HCK Salamat

  • 102 988
  • 137

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Olitko paikalla? Pelit on mennyt tulokselliseti melkoista vuoristorataa. Mutta niin kai se tuolla tasolla voikin mennä? Päivän kunto ja kokoonpano saattaa vaihdella huomattavastikkin. Muutaman nähtynä voi sarjaa pitää suht tasaisena ja pelejä ei kannata ennakoida. Ihan tiedoksesi, sarjapaikkoja on vielä jaossa.
 

Salama44

Jäsen
Salamoilla taitaa olla kova pelaajapula. Jälleen oli vain 10 kenttäpelaajaa mukana NuPS:aa vastaan ja tuloksena murskatappio 2-11.

Pelin lopputulos oli selvillä jo ennen kuin kiekko oli pudonnut jäähän. Kehityksen kannalta olisi kuitenkin järkevämpää että pelattaisiin oikeilla kokoonpanoilla ja vähintään kolmella kentällisellä.
 

Salama44

Jäsen
Uusi kausi 2013-2014 alkaa 21.9.2013 Kirkkonummella GrIFK:ta vastaan.

Kahden edelliskauden jälkeen HCK Salamat aloittaa nyt III-Divisioonan sijasta suoraan II-Divisioonasta joten alusta asti nähdään hieman edelliskausia laadukkaampaa ja toivottavasti myös entistä kirkkonummelaisempaa kiekkoa.

Toki tässä sarjassa pitää olla myös "vahvistuksia" ja kokemustakin ettei mene ihan viimeisistä sijoista pelaamiseksi. NuPS kuitenkin osoitti viime kaudella miten pitkälle voi päästä vaikka pelasi sarjassa tasapäisesti HCK Salamoita vastaan keskinäisissä otteluissa. Suomi-sarjapaikka jäi yhden voiton päähän.

HCK Salamoille on aluksi hyvä tavoite vakiinnuttaa II-Divaripaikka.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Tänään nähdään onko Salamoilla edellytyksiä vakiinnuttaa II-divarin paikkansa. Toivottavasti saadaan sinulta Salama44 raporttia miten alkaa. Salamat saa vieraita Kauniaisista klo1720. Muutenkin vaikuttaa kovalta liigalta vaikka Tinatuopit luovutti.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat - GrIFK 7-4 (4-1, 1-2, 2-1)

Peli oli jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä 3-0 ennen kuin ehdin edes paikalle.

Sitten Salamat hallitsi erän jatkoakin, mutta pelasi tehottomasti. Joitakin vapaita maalipaikkoja tuhlailtiin. Grani oli vähän kuin Blues perjantaina Jyppiä vastaan. Ei saanut oikein mitään vaarallisia maalipaikkoja alussa aikaan. Salamat lisäsi 4-0 ja erän lopussa Grani vielä kavensi 4-1.

Toisessa erässä Salamat jatkoi tehottomasti ja Grani alkoi laukoa maskin takaa kavennusta 4-2 ja 4-3. Sitten Samat sai 2-1 hyökkäyksen ja syöttelemällä tekivät tyhjään maaliin 5-3. Sitten taas syöttöpeli välillä unohtui ja itsekkäät yritykset molemmat maalivahdit torjuivat helposti.

Kolmannen erän alkupuoli oli Havajikiekkoa päästä päähän jossa oli enemmän vauhtia kuin järkeä. Salamat kuitenkin onnistui lisäämään johtoa 6-3:een ylivoimalla siniviivan tuntumasta ja 7-3:een 2-1 ylivoimahyökkäyksellä.
Lopussa Grani vielä kavensi 4-7 ja helpohkosta maalista huolimatta Salamoiden maalivahti Jari-Pekka Kuronen palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Salamoilla oli ottelussa 3 pakkiparia ja neljä hyökkäysketjua. Sopivasti kokemusta ja nuoria pelaajia. Kokemusta edustavat Ari Katavisto, Simo Romo, Immo Suutarinen ja Granista tulleet Antti ja Matti Tevanen jotka ovat pelanneet myös ylemmissä sarjoissa. Kirkkonummelaisista pelasivat ainakin maalivahti Jari-Pekka Kuronen ja Janne-Petteri Mynttinen. Uusiakin pelaajia oli kuten 2. maalivahti Juho Poutanen, puolustaja Jussi Salminen, hyökkääjä Sami Roos, Teemu Lagerström ja Mikko Kalliomäki(?) joista minulla ei ole vielä mitään tietoa ketkä ovat mahdollisesti kirkkonummelaisia junioreita ja ketkä muualta tulleita pelaajia.

Muu ryhmä oli melko kokenutta tämän sarjatason kamaa kuten puolustajat Tommi Klaus, Tapio Teerikangas ja Aku Aario sekä hyökkääjät Teemu Karjalainen, Juuso Mansikkamäki, Tomi Koskinen, Mikko Punsar ja Marko Aaltonen.

Eilinen ryhmä oli aika kokenut lukuunottamatta maalivahtia. Vähän vastustajasta riippuen voi kyllä peluuttaa kotipeleissä nuorisokaartia enemmänkin ainakin pelin alussa ja tiivistää sitten vaikka loppua kohti kolmeen ketjuun jos homma ei toimi. Vieraspeleihin olisi hyvä saada mukaan aina kolme hyökkäysetjua ja vähintään 5 pakkia.

HCK Salamat ei tavoittele kustannussyistä nousua Suomi-sarjaan, mutta rautaliigan voitosta voi pelata paineetta koska sarjanousua ei tarvitse ottaa vastaan. Runkosarjassa riittää kuitenkin aluksi tavoitetta ihan jatkopeleihin pääsyssäkin. Siitä ylöspäin pyrkiessä täytyy syöttöpelin jo kulkea tosi nätisti ja löytyä malttia ja ajatusta kun kiekko polttaa molempien joukkueiden pelaajien lavassa. Eilenkin nähtiin muutama yksittäinen vaudin pysäytys ja nätti harhautus ja syöttö, mutta jatkossa niitä pitää tulla enemmän. Ensimmäist pelit ovat aina kuitenkin vähän hakemista.

Yleisöäkin oli eilen rautaliigaan mukavasti. Mahdollisesti jopa yli 200 jos lasketaan mukaan kaikki myydyt kausukortitkin.
 

Salama44

Jäsen
K-Vantaa Itä - HCK Salamat 8-2 (2-0),(2-2),(4-0)

Yksi surkeimmista Salamoiden peleistä mitä olen koskaan nähnyt.

Herää kysymys onkohan joukkueella valmennuspuoli kunnossa? Oikein mitään pelisysteemiä ei havainnut. Jäällä oli joukko yksilöitä jotka puskivat yksin, syötöt olivat monesti myöhässä ja loppua kohti vaan pahenivat yhä karmeimmiksi harhasyötöiksi jopa oman maali edessä suoraan vastustajalle.

Luistelu oli raskasta ja hidasta niin kuin olisivat kaikki tehneet pitkän päivän metsätöitä tms, ja ajaneet sitten monta sataa kilometria autolla suoraan peliin. No, ei nyt sentään. Suurin osa on varmaan tehnyt korkeintaan jotakin kevyttä hommaa ja pelasivat vielä melken kotinurkilla. Sitten kun pääsivät laukaisemaan irtokiekosta hyvästä paikasta tai läpiajoon niin laukoivat aina suoraan päin maalivahtia. Pienellä siirrrolla sivuun kiekon olisi saanut työntää monta kertaa tyjään maaliin.

Kaiken kruunasi sohimisjäähyt jolla muutenkin puutteellinen pelisysteemi saatiin vieläkin sekavammaksi.Valittettavaa oli myös Ari Kataviston loukkaantuminen kolmannessa erässä. Käsivamma vaikutti melko pahalta.

Ei tällainen pelaaminen kyllä ketään kehitä jos sillä vaikka on niitä tulevia pelimiehiä junioreina oppia hakemassa. Kennellekkään paikalle vaivautuneelle katsojallekaan se ei anna mitään. K-Vantaa oli sentään ymmärtänyt ettei ketään voi rahastaa tällaisen katsomisesta:)
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamoiden otteet paranivat huomattavasti heikon K-Vantaa Itä pelin jälkeen. Eipä voi muuta kuin ihmetellä mikä kipsi tuossa vieraspelaamisessa oikein voi olla kun pelataan ihan paikallispeliä tyhjässä hallissa jossa kotijoukkueella ei ole yleisöä vai onko niin että Salamat tarvitsee kotiyleisöä syttyäkseen.

ValKia vastaan Salamat kuitenkin hakivat vieraspisteet vaikka olivat hukata 0-6 vierasjohdon. Ihan kuin aikoinaan Suomi-Ruotsi ottelussa ValKi tuli 5-6 tilanteeseen, mutta Salamat onnistui kuitenkin vielä kerran.

Eilinen kotipeli K-Kissoja vastaan oli hyvä periksiantamaton nousu 0-2 ja 2-4 tappiotilanteesta lopulta 7-4 voittoon. Tilastomerkinnät (maalit, syötöt ja jäähyt) voi käydä katsomassa nyt jääkiekkoliiton tulospalvelusivuilta ottelukohtaisesta seurannasta. Joukkueiden kokoonpanoja ja yleisämääriä sieltä ei tosin vielä näe, mutta sarjataulukko löytyy.

HCK Salamoilla on hyvä meiniki. Yleisömäärät kotiotteluissa ovat 300 ja 268. Vantaalla oli vain 30-40 katsojaa. Salamat on aloittanut myös oman tyttökiekkotoiminnan joten junioritoiminta on laajentunut entisestään. Naisillakin on oma harrastejoukkue.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
KooKoo-65 hävisi kotonaan 4-12 Salamoille! Yllätys ainakin minulle. Tänään PePo tulee vieraaksi Lappeenrannasta klo 18.30. Toivottavasti eivät luule liikoja itsestään.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Ei ollut peposta, naskista eikä h.k.h joukkueista vastusta. Tänään Salamoilla vastassa Hunters Kirkkonummella. Olisi mahdollisuus nousta sarjakärkeen.
Huntersin viimeisimmät värväykset Lindholm ja Siren tuntuvat tähän sarjaan aika hurjilta muun joukkueen ohella...
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat - Hunters 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

Hunters oli liian vahva HCK Salamoille. Kaksi erää Salamat olivat hyvin mukana ja hyviä paikkoja oli useampaankin maaliin. Maalivahti Juha Korhonen antoi mahdollisuudet voittoon jos alussa olisi saatu vaikka yksi maali enemmän.

Toisessa erässä tuli pahoja puolustuspään virheitä. Heti 2-1 johtomaalin jälkeen puolustaja leipoi puolustusalueella kiekkoa mailassa liian pitkään ja sitten purki kiekon suoraan ainoan vastustajan lapaan joka oli siinä edessä. Siitä oli sitten helppo käydä lyömässä kiekko tyhjään maaliin kun Korhonenkaan ei ehtinyt kunnolla vastaan.

Huntersin 2-3 johtomaalissa Salamoiden puolustajat taas menivät liian syvälle hyökkäyspäähän ja unohtivat yhden palaajaan niin vapaaksi että tämä pääsi lähes 10 metriä karkuun ja yksin läpi. Karkea puolustusvirhe.

Kolmas erä oli täysin Huntersin hallintaa ja Samoilta loppui bensa. Kavereilla oli pohkeissa huomattavasti paremmat maitohappovarastot kuin vastustajalla. Niinpä myöskään ajatus ei enää kulkenut eikä syötöt osuneet ollenkaan kohdalleen. Maalivahti Korhonen sen sijaan teki vielä useita loistopelastuksia.

Salamat on ollut vaikeuksissa lohkon kärkijoukkueiden kanssa vaikka on selvittänyt muut joukkueet osan helpommin ja osan hyvän nousun ansiosta kolmannessa erässä. K-Vantaa Itä peli oli täysin surkea esitys eikä siinä ollut mitään mahdollisuuksia voittoon, mutta Huntersia vastaan peli oli jo parempaa ja oli jo täydet mahdollisuudet vaikka voittaa. Se vaatisi kuitenkin parempaa puolustuspeliä ja täydellistä onnistumista muutenkin.

Seuraava ottelu Järvenpäässä viikon päästä näyttää onko Salamoista tällä miehistöllä kärkijoukkueiden kaatajaksi. Puolustukseen tarvittaisiin kyllä jotakin vahvistusta ja varmuutta. Taisi eilen olla joitakin poissaolojakin ja se varmaan myös vaikutti. Sairanenkaan ei ole tainnut pelata tällä kaudella. Jos Haukat peli kaatuu taas puolusvirheisiin niin toiselle sarjakierrokselle asialle pitäisi tehdä jotakin. Maalivahti on kyllä erinomainen jota voidaan käyttää kärkijoukkueita vastaan ja muutkin pärjäävät muita joukkueita vastaan.

Yleisömäärä ilahduttavan hyvä 376 ja sattaa pitää paikkaansakin, koska istumapaikoille mahtuu n. 525 katsojaa. Varmaan tuohon lukuun on laskettu myös kaikki kausikorttilaiset joista kaikki eivät joka pelissä ole paikalla kuten en itsekään aina pääse töiden vuoksi. Se lienee yleinen tapa laskea, myydyt kertaliput+kausikortit.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat jatkaa tutulla linjalla. Kärkijoukkueita lukuunottamatta muut kaatuvat sekä kotona että vieraissa.

Seuraavat kolme peliä näyttävät katuuko syyskaudella yhtään lohkon kärkijoukkuetta.

H.K.H. on tällä hetkellä lohkon kuumin joukkue ja kuntopuntarin ylivoimainen ykkönen. Ensimmäisellä kierroksella H.K.H. kaatui jopa vieraissa upean loppunousun ansiosta, mutta ensi lauantaina se olisi kotipelissäkin iso ihme sillä niin vakuuttava vastustaja on ollut viimeisissä peleissä.

Salamat tarvitsee kaikki parhaat pelaajansa peliin yhtäaikaa jotta se pystyisi pitämään muuten heiveröisen puolustuksen edes jonkinlaisessa järjestyksessä. Heti seuraavana päivänä on vieraissa vastassa Hunters joka haki jo voiton Kirkkonummelta. Viikon päästä puolestaan kolmas kärkikastin joukkue Järvenpään Haukat.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Tänään H.K.H Kirkkonummella ja huomenna Hunters Porvoossa. Kahdella voitolla sarjakärkeen. Ei huonosti jengiltä joka ei pärjää kärkiporukoille.
 
Ei ollut Salamoilla juurikaan jakoa tänään Porvoossa. Eka erä oli vielä kohtuutasainen ja toisen erän alku, mutta sen jälkeen tasoero tuli selkeästi esille, lopputulos 9-1 kertonee oleellisen. En tiedä, puuttuiko Salamilta joitakin tekijämiehiä, mutta Hunters ainakin oli kovasti varamiehisenä liikkeellä, kolme häkkipäätäkin mukana. Eli sarjakärki on edelleen Salamoille liian kova.
 

Salama44

Jäsen
Salamat saavutti Porvoossa syyskauden tehottomuuden huipun. Yksi tehty maali ja sekin vasta 2 miehen ylivoimalla.

Haukkoja vastaan peli oli perjantaina 20.12 aivan toisen näköistä ja harmittamaan jäi kaksi kertaa menetetty 2 maalin johto ja jatkoaikatappio.

Tehoista vastasivat kuitenkin aivan eri miehet kuin nämä konkaripelaajat jotka ovat avain jäässä tai kaamosmasentuneita. Muuten ei voi käsittää että Antti Tevanekin antaa sokkona ottelussa kymmenkunta harhasyöttöä ja vaikka on koko kenttä tyhjää tilaa edessä niin purkaa kirkon useita kertoja lättysyötöllä siihen ainoaan vastustajan lapaan.

Romo vielä löytää muita pelaajia syötöillään, mutta Katavisto on ihan tavallinen kuolevainen eikä pääsee enää täällä tasolla kärkijoukkueita vastaan kunnon maalipaikkoihin. Syötötkin ovat välillä sitä sun tätä.

Nuorisokaartin on syytäkin alkaa rymistellä kohta kovaa, koska kovin montaa vuotta nämä 32-35 vuotiaat kaverit eivät enää pelaa.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat parantaa otteitaan kärkijoukkueita vastaan. Syyskaudella tuli kaksi murskatappiota K-Vantaa Itää vastaan, mutta uusi vuosi toi jo kuumassa paikallispelissä tasapelin varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla. Rankkareilla tuli sitten vielä tappio.

Nyt Hunters on ainoa joukkue jolta Salamat ei ole vielä saanut sarjapistettä. Haukoilta tuli jo se yksi piste ennen joulua kärsitystä jatkoaikatappiosta.

Salamat peluuttaa osaa kokeneempia senioripelaajia vuorotellen eri peleissä jolloin he toimivat tukena nuoremmille jotka saavat näin sopivasti myös vastuuta ja riittävästi peliaikaa kehittää itseään.

Kirkkonummelaisista Jari-Pekka Kuronen, Janne-Petteri Mynttinen ja Tomi Junno ovat saaneet jo hyvin vastuuta.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat on vakiinnuttamassa 5. sijansa lohkossaan. PePo nappasi eilen Salamoista vierasvoiton 4-6. Salamat pelasi tehottomasti. Kolmannessa erässä tarjottiin kahden miehen ylivoimaa. Mitä tapahtui? Pelirohkeus katosi täysin ja pelaajat lähinnä seisoivat paikoillaan. Käsittämätöntä kun juuri silloin olisi pitänyt kiekon ja miesten liikkua nopeasti, koska on olematon mahdollisuus että vastustaja onnistuu alivoimalla. Jos erikoistilanne pelaaminen ei parane jatkopelit päättyvät lyhyeen.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat pääsi II-Divisioonan pudotuspeleihin, mutta putosi jatkosta kahdella tappiolla 2 - 6 ja 3 - 5 H.K.H:ta vastaan.

Hyvinkääläiset voittivat lopulta koko etelälohkon.

Salamoilta kohtuullinen ensimmäinen kausi II-Divisioonassa. Muutama uusi kirkkonummelainen vakiinnutti paikkansa aloituskokoonpanossa mm. maalivahti Kuronen. Ensi kaudella vaan lisää omia pelaajia joukkueeseen.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Hyvinkääläiset voittivat lopulta koko etelälohkon.

Nopea korjaus tähän, eli etelälohkon voitti siis Porvoon Hunters, joka kaatoi H.K.H:n suoraan kahdessa pelissä ja eteni näin Suomi-Sarjan karsintaan.
 

Salama44

Jäsen
Nopea korjaus tähän, eli etelälohkon voitti siis Porvoon Hunters, joka kaatoi H.K.H:n suoraan kahdessa pelissä ja eteni näin Suomi-Sarjan karsintaan.

Jep!

Salamoilla on tällä kaudella niin heppoinen joukkue, että ensi kaudella joukkue aloittaa sarjatasoa alempaa.
Vanhat kehäraakit ovat entistä vanhempia ja nuorista Kirkkonummella ei saada edes omaa II-Divisioonajoukkuetta.
 

Salama44

Jäsen
Kirkkonummella täydellistä. Ensin jämähti kotisivut jossa joukkueen pelaajalista on menneen talven tietoja. Sitten jämähti peli ja joukkue hyytyy loppua kohti. Lopuksi jäätyi tulospalvelun tietokone tai kaveri kyllästy ja lähti kesken kaiken kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös