässä loukkaantumis-sumassa ei sieltäkään suunnalta apuja heru ja omatkin parhaat menetetään laastarimiehiksi Lahteen. Kalle Moisio on jo yksistään hirvittävän kova menetys. Siinä lähti johtajuutta, suoraviivaisuutta ja kovuutta samalla kertaa.

Pelillisiin seikkoihin palatakseni on vieraskaukalossa kulkenut mainiosti. Komeaa voittoa Rovaniemeltä seurasi liki historiallinen voitto Joensuusta. Viikonloppuna asettui vastaan sitten kaksi todella kovaa joukkuetta, joita vastaan tappio ei ollut mikään ihme. Lukemat vain olivat lohduttomat. LeKiä vastaan peli olisi tosin ollut ensimmäisessä erässä käännettävissä.

Joukkue on nuori ja valitettavasti opintorahoja maksellaan vielä ja ties kuinka pitkään. Kokemattomuus tältä sarjatasolta näkyy. Harjoitus ja alkukaudesta hyvin toiminut maalinteko on viime aikoina päässyt tökkimään. Laukausten laatu on ollut ratkaisupaikoissa kehnonlaista. Paikkoja pystytään kyllä luomaan hyvin. Lisäksi hienoa huomata, että tällä kaudella on ruuhkaa saatu aikaiseksi vastustajan maalille enemmän kuin viidessä vuodessa yhteensä. Ylivoimapeli aiheuttaa tykytyksiä lähinnä Heinolan jäähallin katsomossa. Parhaat maalipaikat tarjoutuu vastustajan alivoimanelikolle.

Oman pään pelissä ei sitten olekaan niin hurrattavaa. Ensinnäkin monesti pulaan joudutaan pitkäksi venyneiden vaihtojen vuoksi, jotka otetaan väärään aikaan Peliittojen menetettyä kiekon hyökkäysalueella. Tästä seuraa sitten vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajoja. Omassa päässä ja ylempänä on sattunut pakeille karmeita henkilökohtaisia virheitä, jotka eivät ole johtuneet pelitavasta. Oman maalin edustalla Peliittojen rihvelimäinen puolustus jää vastustan kuin vastustajan hyökkääjien jalkoihin. Omaa tonttia pitäisi pystyä suojelemaan kovemmin. Ja sitten vielä nuo aloitukset. Omassa päässä niitä on hävitty liikaa. LeKi mm. rankaisi kahdesti suoraan aloitusvoiton jälkeen.

Tällä viikolla kaksi ottelua. Perjantaina Keuruulla KeuPa, joka on pystytty kerran jo tällä kaudella kotijäällään kaatamaan ja laittamaan tiukoille Heinolassa. Lauantaina kotipeli Jokipoikia vastaan. Voittopeli myös Jokipojista alla. Näissäkin voitoissa on hyvä muistaa, ettei KeuPa ollut viime pelissä parhaimmillaan. Joensuussa Jokipojilla oli paikkoja, joista se ei Peliittojen onneksi onnistunut. Toisin sanoen pelin on parannuttava entisestään. Ja siinä lääke ylipäätään kurssin nostamiseksi pois pohjamudista. Virheitä on karsittava pois enemmän ja hyökkäyspäässä maalipaikkoihin vaaditaan enemmän huolellisuutta ja maalinälkää. Jokipoikia vastaan pelattava ottelu on merkityksellinen jo pisteiden vuoksi, mutta ennen kaikkea kotiyleisön takia. 3 pisteen voitto Heinolassa antaa vielä odottaa itseään.

Severi Lahtisen lähdettyä Lahteen on joukosta noussut vetovastuun ottajia. Etenkin Tatu Vihavaisen otteita on ollut ilo seurata. Pomminvarmasti tulevaisuuden Liiga-nimiä, jos vaan paikat ja päreet pysyy ehjinä. Valtteri Lipiäinen tuntui välillä kokeneen kaamosmasennuksen, mutta on taas esiintynyt pirteästi. Toivon mukaan Lipiäisen pelihuumori säilyy, sillä tämä heppu pystyy rakentemaan tekopaikkoja ja tarvittaessa sooloilemaan maalin vaikka omin pikku kätösin.

Tappioita joukkue on kokenut paljon, mutta onneksi onnistumisiakin on nyt nähty. Nuorten pelaajien pääkopille voitot tekevät vaikeiden aikojen keskellä hyvää. Toivon mukaan ylenpalttiseen alakuloon ei ole viime viikonlopun tappioiden jälkeen vaivuttu, vaan lauantaina kotijäällä joukkue antaa kaikkensa täydet 60 minuuttia (ja toivottavasti tätä ennen on napsittu pisteitä mukaan Keuruulta)...
 

Ylämummo61

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans, Jyp
Sitä sopii miettiä miksi niin moni pelaaja lähti Peliitoista ja heinolalaiset sen kyllä hyvin tietävät miksi, kukaan vaan ei uskalla sanoa sitä ääneen. Puolustuksesta vielä sen verran, että karmeat henkilökohtaiset virheet johtuvat nimenomaan pelityylistä, pelaajat pelaavat juuri niin kuin valmentaja vaatii. Lisäksi rosteria sopii ihmetellä, pahiten mokanneet puolustajat saavat pelata joka ottelun.
Mutta kaikenkaikkiaan joukkue on ihan kelpo joukkue, valmennuksesta vaan ei voi sanoa samaa. Jotain varmaan pitäisi johdon tehdä, että Peliitat ei pelaisi ensi vuonna Suomi-sarjassa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ainoa mihin tässä maailmassa voi luottaa on heinolalainen paikallislehti Itä-Häme. Siinä jututettu kaupungin virkamiehiä ja naisia, jotka aikovat pähkäillä kaikkensa, jotta Peliitat välttyisi kohtuuttomilta vaikeuksilta. Jäämaksuista Peliitat joutuu osakeyhtiönä pulittamaan. Tosin nyt neuvoteltaneen siitä, kuinka paljon kaupunki hyvittäisi kaupungin mainoksista pelipaidoissa ja mitä kaikkea Peliitat pystyy vastikkeeksi tarjoamaan (koulukäynnit/jaetut ilmaisliput, keppijumppaa ja pormestarin auton renkaat vaihdot sun muuta..?).
Peliitat koetaan kaupungille erittäin merkittävänä asiana ja se kuulostaa loistavalta.

Pelilliseen tilanteeseen seuran puolelta varmasti reagoidaan. Hankala on kallispalkkaista valmentajaa alkaa tässä tilanteessa vaihtamaan, ellei korvaavaa koutsia saada ilmaiseksi. Ketään en lähde kivittämään, vaan toivon joukkueen valmennusta myötä onnistuvan ensi lauantaina siten, että Peliitat pelaa parhaan kotipelinsä tänä syksynä ja niistää kolme pistettä Jokipojilta. Keuruultakaan ei ole kielletty pisteitä tuomasta. Enemmän töitä, tarkkuutta ja huolellisuutta. Puolustukseen kovuutta ja hyökkäyspäähän alkaukauden tapaista rentoutta jämäkillä ratkaisuilla.
 

pertteli

Jäsen
Toivottavasti Peliitat saa nyt asiat järjestykseen ja mestiskiekko jatkuu Heinolassa tulevina kausina, Mitenköhän Pelicans osallistuu tällä hetkellä Peliittojen kustannuksiin ja olisko sieltä mahdollista saada pientä apua? Tärkeää kuitenkin, että yhteistyöseura pelaa mestiksessä. Pelaaja-apuja on viime vuoden tapaan kyllä aika vähän Heinolaan suuntautunut, kun ukot rikki lahessa koko ajan. Heiskasen toimintatavoista kuulin eilen Iskulla kyllä aika negatiivista, mutta nehän on vaan hallipuheita...
 

Ylämummo61

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans, Jyp
Myös minä olen kuullut näistä toimintatavoista hallipuheina ja myös Heinolassa. Valitettavasti ne pysyvät hallipuheina sen vuoksi, että pelaajat eivät voi kommentoida ennen kuin oma pelaajaura on varmasti ohi.
Ja tämän päivän rosteri sitten puolustajien osalta, ei voi kuin ihmetellä. No, jos Peliitat tänään häviää Keupalle, huomenna rosterista löytyy varmaan joulupukki, kun toivotaan voittoa lahjaksi. Ja jos sekään ei tepsi, valmentaja ottaa pois loputkin omat puolustajat ja kutsuu rosteriin loppukaudeksi pyhän kolminaisuuden, kun toivoo jo ihmettä!
Herätys nyt Peliittojen johto, te olette kaikki kokeneita miehiä. Tehkää nyt ihmeessä jotain. Tiedän kyllä, että valmentajalle annetaan vapaat kädet pelaajien peluuttamisessa, mutta eikö tässä ole jo nähty, mihin se on Peliitat vienyt.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mites kun täällä kerrottiin Heinolan suunnalta Salosen polvioperaatiosta, Hannukkalan paluusta joulutauolla ja Moisiolla runkkari ohi. Mestiksen sivujen mukaan tänään askissa. Mielenkiintoista
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Mites kun täällä kerrottiin Heinolan suunnalta Salosen polvioperaatiosta, Hannukkalan paluusta joulutauolla ja Moisiolla runkkari ohi. Mestiksen sivujen mukaan tänään askissa. Mielenkiintoista

Ilmeisesti pv Heiskanen halusi aiheuttaa turhaa draamaa, kun antoi epävirallisen haastattelun paikallislehden toimittajalle näistä loukkaantumisista. Tai sitten vaihtoehtoisesti voisin pestä korvani jos viereisen pöydän keskustelut kuulee väärin.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kertokaas miten näette Sunin mahkat kasvaa liigaveskaksi jo ensikaudella? Tosi hienoa et Peliitat kairas eilen pisteet Keupalta. Miten näette Hannukkalan tason verrattuna Lindroosiin?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kappas vaan! Yhtäkkiä kasassa likinmain paras miehistö Moisioineen ja Salosineen. Voittokin heti ja vieläpä sarjakärjestä. En kyllä ymmärrä noista loukkaantumisjutuista enää yhtään mitään... Liekö tarjoituksenmukaista hämäystä seuran puolelta... Hannukkalakin siis jo pelikunnossa. Hallisotkua on käyty läpi pitkin viikkoa Itä-Hämeessä ja Etelä-Hutlarissa. Toivon mukaan tämä homma saadaan luovittua. Tämän kauden asiohin katastrofitilanne ei vaikuta millään tapaa, siis jos nuo hallimaksut joutuu selvällä rahalla maksamaan, mutta tulevaisuus onkin sitten eri juttu.

Moision paluu on helkutin tärkeä koko joukkueelle. Jospa kaveri tuo ryhtiä ja rotia pelaamiseen niiden tukalien hetkien keskelläkin. Tänään Jokipojat vastassa. Ei helppo peli, vaikka Joensuussa jollain ihmeellä voitettiinkin. Severi Lahtinen palannut myös Lahden visiitiltään. Eilen ratkaissut Salonen ei olekaan tänään Peliittojen mukana. Joko kävi kutsu Lahteen vai vääntyikö nenä tai joku muu ruumiinosa?.

Tänään kaikki edellytykset tarjota kunnon kiekkoilta ja toivon mukaan se kaivattu kotivoittokin sieltä.

Niin ja lisäyksenä Hannukkala jää kyllä vielä selvästi Lindroosille. Kyllä Lindroos on selkeästi kaikilla kypsempi. Hannukkalan parhaat päivät ovat vielä edessä, kunhan saa pelejä lisää alle Mestiksessä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tässä kun on ollut puheissa jopa Peliittojen lusikoiden laittaminen lipastoon kauden päätteksi, niin otetaas pitkästä aikaa taas esiin katastrofivaihtoehdot.

A) Peliitat jatkaa Suomi-sarjassa
B) Peliitat jatkaa II-divarissa
C) Peliitat ei jatka yhtään missään
D) HeKin nimellä jatketaan jossakin
Jokerikortti: Tinatuopit katsoo tilaisuutensa tulleen ja palaa takaisin kilpakiekon pariin.

Ja millaista miehistöä mahtaisi olla kenties saatavilla? Otetaan nyt lukuun omia kasvatteja ja mahdollisesti potentiaalisia tapauksia jatkamaan joukkueessa, jos se vaikka Suomi-sarjaa pelaisi.

Maalivahdit
Sami Suni, Peliitat - Ottajia saattaisi kyllä löytyä Mestiksestäkin.
Lauri Rämö, D-Kiekko
Juha Haimakainen, Raahe-Kiekko
Mika Juvonen, HC Giants
Vesa-Matti Kohopää, Peliitat
Santeri Levänen, Titaanit


Puolustajat
Aleksi Ek, Peliitat/Pelicans-A -Mahtaisiko napata Suomi-sarjassa pelaaminen?
Tuukka Nieminen, Peliitat
Joona Hiltunen, Peliitat
Saku Laitinen, HC Giants
Perttu Hynönen, HC Giants
Niko Forsström, HC Giants
Ville-Veikko Väkeväinen, Junkkarit - Väkeväinen palaa vielä joskus kotiin

Hyökkääjät
Petteri Haveri, Peliitat
Lauri Heino, Peliitat
Juha Suni, Peliitat
Juho Veneskari, Peliitat
Ville-Matti Koponen, Peliitat - Koponen jaksaa vielä ainakin yhden kauden...
Jesperi Viikilä, Ketterä
Jesse Peltonen, HC Giants
Tomi Inkinen, HC Giants
Tomi Stylman, HC Giants
Joona Rönkkö, HC Giants
Marko Kiiskinen, HC Giants
Sakke Hämäläinen, Pelicans-A
Eetu Tervala, Jukurit-A
Niklas Westerlund, Marseille
Arttu Lindqvist, Vierumäki United
Jukka Sompi, Sysmän metsistä puoliväkisin raahattuna

Siinä nyt oli lähimmät mieleen tulleet ehdokkaat. Omasta karvahatusta siis kaivettuja nimiä. Enpä monenkaan pelaajan kuvioita sen tarkemmin edes tiedä. Kaikkia näistä nimistä ei välttämättä jaksaisi raskaaseen Suomi-sarjaan panostaa ja mikä lie kullakin siviilielämän tilanne. Heinolassa edustusjoukkueessa pelaaminen kylläkin monia näistä nimistä varmasti kiinnostaisi.

Pelkästään Hollolan Giantsin heinolalaisista saisi jo vahvaa runkoa kasaan. Tuolla yllä olevalla kokoonpanolla tapeltaisiin kunniakkaasti Suomi-sarjan puolivälin tienoolla.
 
Viimeksi muokattu:

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Itse näen tämän kauden yhtenä surkeimmista, joskin pelillisesti mentäneen karsintojen kautta ja siellä Peliitat vie kyllä homman kotiin. Ei ole ollut aiempina vuosinakaan kovin lähellä nousu muutamilla joukkueilla. Ketterällä oli lähellä ja nousu sitten muita reittejä.

Kyllä oli pohjanoteerausviikko, 0/9 pistettä. Jokipojat -peliä katsoin sen verran "vansiitiltä", että muutama iso virhe ja yhtäkkiä peli on 5-1 tjsp. Omista pikku virheistä maksetaan isosti. ei tuohon taida lääkkeitä löytyä riittävän ajoissa joten pudotuspelit saanee unohtaa... oishan se hienoa jos jonain päivänä Heinolassa juhlittaisiin vaikka mestispronssia karsinsarjan sijaan.

aina saa toivoa.

Kuulin muuten, että kyllä tuolla taustalla tehdään kovasti töitä tuon hallimaksuasian eteen. Ja muutenkin. Eli ainakin nyt näyttää siltä, että tilanne ei ole ihan niin paha kuin miltä se näytti aiemmin.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Jos edellinen viikko oli pohjanoteeraus niin ei tämä kuluva kyllä jää yhtään siitä. Turussa ekan erän perusteella olisi odottanut ihan kelpo ottelua mutta liekkö bensa loppunut kun tokassa erässä pojjaat enää jaksaneet. Onhan tuo surullista katsottavaa. Kotivoittoja ei ole yhtään ja keskiviikon pelissä (toki voi olla muitakin syitä) yleisöä oli sen verran että kakkosdivarissakaan ei hurrattaisi.

Henkilökohtaisesti kiinnostaa tietenkin miksi pelillisesti ollaan koko ajan vastustajaa jäljessä? Turussa ollaan tätä kirjoittaessani vaihteeksi 0-5 tappiolla ja tuskin jää siihen. 200:n maalin tavoite toteutuu reipaasti mutta omaan päähän. Tällä hetkellä tahti on 230 päästettyä runkosarjan päättyessä. Huhhuh. Heinolassa ei tietääkseni kesken kauden ole valmentajaa vaihdettu enkä koe, että se tässä nyt sateen toisi. Ihmetellä täytyy kyllä tätä meininkiä. Todella. Salaliittoteoreetikko sisälläni herää jo.

Nuori joukkue, kyllä. Rahaa, ei. Vituttaahan tämä nyt näin katsojana melko kovasti.

Tsemppiä joukkueelle, koittakaa jaksaa!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tänään lauantaina on se päivä, kun pitää ottaa pakkovoitto. Yleisön kärsivällisyys on nyt siinä pisteessä, että onnistumisen pitää tapahtua ennen joulua. Kun katsoo Peliittojen tämän päivän kokoonpanoa, niin onhan se aika loistava. Hyökkäyskentällisiä voi luonnehtia tasokkaasti, nyt sen on myös suoriuduttava tasokkasti. On Moisioa, Salosta, Eloa, Lipiäistä, Lahtista... Tatu Vihavaisen tasoinen kaverikin ylimääräisenä hyökkääjänä. Tuntuu, että moni näistä avainmiehistä on pelannut alle oman tasonsa viime peleissä. Pakistoon saatin Lahdesta Lindroos takasin, joka on on kyllä tärkeä lisä pakistoon. Myös eilen Lahdessa varmaan uransa parhaan miesten pelinsä pelannut Aleksi Ek on mukana peräpäätä luutimassa.

Tänään saa ja pitää taistella pisteistä hampaat irvessä. Orjapiiskuri Heiskanen muistutti hyvin viime kotiottelun jälkeen työnteosta laistamisesta. Nyt pitää tehdä töitä ja pelin lähteä liikkeelle pikku jutuista, kuten aloitusvoittojen kaapimisesta, kaksinkamppailuiden voittamisesta, maalineduspelaamisesta, oman alueen merkkauspelistä. Syöttöpeliin on saatava varmuutta ja oman ylivoiman viivapelaamiseen myös, ettei tarjota vastustajalle enemmän tekopaikkoja oman ylivoiman aikana. Vaihtoihin tarkkuutta, Vantaata vastaan vaihdot oli ajoitettu monesti hyvin. Toisin on ollut pitkin syksyä, kun vaihdon ollessa kesken on vastusja päässyt kävelemään ilmaiseksi vartioimattomien linjojen läpi.

Viimeistelytaitoa joukkueesta löytyy ja sitä voisi myös käyttää. Laukauksiin tarkkuutta, huolellisuutta, moisiomaista tappomeininkiä. Peliitoilla on ollut otteluiden keskellä vaikeuksia ratkaista ottelu niillä kohdin kun se on ratkaistavissa. Kun vastustajalla on löysät pöksyissä niin silloin pitää iskeä, ennen kuin ruskeat ehditään pöksyistä pyyhkimään. Kun peliä hallitaan heti alusta niin silloin ei riitä yksi tai välttämättä kaksikaan maalia. Silloin pitää armotta tykittää peli selväksi, eikä unohtua namuttelemaan. Kypärät eivät puolestaan saa kallistua silloin, kun itselle sattuu heikompi hetki.

Maalilla pelaa lainamies Niclas Westerholm, joka näyttää olevan ihan tavallinen peruspulliainen. Pakit auttakoot siivoamalla ne irtokiekot, joita SaiPa-lainan patjat eivät pysty liimaamaan.

Voitto alla olisi hyvä lähteä joulutauolle latautumaan. Joulupiparit ja luistovoiteet pitää kuitenkin unohtaa tänään, keskittyä täysillä peliin ja tapella viimeiseen sekuntiin saakka. Toivon mukaan yleisöä kasaantuu tänään kosolti paikalle. Viime keskiviikko oli pohjanoteeraus yleisömäärien suhteen. Voitto nyt ja ehkä yleisökin unohtaisi joulukiireissään syksyn synkät koettelemukset.

Lykkyä peliin.
 

Ylämummo61

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Pelicans, Jyp
Ylämummoa miettii täällä, että miksi päävalmentaja ei peluuta tilastoiltaan parhaita puolustajiaan, vaikka kaikilla palstoilla vaaditaan puolustukseen tehokkuutta. Mikä mahtaa olla syynä, onko tietoa? Vai onko tarkoituksena vain antaa huonommille, mutta paremmat suhteet omaaville puolustajille peliaikaa, jotta voisivat antaa näyttöjä Pelicanseja varten?
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Luin äsken Juha Tammen kirjoituksen ja tuntuu kuin omat ajatukseni olisi kirjoitettu toisella nimellä. Allekirjoitan täysin käsityksen, että yltiöhyökkäävä pelitapa on näyttävää, mutta toimii vain hyökkääjien osalta ja vielä niin, että kaikki parhaat ovat kokoonpanossa. Puolustus joutuu nyt aivan liian kovaan paikkaan mahdollisten vastahyökkäyksien kanssa. Onneksi Metsola on pysynyt terveenä niin on yksi "luuta", joka taitaa jämäkän puolustuspelin. Toinen on Lindroos, mutta Pelicans tuntuu häntä silloin tällöin tarvitsevan omassa rosterissaan. Näiden kahden jälkeen onkin sitten hiukan hiljaisempaa.

Veskareista sen verran, että onhan heilläkin kovin haastavaa kun pelitapa on tuo. Vaatisi maalivahtiosastolta joka ilta itsensä ylittämistä, jotta kenttäpelaajien koomailut saisi kuitattua. Olisi ehkä tosiaankin syytä hieman muokata pelitapaa vähemmän herkäksi, jotta pinnoja saataisiin. Näyttäväähän se toki on, mutta kun jääkiekkokin on tulosurheilua, jossa maalit ovat se mittari, joka ratkaisee.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ylämummoa miettii täällä, että miksi päävalmentaja ei peluuta tilastoiltaan parhaita puolustajiaan, vaikka kaikilla palstoilla vaaditaan puolustukseen tehokkuutta. Mikä mahtaa olla syynä, onko tietoa? Vai onko tarkoituksena vain antaa huonommille, mutta paremmat suhteet omaaville puolustajille peliaikaa, jotta voisivat antaa näyttöjä Pelicanseja varten?

Nyt silavan syönnin ähkyltä alkaa taas katseet hiljalleen suuntautua kaukaloon ja Peliittojen tekemisiin. Itse en oikein pysy kärryillä koko pakistotilanteesta. Onko siellä loukkaantumisia vai eikö vaan toiset mahdu kokoonpanoon? Joel Ojalan ja Hudecin tilanteet kiinnostaisi.

Oli kyllä järjettömän tärkeä voitto Hermeksestä jännittävien vaiheiden jälkeen. Todella tärkeä voitto ja vielä juuri ennen joulutaukoa. Kolmen pisteen kirjous tosin leijuu vahvasti joukkueen yllä. Hermestä vastaan oli jälleen kerran kolme pistettä tyrkyllä, mutta kaikki taivaan merkit oli taas sitä vastaan. Kaikki alkoi alussa, kun Hermes pääsi kahden maalin johtoon melkoisen erikoisilla ja halvoilla maaleilla.

Luulisin joulutauon tekevän todella hyvää joukkueelle. Perjantaina Lempäälässä vaikea vastus tiedossa, mutta Valtteri Lipiäisen sanojen mukaan Peliittojen pelitapa puree parhaiten juuri pienessä kaukalossa. Lauantaina sitten kohdataan Heinolassa Ketterä, jolta on pystytty pisteitä viemään. Hienoa, että kaupunki osti sitten ottelun itselleen ja siinä kuittaantui ne 20 000 euron hallimaksutkin. Sovun löytymisen myötä ei tarvi enää arpoa Peliittojen tulevaisuuden kuvioita ainakaan taloudenpidon osalta. Nyt kun vaan sarjapaikka pystytään pelillisesti pitämään ja onhan tässä nyt vielä saumat pudotuspeleihinkin, jos vaikka joku joulun ihme olisi tauolla tapahtunut.

Kuuleman mukaan joukkue etsii pakkeja rivistöönsä ja saman lähteen mukaan niitä on ylipäätään niukasti tarjolla. Karu totuushan on, että Pelicans tulee jälleen vohkimaan Peliittojen parhaimmiston siirtorajan umpeuduttua. Onneksi avainpelaajien joukossa on paljon nuorisopelaajia, joita pystyy venkuloimaan Lahden ja Heinolan väliä siirtorajan umpeutumisen jälkeenkin.

Varmaankin lauantaina Heinolan hallissa kansaa riiittää. Jospa se kolmen pisteen kotivoitto saataisiin vielä tämän vuoden puolella...
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Lempäälästä voitto kotiin! Hieno paluu kinkkutauolta. Katsomossa näkyi olevan heinolalaisvärit hyvin edustettuna... Joona Voutilainen saatiin eilen veräjälle ja saa jatkaa näemmä heti perään lauantaina Heinolassa. Todella tärkeä vahvistus maalille. Ketterää vastaan peli on uhkaavasti menossa maalintekokilpailuksi. Toivottavasti tehoja löytyy nyt hyökkäyspäästä. Omassa päässä pitää pystyä pullistelemaan maalinedusväännöissä ja kulmakahinoissa, ilman jäähyjä tietenkin.

Ketterää vastaan on erikoistilannepelaamisen oltava parempaa kuin vastuksella. Ylivoimaan tehoja ja venymistä alivoimille, sillä Ketterällä on kivenkova ylivoimakentällinen. Jokainen aloitus pitää pystyä hoitamaan hyvin kummassakin päässä. Onneksi kaupunki osti pelin itselleen ja sitä myötä pääsee yleisö talsimaan halliin ilmaiseksi. Mökki täynnä ja tunnelma katossa on hyvä lähteä metsästämään puuttuvaa kolmea kotipistettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös