HC TPS:n talous

  • 1 143 666
  • 4 934

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kovat on taloudelliset tappiot naapurilla, eivätkä ne selity mielestäni millään edes tähän kauteen kasvatetulla pelaajabudjetilla. Kauden loppupuolellahan TPS lisäksi myi useita pelaajia muualle. Jostain on tullut paljon ennakoimattomia kuluja tai sitten tulopuoli on pettänyt todella pahasti, yritysmyynti? Joskus Narvanmaan aikoina muistelisin myös, että tiettyjen johtajien poistuminen toi jotain "goodwill" menoja.
 
Viimeksi muokattu:

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Kuinkahan paljon tästä turskasta mahtaa johtua CHL:stä? Matkustuskustannukset nyt ainakin ovat varmaan joitain satkuja ja porukkaa ei kiinnostanut kotipelit hittojakaan. Onko tuohon sarjaan nämä perustajajäsenet joihin Tepsi kuuluu, joutuneet tunkemaan omia rahojaan jotenkin kiinni?
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Eiköhän se homma alkanut mennä vahvasti miinukselle Melomon pestin aikana, jolloin hävisivät TPS:stä kaikki: voitot (koti), pisteet yleensäkin, pelaajat (muut kuin juniorit), sitten katsojatkin ja lopulta valmentajat uudelleen. Homma parani Pikkaraisen tultua mukaan, mutta silloin oli jo liian myöhäistä tämän kauden osalta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Vaikka jotkut itseään asiantuntijoina pitävät nimimerkit olivatkin vahvasti sitä mieltä, että Össe oli talousammattilainen, niin kyllä jälki hänen osaamisestaan on osoittaunut todella järkyttäväksi. Kuka hänet aikoinaan löysikään toimitusjohtajaksi. Ei silläkään taholla olleet kaikki muumit laaksossa. Valitsijat ja valittu olivat todellakin yhtä amatöörejä talousasioissa.

Össe ja Arse olivat kyllä sellainen katasrofi, että heidän jälkiään korjataan taas monta vuotta. Ja juuri kun oltiin pääsemässä taloudellisesti kestävälle pohjalle, niin kaikki on taas aloitettava alusta.

Hyvä Isyys ja Rohkeasti Maljan Nostoon!
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Össe taisi olla pelkkä marionetti joka palkattiin tuohon rooliin kun siihen joku vaan oli pakko saada. Hietarinta lähti ovet paukkuen, toista vahvaa johtajaa ei voitu ottaa (kuka helvetti suostuisi toimimaan maskottina taustaherrojen touhuille).

Tuskin tämä kaveri teki muuta kuin toimi kumileimasimena (kumeliauskasina?) taustalla häärivien äijien leikeissä. Jos tämä Össen syytä olisi, niin en usko että miestä olisi siirretty FC:n puolelle töihin. Nyt kun hoiti hommat kuten kunnon selänpesijän / vihtojan kuuluu hoitaa, pääsi kaveri sitten hyvävelikaupalla futispuolelle.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Össehän siirtyi futiksen puolelle oman käsitykseni mukaan VMPn takia. Kun taitaa olla niitä suhteita sinne suuntaan.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Päivän pohtimisen jälkeenkin asiasta tekee vielä surullisemman se, että nyt piti olla ammattilaiset asialla Perkonojan johdolla. Viime keväänä tehtiin hallituksessa täystuuletus ja tuloksena olikin 2 miljoonan persnetto. Jonkun 0,5-1 miljoonan tappion olisi hyvinkin voinut hyväksyä haaverina, kun kaikki meni urheilullisesti perseelleen, mutta 2 miljoonaa vaatii jo vakavia virheitä tulo- ja menobudjettien arvioinnissa. Mitähän tuo olisi ollut, jos ei oltaisi kauheassa paniikissa myyty kalliimpia jätkiä jo kauden puolivälissä? Lähempänä 2,5 miljoonaa? Kauhistuttaa ajatellakin tätä tilannetta...
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korostan että itsehän en mistään mitään tiedä, eikä mulle kertovatkaan mutta...

Olen tänään päässyt siihen käsitykseen että numeroilla on leikitty. Ja se pelailu onkin mennyt sitten aivan vihkoon. Ja muutamia kulueriksi laskettavia menoja ei olekaan huomioitu vaikka olisi pitänyt. Ihan kiva jos pitää paikkansa. Kertonee selkeää kieltä siitä miten puuhastelumeininkiä tämä meidän Tepsimme johtaminen on.

Ensi kauteen löytyy luottoa siksi että urheilullisesta puolesta vastaa jatkossa Niittymäki ja Selin. Selin on yksi parhaista miehistä joita tämä seura voi perämiseensä saada, ellei paras. Urheilullisesti uskon konttauksen olleen tässä, sillä edes paska pelaajisto ei romuta sitä että AP on valtakunnan valmentajaeliittiä. Lisäksi kovalla pelaajistollakaan ei päästy mihinkään viime kaudella.

Mikä kuitenkin vituttaa aivan suunnattomasti on se, että riippumatta siitä pitikö nuo omat käsitykseni paikkansa tai ei, TPS voi aivan hyvin ajautua konkurssiin vuoden-kahden päästä. Riippumatta siitä mitä on tapahtunut, ollaan tilanteessa jossa seura ilmoittaa kahden miljoonan perseeseenkairauksen julkisesti tällä päivämäärällä. Aivan sama ollaanko seuraavaksi kymmenen joukossa tai kahdeksan joukossa (joka lienee realistinen urheilullinen tavoite kaudelle 15-16, kaikesta huolimatta). Aivan sama mitä tehdään jatkossa urheilullisesti, tämä kaiken maailman selänpesijöiden hyväveli-mulkunlutkuttajakerho on oikeasti ryssinyt TPS:n finanssit siihen jamaan että perä vuotaa enemmän kuin naapurini opiskelijaneitokaisilla goomin jälkeen - ja aivan vitun pitkään vuotaakin. Hyi helvetti!
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eräällä toisella forumilla nimimerkki Hossa heittelee ilmoille tällaisia lukuja Tepsin viime vuosien taloudesta:

HC TPS Oy
2014 tulos n. -2.000.000 euroa
2013 tulos -76.000 euroa
2012 tulos -225.000 euroa
2011 tulos -20.000 euroa
2010 tulos +429.000 euroa
2009 tulos +706.000 euroa
2008 tulos -274.000 euroa
2007 tulos -1.070.000 euroa
2006 tulos -1.500.000 euroa

Lähteinä on
- 2014 luvulle Iltasanomien juttu
- 2009-2013 luvuille Kauppalehden jutut
- 2006-2008 luvuille TPS:n omien kotisivujen tiedotteet

Viimeisenä 9 vuotena tappiota TPS on tehnyt siis 7 vuotena.
Yhteensä tappioita on kertynyt -5.165.000 euroa
Kaksi hyvää voitollista vuotta löytyy, joista yhteensä voittoja +1.135.000 euroa
Turskaa on siis tehty Turussa 9 vuodessa noin 4 miljoonaa euroa.

Mitä mieltä näistä? Tepsin taloudenpidosta on saatavilla myös aivan toisenlaisia lukuja, esim. täältä:

HC TPS Turku Oy - taloustiedot - Fonecta Finder
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo mutta puhe oli että TPS:n joukkue maksaisi noin 3M eikä seuran ilmoittamat 2,x. Aikaisempiin kausiin vedoten jollain noin 2 miljoonan pelaajabudjetilla mielestäni olisi pitänyt päästä nollille. Tämä tarkoittaisi että joukkue olisi maksanut lähes neljä miljoonaa. Jos näin on niin on kyllä kaikkien aikojen farssi ollut tämä kausi.

Pejaajabudjettiin liittyen yksi nyanssi - siirtorajan lähestymisen aikoihin keskustelin muutaman, pelaajasiirtojen kanssa aktiivisesti tekemisissä olevan tahon kanssa. He viestivät, että kun TPS kauppasi vielä siirtorajan sulkeutumisen lähestyessä pelaajiaan, oli moni seura joutunut hieraisemaan silmiään sen osalta, paljonko TPS:stä tarjotuille pelaajille olisi pitänyt maksaa vielä loppukaudesta liksaa. Eli kai siellä on sitten tehty oikein kunnon kk-palkan takaavia sopimuksia?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä mieltä näistä?
Täyttä hevonpaskaa. Lähteenä TPS:n verkkosivut ja Taloussanomat.

P.s. Ei osannut edes kirjoittaa taustayhtiön nimeä oikein. Joku pieni letku otsassa Tepsiä kohtaan tai jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eräällä toisella forumilla nimimerkki Hossa heittelee ilmoille tällaisia lukuja Tepsin viime vuosien taloudesta:



Mitä mieltä näistä?
Täyttä roskaa. Ikinä kuullut termistä konserniavustus?

Mutta joo -2M€, toivottavasti käynnissä on tarkoituksenmukainen talonputsaus + omistusrakennemuutoksen läpirunttaaminen. Muuten, no, hieman häpeäisin.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Täyttä roskaa. Ikinä kuullut termistä konserniavustus?

Mutta joo -2M€, toivottavasti käynnissä on tarkoituksenmukainen talonputsaus + omistusrakennemuutoksen läpirunttaaminen. Muuten, no, hieman häpeäisin.

Tätähän kutsutaan myös yrityskaappaukseksi tai nurkanvaltaukseksi tilanteesta riippuen. Jos "uuden" pääomistajan tullessa taloon Eskola ja Perkonoja jatkavat yhtiössä kuin vettä vaan tai palkitaan Elop-tyyliin muilla tavoin, sisäisistä operoijista ei kauheasti ole epäselvyyttä. Mutta eihän näin voi tapahtua.

Tietysti voi olla, että tämä on vain niin heikkoa liikkeenjohtamista kuin miltä se näyttääkin ja yksinkertaisesti vaan vedettiin vihkoon se 2M.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei mene ihan yks yhteen tps:n ja muiden ilmoittamien summien kanssa, mutta antaa pojan kirjoitella.
En ota kantaa suuntaan enkä toiseen kyseisen kirjoittelijan käyttämien lukujen todenperäisyydestä, mutta homma jatkuu näin:

Ne on vastaaville vuosille täältä:
http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/hc+tps+turku+oy/15255823
alhaalta olevista vuosittaisista Kauppalehden tulosta käsitelleistä artikkeleista.

Ero on siinä että nuo minun luvut (eli Kauppalehden luvut) on liiketulos ja sinun luvut (eli Finderin luvut) on tilikauden tulos.
Tilikauden tulos = liiketulos +/- rahoitustuotot ja rahoituskulut +/- verot +/- satunnaiset erät

Finderissäkin näkee kyllä nuo liiketuloksen luvut tilikauden tuloksesta seuraavalla rivillä nimellä liikevoitto%.
Finderistäkin voi siis todeta saman kuin Kauppalehdestä että TPS:n liikevoitto% on negatiivinen kolmella viimeisellä vuodella, eli jääkiekon pelaamisen liiketulos on ollut negatiivinen.
Silti tilikauden tulos on ollut positiivinen!?!

Kaikissa kolmessa viimeisimmässä tulosjulkistusuutisessaan, joissa siis liiketulos on ollut negatiivinen mutta tilikauden tulos positiivinen niin TPS itse asiassa kertookin että tilikauden tuloksen on nostanut positiiviseksi mystiset kertaluonteiset erät...
http://hc.tps.fi/uutiset/ajankohtaista/hc-tps-turku-oyn-tulos-positiivinen-kaudelta-2013-2014/
http://hc.tps.fi/uutiset/uutisarkis...erat-pitivat-hc-tps-turku-oyn-tuloksen-posit/
http://hc.tps.fi/uutiset/uutisarkisto/kesa-2012/hc-tps-turku-oyn-tulos-positiivinen/

Mitä nämä kertaluonteiset erät sitten ovat jotka on suurudeltaan aika merkittäviä 300.000-500.000 euroa? En tiedä, mutta plussalle on siis päästy kolme kertaa liigassa jääkiekon pelaamiseen suoranaisesti liittymättömän luonteeltaan satunnaisen rahaerän ansiosta? Toisaalta kun tämä tuntuu tapahtuvan joka vuosi niin en tiedä miten satunnaista tuo nyt voi olla enää.

Linkit vievät Kauppalehden sivuille ja HC TPS:n kotisivuille.

Nostan heti käden pystyyn, itse kun en ymmärrä yritystaloudesta hölkäsen pöläystä, niin kysynkin teiltä: mitä nuo kertaluontoiset erät mahtavat olla?
 
Nostan heti käden pystyyn, itse kun en ymmärrä yritystaloudesta hölkäsen pöläystä, niin kysynkin teiltä: mitä nuo kertaluontoiset erät mahtavat olla?
Käytännössä kertaluotoiset erät ovat satunnaisia tuottoja. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen omistuksessa ollutta omaisuutta on myyty ja tästä on saatu sitten kertaluotoista tuloa. Eli käytännön esimerkkinä TPS:n omistajat/hallitus ovat myynneet omistuksessaan olleita kiinteistöjä tai muuta vastaavaa. Tällöin tuotot kirjataan voittoina, mutta tottakai tuo on suoraan pois sitten omistajien taskuista. Lahjaksi saatu varallisuus merkataan myös satunnaisena tuottona.

Eli ei nuo "voitot" ole mitään ilmaista rahaa, vaan TPS:n kiinteästä omaisuudesta revittyjä rahoja.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Käytännössä kertaluotoiset erät ovat satunnaisia tuottoja. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen omistuksessa ollutta omaisuutta on myyty ja tästä on saatu sitten kertaluotoista tuloa. Eli käytännön esimerkkinä TPS:n omistajat/hallitus ovat myynneet omistuksessaan olleita kiinteistöjä tai muuta vastaavaa. Tällöin tuotot kirjataan voittoina, mutta tottakai tuo on suoraan pois sitten omistajien taskuista. Lahjaksi saatu varallisuus merkataan myös satunnaisena tuottona.

Eli ei nuo "voitot" ole mitään ilmaista rahaa, vaan TPS:n kiinteästä omaisuudesta revittyjä rahoja.
Kiitos selvennyksestä. Ymmärsinkö nyt oikein, että jääkiekkobisneksen tuottamat tappiot on siis aikaisempina kausina paikattu näillä kertaluontoisilla erillä, että ollaan saatu talous paperilla plussan puolelle? Eli itse jääkiekkobisneksen harjoittaminen on siis Turussa tuottanut vuosia tappiota.
 
Kiitos selvennyksestä. Ymmärsinkö nyt oikein, että jääkiekkobisneksen tuottamat tappiot on siis aikaisempina kausina paikattu näillä kertaluontoisilla erillä, että ollaan saatu talous paperilla plussan puolelle? Eli itse jääkiekkobisneksen harjoittaminen on siis Turussa tuottanut vuosia tappiota.
No jos nuo sinun lainauksessa olleet tiedot ovat totta, niin kyllähän se sitä merkitsee.

Vähän sama kuin möisi asuntonsa ja kuittaisi sillä pelivelkoja + käteenkin jäisi muutama tonttu, mutta mikäs siinä jos omistajien/seuran perse kestää.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Nostan heti käden pystyyn, itse kun en ymmärrä yritystaloudesta hölkäsen pöläystä, niin kysynkin teiltä: mitä nuo kertaluontoiset erät mahtavat olla?
Käytännössä kertaluotoiset erät ovat satunnaisia tuottoja. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen omistuksessa ollutta omaisuutta on myyty ja tästä on saatu sitten kertaluotoista tuloa. Eli käytännön esimerkkinä TPS:n omistajat/hallitus ovat myynneet omistuksessaan olleita kiinteistöjä tai muuta vastaavaa. Tällöin tuotot kirjataan voittoina, mutta tottakai tuo on suoraan pois sitten omistajien taskuista. Lahjaksi saatu varallisuus merkataan myös satunnaisena tuottona.

Eli ei nuo "voitot" ole mitään ilmaista rahaa, vaan TPS:n kiinteästä omaisuudesta revittyjä rahoja.

Käsittääkseni nuo "yrityksen omistuksessa olleet omistukset", joista nämä kertaluontoiset tuotot ovat kertyneet, ovat pääosin pelaajamyyntejä/-korvauksia, joita on saatu ns. "poistomyynneillä", sekä kasvattaja- ja muita korvauksia esim. Ristolaisesta.

En sano, etteikö kyse saattaisi joiltain osin olla myös kiinteää omistusta, mutta pääosin kyseessä ei ole ollut "TPS:n kiinteästä omaisuudesta revittyjä rahoja" .
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Mutta joo -2M€, toivottavasti käynnissä on tarkoituksenmukainen talonputsaus + omistusrakennemuutoksen läpirunttaaminen. Muuten, no, hieman häpeäisin.

Kysyn aidosta tietämättömyydestä, että miten talonputsaus ja omistusrakenne läpiruntataan tuloksen ja tilinpäätöksen kautta? Tässä TPSn nimenomaisessa tapauksessa v 2015. Kikkailuvaraa on aina, sen ymmärrän. Tulos kuitenkin muodostuu ja tilinpäätös valmistellaan lakien yms ohjaavien ratkaisujen mukaan nykyisen johdon valmistelemana, hallituksen allekirjoittamana. TPS siis ajetaan tässä mallissa viittä vaille konkurssia ja sen jlk pääomittajat ostavat & ottavat lopullisen määräysvallan? Kun ennen syljettiin noheva räkäklimppi kansitakin selkään, nykyisin ollaan valmiita siis siihen että koko seura ajetaan reunalle? Ketkä ovat? En ole ihan varma, pidänkö tästäkään.

Mikäli kyseessä 2 miljoonan euron alijäämä yhdelle vuodelle tällä liikevaihdolla -> kaikki on mennyt päin helvettiä. Alusta loppuun. Varainhankinta, kulut ja siihen päälle vielä ennakoimattomia epäonnistumisia. Vastuussa hallitus ja toimitusjohtaja. En ymmärrä näitä horinoita, joissa tämäkin laitetaan Vuoren tai tston taatelintallaajien synneiksi.

Yhtään liioittelematta, tämä kaksi miljoona euroa on huonoin uutinen TPS:lle sitten vuoden 2008 jolloin edellisen kerran oltiin pesänhoitajaa valitsemassa. Katastrofeina Miika Elomo, pakkomyynnit yms olivat kevyitä talvituulia ennen tämän likasangon osumista tuulettimeen. Nyt lentää paska ja lujaa. Millä tästä rakentaa, kun rahatkin lähes loppu? TPSn tarina alkaa olla taputeltu.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittääkseni nuo "yrityksen omistuksessa olleet omistukset", joista nämä kertaluontoiset tuotot ovat kertyneet, ovat pääosin pelaajamyyntejä/-korvauksia, joita on saatu ns. "poistomyynneillä", sekä kasvattaja- ja muita korvauksia esim. Ristolaisesta.

En sano, etteikö kyse saattaisi joiltain osin olla myös kiinteää omistusta, mutta pääosin kyseessä ei ole ollut "TPS:n kiinteästä omaisuudesta revittyjä rahoja" .

En ole mikään KP-expertti, joten fiksummat korjatkoon. Tässä kuitenkin muutama huomio:

- Pelaajamyynnit, vaikka ovat luonteeltaan kertaluonteisia, merkitään suoraan liikevaihtoon.
- Kertaluonteiset erät lienevät pääasiassa konserniavustuksia. Konserniin kuuluu mm. Turkuhallin Ravintolapalvelut (virallinen nimi lienee Turkuhallin Palvelu Oy, josta omistus on 100%). Eli, kun matsissa tai konsertissa imuroit kaljaa, päätyy osa siitä palloseuran laariin
- Liiketulosta tuossa ylempänä on tosiaan varmaan haettu. Se kertoo toki missä mennään ydinliiketoiminnan osalta, mutta ei yksinään kerro koko totuutta (vrt.esim. Rauman Lukko).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
En ole mikään KP-expertti, joten fiksummat korjatkoon. Tässä kuitenkin muutama huomio:
...
En korjaa, koska itsekään en näistä asioista paljoa perillä ole enkä noihin lukuihin sen enempää perehtynyt, joita ylempänä esitettiin, mutta mielestäni näistä kertaluontoisista eristä on puhuttu juuri näinä pelaajakorvauksina /-myynteinä.

E:Korjataan nyt vielä, että Hietarinta aikoinaan kommentoi näin Ilta-Lehdessä:
"Tuloksen taustalla ovat kertaluonteiset erät KHL- ja NHL-siirroista sekä hyvä yhteistyösopimusten tason kasvu, toteaa HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta."

Linkki uutiseen: TPS teki jättivoiton! | Jääkiekko | Iltalehti.fi
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Nostan heti käden pystyyn, itse kun en ymmärrä yritystaloudesta hölkäsen pöläystä, niin kysynkin teiltä: mitä nuo kertaluontoiset erät mahtavat olla?

Ja jottei tarvitsisi nyt spekuloida ja jopa jauhaa täällä ihan täyttä bullshittiä (et sinä niinkään), niin todetaan
että kyseessä ovat vain ja ainoastaan konserniavustukset yhtiöltä Turkuhallin Palvelu Oy (josta HC TPS Oy omistaa 100%).
Eli käytännössä tällä tavalla on tuloutettu HC TPS Oy:lle otteluiden ravintolamyynnin tuotto.

Eli vaikka nämä esitetään satunnaisissa tuotoissa konserniavustuksina, ovat ne elimellinen osa HC TPS Oy:n jääkiekkoliiketoimintaa.
Johtuen konsernirakenteesta sekä näistä järjestelyistä nämä tuotot nyt esitetään konserniavustuksen kautta tuossa.

Jääkiekkoliiketoiminta siis on ollut voitollista niitä vuosina joina tulos on satunnaisten tuottojen jälkeen voitollista, se että joku ei jollain foorumilla ymmärrä tätä toimintamallia ei tee TPS:n jääkiekkoliiketoiminnasta tappiollista.

Liiketulos ei HC TPS Oy:n osalta ole vertailukelpoinen muihin liigaseuroihin, joten sen tuijottaminen on yksinkertaisesti typerää ja antaa väärän kuvan HC TPS Oy:n taloudellisesta tilanteesta.


Sinänsä tuo kahden miljoonan tappio on melko kova saavutus noilla liikevaihdoilla, lähihistoriasta oikeastaan ainoastaan Sportin tappiolukemat Tamin aikaan vetävät vertoja tälle penailulle.

Toki sinänsä tappioon saattaa sisältyä esim. liigaosakkeen alaskirjaus (TPS:llä ~250k€ arvosta taseessa 4/2014 tilinpäätöksessä) sekä muita alaskirjauksia, mutta merkittävään "puhdistukseen" en usko, vaan yksinkertaisesti liiketoiminnan täydelliseen epäonnistumiseen. Aina näissä suurten tappioiden jälkeen puhutaan siitä kuinka on tehty jotain mystisiä tilinpäätöskikkailuja ja tappio selittyy suurelta osin sillä, mutta yhdeksän kertaa kymmenestä kun tilinpäätös julkistetaan, paljastuu että kyseessä on vain ja ainoastaan liiketoiminnallinen mahalasku.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
HK Areena vaihtoi kioskeillaan kahvintoimittajaa ruotsalaiseen firmaan, olisiko ollut Löfbergs. Myös pahviset kupit vaihtuivat samalla. Kupit ovat aiempaa parempia ja hieman paksumpia, jolloin materiaalikustannukset sekä kasvaneen painon myötä myös toimituskustannukset ovat kupeille kasvaneet.

Suomalaiset juovat tutkitusti 3-4 kuppia päivässä. Pelipäivinä HK Areenan ovet aukeavat tuntia ennen ja suurin osa ihmisistä lähtee pelistä heti pelin päätyttyä. Näin ollen ottelutapahtumassa vietetään esimerkiksi 3,5 tuntia. Oletetaan, että yöllä ja illalla ei juoda kahvia, joten 3-4 kuppia juodaan ajalla 06-21. Jos 4 kuppia kahvia menee 15 tunnissa, niin yhdessä ottelutapahtumassa juodaan keskimäärin 1 kuppi kahvia.

HC TPS Turku Oy:n yleisökeskiarvo oli 5444 katsojaa kaudella 2014-2015. En tarkalleen tiedä, kuinka kuinka paljon yksi pahvinen kahvikuppi maksaa tukusta, mutta arvioisin näiden uudenmallisten kahvikuppien kustantavan käytetyn pahvitilavuuden ja työstömäärän perusteella 0,15 €/kuppi, kun luku oli aiemmilla, ohuemmilla ja vähävärisimmillä kupeilla vaikka 0,10 €/kuppi.

HC TPS Turku Oy:lla oli 30 runkosarjan ottelua, eli yhteensä 163337 katsojaa. 163 337 kahvikupillista kerrottuna oletettu noussut kupin hinta (kasvua 0,05 €, joka on siis suoraan katteesta pois) tekee jo 8166,65 €. Lähes kymppitonnin!

Entä, jos tekisin saman analyysin myös makkarapapereille, oluttuopeille, otteluohjelmille jne. niin pääsemme nopeasti tuohon kahden miljoonan euron vähentyneeseen tuottoon. Tiedämme myös, että Turkuhalli Palvelu Oy ja HC TPS Turku Oy tekevät tulonsiirtoja ja täten tämä arvioitu 2m€ jää siirtämättä. Mielestäni tämä on suurin syy tähän suureen tappioon.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Miten tuollaisen taloudellisen tuloksen tekevällä seuralla(oletetusti) on varaa "napata" pelaajia seuroilta jotka eivät tee huonoa tulosta mutta näillä seuroilla ei ole kyseisiin pelaajiin(Perrin, Spina) varaa? Onko multa mennyt jotain ohi? Menestyksen perässä tuskin juoksevat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös