HCK Salamat

  • 102 986
  • 137

Salama44

Jäsen
Toivottavasti "konkareista" ja muista löytyy tasonnostajia. Sarja menee nimittäin aika jännäksi.

Pelit on kohta pelattu II-Divisioonan osalta. Ponneton esitys HCK Salamoilta. Ylivoimakaan ei nyt toiminut.

Teoriassahan olisi vielä mahdollista päästä karsijan paikalle mutta ensin pitäisi voittaa ValKi vieraissa ja sen jälkeen saada apuja Viikingeiltä ja NuPSilta Tinatuoppeja vastaan ja siinä välissä vielä voittaa Grani kotipelissä. Tämä ei tunnu kovin todennäköiseltä jos Viikingit ei saa peleihin kuin 9-10 kenttäpelaajaa vaikka yllättiväthän he kuitenkin NuPSin kotipelissä kun saivat mukaan normaalit kolme ketjua. NuPSilla taas ei ole mitään panosta viimeisessä pelissä vaan ainoastaan kiusaajan rooli.

Jos HCK Salamat tuosta vielä itsensä kuiville kampeaa niin silloin kannattaa jo harkita lottorivin tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
HCK Salamoilla säilyy vielä pienen pieni oljenkorsi päästä karsimaan II-Divisioonan sarjapaikasta jos huomennna tulee voitto varsinaisella peliajalla vierasottelussa ValKia vastaan.

Kirkkonummella ValKi ei vaikuttanut mitenkään voittamattomalta yhdistelmältä. Jos Valkilla on nyt kuitenkin Mikko Tarkiainen ja muutama muu silloin poissa ollut pelaaja mukana niin HCK Salamoiden täytyy kyllä olla liikkeellä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Tarvittaisiin puolustuslinjoille kovasti Ville Vuorisaarta ja hyökkäyspäähän Katavistoa, Kärkkäistä, Suutarista, Romoa jne.

Yksikin piste tästä ottelusta Valkille riittää siihen että Salamat ei aloita ensi syksynä II-Divisioonasta.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamoille murskatappio 1-7 Valkia vastaan

Ei saanut HCK Salamat enää minkäänlaista loppukiriä aikaan. Jo kokoonpanosta näki että osa joukkueesta ei tervehtynyt keväällä enää ollenkaan pelikuntoon tai sitten pyyhe oli vain heitettyy jäälle jo hyvissä ajoin ennen alemman jatkosarjan viimeisiä pelejä.

Viimeisessä vierasottelussa oli kentällinen kirkkonummelaisia pelaajia mm. molemmat maalivahdit Jonas Wikström ja Jari-Pekka Kuronen, puolustaja Janne Petteri Mynttinen ja hyökkääjät Mikko Junno ja Toni Tähtinen. Taso ei todellakaan häikäise. Heti alussa Jonas Wikströmille upposi lähes joka toinen laukaus Jari-Pekka Kuronen sentään selvisi yli puolet pelistä kolmella takaiskumaalilla. Kenttäpelaajien taso taas on sitä luokkaa että jos ei olisi epoolaisia ja muita kokeneita pelaajia niin ehkä tiputtaisiin IV-Divisioonaan.

Nyt vain odottelemaan jalkapallokauden alkua jossa kirkkonummelaiset pelaavat myös IV-Divisioonassa.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Älä nyt #44 rupea epätoivoiseksi. Kaikki ei varmaan ole mynnyt kuten piti. Tänään GrIFK vastassa kauden viimeisessä pelissä. Jos menet niin anna palautetta tänne. Toivottavasti toiminta jatkuu syksyllä. Millä tasolla?
 

Salama44

Jäsen
Katsoin viimeisen erän tuosta pelistä sen jälkeen kun olin katsonut ensin Bluesin jatkoaikavoiton Lukosta 1-0.

Sekavaa sohimistahan se oli puolin ja toisin. Otettiin kiekko haltuun ja lähdettiin luistelemaan täysillä päin vastustajaa ja kun kiekko sitten menetettiin niin toinen tuli samalla tavalla. Syöttöpeli toimii joten kuten omassa kenttäpäässä, mutta hyökkäypäässä on enemmän sokkosyöttöjä tai sellaisia toivotaan toivotaan syöttöjä. Maalipaikkoja on niin paljon että jos jompikumpi osaisi vähän rauhoittaa peliä jä käyttää järkeä niin voittaisi varmaan viidellä maalilla. Ehkä kannattaisi ensi syksynä rakennella enemmän syöttökuvioita ja yrittää saada ainakin pari kolme syöttöä omille ennen kiekonmenetystä ja karsia sitä turhaa mailalla hakkaamista ja sohimista. Pienessä kaukalossa voisi saada aikaan nopeaa ja näyttävää peliä kun keskityttäisiin enemmän omaan tekemiseeen.

Positiivista oli tietenkin että HCK Salamat kuitenkin voitti Granin jatkoajalla 2-1 vaikka pelasi 5 minuutin alivoimaa.

Jotenkin kyllä ihmettelen ettei Helsingin ulkopuolella pääkaupinkiseudulla pystyyä mitenkään hyödyntämään valtavia harrastajamääriä ja potentiaalisia katsojia niin että joku joukkue menestyisi (voittaisi). Jos jonkinlaista menestystä saavutetaaan (hopeaa) niin se pilataan viimeistään talousasiolla. Mitä paremmin Blues tai Honka menestyvät niin sitä huonompia uutisia kuuluu seurojen taloudesta.

Kirkkonummella on ollut jäähalli 10 vuotta ja nyt myös tekonurmi ja harrastajia on satoja mutta silti tuntuu olevan vaikeaa saada edes yksi ketju omia pelaajia jääkiekon edustusjoukkueeseen. Voihan siellä tietenkin olla toinenkin ketjullinen paikkakunnalle muuttaneita. Vaikea sanoa kun ei tiedä.
Vaikka se ei jääkiekkokeskusteluun varsinaisesti kuulu niin palloilukultturin alkeellisuudesta kertoo myös se että kutsutaan katsomaan pelejä tekonurmelle vaikka siellä ei ole edes katsomoa. Kenelläkään ei ole tullut mieleen että tekonurmen vieressä olevalta nurmikentältä voisi siirtää tilapäiset katsomot tekonurmelle jos sillä kerta pelataan sarjapelejä. Ketä huvittaa tulla seisoskelemaan jalkapallokentän reunalle kahdeksi tunniksi.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
-96 syntyneet on eka ryhmä joka on aloittanut kiekkouransa Salamoiden kiekkokoulusta ja aika vahvasti ollaan oltu koko ajan sitä mieltä, että sieltä on tuleva ekat oikeat pelimiehet => siellä niitä jo vetää Blegin C-junnareissa finaaleita ja mestaruus on ovella... Eli menee vielä joku vuosi kunnes tuollainen joukkue voi saada laajemmin omia junnuja rinkiin, eipä voi mitään.
 

Salama44

Jäsen
Kausi 2012-2013

Täältä löytyy HCK Salamoiden nousun alku?

Onkohan joukkueesta mitään tietoa? Toivottavasti II-divaripaikka saadaan hankittua ensi kaudeksi. Näissä alasarjan peleissä ihan puulaakitunnelma.

Valitse taso: III-Divisioona
Valitse sarja: III-Divisioona, Karsintasarja lohko 2

Tulospalvelu 2012-2013 - Suomen Jääkiekkoliitto

Sarja alkaa 28.9 Paloheinässä vieraspelillä Tavastiaa vastaan klo 21.00
Heti seuraavana päivänä 29.9 on toinen vieraspeli Leppävaarassa RAMS:ia vastaan klo 19.00. Ja kun on vähän haettu tuntumaa vastustajaan niin sama joukkue tulee viikon päästä 6.10 Kirkkonummelle ensimmäiseen kotipeliin.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamoiden tämän hetkisestä tilanteesta on varsin hyvä kuvaus nimimerkiltä SalamaMAALI III-div. Etelä-keskusteluketjussa.

Kokoonpano on tosiaan varsin leveä. On kokeneita entisiä pelaajia ja uutta nuorta verta ja mikä tärkeintä on myös oman paikkakunnan kirkkonummelaisia pelaajia. Tämä varmaan vaikuttaa osaltaan myös siihen että kiinnostusta riittää ja kausi- ja kannustuskortit menevät kaupaksi.

Salamoiden peliasenne vähän vaihtelee. Välillä on näitä kokeneempia pelaajia enemmän mukana ja välillä taas enemmän kokeiluluonteisia kokoonpanoja uusilla ja kokemattomammilla pelaajilla. RAMS:ia vastaan pelattiin mm. koko kolmas erä ilman maalivahtia. Jotakin hauskaa piti ilmeisesti yleisölle saada vajaalukuista vierasjoukkuetta vastaan.

Eilen taas oli niin lepsu asenne maalinteossa ettei oikein tiedä oliko se tarkoituksellista. HeTi:n tasoituksen jälkeen heillä oli useita hyviä paikkoja mennä jopa johtoon vaikka pelasivat koko pelin kahdella ketjulla Salamoiden täyttä 4 ketjua vastaan. Ehkä tässäkin jotakin loppukiriä harjoiteltiin. Vastustajan maalivahti oli kyllä hyvä, mutta ei se siitä kokonaan johtunut.

Itse kyllä toivoisin tällaisten tempausten sijaan että harjoiteltaisiin enemmän yhteispeliä vakiintuneilla ketjukoostumuksilla niin että syöttöpeli toimisi maltilla ja kiekottomat pelaajat hakisivat luistelulla paremmin vapaita syöttö- ja laukaisupaikkoja. Nyt saatiin vain pari-kolme maalia näytävien syöttökuvioiden jälkeen. Toisaalta pitäisi olla välillä malttia rauhoittaa peliä niin ettei se mene vain kiekon roiskimiseksi, mutta toisaalta laukaisutilanteissa pitäisi käyttää enemmän myös nopeaa rannelaukausta kuin viritellä lämäriä niin kauan että joku ehtii aina eteen ja maalivahti valmiiksi torjunta-asentoon.

II-Divisioonan jatkosarjassa keväällä vauhti ja mm. karvaus tulee olemaan eri luokkaa ja silloin täytyy myös näiden nuorisoketjujen pystyä hyvään yhteispeliin. Maalipaikkoja tulee huomattavasti harvemmin ja ne täytyy pystyä käyttämään tehokkaammin hyväksi.

Hyvältä kuitenkin näyttää ja joukkue on kokonaisuudessaan vahvempi ja materiaaliltaan laajempi kuin viime kaudella.
 

SalamaMAALI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HCK Salamat
Salamoiden toiminnasta

Joukkueella on tosiaan laaja materiaali, mutta kenttien suhteen uskon, että mennään melkein samalla tavalla kuin viime vuonna. Katavisto-Taurivuo akseli varmasti tulee olemaan sama, jos herrat on pelikuntoisia. Viime kaudella alkusarjassa herrat tekivät mitä halusi, ainoana miinus on P. Kärkkäisen uupuminen. Kyseinen kenttä olisi ollut II-divarin karsinnoissa suuressa roolissa. Ja siten oltasiin saatu kolme laadukasta kenttä peleihin aina. Romon kanssa tulee pelaamaan Suutarisen veljekset ja kolmanteen vitjaan tulee Veräväinen-Häikiö-Punsar-Blomqvist. Koivusen Karolla on valmennus Espoossa ensisijainen juttu ja tulee silloin kun pääsee. Ja poissaoloja tulee pelaajille ja sen takia joukkue on leveällä materiaalilla liikkeellä.

Pakisto joukkueella on hyvä, vielä kun pakit pelaisivat helpoilla syötöillä peliä eteenpäin. Joukkueen pakistossa on Klaus, Teerinkangas, Aario(Lohjalta), Sairanen, Mynttinen.

Valmennuksessa on löytynyt vastuuvalmentaja Niklas Paananen, vaikuttaa paremmalta kuin viime vuonna oli pelkästään Katavisto sekä Taurivuo valmentajina, herrat olivat pelaajavalmentajina. Nyt siellä ns. ulkopuolinen peluuttaja. Nähtäväksi jää miten homma toimii.

Tavoite on II-divari, helppoa se ei tule olemaan, koska joukkueen tämän hetkinen ilme on enemmän pelailua kaverien kanssa kuin taistelua sarjanoususta. Hyviä pelimiehiä löytyy ja varmasti asennetta alkaa tulemaan kun kunnon pelejä alkaa tulemaan.

Yleisilme on hyvä ja varsinkin katsojia on löytynyt hallille ja varmasti tulee lisää kun tosipelit alkavat. Sitä varten joukkueelta löytyy aktiivisiä taustahahmoja. Kannatusmaksu/ottelun maksut menevät oikeisiin kohteisiin. Ei ole tosiaankaan liian kallista 2€ ovelta liput ja kannatus korteilla voidaan tukea seuran toimintaa ja lipputuloilla joukkueen toimintaa. Kaikki pelaajat maksavat omasta pelaamisesta, eli vapaa matkustajia ei kuulemma ole. Hyvä näin, ollaan tasavertaisia tämän suhteen.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Salama44: Oletko katsonut ammattilaissarjoja? Siellä tulee loukkaantumisia ja ketjuja rustataan joka peliin. Amatööripuolella työt ja perheet loukkaantumisten lisäksi muttavat kokoonpanoja. Minusta on hyvä jos on mahdollista kokeilla ja luoda joukkuetta joka pystyy peliin kaikissa koostumuksissa. Salamat on kuitenkin haalinut muutaman voiton! Toivotaan parasta joukkuetta jatkopeleihin. Ongelmia tulee kun meno II-divarissa eroaa selvästi nykyisestä. Peliä nähtynä voi toivoa nopeaa omanpään kikkailun unohtamista!
 

Salama44

Jäsen
Red Wings - HCK Salamat 11-1

Surkea alku II-divisioonan jatkosarjalle.

Red Wingsin punakone jyräsi Salamat kahdessa viimeisessä erässä 9-0. Kun isokokoinen hyvin rakennettu joukkue vähän spurttaili niin Salamoiden pelaajat jäivät kyydistä kuin aikoinaan suomalaiset neuvostoliittolaisten kyydistä.

Kun oma puolustuspeli on mitä on eikä hyökkääjillä ole maalintekotaitoa niin ei siitä mitään tule. Ihan peruskuntopohjakin taitaa olla suurimmalla osalla surkea.

Kakkosesta ei kannata haaveilla tällaisella harrastaja-asenteella. Jos nykyinen joukkue tavoittelisi sarjanousua niin sitten pitäisi olla joka pelissä kaikki parhaat saatavilla olevat pelaajat mukana. Tällaisella kokoonpanolla mikä eilen oli ei ole vielä mitään katsottavaa. Immo Suutarinenkin hölmöili tapansa mukaan itsenä ulos pelistä jo ensimmäisessä erässä. Mikähän siinä on kun ei nuppi kestä edes tälläista "harrastekiekkoa".

Jääkiekkoliitto taas kertoi sivuillaan väärän ottelun alkamisajan.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Salamoiden maalijuhla klo1900?

Jaahas. Tänään Salamoilla vastassa NuPS joka on aloittanut erinomaisesti kakkosen. Toivottavasti ovat oppineet jotain avauksesta. Salama44 tuomiota odotellessa...
 

Salama44

Jäsen
Jaahas. Tänään Salamoilla vastassa NuPS joka on aloittanut erinomaisesti kakkosen. Toivottavasti ovat oppineet jotain avauksesta. Salama44 tuomiota odotellessa...

Se oli siinä. Kolmesta pelistä yksi piste. Kirkkonummelaisen palloilukulttuurin korpivaellus lll-divaritasolla jatkuu. Mahtaakohan tästä nukkumalähiöstä koskaan tulla pelimiehiä. Nupsikin kaatoi Salamat kahdella ketjulla. Pohjolan imuroima maali ennen vaihtoa kelpaisi YouTuben kuukauden mokat katekoriaan.
 

Stimppy

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos päästää keskimäärin 8 maalia per peli, niin vaikea on voittaa. Varmaan puolustuspelaamiseen koko joukkueen voimin kannattaisi satsata jos halutaan voittaa. Maalintekotaitoa joukkueessa kyllä on.

-Stimppy-
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Salamat ja K-Kissat II-divisioonassa

Hiljaista. Onko kaikkien usko mennyt? Salamat on ainakin pelannut tasaisia pelejä. Tänään olis Salamat Karhu-Kissat Kirkkonummella. Itseä kiinnostaa onko harrastekiekosta menty yhtään eteenpäin. Meen paikalle.
 

Salama44

Jäsen
Itseä kiinnostaa onko harrastekiekosta menty yhtään eteenpäin.

Karmean alun jälkeen (1-11 tappio avauspelissä Red Wingsille) Salamat on mennyt aimo harppauksin eteenpäin. Seuraavissakin kolmessa pelissä tuli vielä niukkoja tappiota ja vain yksi jatkoaikapiste. Syy oli paljolti juuri kehnossa puolustus- ja maalivahtipelissä vaikka omat maalit olisivat muuten riitäneet useampaankin sarjapisteiseen.

Kolme viimeistä peliä ovatkin sitten tuottaneet täydet 9 pistettä ja HCK Salamat on tällä hetkellä jopa hyvissä asemissa saavuttaakseen tavoitteena olevan sarjanousun ensi kaudeksi II-Divariin. Nämä voitot tulivat hyvistä joukkueista ja sen lisäksi on jo kohdattu muut sarjan kärkipään joukkueet. Loput vastustajat ovat enemmän sarjan keskikastia tai sarjataulukon loppupäästä joten se parantaa Salamoiden mahdollisuuksia, jos samanlainen peli-ilme säilyy jatkossakin.

Käännekohta oli kuuma ja kiihkeä peli Nikkareita vastaan jonka Salamat käänsi lopussa maalin voitoksi. Sen jälkeen peli on vain parantunut ja puolustuspeli tiivistynyt. Maalivahtipeli tuli kuntoon kun Matti Korhonen liittyi Salamoihin vuoden alusta. Salamat eivät kuitenkaan ole pelkästään hänen varassa sillä edellisessä vieraspelissä Pepoa vastaan kirkkonummelaisen Jari-Pekka Kurosen nolla rikkontui vasta aivan ottelun lopussa kun Salamat otti yllättävän 1-7 vierasvoiton vaikka osa kokeneemmista pelaajista ei ollut mukana.

Maalivahti Kurosen lisäksi kunnostautuivat maalinteossa kirkkonummelaisista Mikko Junno ja nuori Jeremi Teukku rankkarista. Tämä oli hänelle jo toinen maali kahdessa pelaamassaan ottelussa. Muutkin nuoret kaverit kuten Valtteri Sundberg ja Juuso Mansikkamäki täyttivät hyvin paikkansa. Jäkimmänen teki kaksi maalia kun Nikkareta vastaan oli niin harmistunut siitä ettei pystynyt ratkaisemaan peliä ennen Katavistoa että hakkasi mailansa säpäleiksi vaihtoaitiossa. Nyt sai hänkin maalihanat auki oltuaan jo III-divarissa Salamoiden paras pistemies.

Täytyy sanoa että minulta meni kyllä jo usko ensimmäisten pelien jälkeen. Varsinkin ensimmäinen ottelu oli sellainen etten nähnyt III-divisioonassakaan kuin yhden yhtä surkean jonka Salamat ratkaisi vasta kolmannessa erässä. Sen jälkeen näki kyllä Nikkarit pelissä että Arttu oli vaihtoaitiossa tosissaan että kurssi täytyy saada käännetyksi jai joukkue heräämään ja nousemaan kuilun partaalta mukaan pelaamaan sarjanoususta.

Mitenkäs se Mertaranta sanoi:"Täällä meinas mennä jo usko siihen etta suomalainen/kirkkonummelainen jääkiekkoilija voi vielä tällaista saavuttaa. Minulle voi kaataa tervaa ja höyheniä päälle. Ei täällä tällaisia miehiä tarvita jotka eivät usko siihen että suomalainen/kirkkonummelainen jäkiekkoilija voi vielä tällaista tehdä":)

Vielä tarvitaan kuitenkin 3-4 voittoa lopuista peleistä että nousu varmistuu.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
HCK Salamoiden ensi kauden II-Divisioonapaikka ratkeaa pitkälti tänään ja huomenna Viikenkejä ja Lohjan Kisa-Veikkoja vastaan.

Viimeisissä peleissä puolustuskokoonpano on ollut taas "harrastekiekon tasoa" kun oikeita pakkeja on ollut kokoonpanossa 3-4. Ei siis ihme että viime kerralla Haukat käytti tilanteen edukseen ja yllätti Salamat heti ottelun alussa niin ettei sitä etua enää lopussa saatu kiinni.

Sellaisia yllätyksiä kuin PePo:a vastaan tapahtui vieraspelissä että voitetaan 7-1 vain 12 kenttäpelaajalla tapahtuu vain ani harvoin. Jos aletaan tällaiseen luottaman niin takkin voi tulla kummalle tahansa ja sarjanousu mennä sen sileän tien.

Näistä otteluista pitää saada 6 srjapistettä, koska loppuohjelma on paljon vaikeampi kun monta muutakin joukuetta pelaa siinä II-Divisioonan viivan tuntumassa.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
HCK Salamoiden ensi kauden II-Divisioonapaikka ratkeaa pitkälti tänään ja huomenna Viikenkejä ja Lohjan Kisa-Veikkoja vastaan.

Viimeisissä peleissä puolustuskokoonpano on ollut taas "harrastekiekon tasoa" kun oikeita pakkeja on ollut kokoonpanossa 3-4. Ei siis ihme että viime kerralla Haukat käytti tilanteen edukseen ja yllätti Salamat heti ottelun alussa niin ettei sitä etua enää lopussa saatu kiinni.

Sellaisia yllätyksiä kuin PePo:a vastaan tapahtui vieraspelissä että voitetaan 7-1 vain 12 kenttäpelaajalla tapahtuu vain ani harvoin. Jos aletaan tällaiseen luottaman niin takkin voi tulla kummalle tahansa ja sarjanousu mennä sen sileän tien.

Näistä otteluista pitää saada 6 srjapistettä, koska loppuohjelma on paljon vaikeampi kun monta muutakin joukuetta pelaa siinä II-Divisioonan viivan tuntumassa.

Pelaako Salamat vielä Tolppahelvetissä?

Hienoa kuulla, että Kirkkonummen kiekkokulttuuri on saatu taas jonkinlaiseen nousuun. Onhan se fakta, että Kirkkonummella on potentiaalia ylläpitää kovempitasoistakin joukkuetta. Toki "Salama-buumi" 2000-luvun alussa oli lähinnä uutuudenviehätystä, ja sarjatasokin oli kovempi. Mutta silti.

Mitä muuten tapahtui Mennanderin lupaukselle katsomo-olojen parannuksesta, jos Salamat nousee Mestikseen ensimmäisellä kaudella? Oliko ankka, vai tapahtuiko "unohdus" asian suhteen? Joskus nuorempana kuulin tästä ja ihmettelin, kun jatkossakin oli vain sen 1000 katsomopaikkaa.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
HCK Salamoiden ensi kauden II-Divisioonapaikka ratkeaa pitkälti tänään ja huomenna Viikenkejä ja Lohjan Kisa-Veikkoja vastaan.
.
.
.
Näistä otteluista pitää saada 6 srjapistettä, koska loppuohjelma on paljon vaikeampi kun monta muutakin joukuetta pelaa siinä II-Divisioonan viivan tuntumassa.
Siistit voitot kummastakin ja kissatkin jäi jalkoihin. Mutta ei tässä vielä mitään ole ratkennut. "Rautaliigassa" tuntuu tunkua olevan ja voitto(ja) tarvitaan lisää.
 

Salama44

Jäsen
K-Vantaa Itä -HCK Salamat 3-7

HCK Salamoilta erinomainen vieraspeli.

Kaksi pelaajaa nousi ylitse muiden. Alussa Salamoita pystyssä pitänyt varmaotteisesti pelannut maalivahti Juho Veräväinen varmisti ettei Salamat joutunut missään vaiheessa takaa-ajoasemaan vaikka K-Vantaalla oli useita hyviä paikkoja mennä johtoon.

Juuso Mansikkamäellä oli liki täydellinen päivä 3+2 tehopisteillä. Varsinkin 6-3 maali oli aivan loistava. Kuljetus siniviivan takaa kahden kenttäpelaajan ja maalivahdin ohi oli loistava taidonnäyte. Myös tärkeässä ensimmäisessä maalissa Juuso malttoi harhauttaa maalivahdin ulos tilanteesta eikä ampunut hyvästä paikasta päin maalivahtia.

Tilanne pysyi hyvin hallinnassa 2-0 maalin jälkeen vaikka K-Vantaa tuli kolmasti maalin päähän. Viimeisellä kerralla vielä Mynttisen ohjatessa kiekon epäonnekseen omaan maaliin.

Vaikka tuomari teki kaikkensa pitääkseen pelin tasaisena antamalla tappelunpoikasista jäähyjä vain Salamoille (eihän niissä koskaan ole kuin yksi osapuoli) niin Salamat ei antanut sen lannistaa vaan karkasi kolmannessa erässä ansaittuun voittoon.

Salamoiden voiton arvoa nostaa se että joukkkue oli taas rohkeasti liikkeellä vain muutamalla konkaripelaajalle vahvistettuna mutta muuten oli pääasiassa nuorta verta ja tuoreita jalkoja jäällä. Yksi kentällinen runkopelaajia oli poissa kokoonpanosta. Hienoa että Salamat ajaa näitä nuoria pelaajia sisään ja he saavat hankkia sen II-Divisioonapaikan jos se on tullakseen. He sen joutuvat tulevaisuudessa myöskin pitäämään ja mahdollisesti taistelemaan siitä kohti Suomi-sarjaa.

Joskus aikaisemmin ole epäillyt Salamapelaajien kuntoa mm. laiskan avausottelun jälkeen Red Wingsiä vastaan, mutta nuorilla pelaajilla tuntuu riittävän kuitenkin kuntoa laittaa luistinta liikkeelle tarvittaessa. Syöttöpelikin kulkee jo kohtalaisesti, mutta henkilökohtisessa taitotasossa on vielä monella pelaajalla paljon kehittämistä.

Tämä näkyy monasti ns. hyvien pikkojen tuhlailuna kun läpiajoissa ja yksi vastaan yksi tilanteissa maalivahdin kanssa keinot loppuvat usein kesken. Vain vasta muutamilla pelaajilla riiittää taitoa ja kylmäpäisyyttä kunnon harhautuksiin ja tarkkoihin hyviin laukauksiin. Eipä tällä sarjatasolla voi kuitenkaan vielä kaikkea vaatia, mutta ensi kaudelle tätäkin puolta täytyy kehittää koska heti sarjan alusta vastassa on taas astetta parempia joukkueita. Onneksi syöttöpelillä on nyt saatu riittävästi maaleja niin ettei kaikki ole yksilötaidon varassa. HCK Salamat pelaa nyt enemmän joukkueena kuin aikaisemmin mikä on yleensä tavanomaista kun mennään loppukautta kohti että yhteispeli alkaa toimia pelaajien välillä paremmin. Eilinen peli oli jo ihan viihdyttävää katseltavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
HCK-Salamat - ValKi 7-6 ja

ValKi oli juuri niin paha vastustaja kuin saattoi odottaa. Selvästi tasokkaampi ryhmä kuin edellisen päivän vastustaja K-Vantaa Itä.

Salamat sai jälleen hyvän alun Taurivuon kahdella maalilla, mutta sitten ValKi tuli vahvasti peliin mukaan Salamoiden heppoisen puolustuksen kustannuksella ja kun Taurivuolle ei kelvannut hattutemppu parista erinomaisesta paikasta huolimatta. Jälleen kerran täytyy ihmetellä miksi Salamat ei saa laajasta materiaalista huolimatta jalkeille kuin 3 puolustajaa! Onko puolustajiin iskenyt joku epidemia vai mistä on kyse? Tämä ei ole edes ensimmäinen kerta. Nyt puolustajana pelasi myös mm. Mikko Junno ja Salamoiden puolustus oli helisemässä kun Valki ensin kavensi, sitten tasoitti ja vielä maalivahti Korhosen olessa puoliunessa karkasi ensimmäisen erän lopussa kahden maalin johtoon. ValKin hyökkääjät pujottelivat vain "kunniakujaa" pitkin maalia kohti ja latoivat kiekkoa sisään. Ottelu näytti jo kääntyvän vieraille.

Toiseen erään Salamat tuli kuitenkin vahvasti ja dominoi kenttäpeliä välillä täysin. Lopulta painostus tuotti tulosta ja Salamat sai myös ylivoimaa ja niin saatiin peli taas tasoihin. Juuso Mansikkamäki alkoi nousta ratkaisijaksi aivan kuten eilen Vantaalla. ValKi kuitenkin osoitti kovuutensa ja meni vielä toisessa erässä maalin johtoon. Salamat pääsi kuitenkin toisessa erässä uudelleen mukaan voittotaisteluun. Yksi tärkeä tekijä tässä oli myös kirkkonumelainen isokokoinen malivahti Jari-Pekka Kuronen joka pelasi eleettömästi peittäen hyvin maalin eikä tehnyt mitään isoja virheitä.

Kolmannessa erässä tuli alkuun Salamoille kylmää vettä niskaan kun tuomarin pilli oli poikkeuksesllisesti herkässä myös kolmannessa erässä. Olen joskus nähnyt pelejä missä jäähyä ei tule viimeisessä erässä jos joku ei loukkaannu vaikka rikottaisiin kuinka mutta nyt pilli soi heti kunhan vastustaja älysi heittäytyä pitkäkseen jos vastustan maila vain tuntui hieman iholla. Niinpä ValKi karkasi jo kahden maalin johtoon yv:llä.

Tämä tuntui niin suurelta vääryydeltä että en ainakaan itse suostunut vielä uskomaan etteikö tästä pelistä enää pisteitä tulisi. "Arttu" Katavisto oli samaa mieltä ja viuhuva lämäri painui ValKin Maaliin jo 36 sekuntia takaiskun jälkeen ja kaikki oli taas auki. Pillipiipari tarjosi kuitenkin vielä kerran vierasjoukkueelle ratkaisupaikan antaen Salamoille heppoisen jäähyn. Sitten astui esiin viikonlopun Salamoiden ykkössankari Juuso Mansikkamäki joka riisti kiekon alivoimalla vastustajalta, nousi ylös ja ajoi rohkeasti maalille ja harhautti vielä maalivahdinkin ja TASOITTI PELIN. Tuuletukset olivat sen mukaisia. Ai, ai, että maistui makelta:)

Jatkoajalla Salamat oli selkeästi parempi ja lähempänä voittoa, mutta ei läpiajoistakaan onnistunut tekemään maalia. Tässä paljastui myös yksi joukkueen heikkous vielä tällä hetkellä. Kun pelaaja pääsi yksin läpi ja toinen seurasi hyvin perässä niin miksi hän hidasteli ja melkein pysähtyi ja luotti että läpiajaja tekee maalin. Sitten kun hän huomasi että tulee rebound niin lähti uudestaan kiihdyttämään mutta myöhästyi hieman. Edessä odotti tyhjä maali eikä olisi tarvinnut muuta kuin vain työntää kiekko sisään. En ole oikeastaan vielä yhdessäkään pelissä juuri nähnyt näitä rebound maaleja. Ylemmillä sarjatasolla tilanteet on seurattava paremmin loppuun ja tällaiset paikat käytettävä.

Voittolaukauskisassa Jari-Petteri Kuronen seisoi kuin muuri maalilla ja torjui kaikki ValKin kolme yritystä. Kun Salamoiden Marko Marjalainen onnistui kerran harhauttamaan vastustan maalivahdin jäivät tärkeät kaksi sarjapistettä kotijoukkueelle.

Kummasti ovat asetelmat muuttuneet sen ensimmäisen murskatappion jälkeen Red Winsiä vastaan 1-11. Red Wings on nyt sarjan tyvessä 5 pisteellä ja HCK Salamat neljäntenä 21 pisteellä. Red Wingsin kokoonpano on kuitenkin pysynyt suurin piirtein samana. Salamat on vaihtanut siitä kokoonpanosta muutaman pelaajan mm. puolustaja Anton Wikström joka ei ole II- divarikunnossa on jäänyt kokoonpanosta pois ja muutama muukin pelaaja siitä kokoonpanosta on pelannut vain muutaman pelin. Todennäköisesti jotkut kokeneemmat pelaajat kuiten Saikku ym. ja maalivahdit olivat alussa vähän "ruosteessa". Toisesta pelistä lähtien Salamat on ollut hyvin mukana vaikka neljästä ensimmisestä pelistä tuli vain yksi piste. Viimeisestä 8 pelistä onkin tullut sitten 7 voittoa.

HCK Salamoilla on nyt erinomainen paikka saavuttaa ensi kaudelle II-Divisioonapaikka heti sarjan alusta alkaen. Varmaa se ei kuitenkaan vielä ole sillä muut joukkueet ovat pelanneet vähemmän otteluita ja on mahdollista että HCK Salamat putoaa vielä ennen viimeistä vieraspeliä KooKoo 65:tä vastaan viivan alapuolelle tai vaatii joka tapauksessa vielä lisäpisteitä viimeisestä ottelusta pysyäkseen nousijan paikalla. Paljon riippuu nyt muiden otteluiden tuloksista paljonko jää panosta viimeiseen peliin. Jos nousu ei ole vielä silloin varmistunut, niin jalkeille on saatava iskukyinen ryhmä sillä KooKoo 65 ei ole helppo vastustaja. Nousu on kuitenkin nyt omissa käsissä.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
HCK Salamoiden nousu ensi kaudeksi II-Divariin on entistä lähempänä PePon hävitessä eilen Viikingeille vieraissa 6-7.

Periaatteessa ValKi ja ja Haukat pääsevät vielä edelle jos Salamat häväisi viimeisen pelin vieraissa KooKoo 65:lle. Voitolla viimeisestä pelistä kukaan takana olevista joukkueista ei mene enää ohi edes maalierolla.
 

Salama44

Jäsen
HCK Salamat on suurissa vaikeuksissa KooKoo 65:tä vastaan.

Ensinnäkin joukkueella on mukana vain yksi puolustaja (se siitä laajasta materiaalista)

Toiseksi Marko Aaltonen on ajettu ulos kentältä ensimmäisen erän lopulla päähän kohdistuneesta taklauksesta (se siitä hermojen pitämisestä ja oikeasta asenteesta)

Kolmanneksi HCK Salamat on tappiolla 2-4 (jos Salamat häviää ja ValKi sekä Haukat voittaa niin Salamat pelaa taas ensi kaudella III-Divaria)

Yksikin sarjapiste tästä pelistä saattaisi riittää II-Divaripaikkaan. Täytyy toivoa että "Juuso" herää tässäkin pelissä ja pelastaa Salamat ja onhan siellä muutama konkaripelaajakin joka pystyy ratkaisuihin.

19.49 KooKoo-65 YV:llä 3-2 johtoon!
19.59 KooKoo-65 YV:llä 4-2 johtoon!


Harrastepuolustus saa kyytiä. Sössiikö ne nyt tämänkin?
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Juuso Mansikkamäki toi Salamat toisessa erässä kahdella maalilla vielä tasoihin, mutta sitten taas repesi.

Salamat ei tästä enää nouse koska Kookoo 65-johtaa kolmannen erän alussa jo 7-4.

HCK Salamat jää nyt odottelemaan "armopaloja" muilta joukkueilta. GrIFK on kyllä iskussa ja sitä toivottavasti kiinnostaa vielä tämän lohkon ykköstila.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös